Sörensen wil Arabische toppaarden fokken

Hoe gaat het met David Sörensen en zijn geestvervulde droomhuis in Almere? Na alle commotie begint er toch iets van zelfinzicht door te sijpelen. In een recente nieuwsbrief erkent hij dat het fout was om informatie over zijn droomhuis op het demonische Facebook te zetten. “In mijn kinderlijk enthousiasme had ik geen rekening gehouden met het feit dat mensen zoiets verkeerd kunnen begrijpen.” Over de pogingen geld los te krijgen bij lezers van zijn Lifeletter zegt hij: “Ik was te vurig in mijn oproep en sommigen ervoeren het als manipulatie.”

Maar toch ligt de schuld van de mislukte communicatie niet bij hemzelf, want: “Dat weerhield de kwaadsprekers er niet van om er een eigen verhaal van te maken en breed uit te smeren op internet.” De critici hebben namelijk last van “religieus armoededenken: je hebt zelf niets en je gunt een ander nog minder, zeker als hij God dient! Dat is een geest die blijkbaar aanwezig is bij veel christenen in Nederland.”

GELD TEKORT OM VILLA EN BOTEN TE BETALEN!

Hierdoor heeft Sörensen nu geld tekort. Deze week liet hij een brandbrief uitgaan waarin hij lezers opnieuw oproept om een betaald abonnement te nemen op zijn Lifeletter. “We ervaren een tekort sinds we in Nederland wonen.” De kapitale woning die het stel in Almere heeft betrokken (filmpje) heeft namelijk evenveel ruimte als hun woning in België, maar kost wel het dubbele aan huur. Dat had God er niet bij verteld.

“Met de response die er kwam van lezers, berekenden we dat we deze hogere huur probleemloos zouden kunnen betalen. Nu we verhuisd zijn blijkt ineens dat het aantal machtigingen dat elke maand niet kan worden geïncasseerd is verdubbeld! Dat zijn situaties die niemand kan voorzien.” Nee, niemand kan voorzien dat in een tijd van economische recessie te hoge vaste lasten aangaan, en daar anderen die ook minder te besteden hebben voor laten opdraaien, misschien niet zo’n goed idee is. Of heeft Verburg Services de machtigingen van Sörensen soms bij Charisma-lezers proberen te innen?

Tot overmaat van ramp zijn ook de twee boten die hij nodig had om op de Oostvaardersplassen tot rust te komen en plaatjes voor de Heer te schieten er niet gekomen. “Mensen legden het helaas opnieuw negatief uit. Uiteindelijk heb ik een klein rubberbootje kunnen kopen, waarmee ik intussen al heel wat rustgevende uren heb doorgebracht op het water in en om Almere.”

NIEUWE DROOM: PAARDEN FOKKEN VOOR RIJKE OLIESJEIKEN

Maar Sörensen zit niet bij de pakken neer. Hij vervolgt: “We blijven uitzien naar het grote wonder waar God over blijft spreken, namelijk de vervulling van de droom van Renate om paardjes te fokken. Ze hoopt daar veel geld mee te verdienen, dat ze dan kan investeren in projecten voor weeskinderen in Afrika. Als kind heeft Renate zeven jaar lang elke avond gebeden of ze een paard mocht krijgen. Zeven jaar lang, elke avond! Op een dag, twintig jaar later, kwam er een profeet in ons huis in België, die tegen Renate zei: ‘God gaat de gebeden van je kindertijd verhoren!’ Ze had maar één gebed gehad… Vanaf die dag begon God op alle mogelijke manieren over paarden te spreken. Ik kreeg zelfs van iemand die we niet kennen het profetische woord: ‘David, je mag een paardenliefhebber worden!’ Hoeveel duidelijker kan God nog zijn?”

Renate legt in een eigen e-mail die wij van een GG-lezer ontvingen uit dat het om Arabische toppaarden gaat, waar ze graag mee wil gaan fokken, en “die wanneer de tijd daarvoor rijp is, ook goed zullen gaan opbrengen. Ik heb al vaak gefantaseerd dat ik een toppaard zou verkopen voor 2 miljoen euro (dat gebeurt) en dat doe bij wijze van veiling onder allemaal rijke paardeneigenaars, sjeiken en andere rijken, en dat zij ook weten dat de opbrengst van dat paard dan zal gaan naar bijv. Heidi Baker’s weeshuizen in Mozambique. Ik noem maar wat.”

MICHAUXPAD IN ALMERE WORDT FOKCENTRUM

Inmiddels heeft God precies laten weten waar de paardenfokkerij gaat komen: aan het Michauxpad in Almere, een stuk grond dat voor het luttele bedrag van € 750.000 te koop staat. Hier moet een landgoed met huis en paardenstallen, inclusief filmstudio, kantoor, kinderspeelkamer, atelier en gastenhuis verrijzen. Heel toevallig (maar niet echt, want door God zo geleid) is Michaux een Belgische schrijver en kunstenaar, net als David.

“Op de avond dat ik het had gedeeld met David kreeg hij opeens de zekerheid dat God het gaat doen,” schrijft Renate, “en hij vloog met de auto naar de supermarkt en ging een paardenposter halen (verrassing voor mij), en ook kocht hij een stripboekje erbij voor zichzelf. Meestal koopt hij er daar een stuk of vijf van, maar deze keer maar eentje. Op de eerste pagina stond een bedankje. Er stond: ik wil … bedanken die voor een MIRAKEL heeft gezorgd en … MICHAUX die hem daarbij heeft geholpen. We waren stomverbaasd. Je kunt de hele wereld afzoeken naar een document waar in 1 zin het woord MIRAKEL en MICHAUX staat, en het niet vinden.” Apart, want toen Goedgelovig de hele wereld afzocht naar die combinatie vonden we 81.300 resultaten. Maar wij lijden dan ook aan een geest van religieuze armoede.

SOUND OF HEAVEN: EEN ONVOORSPELBAAR AVONTUUR MET GOD

In afwachting van de paardenranch die binnenkort in een laken uit de hemel zal neerdalen, zijn de Sörensens ook bezig met een ander nieuw project: Sound of Heaven conferenties op De Betteld. Dat is “geen programma, maar een onvoorspelbaar avontuur met God, een zoeken naar de wind van God en leren bewegen op de golven van de Geest. Het ene moment is God als een stormwind in ons midden, met krachtige lofprijzing, geestelijke oorlogsvoering en proclamatie van de heerschappij van Jezus Christus… en even later is er een uitbarsting van vreugde en vrijheid, daarna zingt God over de mensen om hen te genezen en vrij te maken en soms is er een stilte, waarbij we leren op Hem te wachten.”

De getuigenissen liegen er niet om en rollen massaal binnen. Zo schrijft iemand die tijdens de conferentie is ‘aangeraakt’: “Ik heb een nieuwe tongentaal gekregen, het klinkt heel mooi en heel hoog.” Een ander schrijft: “Mijn ogen staan meer open en ze zijn helderder.” En: “Toen we gingen proclameren ontving ik een stukje bevrijding, ik denk van een stukje wetticisme, en de geest van voorbede is weer meer vrijgezet.” Op de bijgeleverde video’s is dat goed te zien.

REAL-LIFE VOLGENS TEKENAAR ROB

GG-tekenaar Rob ontving na het zien van deze video’s een extra portie tekenzalving. De onderschriften in Real-Life stijl zijn ook van zijn hand.

Beste lezer,

God heeft onze smeekbeden gehoord! Hij heeft mij een visioen gegeven over een betaalbaar huis aan het water, waar onze dromen uit zullen komen. Waar we onze bediening volledig gestalte kunnen geven! God zei tegen mij dat dit visioen zeer binnenkort in vervulling zal gaan! En wat gebeurde er? Deze week viel mijn oog op een advertentie in de krant, met een foto, precies zoals het plaatje uit mijn visioen!!! Een huis in het groen met genoeg ruimte, zelfs voor de paardjes van Renate!!!

Dolgelukkig zijn wij en de prijs is ontzettend laag. Vol dankbaarheid getuigen wij van onze grote God die gebeden verhoort, die ons niet in de armoede wil laten zitten. Door Hem kunnen wij grote dingen doen en al onze dromen waarmaken. Het huis zal wat opgeknapt moeten worden, want daarom is die prijs voor zo’n schitterende woning zo laag, maar met alle mensen die Real-Life steunen moet dit te doen zijn. Help ons mee en bouw aan Gods droom! Mensen zullen met hun laster moeten stoppen als ze binnenkort zien wat wij met Gods hulp voor elkaar krijgen! Niets is onmogelijk voor onze goede God!

Na aankoop blijkt het huis toch wat tegen te vallen…

Advertentie

209 Reacties op “Sörensen wil Arabische toppaarden fokken”

 1. Jan zegt :

  Ik denk: psychose.

 2. aafkej zegt :

  Een artikel over deze heerlijke Begische soap-familie met de potentie van 1000 reacties…! GG komt binnenkort op 6 miljoen 😀

 3. mafchauffeur zegt :

  @rob: geslaagde tekening – vooral die paardenogen… 😉

 4. Plien zegt :

  hahahaha: ‘Apart, want toen Goedgelovig de hele wereld afzocht naar die combinatie vonden we 81.300 resultaten. Maar wij lijden dan ook aan een geest van religieuze armoede.’

 5. aafkej zegt :

  @ThaFizzy
  Heb jij nog een adres voor deze “Arab-fokkers” 😉 zodat ook zij bevrijding kunnen ontvangen van hun gebondenheden aan geld, leisure en luxe dingen…?

  Met heerlijke verbazing even geluisterd naar God die de verbijsterende stem van onze zuster Renate gebruikt om onfeilbare woorden tot de mensheid te richten.

  Ik wil Hem nu alvast hartelijk danken voor een heerlijk paasweekeinde op Goedgelovig.nl. Vermoedelijk zullen de vrijgezette humorgeesten luidkeels brommen.

  Geweldig!

 6. mafchauffeur zegt :

  @aafkej: een “lastertax” op iedere reactie, zou GG daarvoor te porren zijn? Is vast in een soort Spotify-model te gieten. En dan een mooie verdeelsleutel voor de zelfbenoemde slachtoffers.

  Dat is dan weer een extra bemoediging voor de veelbelasterde profeten, bovenop de reeds geincasseerde bevestiging van “gelogen kwaadsprekingen”.

  Het uit de duim zuigen van dergelijke nieuwsbriefteksten is nu eenmaal niet fraai, zeker niet als je een dergelijk bericht niet netjes onder Satirische Nieuwsdienst zet.

 7. aafkej zegt :

  @ThaFizzy
  Kijk jou nou nog eens goed in de spiegel…!
  Staan jou ogen toch eigenlijk,ook niet wat helderder na afgelopen zondag? Mogelijk heb je toch een “stukje bevrijding” mogen ontvangen, mogelijk van een stukje wetticisme..!
  Zo dankbaar dat mijn ogen geopend zijn,

 8. Johan zegt :

  Veel mensen leggen je mailings negatief uit, maar dat ligt niet aan je eigen communicatie. Ik snap het niet, hoor.

 9. bramvandijk zegt :

  Bizar. Iedere keer krijgen ze een “belofte” van god. Iedere keer komt het niet uit. En toch blijven vertrouwen en met steeds weer nieuwe enigszins megalomane plannen blijven komen.

  Maar het meest bizarre is nog wel dat er blijkbaar mensen geld aan hem blijven geven. Goed, niet zoveel als hij zelf wel zou willen… zelfs niet zoveel als god zou willen… momenteel zelfs niet genoeg om de huur te betalen… maar dat lijkt meer te komen door hun uitgavenpatroon, ze lijken ruim boven bijstandsniveau te zitten.

  “We blijven uitzien naar het grote wonder waar God over blijft spreken, namelijk de vervulling van de droom van Renate om paardjes te fokken. Ze hoopt daar veel geld mee te verdienen, dat ze dan kan investeren in projecten voor weeskinderen in Afrika. Als kind heeft Renate zeven jaar lang elke avond gebeden of ze een paard mocht krijgen. Zeven jaar lang, elke avond! Op een dag, twintig jaar later, kwam er een profeet in ons huis in België, die tegen Renate zei: ‘God gaat de gebeden van je kindertijd verhoren!’ Ze had maar één gebed gehad… Vanaf die dag begon God op alle mogelijke manieren over paarden te spreken.

  Hier lijken een aantal dingen fout te gaan.
  1. Bidden is natuurlijk niet bedoeld om zelf iets leuks te krijgen als een paard of zo.

  2. Voortdurend bidden wordt ook door sommigen afgewezen met een verwijzing naar Paulus. Volgens 2 Kor 12 heeft Paulus driemaal gebeden voor de doorn in zijn vlees en is er daarna dus mee opgehouden. En god weet altijd toch al wel wat je nodig hebt.

  Aan de andere kant roept Jezus in Lukas 18 in de gelijkenis van de onrechtvaardige rechter op om maar te blijven zeuren.

  3. Hoe zit het met het toetsen van profeten? Was de procedure van Nebukadnessar uit Daniël 2 misschien niet handig geweest? Vraag de profeet dan ook meteen maar te vertellen wat dat gebed uit de kindertijd was. Als hij dat had geweten, dan was het allemaal al een stuk geloofwaardiger geweest.

  Nu is het logisch dat als David en Renate denken dat die profetie over het paard gaat, dat zij zelf ook overal paarden tegen gaan komen en daar op gaan letten. Dat is standaard psychologie. Wat zij vervolgens als teken van god interpreteren natuurlijk. Want god, die almachtige maker van heel ons universum, heeft vooral aandacht onze twee favoriete belgische nederlanders…

 10. Ruub zegt :

  Ik dacht dat de zangstem van Renate er een paar jaar geleden nog voor zorgde dat Joshua Mills helemaal onder het goudstof bedekt werd.
  Volgens mij had ze dan ook geen 7 jaar moeten bidden, maar 7 jaar moeten zingen. Stel je eens voor hoeveel rijkdom dat had opgeleverd! Hoeveel weeshuizen hadden daarmee wel niet gebouwd kunnen worden?

 11. aafkej zegt :

  @mafchauffeur
  En jij hebt nog hoop dat die gelinkte getuigenissen oprecht zijn neergeschreven? Ik krijg er het volgende beeld bij: een door @rob getekend portret van Diederik Stapel…!

  Wat ik helemaal geweldig bedacht vind is dat ze het evangelie gaan prediken aan kindertjes ver weg door geld te verdienen met het fokken van Arabische paarden die duur verkocht worden aan islamitische oliesjeiks… Hoe verzin je het.

  De domme eenvoud waarmee deze sukkels de stem van God menen te verstaan in hun jeugddromen, de krant en het woord van een willekeurige voorbijganger, roept om professionele hulp.

  @rob
  Jammer dat er bezuinigingen op stapel staan in de zorg, anders moesten we op zoek naar een isoleercel voor deze types.

  @Wilfred
  Ik weet niet wat ik heb, maar sinds ik geluisterd heb naar Gods stem door Renate (zie filmpje) heb ik een heel hoog stemmetje gekregen.
  😀

 12. mafchauffeur zegt :

  Bemoedigend die getuigenissen. Een aanmoediging om 20-21-22 april naar de Betteld te komen, want kennelijk heeft de (andere) brandbrief ertoe geleid dat er toch voldoende aanmeldingen zijn gekomen om deze niet af te blazen.

  Wel jammer dat het bij getuigenissen blijft. Dan blijft het toch een beetje een matig onderbouwde reclamefolder.

  Op de Belgische website van VBG-er Wim Kok (www.gebedsgenezing.be) staat ook een onderdeel “Getuigenissen”. Maar die heeft tenminste óók een onderdeel “Medisch bewijs”.

  Oh wacht. Laat ook maar.

 13. Johan zegt :

  Het is kinderlijk leven en niet de positieve zin. Je vraagt je af wanneer ze een keer volwassen worden.

 14. Case zegt :

  Is dat filmpje echt het huis waar ze in wonen? Staat te koop. Zij huren toch?

 15. Case zegt :

  Anti kraak?

 16. mafchauffeur zegt :

  @aafke: jij kreeg een beeld? Wooooooooow. Je stijgt zo wel in aanzien, dame. 🙂

  *onder de indruk is*

  Overigens kan de eigen bijdrage voor GGZ-zorg er juist toe leiden dat er meer separeerruimtes leeg zullen komen te staan. Dus er zijn wel degelijk kansen. En die 2 x € 200 collecteren we hier moeiteloos. En zo niet, dan trakteer ik wel.

 17. mafchauffeur zegt :

  @Case: ja, staat te koop maar wordt tijdelijk verhuurd door de eigenaar. Je moet wat om de dubbele lasten te kunnen ophoesten.

 18. Johan zegt :

  @Case: Ze huren het omdat het huis niet verkocht raakt. Het zal niet goedkoop zijn.

 19. aafkej zegt :

  Heb het derde filmpje ook even aan gezet.
  David heeft ook een “Cursus windblazen” gevolgd. Net echt.
  De Here zingt hele bemoedigende woorden ook door David.
  “Wees niet bang; als Ik beweeg met mijn wind van boven is het jouw Pappa” “Als ik waai met mijn wind, waai ik de andere winden weg…”
  “Je hoeft geen knechtje te zijn want je bent een zoon of dochter van de Allerhoogste…”

  Ja zo kun je natuurlijk wel een paard verwachten. 😀

  Sjabberdewaski.

 20. Ik ben een rat. piep piep zegt :

  Tja ik heb davidje ook al een paar keer gemaild dat hij beter ergens anders (Lelystad) kon gaan wonen.
  Scheelt toch weer veel geld, want de huizen zijn daar toch goedkoper.
  En woont die gast echt in zo’n villa?

 21. joost zegt :

  God heeft onze smeekbeden gehoord! Hij heeft mij een visioen gegeven over een betaalbaar huis aan het water, waar onze dromen uit zullen komen

  de villa van Willem Alexander is ook nog te koop.
  joost

 22. joost zegt :

  Na aankoop blijkt het huis toch wat tegen te vallen…

  Ach, mocht het gaan regenen dan heb je in elk geval nog een arkje.
  joost

 23. aafkej zegt :

  Geweldig.
  Aan het einde van het derde filmpje gebruikt Renate haar stem voor zich zelf en spreekt ze. Volgens mij is het een rasechte Hollandse meid.
  Ik vraag me af of zij het wel goed gezien heeft in haar dromen en of haar gebed gewoon al niet lang verhoord is.

  In haar dromen zag ze nl. geen paard maar een Mechelse herder of een Vlaamse reus. en die heeft ze gekregen…! 😀

 24. joost zegt :

  Het ene moment is God als een stormwind in ons midden, met krachtige lofprijzing, geestelijke oorlogsvoering en proclamatie van de heerschappij van Jezus Christus… en even later is er een uitbarsting van vreugde en vrijheid, daarna zingt God over de mensen

  joost

 25. crazyron zegt :

  Ze hebben geen plaat voor hun kop maar een vuilnisvat over hun hoofd. Vandaar dat ze overal hun neus stoten.Sneu hoor.

 26. joost zegt :

  aafke

  Ik weet niet wat ik heb, maar sinds ik geluisterd heb naar Gods stem door Renate (zie filmpje) heb ik een heel hoog stemmetje gekregen

  het is dat je dit áán wilfred mailt, zou wilfred het hebben gezegd dan had ik meteen gedacht dat hij zou zijn misbruikt door de katholieke kerk en voor straf was gecastreerd.
  joost

 27. joost zegt :

  rob.
  leuke tekeningen, dat paard heeft echt een trieste uitdrukking op zijn gezichtje.

  Maar wat heeft god nu voor verstand van paarden? Jezus reed toch op een ezel? Of was dat paard voor een ezel?
  joost

 28. Dutch Hermit zegt :

  @Rob
  Met deze tekeningen verdien je een dagelijkse plek in een landelijk dagblad. Chapeau! 😀 Ik denk dat het ND je tel. nr al bij GG heeft opgevraagd 😉

 29. aafkej zegt :

  @joost
  Ja dat zou bij mij niet gelukt zijn…! 😀

 30. mafchauffeur zegt :

  Na het paardenfokken voorzie ik een nieuwe bediening. In New York.

  http://www.eo.nl/programma/deverandering/2001-2002/page/Renate_S_rensen/episode.esp?episode=4324975

 31. Johan zegt :

  @mafchauffeur: Uit het EO-stuk: Naarmate ze ouder wordt, krijgt Renate haar dromen over ‘de top bereiken’ en ‘werken in New York’.

  Ik vind het steeds triester worden. Ik lees nu pas in jouw EO-link dat ze op jonge leeftijd haar vader heeft verloren. Een van de overlevingsmechanismen voor vaderverlies is ‘je eigen werkelijkheden creëren’, aldus dit artikel:

  http://www.doenenlaten.com/index.php/jong-ouderverlies.html

 32. aafkej zegt :

  @mafchauffeur
  Een klein leugentje dus:
  Niet slechts een droom: een paard.
  Maar nog twee dromen over “de top” en “New York”.
  Ik bid voor een goede zangdocent…!

 33. aafkej zegt :

  @rob
  Geweldige plaatjes trouwens.

 34. aafkej zegt :

  Opmerkelijk in het eerste lange filmpje is dat sommige lieden in het publiek een microfoon hebben om ondersteunende kreuntjes en halleluja’s te laten horen.

 35. bramvandijk zegt :

  Hmmm… vaak weet GG via satirische stukjes wel voor enige vrolijkheid te zorgen, maar hoe meer ik over David en Renate te weten komt, hoe triester ik er van wordt…

 36. aafkej zegt :

  @bramvandijk
  Toch voorzien deze lieden toch ook in de behoefte van een bepaald volksdeel. Sommigen gaan blijkens de filmpjes helemaal uit hun dak van volle glorie.

 37. mafchauffeur zegt :

  @Johan: zelfde verhaal met diverse “Dodenopwekkers”. Op jonge leeftijd ouder(s) verloren.

  Ik kan daar overigens veel begrip en medeleven voor opbrengen, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. En ik heb gemakkelijk praten, want mijn ouders leven zelfs nog.

  Om je eigen werkelijkheid vervolgens als Gods Waarheid te gaan verkondigen gaat mij echter net een stapje te ver.

 38. Pittig zegt :

  Moet je nou lachen om huilen om dit bericht? Is er niet iemand in zijn naaste omgeving die hem weer “in de realiteit” weet te brengen? Die een “profetisch woord” (een echte) tot hem weet te spreken, waardoor hij zich afkeert van zijn wensdromen en zelfbedachte visioenen?

 39. Pittig zegt :

  @ Aafke

  Ik weet niet wat ik heb, maar sinds ik geluisterd heb naar Gods stem door Renate (zie filmpje) heb ik een heel hoog stemmetje gekregen.

  Nog hoger dan je al had?

 40. aafkej zegt :

  De goede God bedient zich in zijn via Renate gestrooide woorden ook van bargoens taalgebruik.
  1e filmpje bij 32.40 minuten zegt God: “Luister toch niet naar die ouwehoer…”
  Ik houd toch zo van de Heer. 😉

 41. flipsonius zegt :

  @Pittig
  🙂
  ik vrees dat Aafkes stem zich nu boven het voor het menselijk oor waarneembare spectrum bevindt…dat wordt lastig communiceren bij de volgende DS bijeenkomst…

 42. aafkej zegt :

  @Pittig
  Voor het menselijk nauwelijks meer hoorbaar maar God hoort het wel.

  Trouwens ik heb me tranen gelachen bij het lezen van dit bericht en het bekijken van enkele filmbeelden waarin mensen te zien zijn die carnavaleske uitingen delen.
  Het is wat mij betreft egenlijk om te huilen.

 43. Pittig zegt :

  @ Aafke

  Dat deed God in de bijbel ook al…

  God heeft toch maar de woorden van Saul opgenomen die tegen zijn zoon Jonatan zegt (en ik vertaal het letterlijk uit het Hebreeuws naar het Engels): “You stupid son of a bitch!” (1 Sam 20:30)

  En Paulus (of de echte schrijver) van Filippenzen: “Wat een hoop stront!” (Fil 3:8)

  Of Jezus die Herodus en de Farizeeën uit kan schelden met “vos”, “adderengebroed” enz. enz.

  En afhankelijk of je 2 Makkabeëen ook tot de bijbel rekent:

  2 Makkabeeën wordt gekenmerkt door gloedvolle betogen, buitensporige getallen, gezwollen retoriek en een overvloedig gebruik van scheldwoorden aan het adres van de vijanden van wat de auteur beschouwt als de joodse orthodoxie.

  Renate is dus heel bijbels bezig! 🙂

 44. mafchauffeur zegt :

  @aafke: op 32:40? Leef jij van giften dat je zoveel tijd over hebt? 😉

  Volgens mij ben je gewoon jaloers op Renate. Groot huis, vlotte partner, dromen die worden waargemaakt.

  Ik zeg Gevalletje Tiende Gebod.

 45. aafkej zegt :

  @mafchauffeur
  Ik heb een heel trouw thuisfront

 46. aafkej zegt :

  @Pittig
  Dat feilbare mensen die in de Heilige Schrift worden beschreven soms lelijke woorden gebruiken is tot daar aan toe. Dat onderstreept hun menszijn.
  Maar in de Sorensen-movies is het God zelf die aan het woord is.
  En in God zijn geen zonden…!
  Wat zullen we nu krijgen.

 47. vertue4 zegt :

  Het gaat voor DS lastig worden om de bijbehorende fondsen te werven, aangezien niemand zich meer aan kan melden voor de nieuwsbrief…

  Ik wordt trouwens echt een beetje verdrietig: David heeft zijn 1-2-all mailsysteem niet zo goed ingericht. De nieuwsbrieven voor sponsors kun je met de juiste link zo lezen. Er blijkt inderdaad sprake van een substantiele schuld (het bedrag wordt expliciet genoemd). Ik vindt het alleen niet zinvol om dat hier neer te plempen. Een deel uit de mail:

  Op diverse manieren merk ik dat er heel wat kwaad zaad is gezaaid bij mensen sinds we een vraag hebben gesteld voor steun voor een geschikte woning in Nederland. Het lijkt zelfs alsof mensen sindsdien niet meer willen steunen. Dat doet ons wel erg schrikken. We begrijpen dat eigenlijk niet. Zelf hebben we nooit moeite om anderen te gunnen wat ze nodig hebben.

  We hopen dat er nog mensen zijn die zich door de laster niet laten afhouden van het steunen van onze zendingswerk in Nederland en Belgie (en wereldwijd).

  Gospodi Pomiluj…

 48. bramvandijk zegt :

  @Pittig

  Of Jezus die Herodus en de Farizeeën uit kan schelden met “vos”

  Maurice Casey betoogt dat het niet gaat om een vos, maar om een Jakhals.

  Dat zit zo:
  -in het Aramees is er maar één woord dat zowel gebruikt wordt voor vossen als Jakhalzen;
  -in Israël komen geen vossen voor, maar wel Jakhalzen;
  -in Griekenland komen echter weer geen Jakhalzen voor, maar wel wel vossen, het Grieks kent dan ook geen woord voor Jakhals;
  -dus de vertalers van het Aramees naar het Grieks zullen logischerwijs voor het Griekse woord voor vos hebben gekozen, ook als Jezus het eigenlijk over een Jakhals had.

  Daarnaast betoogt Casey dat Herodus uit andere bronnen helemaal niet zo snugger overkomt en de vergelijking met een vos dus helemaal niet voor de hand ligt. Een jakhals echter is een dier dat in groepen jaagt en nogal bloeddorstig is, en gezien de hele verzameling Herodussen en hun beroemde wreedheid is dat een logischer vergelijking.

 49. stryber zegt :

  “die vreemde schrijfsels die Michaux onder invloed van LSD maakte (…)

  Een citaat op Internet; soort zoekt soort…….. 🙂

 50. aafkej zegt :

  @vertue4
  Deze broeder moet gewoon een baantje zoeken in België.
  De pogingen tot cabaret en straattoneel slaan hier helemaal niet aan.
  Bij Broeder van der Steen waren er aanvankelijk ook giftenstromen die de 1,5 miljoen euro overstegen (2008) en na allerlei gedoe gewoon zakten naar minder dan de helft (2010).
  Ora et labora

 51. Ruub zegt :

  Jeetje. http://vimeo.com/37667332 vanaf 32:30 inderdaad (met dank aan Aafke).

 52. Johan zegt :

  @Pittig: Verschillende mensen hebben geprobeerd hem met zijn beide beentjes op de grond te krijgen. Dat is niet gelukt omdat hij het niet als een woord van God kon ontvangen, in tegenstelling tot wat de meneer met de sjofar verkondigde.

 53. Johan zegt :

  Bizar. Ik type een citaat van David Sorensen in Google, krijg ik (echt waar) de volgende resultaten:

  1. Kenmerken van narcisme
  3. Neuro-Linguistisch Programmeren
  6. Fasen van narcisme
  7. Pathologische leugenaars
  8. Zelfbeschadiging en borderline
  9. Conversiestoornis
  10. In de war: een raar gevoel van binnen

  http://www.google.com/search?rls=en&q=Het+lijkt+zelfs+alsof+mensen+sindsdien+niet+meer+willen+steunen.+Dat+doet+ons+wel+erg+schrikken.

 54. aafkej zegt :

  Heb zojuist de ramshoorn ter hand genomen en geblazen.
  De vertaling die ik erbij kreeg was: “Heer ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort over mij, over mij, over mij, die Gij uitstort over mij”.
  Dit gaat helemaal niet over David.. 😉

 55. mafchauffeur zegt :

  @vertue4: je vergeet de aan jouw quote voorafgaande zin.

  Als je op je hart krijgt ons hiermee te helpen, zou het een letterlijk antwoord van de hemel zijn.

  Forse schuld, inderdaad. Maar met een waarborgsom van enkele maanden huur zit je daar zó aan hoor. Plus de wellicht in geloof aangeschafte computer met backupsysteem.

  Jammer dat de goudprijs zo laag ligt.

 56. aafkej zegt :

  @Johan
  😀 😀 😀

 57. aafkej zegt :

  @mafchauffeur
  O die teruglopende inkomsten van TRIN komen voort uit wijzigingen in de goudkoers..?

 58. frees niet zegt :

  @Ruub
  op 6.33 wordt het gezongen: zevenmaal heb je mij bedrogen…

 59. Johan zegt :

  @aafkej: Zou het de Geest zijn die ons dit openbaart? Om David te citeren:

  Je kunt de hele wereld afzoeken naar een document waar 1 zin van David overeenkomt met 7 begrippen uit de pyschologische hulpverlening, en het niet vinden.

 60. Case zegt :

  GG kunnen jullie aangeven of dat filmpje inderdaad het juiste huis is, of een identiek huis?

 61. aafkej zegt :

  @Johan
  De duivel gaat rond als een briesende leeuw.
  Inmiddels is het mij wel duidelijk: het getal 7 (zeven) komt duidelijk binnen.
  @frees niet
  Zevenmaal heb je WHOEOEOE (belangrijke toevoeging en dan ook even diep bukken) me bedrogen…

  Aan het begin van het geposte filmpje zegt God “dat Hij je uit de klei heeft getrokken” 😀 Allemaal boeren!
  Dit zijn filmpjes en teksten om een prachtig boek over te schrijven.

 62. john1974 zegt :

  @Case

  Sörensen heeft zelf te kennen gegeven dat hun oog op dat huis is gevallen:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2011/06/17/real-life-in-een-geestvervuld-huis-2/

 63. aafkej zegt :

  @John1974
  Dat huis is het niet geworden.
  Ze wonen nu in het adres aan het adres dat vermeld staat in het filmpje dat door GG is gelinkt.
  Dat huis staat overigens nu niet meer te koop.
  Mogelijk omdat in die straat de crisis is losgebroken.
  Er staan zeven (!!! Johan ;-D ) huizen te koop.

 64. aafkej zegt :

  Ze wonen nu in het huis… ipv adres

 65. vertue4 zegt :

  @Mafchauffeur,

  Ah, een medehacker, of ben je ‘per ongeluk’ op de sponsorlijst terechtgekomen?

 66. Johan zegt :

  @Case: Het adres Maandenweg 45 staat ook op de site van Real Life:

  http://www.real-life.nl/abonnement.html

 67. Johan zegt :

  @aafkej: 7 zoekresultaten, 7 maal bedrogen, 7 huizen aan de Maandenweg te koop. Ik heb geen verdere bevestigingen meer nodig. Heer, vergeef mijn ongeloof.

 68. joost zegt :

  Het ene moment is God als een stormwind in ons midden, met krachtige lofprijzing, geestelijke oorlogsvoering en proclamatie van de heerschappij van Jezus Christus… en even later is er een uitbarsting van vreugde en vrijheid, daarna zingt God over de mensen

  klinkt erg als een bipolaire storing
  joost

 69. mafchauffeur zegt :

  @vertue4: je bedoelt dat ik per ongeluk ingegaan ben op de uitnodiging om € 1.000 te doneren voor de verhuizing?

  Nee, dat is niet het geval. Maar een medehacker ben ik niet. Kijk maar uit jij, hacken is strafbaar. 🙂

 70. Jeroen Mank zegt :

  Ik he de indruk dat God in het eerste filmpje niet in een beste stemming was. Beetje vals eigenijk. Maar dat kan aan mij liggen.

 71. joost zegt :

  “In mijn kinderlijk enthousiasme had ik geen rekening gehouden met het feit dat mensen zoiets verkeerd kunnen begrijpen.”

  ach heere, zeurensen heeft niks verkeerd gedaan, we hebben het gewoon verkeerd begrepen. 😦
  aafke
  dat had jij ons, als profeet, toch wel kunnen vertellen? 🙂
  joost

 72. joost zegt :

  hij vloog met de auto naar de supermarkt

  daaraan kan je al zien dat hij goed in de war was, Vliegen met een auto?
  joost

 73. mafchauffeur zegt :

  @Joost: in de war? Nee hoor.

  http://fd.nl/entrepreneur/young-entrepreneur/873322-1204/vliegende-auto-van-nederlandse-makelij-beleeft-zijn-luchtdoop

  Bij een pionier annex doorbreker hoort een passend voertuig.

 74. mafchauffeur zegt :

  vergeleken daarbij (10 tot 15 miljoen euro benodigd van investeerders) zijn de financiële eisen van Sorensen superbescheiden.

 75. goedgelovig zegt :

  UPDATE: We hebben het even nagekeken. Sörensen heeft vorige week naar zijn achterban gecommuniceerd dat het tekort 14.000 euro bedraagt.

 76. aafkej zegt :

  Dan is een “benefietdiner” a la Heidi/Trin met slechts 40 gasten a raison van € 350 per couvert een goed en adequaat idee. Als Renate dan pannenkoeken bakt en haar stem beschikbaar stelt zodat God tot ons kan spreken, dan hebben we allemaal een leerzame avond.

 77. mafchauffeur zegt :

  @aafke: Jaap Dieleman heeft deze week een “benefit diner” gehad met een netto opbrengst van € 1.100,-

  Maar ja, dat is een amateur.

 78. vertue4 zegt :

  @goedgelovig

  Moest dat nou? Is de hoogte van de schuld relevant voor dit topic?

