Opw666

Welkom! Op deze pagina kun je het ontbrekende praiselied Opwekking 666 GRATIS downloaden. Als inlegvel, muziekblad, MP3-bestand en videoclip. Tevens zijn er enkele promotiebanners die je kunt gebruiken om Opwekking 666 op je eigen website aan te bevelen.

WAAROM OPWEKKING 666?

666.jpgIn maart 2007 besloot Stichting Opwekking om geen liednummer 666 in de bekende Opwekkingsbundel op te nemen, uit angst voor het Beest en de overgevoelige achterban. De bundel springt van 665 naar 667. Het ontstane gat en het gebrek aan belangstelling van Stichting Opwekking om dit zelf te dichten, was voor satirische website Goedgelovig.nl aanleiding om nummer 666 dan maar te claimen en een prijsvraag uit te schrijven onder onze lezers. Deze prijsvraag liep gedurende de zomer van 2007. Uit de zes inzendingen won Jake Brussaard met het lied ‘Achterstevoren kun je het horen’. Het lied is een parodie op de Opwekkingsliederen in het algemeen (die volgens critici erg op het eigen gevoel gericht zijn) en de angst van bepaalde groepen gristenen voor demonische beïnvloeding (occultomanie) in het bijzonder.

Goedgelovig.nl biedt Opwekking 666 gratis aan alle kerken, gemeenten en groepen in Nederland aan. Opwekking 666 wordt uitgebracht onder een Creative Commons 3.0-licentie, wat betekent dat het (in tegenstelling tot alle andere liederen in de bundel) vrij mag worden verspreid en gekopieerd, zolang de toepassing geen commercieel doel dient. Websites met een shop en/of betaalde advertenties worden als commercieel aangemerkt. Wel moeten tekst en melodie van het lied intact worden gelaten. We verzoeken webmasters vriendelijk om voor downloads rechtstreeks naar deze pagina op Goedgelovig.nl te linken.

Disclaimer: Goedgelovig.nl is door de auteurs van Opwekking 666 gevrijwaard van aanspraken van derden en wijst elke verantwoordelijkheid met betrekking tot de wijze waarop dit materiaal wordt gebruikt af.

OPW 666: VIDEOCLIP

666grafklein.jpgNa alle zoete, kitscherige video-uitvoeringen van Opwekkingsliederen (kijk hier en hier voor enkele gruwelijke voorbeelden) vonden we het hoog tijd worden voor wat vakmanschap. Jake en zijn team maakten een lekker alternatieve videoclip van Opwekking 666. De bijzondere animaties zijn van Kristof Colle en de band heet Ahtram Ahtram. En natuurlijk kan dit nummer, net als alle andere Opwekkingsliederen ook achteruit worden afgespeeld. Op deze manier kunnen zelfs satanisten meedoen met evangelische lofprijs en aanbidding. 😉

Tekstschrijver Jake Brussaard zegt over de clip: “Als kind zongen we van Opwekking 1 tot ergens in de 360. Toen ik door kreeg dat de bundel steeds aangevuld werd met nieuwe liedjes, realiseerde ik me dat op een dag Opwekking 666 zou verschijnen. Sindsdien heb ik er elke dag naar uitgekeken. Toen het bijna zover was, en Stichting Opwekking met de mededeling kwam dat nummer 666 wegens gevoeligheid in het land zou worden overgeslagen, kwam dit aan als een harde klap. Toch kon ik de energie verzamelen om glimlachend dit liefdeslied te schrijven.”

Dit is het eerste liedje van de band Ahtram Ahtram. Enerzijds is het een parodie op de Opwekkingsbundel, anderzijds een echte aanvulling in de zin dat het lied daadwerkelijk in kerken en groepen kan worden aangeheven. De Opwekking-sound is aan een aantal dingen te herkennen:

(1) Het typische jargon van Opwekkingsliedjes wordt gebruikt. Zelfs al is de tekst soms wat inhoudloos, het klinkt indrukwekkend door het jargon.

(2) Er werd typische Opwekkingsmuziek gebruikt en alle muzikale clichés van Opwekking zitten er in: een break, een toonsverhoging…

Job Thomas, die de muziek voor Opwekking 666 schreef, zegt: “Typerend is dat Jake en ik het lied aan het spelen waren op onze school en dat twee voorbijgangers enkel op basis van de melodie dachten dat het een Opwekkingslied was.”

OPW 666: INLEGVEL EN MUZIEKBLAD 

opwekking666.jpgHet ontbrekende praiselied Opwekking 666 is nu beschikbaar als inlegvel (A5) voor in de Opwekkingsbundel. Tevens is een muziekblad (A4) uitgegeven dat in de bladnotenuitgave past. Beide versies zijn voorzien van gitaarakkoorden.

Download Opwekking 666 inlegvel (A5, pdf)
Download Opwekking 666 muziekblad (A4, pdf)

OPW 666: MP3-BESTAND

ipodnano666.jpgOpwekking 666, met de briljante melodie van Job Thomas, is nu ook beschikbaar als MP3-bestand. En ja, de iPod nano is ook verkrijgbaar in 666-rood.

Download Opwekking 666 audiobestand (mp3,  4 Mb)

MAAK OPWEKKING 666 BEKEND!

Als je het leuk vindt, kun je Opwekking 666 helpen promoten. Knip en plak dan één van de onderstaande banners in je site met een link naar deze download-pagina.

pastorprince666.jpg

darlenegoes666.jpg

opwekking666inlegvel1.jpg

OPWEKKING 508: Al meer dan 66.666 maal gedownload!

Alle Opwekkingsliederen kunnen ook achteruit worden gedraaid. Dan hoor je soms verborgen boodschappen die in de muziek zijn verstopt. Het meest populaire achteruitspeellied Opwekking 508 is al meer dan 6.666 maal vanaf Goedgelovig.nl gedownload.

%d bloggers liken dit: