Gebruikstips

Goedgelovig dagelijks volgen

Wil je op de hoogte blijven van de berichten op Goedgelovig, dan kun je de site bookmarken op je PC, notebook, tablet of smartphone. Maar je kunt ook onze feed oppikken in je rss-reader of browser. Of je kunt de berichten via een rss-to-email service van WordPress.com in je eigen mailbox ontvangen; je kunt je hiervoor onderaan de site aanmelden.

Goedgelovig is ook actief op sociale media. Je kunt ons het beste volgen op Twitter. Hier melden we tevens allerlei nieuwtjes die de site niet halen. De ‘twitterkoe’ reageert altijd snel op mentions en DM’s. Als je onze berichten wilt delen met je vrienden op Facebook, klik dan even op ‘dit vind ik leuk’, ze verschijnen dan in je timeline. We gebruiken Facebook niet actief voor discussies.

Slimme gebruikstips

We hebben een paar tips voor je om Goedgelovig slim te gebruiken:

1. Goedgelovig in Flipboard: de visueel leukste manier om onze site en twitterkanaal op je smartphone of tablet te volgen. Zo heb je Goedgelovig altijd op zak!

2. Neem een Gravatar: als je regelmatig reageert op GG is het leuk om een eigen afbeelding bij je reacties te plaatsen. Dat kan met een Gravatar!

3. Verkondig het satirische evangelie: onder elk bericht op GG tref je handige ikoontjes aan waarmee je het goede satirische nieuws met je vrienden kunt delen. De grote opdracht vervullen was nog nooit zo makkelijk.

4. Een bijzondere hangplek: er blijven wel eens reacties hangen in het volautomatische spamfilter van Goedgelovig. Raak dan niet in paniek; de moderator ziet alles en zal je reactie vroeg of laat vrijgeven zodat deze alsnog op de site verschijnt. Tip: gebruik niet het woord ‘komkommer’.

5. Het gebruik van emoticons: ook wel ‘lachebekkies’ genoemd. Er zijn er een hele hoop van, maar pas ze wel gedoseerd toe.

6. De geest van satire binden: als je boos bent op Goedgelovig, waarderen we het bijzonder als je ons bindt in Jezus’ naam. Dat heeft een positief effect op onze traffic.

7. Videoclip in een reactie: wil je een YouTube-clip in je reactie opnemen, dan volstaat het om de url uit je adresbalk in de tekst te plakken. WordPress zet dat automatisch om naar beeld.

8. Citeren van andere reageerders: wil je in je reactie andere reageerders citeren? Zet het citaat dan tussen <blockquote> en </blockquote>.

9. Zoek en je zult vinden: er zijn verschillende manieren om oudere berichten op GG te vinden. Het makkelijkst is het zoekvenster waarin je een of meerdere trefwoorden kunt ingegeven. Het werkt net als Google. Zet je je zoektermen tussen “aanhalingstekens”, dan zoekt hij op exact die zinsnede. Je kunt ook zoeken in het archief en in de rubrieken. Deze opties zijn allemaal onderaan de site te vinden.

10. Formatteren van reacties: Er kan nog meer worden geformatteerd in reacties, maar we verzoeken je dit spaarzaam toe te passen.