Deurwaarders kloppen aan bij Real-Life

Het gaat niet zo goed met David Sörensen van Real-Life en zijn geestvervulde villa in Almere. In een van de laatste nieuwsbrieven schrijft hij iets wat niemand had verwacht: “Deze maand hebben we enkele deurwaarders gehad die dreigden alles wat we hebben af te nemen. We moesten duizenden euro’s betalen. […] We komen op een punt dat we beseffen dat we iets moeten veranderen. We kunnen niet langer constant in tekort leven. We geloven dat God ons zegt dat het voor ons ook nodig is eens wat rust te hebben financieel.”

Betekent dit dat de familie Sörensen naar een betaalbare rijtjeswoning gaat verhuizen? Natuurlijk niet, dommies!

De achterban van Real-Life moet gewoon niet zo schandalig krenterig zijn en veel meer gaan geven! Volgens Sörensen is dat niet meer dan “terecht, gezond en fair”. Hij heeft de afgelopen jaren “duizenden emails van mensen ontvangen die door ons werk tot Jezus gekomen zijn, van zelfmoord weerhouden werden, in hun roeping gekomen zijn, herstel in hun huwelijk hebben gekregen, verlost zijn van verslaving aan porno, bevrijd zijn van demonen, genezen zijn van lichamelijke ziektes, en noem maar op. Ik heb ook een van de mooiste websites over Jezus gemaakt die je op aarde kunt vinden. Wat we doen is uniek. Ik heb jarenlang alles gegeven wat ik had.”

Daarom is de tijd gekomen om de achterban van Real-Life keihard de les te lezen. “Ik vind het erg jammer dat er velen zijn die diepgaand door ons gezegend worden, maar die ons letterlijk niets gunnen. Ik schrik daar echt van. Het is een schande dat iemand die al zoveel jaren zijn leven inzet om duizenden mensen zo te helpen, alleen maar stront over zich heen krijgt van velen, als hij laat weten dat het niet haalbaar is om nog op deze manier door te gaan. Velen die kritiek op ons hebben, geven zelf nog niet eens een fractie van wat wij geven voor de verlossing van anderen. Ik wil je vragen om eens eerlijk over je eigen hart na te denken.”

Terwijl de gemanipuleerde achterban geld ophoest om de deurwaarders weg te houden, heeft de eigenaar van het tijdelijke droomhuis van de Sörensens aan de Maandenweg in Almere de huur opgezegd. Om een dubbele hypotheek te voorkomen had hij zowel zijn nieuwe als zijn oude huis te koop gezet. Het nieuwe is verkocht en hij trekt zelf weer in het oude. De boedelbak kan dus weer komen voorrijden, op weg naar het volgende te dure droomhuis. Het met giften gesponsorde rubberbootje is inmiddels voor de helft van de prijs op Marktplaats verkocht.

Dat betekent dat de plannen voor een manege met Arabische fokpaarden voorlopig even in de ijskast gaan. Maar natuurfotograaf Sörensen laat zich niet kisten en berijdt voorlopig zijn stokpaardje: de evolutietheorie. In deze video legt hij, enigszins buiten adem van het wandelen in de Schepping, uit waarom de evolutietheorie feitelijk niet kan worden bewezen.

In een mail van 11 mei meldt Sörensen dat God deuren aan het openen is om zijn video’s wereldwijd te verspreiden. Daar gaat zakenman en dromenuitlegger Steve Kasyanenko (die Gordon de stuipen op het lijf joeg door hem mee te nemen naar een extreme pinksterkerk in New York) voor zorgen.

Onder deze mail stond een PS die een keer zo lang was als de nieuwsbrief zelf en waarin Sörensen een spion onder zijn eigen sponsors vermanend toespreekt. Om onze lezers niet te vermoeien geven we deze PS verkort weer:

PS: Ik heb vernomen dat er op de bekende laster-website ‘GoedGelovig’ alweer vermeld staat dat wij moeten verhuizen. Ik heb die informatie enkel vermeld in deze sponsorbrieven. Dat betekent dat iemand die dit gelezen heeft, zich laat gebruiken door demonen om de kwaadsprekerij over ons op GoedGelovig voeding te geven.

Ik wil je gewoon zeggen dat je niet weet waar je je aan blootstelt. Wij strijden de goede strijd van het evangelie en God zegt in zijn Woord: ‘Raak mijn profeten niet aan!’ (Ps. 105:15, 1 Kron. 16:22) Hij vecht voor ons! Als je ons aanraakt raak je God zelf aan.

Je haalt je echt iets op je hals, niet alleen van Gods oordeel, maar ook van de duisternis van satan. Want als jij je laat gebruiken door de demonen die satan rondstuurt om ons aan te vallen, kun je er donder op zeggen dat die demonen jou niet zullen zegenen. Ze zijn er op uit om je te verwoesten, net zoals ze ons willen verwoesten. Satan vernietigt hen die hij heeft gebruikt, vergeet dat niet. Als je meedoet aan de laster die er op internet over ons wordt verspreid, dan plaats je jezelf letterijk in het kamp van de duisternis.

God haat het, het is een gruwel voor Hem. Weet dus waar je mee bezig bent, als je je leent om gebruikt te worden door de demonen, om ons openlijk door het slijk te halen. Bid liever voor ons, dat de rijke zegen van God doorstroomt, want wat jij aan een ander doet, doet God ook aan jou. Weet dus wat je doet en dat het belasteren van Gods waarachtige dienaars altijd gevolgen heeft.

Kies liever voor het goede en laat je leven gebruikt worden om mee te bouwen aan het werk van God op aarde.

Omdat David Sörensen zijn nieuwsbrieven naar honderden, zo niet duizenden mensen mailt, is het niet meer dan logisch dat die brieven worden doorgezonden. We hebben ze van meerdere lezers ontvangen. Het enige wat we hebben gedaan is daaruit letterlijk citeren. Waar de zogenaamde ‘laster’ op is gebaseerd is ons dus een raadsel, want alles klopt feitelijk en is controleerbaar aan de hand van Sörensens eigen publicaties. Dat hij zijn eigen achterban uitmaakt voor gierigaards en Goedgelovig gelijk stelt aan de duivel is blijkbaar geen ‘laster’ en juist een toonbeeld van christelijke naastenliefde. Bon.

137 Reacties op “Deurwaarders kloppen aan bij Real-Life”

 1. Hendrik zegt :

  Tja…. genade, vergeving en verlossing zijn gratis. Daar valt geen businessmodel op te bouwen.

 2. afolus zegt :

  Kort geleden werd duidelijk dat een Nederlandse ambtenaar €90.000 heeft ontvangen voor spionageaktiviteiten voor Rusland.
  Nu in de eigen gelederen van David Sörensen een of meer spionnen rondlopen die demonisch bezet zijn, vraag ik me af hoeveel geld door GG is betaald aan deze onverlaten. 😀

  Wat is die man een heerlijke sukkel.
  Ik hoop vurig dat hij nooit meer verhuist naar België, want hij zorgt voor heerlijk vermaak.

 3. Johan zegt :

  ’Raak mijn profeten niet aan!’ (Ps. 105:15, 1 Kron. 16:22) Hij vecht voor ons! Als je ons aanraakt raak je God zelf aan.

  Hoe vaak deze tekst al niet is misbruikt om mensen die anders denken dan de leider hun onderdanige plaats te wijzen…

 4. bramvandijk zegt :

  Het is inmiddels zo pijnlijk dat het niet eens meer leuk is 😦

 5. vertue4 zegt :

  @Goedgelovig,

  Alsof je ingeschreven moet zijn op een maillijst om de nieuwsbrieven te lezen… Alle nieuwsbrieven, inclusief de ‘betaalde’ variant en de nieuwsbrief voor House of Prophets zijn gewoon te lezen via internet.

 6. vertue4 zegt :

  Mocht bovenstaande niet lukken, klik dan hier, klik op “archief” en dan op “terug”.

 7. anne zegt :

  Idd erg pijnlijk, goed dat hij door o.a. goedgelovig geconfronteerd blijft worden met zijn eigen woorden. Ik hoop echt dat hij hulp zoekt, van goede (en kritische) vrienden of professioneel, want hij zal nog heel wat te verwerken krijgen als zijn gedroomde wereldje helemaal instort. Hoop dat het hem uiteindelijk tot zegen zal zijn.

 8. mafchauffeur zegt :

  Ondertussen slaagt David er wél in om meer bekendheid in gristelijk Nederland te verwerven. Alleen maar gunstig voor hem. En die financiële perikelen? Ach, als zijn grote enthousiasme voor de Holland Revival van TRIN gaat uitmonden in een vruchtbare samenwerking zijn deze binnenkort ook opgelost.

  David de plaatjes, de website en de video’s, Mattheus de communicatie en fondsenwerving. Een gouden combinatie.

 9. matthijs zegt :

  Ik vind het eerlijk gezegd een nogal triest verhaal worden, waar weinig om te lachen meer aan is. Deze man lijkt zijn zicht op de werkelijkheid dermate kwijt, dat ik niet uitsluit dat hij psychische problemen heeft. Is de kritische aanpak van Goedgelovig dan wel de juiste, vraag ik me af….

 10. bramvandijk zegt :

  @Vertue
  Heb je trouwens deze al gezien?

 11. Joopie Billebips zegt :

  Arme David Sörensen, het gaat niet zo best met hem.
  Een kat in het nauw, maakt rare sprongen.

 12. Mustafa zegt :

  Fantastische soap dit. Wordt het niet tijd om Sörensen te eren met een vaste rubriek hier?

  Ben het eens met Matthijs dat de man het zicht op de werkelijkheid kwijtgeraakt lijkt te zijn; zijn uitspraken worden steeds meer paranoïde. Maar wie wil leven van een gul gevende achterban moet tegen een stootje kunnen: de kritiek is op zijn plaats en kan het beste “out in the open” geleverd worden zodat meer mensen zich kunnen bezinnen op het verdienmodel van Sörensen.

 13. Jennifer zegt :

  Ik ben het met Mustafa eens. Het is in dit geval beter om potentiële naïeve gevers te waarschuwen dan om David in bescherming te nemen.
  I

 14. jannegen zegt :

  Wel mooie foto’s in het filmpje. Jammer van dat geouwehooer er tussendoor.

 15. Mustafa zegt :

  Paulus kon ook wel eens een beetje zeuren (sören?) naar zijn achterban toe, maar die maakte tenminste nog tenten. Misschien een goede slogan voor David’s nieuwsbrief: “Wie niet hören wil moet voelen!”.

  Ik trouwens dat het Urkers dialect een uitspraak heeft, “Nee David!”, die vertaald wordt als “Nee, tegen een zeurend iemand”. Eerlijk waar!
  Voorstel voor naam DS-rubriek: de Zörfiles.

 16. afolus zegt :

  @Mustafa
  Leuk dat je er weer even bent.
  Een eigen rubriek op GG met de naam “Zörfiles”: geweldig gevonden.
  Ik zeg doen!!

 17. B.Art zegt :

  @gg hebben jullie ooit al eens een top 20 van meest misbruikte bijbelcitaten gepubliceerd?

 18. Pittig zegt :

  Wow! Mustafa is door David Sörensen uit de doden opgewekt! Weer een wonder van David voor in zijn nieuwsbrieven!

  @ B.Art

  Leuk idee!

 19. afolus zegt :

  Naar aanleidiing van DS’ beschuldiging dat er lieden in zijn achterban zijn die zich door demonen laten gebruiken zodat zijn naam kan worden beschimpt en belasterd op GG, doe ik een oproep aan die “verraders” zich te melden zodat we hem, haar of hen kunnen voordragen voor een onderscheiding. Mogelijk zelfs de Onderscheiding der Geesten…!

 20. goedgelovig zegt :

  Zo’n top-20 is echt iets voor Pittig. Stuur maar in. 🙂

 21. John zegt :

  Me dunkt dat met stip op 1 staat de tekst “Raak mijn gezalfde niet aan”!

 22. Flipsonius zegt :

  @John
  ik denk eerder aan ‘Oordeel niet, opdat je niet geoordeeld wordt’. Die wordt hier regelmatig gedropt door voorbijvliegende TRIN- of David S-groupies

 23. John zegt :

  @Flip

  die wou ik inderdaad opgeven als krappe 2e 😉

 24. Ettje zegt :

  Wat ik niet begrijp is dat er zoveel Nederlanders, van wie toch gezegd wordt dat we een nuchter volkje zijn, achter dergelijke lieden aanloopt. Daar snap ik nog steeds niks van.

 25. joost zegt :

  mooi filmpje met ergerlijk gezwets van sorensen er door, jammer. Hij maakt ook niet echt een betrouwbare indruk met zijn zonnebril ,( ik vertrouw mensen van wie ik de ogen niet kan zien voor geen cent.)
  Ik vond trouwens die vogel vooraan in het filmpe erg op een pluche beest lijken. 😉
  Laat david lekker in zijn eigen gebouwde gouden luchtkasteel gaan wonen, hij heeft zo’n opgeblazen ego dat hij niet eens een trap nodig heeft maar er zo heen kan zweven. 😦
  joost

 26. Rob2 zegt :

  Voor iets verder weg in de top20:
  Toets (aan de door ons verstrekte statistieken) en behoudt het goede.

 27. goedgelovig zegt :

  @Allen: Voor de liefhebbers hebben we de berichten van de Almeerse goudkust een eigen rubriek gegeven: Zeurensen. Real Life soap over een Belg die met Gods hulp miljonair wil worden.

 28. rob zegt :

  @John/Filip
  Nummer 1 en 2 en daarna een hele tijd niks :).
  Teksten over de liefde zie je ook nog wel eens voorbijkomen ff zoeken.

 29. afolus zegt :

  @GG
  Goed initiatief.
  Vermoedelijk zal DS “in geloof” zeggen dat hij reeds miljonair is, alleen is dat nog niet zichtbaar in de fysieke wereld.
  Shabberdewaski, halleloeja, jutteperen… 😀

 30. Mustafa zegt :

  Onderschept! David (“Nee David!”) Sörensen mailt zijn volgelingen:

  Eindelijk een eigen rubriek op Goedgelovig! Dit is de volgende grote stap in onze bediening en Renate en ik zijn er zo blij mee. Vanochtend werd Renate wakker met een lied in haar hoofd dat ik niet meteen herkende. Toen ik vanmiddag thuiskwam van het natuurfoto’s maken (ik heb álles over voor mijn bediening) checkte ik in een reflex de website van Goedgelovig, en zag ik dat onze bediening weer een golf van aandacht heeft gekregen en nu zelfs is ondergebracht in een eigen rubriek. Toen pas werd duidelijk dat Renate het bekende lied van Annie MG Schmidt in haar hoofd had gehad, “Niet zeuren!”, in de versie van Conny Stuart. Ik weet niet precies wat dit betekent, maar ik denk dat God dat ons nog duidelijk gaat maken.

  Hoe dan ook, we zijn blij met onze rubriek, maar we zijn er nog lang niet. Vanmiddag nog zag ik een doodgewone vogelaar foto’s maken met een Canon D20 XLR-camera, en meteen kreeg ik een woord in mijn hoofd: het zou toch gewoon terecht, gezond, en fair zijn als ik, met mijn jarenlange inzet voor andere mensen, minstens zo’n goede camera zou hebben als de eerste de beste vogelaar! Ik heb dat woord ook meteen met hem gedeeld, maar Satan moet zijn hart geblokkeerd hebben want hij begon tegen te stribbelen. De Geest gaf me toen plotseling enorm veel kracht en ik zag hoe een bloedneus zich bij de vogelaar manifesteerde. Maar hij draaide zich om en zette het op een lopen, en terwijl hij Satan aanriep met vloeken en scheldwoorden wist hij te ontkomen. De camera was helaas beschadigd geraakt dus die heb ik op Marktplaats gezet.

  En toen realiseerde ik me plotseling dat dit een gelijkenis is — een woord voor iedereen die onze nieuwsbrieven ontvangt. Ik zal je zeggen, de kracht die ik vanmiddag ontving van de Geest verbaasde me. Ik kijk naar mijn vuist en ik realiseer me dat het me pijn doet wanneer niet iedereen ons het aller- aller beste gunt. Misschien zijn sommigen onder jullie als die vogelaar. Ongelovig in de natuur rondbanjeren met de beste spullen, maar hem die jou diepgaand gezegend heeft helemaal niets gunnen. Ik wil je zeggen: je weet niet waar je je aan blootstelt. En mocht ik je tegenkomen terwijl ik aan het natuurfotograferen ben, of terwijl ik in mijn boot op het IJsselmeer vaar, of terwijl ik op zoek ben naar een nieuw huis, dan kan het zomaar zijn dat er een storm losbreekt boven Nederland, en dat je in de kraag gevat wordt, en leeggeschud, en op jezelf teruggeworpen. Ik wil je nogmaals vragen om eens eerlijk over je eigen hart na te denken.

 31. afolus zegt :

  @Mustafa

  😀 😀 😀

 32. Flipsonius zegt :

  @Mustafa
  🙂 Briljant!

 33. rob zegt :

  @Afolus
  Het is te hopen dat de deurwaarder ook een groot geloof heeft 🙂

 34. rob zegt :

  @Mustafa
  ontroerend :), maar toch moet je maar eens heel eerlijk over je eigen hart nadenken terwijl je logeert in het kamp van de duisternis 😦

 35. rob zegt :

  @Matthijs

  Ik vind het eerlijk gezegd een nogal triest verhaal worden, waar weinig om te lachen meer aan is. Deze man lijkt zijn zicht op de werkelijkheid dermate kwijt, dat ik niet uitsluit dat hij psychische problemen heeft. Is de kritische aanpak van Goedgelovig dan wel de juiste, vraag ik me af….

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Zullen we dan maar gaan collecteren voor David zodat hij zichzelf weer onder controle krijgt?

 36. joost zegt :

  Mustafa
  Geweldig gevonden!! 😉 🙂 😀 😆
  joost

 37. goedgelovig zegt :

  Morgen een nieuwe aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden. Het kan altijd nog extremer zullen we maar zeggen.

 38. mafchauffeur zegt :

  David heeft hier een duidelijk antwoord op. En een liefdevolle handreiking. Zo is hij dan ook wel weer.

  Kritiek op de heilige Geest?
  Kenmerkend voor een waarachtige beweging van de heilige Geest is
  dat godsdienstige mensen er veel felle kritiek op hebben.

 39. Dutch Hermit zegt :

  @Mafchauffeur,
  Dan is GG zeker een waarachtige beweging van de Heilige Geest, godsdienstige mensen zoals David Sörensen hebben heel veel kritiek op de site! Ik begin van enthousiasme bijna in tongen te spreken

 40. mafchauffeur zegt :

  @Dutch Hermit: kijk daar gaan we alweer. David beschuldigen van godsdienstigheid.

  Adderengebroed.

 41. Dutch Hermit zegt :

  @Mafchauffeur
  Beschuldigen? Is godsdienstigheid dan iets om je voor te schamen? Ik bedoelde het werkelijk als een compliment!

 42. mafchauffeur zegt :

  @DH: dat vermoedde ik al. Maar het blijkt maar eens te meer dat iets wat als compliment wordt gepresenteerd in feite een demonische beschuldiging is. Je laat je voor een duister karretje spannen.

  http://www.real-life.nl/lifeletter/2010/geestelijk.html

  http://www.real-life.nl/god/bang.html

 43. Dutch Hermit zegt :

  @Mafchauffeur
  Je hebt me overtuigd van het gelijk van David. Ik herroep en doe boete. En bied mijn excuses aan: Sorry, Sön… 😉

 44. GJay zegt :

  Ok… Ik snap die man niet goed. Wat wil hij nou? Hij zegt dat hij duizenden reacties heeft gekregen van mensen die dankzij hem genezen of bevrijd zijn en dan huilt hij dat niemand hem wat gunt?

  Als ik de bijbel lees, dan zie ik Jezus die voor veel mensen een grote verandering in hun leven teweeg brengt, zieken die genezen worden, mensen die bevrijd worden, etc. Kreeg Jezus daar miljoenen voor terug? Nah… Hij zegt geloof ik zelf ergens dat hij nog geen plaats heeft om z’n hoofd te rusten te leggen…

  En als DS zichzelf dan als profeet beschouwt, prima, maar in de bijbel was het merendeel van de profeten meen ik ook niet in het bezit van een riante villa.

  Kan hij dan niet gewoon tevreden zijn met wat God hem wél geeft: een leuk rijtjeshuisje, voldoende kleding en voedsel en (als het goed is) een leuke vrouw als levensmaatje? Ik bedoel: waarom zou je daar ontevreden mee zijn? Ik ken ook genoeg goede oprechte christenen die zich voor God inzetten en die het met heel wat minder moeten doen en daar ook niet ongelukkig of boos over zijn.

  Kortom: ik kan erg slecht tegen zo’n houding. Wees blij met wat je hebt, man en dank God daar maar eens voor, in plaats van bij hem te gaan klagen over zijn schandalige schepsels.

 45. mafchauffeur zegt :

  @DH: het blijft intrigerend hoor. Ik heb vorig jaar weleens een discussie gevolgd tussen twee “Belgische Profeten” op FB. Ging over de wel of niet juiste vertaling van een of ander woord uit de grondtekst waaruit zonneklaar zou blijken dat religie rechtstreeks van satan is.

  Wel jammer dat ze zich zelden op GG melden voor een inhoudelijke discussie.

 46. mafchauffeur zegt :

  Overigens heeft David nadien enigszins het boetekleed aangetrokken:
  http://www.real-life.nl/12all/index.php?action=message&c=1056

 47. Dutch Hermit zegt :

  @Mafchauffeur
  Ik kom uit die kerken waar religie van de satan is. Hoewel ik er vrijwel in opgegroeid ben heb ik het nooit kunnen begrijpen. Ik zag mij om een, voor mijn kerkgenoten onbegrijpelijke reden, als iemand die in God gelooft en dus godsdienstig is. Maar hoe ik dat toch kon denken…?

 48. TommyLee zegt :

  Het is ons niet gegeven om een man als David zijn ongelijk te laten inzien. Als er een stemmetje in zijn eigen hart gaat spreken en hij ook nog wil luisteren is er nog hoop! Nu maar hopen dat de verdwaasde volgelingen geleid worden om GG te bezoeken. Maar ook de kans dat zij overtuigd worden is klein. Ik daag hen uit om na bekering tot de waarheid hier ter plekke daar getuigenis van te geven. Een stukje erkenning voor de hoge roeping van GG. Wat een jubel in de lucht!

 49. mafchauffeur zegt :

  @DH: jij ging/gaat dan zeker ook op zondag naar een kerkDIENST? In plaats van naar een samenkomst?

  Om één van de Profeten te citeren:

  Telkens als mensen zeggen “we gaan naar de dienst” (als ze het over de kerksamenkomst hebben) krijg ik zin om hard weg te lopen … net een slavendienst = DIENST wat een woord zeg :s

  Ik ga GRAAG naar een plaats waar ik leuke mensen en God kan ontmoeten en de wonderlijke Heilige Geest kan ervaren! Dat is géén “dienst” hé mensen, dat is méér vakantie of zoiets

 50. TommyLee zegt :

  @mafchauffeur, DH, grappig maar ik had die associatie met het woord kerk. Ik ging naar “de gemeente” of naar “de samenkomst” maar nooit naar “de kerk” Daar zaten de religieuzen (Je weet wel die mensen die de eindtijd niet door zullen komen omdat ze niet vervuld zijn met de HG)

 51. Dutch Hermit zegt :

  @Mafchauffeur
  Ik heb eigenlijk geen idee wat het officiële jargon is in mijn kerk. Ik hoor regelmatig samenkomst, maar of de term dienst nooit gebruikt wordt durf ik niet te zeggen.
  Voor de ‘bezoekers’ is het denk ik een samenkomst, voor iedereen met een taak in de gemeente (muziek maken, stoelen neerzetten, geluid, koffie zetten enz.) is het denk ik een slavendienst… 😉

 52. Dutch Hermit zegt :

  @TommyLee
  Heb je nog steeds die associatie? Hoewel ik er in opgegroeid ben kan ik me er nog steeds heel weinig van voorstellen.

 53. Juistja zegt :

  Ik zit even in die nieuwsbrieven te zoeken, maar kan degene met de ps over GG nog niet vinden. Wel deze: http://www.real-life.nl/12all/index.php?action=message&c=1035 😀 / 😦

 54. Stefan zegt :

  Zoals altijd is het weer duidelijk dat wanneer je de christen die geloofd met z’n verstand wilt scheiden van de christen die geloofd met zijn hele hart je alleen een zak geld voor de voeten hoeft te gooien. Ik ben het ook niet altijd eens met de manier waarop zaken door GG geinterperteerd of gecommuniceerd worden want ook GG schrijft met een gekleurd brilletje op, maar de aanbidding van geld onder ‘christenen’ is helaas nog zo groot dat het wel goed is om dit aan te kaarten. Jammer dat er zo weinig correct onderwijs is over Mammon/ aanbidding van materiele rijkdom, maar pas als je dat losgelaten hebt kun je de waarheid erachter gaan inzien en onderwijs erover geven.

 55. afolus zegt :

  @Stefan
  “Pas als je dat losgelaten hebt kun je de waarheid erachter gaan inzien en onderwijs erover geven”….

  Zoals jij gedaan hebt…?!

 56. Eduard zegt :

  Ik hoop dat deze trieste berichten over David iedereen aanzet tot bidden, want dit is natuurlijk wel heel erg. Deze man heeft een vrouw en drie kinderen die hij moet onderhouden. Zijn schuld-vinger wijst naar iedereen, naar de ontvangers van zijn nieuwsbrief en naar de duivel. Laten we bidden dat zijn oren opengaan en hij zal inzien dat de schuld van deze tekorten bij en in zichzelf liggen, bij zijn eigen slechte rentmeesterschap. Dat hij zal weten dat hij zich moet bekeren van deze weg en op een gezonde manier zijn schulden zal oplossen, zij het via schuldhulpverlening of via een andere weg.

  David, als je dit leest: Bekeer je en laat je leiden door de Geest en niet langer meer door mammon! Geld heeft jou continu teleurgesteld het wordt tijd dat er orde geschapen wordt in de chaos die je gemaakt hebt, zodat jij en je gezin eindelijk een financiële rust binnen kunnen treden. Die rust komt niet door meer geld te krijgen maar door minder geld uit te (willen) geven.

  Er is een oplossing, maar dat vereist een verandering in het hart. God is genadig en maakt dat je niet bovenmenselijk beproefd wordt en Hij zorgt bij iedere beproeving voor de uitweg. Maar hoe langer je je vast blijft houden aan alles wat je wil kopen hoe duisterder de duisternis zal worden. Denk aan je gezin … dat is je belangrijkste roeping!

 57. joost zegt :

  Hopelijk helpt het sommigen te begrijpen dat vijf euro geven voor LifeMagazine een kleine, postieve stap is, die alleen maar zegen brengt, zowel voor jou als voor ons.

  Maar wel meer voor david en de zijnen dan voor de genen die moeten betalen. (ook al zegt de schrift dat het zaliger is te geven dan te ontvangen. Maar hoe pak je dat op? Wie geeft en wie ontvangt? )
  joost

 58. joost zegt :

  Het gaat niet zo goed met David Sörensen van Real-Life en zijn geestvervulde villa in Almere

  Dan moet hij maar snel die geestvervuilende villa verlaten. Hij wordt er echt niet beter op.
  Eerst een paar demon uitdrijvers langssturen en de villa is klaar voor nieuwe bewoners.
  joost

 59. Dutch Hermit zegt :

  @Joost
  Beide ontvangen, David ontvangt geld en de abonnees ontvangen spam! 😉

 60. afolus zegt :

  @Eduard
  Die Sörensen mag dankbaar zijn dat hij in jou nog iemand gevonden heeft die voor hem bidt.
  Ik heb slechts de neiging hem een onwaarschijnlijke schop onder zijn achterste te geven. Vrome praatjes heeft hij zelf meer dan genoeg. 😦

 61. Johan zegt :

  Ik vraag me af of er werkelijk mensen zijn die zijn magazines als ‘een waterval van leven’ ervaren. Het lijkt me niet fijn om om de paar weken beschuldigd te worden van te weinig geven of er op te worden gewezen dat je je eigen hart moet onderzoeken in het licht van Davids onderwijs.

  Wil je echt leven? Druk dan op de ‘uitschrijven’ link.

 62. Dutch Hermit zegt :

  @Johan
  Ik ga er nog altijd vanuit dat David Sörensen een keer een mailtje stuurt met daarin de boodschap dat het allemaal een grote grap was, dat hij niets anders wilde dan gewoon de goedgelovigheid van christelijk Nederland testen. Ik hoop dat ik gelijk heb… 😦

 63. mafchauffeur zegt :

  @Johan: De grootste zelfkastijders en masochisten zijn te vinden in evangelisch-charismatische kringen. Vergeleken daarmee zijn zwaar gereformeerden vrolijke bourgondiërs. 😉

  Is ook logisch als je ongelimiteerde overvloed verwacht maar het in de praktijk gewoon ploeteren is. Dan ga je toch zoeken naar mogelijke oorzaken. En dan is het best fijn als die worden aangereikt. 🙂

  @afolus: jij ook al in EK-stemming blijkbaar?

 64. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Nee ik ben nog niet in EK-stemming; dan had ik hem namelijk een schop voor zijn ballen verkocht…! 😀

 65. Eduard zegt :

  @afolus Ik weet zelf heel goed hoe het is om in financiele nood te zitten. En ook al is het door eigen toedoen … je wenst het niemand maar dan ook niemand toe, ook niet de grootste dwaas van de wereld. Hij heeft een vrouw en drie kinderen notabene, niet dat ik me geroepen voel om zijn salaris te betalen (hij kan immers gewoon werken voor z’n geld) maar ik vind het wel heel sneu 😥

  Misschien is het programma “dubbeltje op zijn kant” iets voor hem. Dan wordt hij ten eerste heel realistisch geconfronteerd met z’n eigen wanbeleid, maar tegelijkertijd komt hij op tv en kan hij sluikreclame maken voor Jezus! Lijkt mij een win-win situatie 🙂

 66. mafchauffeur zegt :

  @afolus: ik bespeur een zekere profaniteit en noteer een “ja”.

 67. afolus zegt :

  @Eduard
  Maak je geen zorgen man. Dit soort lieden verzint aan het einde van de dag dat iemand “zomaar” een envelop door de brievenbus deed met daarin ook weer “zomaar” een paar duizend euri’s.
  Daardoor voelen de nin-gevers zich schuldig en doen alsnog een duit in het zakje.
  Komt altijd weer goed. Ze verdienen geld als slijk.. En een schop voor hun ….(jij mag kiezen!)

 68. afolus zegt :

  Nin-gevers moet zijn non-gevers of niet-gevers..!

 69. afolus zegt :

  Dus Eduard, ik ga er niet van bidden maar ik moet er van braken.
  Here zegen deze spijze! 😦

 70. Johan zegt :

  @Eduard: Ik ben het met je eens, je wenst het niemand toe. Toch hebben sommige mensen het nodig om eerst keihard met hun kop tegen de muur te lopen (of van Afolus een trap in hun ballen te krijgen). Ik weet van verschillende mensen die David goed kennen dat ze echt moeite hebben gedaan om hem uit te leggen wat er mis gaat, maar hij wil of kan het niet ontvangen. Zit heel erg vast in zijn eigen overtuigingen/beleving.

  Daar komt nog bij dat hij niet goed met geld kan omgaan en vrij impulsief handelt. Hij koopt heel makkelijk dure spullen (zoals een iPad of een filmcamera) zonder zich af te vragen of hij die investering er weer uit haalt. Hij is niet iemand die goed overzicht heeft en houdt over z’n financien.

  Ik heb niet zoveel zin om nu een psychologische analyse op hem los te laten, maar het valt me op dat hij erg manisch leeft. De ene dag vol energie en ruimte, de andere dag heel veroordelend en bang.

 71. joost zegt :

  johan/afolus

  Toch hebben sommige mensen het nodig om eerst keihard met hun kop tegen de muur te lopen (of van Afolus een trap in hun ballen te krijgen).

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  Maar jullie gaan wel erg hardhandig te werk.. 🙂

  Afolus

  Nin-gevers moet zijn non-gevers of niet-gevers..!

  Ik vind ningevers wel een leuk nieuw woord voor op GG
  joost

 72. afolus zegt :

  Zojuist lees ik een nieuwsbrief van broeder Sörensen.
  Er zijn grote wonderen gebeurd in zijn leven. Lieve vrienden hebben gehoor gegeven aan zijn oproep om hem en zijn gezin te steunen.
  Er zijn duizenden euro’s binnengestroomd bij de familie en… de schuld van €17.000 is helemaal weg. O welk een glorievolle vreugde.
  Wat nog het allermooiste is is dat David graag iedereen persoonlijk zou willen bedanken maar dat laat hij toch liever over aan God, die deze gulle gevers in het hart heeft bewogen hun “gristelijke plicht te vervullen”.

  Omdat David en Renate een heel bijzondere band met de goede god schijnen te hebben staan die gulle gevers nog wel wat aardigheden te wachten. David schrijft in zijn brief dat hij bidt dat God hun wildste dromen zal doen uitkomen.

  Waar kan ik mijn bijdrage storten? 😀

 73. mafchauffeur zegt :

  @afolus: je hebt toch echt het leesvermogen van een nijlpaard als je nu nog steeds niet weet welke rekeningnummers daarvoor beschikbaar zijn….. 🙂 🙂 😉

 74. rob zegt :

  @Maf
  Hij houdt zich van de domme 🙂 om niet te hoeven geven, de krent

 75. afolus zegt :

  @mafchauffeur @rob
  Heb vanmiddag geld overgemaakt.
  I’d like to let my wildest dreams to come true…. Amen
  Je leest het goed: ik spreek ook weer in tongen.. 😀

 76. rob zegt :

  @Afolus

  Je leest het goed: ik spreek ook weer in tongen..

  Na je geslachtsverandering is dat het tweede grote wonder dat je overkomt, glorie 🙂

 77. afolus zegt :

  @rob
  😀 :-D. 😀
  Halleloejah Shabba

 78. Mustafa zegt :

  @afolus, doe ‘ns even hier posten die volledige nieuwsbrief van 14 juni?

 79. mafchauffeur zegt :

  @Mustafa: doe ‘ns niet zo krenterig en maak gewoon geld over. Dan krijg jij ook de sponsorbrief. 🙂

  Voor wat, hoort wat.

 80. Mustafa zegt :

  @mafchauffeur: lol!

  Maar ik dacht dat DS “Nee David!” van gedachten veranderd was en van God te horen gekregen had dat zijn nieuwsbrief voor iedereen zou moeten zijn. Een kopietje hier is dan alleen maar goed voor de distributie…

 81. afolus zegt :

  @maf
  Kan dat berichtje op GG of wordt er dan direct een vloek over je uitgesproken..?

 82. mafchauffeur zegt :

  @afolus: Die Mustafa is een lui varken, Virtue heeft het afgelopen jaar al twee keer een rechtstreeks linkje gepost naar het nieuwsbrievenarchief. Zie de Zeurensen-files.

  @Mustafa: luiwammes.

  Beste abonnees en sponsors,

  ik wil even een groot wonder met jullie delen.

  Zoals velen weten hadden we een enorm groot tekort
  sinds we in Nederland woonden, van 17.000 euro.
  Vele maanden lang heb ik het niet aan onze sponsors
  willen bekendmaken, omdat ik wilde dat God
  op zijn manier zou voorzien.

  Op zeker moment had ik echt het gevoel dat God zei:

  ‘David, vertel het nu maar aan jullie sponsors.
  Ik heb ze als een leger gegeven, om met jullie
  mee te strijden in de oorlog voor verlossing van velen.’

  Ik aarzelde nog steeds, maar ik voelde Gods aandrang,
  dus ik deed het. Eigenlijk vreesde ik dat het niet zou lukken.
  Velen van jullie hebben al zoveel gegeven,
  wat zo’n enorm groot wonder is.

  Maar wonder boven wonder, God heeft gesproken
  tot veel harten en de zeventien duizend euro
  is helemaal betaald!

  Dat is een FENOMENALE REDDING!

  Ik voelde me werkelijk als het volk Israel dat door God
  uit Egypte was geleid, en dat naar het beloofde land trok.
  God had wonderen gedaan en gesproken, om ze uit te leiden.
  Maar ineens stonden ze voor een gesloten zee,
  een enorme hindernis, met achter zich het gevaar:
  de schuldeisers (lees ‘de Egyptenaren’).

  We konden geen kant op. Als je het geld niet hebt,
  heb je het niet, zo simpel is het. En de deurwaarders
  begonnen hun onprettige brieven te sturen…

  Maar God sprak, niet alleen tot ons, maar ook
  tot velen van jullie. En het wonder is gebeurd.

  We zijn zo ontzettend dankbaar.

  Ik besef hierdoor weer opnieuw, ik heb het al vaak gezegd,
  dat we een eenheid zijn, jullie die ons van harte strijdend
  en vechtlustig steunen en wij die aan het front staan.

  Ik wou dat ik jullie persoonlijk kon belonen…
  Maar anderzijds is het beter dat ik het niet kan,
  want het is GOD IN JULLIE DIE DIT DOET!

  Hij zal je dan ook bovennatuurlijk en eeuwig belonen!

  Geen mens op aarde zou zomaar duizenden euro’s geven
  aan iemand anders. Dat gebeurt alleen als
  de almachtige God tot iemands hart spreekt.

  Hierin zie ik echt Gods hand.

  Ik wil jullie die geholpen hebben dus van harte bedanken.
  Ik voel me hierdoor intens gesteund in de rug,
  door mensen die ik vaak nog niet eens persoonlijk ontmoet heb,
  maar die door dezelfde heilige Geest – de Geest van Jezus Christus
  en van de Almachtige – geleid worden om zich te geven
  voor de verlossing, bevrijding, genezing van vele verlorenen.

  En we strijden niet enkel voor de redding van verlorenen,
  we strijden ook met hart en ziel om vrijheid
  en kracht van God te zien doorbreken in de legers
  van de Almachtige hier op aarde.

  De meeste christenen slapen heel diep en horen niet
  wat God zegt. Onze stem is als een leeuw in de woestijn
  om ze wakker te roepen. Jouw steun helpt ook hieraan mee.
  Heel erg bedankt!

  Het is mijn gebed dat jullie wildste dromen
  vervuld zullen worden.

  Volgende maand moeten we verhuizen naar
  een andere locatie in Nederland.
  Het zoeken naar een nieuwe woning
  is een geweldig stresserende tijd geweest,
  waarin ik weer moest leren me heeeeeeeeel diep
  aan God over te geven.

  Het is me soms echt teveel geworden, de vele strijd,
  de kritiek, de worstelingen, de onzekerheid,
  de vermoeidheid van het vele werk, weer verhuizen
  en er zijn heel wat tranen gevloeid.

  Maar God heeft me geweldig gesterkt.

  Hij heeft me op een diepere manier geleerd om,
  ondanks grote uitdagingen en intense onzekerheden,
  mezelf er krachtig aan te herinneren, hoe Hij ons altijd
  in het verleden geholpen heeft en dat Hij dat

  NU DUS OOK ZAL DOEN.

  Ik besefte gisteren, tijdens een intense gebedstijd
  (met veel tranen) dat Jezus eigenlijk al mijn hele leven
  keihard voor me gevochten heeft. Ik voelde Hem zo sterk
  en liefdevol voor me staan en ik zei:

  ‘Heer, U hebt altijd gevochten voor me, toen en toen
  en toen en toen (ik herinnerde me zoveel momenten
  dat Hij me uit en gevaar verlost heeft).’
  Dat was heel indrukwekkend om te beseffen.

  HIJ VECHT VOOR ONS! Hij is zo trouw.

  We vertrouwen nu voor een heel fijn huis.
  Bid je mee dat er een geweldig fijn huis voor ons vrijkomt,
  waar we echt in de rust kunnen doen wat God
  voor ons bedoeld heeft? We zijn nu aan het kijken
  naar een klein woonboerderijtje aan de rand van de Veluwe.
  Dat is een droom.

  Het zou geweldig zijn om rust en ruimte te hebben,
  als ontspanning en bron van herstel,
  naast de vaak intense geestelijke strijd
  die we voeren en het vele werk dat we verzetten.

  Bedankt voor je gebed en steun.
  Ik heb opnieuw, zoals steeds, ervaren dat God TROUW is.

  En Hij laat toch vaak zijn heerlijkheid en zijn wonderen zien
  door zijn kinderen heen, die Hem horen
  en die zijn uitgestrekte hand zijn in deze wereld.

  Veel liefde en alle mogelijke zegen van Jezus gewenst!

  David Sorensen
  GODISECHT.com

  PS: kijk nog eens naar de website

  http://www.iheargod.com

  Dat is onze eerste MEDIA WEBSITE,
  die Gods stem laat horen.

  Dit is een rechtstreekse vrucht van de wonderlijke gaven
  die velen van jullie schonken voor ons mediawerk.

  Je bent echt keihard aan het meebouwen aan iets
  wat enorme impact zal hebben en wat de geschiedenis
  zal helpen veranderen, door de stem van de LEVENDE GOD.

  Bedankt strijders en vrienden!

  Samen breken we door.

  God in ons en wij in Hem.

 83. afolus zegt :

  @M&M
  Ik word toch zo blij als ik dit soort teksten mag lezen.
  Wat een geweldig voorbeeld is die man in zijn eenvoudig geloof.
  Ook David doet er verstandig aan om de Europese leiders op de koffie uit te nodigen.
  Immers als de Here God voor deze David € 17.000 schuld kan wegvagen dan moet 17 miljard of 170 of zelfs 1700 helemaal geen probleem vormen. Griekenland boppe..!
  Ik krijg er een wildste droom van…! 😀

 84. Mustafa zegt :

  Dank afolus, strijder en vriend! God had nog niet aan me geopenbaard dat die linkjes er waren.

  Priceless:

  Geen mens op aarde zou zomaar duizenden euro’s geven aan iemand anders. Dat gebeurt alleen als de almachtige God tot iemands hart spreekt.

 85. joost zegt :

  afolus

  Ik krijg er een wildste droom van…!

  Pas op!! Sommige wildste dromen zijn zondig!!! Bescherm je ziel!!! 😈
  joost

 86. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Als ik die nieuwsbrief zo lees zijn er twee mogelijkheden:
  1. DS heeft een héél speciaal lijntje met God, die dat van zo’n beetje alle bijbelse figuren overtreft.
  2. Hij heeft grote psychische problemen.

  Ik hoop echt dat het goed met hem zal gaan, maar met zulke nieuwsbrieven maakt een mens zich toch wel terecht zorgen.

 87. Pittig zegt :

  @ Joost

  Niet elke wilde droom leidt tot een natte droom… 😉

 88. Ds Dre zegt :

  Het is toch triest te lezen dat DS dankzij zijn vele gif(t)gevers zijn levenswandel op deze manier gewoon kan voortzetten. Het is het zelfde als een harddrugs verslaafde € 17.000,– geven, dat is zo weer op. Op deze manier wordt deze familie de afgrond ingeduwd alleen die komt nu later en zal nog dieper zijn,
  De les die DS hieruit trekt is niet dus geen schulden maken, de doelstellingen op een haalbaar nivo terug brengen, nee er gaat weer een schepje boven op. Een woonboerderijtje aan de rand van de Veluwe. Ik denk dat het makelaar Drieklomp gaat worden. Uiteraard met een manage erbij om paarden te gaan fokken en zo’n zijn miljoenen zaak te gaan runnen.

 89. John zegt :

  Ach, DS heeft 17000 euro gekregen om zijn directe schuldeisers af te kunnen lossen. Geld voor dat woonboerderijtje heeft hij echt niet zomaar 1-2-3. En ik zou me goed voor kunnen stellen dat DS zijn volgelingen het op een gegeven moment wel zat worden hem uit de brand te moeten helpen. Gezien Davids vorige nieuwsbrieven, waarin hij zijn volgelingen betichtte gierigaards te zijn, gaat hij dat geld voor een boerderij echt niet bij elkaar krijgen. Zijn houding keert zich nog wel eens keihard tegen hem. Zou me niks verbazen als dit in België al het geval was en hij daarom naar Nederland is gevlucht, zoals Mattheüs, onder het mom van de weduwen en wezen, naar Kosovo vluchtte toen de grond in Nederland hem te heet onder de voeten werd.

 90. Johan zegt :

  @John: Je onderschat hun internationale connecties. Als het hier in Nederland minder loopt, kunnen ze zo ergens anders verder. Wedden dat Mattheus zijn meeste inkomsten niet uit Nederland haalt, maar uit Azie en Amerika? De Life Posters van David worden via verschillende kanalen ook in Amerika verkocht en hij maakt z’n filmpjes tegenwoordig in het Engels.