 79. aafkej zegt :

  @vertue4
  Ik ben je kwijt. Jij brengt dit onderwerp ter sprake.
  Het is makkelijk te vinden en per saldo is die schuld heel weinig in relatie tot de graanschuren die volgens Renate open staan….
  Door het bedrag te noemen is de hulp juist ook goed te mobiliseren en wat belangrijker is: te kwantificeren.
  Nu zijn slechts 14 gevers van € 1000 of 28 gevers van € 500 of 280 gevers van € 50 nodig. Probleem opgelost.
  Alleen door transparant te zijn.
  Zelf zal ik niet doneren…!

 80. goedgelovig zegt :

  @vertue4: Ja, dat is feitelijke informatie die bij dit verhaal hoort.

 81. vertue4 zegt :

  @Goedgelovig

  Hmm… Voor mij is het voldoende te weten dat er sprake is van een substantiele schuld en dat het D. dus niet lukt om zijn broek op te houden. Persoonlijk vindt ik het best heftig om te zien dat dit gezin in een auto zit die met 120 km/u op een muur af racet. Hier gaat gewoon echt iets fout.

  Wat David niet ervan weerhoudt om nieuwe HD filmpjes op vimeo te gooien, waaronder voorproefjes van de komende conferentie in de Betteld: http://vimeo.com/godisecht

  Of een nieuwe engelse site te beginnen: http://www.iheargod.com/

 82. wim zegt :

  Kan die gozer niet beter gewoon een baan zoeken?

 83. harold zegt :

  Laat die mensen toch lekker stelletje kleinzielige calvinisten, niks beter te doen dan om iemand een beetje af zitten te zeiken, iederen moet toch lekker doen waar hij zin in heeft al helemaal als ze daarmee niemand tot last zijn. echt sneu zijnjullie.

 84. Johan zegt :

  @vertue4: Op Iheargod interviewt hij Steven Kasyanenko. Dat is de bekende dromenuitlegger:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2009/10/12/dromenuitleg-anno-2009/

  Ook bekend van Gordon zoekt God. 🙂

 85. Johan zegt :

  Wel hele mooie video’s. David heeft echt talent voor visuele vormgeving.

 86. Johan zegt :

  Ik lees net op LinkedIn dat Steve ook een paardenfokker is en mensen helpt meer geld te verdienen. Zo komen alle lijntjes weer fijn door de heer geleid bij elkaar.

 87. aafkej zegt :

  @Johan
  Scherp opgemerkt…
  Onze broeder wordt “horse-whisperer”.
  O nee Renate was de gelukkige. 😀

 88. joost zegt :

  harold

  iederen moet toch lekker doen waar hij zin in heeft al helemaal als ze daarmee niemand tot last zijn. echt sneu zijnjullie.

  Nee, ze bietsen arme donders hun zuur verdiende geld af om zelf in weelde te kunnen leven en neimand heeft daar last van? Wie is er sneu?
  joost

 89. Wilfred zegt :

  @Aafkej:

  Ik weet niet wat ik heb, maar sinds ik geluisterd heb naar Gods stem door Renate (zie filmpje) heb ik een heel hoog stemmetje gekregen. 😀

  Ik weet wel wat jij hebt… jij begenadigde onder de vrouwen! 😉
  Maar ik had verwacht dat je nu toch wel over die fase van pseudologia phantastica heen zou zijn… 🙂

  Volgens mij kan niemand David zo begrijpen als jij! 🙂

 90. mafchauffeur zegt :

  David heeft in ieder geval een heldere visie op de Wederkomst, zoals blijkt uit het filmpje met de paardenfluisteraar.

  Die gaat namelijk voorlopig niet plaatsvinden (33:10).

  Dan heeft hij toch meer gemeen met menigeen hier op GG dan je op het eerste gezicht zou denken.

 91. harold zegt :

  Joost

  Nee, ze bietsen arme donders hun zuur verdiende geld af om zelf in weelde te kunnen leven en neimand heeft daar last van? Wie is er sneu?

  AAh Joost, wat heb jij een goed hart dat je voor al die arme donders opkomt.. maar maak je geen zorgen hoor die arme donders die komen daar vast niet met tegenzin.jij kijkt ook vast niet veel voetbal, al die arme donders op de tribune. ik zou zeggen Get A Life

 92. Wilfred zegt :

  @Harold: A real Life? 🙂

  http://real-life.nl/podcasts.html

 93. Erwin zegt :

  Waarom zo negatief allemaal over mensen die écht Gods stem willen verstaan en hem willen volgen?

  Er is toch niks mooiers dan mensen die daar passievol voor gaan..
  Noem nou eens 1 ding wat echt onbijbels is dat zij doen?

  Grtsz 🙂

 94. Dutch Hermit zegt :

  @Erwin
  Bedelen in de naam van God en visioenen verzinnen om te gebruiken bij dat bedelen. En natuurlijk aantoonbaar liegen. Genoeg?

 95. flipsonius zegt :

  @Harold en Erwin
  ik doe, heus, ook niets onbijbels, en ik ben vol passie om Gods stem te verstaan. Kan ik jullie per omgaande een incassoformulier sturen? Broeders, ik reken vol vertrouwen op jullie medewerking. We zijn immers 1 lichaam in Christus. Laat je bij het invullen van het bedrag niet hinderen door twijfel en wantrouwen , maar weet je toch vooral geleid door de Heilige Geest, en Gods rijkelijke zegen zal jullie deelachtig worden.
  🙂

 96. Dutch Hermit zegt :

  @Flipsonius
  Wat is je bediening? En waar kan ik mij inschrijven voor je nieuwsbrief die je ongeveer drie keer per dag rondstuurt? Hoeveel geld heb je nodig voor een mooie Almeerse villa? Bootje erbij? 😉

 97. flipsonius zegt :

  @Dutch Hermit
  Ik heb heel lang gebeden voor een eigen muziekstudio, in een mooie bosrijke omgeving, om daar praiseliederen op te nemen…en laatst had ik een droomgezicht over een gitaar die op vleugels uit de hemel naar mij toe kwam….en zie de volgende dag liep ik langs een muziekwinkel, en wat stond er in de etalage? Een zeer zeldzame sneeuwwitte Gretsch White Falcon van zo’n 3000 euri! Dat kan geen toeval zijn!

 98. Dutch Hermit zegt :

  @Flipsonius
  Je zet je claim kracht bij als recent een collega sarcastisch riep dat je zo mooi kan zingen 😉

 99. pijpkaneel zegt :

  Kan iemand er alsjeblieft “Satirische Nieuwsdienst” onder zetten? Please? Kom op @gg, zeg nou dat het fake is. Dat is het toch? Toch?!?

  Het briesend paard zal eind’lijk sneven.

  *gaat hoofdschuddend naar bed*

 100. flipsonius zegt :

  @Dutch Hermit

  eeuuh, was dat die keer dat ik dat stukje kaas uit mijn snavel liet vallen 🙂

 101. De Belg! zegt :

  Grmph : Ik weet wie die Belgische persoon is waarvan sprake:
  Namelijk ook iemand met paarden! 🙂

 102. harold zegt :

  Laat je bij het invullen van het bedrag niet hinderen door twijfel en wantrouwen , maar weet je toch vooral geleid door de Heilige Geest, en Gods rijkelijke zegen zal jullie deelachtig worden.

  Twijfel over teveel geven, laat je leiden door de HG, wie zegt dat leiden door de HG dan veel geven is, dit kan ook juist betekenen iets minder of niets geven omdat je het geld niet missen kan, kan het ook iets minder paranoia.
  Bij de dienst van sorensen heb je een vrije keuze, je hoeft niets te geven je bent zo vrij als een vogel, dit in tegenstelling tot een concert bioscoop of voetbalwedstrijd, daar wordt niet gevraagd naar je mening, dokken klaar uit.

  Leuk dat ie paarden fokt zeg, doet mn buurman ook, en eeen huis van 4 ton, ah daar gaan er toch dertien van een dozijn in Nederland, zo bijzonder is dat ook weer niet. Ik dacht op zn minst dat ie een prive jet en 4 een limo en een zeewaardig jacht had. Blijkt het om een roeiboot te gaan, mensen waar gaat dit over, kleingeestig geneuzel, echt typerend voor ons kleibewoners.

 103. harold zegt :

  Volgens mij hebben jullie allemaal slechte seks :p

 104. mafchauffeur zegt :

  @Harold

  Gods overvloedige zegen beloven als je geld doneert aan DS
  Valse voorwendselen presenteren bij je plannen.
  Claimen dat je namens God spreekt en/of het God zelf is die spreekt, maar toetsing en goedbedoelde kritische vragen niet dulden.
  Makelaars verzekeren dat je meer dan een miljoen op tafel zal kunnen leggen.

  Het balanceert allemaal op het randje van oplichterij. En door de manipulatieve kenmerken regelmatig over dat randje.

  Dat is alleen Bijbels in de zin dat oplichters, valse profeten en dwaalleraars ook in de Bijbel de revue passeren.
  Het kritisch volgen van oplichterij rond Betaald Voetbal laat ik over aan de media, Tweede Kamer en Gemeenteraden. En daarbij interesseert voetbal mij niet zo. Het Geloof wel.

 105. bramvandijk zegt :

  @Flipsonius

  Een zeer zeldzame sneeuwwitte Gretsch White Falcon

  De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat. Al is je telecaster rood als scharlaken, ze wordt een Gretch White Falcon wit als sneeuw, al was je Les Paul rood als purper, ze worden wit als wol.

 106. Pittig zegt :

  @ Harold

  Tjonge, jij bent pas echt goedgelovig!

 107. Dutch Hermit zegt :

  @Flipsonius
  Precies, toen. Ik was het al bijna vergeten 😉
  Ik zie trouwens dat in @Bram van Dijk ook een echte profeet is opgestaan waar zelfs Jeremia nog jaloers op zou zijn 😉

 108. flipsonius zegt :

  @Bramvandijk
  🙂

 109. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: wat wil je ook, midden in de nacht. 🙂

 110. Johan zegt :

  @Harold: Waar baseer je op dat het om een huis van vier ton gaat? Eerst was hij bezig met een huis van 1,2 miljoen. Nu huurt hij een huis met een marktwaarde van 6-7 ton. Hij wil een stuk land kopen dat 7,5 ton kost en daar een huis opzetten van naar schatting nog eens 7,5 ton. Is zeker 1,5 miljoen.

  Weet je het verschil tussen paarden en Arabische toppaarden echt niet? Voordat je een paard voor 2 miljoen kunt verkopen heb je wel een eerst een topmerrie en topsperma nodig. Enig idee wat dat kost in de markt?

  Wat betreft conferenties: Ik betaal liever een eerlijke toegangsprijs dan dat het geld met een collecte in elke deeldienst uit m’n zak gemanipuleerd wordt.

 111. pijpkaneel zegt :

  @harold

  Mooi, die vergelijking met een voetbalwedstrijd, bioscoop of concert. De bijeenkomsten van DS lijken me vooral in die sfeer te zitten: oppervlakkig entertainment. Ik kan me echt niet voorstellen dat zo iemand mensen daadwerkelijk in beweging zet om Jezus te volgen.

  Voor je poging tot downplayen van de getallen: zie reactie van @johan.

  Vwb je bezorgheid over het seksleven van de GG-reageerderts: hoe kom je aan dit inzicht? Ik kom hier al enige tijd, heb over het algemeen een redelijk scherp observatievermogen, maar dit heb ik echt nog niet waargenomen. Een profetie, wellicht?

 112. joost zegt :

  Erwin,

  Waarom zo negatief allemaal over mensen die écht Gods stem willen verstaan en hem willen volgen?
  Er is toch niks mooiers dan mensen die daar passievol voor gaan..
  Noem nou eens 1 ding wat echt onbijbels is dat zij doen?

  jeremia 12.5
  Als gij loopt met de voetgangers, zo maken zij u moede; hoe zult gij u dan mengen met de paarden?

  jeremia 14:14
  En de HEERE zeide tot mij: Die profeten profeteren vals in Mijn Naam; Ik heb hen niet gezonden, noch hun bevel gegeven, noch tot hen gesproken; zij profeteren ulieden een vals gezicht, en waarzegging, en nietigheid, en bedriegerij huns harten. ‘

  Sörensen claimt dat god hem zou hebben laten weten dat hij zijn huis zou mogen kopen van geld van andere mensen

  Jeremia 17:11
  11 Gelijk een veldhoen eieren vergadert, maar broedt ze niet uit, alzo is hij, die rijkdom vergadert, doch niet met recht; in de helft zijner dagen zal hij dien moeten verlaten, en in zijn laatste een dwaas zijn.
  Jeremia 22:13
  13 Wee dien, die zijn huis bouwt met ongerechtigheid, en zijn opperzalen met onrecht; die zijns naasten dienst om niet gebruikt, en geeft hen zijn arbeidsloon niet!

  Jeremia 23
  32 Ziet, Ik wil aan degenen, die valse dromen profeteren, spreekt de HEERE, en vertellen die, en verleiden Mijn volk met hun leugenen en met hun lichtvaardigheid; daar Ik hen niet gezonden, en hun niets bevolen heb, en zij dit volk gans geen nut doen, spreekt de HEERE.
  34 En aangaande den profeet, of den priester, of het volk, dat zeggen zal: Des HEEREN last; dat Ik bezoeking zal doen over dien man en over zijn huis

  volgens mij is dat due volgens de bijbel en doet hij dus wel degelijk onbijbelse dingen. 😆
  (nog een geluk dat ik niet “echt” in de bijbel geloof. 😉
  joost

 113. mafchauffeur zegt :

  @joost: noem dat maar een geluk. Tja.

  Het haalt alleen je hele argumentatie onderuit, dat natuurlijk wel. Het ultieme bewijs dat jouw raad niet serieus genomen kan worden. 😉

  En dan ben ik nog mild.

 114. joost zegt :

  mafchauffeur
  dank u voor uw genadige mildheid 😆
  joost

 115. mafchauffeur zegt :

  @joost: ga heen en twijfel niet meer, mijn zoon.

  *wacht tot @harold heeft uitgeslapen*

 116. joost zegt :

  mafchauffeur
  ik hoef toch niet om te vallen of ergens te doneren he? 😉
  joost

 117. mafchauffeur zegt :

  @joost: nee hoor, je hoeft helemaal niets, je bent zo vrij als een vogel.

  Zowel in het vallen
  http://www.real-life.nl/rubrieken/inzicht/vallen.html

  als in het geven
  http://www.real-life.nl/12all/preview.php?c=755&m=1957&previewtype=html

 118. mafchauffeur zegt :

  @Johan

  Ik lees net op LinkedIn dat Steve ook een paardenfokker is en mensen helpt meer geld te verdienen. Zo komen alle lijntjes weer fijn door de heer geleid bij elkaar

  En Steve is ook bestuurslid van de Coalition for Apostolic Restoration.
  Die van Gods Embarassement, inderdaad.

  Wat is de wereld toch klein.

 119. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Dát wereldje is volgens mij klein.

  Maar ze hebben zoveel aandacht nodig, dat ze met veel stennis en problemen toch uiteindelijk meer publiciteit krijgen dan ze verdienen.

 120. joost zegt :

  mafchauffeur
  mijn genadige vader, wat een verhelderende filmpjes. Ik hoef niet te vallen, ik ben al gevallen.. ;sad:
  ik hoef niet te geven maar kan in alle vrijheid u allen bij GG om een bijdrage vragen tot heil van mijzelf en om mezelf van de val te genezen.
  Alstublieft geen muntgeld maar graag coupures van 50 euro of meer!!
  Sela
  joost

 121. mafchauffeur zegt :

  @joost: geef je bankrekeningnummer maar.

  Dan raus ik die wel leeg. 🙂

 122. joost zegt :

  mafchauffeur
  GEVALLEN ENGEL!! 😈 dat valt me van je tegen.
  joost

 123. mafchauffeur zegt :

  @joost: kijk, de gave van onderscheiding van geesten!

  Nog wel even blijven oefenen. 😉

 124. joost zegt :

  Als kind heeft Renate zeven jaar lang elke avond gebeden of ze een paard mocht krijgen. Zeven jaar lang, elke avond! Op een dag, twintig jaar later, kwam er een profeet in ons huis in België, die tegen Renate zei: ‘God gaat de gebeden van je kindertijd verhoren

  Wat zal god daar moe van zijn geworden. Zo’n jankerig ding dat 7 jaar lang elke dag een zelfde zelfzuchtige wens heeft.
  Ze moet eens luisteren naar het liedje van Heintje mamaatje geef me een paardje. Dan weet ze hoe het zulke drammers zal vergaan. 😉
  joost

 125. joost zegt :

  : ‘David, je mag een paardenliefhebber worden!’ Hoeveel duidelijker kan God nog zijn?”

  Nou, b.v. als hij zou hebben gezegd: “David, je bent een ezel”
  joost

 126. Wilfred zegt :

  @Joost: LOL 🙂 🙂

 127. mafchauffeur zegt :

  Toch hebben David en Renate wel een punt. Drammen wordt zowel door Jezus als Paulus nadrukkelijk aangemoedigd. God kan vasthoudendheid best waarderen, en wordt niet zo snel moe.

  Hoewel bidden om bovenmodale Koningskindluxe dan weer wat dubieus is. Maar ja, ik ben dan ook een erkend kniesoor als het om Het Welvaartsevangelie gaat.

 128. rob zegt :

  @Maf

  @rob: geslaagde tekening – vooral die paardenogen…

  Hoe zou jij kijken als je opgesloten werd in een ruimte van 1 bij 1, terwijl je 2 bij 2 🙂 bent.
  Zo ongeveer moet David Sorensen zich ook voelen in zijn veel te krappe huisje. Gelukkig is zijn portemonnee niet zo dik meer, dat scheelt.

  @Aafke

  Renates lied zou het erg goed doen op de twijfelCD.
  Na het horen van dit lied ga ik als charismatisch christen acuut twijfelen aan mijn geloof 😦

  En je had toch al een erg hoog stemmetje. Om daar Renate de schuld v t geven 🙂

 129. rob zegt :

  @Aafke

  En jij hebt nog hoop dat die gelinkte getuigenissen oprecht zijn neergeschreven? Ik krijg er het volgende beeld bij: een door @rob getekend portret van Diederik Stapel…!

  Ik wil het best proberen maar wie is Diederik Stapel? en wat heeft deze man gezegd?

  Ik heb wel een prachtige anonieme getuigenis gelezen van iemand die bij David genezen is van COPT :), en deze persoon had ook nog eens een nieuwe tongentaal gekregen.
  Waardoor waarschijnlijk de D ingewisseld wordt voor een T.
  Tank je wel Tavid voor teze prachtige genezing 🙂
  Wonteren van Got zijn te werelt niet uit!

 130. mafchauffeur zegt :

  @rob: Zucht. Ik zal Aafke’s grote toetervoorbeeld Werner citeren:

  Er zijn er massa’s die erover praten, maar weinigen die bidden met mensen op straat … AUB DOE DIT OOK!
  WAT bezielt mensen toch om dan te gaan discussiëren?
  Allé daar moet je niet op reageren, denk er gewoon eens zelf over na …

 131. joost zegt :

  rob

  Zo ongeveer moet David Sorensen zich ook voelen in zijn veel te krappe huisje.

  tat moet je echt niet onterschatten hoor!! Tie arme Tavit in zo’n krap huisje en tan overal tie paarten van Renate tegenkomen, of, erger nog, renate zelf. Tie als maar bit oh gotte got, oh got geef me een paart, mijn kingtom voor een paart. please got!!
  Tiep tries toch? 😆
  joost.

 132. rubenz zegt :

  @allemaal
  Allee ben ik ff een paar daagjes er tussen uit en wat zie ik……. een verlate 1 april grap……
  Mensen dit kan toch niet waar zijn????? Wel dan..
  Maar goed, voor onze welty-belg alvast een nieuw volkslied!!!
  “Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeer staat een paaaard op de gang…….jaja een paard…………..”

  Zeg nou eens eerlijk, die gast vraagt er gewoon om, mischien zou ie eens op tv moeten komen. Vast en zeker dat endemol hier ook wel een show voor kan bedenken.
  Tot slot toch nog even een serieuze noot. SCHANDE!!!!!! Ga een baan zoeken, of ga je tijd eens aan een echt probleem besteden.Mafkees.

  Groeten

 133. Wilfred zegt :

  @Rubenz: Ik zat meer te denken aan een programma als Joris’ Showroom… 😉

 134. aafkej zegt :

  @rob
  Fijne paasdagen.
  Even googelen op Diederik Stapel en je weet alles.
  Type Willem Ouweneel; een geflipte professor.
  Alleen Diederik eeft zijn doctorstitel al terug gegeven…

 135. mafchauffeur zegt :

  – megalomanie
  – machtsmisbruik
  – overtuigende zwamverhalen
  – het creëren van een schijnwerkelijkheid
  – selectief geheugen
  – pathologisch liegen met een onschuldig gezicht

  Groot verschil is dat Diederik het voornamelijk in z’n eentje verzon.
  En Diederik gaat niet door met zijn praktijken.

  Waarom kon hij zo lang zijn gang gaan? Omdat het kritisch vermogen van zijn omgeving niet meer functioneerde zodra hij in de buurt kwam.

  Hoe herkenbaar…. 😉

 136. Keizer Harm zegt :

  Het wortt vast te vierte taal van België!
  Nou, nu hebben we al een nieuw volksliet en een nieuwe taal voor ze, nu nog te politiek wat veranteren… 🙂

 137. Ds Dre zegt :

  Er staat een paard in de gang, ja ja een paard in de gang
  O o een paard in gang bij David en Renate
  Er staat een paard in de gang, ja ja een paard in de gang
  O o een paard in de gang, een paard en staart

  Er werd gewoon gebeld dus Renate deed open heel bedaard
  Nog geen seconde later was haar gang gevuld met paard

  [refrein]

  Dat paard dat staat te grazen, ach hij eet van alles wat
  Er zit totaal geen haar meer op David’s keukenmat

  [refrein]

  Heeft u misschien de ruimte voor een paard, twee meter lang
  U kan ‘m komen halen bij familie Sörensen uit de gang

 138. Dutch Hermit zegt :

  @Ds Dre
  😀

 139. mar zegt :

  Ik ben eigenlijk heel benieuwd waarom Renate na 7 jaar bidden voor een paard, gestopt is met bidden. Moedeloosheid? Moeder die zei: nou moet je toch eens ophouden, wordt ff volwassen?
  En zou ze uberhaupt verstand hebben van paarden? We lezen niets over vrijwilligerswerk bij maneges enzo. Zouden er nu echt mensen heel veel geld gaan geven zodat zij een duur paard kan kopen? Hoop het niet.

 140. aafkej zegt :

  Kapelaan Dre
  Je kan wel merken dat jij een carnavelesk mens bent.
  Geweldige tekstaanpassingen trouwens. 😀

 141. rob zegt :

  @DsDre
  Geweldige tekst 🙂
  HUP met zijn alllleeeeen de polonaise

 142. Ruub zegt :

  Er rust geen zegen op het werk van DS. Krijg nu weer een mailtje met daarin:

  Beste lezers,

  als je een betalend abonnement hebt op LifeMagazine of ons regelmatig steunt met een gift, stuur ons dan even een mail.

  Door een computercrash ben ik alle adressen
  van betalende abonnees en sponsors kwijt.

  Tsja.

 143. Wilfred zegt :

  @Ruub: Mmm. Sommigen zouden dat als een straf van God betitelen.
  Ben benieuwd hoe DS het zelf noemt.. vermoedelijk een ‘beproeving’!. 😉

 144. Vera_van_Haarlem zegt :

  @Wilfred Hoe DS het zelf noemt? Ik ben bang dat hij het ziet als een teken van ‘Satan die rondgaat als een briesende leeuw’…

 145. harnoldus zegt :

  Die David Sörensen gelooft in tekenen en speciale boodschappen “van boven”. Als iemand hem meldt dat hij “paardenliefhebber mag worden” is hij meteen om. Als zijn computer crasht kan hij daar helaas geen teken in zien en wil hij weer opnieuw beginnen.
  Wanneer gaat die beste man toch eens luisteren?

 146. Wilfred zegt :

  @Vera: Nou, als dat geen wonder is! Een briesende leeuw die een computercrash veroorzaakt!! 🙂

 147. joost zegt :

  harnoldus
  dan moet hij, in plaats van een paardenfluisteraar een computerfluisteraar inhuren. Zou dat een gat in de makrt zijn? 😉
  joost

 148. mafchauffeur zegt :

  Wel bijzonder dat hij niet vraagt om de naam- en adresgegevens. Een leeg mailtje terugsturen is voldoende.

  *huh*

 149. Hendrik zegt :

  Tip voor David S.: deze zomer met je oma naar de Riki hoeve
  http://www.rikihoeve.nl/
  (heeft niets met Reikie te maken…)

 150. Ruub zegt :

  @mafchauffeur
  Meestal raak je door een computercrash ook niet de mailadressen kwijt van je nieuwsbrieven-tool. Meestal beheer je die immers online. En in het slechtste geval ontvang je de inschrijvingen per e-mail en staan ze dus ook nog ergens op een server. Beetje vage actie.

 151. cor van acker zegt :

  oh prachtig zo wat jullie doen hoor.
  u bent waarschijnlijk de persoon die net nadat Jezus zei “Gij die zonder zonden zijt, werpen de eerste steen” een steen in zijn gezicht flikkerde. goe bezig… ook al zeggen ze van niet ??? en hier doe je God een onwaarschijnlijk plezier mee, je zegt de dingen die God david niet durft zeggen,Amen broeder? laat ons nu vroom verder valse eenheid en religie verspreiden in scharmonie… groetjes Cor uit belgië en Papa ziet jou toch graag :p

 152. cor van acker zegt :

  waar zijn we mee bezig mensen?
  er is niets gemakkelijker dan mensen belachelijk maken en kwetsen.
  denk twee keer na over wat jullie doen en zeggen want dit is echt niet wat Jezus zegt. je kwetst en jullie woorden zijn vergif en vergiftigen jullie eigen hart.
  val niet ten prooi aan deze goedkope strategieën . je kan op deze manier toch geen vrede in je hart ervaren?
  het is ronduit lafhartig om op zo’n manier een probleem met een persoon aan te kaarten. verwacht geen pluimpje of dikke duim van papa.
  zorg goed vr jullie hart en verhard ze niet. er is zoveel meer voor jullie weggelegd maar in deze atmosfeer vn spot en haat blijf je hangen. God heeft alle genade en tijd en zijn liefde is daarvoor niet minder voor jullie. maar besef dat de tijd later is dan je denkt. er is geen tijd meer voor deze onzin… veel liefs Cor

 153. Dutch Hermit zegt :

  @Cor van Acker
  Zegt Jezus niet ook iets over oordelen? Je beschuldigt mensen hier van valse religie, onze woorden zijn vergif en vindt ons lafhartig. En dan vraag jij je af of wij vrede in ons hart ervaren. Maar hoe kan jij vrede in je hart ervaren als je anderen zo veroordeelt, terwijl je ze niet eens kent?

 154. joost zegt :

  cor van acker,

  oh prachtig zo wat jullie doen hoor.
  u bent waarschijnlijk de persoon die net nadat Jezus zei “Gij die zonder zonden zijt, werpen de eerste steen” een steen in zijn gezicht flikkerde. goe bezig

  Nee, joh, dat was veel te soft…We hebben een meer radicale methode gevolgd. We hebben hem aan het kruis genageld.
  Stenen gooien…We zijn toch geen watjes..
  joost

 155. joost zegt :

  D.H.
  Goh, een wondertje 😆 Ik ben het volkomen eens met je laatste post. 😉
  joost

 156. Ruub zegt :

  Uit de meest recente nieuwsbrief:

  “Satan heeft ook alles op alles gezet om ons tegen te houden.

  De oorlog die we hebben meegemaakt in de maanden rond onze verhuizing is te hevig voor woorden. God weet waar we doorheen gegaan zijn, met verraad, laster, verlies van mensen die we liefhebben, omdat de leugenaar rondging als een briesende leeuw…”

  Vermogen tot zelfreflectie is niet de sterkste kwaliteit van David Sorensen.

 157. Dutch Hermit zegt :

  @Joost
  Geen probleem voor mij, ik geloof in wonderen… 😉

 158. aafkej zegt :

  @Ruub
  De leeuw staat in zijn hempie en wij gaan door met paardjes..

 159. rob zegt :

  @Aafke
  🙂 , die paarden zijn waarschijnlijk winstgevender dan die leeuw.

  @Ruub
  Jij weet helemaal niet waar die man doorheen gaat, zo te lezen heeft hij het echt moeilijk, ik vind je conclusie dan ook erg voorbarig 🙂

 160. Dutch Hermit zegt :

  @Ruub
  Zijn oproep om toch vooral naar zijn conferentie te komen, samen met het doornemen van de prijslijst, bracht bij mij toch een gevoel van glorie overwinning naar boven 😉

 161. Ds Dre zegt :

  “Satan heeft ook alles op alles gezet om ons tegen te houden.”

  Het is moeilijk bescheiden te blijven.

 162. joost zegt :

  ruub

  God weet waar we doorheen gegaan zijn, met verraad, laster, verlies van mensen die we liefhebben, omdat de leugenaar rondging als een briesende leeuw

  Sörensen reflecteert daarmee ook aan zichzel, hij was de gene die loog, lasterde en voor judas speelde. 😆 dUS TOCH ZELFKENNIS?
  joost

 163. Jan zegt :

  Alles en iedereen draait om hen.
  De narcistische beschrijving lijkt een goede diagnose.
  Wellicht krijgt een goede therapeut een droom of visioen over hun behandeling.
  Als er nu veel goud regent is deze familie wellicht weer boven Jan. Nee laat ik mijn naam niet ijdel gebruiken: boven David.
  Maar Nederland moet gered worden en Davd Sorensen speelt de held in zijn eigen film.
  Samen met zijn zangvogel die menig kunstgebit doet barsten. Blinde Ogen kunnen zien ( als een blind paard wellicht?)
  Kleurenblind bleek later.

 164. Jan zegt :

  Als hij alle filmapparatuur en laptops ( half en. 1 en 1,5 jaar oud) verrekijkers en professionele fototoestellen verkoopt, is de helft al binnen.
  Verder is werken misschien ook een optie? O nee dat had ik nou niet moeten zeggen..

 165. Jan zegt :

  Mijn vrouw heeft nog een werkster nodig.
  Misschien wat voor Renate?

 166. Jan zegt :

  Je krijgt 50 euro per uur als je me met de hand op je hart belooft dat ik nooit en dan ook nooit meer jullie mails hoef te ontvangen. Want uitschrijven helpt niet. De nieuwsbrief blijft komen.

 167. mafchauffeur zegt :

  @jan: je kunt je nog inschrijven voor de conferentie van komend weekend hoor. Wordt vast gezellig. 🙂

 168. Yvette zegt :

  Ze zouden een wegwerpvrienden postorderbedrijf moeten beginnen.
  Elke twee maanden nieuwe geweldige superfantastische nieuwe vrienden.
  Minpuntje: ze veranderen in afschuwelijke heksen en demonen.

 169. Makelaar zegt :

  Op zich maakt het uiteraard niet uit als mensen een groot huis verlangen te bewonen.
  Wie wil dat nu niet?
  Mits zelf gefinancierd en niet levend op de zakken van anderen.
  Overigens ben ik persoonlijk een kijkje gaan nemen in Almere. Aangezien de rijtjes( hoek)woning in Brugge mij bekend was, kon ik een goede vergelijking maken.
  Brugge: hoekwoning doorzonwoning niet vrijstaand
  Almere: vrijstaande zeer ruime woning, met serre en grote buitenruimte.
  Deze twee woningen zijn in niets met elkaar te vergelijken.

  Het feit dat gesproken wordt over ‘net zoiets als in Brugge’ is dus ronduit een leugen. Ieder die ooit het huis in Brugge heeft gezien, en daarnaast deze woning( zie filmpje) zal dat onmiddellijk bevestigen.
  Er werd gezocht naar een koopwoning van 1.000.000 euro ! Hoe zouden deze mensen dan genoegen nemen met een huurwoning van veel minder waarde?
  Bovendien moet vermeld worden dat deze woning slechts tijdelijk gehuurd zou worden in afwachting van de miljoenenwoning.
  Deze mensen zijn volleerd in de kunst van het verdraaien van woorden en feiten.
  Dii is weer een draaierij om het gevende publiek op hun hand te krijgen.
  Brieven uit 2011 beschrijven deze woning ( dezelfde ) als groot, ruim, geschikt voor samenkomsten, enzovoort.

  Beste mensen, ga een baan zoeken, dan hoort deze woning wellicht bij de mogelijkheden.
  Stop nou toch met je sponsoren lastig te vallen bij elke rekening die op je mat valt.
  Neem zelf verantwoording voor je fouten en misstappen en geef niet andere mensen en de duivel de schuld.
  Leg de verantwoording niet bij je gevende publiek. Jullie zijn geen kinderen meer maar volwassen mensen.
  Word een keer wakker en kijk om je heen wat jullie hebben aangericht!
  Niet andere mensen, niet de duivel, zelfs niet God zoals enkelen hier beweren, maar jullie zelf.

 170. Jan zegt :

  @ mafchauffeur: ik heb geen oordoppen meer en mijn ogen zijn al open :-p

 171. aafkej zegt :

  Zo mensen, die Jan en Yvette zijn kenners.
  In plaats van helende wonderen vinden er blijkbaar scheuringen plaats in de bediening van onze hippische predikers.
  Immers als de kunstgebitten barsten na het doorbreken van de geluidsbarriere door het profetische gezang van Renate Dobbelsteen, dan is er toch iets ernstigs gaande. 😀

 172. Jan zegt :

  Ja AafkeJ, als je van plan bent naar de conferentie te gaan, vergeet dan niet flink geld op te nemen ( voor wat hoort wat) en je kunstgebit thuis te laten.
  Contact geld graag, machtigingen blijken niet geïnd te kunnen worden.
  En hou je ogen goed vast. Aangezien ogen daar opener gaan, wat ik me goed kan voorstellen, zouden ze ook uit hun kassen kunnen rollen.

 173. joost zegt :

  jan
  dank je, nou weet ik eindelijk waar mijn glazen ogen zijn gebleven.
  joost

 174. Jan zegt :

  Zijn glazige ogen zijn er nog. Die ( rock &) rollen de sound of heaven.

 175. joost zegt :

  jan
  misschien heeft hij de mijne gevonden on onterrecht gedacht dat ze gedoneerd waren.
  anyway, nu die ogen zo gebrainwashed zijn hoef ik ze niet meer terrug . 😉
  joost

 176. Jan zegt :

  Zojuist vernomen van een naamgenoot dat onze David naar Veenendaal komt ( Shelter) waar hij het klootjesvolk gaat inlichten over zelfkennis.
  Zou hij dat door een groot wonder tijdens zijn laatste optreden ontvangen hebben terwijl hij een hemels geluid probeerde voort te brengen?

 177. Yvette zegt :

  Als David Sorensen zelfkennis heeft gekregen geloof ik zelfs dat er wonderen op zijn conferentie plaats vinden!! Kom op David, maak Nederland en België blij!

 178. joost zegt :

  David is er nog maar kortgeleden achter gekomen dat hij eigenlijk al die tijd al het paard is geweest waarom Renate heeft gebeden. (soms is iets zo dichtbij dat je bijna niet in staat bent het te zien.)
  Nu hij deze zelfkennis heeft verkregen reizen ze samen door den landen om hun openbaring kenbaar te maken aan allen die bereid zijn te luisteren.
  joost

 179. afolus zegt :

  @joost
  Jiiiihaaaaa..

 180. rob zegt :

  @Joost
  🙂
  Wat ben je toch vals

 181. Yvette zegt :

  De nieuwste mail van David S:
  Beste lezers,

  ik heb deze avond een brief beantwoord van iemand die me deelgenoot maakte van haar ergernis omtrent onze actie. Ze was niet de eerste die dat deed.

  Ik heb het gevoel dat een deel van het antwoord dat ik schreef ook zinvol is voor anderen, om eens te lezen.

  Daarom zet ik een gedeelte van de brief hieronder, enigszins aangepast voor jullie.

  Veel zegen,

  David Sorensen
  Godisecht.com

  Dag ………… ,

  We hebben duizenden emails van mensen die door ons werk tot Jezus gekomen zijn, van zelfmoord weerhouden werden, in hun roeping gekomen zijn, herstel in hun huwelijk hebben gekregen, verlost zijn van verslaving aan porno, bevrijd zijn van demonen, genezen zijn van lichamelijke ziektes, en noem maar op.

  De levens die zijn veranderd, zijn niet te tellen.

  We kunnen zoveel duizenden mensen bereiken omdat we werken met media: internet, boeken, CD’s, enz. Ik maak uitzonderlijke mooie boeken, die echt opvallen, zodat duizenden mensen die normaal geen boek lezen erdoor gegrepen worden, het toch lezen en tot Jezus komen.

  Dat vraagt allemaal enorm veel werk.

  Ik heb ook een van de mooiste websites over Jezus gemaakt die je op aarde kunt vinden. Wat we doen is uniek. Je mag zoeken, ik ken geen enkele website die lijkt op Godisecht.com Die site bereikt honderdduizenden mensen. Miljoenen doorheen de jaren….

  Dat is mogelijk omdat ik er heel heel heel hard aan gewerkt heb.

  Ik heb jarenlang alles gegeven wat ik had.

  Maar het heeft me alles gekost. Ik ben zelfs een tijdlang overspannen geweest. In die periode van herstel heb ik het boek ‘Machtig Mooi’ gemaakt, dat in zevenduizend exemplaren is verspreid op de niet-christelijke markt. Ik hoorde van iemand dat een moslim door dit boek tot Jezus is gekomen.

  Duizenden stuks hiervan zijn verdeeld onder zakenmensen. Een boek dat via de natuur op God wijst!

  We geven alles wat we hebben. En we zien dat er vele duizenden aangeraakt worden.

  Maar we komen op een punt dat we beseffen dat we iets moeten veranderen. We kunnen niet langer constant in tekort leven. We geven alles en we geloven dat God ons zegt dat het voor ons ook nodig is eens wat rust te hebben financieel. Hij belooft ons grote zegen en we zien daar naar uit.

  Deze maand hebben we enkele deurwaarders gehad die dreigden alles wat we hebben af te nemen. We moesten duizenden euro’s betalen.

  Als ik dan besef dat we al zoveel jaren alles wat we hebben geven om zovelen te redden en we steeds weer voor een financieel dilemma staan, dan besef ik dat er iets niet goed is.

  Ik geloof dat het terecht, gezond en fair is dat we aan de duizenden lezers die al vele jaren zoveel zegen hebben ontvangen van ons werk, laten weten dat we nu echt behoefte hebben aan wat structurele financiele rust.

  We zijn naar Nederland geroepen door God, niet om in problemen te komen, maar om zijn verlossing te brengen.

  We hebben zo’n honderd (!) getuigenissen gekregen van mensen die onze twee eerste conferenties in Nederland bezocht hebben, die lichamelijk genezen, geestelijk bevrijd en diepgaand gezegend zijn.

  Dat is waar we voor leven. Niet om alsmaar onder druk te staan door geldtekort.

  Wij gunnen anderen alles. We helpen met alles wat we hebben.

  Maar ik vind het erg jammer dat er velen zijn die diepgaand door ons gezegend worden, maar die ons letterlijk niets gunnen. Ik schrik daar echt van.

  Veel mensen hebben allerlei oordelen en meningen en vinden dat ze het recht hebben ons eens goed te zeggen hoe verkeerd ze de vraag om een klein abonnement vinden.

  Maar als ik eerlijk ben, is het een schande dat iemand die al zoveel jaren zijn leven inzet om duizenden mensen zo te helpen, alleen maar stront over zich heen krijgt van velen, als hij laat weten dat het niet haalbaar is om nog op deze manier door te gaan.

  Velen die kritiek op ons hebben, geven zelf nog niet eens een fractie van wat wij geven voor de verlossing van anderen.

  Als je vind dat je verontwaardigd hoort te zijn, denk dan eens even na:

  Wat geef jij aan Jezus en aan de oorlog om mensen te verlossen uit de greep van de duisternis?

  Hoeveel geef jij elke dag, om mensen bevrijd te zien worden?

  Als een paar euro al teveel is, durf je dan te wijzen naar hen die al jaren ALLES geven aan vele duizenden?

  Ik wil je vragen om eens eerlijk over je eigen hart na te denken, in plaats van ons zo snel te oordelen.

  Wij onderzoeken onszelf heel diep. We zoeken het heldere alles-onthullende licht van Jezus Christus in alles wat we doen, elke dag van ons leven.

  Mag ik je uitdagen ons voorbeeld te volgen?

  Veel zegen,

  David Sorensen

 182. harm zegt :

  Nou Yvette, bedankt dat je die mail post, maar hem zeven keer herhalen hoeft niet,

 183. Ruub zegt :

  @harm
  ter verdediging van Yvette: de laatste bedelbrieven lijken ook wel erg op elkaar.
  Nog even een citaat uit de meest recente nieuwsbrief van onze bescheiden evangelisatie-Belg in Almere:

  …Ik maak uitzonderlijke mooie boeken, die echt opvallen, zodat duizenden mensen die normaal geen boek lezen erdoor gegrepen worden, het toch lezen en tot Jezus komen.

  Dat vraagt allemaal enorm veel werk.

  Ik heb ook een van de mooiste websites over Jezus gemaakt die je op aarde kunt vinden. Wat we doen is uniek. Je mag zoeken, ik ken geen enkele website die lijkt op Godisecht.com Die site bereikt honderdduizenden mensen. Miljoenen doorheen de jaren….

 184. afolus zegt :

  Wat een geweldig communicatief en vooral manipulatief gestuntel.
  Is dit nu de welvaartsprediker die al sjofarrend namens de goede God roept dat alles mogeljk is. Is dit de echtgenoot van de dame die met Gods stem geweldige heerlijkheden over haar gehoor uitstrooit?

  Deze egocentrische man heeft erkenning nodig en … geld.
  Hij roept zijn lezer op om zijn voorbeeld te volgen.
  Heeft deze man die een erg groot woonhuis, een boot, een studio en wat al niet me opzijn verlanglijst heeft staan al eens geen gekeken naar het sobere voorbeeld van Jezus?

  Hij slaat zich zelf op de borst en memoreert de grote daden van… David en put zich vervolgens uit in kleuterig zelfbeklag en hij eindigt met een geweldige uitdaging.
  Ik zou zeggen: Ga terug naar Belgie, het beloofde land.

 185. afolus zegt :

  @Harm
  Het is natuurlijk niet voor niets dat de boodschap van David Sörensen zeven keer wordt opgenomen in de post van Yvette.
  Daar zit een bedoeling achter. Hopelijk ontdekken we later welke…! 😀

 186. rob zegt :

  @Afolus
  Om de muren van het geldpakhuis dat nu op slot zit in te doen storten 🙂

 187. mafchauffeur zegt :

  @Afolus:

  het sobere voorbeeld van Jezus?

  – krankzinnig dure kraamcadeautjes krijgen
  – luxe dineren bij steenrijke tollenaars
  – voor tienduizenden euro’s aan dure parfum over je heen laten gieten en degene afserveren die het lef heeft daar iets van te zeggen, met een sneer naar de arme medemens toe.
  – je neus ophalen voor water maar persé de beste wijn willen
  – een duur privé-graf te min vinden en na nog geen drie dagen eruit vertrekken
  – alle macht in hemel en op aarde hebben maar het vertikken om de Holland Revival nou eens écht overvloedig te zalven

  Noem dat maar sober 🙂

 188. goedgelovig zegt :

  @Yvette: We hebben je even 7x uit de brand geholpen. 😉

 189. joost zegt :

  Ik maak uitzonderlijke mooie boeken, die echt opvallen, zodat duizenden mensen die normaal geen boek lezen erdoor gegrepen worden, het toch lezen en tot Jezus komen.

  Dat vraagt allemaal enorm veel werk.

  Ik heb ook een van de mooiste websites over Jezus gemaakt die je op aarde kunt vinden.

  Wat een ongelooflijk bescheiden man is dat zeg.
  Maar dat staat natuurlijk ook in de bijbel dat je nederig moet zijn en bereid moet zijn om te lijden voor god.
  Dat doet hij toch vreselijk goed.
  joost

 190. joost zegt :

  david

  Ik heb jarenlang alles gegeven wat ik had.
  Maar het heeft me alles gekost. Ik ben zelfs een tijdlang overspannen geweest. In die periode van herstel heb ik het boek ‘Machtig Mooi’ gemaakt, dat in zevenduizend exemplaren is verspreid op de niet-christelijke markt. Ik hoorde van iemand dat een moslim door dit boek tot Jezus is gekomen.

  Van die moslim, had je dat gehoord voor, tijdens of na dat je medicijnen ging gebruiken om je overspannenheid te helpen “genezen” ?
  Hielpen je gebeds genezings sessies daar niet tegen?
  En zo ja, ben je dan al niet voldoende beloond?

  Als ik dan besef dat we al zoveel jaren alles wat we
  hebben geven om zovelen te redden en we steeds weer voor een financieel dilemma staan, dan besef ik dat er iets niet goed is.

  ?

  Dat is toch de bedoeling bij het werken in dienst van jezus?
  Alle matereriële dingen opgeven en in arremoede leven in een hutje?
  Heb je daar dan echt een idioot dure villa voor nodig en paarden ern ruimte voor die paarden.?
  Kunnen jullie, in navolging van jezus, niet beter op een ezelin gaan rijjden?

  Maar als ik eerlijk ben, is het een schande dat iemand die al zoveel jaren zijn leven inzet om duizenden mensen zo te helpen, alleen maar stront over zich heen krijgt van velen, als hij laat weten dat het niet haalbaar is om nog op deze manier door te gaan.

  wat een zelfverheerlijking. Zegt de bijbel niet dat je goed moet doen en niet om moet zien.? Dat je je rechterhand niet moet laten weten wat de linker doet?
  Hou je je daar aan?

  Hoeveel geef jij elke dag, om mensen bevrijd te zien worden?
  Als een paar euro al teveel is, durf je dan te wijzen naar hen die al jaren ALLES geven aan vele duizenden?

  was het penningske van de weduwe niet veel meer waard dan de grote giften van de rijken?

  Wij onderzoeken onszelf heel diep. We zoeken het heldere alles-onthullende licht van Jezus Christus in alles wat we doen, elke dag van ons leven.

  weet je dat wel zeker? Jezus vroeg geen geld aan mensen, hij adviseerde ze om het aan de armen te geven.
  je kunt je zelf onmogelijk arm noemen (en dus eventueel “recht” op geld) want je geeft aan dat je rijk bent in cristus en dan hoef je verder niets meer te hebben toch?
  (en als je in zijn “licht’ mag staan scheelt dat al weer in je energie rekening. 🙂
  joost

 191. joost zegt :

  yvette
  Om het echt goed te doen moet je het geen 7 maal maar 7000 maal 7 keer posten toch?
  joost

 192. joost zegt :

  mafchauffeur

  Noem dat maar sober

  😆 😉 😆
  joost

 193. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Die Holland Revival is toch nog niet afgelopen…..
  Daar kan nog van alles gebeuren.
  Sterker nog: er gebeurt van alles.
  Kun jij die Sörensen trouwens niet introduceren bij Joop Gankema.
  Eén collecte in de resttijd van Opwekking en DS twijfelt nooit meer!

 194. rob zegt :

  @Joost

  Maar dat staat natuurlijk ook in de bijbel dat je nederig moet zijn en bereid moet zijn om te lijden voor god.
  Dat doet hij toch vreselijk goed.
  joost

  Absoluut 🙂
  Er zijn maar weinig christenen die vanwege Gods wil dure woonlasten op hun nek nemen om daarna zwaar in de problemen te komen.
  Voor velen is dat zo’n schrikbeeld dat ze dit nooit voor het Koninkrijk over zullen hebben.

 195. rob zegt :

  @Afolus

  Die Holland Revival is toch nog niet afgelopen…..

  Durf te dromen 🙂

 196. afolus zegt :

  @rob
  De organisatoren zijn momenteel even bezig met de beleving van het boek “Durf te leven” en vieren van de collectegelden een fijne cruise op een recent aangeschafte boot in de buurt van Mozambique.
  En passant doen ze nog wat wondertjes met Mel Tari die ook mee mocht. Ze moeten nog wel wat oefenen met “lopen op water” want dat hebben ze al een poosje niet meer gedaan.
  David Sörensen mocht ook mee maar die had geen geld voor een vliegticket naar Maputo…
  Eind juni is het hele circus terug in Harderwijk en gaat de Revival door.
  De kassa moet rinkelen…

 197. mafchauffeur zegt :

  Uit een Hoge Raad uitspraak van 15 juni 2012 (nr.11/03392):

  X hield zich daarnaast bezig met het fokken van Arabische volbloedpaarden. Vanaf 1999 tot en met 2003 maakte X alleen maar verlies met de paardenfokkerij. In 2004 beëindigde hij de fokkerij. De inspecteur accepteerde de aftrek van de verliezen niet. (….) X had geen specifieke deskundigheid op het gebied van de paardenfokkerij, maar had daarmee volgens de Rechtbank een gok genomen die hem veel geld had kunnen opleveren, maar dat was niet gelukt. (…) De beslissing van het Hof dat de paardenfokkerij geen bron van inkomen was omdat al bij de aanvang daarvan een positief voordeel niet te verwachten viel, was volgens de Hoge Raad juist.”

  Bezint eer ge begint.
  (Nee, David!)

 198. mafchauffeur zegt :

  Jaaaahaaaa, het is eindelijk zover!!! De Heer, ook wel bekend als “de paardengek”, heeft eindelijk voorzien in een Genezingbrengende Volbloed Arabier uit Zijn Hemelse Stallen.

  Op bijzondere manier is er een wonderlijk familiepaardje in ons leven gekomen. Ze heet ‘Passie’ (officieel Pasha Parabel) Een volbloed Arabier die zo ontzettend lief, rustig en vriendelijk is… Ik weet niet wat me overkomt.

  Gisteren voor het eerst een half uur lang zonder zadel en zonder hoofdstel gereden, enkel met touw… Wat een ervaring! Ze luistert zo goed.

  Dit is de vervulling van een profetie die we kregen, jaren geleden. Een voorbidster van een internationale gebedsorganisatie stuurde me een email: “God zegt dat je een paardenvriend mag worden!”

  Ik had geen idee wat dat betekende en had niets met paarden. Het was wel Renate’s kinderdroom… En zij had zeven jaar lang ELKE AVOND gebeden om een pony. Toen ze eens een jaartje op de pony van een nicht mocht rijden won Renate meteen alle prijzen.

  Enkele jaren terug zei God doorheen een profeet tegen Renate: “God heeft de gebeden van je kindertijd verhoord”. Ze had maar 1 gebed gehad… God sprak dus tot ons beiden dat Hij iets van plan was met paardjes…

  Toen gebeurde er iets met me. Tot vier maal toe begon ik ineens te huilen bij het zien van een volbloed Arabier. Ik snapte er niets van. Het gebeurde gewoon. “Wat gebeurt er met me?” vroeg ik me verbaasd af. God opende mijn hart voor deze mooie, kleine, gevoelige en zeer intelligente paarden.

  Nu is het ineens gebeurd… Er staat een paardje bij ons!

  Intussen heb ik geleerd wat een “paardenvriend” is, waar God het over had. Dat is iemand die niet met een paard omgaat alsof het een beest is dat jou domweg, door geweld en onderdrukking, moet gehoorzamen, maar die vanuit relatie, vertrouwen, respect, vrijheid en vrijwillige samenwerking met een paard omgaat. Het zijn zeer intelligente en gevoelige dieren.

  Paarden zijn ook heel genezend en rustgevend. Na de jaren van intense strijd en tegenstand (jaja, door al die lieve ‘christenen’) lijkt het erop dat we iets krijgen dat ons helpt om tot rust te komen en te genieten van een dier dat God met zoveel zorg en liefde gemaakt heeft voor de mens.

  Wat ik zo mooi vind is dat de Bijbel vermeld dat de engelen, profeten en Jezus zelf op paarden rijden. Hier op aarde is een top-Arabier soms wel een paar miljoen euro waard. Deze zijn in het bezit van de rijkste sjeiks die er de wereld voor rondreizen. Maar de paardjes die Jezus in zijn stallen heeft staan, wow, die zijn nog wat anders!

  Als je de Bijbel goed leest, zie je dat God blijkbaar de grootste paardengek is die er bestaat. Al zijn strijders rijden erop. De witte hengst waar Jezus op rijdt, wat zal die mooi en krachtig zijn!

  Wat een vreugde om nu onze eerste baby-stapjes te zetten in het ontdekken van dit wondermooie dier…

  En wat een ervaring om zonder zadel en bit te rijden, enkel met touw… Wow!

  Dit paardje is zo ontzettend lief, vriendelijk, veilig… We genieten er met het hele gezin van!

  Er zijn natuurlijk van die ‘christenen’ die het haten als een dienaar van God eens een zegen in zijn leven heeft. Er zal dan ook wel weer flink geroddeld worden over ons eerste paardje. God gunt ons zoveel rust, ontspanning en geluk. Maar mensen die ons haten gunnen ons niets anders dan de ondergang. Vreemd dat ze zich zo ‘christelijk’ voordoen. En vreemd dat duizenden ‘christenen’ daar zo enthousiast aan meedoen, aan die vernietigende lasterpraat. Het is zo tegenovergesteld aan alles wat onze heerlijke God en Vader is. Hij is zo liefdevol en Hij geeft zo graag het goede aan zijn geliefden…

  Ik gun elk mens dit geluk… Echt. God is bezig de dromen te vervullen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.

  Toen ik ziek was, enkele jaren geleden en door een heel donker dal ging, profeteerde een jonge profeet over me: “God zal jullie diepste hartsverlangens vervullen…” Onze diepste hartsverlangens…

  Wat een Pappa is Hij toch!

 199. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Wat een geweldige pappa heeft hij toch…

  Ik vind het geruststellende gedachte te weten dat onze zuster Renate bepaald geen paardenfluisteraar is.
  Als zij haar profetische gekweel uitbraakt bij het voeren van bix is het zo maar mogelijk dat de nieuw verworven volbloed Arabier op hol slaat. Zo mogelijk met haar er op en dan liefst zonder zadel.

  Schijn je prachtige profetische momenten van te krijgen…. 😇

  Wat ik ook zie gebeuren is dat we binnenkort een Mr. Ed ervaring gaan
  opdoen. Na de sprekende ezel kan ook een sprekend paard zich wenden tot het gelovige volk … 😀

  O wat een heerlijke glorie😎

 200. Oscar de Tweede zegt :

  Kicking Horse! Net terug uit Canada wil ik dit even melden, de legende van Kicking Horse. Het is eigenlijk een aan mij geopenbaarde verbinding tussen Zeurensen en de Gloriepot.
  Eens, lang geleden, het moet zo in het midden van de negentiende eeuw zijn geweest, zochten pioniers een doorgang tussen de ene en andere zijde van de Rockey Mountains. Eindelijk vonden ze die (daar waar nu de Kicking Horsepas is gelegen, nabij Lake Louise). De mannen moesten van hun paarden af, de doorgang was te smal. Een paard raakte in paniek, steigerde de trapte een man dood. Althans, dat leek zo. Met betraande ogen dolven de andere mannen van de expeditie een graf; de eerste tonen van Once upon a time in the West klonken reeds (in de geest). (http://www.youtube.com/watch?v=2s0-wbXC3pQ). Toen ze de dode man oppakten en al in de groeve hadden gelegd, ja! toen zagen ze de man toch nog met zijn ogen knipperen.
  Kicking Horse pas, Kicking Horse mountain, Kicking Horse Campground, lodge, way, Highway, restaurant en Kicking Horse Coffee, waarvan Kick Ass de sterkste is. (https://www.kickinghorsecoffee.com/en/store/coffee)
  Toepassing: het lieve paardje van Zeur gaat trappen, raakt een Zeur sr. of jr. , Platje komt eraan te pas met zijn potje en vooruit met de geit, een variant op de legende van Kicking Horse is daar!
  Doen we effe nog een bakje.

 201. Wilfred zegt :

  God is bezig de dromen te vervullen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.

  Ideaal! Hoeft God geen rekening te houden met wensen.
  Rien HA zal tevreden zijn. God is geen snoepautomaat. Wel een gokautomaat die zomaar munten kan uitspuwen. Of goudstof.

  God: ik weet, David, dat jij diep down heeeeeel erg graag op een paard zou willen rijden zonder zadel, met alleen maar een touw. En dat ga ik je geven.
  David: Papa, ik heb liever een mooi ingericht huis.
  God: David, dat heb je toch al?
  David: Maar Papa, dat is niet van mij.
  God: Dat klopt. Maar zoals je weet, weet ik wat het beste voor je is. Daarom krijg je nu een paard, waar je zonder zadel op kunt rijden met alleen maar een touw.
  David: Oh Papa, wat bent u toch groot en wijs! Uw verstand is niet te doorgronden!

 202. Oscar de Tweede zegt :

  @Mafchauffeur: jouw post van twee dagen geleden, is dat nou echt van Zeurensen of is het jouw persiflage?

 203. joost zegt :

  .
  Toen gebeurde er iets met me… Tot 6 maal toe begon ik te huilen (van de lach?) na het lezen van een bericht door Zeurensen.
  Ik snapte er niets van.. Het gebeurde gewoon… “Wat gebeurt er met me?” vroeg ik me verwonderd af.
  God opende mijn hart en ogen om dwars door de baarlijke nonsens die Zeur schrijft heen te leren kijken.

  En nu is het opeens gebeurd… Ik lees de berichten van Zeurensen niet meer…. 😦
  joost

 204. mafchauffeur zegt :

  En alweer een profetie in vervulling.

 205. Oscar de Tweede zegt :

  Ik voel het, ik heb het niet langer in de hand en ik moet het gewoon kwijt. Een soort profetie dus, een profetie, dat binnenkort op GG nieuwe berichten staan over het paardje van Zeureklaas.

 206. goedgelovig zegt :

  @Oscar de Tweede: Profeteren vanuit je mailbox. 🙂

 207. afolus zegt :

  @OdeTw
  Valse profeten hebben hun profetieën al naar de media gemaild voordat….
  Jajajajajaja😇

 208. Oscar de Tweede zegt :

  Er zit dus een verschil tussen kletsen uit je nekharen en profeteren out of the box. Ik doe kennelijk het laatste.

 209. pknbroeder zegt :

  @ Oscar

  Dus jij verdenkt broeder David van diefstal :-):
  http://nos.nl/audio/318155-paard-van-sinterklaas-is-zoek.html

%d bloggers liken dit: