Donkere lasterwolken boven Almere

Hoe gaat het eigenlijk met David Sörensen van Real Life en zijn plannen om in Nederland een geestvervulde miljonairsvilla te betrekken? Na zijn aanvankelijke jubelmails hebben zich boven het uitverkoren Almere toch wel wat donkere wolken samengepakt. De hemelse voorziening heeft forse vertraging opgelopen, want op 14 juli meldde onze geloofsman met enige teleurstelling: “Op dit moment staan we eigenlijk nog nergens: geen huis en geen geld. Na de LifeLetter waarin ik steun vroeg aan lezers, om een goede werk- en woonplek in Nederland, is er een storm van laster losgebroken boven Nederland.”

“We zijn op tal van websites vermeld als geldwolven, bedriegers, enz. Mensen stuurden die links aan elkaar door en van alle kanten wezen mensen ons erop, wat er allemaal over ons geschreven werd. Ik heb er niets van gelezen, en zal dat ook niet doen. Maar het heeft wel schade aangericht in het denken van veel mensen en dat is jammer.” Aldus Sörensen.

We vragen ons af waar die lasterlijkheden (moedwillige leugens achter iemands rug om) dan zijn gepubliceerd. Wie googelt op “David Sörensen” en “geldwolf” of “bedrieger” krijgt vooral links naar zijn eigen websites te zien of berichten van aanzienlijk oudere datum waarin hij christen-schrijver C.S. Lewis een occultist noemt en een storm van laster over zijn Narnia-reeks ontketent. Goedgelovig kan hij ook niet bedoelen, want wij hebben hem letterlijk geciteerd uit zijn eigen goddelijk geïnspireerde schrijfsels. Aangezien Sörensen zelf zegt dat hij “er niets van gelezen” heeft “en dat ook niet zal doen”, kunnen we dus rustig concluderen dat de vermeende laster alleen in zijn eigen rijke fantasiewereld bestaat. Om zichzelf te beschermen tegen nog meer lasterlijke fata morgana’s heeft hij de reactiefunctie op zijn Facebook-pagina nu uitgeschakeld.

Omdat de pegels nog niet echt uit de hemel regenen, heeft Sörensen zijn verwachting naar beneden bijgesteld. Hij is op zoek gegaan naar “een huurwoning in Almere met minimaal drie slaapkamers, een kantoor, een kamer om te filmen en een tuin, in een groene omgeving. Naast het vele computerwerk is het groen voor mij absoluut noodzakelijk om in de rust te komen.” Een huis met deze specificaties huur je in de vrije sector voor ongeveer 2500 euro per maand. Dat is een realistische oefening in geloof voor een huis van 1,2 miljoen. Toch is de plotselinge daling in de geloofskoers opmerkelijk. Blijkbaar gelden bij de vervulling van profetieën ook bepaalde economische wetmatigheden. Maar niet getreurd: wie onze Belgische kaartenmaker helpt met een gift ontvangt daarvoor een flinke beloning. “Ik weet dat God je er enorm voor zal belonen, op manieren die Hij alleen kan verzinnen,” aldus Sörensen.

Inmiddels is het gezinnetje dankzij de hulp van vele vrienden voorspoedig naar Nederland verhuisd. De sjofartoeteraar uit Brussel deed hen persoonlijk uitgeleide en tijdens de verhuizing manifesteerde de Heer zich met tekenen en wonderen. Ook ontving Sörensen onder tranen een profetisch lied waarin een stroom van genezing in Nederland wordt aangekondigd. Jan Zijlstra krijgt dus concurrentie. De grote vraag is waar de Vlamingen nu zijn neergestreken. Welk stulpje hebben ze nu gevonden? Een bron uit België meent zeker te weten dat het om DIT HUIS gaat. Hoewel het de gewenste specificaties heeft, hebben we dit nog niet bevestigd kunnen krijgen. Wel heeft Sörensen laten weten dat hij dringend op zoek is naar mensen die “radicaal kunnen helpen met de kosten van onze verhuizing die ons heel zwaar vallen.” Dat is natuurlijk logisch als je groter gaat wonen. Met name giften vanaf 500 of 1000 euro zijn welkom, want die helpen God om door te breken in Nederland. Zonder geld redt Hij het niet.

83 Reacties op “Donkere lasterwolken boven Almere”

 1. aafke zegt :

  Als je nood van deze mensen ziet, hun honger, hun pijn en verdriet dan kun je eigenlijk niet anders dan meteen je portemonnee trekken.
  Daar is de ellende in de Hoorn van Afrika en Libië helemaal niets bij.
  Nederland wacht op het openbaar worden van de Vlaamse zonen in ons midden.
  Het gesuggereerde adres in Almere biedt trouwens mogelijkheden tot ontsnappen en een plausibele verdediging:
  We komen terug, we zijn slechts Maanden weg…
  🙂

 2. TommyLee zegt :

  Kan hij niet in een hoekje werken van het nieuwe hoofdkwartier van David Vos in Zeewolde (300m2) Er zijn daar ook genoeg huizen te huur voor een pak em beet € 750,-voorbeeld:http://www.funda.nl/huur/zeewolde/huis-35050-reeenspoor/kenmerken/ Dit huis heeft een niet meegerekende zolder van 50m2 voor kantoor ruimte en ligt minder dan 50m van de bosrand

 3. michel zegt :

  Hij heeft natuurlijk zijn achternaam niet mee! D.zeurende, HUHH !!! Kinderen die vragen worden overgeslagen !!!!!!!

 4. bramvandijk zegt :

  Ik weet het niet hoor, maar hij kan toch ook gewoon werken voor zijn geld? En als hij zo weinig donateurs heeft dat iedere keer toch opgeroepen moet worden tot gul geven, dan is de toegevoegde waarde van zijn diensten blijkbaar niet groot genoeg om van te kunnen leven.

  Pure economie dus, vraag en aanbod. Als er niet genoeg vraag is naar zijn diensten (wat eigenlijk? wat doet hij nu precies dat geld waard is? nieuwsbrieven schrijven? zegen van de heer uitdelen?) dan kan hij maar beter stoppen met aanbieden. Faillissement zal anders volgen.

 5. Ruub zegt :

  Toen ik vernam van het onmetelijke leed dat de heer Sörensen treft – gebrek aan geld door een verhuizing naar een groot huurhuis – kon ik het niet laten een schietgebedje te doen voor hem. En zie daar, de hemelen openden zich onmiddelijk en het geld dwarrelde naar beneden: Haast u naar de A2 meneer Sörensen, het is voor u.

 6. engel zegt :

  @Ruub,

  Had je niet wat geld in de straat (of voortuin) van David kunnen laten vallen?

  Mag ik dan gelijk mijn adres ook even doorgeven?

 7. Vleertje zegt :

  Je kunt een stuk goedkoper huren hoor, wat een geldwolf deze man…. €2500 huur voor een huis!! Waar wil hij wonen: een kasteel ofzo?

  Leuk dat hij denkt dat hij een bediening op wil bouwen in Nederland, ga dan sparen en werken. Als hij en zijn vrouw gezond zijn kunnen ze toch allebij een halve baan nemen. Met een goedkope huurwoning erbij heb je dan genoeg om van te leven en genoeg tijd voor een ‘bediening’ . Mocht het een succes zijn en er dan geld komen kun je altijd je baan nog opzeggen. Of ben ik nu gewoon heel erg gereformeerd en Nederlands?

 8. Ruub zegt :

  @Engel
  Tsja, dat is nou net het punt met wonderen he: je kunt er wel voor bidden, maar je weet nooit waar, hoe en wanneer er precies wordt verhoord. Daarboven hebben ze duidelijk geen Prince2/ ITIL of een dergelijke opleiding gevolgd.

 9. Flipsonius zegt :

  @Vleertje
  Maar in de Randstad kom je niet zo makkelijk aan een goedkope huurwoning. Dan moet je zeker 10 jaar zijn ingeschreven en aan allerlei voorwaarden voldoen. Alternatief is dus of de vrije sector of je neemt met je sekte een heel dorp in een krimpgebied in het oosten des lands over. Is al eerder vertoond 😉

 10. engel zegt :

  @Vleertje,

  ja! (en daar is niks mee)

 11. engel zegt :

  @Ruub,

  Zou dat niet het ultieme wonder zijn als er precies gebeurde waar jij voor bad? Ik heb toch het idee dat jouw geloof veel te klein is.

 12. Ruitje zegt :

  Ik begrijp werkelijk niet waarom DS onderhouden wil worden door anderen. Kan hij niet gewoon geld verdienen? Of zijn vrouw?
  Het is echt iets ‘charismatisch’ om een ‘eigen bediening’ te starten en vervolgens te gaan leven van ‘giften’ van anderen die keihard werken.

  En dan misbruiken ze vervolgens God zelf om al manipulerend mensen geld uit de zak te kloppen. Want God heeft hun een visie gegeven en God zal het honderdvoudig vergoeden als mensen geld aan hen geven. En het meest trieste is dat er nog mensen intrappen ook.

 13. Ruitje zegt :

  Correctie: Want God heeft hen een visie gegeven

 14. Meded zegt :

  Waarom zou een bediening niet keihard werken zijn? Wat is het verschil tussen een rodekruismedewerker die indirect van donaties leeft en een evangelist die direct van donaties leeft? En een baan voor een halve week, betekent dat je ook maar een halve week met je bediening bezig kunt zijn, ipv fulltime.
  Het lijkt me juister te letten op wat die bediening dan is en hoe DS zijn financiën verantwoordt, dan op het feit dat hij van giften wil leven.

 15. Ruitje zegt :

  @Meded, ik vertrouw het Rode Kruis meer dan één individu dat zich baseert op profetieën en God gebruikt om mensen te laten geven. Het Rode Kruis kan gecontroleerd worden, maar gebeurt dat ook met mensen als DS? Ik vind daar wel een heel verschil in zitten.

 16. Bram zegt :

  en ik dacht dat die Pastorkramp heel overdreven onzin was….
  David loopt hem er uit.
  Toch handig als je andere mensen de verhuizing van je posterbedrijfje kan laten betalen en je dan ook nog afsluit voor enige correctie!

  Doet een een beetje denken aan: Mattheüs 23:14 [Wee u, schriftgeleerden en Farizeeen, gij huichelaars, want gij eet de huizen der weduwen op, terwijl gij voor de schijn lange gebeden uitspreekt. Daarom zult gij zwaarder oordeel ontvangen.]

 17. Meded zegt :

  @Ruitje: Ben ik met je eens. Je moet wel vertrouwen hebben in iemand die je ondersteunt. Ik vind het alleen onzin dat een bediening waarbij je van giften leeft geen echt werk zou zijn.

 18. Johan zegt :

  @Meded: Daar ben ik het mee eens. ‘Echt werk’ tegenover ‘zending’ zetten miskent het feit dat veel zendelingen ook gekwalificeerd zijn en een vak uitoefenen dat echt niet minder betekenisvol is dan een reguliere baan. De vraag is dan wel: wat doe je precies, voegt het waarde toe en is er een markt of supportbasis voor? In charismatische kringen wordt veel gesurft op goedgelovigheid. Maar nu hang ik er een moreel oordeel aan. Puur vanuit economisch perspectief kun je ook zeggen: zolang er mensen zijn die waarderen en supporten wat David doet, zo lang kan hij zijn broek ophouden. Als die basis wegvalt, draait hij in de schulden. Dus we zullen het vanzelf zien. Wat wij er met elkaar van vinden is dan niet relevant, want wij nemen zijn diensten niet af.

 19. rob zegt :

  @TommyLee
  Helemaal fout, om Sorensen aan te raden in Zeewolde te gaan wonen, dat zou betekenen dat hij tegen Gods stem in moet gaan, sjongejonge, wat ben je toch een ketter 😦

 20. goedgelovig zegt :

  @Vleertje: Die 2500 euro is een inschatting van ons, niet iets dat Sorensen heeft genoemd. Voordat dit een eigen leven gaat leiden. 😉

 21. TommyLee zegt :

  @Johan,daar komt nog bij dat een heel aantal zg fulltimers in dezelfde vijver vissen. Ze moeten dus allemaal hun stinkende best doen om in de picture te blijven. de verleiding is dan groot om het belang van je “bediening” op te blazen door a: te overdrijven (duizenden zielen worden gered) of te manipuleren(u ontvangt een dubbele zegen als u mij steunt). Voeg daarbij het feit dat iemand -die lang buiten de harde werkelijkheid van de eisen die de maatschappij aan werknemers stellen komt te staan -op den duur daar geen goed beeld meer van heeft en ahw in een virtuele wereld komt te leven. Nee geef mij maar de harde werker die in zijn vrije tijd zich onbaatzuchtig inzet. OK je kan niet elk weekend naar de binnenlanden van Angola om je ding te doen. Dan kan je wel sparen voor een lange vakantie of een onbetaald verlof.

 22. Meded zegt :

  @Tommylee, dan ben ik toch blij dat er mensen op basis van giften hun fulltime werk in de binnenlanden van Angola doen. Kunnen ze ze al die shorttermmensen opvangen en begeleiden.

 23. Johan zegt :

  @TommyLee: Helemaal mee eens. Het voltijds zendelingen model is wel aan herziening toe. Paulus, de zendeling aller zendelingen, maakte tenten en oefende dus tijdens zijn apostolische reizen zijn vak uit. Vanuit zendingsoogpunt is dat veelal ook effectiever omdat je dan niet van de portemonee hoeft te leven van de mensen die je wilt bereiken en omdat je beroep je allerhande natuurlijke ‘ingangen’ geeft. Eigenlijk moet je wel heel goede redenen hebben om voltijds zendeling te worden.

 24. Johan zegt :

  @Meded: ironie. 🙂

 25. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Een bron meldt net dat er bij het adres in Almere een Belgische auto voor de deur staat.

 26. vertue4 zegt :

  Vindt dit verhaal toch een beetje zuur. Toen ik met mijn vrouw uit België naar NL verhuisde waren we ook blut en moesten we bivakkeren in een chalet ergens aan de rand van de veluwe. Het heeft jaren hard werken, tijdelijk en anti-kraak wonen en vooral veel sparen gekost voordat we een vaste woonplaats hadden gevonden en een goed sociaal netwerk op konden bouwen, waar we nog mee bezig zijn.

  Ik hoop voor David en vooral voor zijn gezin dat het allemaal goedkomt, maar het lijkt me een moeilijk verhaal. Het lijkt me eerder dat de schuldsanering over een aantal maanden van toepassing is, en dan mag de Nederlandse Staat voor noodopvang gaan zorgen (als ze zich tenminste bij de gemeente hebben laten inschrijven). Maar dan zul je zien dat Goedgelovig de zwarte piet krijgt toegespeeld.

 27. engel zegt :

  @Johan,

  Korte termijn zending is volgens mij ook niet de oplossing. Ik ben het wel met de argumenten van Marten Visser eens.

  http://www.vissers.me/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1307:waarom-korte-termijnzending-zo-aantrekkelijk-is&catid=48:missiologie-algemeen-artikelen&Itemid=81

 28. John zegt :

  @vertue4

  Jep, God is meedogenloos. Had je maar net zo’n huilebalk als DS moeten zijn, dan had God je rijkelijk gezegend.

  *mompelt iets met “in het zweet des aanschijns zult gij uw brood verdienen” en Genesis*

 29. Johan zegt :

  @engel: Ik ook. Korte termijn is alleen nuttig op korte afstand en voor diakonaal werk. Bijv. met een team naar Roemenie rijden om daar een weeshuis helemaal op de knappen. Zodra je er voor moet vliegen kost het al meer dan dat het oplevert. Voor het geld van de tickets kun je veel beter plaatselijke arbeiders inhuren.

 30. Johan zegt :

  Om over de milieubelasting nog maar niet te spreken. Of gaat dat team met 25 Trinners als ze in Indonesie of Oeganda zijn geweest hun CO2 uitstoot compenseren door tropisch regenwoud aan te planten? Je hoeft geen Timetoturner te worden om daar iets meer besef van te hebben.

 31. mar zegt :

  Ik begrijp maar niet waarom die TRIN niet naar de school van mijn meervoudig gehandicapte zoon gaat. Geeft veel meer publiciteit wanr wonderen!, en scheelt een gat in de ozonlaag.

 32. mar zegt :

  wanr = want

 33. TommyLee zegt :

  Ik ben niet tegen zending ver weg en zeker niet tegen mensen die alles geven om elders onder moeilijke omstandigheden opbouwwerk te doen (bijv. Johan Smorenburg op Haïti) maar de lieden die voor kortere tijd veel geld nodig hebben zullen hun meeste tijd moeten steken in zelfpromotie en dat maakt ze heel inefficiënt. @mar je geeft daar een hele goeie tip, ik hoop dat Trin er wat mee gaat doen. werken met gehandicapten is heel zwaar maar ook heel vormend (denk aan Henri Nouwen). Ik heb in mijn jonge jaren met een band voor gehandicapten opgetreden (ook in kerkdiensten met een andere band) en ze kunnen machtig uit hun dak gaan.

 34. aafke zegt :

  @TommyLee
  Zelfpromotie leidt tot inefficiency 🙂
  Zelfpromotie gaat trouwens meestal ten koste van anderen…

 35. rob zegt :

  Ik vraag me toch af over welke sites Sorensen het heeft

 36. mafchauffeur zegt :

  @rob: sites die de Heer uit genade verborgen houdt voor Google. Een soort family-filter tegen notoire lasterzwelgers.

 37. Ruub zegt :

  Dat DS leeft van giften, vind ik eigenlijk ook niet eens zo’n probleem. Elke (semi-) ambtenaar of dominee leeft in zekere zin ook van de gemeenschap. Waar ik wel een probleem mee heb is dat DS zijn eigen materialistische verlangens en luxe-dromen zo stellig presenteert als zijnde de wens van God. Emotionele chantage van getrouwen.

  Zo, en nu een liedje.

 38. cornelis zegt :

  — welk een tegenslagen en decepties treffen deze arme broeder toch..

 39. Jan-Peter zegt :

  Und derselbe Omnibus
  Fährt uns nach dem Tartarus.

  Heinrich Heine

 40. mafchauffeur zegt :

  Wordt het niet eens tijd om te gaan helpen schoonmaken in Almere? Stofzuigen en zo.

  off topic: waar is Pittig gebleven?

 41. aafke zegt :

  @mafchauffeur
  Dat zouden we toch alleen maar doen in een koophuis…?
  Ik ga mijn goede energie niet verklungelen in een huis dat niet door een wonder is verkregen…
  Doei!!

 42. mafchauffeur zegt :

  @aafke: het geld voor een paar maanden huur (vooruit te betalen, zo slim was de huisbaas nog wel) is er gekomen, da’s toch al een klein wondertje?

  Om maar niet te spreken van al die wonderen die al tijdens de verhuizing hebben plaatsgevonden. Als je zijn promomailtjes mag geloven.

 43. aafke zegt :

  @mc
  Heb even gebeld met makelaarsland.
  De woning is gewoon te koop en kan als het moet snel opgeleverd worden.
  Dan is DS ook nog dakloos; prooi voor Wilders.

 44. mafchauffeur zegt :

  @aafke: je hoeft niet eens een groot geloof te hebben om te verwachten dat dát niet zo snel zal gebeuren. Alleen in die ene straat staan al 6 huizen te koop.

  Maar wellicht gaat dat rap veranderen nu de buurt geestelijk gezien een transformatie te wachten staat.

  Wellicht een sponsordeal van real-life met makelaars? Expertise met effectieve Posters is er tenslotte. Maar ja, dan gaan sommigen weer roepen “God grijpt in op huizenmarkt”. Vindt de NMA vast niet goed.

 45. mafchauffeur zegt :

  Wel een beetje onhandig van DS om na dit dringende verzoek om uitbetaling van zijn “loon van een profeet” nadrukkelijk aan Nederlandse donateurs te verzoeken het geld op zijn Belgische bankrekening over te maken.

  Maar misschien heeft hij in alle drukte nog geen tijd gehad om een Nederlandse bankrekening te openen.

 46. info zegt :

  Ik heb liever dat ie niet bij ons in Zeewolde komt!!!!

 47. Vera van Haarlem zegt :

  Nee… de Geest zegt mij dat hij in oktober hier http://www.huizenzoeker.nl/koop/flevoland/almere/novemberstraat-14/details.html
  intrekt… fantastische 6 kamerwoning voor de helft van het geld. Als hij daarvoor gaat, is hij al prima ingeburgerd als Nederlander… Ons bent zunig, toch?

 48. mafchauffeur zegt :

  Geen nood, de eind juli verstuurde mail om de omzet van de Wonderkaarten te promoten is gisteren nog maar weer een keer verzonden. Voor de vakantiegangers die de eerste mail hebben gemist?

  http://real-life.nl/12all/index.php?action=message&c=715

  Opdat er massaal wordt gekocht maar vooral: om vele, vele levens te veranderen. Kleine moeite, groooote vrucht, tenslotte.

 49. Meded zegt :

  Kortetermijnzending kan best nuttig zijn, als men zich maar bewust is van de tekortkomingen. Iemand zei eens over jongeren die twee weken een project gingen doen: “Wij kunnen in die korte tijd geen hulpverleners zijn, wel hoopverleners.”
  Uiteindelijk moeten zulk soort initiatieven ondersteund worden door mensen die daar wel voor langere tijd zijn, of, nog beter, lokale mensen. En voor hen is het ook echt vaak een bemoediging dat er groepen langskomen.
  Als de langetermijnmensen dan van giften leven zodat ze voltijds bezig kunnen zijn, is dat alleen maar mooi.

  Verder ben ik het met TommyLee eens wat betreft zelfpromotie en efficiëntie.

 50. mafchauffeur zegt :

  In ieder geval is Brugge niet met lege handen achtergebleven na de verhuizing:

  http://real-life.nl/12all/index.php?action=message&c=756

 51. Vera van Haarlem zegt :

  De kaartenpromotie is een fenomeen op zichzelf. Een anonieme zieke die erdoor genezen werd en daar in de media over verteld heeft, maar daar zijn geen linken naar… Ik krijg een beetje krultenen van het ‘arsenaal-verhaal’. Alsof er een regeltje weggevallen is in de bijbel bij de wapenrusting van God… daar hoorde nog een stapeltje kaarten tussen ;0)

 52. John zegt :

  @mafchauffeur

  Weet jij toevallig ook of David Zeurpiet linkjes heeft naar al die vele krantenberichten en televisieprogramma’s waarop het getuigenis van die vrouw staat die dankzij één van zijn kaartjes is genezen van haar ziekte?

 53. mafchauffeur zegt :

  @John: bah wat een onbijbelse gedachte van je. Als je genezen bent ga je je hooguit aan de priester (of dominee, voorganger, kringleider, etc) tonen en schreeuw je het niet van de daken. Toch?

  Het siert DS juist dat hij dergelijke successen niet probeert uit te buiten.

 54. mar zegt :

  ik vraag me af waaróm de familie Sorensen naar die natuurarts ging..blijkbaar hadden ze lichamelijke klachten ofzo, en dat hoeft toch niet, met zo’n ‘supergeweldige hemelse Vader’ die alle ziekten geneest enzo?

 55. Johan zegt :

  “Tal van websites” = 1 website, nl. Goedgelovig die bovendien niet door DS is gelezen.

  “Velen krantenberichten en televisieprogramma’s” = 1 bericht met foto in het plaatselijke sufferdje waar de genezende kaart van DS vast niet is genoemd.

  Gok ik zo…

 56. Johan zegt :

  Ik geloof er trouwens niks van dat DS niet heeft gelezen wat erop GG over hem is geschreven. Als er over mij iets in de NRC of de Story zou staan en mijn vrienden zouden dat naar me doormailen, zou ik meteen kijken.

 57. John zegt :

  @mafchauffeur

  Dat is dan een hele onbijbelse gedachte van de genezen mevrouw in kwestie zelf 😉

  Check je eigen linkje waarin Zeurensen zelf zegt

  Haar genezing is zo’n groot wonder dat het
  in veel kranten heeft gestaan. Ze is meerdere malen
  op TV geweest met haar getuigenis.

  Maar ik ben het met Johan eens dat het waarschijnlijk ergens op pagina 15 van het lokale sufferdje staat en dat er met geen woord gerept wordt over een ‘genezende kaart’.

 58. mafchauffeur zegt :

  @John: dus DS neemt de genezen mevrouw in kwestie in bescherming! 🙂

  Of hij wil niet geassocieerd worden met allerlei na-aap gedrag van de duivel en houdt het daarom bescheiden. (http://www.loesje.info/esoterie/helende_bloesem_kleurenkaarten.htm)

  Of hij vindt dat het melden van allerlei links de aandacht afleidt van God.

  Maar je hebt helemaal gelijk, ik zal voortaan beter opletten voordat ik je van onbijbelse gedachten beschuldig. 😉

 59. Stryber zegt :

  Zie die genezende wonderkaarten een beetje in een oecumenisch perspectief; een soort terugkeer naar de bidprentjes die pelgrims meenamen uit Lourdes etc.; om bij het bed van een zieke te plaatsen, ook daarvan zijn gedocumenteerde genezingen bekend. Misschien ontwerpt DS vandaag of morgen nog enkele mooie kerkelijke glas-in-lood-ramen om de zwart-wit periode van het Calvinisme enigzins af te sluiten, en de herinnering aan de Beeldenstorm, deze maand exact 455 jaar geleden, te evalueren… 🙂

 60. Onno zegt :

  Ik neem aan dat David wel eerst de kaarten heeft ingestraald voordat ze worden verkocht? Net als dat hij dat deed met de natuurdokter voordat hij vertrok naar Nederland?

 61. kitty friend zegt :

  Hmmm mijn huis staat ook te koop
  Echt een plaatje compleet met sauna enz enzzelfs nog onder de 2 ton met gasten verblijf tuinhuis altijd schone lucht de meeste zon uren

 62. mafchauffeur zegt :

  GG gaat steeds meer op Funda lijken

 63. rob zegt :

  @Kitty
  Dat is spotgoedkoop !!!!!
  De god van Sorensen is niet bepaald economisch bezig door David naar een duur Almere te sturen.

  Maar hoe zit het met je voorraad groen om het huis heen, je weet toch wel dat Sorensen dat nodig heeft om tot rust te komen met zijn drukke intensieve bediening?

 64. Ruub zegt :

  O, jongens wonderkaarten! Had ik bijna gemist zeg. Was er nog iemand die Sörensen serieus nam?

  Nog een paar leuke ideeën voor DS:

 65. Kaas zegt :

  Zal ik Genesis’ Jesus He Knows Me nog even plaatsen, of zoeken jullie hem zelf even op?

 66. mafchauffeur zegt :

  @Kaas: bestel liever een abnormale hoeveelheid kaarten, dan draag je tenminste écht iets bij.

 67. bramvandijk zegt :

  @Kaas
  Luie donder!

 68. TommyLee zegt :

  @meded Ik vergat te vermelden dat het voor jongelui een hele ervaring is om eens in een zendingsland te gaan kijken Ook als je zelf weinig kan doen is het leerzaam te zien hoe alle zaken die voor jou zo vanzelfsprekend zijn, voor inboorlingen een luxe of onbereikbaar zijn en dat ze daar weer ludieke oplossingen voor bedenken. Ook voor degene die bezocht wordt kan het leuk zijn maar ook heel veel tijd en energie kosten. Neem dan het veiligheidsaspect: voorbeeld: een paar jaar geleden werd een groep nederlandse jongelui overvallen door gewapende Kenianen. Hierbij werden de dames verkracht. De plaatselijke leider had uit te leggen waarom er niet meer veiligheidsmaatregelen genomen waren, maar hoe doe je dat en tegen welke prijs??

 69. TommyLee zegt :

  @info: Weet je dan niet dat Zeewolde al reeds lang het centrum van geestelijk Nederland geworden is 😉

 70. mafchauffeur zegt :

  @engel: ja, maar dat is vanwege de economische crisis, het uitblijven van zzp-opdrachten en, nou ja, gewoon de straf voor het dienen van de Mammon.

  In een door je Hemelse Pappa geschonken villa in een rustige, groene omgeving waarin je kunt genieten van alle wonderen die die plaatsvinden door jouw posters, ansichtkaarten, spam en website bestaat het enige huishoudelijke geweld in de aanhoudende laster van vage GG-types.

  Overigens is de Maandenweg geen villa, maar slechts een starterswoning als aanloop naar Het Beloofde Pand.

 71. mafchauffeur zegt :

  Tóch blijft Wolkenveld 28 in Almere zonder enige twijfel Het Beloofde Pand. Maar misschien doet de eigenaar er verstandig aan eerst die enorm Boeddhabeelden weg te halen, alvorens de profetie in vervulling kan gaan.

 72. goedgelovig zegt :

  @mafchauffeur: Volgens onze bron in Belgie heeft David zijn oog nu laten vallen op een stuk bouwgrond van bijna 8 ton. Daar wil hij dan een huis op maat op laten bouwen.

 73. Peter zegt :

  Hij heeft in ieder “Durf (Nat) te Dromen” goed gelezen!

 74. mafchauffeur zegt :

  @GG: dat is dan een missertje van jullie bron. David heeft zélf heel nadrukkelijk, onder tranen, verklaard dat Wolkenveld 28 hem door pappa is beloofd. Bevestigd door de HG. Wederom onder tranen. Dus.

  Weet jullie bron wel dat het verspreiden van dit soort desinformatie ernstige consequenties kan hebben? 😦

 75. John zegt :

  @mafchauffeur

  Jemig, is die David écht zo’n enorme cry baby?

 76. aafke zegt :

  @John
  Maar die DS heeft als huilebalk wel een hele lieve pappa….

 77. mafchauffeur zegt :

  @John: nee, die emoties waren niet van hem maar van de HG.

 78. mafchauffeur zegt :

  Kijk, de eerste tekenen van het veroveren van Nederland zijn er al: Sanoma organiseert de Roots Foto van de Maand verkiezing (voorheen: Grasduinen)

  http://rootsmagazine.nl/foto/foto-van-de-maand/

  1e prijs: een A3 vergroting van je foto
  2e prijs: een boek van David Sorensen
  3e prijs: een boek van David Sorensen

 79. mafchauffeur zegt :

  Huh? Mark de Boer van Agape is bijna-buurman van DS? Tjonge.

 80. Tom zegt :

  Op zijn FB pagina schrijft onze David dat hij zo’n fantastische tijd heeft gehad bij Trin gister en dat Mattheus zo’n super vent is. Zou er toch een beweging richting Harderwijkse goudkust in de maak zijn? Mattheus kan goed verkopen iets wat met de (boring) posters en straalkaarten niet erg lukt…. In Harderwijk hebben ze misschien ook wel de broodnodige miljonairsoptrekjes.?

 81. goedgelovig zegt :

  @Paulus: Je reactie is in strijd met onze huisregels en daarom verwijderd.