Opnieuw dringende nood voor David Sörensen

schuldDavid Sörensen zit weer eens met een “dringende nood”. Deze keer een uitdaging van € 30.000 die deze maand nog moet worden afgelost. “Wij hebben dat geld niet,” voegt hij er ten overvloede aan toe. Of u maar even wilt dokken. Anders bellen de deurwaarders straks weer aan.

Helaas zijn de lezers van zijn nieuwsbrief nogal kritische types, want ze willen weten hoe Zeur aan die schuld komt. In een tweede nieuwsbrief licht hij dat toe:

Sommigen stellen de terechte vraag hoe het komt dat we dertigduizend euro kosten hebben. Ik zal even heel concreet vertellen waar het vandaan komt.

Twee jaar geleden hoorden we God spreken dat Hij ons naar Nederland wilde brengen. Onze Belgische boekhouder gaf ons het nadrukkelijke advies om ons media-bedrijfje in Belgie niet stop te zetten, maar het te laten versmelten met een nieuw bedrijfje dat we in Nederland zouden opzetten. Hij schakelde diverse dure specialisten in om hierbij te helpen: accountants van een gerenommeerd accountancy kantoor in Nederland, een advokaat voor het wettelijke aspect, een notaris, een revisorenkantoor, enz. Omdat ik zelf geen verstand heb van dit soort zaken, vertrouwde ik op het advies van mijn boekhouder.

Een jaar later kwam hij echter tot de ontdekking dat het niet haalbaar bleek te zijn, om een Belgisch bedrijf met een Nederlands te laten fuseren. De diverse specialisten die door onze boekhouder waren ingeschakeld, hadden echter intensief gewerkt voor deze kwestie en ik werd overdonderd door de ene torenhoge factuur na de andere. Ik heb geprobeerd om ertegen te protesteren, maar het mocht niet baten. Omdat ik – in vertrouwen – mijn goedkeuring had gegeven aan de boekhouder om dit traject te bewandelen, kon ik er niet onderuit.

Bovenop deze zware rekeningen van accountants, advokaat, boekhouder, enz. kregen we een hoge belastingbrief van ons laatste jaar in Belgie. Daarnaast zijn er de normale rekeningen die elk bedrijf heeft en zo komen we uiteindelijk aan dit hoge bedrag.

We vatten het even samen. Onze Belgische vriend heeft nagelaten zelf onderzoek te doen naar de implicaties van zijn verhuizing voor zijn bedrijf. Opvallend, want het is zijn inkomstenbron en dus een van de allereerste dingen die je zelf goed zou moeten checken. Maar God heeft gesproken, dus dan kun je net zo goed blind varen op je boekhouder.

Die boekhouder blijkt een nogal incompetent figuur te zijn, want in plaats van dat hij even met de Belgische Belastingdienst belt, schakelt hij op kosten van Zeur diverse zakelijke ‘vriendjes’ in die allemaal nog even willen profiteren voordat de vogel naar Nederland vliegt. Bij de eerste ‘torenhoge factuur’ schrikt Zeur niet meteen wakker; er zijn meerdere ‘torenhoge facturen’ nodig om hem uit zijn profetische droom te doen ontwaken.

Maar het probleem zit natuurlijk niet bij Sörensen zelf. Hoe kom je erbij! Nee, daar is een geestelijke verklaring voor, namelijk een strategische aanval van de Satan.

Als ik eerlijk ben, geloof ik dat er meer zit achter deze financiele tegenslag. Ik heb sterk de indruk dat het deel uitmaakt van een strategische geestelijke aanval die is gelanceerd op onze bediening.

We hebben diverse woorden van profeten gekregen, die zeiden: ‘God gaat jullie gebruiken voor de opwekking in Nederland.’ Satan en zijn legers demonen is daar uiteraard niet blij mee en zal alles in het werk stellen om ons tegen te houden. Het is kenmerkend dat er tegelijk met deze financiele tegenslag, allerlei pagina’s op internet verschenen die me in een kwaad daglicht stelden.

Voor we naar Nederland verhuisden was daar geen sprake van. Zodra we gingen verhuizen werden we ineens langs alle kanten bestookt met kwaadsprekerij. Ook in onze eigen omgeving begonnen mensen ineens kwaad te spreken over ons en werden vrienden tegen ons opgezet. Alles bij elkaar was het duidelijk dat er een felle oorlog was ontketend tegen ons.

In de Bijbel staat duidelijk geschreven: ‘Wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, 
maar tegen de overheden, tegen de machten, 
tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, 
tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.’ 
(Efeze 6:12) Wat is een wereldbeheerser? Dat zijn demonische machten die volkeren vasthouden in duisternis. Deze geestelijke overheden besturen mensen in hun gedachten en gevoelens, om Gods werk tegen te gaan.

Mensen zijn zich daar niet van bewust, maar kunnen door deze demonische overheden geinspireerd worden om Gods dienaars, die doorbraak en vrijheid brengen, aan te vallen. De strijd die je als soldaat van Christus voert, is in essentie puur geestelijk. Het laat ons zien dat satan blijkbaar bang is voor wat God in ons doet, anders zou de hel niet ineens zo tegen ons losbarsten.

Sörensens financiële problemen komen niet door zijn hoge maandlasten voor villa’s, boten, apostolische boodschappenwagentjes en paarden, noch door zijn eigen zakelijke naïviteit en nalatigheid. Nee, het komt allemaal door satanisch geïnspireerde websites als Goedgelovig.

Dat de lezers van Zeur ook niet achterlijk zijn blijkt wel als onze soapster een week later een nieuwe nieuwsbrief stuurt en zich beklaagt:

Van onze vele duizenden lezers zijn er tot nu toe… twintig machtigingen binnengekomen. De respons is nihil.

Dat brengt me uiteraard weer tot de kern van de worsteling die ik heb beschreven: als een eenmalige oproep voor steun geen effect heeft, wat moet ik DAN doen? Is de enige oplossing om toch maar een verplicht abonnementsgeld te gaan vragen? Of moet ik iets anders gaan doen en LifeLetter stoppen?

Eerder liet Sörensen weten dat zijn nieuwsbrief naar 17.000 adressen gaat. Een response van 20 machtigingen bevestigt in ieder geval één ding: er zijn nog kritische mensen, zelfs in de evangelische wereld. De wanhopige vragen die hij stelt zijn puur retorisch, want van een betaald abonnement heeft hij zich al eens bekeerd en dat hij zijn kwaliteiten als vormgever ook zakelijk zou kunnen inzetten (en daarmee zijn eigen broek ophouden) is hem al door meerdere mensen voorgehouden.

Maar zoals we hem kennen slaat hij alle goede adviezen in de wind en huurt de LEG af om een profetische vlagconferentie te organiseren. Als mensen ‘in God’s aanwezigheid’ zijn dokken ze namelijk wel.

127 Reacties op “Opnieuw dringende nood voor David Sörensen”

 1. Kaas! zegt :

  Ik zou willen lachen als het niet zo ongelooflijk triest was… Arme schapen.

 2. afolus zegt :

  Tenenkrommend om te zien en te horen dat Renate ook nog in “de bediening” staat. Jammer dat ze nog steeds geen zangles heeft genomen… 😉

  Bezoekers van de bijeenkomsten met David en Renate blijven wel helemaal zichzelf. Ze spelen vlindertje, rennen eens wat, doen haasje over of gaan er gewoon bij liggen… 😀

  Zo’n verhaal over een deficit van € 30.000 is in het gewone leven “de finale”.

  GG zegt dat het mooi is dat er nog kritische mensen zijn onder de volgelingen van Zeurensen. Toch blijken er ook nog dolende schapen te zijn die “zo maar” een machtiging afgeven.

  Het is een triest circus 😣

 3. Pietje zegt :

  Mijn advies is dat hij dokter Plat van de Gloriestoel om advies vraagt. Die heeft een bedrijf in dit soort dingen.

 4. afolus zegt :

  @Pietje
  Broeder Plat doet zijn werk als gloriestoeler voorlopig nog gratis.
  Dokter Plat als financieel en fiscaal adviseur schijnt wel gewoon facturen te sturen…
  Nee, David moet “gewoon in de autoriteit gaan staan”, dan stroomt het geld wel binnen.

 5. shinshinnun zegt :

  Ongelooflijk… maar goed, hij is de eerste niet… http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_scandals_involving_American_evangelical_Christians

  Toch moet je hem nageven, dat hiij het spreekwoord met zijn eigen naam kunstig naleeft:

  “Als David zijn volk telde, verloor hij de strijd”
  (tel de winst pas uit bij het einde van de strijd)

  Dat zal ook wel verklaren waarom hij zo verrast is dat er uiteindelijk alsnog een verlies overblijft ;).

 6. Gerald zegt :

  Ongelooflijk.

  En dan 1.27 en 4.15 van het filmpje:
  Ohhhh wat verschrikkelijk toch.

 7. mp zegt :

  Eén ding is zeker: een hoge belastingsbrief krijg je (zelfs in België) niet omdat je weinig verdient. Hij verdient dus veel, maar besteedt het verkeerd.

 8. Barbwire zegt :

  hahaha, dat fimpje doet het hem wel hoor, op 1.27 inderdaad…, mooie creatieve overgangen ook, heerlijk 😉

 9. Nouco zegt :

  En dit noemen ze de sound of heaven??????? Dan wil ik daar niet dood gevonden worden.

 10. bramvandijk zegt :

  @GG
  Fantastische banner ook.

 11. Johan zegt :

  Kunnen die vlagzwaaiende mannen misschien een lang weekend met de 4e Musketier meegaan?

 12. afolus zegt :

  @Johan
  Met @mafchauffeur was ik onlangs bij de Doorbrekers Amersfoort waar broeder Peter Paauwe zijn gehoor voorhield dat ze het cocontijdperk achter zich moesten laten en moesten leven als vlinders in de vrijheid.
  Die vlaggende mannetjes doen dat en wat zie je dan…? 👼

  Het moeten weer kerels worden, mannen van stavast.. 😎

  Schrijf jij ze in voor de 4e musketier?
  Zelf durven ze dat vast niet… 😉

 13. shinshinnun zegt :

  Misschien moet David nog eens een keertje zijn eigen profetie lezen:
  http://www.soundofheaven.info/profetie-opwekking

  Zal ‘m goed doen… laat het los, laat het los.

  En mocht er dan door een wonder 30.000 euro op zijn stoep (of liever nog: portemonnee) verschijnen, kan hij meteen fijn deze pagna aanvullen:
  http://www.soundofheaven.info/bestaat-god!

 14. Max zegt :

  Prachtig filmpje! Toch mooi om te zien dat je het ware geloof kinds mag aanvaarden.
  Het deed me een beetje aan gymles op de kleuterschool denken: de juf toeterde wat op haar blokfluit en alle kinderen renden dan heel hard in de rondte, huppelden en dansten of het een lieve lust was en klommen vervolgens iets te wild in de rekken (Rachel viel en moest een pleister en een kusje). En ondertussen leerde je het sprookje over de rattenvanger van Hamelen.

 15. afolus zegt :

  @shinshinnun
  Op die pagina’s van DS zie ik wel getuigenissen van wonderen en vervullingen.
  Nergens iets te zien over het vol worden van portemonnees…

 16. shinshinnun zegt :

  @afolus
  Leef in geloof, broeder, dat is een kwestie van tijd!

 17. DsDre zegt :

  Ik denk dat de analyse: “Die boekhouder blijkt een nogal incompetent figuur te zijn, want in plaats van dat hij even met de Belgische Belastingdienst belt, schakelt hij op kosten van Zeur diverse zakelijke ‘vriendjes’ in die allemaal nog even willen profiteren voordat de vogel naar Nederland vliegt. Bij de eerste ‘torenhoge factuur’ schrikt Zeur niet meteen wakker; er zijn meerdere ‘torenhoge facturen’ nodig om hem uit zijn profetische droom te doen ontwaken.” niet klopt.

  Ik heb zelf ook zaken in België gedaan en heb ervaren dat de Belgische wetgeving behoorlijk complex is, een stuk ingewikkelder dan in Nederland. We klagen hier, maar weten niets over België waar alles een stuk makkelijker lijkt te gaan. Een boekhouder heeft ook zorgplicht voor degene waarvoor hij de zaken regelt. Als de boekhouder zo handelt dat een zaak failliet gaat dan is hij/zij aansprakelijk. Zeur heeft dit kennelijk laten uitzoeken en komt tot de conclusie:
  “Omdat ik – in vertrouwen – mijn goedkeuring had gegeven aan de boekhouder om dit traject te bewandelen, kon ik er niet onderuit.”

  Sterker nog het ging kennelijk financieel niet zo slecht met het bedrijf van Zeur:
  “kregen we een hoge belastingbrief van ons laatste jaar in België” Veel belasting betalen komt meestal doordat er winst wordt gemaakt.

  De oorzaak voor Zeur zijn problemen ligt kennelijk niet aan de inkomsten maar aan de uitgaven kant en dan niet bij externen maar bij hemzelf.

 18. Pittig zegt :

  Deze man heeft een ernstige psychische problemen met grote gevolgen voor hem en zijn omgeving, maar in evangelische kringen valt dat blijkbaar niet op…

 19. Pittig zegt :

  Ik heb een stukje van het filmpje bekeken. Zou GG aub niet meer van die martelfilmpjes op de site willen posten?! Horen en zien vergaat me…

 20. Gerald zegt :

  @Pittig Ik vind dit filmpje zo verslavend om naar te kijken. Zo veel idioterie in pakweg vier en een halve minuut. Het is ongekend.

 21. Johanna zegt :

  Het grote voordeel van een internationale verhuizing is dat je, mits je hem halverwege een jaar plant, in twee landen juist minder in plaats van meer belasting betaalt. Je volledige belastingvrije voet geldt namelijk voor de periode die je in dat kalenderjaar in Nederland woont. En ja, dat geldt ook in België!

 22. Gerald zegt :

  Is dat filmpje nou in dezelfde zaal opgenomen als waar ook de scene met ‘The Electric Boy’ opgenomen is? Unieke locatie…legendarisch.

 23. Gerald zegt :

  @29.36 BTW

 24. engel zegt :

  @Pittig,

  En een PKN dominee die zijn echtgenoot doodmaakt met een bijl, vind jij wel normaal?

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3372182/2013/01/04/OM-Dominee-Ubbergen-sloeg-echtgenoot-met-bijl-dood.dhtml

 25. Waterlelie zegt :

  @goedgelovig

  Beste lezers,
  Ik doe dit in vertrouwen op de oprechtheid van de lezers. Ga hier dus aub met een rein hart mee om.

  Dit gedeelte is niet opgenomen in bovenstaand artikel. Dat hoort er wel bij!
  Jullie ‘terriër’ gedrag is inmiddels duidelijk, maar om nu behagen te scheppen in andermans problemen gaat toch wel een deur te ver.

 26. TommyLee zegt :

  Wat nou als wij allemaal gaan strijden zodat hij tot zijn bestemming komt, reutel reutel bla bla. Zij brieven staan vol evangelisch gebakken lucht gereutel. Die geestelijke strijd waar hij het over heeft zou je hooguit kunnen samenvatten in: Satan heeft er belang bij dat hij ontmoedigd raakt, maar dat speelt zich af in zijn eigen hoofd. Niet satan veroorzaakt schulden ed (ik betwijfel zelfs of ie dat kan) maar zijn eigen onzakelijke opstelling. Hij heeft zijn ballen gebrand en moet op zwart zaad zitten! Hij mag wel proberen door te bedelen=manipuleren geld af te troggelen maar daarom wordt GG door de Heere gebruikt om dit te voorkomen per slot van rekening moeten al die mensen een goed rentmeester zijn!

 27. Agilhartje zegt :

  Mijn gift heb ik al aan de vluchtelingen uit Syrië gegeven. Jammer dat ik dit nu pas hoor want dit was natuurlijk een veel belangrijker doel !

 28. afolus zegt :

  @Lily
  Wat vind je zelf van het filmpje aan het einde van het bericht…?

 29. afolus zegt :

  @engel
  Vilein vraagje aan @Pittig
  In de evangelische kringen pocht men over openbaring en de gave van kennis..
  Dat verschil met PKN ken jij toch ook wel…? 👹🔥💦

 30. engel zegt :

  @afolus,

  Ik bezit beide….. Pittig is trouwens meer evangelisch dan PKN. Hij kan er niet echt los van komen.

 31. afolus zegt :

  @engel
  Momenteel zie ik een plaatje, ik krijg een indruk, een beeld. 😇
  Een engel die zweeft, hoger en hoger en… uiteindelijk belandt hij met z’n voetjes op de grond. Je moet er van los komen…!

 32. engel zegt :

  @afolus,

  Ik hoop niet dat je het over m’n geld hebt…… (veilig in Cyprus)

 33. afolus zegt :

  @engel 😀

 34. afolus zegt :

  Dat geld van David S. is waarschijnlijk “veilig in Jezus’ armen”….

 35. TommyLee zegt :

  Er wordt wel mooi even stereo gesjofaartoeterd in dat filmpje

 36. peter zegt :

  ja vind ik ook. ik heb ook nog dringende nood. heb namelijk 17.000 euro schuld. wie helpt mij

 37. shinshinnun zegt :

  @Tommylee
  Als het allemaal niet zo intriest was, lag ik nu op de grond van het lachen om jouw reactie 2.37 pm.

  @peter
  Zeg, als de wereld zo in elkaar sta, zou ik vandaag nog 100.000 euro schuld maken!

 38. Star zegt :

  Wat is er mis met gewoon je van God gekregen verstand te gebruiken om niet te verzanden in: ik heb een opdracht en die dienen jullie te betalen? Als God spreekt, dan stort Hij je niet in de ellende, al is het wel zo dat Hij niet voor je doet, wat je zelf kunt doen.Dus domweg je handtekening zetten onder stomme opdrachten, dat maakt je verantwoordelijk voor de betaling. ” geen verstand” is geen excuus, al is het wel een bevestiging.ik stel voor dat de man zijn auto verkoopt en eens een poosje gaat fietsen, in plaats van zijn makke schapen om geld te vragen.

 39. Fenderfan zegt :

  @Engel. Nee, dat is ook abnormaal. Maar vanwaar deze opmerking, of eigenlijk: retorische vraag? Wat wil je vergelijken?
  Ook in de PKN lopen mafkezen rond. Dat zijn meestal mafkezen van een ander soort dan de mafkezen die in de evangelische wereld bijval krijgen. De kunst is: leren ze te herkennen, ongeacht de kerk of beweging waar ze zich in begeven. En ik denk dat een bepaald soort mafkezerij wat makkelijker gedijt in bepaalde kringen. Concreet: de evangelische wereld lijkt een zwak te hebben voor bombastische grootspraak, autoritair gedrag en wereldvreemdheid. En wellicht legt de moordende dominee een zwakke plek in de PKN wereld bloot. Ik heb daar idd. wel vragen bij, en verbaas me ook over het gegeven dat bijv. op deze site weinig aandacht is besteed aan de domineesmoord. Als je de officier van justitie mag geloven is die moordenaar (of wordt het doodslag?) in ernstige mate psychisch gestoord. Desalniettemin werkte hij in een gerenommeerd ziekenhuis als geestelijk verzorger. Hallo…..het OM heeft het over manisch depressief, suicidaal, etc. En in elk geval flink de weg kwijt, en tot wreedheid en excessief geweld in staat. Hij heeft z’n partner met een bijl de hersens ingeslagen en heeft toen ‘dood’leuk een foto gemaakt en die aan de politie gegeven om ze te overtuigen van z’n daad, bang dat ze hem anders niet zouden geloven (slim!). Lekker om die aan je bed te krijgen, of op de kansel te zien. ‘Dominee, wat heeft u daar onder uw toga? Ach jongen, dat is een bijl, daar ga ik straks mijn vriendje de hersens mee inslaan, want ik voel me niet zo lekker de laatste tijd’.
  En direct na de moord kon je overal lezen dat het zulke fijne, integere, kunstzinnige, reislustige, fijnbesnaarde en begaafde mensen waren, dit idyllische domineespaartje in hun mooie huisje met zoveel bloemetjes, en wat heeeerlijk dat het allemaal toch maar kon, 2 homo’s op de kansel, oh wat een ruimte voor ieieieieieiedereen om zo lekker jezelf te kunnen zijn. Ik heb me verbaasd over de hagiografie die loskwam. Ik vermoed toch dat een aantal mensen in de directe omgeving van het paar behoorlijk verblind is geweest, misschien ook wel door de religieuze idylle die men meende te zien. Wie durft dat onder ogen te zien?

 40. afolus zegt :

  @Fenderfan
  Dat de dominee met de bijl “ver heen” is of was is helemaal duidelijk.
  Maar wat heeft je opmerking over ruimte, helemaal jezelf kunnen zijn en homo’s op de kansel, te maken met de dramatische daad van de dominee…?
  Is een zelfbewuste homo-predikant een gevaar voor samenleving?
  Vreemde associatie.

 41. SolaFide zegt :

  Heidense taferelen. Ben ik effuh blij dat ik in een CGK-kerk zit. Bij ons is de dominee nog creatief genoeg om bij de preek een uur bij te lullen.

 42. joost zegt :

  engel

  En een PKN dominee die zijn echtgenoot doodmaakt met een bijl, vind jij wel normaal?

  Wat is daar voor abnormaals aan? 😈 Of had hij haar moeten verdrinken in wijwater of zo iets? 😦 😉
  joost

 43. joost zegt :

  waterlelie

  Jullie ‘terriër’ gedrag is inmiddels duidelijk, maar om nu behagen te scheppen in andermans problemen gaat toch wel een deur te ver

  Het is niet zo zeer dat iemand behagen zou scheppen in de problemen van de arme Zeurdavid maar dat hij zijn door hem zelf veroorzaakte problemen door een ander wil laten oplossen wat iedereen met enig verstand tegen de haren instrijkt. 😦
  joost

 44. joost zegt :

  Twee jaar geleden hoorden we God spreken dat Hij ons naar Nederland wilde brengen. Onze Belgische boekhouder gaf ons het nadrukkelijke advies om ons media-bedrijfje in Belgie niet stop te zetten, maar het te laten versmelten met een nieuw bedrijfje dat we in Nederland zouden opzetten.

  Wat onchristelijk van David dat hij zich nog laat adviseren door wereldse raadgevers wanneer hij een opdracht heeft gekregen van God. Hij had zonder meer naar Nederland moeten afreizen en alles in België moeten hebben achtergelaten. Maar hij heeft zich laten verleiden door satan en heeft niet onvoorwaardelijk God gehoorzaamd.

  Bovenop deze zware rekeningen van accountants, advokaat, boekhouder, enz. kregen we een hoge belastingbrief van ons laatste jaar in Belgie.

  En die hoge belastingbrief (lag hij op zolder?) was helemaal niet omdat hij zoveel had verdiend in België?

  Als ik eerlijk ben, geloof ik dat er meer zit achter deze financiele tegenslag.

  Eindelijk een sprankje inzicht. 🙂 er zit meer achter dioe tegenslag. Natuurlijk zit er meer achter, b.v. domheid, naïeviteit, hebzucht, kooplust enz.

  De strijd die je als soldaat van Christus voert, is in essentie puur geestelijk. Het laat ons zien dat satan blijkbaar bang is voor wat God in ons doet, anders zou de hel niet ineens zo tegen ons losbarsten.

  Is die man een borderliner of niet? Niets van wat hem overkomt is zijn schuld, het is altijd een ander, GG of een ander arme duivel. 🙂

  wat moet ik DAN doen? Is de enige oplossing om toch maar een verplicht abonnementsgeld te gaan vragen?

  Jij en je vrouw zouden ook gewoon een betaalde baan kunnen gaan zoeken meneer Zeur.

  Wat een zielige vertoning.
  joost

 45. joost zegt :

  SolaFide

  Heidense taferelen. Ben ik effuh blij dat ik in een CGK-kerk zit. Bij ons is de dominee nog creatief genoeg om bij de preek een uur bij te lullen

  Dat is inderdaan veel beter dan een lul die een uur bij staat te preken. 🙂
  joost

 46. Star zegt :

  @joost: precies, niemand heeft behagen in de narigheid van anderen,maar het is wel opvallend dat sommige figuren bij alles wat ze doen God voor hun karretje hebben compleet met Bijbelteksten en natuurlijk de roep om geld en bij mislukking wederom roepen om geld.Alsof we geen verstand hebben gekregen om dat te gebruiken.l
  laat hij zijn grote auto maar in de verkoop doen en een tijdje gaan fietsen, dat moeten zijn makke schapen ook.

 47. nietverbaasd zegt :

  Hoe dan ook, complimenten voor het artikel. Leuk en onderhoudend geschreven (dat mag ook wel eens gezegd worden).

 48. mafchauffeur zegt :

  Ik kreeg recentelijk een nieuwsbrief van een zendingswerker. “We ontvingen in december een paar grote giften. Eerlijk gezegd wisten we er geen raad mee. Maar inmiddels is onze auto kapot gegaan en kunnen we het geld goed gebruiken.”

  Dat vind ik een veel prettiger benadering dan het hoogdravende gedram. Geef je niets dan loop je Gods zegen mis, geef je wel dan is het te weinig en geef je genoeg dan heeft God het gegeven. 😉

 49. Wilfred zegt :

  Volgens mij is Sorensen gewoon een goede leerling van God zelf. Kijk naar de deuteronomistische geschiedenis, naar trito-Jesaja, Daniel: het is nooit de schuld van God als de beloofde verlossing niet komt, maar van het volk. En zo kun je 70 jaren vermenigvuldigen met 7. Etc. En de leerling zal grotere daden doen. 🙂

 50. bramvandijk zegt :

  @Wilfred

  Kijk naar de deuteronomistische geschiedenis, naar trito-Jesaja, Daniel: het is nooit de schuld van God als de beloofde verlossing niet komt, maar van het volk.

  😀 God is immers per definitie goed, daar kan geen empirische werkelijkheid iets aan veranderen of er valt wel een theologische truc uit te halen 😉

 51. watikkwijtwil zegt :

  stop gewoon met je “bediening” David. Jezus had geen kussen om op te slapen en miste dat ook niet. En schulden? Hij had de grootste “bediening” allertijden, maar had geen schulden.

 52. pijpkaneel zegt :

  @waterlelie
  Meen je dat nou? Hij wordt niet bespot vanwege zijn financiële problemen, maar vanwege zijn schaamteloze bedelpraktijken.

 53. Wilfred zegt :

  @Bram: Precies! 😉 Straks gaat David vast zeggen dat de beloofde opwekking niet komt omdat teveel christenen ongehoorzaam zijn en zich door de Satan laten leiden. Het is een non-zero-sum game.

 54. DfTg zegt :

  Ik heb hier nou totaal geen medelijden mee. Erg hè?

 55. Broeder Andreas zegt :

  Ik ben het niet eens zoals goedgelovig hun verhaal vertellen.

  David Sorensen is een gezalfde van God en die kun je niet zomaar kleineren door hem Zeur te noemen of door zijn initiatieven te kleineren. Ik heb gemerkt dat alle gelovigen een mate van onvolwassenheid hebben, waardoor men vreemde dingen doet en zegt, ook voor de mensen van goedgelovig en David zelf. In de hemel zullen we nog vele eeuwen moeten leren van God en hoe we in het leven moeten staan. David probeert het goed te doen voor God en soms lukt het en soms lukt het niet.

  Greetings and blessings van Andreas.

 56. Wilfred zegt :

  Sommigen noemen mij goedgelovig omdat ik in een 1 april-grap van GG ben getrapt. Maar God houd mensen volgens de bijbel al 6.000 jaar voor het lapje! 😉

  Om een lang verhaal kort te maken: Het is allemaal jullie eigen schuld… geloof dit en bekeer je, of omgekeerd. 😦

 57. Wilfred zegt :

  “houdt” natuurlijk…

 58. DsDre zegt :

  @Andreas.

  Zou jij dan even € 30.000,– aan DS willen overmaken, dan kan hij zonder zorgen weer verder.

 59. rob zegt :

  @Wilfred

  Sommigen noemen mij goedgelovig omdat ik in een 1 april-grap van GG ben getrapt. Maar God houd mensen volgens de bijbel al 6.000 jaar voor het lapje!

  Om een lang verhaal kort te maken: Het is allemaal jullie eigen schuld… geloof dit en bekeer je, of omgekeerd.

  🙂
  Ik was in goed gezelschap.
  Ik heb wel eerst naar de categorie gekeken want in eerste instantie dacht ik dat het de satirische nieuwsdienst was. Ik had niet meer gezien dat het 1 april was. Dus ik heb een goed excuus :).

 60. Max zegt :

  Meneer Sorensen deelt droogjes mee dat hij geen 30000 heeft, maar hij vertelt niet hoeveel hij wél heeft. Als hij 29900 zou kunnen ophoesten zou ‘ie technisch ook nog kunnen zeggen dat hij geen 30000 heeft.

 61. rob zegt :

  @Gerald
  Triest, die filmpjes 😦

 62. Waterlelie zegt :

  @pijpkaneel

  Hij wordt niet bespot vanwege zijn financiële problemen, maar vanwege zijn schaamteloze bedelpraktijken.

  Nou daar denk ik dan zeer beslist anders over.

 63. Max zegt :

  @ Waterlelie,

  Laten we het midden zoeken: hij heeft schaamteloos lopen bedelen voor een luxe boerderij met paarden en nu heeft hij flinke rekeningen. Ja, dat is lachwekkend. Ja, dat voelt als een vorm van gerechtigheid.

  Voor mij klinkt “Beste lezers, Ik doe dit in vertrouwen op de oprechtheid van de lezers. Ga hier dus aub met een rein hart mee om” een beetje als “Waag het niet dit aan de grote klok te hangen, want ik moet me kapotschamen. Geef me gewoon geld.”

 64. mafchauffeur zegt :

  @Waterlelie: hij kreeg ook ruime aandacht toen er nog geen schulden waren – integendeel, toen hem een dure villa was beloofd door de Heer (althans dat was de profetie). Ook toen ging dat gepaard met een dringende aansporing om ten behoeve van zegenvermenigvuldiging de portemonnee te trekken.

  Het is toch echt de communicatiestijl die hemelhoog boven het Calvinistische maaiveld uitsteekt. 🙂

  Pittig heeft het vorig jaar wel voor DS opgenomen door te wijzen op parallellen met de fondsenwervingsstijl van Paulus… 🙂

 65. De dichter zegt :

  Even een vraagje kent iemand deze man??

 66. mafchauffeur zegt :

  @De dichter: Jose Coelho? Ja, die was vorige maand nog in Nederland.

  Die pakt het punt “bewijsvoering” serieus op. Loopt rond met een metaaldetector omdat hij gespecialiseerd is in het middels gebedsgenezing laten verdwijnen van metaal in het lichaam. Een man naar @John’s hart. 😉

 67. rob zegt :

  @Maf

  Ook toen ging dat gepaard met een dringende aansporing om ten behoeve van zegenvermenigvuldiging de portemonnee te trekken.

  Het is toch echt de communicatiestijl die hemelhoog boven het Calvinistische maaiveld uitsteekt.

  Pittig heeft het vorig jaar wel voor DS opgenomen door te wijzen op parallellen met de fondsenwervingsstijl van Paulus…

  Gepaard 🙂 aansporing 🙂
  Leuke termen voor onze paardenliefhebber Zeurensen.

  Pittig heeft Paulus diep beledigd door die vergelijking te trekken.

 68. joost zegt :

  wilfred

  Sommigen noemen mij goedgelovig omdat ik in een 1 april-grap van GG ben getrapt. Maar God houd mensen volgens de bijbel al 6.000 jaar voor het lapje

  En daarom hebben gelovigen van al die lapjes waar zij voor gehouden zijn nu vlaggen gemaakt om God mee te aanbidden. 😉
  joost

 69. joost zegt :

  rob

  Ik heb wel eerst naar de categorie gekeken want in eerste instantie dacht ik dat het de satirische nieuwsdienst was. Ik had niet meer gezien dat het 1 april was. Dus ik heb een goed excuus

  Onwetenheid kan en mag nooit een excuus zijn. 😈
  joost

 70. Fenderfan zegt :

  @Joost

  ‘En een PKN dominee die zijn echtgenoot doodmaakt met een bijl, vind jij wel normaal?

  Wat is daar voor abnormaals aan? Of had hij haar moeten verdrinken in wijwater of zo iets?’

  Haar……? Je hebt iets niet goed begrepen…..

 71. afolus zegt :

  @Fenderfan
  Zou het minder dramatisch zijn geweest als de vermoorde partner wél een vrouw zou zijn geweest dan? 😦

 72. joost zegt :

  fenderfan
  Misschien verdronk (of waste) hij gewoon zijn pruikje (is haar) in het wijwater. 😉
  joost

 73. flipsonius zegt :

  @Joost
  Misschien moeten we alle GG-reageerders die er in getrapt zijn nog eens de parabel van de wijze en de dwaze maagden gaan uitleggen 🙂

 74. Psychiater zegt :

  Wanneer gaat deze man inzien dat hij dringend hulp nodig heeft?
  Zolang er nog hulp komt van mensen als Andreas, die werkelijk geloven dat hij de gezalfde is, wat ook niet pleit voor gezond verstandelijk functioneren, zal hij door blijven gaan op de ingeslagen weg en zullen de narcistische en paranoïde trekjes zich ten volle ontwikkelen.
  De duivel en de demonen in mensen zijn schuldig. Elke moeilijkheid maakt zijn roeping en mate van zalving groter en groter. Wanner kunnen we verwachten dat hij zich als deChristus aandient? Dat ligt vlak om de hoek.
  De boekhouder krijgt de schuld. België krijgt de schuld, de gemeente krijgt de schuld.
  Deze paranoïde persoonlijkheid voelt zich door vrijwel heel België en Nederland zwaar vervolgd, maar deinst er niet voor terug voormalig personeel, gemeenteleden en vrienden danig door het slijk te halen.

  Wat zijn enorme schulden, alweer!, betreft: hij weet, zoals elke narcist, feilloos in te spelen op de gevoelens van anderen zonder zelf enige empathie met de ‘dokkers’ aan de dag te leggen.
  Waar meestal de echtgenote aan de bel trekt, zal dat in dit geval helaas lang duren, aangezien zij beiden lijden aan psychiatrische stoornissen.
  Hebben deze mensen geen supervisor?
  Laat dan nu de ware supervisor opstaan en Nederland en België verlossen van dit drama!

 75. Peter H zegt :

  Zeurensen vergeet god de schuld te geven. Had Hij nl niet even kunnen zeggen toen Hij zijn gezalfde naar het barre, heidense Noorden stuurde, dat hij niet met de boekhouder in zee moest gaan, zeker als blijkt dat de kerstening van de gierige hollanders in duigen valt door een te hoge schuldenlast.
  Als het een soort test zou zijn die Zeurensen moet overwinnen omdat dit soort tegenslag nu eenmaal bij de navolging van Christus te verwachten is, dan moet Zeurensen en @waterlelie niet zeuren, want dan komt het wel goed moet de meerdere ere en glorie van Zeure. euh God in de Nederlanden.

  @waterlelie, je bent vast 1 van de 20 donateurs van Zeurensen concludeer ik maar gezien je in bezit lijkt te zijn van zijn nieuwsbrief en je liever meedoet met het als een kind wijzen naar GG terwijl hier duidelijk een falen van Zeurensen en /of God de oorzaak van is.

 76. Fenderfan zegt :

  @Afolus

  ‘@Fenderfan
  Zou het minder dramatisch zijn geweest als de vermoorde partner wél een vrouw zou zijn geweest dan?’

  Nee, niet minder dramatisch. Iets gebruikelijker, wellicht. En voor een moord op een vrouw moet je vast een paar jaar extra brommen.

  @Joost

  Je haalt echt dingen door elkaar. Je wast je handen in onschuld, niet je haar. En wijwater is niet bedoeld om je mee te wassen. Sowieso gebruiken dominees weinig wijwater, hoewel je dat met dit soort vrijzinnige types nooit helemaal zeker weet (hoe doe jij dat Pittig? Ben jij wel grootverbruiker van wijwater?). Toch lijkt de kans me gering dat de badkuip thuis bij het stel met wijwater werd gevuld.Dat zit altijd in zo’n emmertje, lijkt nog het meest op een versierd saunaemmertje (raar woord?). Duurt uren voordat je daar je bad mee hebt gevuld. Beide heren hadden/hebben overigens de leeftijd waarop echte kerels kaal plegen te zijn. Testosteron enzo.Veel haar om te verdrinken in wijwater zal er dus niet geweest zijn.

 77. rob zegt :

  @Watiktwijfel

  stop gewoon met je “bediening” David. Jezus had geen kussen om op te slapen en miste dat ook niet. En schulden? Hij had de grootste “bediening” allertijden, maar had geen schulden.

  Jezus had ongetwijfeld schulden gehad als Hij in deze barre economische tijden had rondgelopen.

 78. joost zegt :

  Watiktwijfel

  stop gewoon met je “bediening” David. Jezus had geen kussen om op te slapen en miste dat ook niet

  Waar in de bijbel staat dat Jezus geen kussen had? En als hij het niet had, hoe weet je dan dat hij het niet miste?
  joost

 79. Wilfred zegt :

  @Joost: Mat. 8: 20 impliceert dat. Echter, Markus 4: 38 spreekt dat tegen. 😉

 80. shinshinshun zegt :

  @Rob
  Denk je niet dat Jezus via een uitzendbureau in zijn inkomsten zou hebben voorzien? Of anders op zijn minst een kottertje op Urk om af en toe eens zijn visquotum vol te vissen?

 81. flipsonius zegt :

  @Wilfred

  Echter, Markus 4: 38 spreekt dat tegen.

  LOL
  Soms word ik echt gek van jou! 🙂

 82. Wilfred zegt :

  @Flip: Tsja, je hebt al die teksten niet voor niks in je hoofd zitten! Dan moet je er een ander maar mee vermaken. 😉

 83. flipsonius zegt :

  @Shinshinnun
  Moet ik nou weer dat liedje posten? Nou ja, je vraag er om! De wonderbare garnalenvermenigvuldiging..

 84. mafchauffeur zegt :

  David heeft nog een belangrijke tip op FB:

  Laat je alsjeblieft niet leiden door eigenbelang. De apostel Paulus schrijft ‘iedereen jaagt zijn eigen belang na en niet het belang van Christus.’ Dat grijpt me diep aan. Al jaren denk ik hierover na. We zien inderdaad dat heel veel in Zijn naam gebeurt wat toch voor eigen eer, eigen geld, eigen positie enz gebeurt.

  Als we ons eigen belang najagen richten we schade aan. Dan handelen we immers niet uit liefde.

  Amen.

  De schulden zijn blijkbaar geen issue meer, want het enthousiasme is weer helemaal terug. Er komt een nieuwe moving-gif conferentie! En gezien de locatie: serieuze concurrentie voor de Doorbrekers.

  JOEPIE!!! ER KOMT WEER EEN SOUND OF HEAVEN!!! Ik wil jullie graag bijzonder goed nieuws vertellen. We hebben besloten vaker Sound of Heaven te doen. Tot nu toe hebben we slechts elk half jaar een samenkomst gedaan.

  De bijzondere getuigenissen van wat Jezus Christus heeft gedaan, laten ons zien dat we dit vaker moeten doen. Als God mensen zo diep verandert, zo radicaal geneest, zo geweldig zegent en bemoedigt, mogen we dat zijn geliefde kinderen niet onthouden.

  Onze volgende samenkomst zal zijn op 11 mei, in Ede, in De Schuilplaats om 14uur (slechts 1 samenkomst). Dat is een prachtige ruime zaal, waar 1500 mensen in kunnen.

  Het is centraal gelegen en er stopt een bus vlak voor het gebouw, supermakkelijk bereikbaar dus.

  In de vorige conferentie hebben we weer veel geleerd, we gaan echt stap voor stap verder. Er was veel lofprijzing en dans de vorige keer en velen getuigen hoe ze in een nieuwe dimensie van vrijheid zijn gekomen.

  Maar ik verlang zelf ook naar diepe aanbidding, die ons in zijn glorieuze wolk van heerlijkheid brengt. Waar je niet langer kunt staan door zijn zware tegenwoordigheid.

  Lofprijzen en dansen is geweldig, maar we willen echt veel meer, veel verder gaan, veel dieper. God heeft al enorm veel gedaan, maar ik geloof dat we nog steeds slechts geoefend hebben voor wat God ten volle van plan is. Met zijn allen bewegen we met God mee naar wat Hij wil doen: ons heel diep in zijn heerlijkheid brengen, waar we diep veranderd worden door HEM.

  Zoals ik al eerder schreef: het is een avontuur en grote uitdaging voor ons, en dus zeker ook voor velen die komen. Want we stappen een gebied binnen waar we niets op voorhand plannen, geen liedjes, geen programma, geen woorden. We willen dat God spreekt, dat God zingt, dat God beweegt in ons en door ons heen.

  Dan kunnen Gods wonderen gebeuren, op veel verschillende gebieden: geestelijke, emotionele en lichamelijke wonderen. Wees niet bang of boos als je het niet begrijpt, maar leer om zelf in de overgave aan de Geest van God te komen. Er zijn honderden kerken in Nederland en Belgie waar je kunt gaan om programma’s te volgen die je makkelijk kunt begrijpen en liedjes zingen die je allang kent.

  We geloven dat God ons uitdaagt om een nieuwe dimensie te openen, om hierin een voorloper te zijn: breek de deur open naar spontane aanbidding, breek de deur open naar vrijheid in lofprijzing en expressie, breek de deur open voor de heilige Geest die kan doen wat HIJ wil, zonder dat wij Hem vertellen wat Hij wel en niet kan doen.

  Ik moet zeggen: het blijft een intrigerende bediening.

 85. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Kan deze conferentie worden ingepast in het liturgisch jaar van de Dwaze Schare? Wellicht kunnen we dan ook Pieter&Helene Bos uitnodigen voor een korte opwekkingsbediening?

 86. joost zegt :

  wilfred

  Tsja, je hebt al die teksten niet voor niks in je hoofd zitten! Dan moet je er een ander maar mee vermaken

  Vermaken? 🙂 Niet echt hoor maar ach, de één zijn leut is een ander zijn deud. Toch?
  joost

 87. mafchauffeur zegt :

  @afolus: je wilt er heen? Heimwee naar meer van de Heer Renate?

 88. Wilfred zegt :

  @Joost: Jammer, jammer, jammer. Al die mooie tegenstrijdigheden zijn aan jou dus helaas niet besteed. Nou ja, voor vermaak kun je altijd nog op de FB-pagina van Plat of Sorensen terecht. 😉

 89. joost zegt :

  wilfred
  Ik kan het helaas niet helpen, ik hou gewoon niet van die woordspelletjes. 🙂
  joost

 90. druifluisje zegt :

  Ik zie zojuist op het contactformulier van ChristelijkPodium staan dat hij onder de ‘vlag’ van ‘artiest’ te boeken is:
  “Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. De artiest zal deze gegevens per e-mail ontvangen en contact met u opnemen.
  Ik wil graag: informatie & prijzen (wijzigen)
  van artiest: David Sorensen”

  Volgens Wikipedia is een artiest iemand die haar of zijn talenten gebruikt om in persoon in het openbaar op te treden en dat daaronder kunnen worden begrepen: uitvoerende musici en vocalisten van de lichtere genres, toneelspelers, kleinkunstenaars, acteurs, komedianten, goochelaars en illusionisten.

  Misschien is de inzet van een (Heilige Geest) windmachine a la Hans Klok iets om de giften wat de doen stijgen?

 91. mafchauffeur zegt :

  Een update: het gaat de goede kant op. De 30.000 euro schuld is geslonken tot 12.000 euro. Nog even doorpakken.

  enkele maanden geleden heb ik je een LifeLetter gestuurd, waarin ik vertelde dat we met onze bediening voor een grote financiele uitdaging staan. Deze uitdaging is nog niet voorbij en daarom breng ik het nogmaals onder je aandacht.

  We hebben momenteel nog twaalfduizend euro nodig om de openstaande rekeningen te vereffenen. Zoals ik uitlegde, zijn deze kosten het gevolg van onze verhuizing van Belgie naar Nederland. Als je ons werk waardeert, zouden we erg blij zijn als je ons met een gulle gift zou ondersteunen.

  We hebben Stichting SOUND OF HEAVEN opgericht in Nederland, met de ANBI status, zodat je giften belastingvrij zijn!

  We hebben ook echt dringend nood aan nieuwe maandelijke sponsors. Er zijn tientallen mensen die afzeggen, door de crisis en door de lasterpraat die verspreid wordt.

  We hebben nieuwe maandelijkse sponsors nodig. Dat is echt van groot belang. Wil jij hier eens over nadenken?

  Het is juist als mensen ons volop ondersteunen, dat we de vele tienduizenden anderen zo diep kunnen blijven bemoedigen.

  Soms zeggen mensen: ‘als je geld nodig hebt, moet je maar gaan werken naast je bediening. Dat deed de apostel Paulus toch ook’. Wel, de waarheid is dat ik een eigen bedrijf heb (Shine Media), naast de bediening en dat ik daar heel hard in werk. Het is dankzij mijn eigen zaak dat ik onze media-bediening heb kunnen oprichten, die nu honderdduizenden mensen bereikt wereldwijd.

  Als ik echter nog meer naast onze christelijke bediening zou werken, blijft er geen tijd en energie meer over om te doen wat we moeten doen: het evangelie van Jezus Christus verspreiden, waardoor duizenden mensen gered en getransformeerd worden. Dat is onze roeping.

  God zal je er echt voor belonen. Dat is geen lege kreet. Al het loon dat wij zullen ontvangen voor de strijd die we voeren, opdat duizenden verlost zouden worden, is ook jouw loon.

  (bron: LifeLetter)

 92. nietverbaasd zegt :

  @mafchauffeur Je vergeet het bankrekeningnummer.

 93. mafchauffeur zegt :

  @nietverbaasd: jij je zin.

  Stichting Sound of Heaven: 818 43 43

  IBAN: NL46 INGB 0008 1843 43
  BIC: INGBNL2A

 94. mafchauffeur zegt :

  Overigens is er al een woord van kennis voorhanden om definitief uit de schulden te komen:

  Als we LifeLetter betalend zouden maken, zouden we geen oproepen voor ondersteuning moeten doen.

  Want uiteraard zouden er voldoende betalende abonnees zijn.

  Echter, deze profetie wordt vooralsnog niet uitgevoerd.

  Maar we hebben de keuze gemaakt om het gratis te verspreiden, zodat Gods liefde zoveel mogelijk mensen kan blijven bereiken en niet slechts een kleine groep betalende lezers. Ons doel is om duizenden mensen bij God te brengen en jullie met alle mogelijke middelen zoveel mogelijk van de onuitputtelijke rijkdommen van God door te geven.

  Al het andere wat mensen over ons vertellen is pure duisternis. Laat je dus alsjeblieft niet in met laster.

 95. Psychiater zegt :

  Pure duisternis: in hoeverre kan duisternis puur zijn? DS heeft superlatieven nodig zoals anderen zuurstof nodig hebben. En inhoudelijk: wie niet voor mij is, is tegen mij.
  Wie zei dat ook alweer?
  DS kampt dan ook met grootheidswaan.
  Wat me blijft verbazen is, dat er nog mensen zijn, die dit niet doorzien.
  Het ligt er zo dik boven op.

 96. mafchauffeur zegt :

  @Psychiater: dat is geen grootheidswaanzin, dat heet een roeping. 😉

  En roepingen kosten nu eenmaal geld.

 97. star zegt :

  Narcisten zijn nu eenmaal nemers/rovers.En omdat ze toch ergens charismatisch zijn trappen een heleboel mensen die niet durven kijken en/of denken in de met vuur vertelde verhalen/ betogen.Alleen wie kan denken wordt geen slachtoffer van dergelijke rovers van geld, eer en alles wat een mens maar kan helpen.DS gebruikt een heleboel teksten en als het moet de hele Bijbel om zijn zin te krijgen of om iemand af te breken en zijn gelijk te halen.
  Zorg dat je geen slachtoffer van deze rover wordt, dat is alles wat ervan te zeggen is.Deze man is het voorbeeld van een psychopaat die zijn eigen leegte blijft vullen met van alles wat maar op zijn weg komt.Wie de site leest over de affaire Zijlstra ziet hoe de persoonlijkheid van deze man en zijn echtgenote er uit ziet.Met een grote boog er omheen, dat is het enige wat helpt

 98. Psychiater zegt :

  Roeping: Leegte roept tot leegte en creëert een vervulling die vervuiling geeft.

 99. Estelle zegt :

  Wij zijn enorm geschrokken wat deze man allemaal schrijft op zijn website. De uitspraken van Jan Zijlstra en Rolf Hendriks in een kwaad daglicht te zetten. De reden dat hij zo wil opvallen is om zoveel mogelijk in de media te komen en geld te verdienen. Gister was zijn hele Life letter pagina en alles en iedereen in opstand. Conclusie is dat hij iedereen eraf heeft gegooid en compleet manipuleert en intimideert. Ik ken veel mafkezen maar hij kickt er ook nog eens op als mensen hem terechtwijzen. Dat is weer aandacht en dan nog zeggen dat het grappig is. Alles is duivels en demonisch. Ik maak mij ernstig zorgen over dit soort mensen in ons land.

 100. Estelle zegt :

  Star je hebt helemaal gelijk. Echt een narcist. Niks helpt en een grote boog erom heen. Het aparte is alleen dat hij veel pas bekeerden meeneemt en dat is gevaarlijk. Ik vraag mij af of er nergens meldingen kunnen gedaan worden voor dit soort figuren. Het is schadelijk. Hij liegt alles bij elkaar.

 101. star zegt :

  @Estelle: dat is nou net het probleem,als jong bekeerd mens wil je alles goed doen en je hebt dan vertrouwen in de mensen die je tot Jezus brengen.En al zegt je gevoel, dat er een boel niet klopt, zodra je ook maar iets in die richting durft te veronderstellen, komt er een hoos aan veroordelingen en wat al niet meer over je heen, ik heb dat allemaal ondervonden en weet dus hoe dat werkt.Die hele evangelische kliek heeft mijn jonge leven onbehoorlijk verziekt ook al doordat ik jong heel erg ziek werd. Sörensen is niet de enige narcist.Hij is een uitzonderlijk gevaarlijke, dat wel, want op schrift en verbaal is hij velen de baas.Veel van die zelf benoemde/zogenaamd geroepen evangelisten van vader op zoon hebben nog nooit een dag gewerkt, weten niet eens hoe het échte leven er uit ziet. Charismatisch zijn ze wel,alleen het zijn nemers/rovers, ze hebben niets te geven, geen liefde, geen rust, niks.En wie commentaar durft te hebben die is gelijk verdoemd verklaard en dan barst de verdeel en heers tactiek los. Gevaarlijke mensen ook al omdat jonge christenen niet in staat zijn een bombardement van Bijbelteksten te weerstaan en ook niet in kunnen schatten wat nou uit de context gerukt is.Manipulatie en intimidatie is de kracht van zulke figuren en wee degene die daar niet doorheen kan kijken. Dat gaat niet veranderen totdat hij een keer zijn gelijke tegen gaat komen, helaas. Het beste is zulke figuren te negeren en er geen discussie mee aan te gaan, dat wel.Maar ja, wie ziet dat nu in.?Ik sprak hem aan op zijn gedrag en kreeg een mail met: vertrouw me ik weet wat ik doe”. Dan laat ik het los; de man is niet in staat om zijn foute gedrag te zien.Levensgevaarlijk. Hij klopt mensen met veel vrome taal geld uit de zakken terwijl hij zelf eens zijn mouwen op moet gaan stropen en een baan moet gaan zoeken.

 102. Beervis zegt :

  Geld lenen is cool!

 103. shinshinnun zegt :

  @Beervis

  Mwah… ik heb wat BKR-etjes gezien van mensen die lenen na verloop iets minder cool begonnen te vinden ;).
  David kan natuurlijk altijd even bellen met Postkrediet?

  Of… oh nee, geen baan! Jammerdebammer!
  Misschien dat Sound of Heaven (ofwel, David zelf) David kan detacheren bij een ander bedrijf dat zich bezighoudt met design, copywriting en marketing?
  Dat moet een koud kunstje zijn voor een Meester in de Grafische Kunst.

  Oh… oh nee, druk met zijn vijfmaal geprofeteerde bediening als apostel en leraar!

 104. Beervis zegt :

  Oh… oh nee, druk met zijn vijfmaal geprofeteerde bediening als apostel en leraar!

  Misschien kan ie beter leraar en apostel worden met een profiterende bediening. 5 maal is dan helemaal mooi.

 105. apexcreditmanagementlimiteds@gmail.com zegt :

  Ben je in alle soorten van financiële problemen
  en je lening nodig te betalen uit uw schuld ,
  Wij bieden alle soorten en types van leningen met
  gemakkelijk aflossing tegen het laagste tarief van 3 %
  . Wij bieden leningen in alle valuta’s en wij
  geven leningen uit het laagste bedrag van de
  5000 tot het maximale bedrag van
  50.000.000 voor onze eerste timers . je bent
  geadviseerd om het aanvraagformulier in te vullen , zodat
  dat we verder kunnen gaan .
  Geïnteresseerde kandidaat moet in het invullen
  vormen hieronder .
  Leners INFORMATIE
  * Naam ………………….
  * Sex ……………….
  * Leeftijd ……………………… – ..
  * Land ………………….. – ..
  * Telefoonnummer …………………… – ..
  * Bedrag nodig ……….
  * Lening Duur : ………………
  * Het doel van de lening ………………
  * Beroep ………………..
  * Uw maandelijkse inkomen ……………..
  * Wijze van terugbetaling : maandelijks of
  Jaarlijkse …………..
  Contact email : apexcreditmanagementlimitedsgmail.com
  Dank je wel , we kijken uit naar uw dringende reactie

 106. Wilfred zegt :

  LOL 🙂 🙂

  Becky, je bent een reddende engel. Laten we bidden dat David dat inziet!!

 107. mafchauffeur zegt :

  Kun je nagaan wat een enorme stroom aan spam er in de mailbox van Real Life dagelijks binnenkomt.

  Alhoewel, al een tijdje geen bedelbrief meer gehad.

  Misschien hebben Blessing Financial Help, Bishop Manuel en Saint Peter Holdings een gezamenlijke financiering verstrekt? 😉
  http://interfraud.org/ni_fake_loans.htm

 108. shinshinnun zegt :

  @maf!
  Een verkapte bedelbrief! Jij wordt door Papa ook op je wenken bediend!

 109. John zegt :

  @Mrs Elizabeth

  Dat klinkt te gek! Ik ga meteen mailen! Ik wil graag 10 miljoen lenen, kan dat?

 110. engel zegt :

  @John,

  Kun je niet lezen? Deze mevrouw gaat tot de 5 miljoen. Dat lijkt me genoeg voor jou.

 111. Sra. Jenny Jack zegt :

  GOEDE DAG

  Denk je dat het krijgen van een Financiële hulp bent u serieus behoefte aan een dringende lening, Denk je van het starten van een eigen bedrijf, Ben je in de schulden Dit is uw kans om uw wens gerealiseerd omdat Wij geven persoonlijke lening, zakelijke lening, en onderneming leningen, en alle soorten van lening tegen 3% rente voor meer informatie nu contact met ons op via e-mail {jennyjackloancompany@yahoo.com}

  De kredietnemer INFORMATIE:

  Volledige Namen: _______________
  Land: __________________
  Sex: ______________________
  Leeftijd: ______________________
  Lening Bedrag dat nodig is: _______
  Lening Duur: ____________
  Lening Doel: _____________
  GSM-nummer: ________

  Mevrouw Jenny Jack
  algemene Consultant
  Jenny Jack Lening bieden.
  E-mail: jennyjackloancompany@yahoo.com

 112. joris zegt :

  Heb me ook al lang vragen gesteld bij de figuur van DS. Zelf ben ik therapeutisch geschoold en nog meer dan een narcist komt hij bij mij over als een echte fanaticus overtuigd van zijn eigen groot gelijk. Mijn intuïtie (die ik goed ontwikkelt heb) zegt me ook dat er veel niet klopt bij die man.

 113. Wilfred zegt :

  @Joris: Zonde van je collegegeld! Ik ben niet therapeutisch geschoold en pluk de fanatici die overtuigd zijn van hun eigen gelijk er ook altijd meteen uit. 😉

 114. Natchanok Pala-en zegt :

  De ingevoerde code voor de spambeveiliging is niet juist. Probeer het opnieuw.

 115. MR MAURICE zegt :

  Heeft u een dringende lening van welke aard dan nodig? Zo ja, dit is uw kans om uw financiële vrijheid te krijgen. Weer terug naar ons vandaag
  EMAIL: mauricefinance@hotmail.com

 116. Mevrouw Clara Morgan zegt :

  Hallo Beste mensen,

  Bent u in dept? Heb je al geweigerd lening van Bank? Of heb je nodig een
  lening af te betalen rekeningen? zorgen niet meer, Uw hulp komt nu, mevrouw Clara Loan Company
  is een lening leningen bedrijf dat alle soorten van de lening biedt aan mensen,
  die zijn in nood van de lening met een lage rente van 3% contact met ons op via
  e-mail: (clara_morgan@outlook.com)
  LENING AANVRAAGFORMULIER (VULLEN EN TERUG TERUG)

  VOORNAAM ______________________
  ACHTERNAAM _______________________
  AGE ______________________________
  SEX _______________________________
  LAND __________________________
  STAAT .. ____________________________
  CITY _____________________________
  MOBIELE NUMMER _____________________
  BEROEP ________________________
  Maandelijks Inkomen ____________________
  BEDRAG NEEDED_____________________
  DOEL VAN LENING ____________________
  LENING DUUR _____________________
  Wij wachten op uw dringende reactie.
  Met vriendelijke groeten

  Mevrouw Clara Morgan

 117. Wilfred zegt :

  @GG: Misschien een idee om wat meer regie te voeren op het weren van mensen? Of is dit allemaal satire?

 118. Bokkepoot zegt :

  @Wilfred

  Mensen geweigerd waarom moeten worden? Clara Morgan mevrouw juist zo is hulpvaardig! Oog zij tenminste heeft dringende nood voor de David Sorensen!

 119. mafchauffeur zegt :

  @Wilfred: ik vermoed dat er volop gemodereerd wordt op dit soort “bijdragen”, maar dat er af en toe expres eentje blijft staan.

  Wegens volstrekt “on topic”. 🙂

 120. Mevrouw Randy. zegt :

  Groeten aan u,
  Alle soorten leningen worden uitgeleend tegen een rente van 3% en het
  varieert van een minimum van $ 1.500 tot een maximum van $ 5.000.000,00 een
  maximale looptijd van 30 jaar. Dus als u behoefte heeft aan een lening, vriendelijk
  stuur ons een gevulde aanvraagformulier.

  Onze diensten omvatten

  * Home Loan
  * Auto Lening
  * Hypotheek
  * Business Loan
  * Internationale Lening
  * Persoonlijke Lening

  LENING AANVRAAGFORMULIER

  naam:
  Geslacht:
  Leeftijd:
  adres:
  Staat:
  land:
  Bedrag dat nodig is:
  duur:
  Telefoonnummer:

  dorisrandy5@gmail.com

  Met vriendelijke groet.
  Mevrouw Randy.

 121. Mike Benson zegt :

  Bent u op zoek naar financiële steun , Ben je wanhopig op zoek naar financiële hulp ? ( mikebensonss@yahoo.com ) is hier om u te verlenen uw gevraagde bedrag van de lening verstrekt . dus alles wat je hoeft te doen is om het onderstaande formulier in en meteen weer terug naar ons , wij geven u 100 % garantie dat uw lening goed is vastgezet in dit bedrijf oke, we geven lening tegen een tarief van 2 % rente dus vullen gratis , zult u in staat zijn om terug te betalen de lening . We geven lening te

 122. mark henry zegt :

  Hallo, goede dag aan u, hier komt de heer Mark Henry, een legitieme, gerenommeerde kredietgever. We geven lening om bedrijfs Zakenlieden en vrouwen die in zakelijke transacties en we zijn het geven van kerst lening nu en we geven er ook op korte termijn lening voor 1 jaar tot 25 jaar maximaal met een lage rente van 3%, in deze kunt u ook vertellen ons het bedrag dat u nodig hebt als lening. Lening wordt gegeven in Ponden euro en $ USD het maximale wat we geven is $ 50.000.000 zowel in ponden, euro’s en $ USD en de minimum van $ £ 3.000 euro en USD $ dus als je echt geïnteresseerd bent contact met ons op via (markhenrycompany@yahoo.com of markhenrycompany7@gmail.com) voor meer informatie over hoe u de lening te krijgen.

  Met vriendelijke groeten

  De heer Mark Henry

 123. mafchauffeur zegt :

  Gat in de markt: professionele FB-profielfoto’s voor slechts 10 euro (inclusief btw) 🙂

 124. pknbroeder zegt :

  @maf

  Jij denkt toch niet dat dit zomaar een foto is, he
  Broeder Zeurensen heeft een nieuw outfit aangeschaft om de onbekeerde rednecks in de VS het goede nieuws te vertellen.
  Beetje in de stijl van Paulus die ook naar steden ging en aansloot bij de heersende cultuur, zo jullie zijn een gelovig volk zeg met jullie goden, ja, de God die ik heb dat is pas een echt een coole God, mensen.
  Waarschijnlijk post DS binnenkort wel een nieuw bericht op zijn site dat hij naar de VS gaat 🙂

 125. mafchauffeur zegt :

  Zelfs de financiële spammerts weten zich naadloos aan te passen aan een satirische site.

  Dit leest als een prospectus van de bank van het Vaticaan, het Instituut voor Religieuze Werken (IOR). 😉

 126. C zegt :

  Diepe, diepe zucht! Wat een arme misleidde schapen!