 91. joost zegt :

  ach een piepklein woonboerderijtje met een klein stalletje voor renate (of haar piepkleine paardjes)
  dat moet je die hardwerkende ADHD-jokkebrok toch gunnen. En hij is niet eens de mensen die hem het geld schonken echt dankbaar, nee, god heeft het die mensen opgedragen want anders hadden ze het niet gedaan. Wat een minachting voor de gulle gevers spreekt er uit die woorden.
  Hoeveel brokken wil deze “vrome huichelaar” nog gaan maken voor hij zich gaat realiseren dat hij beter een baan kan gaan zoeken en zelf voor zijn geld te gaan zorgen in plaats van anderen uit te melken en te denken dat dat de beslissing is van god.?
  joost

 92. mafchauffeur zegt :

  De nieuwste Life Letter geeft enige opening van zaken over de financiële situatie. Blijkt dat, volgens een heel Bijbels principe, er een wonderbaarlijke vermenigvuldiging heeft plaatsgevonden. Waar het een tijdje geleden ging om duizenden euro’s, staat de teller nu op dertig duizend euro schuld. Dat wil zeggen: deze maand moet er 30 mille worden betaald. Of de totale schuld hoger is vermeldt het verhaal niet.

  Wil je ons helpen met
  deze dringende nood?

  Beste lezers,
  een jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om bijna alles wat we doen GRATIS te blijven aanbieden aan onze duizenden lezers.
  We hebben je heel wat gratis boeken geschonken, LifeLetters, video’s, podcasts, adviezen, antwoorden op vragen over God, en zoveel meer.

  We hebben echter hoge kosten voor ons werk, en de rekeningen dienen betaald te worden. Als we voor alles wat maken altijd geld zouden vragen, zou er uiteraard geen probleem zijn. Maar dat doen we niet, opdat er geen enkele hindernis zou zijn om jou en duizenden anderen te helpen, het wondermooie doel van je leven te ontdekken:

  De almachtige, schitterende God,
  die zijn leven gaf voor jou
  en die een wonderlijk plan heeft
  voor je leven.

  Toch is het belangrijk dat we in staat zijn de kosten van ons christelijke werk te betalen. Momenteel staan we voor een uitdaging van dertigduizend euro die we deze maand moeten aflossen. Dat is een combinatie van diverse kosten van de laatste twee jaar. Wij hebben dat geld niet.

  Als je dankbaar bent voor wat je allemaal van ons ontvangt, wil ik je vragen: wil je ons hiermee helpen?

  Ook als je reeds een sponsor bent, wil ik je vragen: wil je ons eens eenmalig een extra steun geven, zodat we deze uitdaging met zijn allen overwinnen? Dan kunnen we in alle vrede en vreugde ons werk blijven doen, om jou en duizenden anderen tot volle vrijheid en groei in God te brengen en je te helpen in Gods prachtige plan met je leven te komen.

  We zitten vol plannen om nog veel meer van God aan jou door te geven, de komende tijd.

  Je zult rijkelijk gezegend worden, en die rijke zegen zul je op veel manieren aan anderen kunnen doorgeven.

  Alvast hartelijk dank!

  David Sorensen

 93. engel zegt :

  @mafchauffeur,

  Een andere broeder in de Heer, Keith Bakker, heeft ook financiele problemen. Laten we hem ook in onze gebeden en giften gedenken.

  http://www.telegraaf.nl/prive/21302081/__Financiele_problemen_Keith___.html

 94. mafchauffeur zegt :

  @engel: zo zie je maar dat Zeurensen een goede rentmeester is gebleken door pertinent te weigeren een torenhoge hypotheek af te sluiten.

  Overigens zou het niet de eerste keer zijn dat een journalist het begrip hypothecaire inschrijving verward wordt met hypothecaire lening. 😉

 95. mafchauffeur zegt :

  Een nadere toelichting: het is vooral de schuld van de verhuizing, en de laksheid van de lezers van de life letters. Dat eerste was nu eenmaal in Opdracht, dat tweede echter is onbegrijpelijk.

  We hebben een combinatie van belastingen, verzekeringen, boekhoudkosten, administratie en een waslijst andere kosten voor de bediening, die samen een bedrag van dertigduizend euro vormen. Onze verhuizing van Belgie naar Nederland speelt hier een grote rol in.

  Een voor de hand liggende denkwijze is: als alle lezers die dankbaar zijn voor ons werk iets zouden geven, is dit zo opgelost. De realiteit is echter dat de meeste mensen niet reageren op een vraag voor vrijwillige steun.

  Van onze vele duizenden lezers zijn er tot nu toe… twintig machtigingen binnengekomen. De respons is nihil.

 96. bramvandijk zegt :

  @mafchauffeur
  Misschien moet jij als één van die duizenden lezers je verantwoordelijkheid maar eens nemen in plaats van alle informatie alleen maar door te geven aan de lasteraars op GG.

 97. mafchauffeur zegt :

  @bramvandijk: ik heb bij een vorige gelegenheid netjes gestort hoor, wat denk jij nou. Ook valt dat blijkbaar onder “de respons is nihil”.

  Over deze ronde moet ik nog even nadenken.

 98. DsDre zegt :

  @Bram.

  Helemaal mee eens. Dit soort akties op GG is er alleen maar op gericht om DS, lees de verbreiding van het evangelie, lees God, kapot te maken. Ach ja dat kan er ook nog wel bij in deze lijdenstijd.

 99. ruub zegt :

  Ik vrees een beetje voor die Arabische fokpaarden. Als Zeurensen failliet gaat, verdwijnen die natuurlijk in de rundergehakt.

 100. mafchauffeur zegt :

  De Dwaze Schare zou ook kunnen gaan collecteren. 🙂

  Persoonlijk verwacht ik meer van de Sound of Heaven conferentie, aanstaand weekend in Aalsmeer.
  http://www.soundofheaven.info/agenda
  Daar zal een aparte workshop “Doneren als een Arend” op het programma staan.

 101. Jennifer zegt :

  Hoe kun je dertigduizend euro aan belasting en administratiekosten kwijt zijn? Je moet wel heel veel verdienen om aan zo’n bedrag te komen.

 102. mafchauffeur zegt :

  @Jennifer: er is nog een “waslijst andere kosten”.

  Misschien ook nog een paar maanden huur. Dat kan aardig aantikken voor stulpjes in Almere en Wilp. Ben blij dat de huizenprijzen hier in de Randstad een stuk lager liggen. 😉

 103. Jennifer zegt :

  @ Mafchaufffeur; in zijn nieuwste nieuwsbrief geeft Sörensen gelukkig zelf openheid van zaken.

  “Als ik eerlijk ben, geloof ik dat er meer zit achter deze financiele tegenslag. Ik heb sterk de indruk dat het deel uitmaakt van een strategische geestelijke aanval die is gelanceerd op onze bediening.”

  Hij zegt ook nog wel dat zijn boekhouder te dure specialisten inschakelde. Misschien moet hij deze voor de rechter slepen?

 104. mafchauffeur zegt :

  @Jennifer: als je een fusie van een Belgische eenmanszaak en een Nederlandse eenmanszaak serieus wilt gaan onderzoeken vanuit België vraag je wel om hoge nota’s ja.

  Maar waarom zou iemand dat willen: vraag dat aan een Nederlandse fiscalist, die geeft je als het goed is meteen minimaal 5 redenen waarom je dat niet eens zou moeten overwegen. En als iemand dat toch uitgezocht wil hebben hangt daar gewoon een prijskaartje aan. Misschien heeft hij de vraag “en wat gaat mij dat dan ongeveer kosten” niet gesteld, al dan niet in de wetenschap dat Pappa toch uiteindelijk wel betaalt. Voor de Nederlandse rechter zou dit een moeizaam verhaal worden. Maar misschien ligt dat in België anders, dat weet ik niet.

  Overigens noemt DS in die nieuwsbrief ook dat hij een hoge belastingaanslag heeft gekregen over het laatste België-jaar. Dat zou wel sneu zijn. En onpraktisch, want waar je de rekening van de boekhouder nog onbetaald zou kunnen laten (over de grens een incassoprocedure voeren is nog niet zo simpel) heeft de belastingdienst een langere arm.

 105. mafchauffeur zegt :

  Het is wel fijn dat DS beseft wat er aan de hand is. Want als de oorzaak van alle ellende geestelijk is, is de oplossing dat ook.

  Het laat ons zien dat satan blijkbaar bang is voor wat God in ons doet, anders zou de hel niet ineens zo tegen ons losbarsten.

  (bron: Life Letter 20 feb 2013)

 106. ruub zegt :

  Het is kenmerkend dat er tegelijk met deze financiële tegenslag, allerlei pagina’s op internet verschenen die me in een kwaad daglicht stelden…Deze geestelijke overheden besturen mensen in hun gedachten en gevoelens, om Gods werk tegen te gaan. (bron: Lifeletter)

  Het komt dus allemaal door Goedgelovig en andere handlangers van boosaardige geestelijke overheden.

 107. TommyLee zegt :

  Ik vermoed dat DS wel licht heeft op wat Gods plan voor anderen zijn maar even nog niet door heeft wat Gods plan met hem is. ik weet dat inmiddels wel: hij gaat door een dal van diepe duisternis maar uiteindelijk zal het licht op gaan (al is het maar een klein peertje in het gevang) Ik wil wel een mooie bijbeltekst voor hem opzoeken: iets met ehhh toren bouwen, neer zitten en kosten berekenen.

 108. mafchauffeur zegt :

  @TommyLee: mispoes. DS heeft het wel degelijk in de gaten. Van zijn FB pagina (die heeft hij inmiddels weer) deze (complete) post:

  Wij worden door God gebruikt om bolwerken in een land te breken. Dat doen we niet alleen door woorden. De echte confrontatie komt door wat je doet, dat rechtstreeks een demonisch bolwerk uitdaagt.

  Als een dienaar van God, die alles doet om anderen te helpen, om financiele ondersteuning vraagt, confronteert dat de macht van gierigheid en de geest van kritiek die velen beheerst. Woorden alleen brengen nooit de volle doorbraak. God raakt rechtstreeks de kern van de zonde aan bij velen, de zonden die een volk in hun macht hebben.

  Geen eerbied hebben voor Gods dienaars is ook zo’n kapitale zonde. Zichzelf zo belangrijk vinden. Hun mening zo heilig vinden.

  Alleen spreken over leren geven brengt geen confrontatie. Vragen om te geven brengt de frontale botsing.

  Je bent als een sloophamer die door God wordt gebruikt. Je krijgt zelf dus de meeste klappen. Maar God breekt wel een demonisch denken weg bij sommige mensen die aan het denken worden gezet.

  Doorbrekers zijn is niet makkelijk. Als we zouden leven voor onszelf zouden we nooit doen wat we doen, dan bescherm je jezelf. Je weet immers wel beter! Maar als je een volk bevrijd wilt zien worden, sta je toe dat God je als stormram gebruikt. ‘Mijn volk is gierig, en ze gunnen mijn apostelen en profeten niets. Maar aan de wereld geven ze wel al hun geld uit. Vraag ze daarom om steun en geef ze de kans hier vrij van te worden door te leren geven in liefde!’ BAM!! AUW!!

  De vreugde is dan als je ziet dat mensen bevrijd worden en leren goddelijk leven, in de Geest van vrijgevigheid en niet langer in de geest van gierigheid en kritiek.

  Dan breekt de liefde van God echt door in DADEN! En dan breekt God dus werkelijk door in de harten.

  Ik geloof dat Nederland echt mag ontdekken dat God geen kritiek heeft op zijn trouwe dienaars die alles doen om anderen te helpen en die anderen de kans geven samen dit werk voort te laten gaan door in eenheid en liefde de kosten te overwinnen.

  Het is niet de Geest van God die zegt ‘je moet maar op God vertrouwen.’ De Geest van God zegt: ‘Wil jij je hart openen? Wil jij meewerken aan dit werk dat doorbraak helpt brengen in een land?’

  Velen verwarren de demonen in hun denken met de Geest van God.

  God is een royale, overvloedige gever die ons wil leren net zo royaal en overvloedig te zijn als Hij zelf is.

  Preken zijn niet genoeg om ons hart te veranderen. Het zijn levensechte situaties die ons de kans geven door te breken, uit de geesten van ons land, in de Geest van God.

  Je boft maar met al deze kansen die God jou geeft doorheen Zeurensen. Want uit jezelf kom je niet van die Geest van Gierigheid en Kritiek af.

 109. mafchauffeur zegt :

  Kritiek op Zeurensen en niets doneren = fout
  Geen kritiek hebben op Zeurensen en niets doneren = ook fout

  ook van Zeurensens FB vandaag:

  “Broeder uw woorden zijn zo gezalfd door de Heer, ik ben zo bemoedigd als u Gods woorden deelt, Hallelujah… Ons land heeft dit zo hard nodig, u bent echt door de Heer gezonden, dankuwel broeder. Prijs de Heer… Maar broeder, u hebt een nood, zegt u? U doet al uw werk gratis omdat u ons overvloedig wilt zegenen, maar u doet een vrijwillige oproep om de kosten te helpen dekken? Maar hoe haalt u het in uw hoofd dat aan mij te vertellen? Nee, dat is niet van de Heer hoor. Ik ben snel weg. He mensen, hebben jullie gehoord wat die prediker doet? BLABLABLABLABLA…”

  Ik ga toch maar doneren.

 110. mafchauffeur zegt :

  @bramvandijk: jouw voorliefde voor rationaliteit komt onverwacht in een geestelijk daglicht te staan. 😉

  De reacties zijn zo irrationeel negatief dat je merkt dat er een demonische werking is.

  (DS op fb)

 111. bramvandijk zegt :

  @mafchauffeur
  Hmmm… mijn inschatting zou toch echt zijn dat de negatieve reacties zo over het algemeen een stuk rationeler zijn dan wat we van DS te horen krijgen. Maar ja, als hij zijn eigen irrationaliteit als rationeel beschouwt, dan is het niet gek dat hij rationele reacties als irrationeel gaat beschouwen.

  Maar stel dat de reacties inderdaad irrationeel zouden zijn: wat is er gebeurd met het wat in de wereld wijsheid (lees: rationeel) is, is dwaasheid (lees: irrationeel) bij god? Dat zou er juist op wijzen dat irrationele reacties juist van god zouden moeten komen!

  Of zijn demonen net zo irrationeel als god is? Dat maakt het wel lastiger, zeker omdat je dan op rationele wijze al helemaal geen ondersheid meer kan maken tussen wat van god is en wat er van demonen is. Het hele instrumentarium daarvoor is namelijk gebaseerd op de ratio 😦

 112. mafchauffeur zegt :

  @bramvandijk: je vergeet dat kritiek op een Gezalfde des Heren, ongeacht de mate van rationaliteit, nooit van God kan komen. Tenzij het onder vier ogen plaatsvindt, en dat is op internet niet snel het geval.

  Dan kom je dus niet meer toe aan het moeten maken van een nader onderscheid. Wel zo praktisch.

  Irrationele reacties komen trouwens wel degelijk van God. Ik had verwacht dat je daar inmiddels wel achter was, ook al geef je af en toe nog steeds blijk van een stuitend gebrek aan charismanische achtergrond. 😉

 113. bramvandijk zegt :

  @mafchauffeur
  En hoe zit het dan met die demonische lasteraar Natan, die de gezalfde des HEEREN, koning David zelf, kwam belasteren. Alsof David er iets aan kon doen dat alle vrouwen vallen voor zijn goddelijke uitstraling, als god er al voor valt kun je het die vrouwen helemaal niet kwalijk nemen. En dat Uria vervolgens om zijn vrouw terug te winnen de held uit ging hangen en zijn eigen risicovolle gedrag niet overleefde is toch ook niet de schuld van David? Het was pure liefdadigheid dat hij vervolgens Bathseba niet aan haar lot als weduwe overliet, maar haar in huis nam!

 114. mafchauffeur zegt :

  @bramvandijk: dat deed Natan toch onder vier ogen? En David (die koning) bekeerde zich, dus dat was op zichzelf al een bewijs dat de juiste procedure is gevolgd.

  Interessant is inderdaad dat David niet gedwongen werd om van Bathseba te scheiden. Daaruit zou je kunnen concluderen dat scheiden van echt een grotere zonde is dan moord. 😉

  Ik constateer trouwens met enige vreugde dat de moderatie flink is teruggeschroefd. Woorden als demonische lasteraar hadden vorig jaar, meen ik mij te herinneren, nog de status van een zeker soort langwerpige groene groente.

 115. bramvandijk zegt :

  @mafchauffeur

  dat deed Natan toch onder vier ogen? En David (die koning) bekeerde zich, dus dat was op zichzelf al een bewijs dat de juiste procedure is gevolgd.

  1. Eerst onder vier ogen, en vervolgens het verhaal openbaar maken door het te publiceren in het bestverkochte boek allertijden? Dat is nog erger dan het op een obscure site als GG zetten. Dat is pas riooljournalistiek.

  2. Bekering? Hij hield Bathseba gewoon voor zichzelf, verder veranderde er dus niks. Aan de bomen herken je de vrucht en die vrucht bleef gelijk dus van bekering kan geen sprake zijn geweest. Alleen voor de bühne deed hij even alsof hij berouw had.

 116. John zegt :

  Beste David Zeurensen, ik hoop van harte voor je dat je die €30.000 niet bij elkaar krijgt en je hiervoor de schuldhulpverlening in moet. Man the fuck up en ga eens aan het werk en in het zweet des aanschijns je brood eten, vervelende parasiet.

 117. joost zegt :

  John
  Dat is geen vriendelijke, christelijke wens van jou. 😦
  W.s. haalt ie het geld toch sneller binnen wanneer hij de prostitutie inggaat dan via de schuldsanering. 😦
  joost

 118. mafchauffeur zegt :

  @bramvandijk:
  1. Mag ik je wijzen op 2 Tim.3:16?

  Heel de Schrift is door God ingegeven en is nuttig om daarmee te onderwijzen, te weerleggen, te verbeteren en op te voeden in de rechtvaardigheid

  2. 2 Samuel 12:24:

  David troostte zijn vrouw Batseba. Hij sliep met haar en ze kreeg een zoon, die hij Salomo noemde. De HEER had het kind lief en gaf het bij monde van de profeet Natan de naam Jedidja, ‘Lieveling van de HEER’.

  De straf bestond slechts uit de dood van de “liefdesbaby”. Geen enkel bevel om Batseba af te staan. Sterker nog, Natan mocht de naam profeteren. En in Psalm 51 kun je lezen hoe intens het berouw was.

  Ja, ik ben in een Bijbelvaste bui vandaag. 🙂

 119. Wilfred zegt :

  @Maf: Dat afstaan zou ook geen enkele zin hebben, haar man was immers inmiddels dood.

  @Bram: Wat had David dan moeten doen om zijn bekering aan te tonen? Bathseba verstoten? Met het ene kwaad het andere oplossen?

  Ondanks al zijn fouten, hield hij wel vast aan zijn stamgod. En daar draait het allemaal om. Als je wel goed leeft, maar dat niet doet, dan ben je een slechte koning en gaat je volk daarom in ballingschap. Want dergelijk stuitend gedrag als het niet (langer) eren van je stamgod, dat pikt die god niet. Je ziet trouwens wel dat die stamgod bijleert, want hij past nu geen zondvloed-tactiek meer toe. Ik bedoel: dat is toch winst! Voorbeeldje van een leercirkel.

 120. John zegt :

  @joost

  Dat is geen vriendelijke, christelijke wens van jou.

  Klopt, maar wel een realistische wens. Dit is wel de richting die het met DS opgaat.

 121. mafchauffeur zegt :

  @John: een onrealistische wens. Morgen is de conferentie in Aalsmeer. Knappe jongen als je daar als deelnemer weet te ontkomen aan het trekken van de portemonnee als je allerlei persoonlijke profetieën ontvangt dat je dit moet doen.

  @Wilfred: Uria zal toch wel broers hebben gehad die Batseba er bij hadden kunnen nemen om hun zwagerplicht te vervullen? Onan kan er over meepraten.

 122. bramvandijk zegt :

  @Wilfred
  Hmmm… ik zie inderdaad een stijgende trend met toch nog wel een terugval:
  1. Mensen zondigen? Zondvloed erover!
  2. Mens zondigt (in casu David)? Zoon dood! (toch een verbetering, omdat die zoon bij een zondvloed ook zou zijn omgekomen, ook een verbetering tov “het derde en het vierde geslacht” uit de 10 geboden)
  3. Mens zondigt (in casu koning Manasse,)? Hele volk in ballingschap (er kwam nog uitstel omdat god Josia wel lief vond)! (vind ik toch een terugval als ik eerlijk ben, al is het geen totale zondvloed, blijft een collectieve straf)
  4. Mens zondigt? Ach… wie zonder zonde is en zo, en ook de lamme werd dat niet vanwege zonden van hemzelf of van zijn ouders, dus god laat het maar gaan, waarschuwt hooguit nog voor een oordeel na de dood.

 123. Wilfred zegt :

  @Bram: Je vergeet de belangrijkste:
  5. Mensen zondigen? God (Jezus) zelf dood! De ultieme inversie… 😉

  @Maf: Het is niet bijbelvast om te speculeren over zaken waar Gods wijsheid het beter heeft geacht ons niet over te informeren.

 124. mafchauffeur zegt :

  @Wilfred: die Informatie is niet gestopt bij Openbaring 22 vers 21 hoor. 😉

 125. Wilfred zegt :

  @Maf: Daarom zeiden zij: Is Mafchauffeur ook onder de profeten?

 126. bramvandijk zegt :

  @Wilfred
  Die 5e is ook meer post-bijbelse theologie dan dat het in het bijbelverhaal zelf zit 😉

  Maar hij past inderdaad prima in het lijstje.

 127. bramvandijk zegt :

  @Wilfred
  Nu ik er over nadenk is die 5e eigelijk een terugval. Niet alleen wordt er weer ouderwets gestraft, maar er wordt ook nog eens een onschuldige gestraft. We zijn dus teruggevallen tot situatie 2 waar de zoon van David moest boeten voor de daden van zijn Vader.

 128. ruub zegt :

  O jee, nu heeft z’n website het ook al te pakken:

  http://hsmaker.com/harlemshake.asp?url=http%3A%2F%2Fwww.real-life.nl

 129. Wilfred zegt :

  @Bram:

  Die 5e is ook meer post-bijbelse theologie dan dat het in het bijbelverhaal zelf zit

  Tom Wright zou het niet met je eens zijn. 😉

  Niet alleen wordt er weer ouderwets gestraft, maar er wordt ook nog eens een onschuldige gestraft. We zijn dus teruggevallen tot situatie 2 waar de zoon van David moest boeten voor de daden van zijn Vader.

  Nou, het is een vooruitgang omdat er de straf voor veel meer mensen mee wordt voorkomen. En dat het een onschuldige is: tjsa, dat is het dilemma van het kleine kwaad om het grote kwaad te voorkomen, of het grote kwaad laten gebeuren. Zucht, dat je dat allemaal nog uitgelegd moet worden! Heb jij niet op zitten letten tijdens catechisatie? 😉

 130. Jennifer zegt :

  Een schuldhulpverleningstraject zou een goede oplossing zijn voor Zeurensen, misschien dat de beste man dan eindelijk met geld om leert gaan.

  Ik ontvang al jaren mailtjes waarin hij bericht over schulden en mensen aanspoort om vooral méér te geven, want tien euro per maand p.p. vindt meneer niet genoeg.

  Zal de collecte bij de conferentie echt dertigduizend euro opleveren? Dan moeten er wel heel veel bezoekers komen of de bezoekers belachelijk grote bedragen geven.

  Bij deze ben ik het dus van harte met John eens.

 131. joost zegt :

  wilfred

  tjsa, dat is het dilemma van het kleine kwaad om het grote kwaad te voorkomen, of het grote kwaad laten gebeuren.

  Niks geen dilemma. Wie het kleine (kwaad) niet eert. is het grote niet weert toch?
  joost

 132. bramvandijk zegt :

  @Wilfred
  Laten we het er op houden dat ik wel degelijk naar catechisatie ben geweest en het bekende verhaal ook jarenlang als ontzettend logisch heb beschouwd. Achteraf denk ik vooral omdat ik het verhaal zo vaak gehoord had. Maar er kwam dus een zeker moment dat ik eigenlijk opeens het verhaal met andere ogen zag en de logica ervan totaal leek te ontbreken.

  Wat daarin denk ik ook wel meespeelde is dat ik wat had gelezen over verschillende theorieën rondom verzoening had gelezen. Losgeld aan de duivel, satisfactie van Anselmus, penal substitution en zo. En eigenlijk is het dus zo dat ook al lijkt het verhaal in twee zinnen ergens wel logisch, als je dieper gaat is eigenlijk iedere theorie nogal absurd.

 133. Wilfred zegt :

  @Bram: Mee eens. Je gaat toch met andere ogen naar verhalen e.d. kijken en wat je altijd voor logisch hebt gehouden of op een bepaalde manier hebt wegverklaard, komt dan opeens erg vreemd over.

 134. joost zegt :

  hoe meer ik in de bijbel lees en erover na ga denken des te onlogischer komen de verhalen mij voor..
  Als ik een verklaring voor het ene gevonden lijk te hebben komt de volgende vraag al weer bij me op. Hoe meer ik lees in de bijbel hoe minder ik weet of lijk te weten en dat is toch niet echt de bedoeling van je verdiepen in iets toch?
  joost

 135. bramvandijk zegt :

  @joost
  Misschien is dat het hele idee, denk aan het socratische “het enige dat ik weet is dat ik niets weet”. Misschien werkt het christendom wel net zo, hoe meer je de bijbel bestudeert, hoe meer je doorkrijgt dat god onbegrijpelijk is.

  Of je dan op de mystieke toer gaat en dat onbegrijpelijk groot noemt of dat je meer de ongelovige toer gaat door te stellen dat een onbegrijpelijke god ook irrelevant is, ligt aan persoonlijke voorkeur en eventuele godservaringen;-)

  In ieder geval vond ik het heel opvallend aan een documentaire van een ex-christen over zijn proces van afval dat hij als gelover in de onfeilbaarheid van de bijbel sommige hele basale dingen blijkbaar nog nooit had gelezen. Punt is, het lijkt wel dat hoe hoger de bijbel op een voetstuk staat, hoe minder (of selectiever) hij gelezen wordt. Atheïsten of andersoortige ongelovigen lezen de bijbel over het algemeen wat preciezer. En ja, dat gaat heel goed samen met de constatering (die ik deel) dat hoe meer je de bijbel leest, hoe minder je er van begrijpt.

 136. Flipsonius zegt :

  @bramvandijk

  Punt is, het lijkt wel dat hoe hoger de bijbel op een voetstuk staat, hoe minder (of selectiever) hij gelezen wordt.

  Tja, the devil is in the details, zou je kunnen zeggen. 😉
  Maar die zie je niet meer als het hele interpretatieve kader al met de paplepel is ingegoten, nog voordat je je echt in de bijbel gaat verdiepen.

%d bloggers liken dit: