Ana Mendez was niet op de Everest

Ana Mendez Ferrell, het Mexicaanse profetische orakel dat door Ambassadors Ministries regelmatig naar Nederland wordt gehaald om Amsterdam en de Rijn te reinigen, blijkt het niet zo nauw te nemen met de waarheid. Haar bewering dat ze in 1997 de Mount Everest heeft beklommen en daar de ‘koningin van de hemel’ en ‘demonische machten’ heeft bestreden en verslagen, is vals. Mendez is nooit verder gekomen dan het eerste basiskamp. Dat zegt Bud Press (what’s in a name), directeur van Christian Research Service. Hij onderzoekt al jaren de claims van Ana Mendez.

Mendez debiteert regelmatig spectaculaire wonderverhalen. Zo zou ze in de tijd dat ze als vertaalster voor Morris Cerullo werkte “als Filippus in de woestijn door de Heilige Geest van de ene naar de andere plaats zijn overgebracht, soms over lange afstanden”. Ook zegt ze dat ze in die tijd “net als de weduwe van Sarepta nooit gebrek had. Wat ik ook uitgaf, mijn portemonnee raakte nooit leeg. Elke keer werd het geld weer aangevuld.” Volgens haar duurde dat zes jaar lang. In diezelfde periode “stond God mij toe drie mensen uit de dood op te wekken”.

Ana Mendez reisde in 1997, met de zegen van C. Peter Wagner, bekend van de superapostelcoalitie, naar Nepal, samen met Rony Chaves, Silvia Venezuela, Doris Wagner en anderen. De laatste twee zouden in het Everest View Hotel een groep christenen in voorbede hebben geleid, terwijl Mendez en Chaves zich naar de Mount Everest begaven. Mendez zelf heeft altijd verklaard daartoe opdracht te hebben gekregen van God. Ze moest op de Everest de strijd aanbinden met de ‘koningin van de hemel’ en ‘de macht van Babylon verbreken’. Volgens haar zou ‘de prins der duisternis’ zetelen op de ‘hoogste berg’. Vandaar kon deze ‘als een surrogaat-god’ over de aarde heersen. Mendez beweert dat ze is opgeklommen tot de ‘rang van generaal in God’s geestelijke strijdmacht’. Ze heeft, zegt ze, als taak een ‘leger’ te trainen om de strijd aan te binden met ‘demonische machten’ en die te vernietigen. 

Ze bracht zelf een dvd uit over de expeditie naar de Everest: ‘Operation Ice Castle. One of the Most Powerfull Exploits of the Christian Church in Spiritual Warfare’. Maar de claims die ze ook op die dvd uit kloppen niet, zegt Bud Press. Hij heeft jaren besteed aan het onderzoeken van de zaak en correspondeerde onder meer met mensen die ook bij de expeditie betrokken zouden zijn geweest. Er is volgens hem “niet het geringste bewijs” dat Anna Mendez-Ferrell ooit daadwerkelijk op de Everest is geweest. Op de dvd die Mendez via haar website verkoopt zijn beelden te zien die deels niet eens gemaakt zijn op de Everest. “Er staan beelden op waarvan deskundigen zeggen dat ze gemaakt zijn in het Andesgebergte in Peru en ook in de Cordillera Neovolcanica in Mexico.” 

Bud Press zegt dat hij in contact is gekomen met Elizabeth Hawley, die internationaal wordt gezien als een van de grootste Everest-kenners. Hawley streek als journaliste voor Time Magazine neer in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Ze ontwikkelde een fascinatie voor de berg en sprak de afgelopen 25 jaar met zo ongeveer elke expeditie. De Nepalese autoriteiten erkennen haar vakmanschap en geven haar al sinds jaar en dag alle informatie over beklimmingen. Het is in Nepal niet toegestaan de Everest te beklimmen zonder dat van tevoren bij de autoriteiten te melden. 

Hawley zegt dat de expeditie van Ana Mendez niet heeft plaatsgevonden. Ook haar contactpersonen zeggen van niets te weten. Hawley heeft Nepalese archieven erop nageslagen, maar ze heeft nergens ook maar het kleinste stukje bewijs kunnen vinden dat Ana Mendez op de Everest is geweest. “Ze is er niet geweest, anders had ik het geweten”, zegt Hawley. In haar boek ‘The Himalaya by the Numbers: A Statistical Analysis of Mountaineering in the Nepal Himalaya’, dat in 2007 verscheen, schreef Hawley dat er in 1997 een mislukte poging was geweest “van drie Mexicanen, een Costaricaan en een mevrouw Ana Mendez uit Mexico City”. Zij hadden volgens Hawley van de Nepalese autoriteiten geen toestemming om de berg te beklimmen. De expeditie ging niettemin toch op weg, maar keerde al spoedig weer terug “zonder voet op de berg te hebben gezet”. 

Hawley weet ook te melden dat Ana Mendez in Kathmandu contact opnam met de autoriteiten en toen die haar weigerden toestemming voor een beklimming te geven, zou ze gedreigd hebben “dat God Nepal zwaar zal straffen”. Mendez zelf zegt wel toestemming te hebben gekregen, maar beweert dat de papieren waaruit dat moet blijken, werden gestolen. Het Nepalese ministerie van Toerisme, dat zich inmiddels ook met de zaak heeft bemoeid, weerspreekt de bewering van Ana Mendez. Men zegt dat Mendez wel om toestemming heeft gevraagd, maar het geld voor een ‘permit’ nooit heeft betaald en daarom geen toestemming kreeg. 

Het verslag van Ana Mendez zelf laat zich intussen lezen als een spannend jongensboek. Zo zou haar expeditie over het laatste traject naar het basiskamp zes uur hebben gedaan. Gewoonlijk doen expedities hier hooguit vier uur over. Maar Mendez en haar expeditieleden vielen herhaaldelijk op de knieën om de weg “schoon te bidden”. Op zeker moment zouden ze op het smalle pad een flink gat hebben gezien. Ana Mendez zou “in de geest” hebben gezien dat dit een “toegangspoort tot de hel” was. De expeditieleden gingen in gebed en vroegen God het gat te sluiten. Droogjes wordt opgemerkt dat Hij dat niet deed.

Dit verhaal is een iets ingekorte versie van een uitgebreider artikel op Manna-vandaag.

181 Reacties op “Ana Mendez was niet op de Everest”

  1. henkheilighuizen zegt :

    Waarschijnlijk is die mevrouw Mendez op de Filippus-wijze in de geest op de Mount Everest geweest…
    Over deze mevrouw heb ik eerder vreemde verhalen vernomen. Zo kleedde zijn een jonge vrouw in het midden van ons land in een bruidsgewaad en benoemde haar tot de bruid van Christus.

    Vreemd soort aandachtszoeker.

    Har betrokkenheid bij types als Wagner en Cerullo doe vermoeden dat ze het “zakkenvullen” met de paplepel kreeg ingegoten.

  2. Paulus de Boskabouter zegt :

    Het is echt een wereldje op zich hè, dat van die goedgelovigen. Echt alles is erin aanwezig, zelfs een eigen inlichtingen- en opsporingsdienst.

  3. frank zegt :

    Blijft moelijk voor vrouwen als ze stoppen met eieren leggen.

  4. mozes II zegt :

    hoe kan het toch dat mensen die soort malloten blijven volgen??

  5. Ruitje zegt :

    @mozes, omdat mensen nou eenmaal liever mensen volgen dan Jezus…

  6. star zegt :

    Tja, het volk wil brood en spelen en deze mevrouw is een welkome afwisseling.De waarheid is ver te zoeken, maar wie daarop let is een kniesoor.En ze bevindt zich met Cerullo en consorten in het juiste gezelschap.
    Voor verstandige mensen is het “er helemaal bij weg blijven” de enige oplossing.En wie dat anders ziet gaat zijn gang maar.

  7. mozes II zegt :

    @Ruitje, Jezus was ook maar een man van vlees en bloed hoor.

  8. rob zegt :

    🙂 Die Ana
    In een ander boek legt ze ook aardig wat claims neer.
    Zo zou ze ooit zelf in de psychiatrie hebben gezeten, en eenmaal het licht gezien, een aantal fink demonisch gebonden patienten bevrijd hebben.
    (beschreven in “het schudden van de hemelen”, een echt aanrader!

  9. Profeet zegt :

    [zucht] … deze griet, noemt zich *apostolisch profetische maarschalk, of generaal* ? — daar moet ik dus blijkbaar bij in het niet zinken ? — maar … OK, gerechtigheid is nu gekomen !!

  10. Pittig zegt :

    “….blijkt het niet zo nauw te nemen met de waarheid.”

    In andere woorden: Ana Mendez liegt dat ze barst…. 🙂

  11. 2eHans zegt :

    Been there done that.

    Zo heb ik zelf ooit eens met de Bijbelin de hand de hele maan afgelopen al biddende en proclamerende dat de dreigende catastrofe van een enorme explosie waarbij de maan zou ophouden te bestaan achterwege zou blijven. Et voila, de maan is er nog dus mijn gebed is verhoord.

    Nee, ik heb hier geen bewijs voor. Dat is ook niet nodig, ieder dit niet accepteerd is een kleingelovige.

    Zo, ik kan het ook.
    ff in mn portomonnee kijken… Nee, nog steeds leeg. hrmf…

  12. d zegt :

    Tsja en dan zijn er “superheiligen” die “het licht gezien hebben” en die “superdicht bij de Heer leven”, die conferenties van Mendez bezoeken en dit bedrog niet doorzien. De gave van onderscheiding van geesten is die mensen niet toebedeeld. Ik vind dit heel vreemd. Deze gave is sowieso een gave die niet meer voor lijkt te komen.

  13. bramvandijk zegt :

    Ik snap hier werkelijk niks van. Mevrouw Mendez weet zelf heel goed dat ze liegt dat ze barst. Denkt ze nu echt op die manier het evangelie verder te helpen? Dat kan ik me bijna niet voorstellen, en dat laat dus maar twee mogelijkheden over:
    -Of heeft ze last van waanvoorstellingen. Zou ze zelf wel echt geloven op de mount everest te zijn geweest?
    -Of is ze een oplichter die met grote verhalen ook grote bedragen geld binnen hoopt te krijgen. Maar ja, die hoor je ook weer uit te geven aan de goede zaak, echt comfortabel leven is er niet bij. Bovendien is het niet geld innen en wegwezen, ze staat in de (christelijke) schijnwerpers. Is niet echt de normale werkwijze van een oplichter…

    Vreemd… laten we het maar op godsdienstwaanzin houden. Verklaart de beam me up Filippus ervaringen. Die spelen zich af in haar hoofd. En zo zal ze ook op de top van de mt. everest zijn geweest…

  14. Profeet zegt :

    De gave van onderscheiding van geesten is die mensen niet toebedeeld. Ik vind dit heel vreemd. Deze gave is sowieso een gave die niet meer voor lijkt te komen

    @d ?… jawel, deze gave komt nog voor !!

  15. Ruud Vermeij zegt :

    De vraag is, hoe onderscheiden we het verschil tussen ‘een geest van kritiek’ en ‘de gave van onderscheid’?

  16. E-J zegt :

    Grappig, ik ben een poosje geleden nog de “Queen of Heaven” theorie van C. Peter Wagner tegengekomen tijdens het schrijven van een scriptie, daar speelde Mount Everest inderdaad een rol in. Volgens hem was die QoH een demoon die al door de hele bijbel heen te bemerken was, maar deze dame Mendez kan hem kennelijk de baas. Het is wat!

    Tweede wat ik toe wilde voegen, in favour of Mendez, is dat Nepal zo corrupt, arm en ongeorganiseerd als ik-weet-niet-wat is. Dat haar permit is gestolen wil ik best geloven, en dat een beambte zegt dat ze haar permit niet heeft betaald zegt voor mij helemaal niks. Waarschijnlijk heeft ze geen smeergeld betaald en heeft de ambtenaar het maar in eigen zak gestoken of iets dergelijks. Dat hele systeem is daar echt corrupt tot op het bot, en dat is niet eens een vooroordeel 🙂

  17. Jan-Peter zegt :

    En de duivel lacht.

  18. Jan-Peter zegt :

    En een tenenkrommende reactie van ene Nuclo op Manna. Deze zegt:
    ‘nuclo 1. vrijdag, 15 april 2011 13:23
    Hetgene wat mij aan dit verhaal opvalt is dat er dus iemand is geweest die veel tijd en aandacht heeft besteed aan iemand haar getuigenis. Tja… Snap wel dat je cynisch kan zijn en iets in twijvel kan trekken, maar zoveel tijd eraan besteden?

    Is het niet meer een zaak tussen God en jouw als jij een getuigenis verteld wat je liegt?

    (niet dat ik hiermee wil zeggen dat Ana Mendez, liegt, zoveel weet ik niet van haar) Maar vroeg me dat af bij het lezen van ’t stukje…’

  19. Justin Case zegt :

    Een charismatisch gekkie dat het niet zo nauw neemt met de waarheid ter meerdere eer en glorie van zichzelf…
    What’s new?

  20. FJ zegt :

    ” Wat ik ook uitgaf, mijn portemonnee raakte nooit leeg”

    ach, dat doen centrale banken ook, soort monetaire verruiming.

    wel slecht voor inflatie by the way

  21. pijpkaneel zegt :

    Jongens toch, wat een onthulling. En dat, terwijl de rest van haar verhaal zo geloofwaardig overkomt!
    *gaat over tot de orde van de dag*

  22. Pittig zegt :

    @ Jan-Peter

    Inderdaad een hele aparte quote. Blijkbaar snapt Nuclo niet wat een getuigenis inhoudt….

    Blijkbaar wil Nuclo liever leuke verhalen dan de waarheid…

  23. Jan-Peter zegt :

    @Pittig: Ik vrees inderdaad dat er vele christenen zijn die denken dat elk verhaal dat enthousiasme oproept tot eer van God is. Eigenlijk zijn zij vreselijk relativistisch. 😉

  24. Profeet zegt :

    NB > een collega van mij … zij werd ooit ‘ns meegenomen (( door de predikant & z’n vrouw, uit haar PKN kerk )), naar zo’n Ana`Mendez meeting, hier in NL — gedurende de gehele meeting, moest ze bidden om bescherming, tegen de daar aanwezige demonen (( die ze helaas herkende, als nog uit haar new`age tijd )) — na afloop ontdekte zij een nieuw fenomeen … er was daar te weinig parkeerruimte, wat de bezoekers aan deze meeting, simpel hadden opgelost met : *hemels parkeren* — dwz : je gebruikt het pamflet over Ana Mendez, als “”vergunning”” om kriskras overal zelfs in het plantsoen, je heilige koe te parkeren — de politie zou parkeerbonnen tekort gekomen zijn ?… 😉

  25. Profeet zegt :

    charismatisch gekkie dat het niet zo nauw neemt met de waarheid ter meerdere eer en glorie van zichzelf

    @justin … het Evangelie, is per definitie : charismatisch !! — en, binnen de vroege kerk ging dat precies, de eerste twee eeuwen goed -( van 0037 tot pakweg 0237 na de geboorte van Christus )- daarna echter, eisten de machthebbers meer macht, en plaatsten zij de profeten (( met behulp van zelfbedachte redenen )) op non`actief — de ware oorzaak helaas, berustte in de misvatting, als zou het niet mogelijk wezen dat de apostelen werden opgevolgd — want … apostelen beschikken nu eenmaal over DE gave van wijsheid, en deze wijsheid die kwam men alzo toen : te`kort !!

  26. Ruitje zegt :

    @profeet, het evangelie per definitie charismatisch? Dan heb je werkelijk niet begrepen waar het evangelie over gaat…. je gaat nu toch ook een beetje op een valse profeet lijken.

  27. Jan-Peter zegt :

    @Profeet: geef, voordat je meer verwarring zaait, je definitie van *CHARISMAtISCH*. 🙂

  28. Profeet zegt :

    @ruitje … svp : niet van zulke domme dingen zeggen ? — lees maar gewoon het boek Handelingen, plus de brieven van Paulus — dan weet je, dat de ware! gelovigen : niet kunnen zonder de CHARISMATA … dat zijn de gaven van de H.Geest — en onder invloed van deze gaven, krijg je een set van zgn *bedieningen* (( geestelijke functies // open ambten )), welke samen de leiding van de kerk op zich nemen — dwz : “… apostelen, profeten, evangelisten, herders, en leeraars …” {Efeze 4:11}

    NB > zonder, die volledige implementatie der charismata, blijft alle zogenaamde *verkondiging v/het woord*, oftewel *prediking* : een ijdel gezwets !!

  29. Jan-Peter zegt :

    @Profeet: Is prediking van het Woord dan geen gave? Als er een preek is die een oproep doet het leven aan Jezus te geven, die verlost van persoonlijke zonden, (dus het evangelisatieverhaal), is dat dan ijdel gezwets als iemand niet er bij profeteert of andere gave van de charismata gebruikt? Geloof je dat echt?

  30. Flipsonius zegt :

    @Profeet

    dan weet je, dat de ware! gelovigen : niet kunnen zonder de CHARISMATA … dat zijn de gaven van de H.Geest — en onder invloed van deze gaven, krijg je een set van zgn *bedieningen* (( geestelijke functies // open ambten )), welke samen de leiding van de kerk op zich nemen — dwz : “… apostelen, profeten, evangelisten, herders, en leeraars …” {Efeze 4:11}

    Als je de liefde niet hebt, zijn al die zogenaamde ‘bedieningen’ van jou niets waard volgens Paulus. Dan ben je een hol vat, een vacuum dat automatisch gevuld wordt met de wil om macht over andere mensen te uit te oefenen en ze te terroriseren met ijdel orakelgekakel.

  31. Profeet zegt :

    @flip … ook de liefde voor de waarheid, is : echte liefde !!

    @j-p … toen de israelieten het beloofde land veroverden indertijd, kregen zij van Mozes de opdracht om alle PREEKSTOELEN [ashera] te vernietigen — kortom, wij mogen nu spreken over de *afgoderij der prediking !?

    NB > de kerk gaat kapot aan de prediking !?

  32. ThaFizzy zegt :

    Dienstmededeling:

    ThaFizzy heeft ook nog nooit de Mount Everest beklommen. Bij de apostolische gedachte (ga heen, en spreek de volken tot in de einde der aard) heeft ThaFizzy vandaag wel andere grote hoogte bereikt: de Maastoren in Rotterdam. Op ruim 150 meter boven de grond heeft ThaFizzy gebeden voor een veilige aftocht terug naar huis.

  33. Flipsonius zegt :

    @Profeet
    Liefde voor de waarheid betekent dat je bereid bent onbaatzuchtig alles te onderzoeken, en bereid bent je eigen standpunten en stokpaardjes ter discussie te stellen- m.a.w. kill your own darlings, als dat nodig is.
    Dus ook dat je durft onder ogen te zien dat je het mis hebt gehad. Ook al denk je dat je de gave van profetie hebt.

    En, lukt je dat al een beetje?

  34. Alec zegt :

    Eens met Pijpkaneel. Tuurlijk heeft Ana Mendez de Mount Everest nooit beklommen.
    Vind ik eigenlijk het onderzoek niet waard. En jarenlang onderzoek? Waarom jarenlang? Zo’n feitenonderzoek is in twee a drie weken te klaren. Waarom? Zoveel mensen beklimmen de Everest helemaal niet.

  35. Alec zegt :

    Anders gezegd: voor welke goedgelovige is dit artikel eigenlijk geschreven? Toch niet voor de lezers van gg neem ik aan?

  36. bramvandijk zegt :

    @Flipsonius

    Liefde voor de waarheid betekent dat je bereid bent onbaatzuchtig alles te onderzoeken, en bereid bent je eigen standpunten en stokpaardjes ter discussie te stellen- m.a.w. kill your own darlings, als dat nodig is.
    Dus ook dat je durft onder ogen te zien dat je het mis hebt gehad. Ook al denk je dat je de gave van profetie hebt.

    Mooi.

  37. Pittig zegt :

    @ Alec en Pijpkaneel

    Er zijn toch aardig wat mensen die Ana Mendez wel geloven? En het is toch goed om iets onderzocht te hebben?

    Politici maken er zo vaak een zootje van, maar daarom blijft onderzoek nog wel nodig, toch?

    Evangelische leiders en rooms katholieke priesters misbruiken regelmatig hun macht, maar daarom is het toch wel goed dat het aan de kaart gesteld wordt?

    Trouwens, in het artikel staat dat Bud Press al jarenlang “de claims van Ana Mendez” onderzoekt, dus niet alleen Everest.

    En er zijn behoorlijk veel beklimmers van de Everest:
    http://www.8000ers.com/cms/en/8000ers-mainmenu-205.html

  38. Profeet zegt :

    @flip … dat proces heb ik reeds al geheel doorlopen !!

  39. rob zegt :

    ohohohvreselijk, als als als Ana niet op de berg geweest is, heeft ze die demonen ook niet verslagen 😦
    Wat moet het nu nog worden met de wereld 😦
    Aan Adrie en Hero hebben we ook niet veel, want die zeggen alleen een oordeel aan, Ana doet tenminste nog wat om het tij te keren.
    Tenminste dat dacht ik 😦

  40. Ruitje zegt :

    @profeet, ik zeg geen domme dingen. Het evangelie is dat wat Jezus aan het kruis heeft volbracht: verzoening. De gaven zijn niet onderdeel van het evangelie, de blijde boodschap, maar zijn gegeven zodat de apostelen hun werk konden doen: het evangelie van vergeving van zonden en bekering verkondigen. En zoals ik al eens eerder aangaf: waarom loop je zo te koop me je ‘bediening’ van profeet? Een beetje bescheidenheid zou je sieren.

  41. Ruitje zegt :

    @profeet, je lijkt op een Korintiër… Paulus moest die gemeente in Korinthe behoorlijk corrigeren omdat ze zo bezig waren met die charismata dat het uit de hand liep. Zo lijk jij daar ook alleen maar op gericht te zijn. 1 Kor. 13 moet je met beide benen op de grond zetten: wat blijft is geloof, hoop en liefde, niet al die bijzondere gaven en bedieningen.

  42. Xandrar zegt :

    Tsjonge zeg. Dit nieuws had ik nu echt niet aan zien komen.

  43. rob zegt :

    @Ruitje
    Op zich denk ik dat Hero niet eens ongelijk heeft.
    Maar die charismata zien er veel gewoner uit dan Hero denkt, (en de gemiddelde charismaat)

    Omdat charismaten en profeten zich over het algemeen zo ongewoon uiten, gaan we denken dat de gaven er zo uit zien.
    Maar dat is natuurlijk niet waar.

  44. WatEenZooitje zegt :

    Nou, als die Ana Mendez echt The Queen of Heaven heeft verslagen, waarom zie ik dan geen opwekkingen? Waarom is er dan nog steeds christenvervolging?

    Die mevrouw Mendez wauwelt zulke nepverhalen rond, dat zelfs Joran van der Sloot daarmee vergeleken een kleuter is.

    Het is ge*** van de eerste orde en ik snap nog steeds niet dat ik ooit een hele conferentie naar deze zgn. generaal ben geweest.

    Door zulke claims plaatst zij zich op zo’n hoogte dat zelfs de Here Jezus moet oppassen dat Hij straks niet naast God mag zitten. Ik ben benieuwd of zij de namen gaan vrijgeven van de mensen die zij heeft mogen opwekken uit de dood. En als zij echt die gave heeft, misschien kan zij dan Osama Bin Laden uit de dood opwekken zodat hij als nog berecht/bekeerd kan worden. Ana Mendez, que un disparates!

  45. Pittig zegt :

    @ WatEenZooitje

    Tja, ik heb ook nog die boeken van C. Peter Wagner verslonden. In het begin nog behoorlijk missionair en pinkster, maar later echt helemaal los. Alles ging toen alleen nog maar om “Power”. Ik weet nog wel dat mensen terugkwamen van een DTS van Jeugd met een Opdracht en dan waren zij ineens helemaal op de hoogte van de machten die er in een stad op een bepaalde streek heersten. En die kwamen verrassend genoeg overeen met de vijanden uit hun conservatief-evangelikale wereldbeeld…

  46. Jan-Peter zegt :

    @Pittig en andere evangelische ex-ingewijden: Wie wordt er met de koningin des Hemels bedoeld? Doelt men daar op de verering van Maria?

  47. Pittig zegt :

    @ Jan-Peter

    Ik zou het niet weten wat zij ermee bedoelen. Het is meestal de term voor Maria (in bijna alle grote christelijke tradities), maar het wordt ook in Jeremia gebruikt om vermoedelijk de godin Ashera aan te duiden (7:18 en 44:17). En ik denk dat de charismaniakken daar ook op doelen.

    Denk nou niet dat ik zo’n fenomenale kennis heb, dit heb ik allemaal van Wikipedia… 😉

    Ik heb wel in mijn studie ooit nog eens allerlei bijbelgedeelten over gebed bestudeerd, waaronder Daniël 10 waarin net zulke vreemde verhalen als van Ana Mendez staan:

    Daniél heeft lange tijd gevast en krijgt dan bezoek van een “man”, waardoor hij in elkaar zakte. Hij wordt dan weer gewekt en hoort deze woorden:

    De vorst van het koninkrijk Perzië stond eenentwintig dagen tegenover mij, maar zie, Michaël, een van de voornaamste vorsten, kwam om mij te helpen toen ik daar achterbleef bij de koningen van Perzië.

    Dit soort teksten worden dan door Wagner en Mendez gebruikt voor “spiritual mapping”, het in kaart brengen van de onzichtbare wereld van demonen en machten.

  48. Profeet zegt :

    Het evangelie is dat wat Jezus aan het kruis heeft volbracht: verzoening

    @ruitje … inderdaad heeft Jezus, aan het kruis de verzoening volbracht — maar tevoren heeft Hij de basis gelegd voor het (totale) Evangelie …

    De gaven zijn niet onderdeel van het evangelie, de blijde boodschap

    foei ?… wat een uiterst grove leugen !! — want, het Evangelie is vervat in de boodschap van alle boeken uit het gehele nieuwe testament …

    maar zijn gegeven zodat de apostelen hun werk konden doen: het evangelie van vergeving van zonden en bekering verkondigen

    de taak der apostelen, was (en is nog steeds) : het Evangelie nader uitwerken — het verkondigen, was & is ook nu`nog : de taak aller gelovigen …

    waarom loop je zo te koop me je ‘bediening’ van profeet? Een beetje bescheidenheid zou je sieren

    @ruitje … ik ben zeer bescheiden — behalve zodra de waarheid in het geding blijkt !! — dan is ieder compromis mij vreemd …

    PS : je laatste opmerking, komt een tikje hypocriet over, gezien de “evangelische” leiders, die van jou dus niet zo bescheiden hoeven te wezen, maar heel belangrijk mogen doen !?

  49. Flipsonius zegt :

    @Profeet

    @flip … dat proces heb ik reeds al geheel doorlopen !!

    Helaas niet met goed gevolg, mogen we hier dagelijks constateren 😉

  50. Ruitje zegt :

    @profeet, jouw laatste zin is onzin. Waar heb ik gezegd dat andere of evangelische leiders wel belangrijk mogen doen? Dat heb ik niet gezegd (je zuigt dat uit je duim). Ik vind juist dat leiders zich bescheiden moeten opstellen. Als ze roemen in hun eigen status en kunnen zijn ze fout bezig. Nederigheid zou een kenmerk moeten zijn van leiders of mensen met een bediening.

  51. Ruitje zegt :

    @profeet, lees Lukas 24 eens aan het eind. Jezus heeft het daar over het evangelie van vergeving van zonden en bekering. En dat moet verkondigd worden.

    Jij voegt toe en daar moet je mee oppassen. Spreuken 30:6

  52. Ruitje zegt :

    @profeet, ik hou het maar bij deze reacties, want jij bent een profeet en weet het allemaal zo goed… En wij hier zijn slechts simpele zielige zielen vergeleken met jou, meneer profeet.

    Fijne dag verder.

  53. Jan-Peter zegt :

    @Pittig: Oh in die zin geloof ik ook zeker dat er geestelijke strijd is. Maar wat deze mevrouw en Wagner niet begrijpen is hoe deze geestelijke strijd gewonnen kan worden namelijk door te kijken naar de verhoogde Christus. Het gaat in de geestelijke strijd in de eerste plaats om het zieleheil van mensen en daarom hoeven wij op die manier niet te strijden tegen de demonen op zich maar voor mensen, waardoor we vanzelf strijden tegen geestelijke machten. Dat is mijn inziens de fout van Wagner en Mendez.

  54. Pittig zegt :

    @ Jan-Peter

    Dat wat je aandacht geeft, gaat groeien.

  55. Profeet zegt :

    @ruitje … aan het einde van Lucas 24, komt het woord *evangelie* : niet voor !!

    Ik vind juist dat leiders zich bescheiden moeten opstellen. Als ze roemen in hun eigen status en kunnen zijn ze fout bezig. Nederigheid zou een kenmerk moeten zijn van leiders of mensen met een bediening

    oh ?… dat wilde ik graag horen !! — echter, dan behoor je in het vervolg, zowel : hun valse leringen, alsook hun anti`charismatische drogredenen, te verwerpen — immers, zulke anti`charismatische drogredenen, zijn bedoeld om hun machtspositie : zeker te stellen –( en om de profeten, te kunnen tackelen …!!

  56. Ruitje zegt :

    @profeet, blijf maar lekker dromen. Ik ga hier geen energie meer in steken.

  57. Profeet zegt :

    @ruitje … je durft gewoon niet af te wijken, van de anti`charismatische koers, die ongeveer twee jaar geleden is ingezet bij : de MANNA-vandaag.nl community !?

  58. cornelis zegt :

    — al of niet op de Mt.Everest geweest te zijn en de machten der hel te hebben bestreden, zegt niets want onbelangrijk.
    — wij kunnen getuigen van een barre strijd, die wij mochten voeren tegen s.atan de de zijnen op de Holterberg..
    — en zie, zij vloden,,

  59. evangelischeloterij zegt :

    De gemeente Amsterdam had in 2006 besloten ramen te gaan sluiten in de Rosse buurt. Het toeval wilde dat Ana met haar kornuiten in september 2007 een actie hielden in Amsterdam. In december 2007 sloot de gemeente ook veel ramen, maar dit proces was al in volle gang in 2007.
    In dit filmpje zie je haar actie http://www.youtube.com/watch?v=KvdWKbVscYw aan het eind laten ze een reportage van de BBC zien met Job Cohen. Dit wekt bij mij de indruk dat Ana duidelijk wilt maken dat door haar actie veel ramen zijn gesloten in 2007. Dit is in mijn beleving pure misleiding naar andere christenen toe. Ik vraag mezelf af of deze Ana en de christelijke organisaties en kerken die hier aan mee deden, deze prostituees, die hun raam kwijt raakten, hebben opgevangen en voor ander werk/onderdak hebben gezorgd. Ik betwijfel het ten zeerste……..

  60. TommyLee zegt :

    Ik ben geen voorstander van de ik-zie-ik-zie-wat jij- niet-ziet van de geestelijke in kaart brengers. Zij geven de duivel meer autoriteit dan hem/haar toekomt. Aan de andere kant zijn er lieden die in het wilde weg satan lopen te bestraffen op eigen autoriteit als of zij hem aankunnen. Dat is dom. Zij kunnen beter de bescherming van de HG zoeken en erkennen dat Jezus die strijd gestreden heeft en heeft gewonnen. Geen geschreeuw maar dankzegging.

  61. Bud Weiser zegt :

    GG is net als Manna wel een beetje gemakzuchtig in het overnemen van Bud Press’ artikel. Als je even goed googlet op ‘Bud Press’ en de site van CRS bekijkt en ziet wie en wat er volgens Bud Press ook allemaal niet deugt (Rick Warren, Emerging, Mendez), zou je bijna denken dat het dan wel goed zit met Mendez. Even je bronnen checken, mensen. Er zijn nu eenmaal genoeg mensen met teveel tijd en te weinig sociaal leven die overal complotten, ketterijen en oplichterijen zien en daar het internet mee vullen.
    Gelukkig geldt dat niet voor GG…..duh.

  62. Profeet zegt :

    @bud … ook een goeie morgen ?

    NB : over valse profeten >

    http://www.christianresearchservice.com/

  63. Ruitje zegt :

    @Bud, zonder het onderzoek was ook wel duidelijk dat Mendez niet op de Mount Everest kon zijn geweest. Misschien in haar stoutste dromen?

  64. Ruitje zegt :

    @profeet, ik ben niet anti-charismatisch, maar anti charismatischen die regelrechte dwalingen verkondigen en doorschieten. Wel even bij de les blijven. Maar blijkbaar kun je niet goed lezen (en schrijven).

  65. Ruitje zegt :

    @profeet, ik begin licht medelijden met je te krijgen omdat je zo gelooft in je eigen profeetschap. Een beetje bescheidenheid zou gepast zijn. Maar nu val ik in herhaling en laat ik het er maar bij want je pikt de signalen die hier ook door anderen worden gegeven niet op.

  66. Bud Weiser zegt :

    Een Profeet slaapt nooit….maar is hij dan ook wakker?
    Even doorklikken:
    http://www.christianresearchservice.com/Contemplative.htm >> leest en huivert: Henri Nouwen is een boeddhist! Tony Campolo: fout! Richard Foster’ Celebration of the Disciplines: verdacht! Rick Warren: oh, oh, oh! Eugene Peterson’s The Message (niet te verwarren met The Massage): foei! Etc.
    The Shack: New Age natuurlijk! >>http://www.christianresearchservice.com/NewAgeMovement.htm
    Klik even door via hun aanbevolen links en alles wat niet deugt aan de Rooms-Katholieke Kerk komt langs: http://apprising.org/category/roman-catholicism/
    Ook handig: de NIET aanbevolen literatuur (zit trouwens inderdaad aardig wat troep tussen): http://www.christianresearchservice.com/masterlist1.htm
    Wat er mis is met bepaalde evangelische boekenwinkels, omdat ze bepaalde boeken verkopen:
    http://www.christianresearchservice.com/ChristianBookstores.htm

    Jaja, GG’s bron Bud Press heeft het maar druk met zijn gave van onderscheid. Gelukkig heeft hij het met Ana Mendez goed gezien, net als bij al die anderen. Of zou…..?

  67. sluwo zegt :

    @Bud
    ik moet niks hebben van de emerging church en van Rick Warren.. maar die twee hebben echt geen jota met elkaar te maken, dus dat je dan direct de conclusie richting mendez denkt te kunnen leggen, ontgaat me echt volkomen.

  68. Profeet zegt :

    @ruitje … in 2005, ben ik bevestigd, zoals je behoort te weten — verder, mis jij gewoon het fijne onderscheid, tussen signalen van mensen, of … signalen van God !!

  69. sluwo zegt :

    @ruitje
    kun je die profeet niet gewoon gezellig laten barsten? scheelt echt een hele hoop problemen met je bloeddruk. laat een dwaas toch gewoon een dwaas zijn. daar kun je beter geen wijsheid aan verspillen. komt toch niet aan.

  70. Pittig zegt :

    @ Sluwo

    Jou advies ten aanzien van de twee profeten hier (Stryber en Profeet Hero) lijkt me eigenlijk wel zo verstandig. Ik ga ze ook geen aandacht meer geven.

  71. Pittig zegt :

    Voor de taalperfectionisten: Jou +w

  72. Bud Weiser zegt :

    @ Sluwo
    Het is inderdaad nog vroeg, dus het valt niet mee om even goed te lezen. Mij gaat het alleen maar om de GG en Manna-bron ‘Bud Press’ , zijn CRS en geestverwanten die zo’n beetje 3/4 (voorzichtige schatting) van de bonte verzameling binnen de gristenen afwijzen, check de links maar. Bud Press gooit al deze personen en stromingen op een hoop. Vaak op basis van zeer selectief en vooral contextloos citeren om een punt te maken. Lijkt mij niet het toppunt van objectiviteit. Maar goed, ik hoef ook geen bronnen te checken voordat ik het op een website pleurt.
    En of Mendez op de Mt. Everest is geweest? Ach….

  73. sluwo zegt :

    @Pittig
    ik vind het ook echt jammer dat die dwarrels zoveel aandacht krijgen hier. ze verzieken de boel hier (mijns inziens)…

  74. Ruitje zegt :

    @sluwo, je advies volg ik op. Was al van plan niet meer op hem te reageren. En nu ga ik genieten van koffie en een tompouce.

  75. rob zegt :

    @Pittig/Sluwo?Ruitje

    Jou advies ten aanzien van de twee profeten hier (Stryber en Profeet Hero) lijkt me eigenlijk wel zo verstandig. Ik ga ze ook geen aandacht meer geven.

    Toch roepen hun theorieen interessante vragen op, zoals deze:
    1- Als er evangelie is, is er dan ook oordeel?
    Is er ook evangelie zonder oordeel?
    2-Hoe zou God moeten oordelen?
    3- Is een oordeel wel noodzakelijk?
    4- Als jij God/Hero of Stryber was, hoe zou jij het aangepakt hebben, bijvoorbeeld met die abortussen en alle andere moeilijke dingen.
    5- zijn alle slechte dingen die ons overkomen het gevolg van een oordeel Gods?
    Zo ja, zit er nog hoop in die fase?
    Waren de israelieten helemaal gedoemd na het oodeel/wegvoering enz

  76. sluwo zegt :

    @Rob
    absoluut interessante vragen. maar ik stel ze liever aan mensen die samenhangende antwoorden kunnen geven zonder onzin, zeeen aan leestekens en niets zeggende bla-bla.

  77. Ds Dre zegt :

    1. Ja er is een oordeel, niet afhankelijk van het evangelie.
    2. Zodat de geoordeelde het oordeel kan snappen. Hoeft het niet mee eens te zijn.
    3. Nee.
    4. Niet anders, het behoord tot de vrijheid die in de schepping ligt, daar zijn wel grenzen aan.
    5. Nee, meestal pure pech.

  78. Jan-Peter zegt :

    Als er geen oordeel is dan kun je doen wat je wilt.

  79. Ds Dre zegt :

    @JP.

    Kan je dan nu niet doen wat je wilt?

  80. Profeet zegt :

    Toch roepen hun theorieen interessante vragen op, zoals deze: 1- Als er evangelie is, is er dan ook oordeel? Is er ook evangelie zonder oordeel?

    @roberta … de liefde van God, gaat (in de juiste balans) uit naar zowel : mensen als waarheid — de nadere uitwerking hiervan, heet : *gerechtigheid* — om die *gerechtigheid* (waar zo velen naar hongeren & dorsten), te bereiken … is een OORDEEL nodig !!

    2-Hoe zou God moeten oordelen? 3- Is een oordeel wel noodzakelijk?

    gewoon : in gerechtigheid, en gemeten naar iemands honger & dorst … want deze moeten vervuld !!

    4- Als jij God/Hero of Stryber was, hoe zou jij het aangepakt hebben, bijvoorbeeld met die abortussen en alle andere moeilijke dingen

    DE aller`ergste ZONDE, dat zijn de pogingen van “geleerden”, om het Evangelie te onderwerpen aan hun “geleerde” REDE !! –(( @pittig ? ))– daarentegen zo’n meisje dat zich gedwongen weet om een abortering te ondergaan, is overwegend : slachtoffer … dus slachtoffer van degenen die godsdienst bedrijven, ten bate van hun eigen eer & boterham — want, het is de houding van deze “geleerden”, die doorwerkt in onze maatschappij & resulteert in het harde leefklimaat — immers, de kerk is hier DE poort der zonde …!!

    5- zijn alle slechte dingen die ons overkomen het gevolg van een oordeel Gods? Zo ja, zit er nog hoop in die fase?

    de kwade dingen, zijn gewoon een uitwerking van de zonde — het Evangelie (( maar niet de kerk`leer )), geeft ons juist hoop & uitredding …!!

    Waren de israelieten helemaal gedoemd na het oodeel/wegvoering enz

    de ballingschap, was gewoon een *disciplinaire maatregel*, welk toen al vooruit wees naar de nu aankomende #2e ballingschap, of : groote verdrukking …

  81. rob zegt :

    @Sluwo
    Jij mag ook antwoord geven,
    die vragen zijn juist niet bedoeld voor onze profeten.

  82. sluwo zegt :

    @rob
    dat begreep ik er ook wel uit hoor, dat ik ook mag antwoorden. wil niet zeggen dat ik het doe, maar ik snapte de uitnodiging :-).

  83. rob zegt :

    @Sluwo
    Ik vind eigenlijk dat we minimaal moeten proberen te kijken of er alternatieven zijn te bedenken voor de theorieen v Hero en Stryber, omdat het wel gaat over een heet hangijzer binnen het christendom.

    Als de tijden moeilijker worden, zullen we steeds meer te maken krijgen met oordeelsprofeten, en wat doen we er dan mee?
    M.a.w.: we kunnen er beter nu al een beetje over nagedacht hebben.

    Die oordeelsprofeten baseren zich op sommige teksten uit de bijbel.
    Dat vinden we niet rechtvaardig, maar wat betekent het dan wel?

  84. sluwo zegt :

    @rob
    dat ben ik wel met je eens.

    ik heb alleen geen enkele zin omdat met deze typetjes te doen. ik neem ze niet serieus. ik heb zelfs het idee dat ze ze echt niet alle 100 op een rij hebben. dat vind ik verspilde moeite.

  85. rob zegt :

    @dsDre
    1 en 2 met je eens,

    maar 3: waarom is een oordeel niet noodzakelijk?
    Denk je dat Of het probleem mee valt, of de mensheid zichzelf er uit kan redden en beter kan gaan leven?

    4: als een engel bij jou op de stoep staat, zoals Stryber, of je krijgt een idee ala Hero, zou je dan dezelfde keuze maken om het de wereld in te slingeren?

    5: het oordeel zal zich dan niet voltrekken in de omstandigheden?
    Maar na dit leven? of anders?

  86. TommyLee zegt :

    Als je er echt niet meer uitkomt kan je altijd hier nog je vraag neerleggen:
    http://www.apologica.nl/?page_id=12

  87. Jan-Peter zegt :

    @Ds Dré: uiteindelijk krijg je het op je eigen bordje, of je daar nou in gelooft of niet.

  88. Profeet zegt :

    Als de tijden moeilijker worden, zullen we steeds meer te maken krijgen met oordeelsprofeten, en wat doen we er dan mee?

    @roberta … je kan dan bvb ook luisteren naar de vredes`profeten ? — die roepen : “… vrede, vrede !!…”, maar ( zegt de bijbel ), er is géén vrede … doch oorlog !!

  89. rob zegt :

    @Hero
    Je zou ook eens kunnen proberen om @rob te schrijven en @Filipsonius.
    Dat hopeloze gegoochel met die namen irriteert _een beetje_

    Ik noem je Hero omdat ik je geen Profeet wil noemen, dat kan mijn toetsenbord niet aan, dus daarom gebruik ik je gewone naam.

  90. Profeet zegt :

    OK … afgesproken : wij goochelen niet`meer met namen !!

  91. Ds Dre zegt :

    @JP.

    Is dat noodzakelijk?

  92. TommyLee zegt :

    Noem mij dan maar Miep

  93. TommyLee zegt :

    Dit gaat helemaal nergens over!

  94. Stryber zegt :

    @ Pittig//Sluwo//Ruitje//Rob//Hero

    K’Liet Ana zwoegen op de berg; maar bleek zo’n beetje met haar op het steile pad te zijn; dus een kleine reactie:
    Maak s.v.p. van Hero in mij nou niet de twee getuigen uit de Openbaring; omgekomen en 3 dagen in de diepvries op de flanken van de GoedGelovigheid; t’is zo lekker zomer hier…..

  95. Sermon zegt :

    @Stryber
    dit kost je je lever nog eens joh

  96. Sermon zegt :

    @Stryber
    maar beter hier dan op de weg of op straat.
    Hier ben je geen gevaar voor anderen

  97. rob zegt :

    @Stryber
    Dat maak je er zelf van.

  98. Stryber zegt :

    @Rob
    Als je zo’n beetje afgemaakt wordt in een rubriek waar je zelf niet op gereageert hebt, krijg je zo’n ingeving. (Maar er is bij Ana nog een bericht uit de Mod. gekomen.)

  99. rob zegt :

    @Stryber
    Op zich moet je het denk ik niet persoonlijk opvatten.

    Ik zie jullie niet als 2 getuigen uit openbaring.
    Zowel Hero als jij zijn naar mijn idee geen profeten..
    Als jullie wel profeten zijn, dan klopt mijn beeld v God niet.
    Het klikt niet, je ideeen maken kortsluiting in mijn hoofd.
    Verder heb ik niets persoonlijks tegen je. Maar ik kan gewoon niets met wat je schrijft.

    Ik zal nog 1 poging wagen om de ze vraag beantwoord te krijgen, want dat is denk ik de kernvraag:

    hoe komt het oordeel tot stand?
    Is dat de hoeveelheid en de aard van de zonden?
    De teller staat nu op 100.0000000 en nu is de maat vol-gedachte?

    In Johannes staat echt iets anders

  100. rob zegt :

    @Stryber
    Welk bericht is uit de moderatie gekomen?

  101. Jan-Peter zegt :

    @Ds Dré: iemand waar Christus niet de straf voor heeft gedragen, ja daarvoor is het noodzakelijk.
    @Rob: Waar in Johannes?
    Er staat in Openbaringen 18:5: ‘Want haar zonden zijn de ene op de andere gevolgd tot den hemel toe, en God is harer ongerechtigheden gedachtig geworden.’
    Haar=Babylon

  102. rob zegt :

    @Jan Peter

    Johannes 3:15-21

    Opdat ieder die in Mij gelooft eeuwig leven heeft. Want God heeft zoveel liefde voor de wereld dat Hij Zijn Zoon heft gegeven, zodat ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.
    God heeft Zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te VEROORDELEN, maar om haar van de ondergang te REDDEN.
    Wie zijn vertrouwen op Jezus stelt, wordt niet veroordeeld.
    Maar wie niet gelooft is al veroordeeld omdat hij geen vertrouwen heeft gehad in de naam van Gods enige Zoon.

    HET OORDEEL komt tot stand doordat het licht in de wereld is gekomen, maar de mensen hebben de voorkeur gegeven aan de duisternis.
    Dat komt omdat zij slechte dingen hebben gedaan. Want wie zondigt heeft een hekel aan het licht. Hij ontwijkt het uit angst dat al die slechte dingen aan het licht zullen komen.
    Maar wie Gods wil doet komt tot het licht, zodat alles wat hij doet gezien kan worden dat het tot eer v God is.

    1-Het oordeel komt tot stand doordat het licht in de wereld gekomen is, maar de mensen hebben de voorkeur gegeven aan de duisternis.

    Dat is naar mijn idee de sleutel.
    Dit houdt in dat er een duidelijk keuze moment is.
    Om te kunnen kiezen moet het licht gekomen zijn.
    Om het licht te laten komen, moet het evangelie verteld worden.
    Als mensen weinig licht ontvangen hebben en een verknipt beeld v God hebben , is er dan wel sprake van een keuze?
    Naar mijn idee volgt een veroordeling pas na een bewuste keuze tegen God.
    In hoeverre die abortussen v Stryber echt bewuste keuzes zijn tegen God, is de vraag.

    Iemand kan pas licht afwijzen als het ontvangen is.
    Dan wordt je verantwoordelijk.
    Hoe meer licht je krijgt, hoe meer verantwoordelijk je wordt.
    Dat lees ik er uit.

  103. Flipsonius zegt :

    @Rob
    ik denk deze..

    Ontvang het extra-mate mirakel!

  104. Profeet zegt :

    Zowel Hero als jij zijn naar mijn idee geen profeten.. Als jullie wel profeten zijn, dan klopt mijn beeld v God niet

    @rob … waarom denk je, dat het Sanhedrin besloot, om Jezus niet als Messias te erkennen ? — zou het iets te maken kunnen hebben misschien, met hun *godsbeeld* ?

    Het oordeel komt tot stand doordat het licht in de wereld gekomen is, maar de mensen hebben de voorkeur gegeven aan de duisternis. Dat is naar mijn idee de sleutel

    ja … zo kan je het prima omschrijven !! — doch uiteraard, zijn ‘r ook mensen, die juist het licht zoeken ?

  105. Jan-Peter zegt :

    @Profeet: u zegt: ‘ja … zo kan je het prima omschrijven !! — doch uiteraard, zijn ‘r ook mensen, die juist het licht zoeken ?’
    Word dat zoeken niet ook bewerkt door God?

  106. Stryber zegt :

    @Rob

    Je zegt het precies. Het keuzemoment is gekomen met de secularisatie; de jaren ’70 vorige eeuw. In die tijd zat 90% van de bevolking zondag’s in de kerk. Zij wisten alles van het licht; maar men koos de duisternis; dus voor het oordeel; thans zijn er nog maar 10% kerkgangers over; en in de week van 13 augustus tot 21 augustus 2017; sterft de laatste Ware Gelovige: Delate voor de Westerse Wereld.
    (maar waarom volg je Hero, had gelijk duidelijk dat vers genoemd…)

  107. Profeet zegt :

    @jan-peter … inderdaad : God laat gewoon aan deze mensen zien, hoeveel goeds er is in het licht, plus hoeveel grimmigheid ‘r heerst binnen (de invloedsfeer van) de duisternis — doch uiteraard, blijft hun keuze : vrijwillig — niet ?… 😉

  108. Stryber zegt :

    @Rob

    Er mankeert dus niets aan je Godsbeeld; je hebt gewoonweg je Abraham-moment. Je blijft herhaaldelijk smeken de veroordeelde wereld te sparen; er zouden en móeten nog GG-ers bestaan……..
    Je zal dus de kortsluiting in je hersenen moeten configureren en individuen, waarvan je het bestaan zelfs niet kon bevroeden; moeten leren te accepteren.

  109. bramvandijk zegt :

    @Stryber

    en in de week van 13 augustus tot 21 augustus 2017; sterft de laatste Ware Gelovige: Delate voor de Westerse Wereld.

    Ik weet niets van geneeskunde en heb je maar even gezien bij de DS, maar mijn indruk was dat je medisch gezien in staat zou moeten zijn om langer te leven…

    Dus dat lijkt twee opties open te laten: ben je zelf dan ook geen Ware Gelovige, of ben je van plan om samen met eventuele volgelingen collectief zelfm-oord te plegen in die week?

  110. Stryber zegt :

    @bvd

    Optie 1. De generaties van pakweg na de oorlog zijn middels de media via hun geest (via ogen, oren, en gedachten); zodanig aan vervuiling blootgesteld, dat er slechts een beperkt Ware-Gelovige gehalte in hen resteert. Zij gaan dus het Angor-Vat-moment meebeleven……….

  111. bramvandijk zegt :

    @Stryber
    Dat is een geruststelling…

    Alleen vraag ik me dan wel weer af waarom ik jouw profetieën serieus zou moeten nemen als je zelf toch geen Ware Gelovig (TM) bent.

  112. Stryber zegt :

    @bvd

    Correctie: Mijn status is thans; als één van de naoorlogse generaties; een Ware Gelovige met transportschade; valt niet onder de garantie regeling; maar er is verder niets mis mee.
    Een soort Mozes-moment; lang je best gedaan, maar toch niet mee in Het Beloofde Land wegens een miniem foutje. En aangezien deze generaties fout op fout stapel(d)en; delen we het lot van de generatie in de Sinaï: Psalm 95: ] En ik zwoer in mijn woede:
    “Nooit gaan zij mijn rustplaats binnen!”’

  113. rob zegt :

    @Stryber

    Nooit gaan zij mijn rustplaats binnen

    Vraag:
    De arme Lazarus zat naast de poort vd rijke.

    Wie ging de rustplaats binnen?

  114. Stryber zegt :

    @Rob

    Deze scene speelt zich niet erg af in de Sinaï dessert ten tijde van Mozes; ook de in wat latere tijd geschreven Psalm 95 heeft n.m.w. geen betrekking op Lazerus; en volgens het Evangelie rust de arme Lazerus in de schoot van Abraham; is binnen zogezegd; dus Lazerus kent weinig vragen.

    Wel van toepassing is dat het voor de rijke, DE WESTERDE WERELD; onmogelijk is om tot bekering te komen; je bevestigt dus dat HET OORDEEL OVER HEN GEHEEL TERECHT IS EN WORDT ONDERBOUWD DOOR HET N.T.
    Ik begrijp niet helemaal waar je op gok; maar je geeft zomaar je troeven uit handen.

  115. Stryber zegt :

    @bvd

    Bij een roeping op het nivo van Ezechiël; (visioenen met bewegende objecten; engelen ter ondersteuning); worden er tevens eenzijdige en onverbiddelijke arbeidsvoorwaarden opgelegd; “Heden heb ik U als wachter aangesteld”; ik draag (bloed)schuld als ik er niet genoeg mijn best doe de naaste te informeren.
    Als men er de neus ervoor ophaalt; in 99% van de gevallen; verkrijg ik geen bonus; maar is de klus wel geklaard.

  116. John zegt :

    @Stryber

    je bevestigt dus dat HET OORDEEL OVER HEN GEHEEL TERECHT IS EN WORDT ONDERBOUWD DOOR HET N.T.

    Ook zonder dat geschreeuw komt je boodschap niet aan hoor.

  117. Pittig zegt :

    @ Stryber

    Als ik jouw ideeën zo hoor en kijk naar de manier waarop je ze verteld, vind ik het onmogelijk om ze serieus te nemen. En zo’n beetje alle mensen hier. Hoe zou je het zo kunnen vertellen dat het ons wel wat zegt? Of gaat het je niet om het overbrengen van de boodschap?

  118. Stryber zegt :

    @dedwazesaterschare

    Nu ging heel de stad (Jezus) tegemoet, en toen ze Hem zagen, vroegen ze Hem om uit hun gebied te vertrekken. Mt. 8:34

    Het is natuurlijk genant als iemand op zijn web-site de “Reformatie naar den duvel” verwijst; en dan ongegeneerd gaat mee babbelen, zo maak je geen vrienden.
    Toch zal niemand een Internet “Profeet” kunnen aanwijzen die vanaf 22 oktober 1984 tot 21 augustus 2017 een tijdslijn kan neerzetten; onderbouwd door een privé-openbaring met visioenen en engel-ontmoetingen; met al de gerelateerde gebeurtenissen; verleden, heden en toekomst; die leiden naar Oecumenisch Fatima 2017 en de Val van De Westerse Wereld. Een tijdslijn met telkenmale jaar, maand, dag, uur, minuut en seconde; en voor elkeen begrijpelijk gevisualiseerd. Ik kan begrijpen dat dit ver boven de pet gaat van de gemiddelde gristen; mijn excuus dan ook dat ik jullie geestelijke vermogens op zo’n peil de op proef heb gesteld.
    Ik hoop toch enkele van jullie te begroeten in Fatima 2017.
    Grüss Gott. Stryber.

  119. rob zegt :

    @Stryber

    Wel van toepassing is dat het voor de rijke, DE WESTERDE WERELD; onmogelijk is om tot bekering te komen; je bevestigt dus dat HET OORDEEL OVER HEN GEHEEL TERECHT IS EN WORDT ONDERBOUWD DOOR HET N.T.
    Ik begrijp niet helemaal waar je op gok; maar je geeft zomaar je troeven uit handen.

    Hoe zie jij het oordeel?
    De arme Lazarus was in de ogen v de rijke beklagenswaardig, maar mocht gaan rusten bij God.

    Dus het rijke westen moet zo arm worden als Lazarus om nog tot inkeer te komen (en te mogen rusten bij God)
    Is dat wat je profetie eigenlijk inhoudt?
    Maar eigenlijk lees ik dat niet, de kans om tot inkeer te komen schat je minimaal in. Ik lees jouw ‘ profetie’ als een soort eindoordeel.

    Neem je kans om je visie uit te leggen.

  120. rob zegt :

    @Stryber
    Wat is dat toch met die Fatima?
    Ik heb gegoogeld maar daar werd ik niet wijzer van.
    Kan je mij uitleggen wat jouw visie op die Fatima is, graag in bewoordingen die een dwaze schare lid kan vatten ( een gewoon mens, die graag wil begrijpen wat Gods wegen zijn in de ogen v Stryber)

  121. Onno zegt :

    Goh, wat een verrassing zeg dat Ana niet op de Mount Everest geweest is. Natuurlijk is ze zoals anderen al zeiden hier, de berg op gebeamd door God en heeft ze de berg niet zelf hoeven te beklimmen. Op zich wel fijn dat iemand nu het bewijs heeft verzameld dat een aantal of al haar fantastische ongeloofwaardige verhalen toch echt sprookjes zijn. Al ben ik bang dat Matthijs en Wil Piet van de Levend Evangelie Gemeente in Schiphol-Rijk, die Ana vaak naar NL halen, en al die andere “nuchtere” Hollanders die Ana zo geweldig vinden en haar conferenties aflopen en haar boeken verslinden, niet worden overtuigd door het onderzoek van Bud Press maar 100% zullen blijven vertrouwen op “Gods” geweldige generaal, Ana Mendez. (Net zoals men blijft geloven in andere verhalen zoals het verhaal van Rebekkah van der Steen als Satansbruid en het mysterie van de afgehakte menselijke ledematen.) Gods generaals kunnen namelijk niet liegen want die zijn vol van de Heilige Geest en spreken dus altijd de waarheid ook al zijn er slechte mensen met teveel vrije tijd die zeggen bewijs te hebben dat grote vrouwen en mannen Gods als Ana ordinaire oplichters zijn. Naar dat soort zure farizeeërs en kwaadsprekers moet je natuurlijk nooit luisteren maar gewoon blijven geloven in fantastisch mooie ongelofelijke verhalen.

  122. goedgelovig zegt :

    @Bud Weiser: Beetje late reactie, maar je hebt gelijk dat Bud Press een nogal dubieuze bron is als het gaat om nuchter onderscheid. Dat hadden we zorgvuldiger moeten checken. Wat niet wegneemt dat het sowieso ongeloofwaardig is dat Ana Mendez de Mount Everest zou hebben beklommen. Daar worden terecht kritische kanttekeningen bij geplaatst.

  123. Jan-Peter zegt :

    @Stryber/rob: volgens mij zit het er in dat Adrie zelf te horen heeft gekregen: dit vergeef/vergeet ik niet, toch Adrie? Maar heb je werkelijk een niet te vergeven zonde gedaan, de zonde tegen de Heilige Geest, waarom moet ik dan nog luisteren, Adrie? (al geloof ik niet dat je een niet te vergeven zonde hebt gedaan hoor).
    Ook je uitleg van de jaarweken van Daniël vind ik wat vreemd, je past het toe op de Tridentijnse mis die van +/- 1970 is verboden en nu weer is ingevoerd. Maar dat is niet in de lijn van de Katholieke Traditie die aan Daniël een andere uitleg verbind…

  124. Stryber zegt :

    @Rob.

    Je zegt het precies. Je profeteert het zelfs door de onbekeerlijke Het Westen (de rijke); en hun oordeel; een N.T. onderbouw te geven, (welkom bij de uitgestotenen). . Nochthans heeft die Westerse Wereld van 2007 tot 2017; de 10 gloriejaren aan het eind van de 70 jaarweken van Daniël; (1517-2007); zoals je stelt gelijk het Ninive van Jona, de mogelijkheid hun huid te redden, door diep door het stof te gaan. Maar door je profetie dat bekering N.T. gezien haast onmogelijk is, bevestig je tevens dat smeekbeden Abraham-a-like een gepasseerd station zijn, en dat we te maken hebben met een eindordeel; zoals dat eertijds ook over Israël uitgesproken werd, (Diaspora); en ook bij Noach en het genoemde Sodom.

    Fatima; de diepere betekenis van de uiting der H. Geest in 1917; is voor een Refo wellicht minder duidelijk. Persoonlijk heb ik een mystieke uitleg aan Fatima gegeven, daar alle Westerse en oosterse gristelijke geloven daar geroepen zijn, zelfs de Islam is als waarnemer in 2017 welkom.

    @Pittig, je ziet al dat enkelen tot profeteren zijn geraakt; dus de bevatting is aanstaande.

    @Jan-Peter, je hebt gelijk dat ik in 1ste instantie de veroordeling op mijzelf betrok; geen baan; geen uitkering, en zelfs de kerk uitgetrapt. Maar dat was slechts schrikaanjagen; er worden geen 10 engel-ontmoetingen en 3 grote visioenen geïnverteerd in een onnozele hals uit die tijd. De veroordeling werd afgebogen naar de doodzonde ABORTUS. Verder knap dat je de RK Daniël uitleg kent; maar zoals je weet staat in Daniël ook: “.., zullen de wijzen inzicht krijgen..”; en van dat recht heb ik gebruik gemaakt; zoals de 70 jaarweken omzetten in 7 jaareeuwen.

    (sorry voor de taalfouten, maar door gebruik van de “backspace” knop zou ik voor één fout de hele tekst opnieuw moeten uitvoeren).

  125. Jan-Peter zegt :

    @Stryber: maar zie je dan in die tekst (Daniël) meerdere lagen, zodat de RK uitleg ook klopt, of zie je je eigen uitleg als de ware uitleg waardoor er geen plaats meer is voor de traditionele RK uitleg?

  126. Stryber zegt :

    @JanPeter

    Ik ken de RK-uitleg niet//nauwelijks; maar accepteer deze blind, het OT is weinig RK actueel. De toepassing zoals op mijn web-site is een oecumenisch antwoord op de talloze Pentecostel-Daniël-varianten; een koekje van eigen deeg is//was mijn opstelling; maar dan geheel in ons tijdsbestel met naam en toenaam en datum aanwijsbaar opgenomen; geen wilde kretologie, er staat dit er staat dat; nee alles tussen Refo-dag, 31-10-2017 en Pope-day 07-07-2007, (777); met een toegevoegde waarde tot 2017; na 70 jaarweken; 10 gloriejaren; geheel Bijbel-a-like.

    Zo ook heeft het de privé-openbaring ook behaagt een parallel in de engel-ontmoetingen met het boek Tobit aan te gaan; ook weer om oecumenisch aan te tonen dat er iets ontbreekt in de Geest van de Refo; zij hebben het niet wéggelaten; hun Geest werd hun dat áfgenomen; uhh….duidelijk??

  127. Jan-Peter zegt :

    @Stryber: dus je ziet verschillende lagen in die tekst? Meerdere manieren toepasbaar?
    In jouw theorie is de Antichrist dan toch Johannes Paulus ll?
    En wanneer komt Jezus terug? Na die 10 jaar?Haak je daarbij aan bij H. Malachias, die nog één paus rekent na deze paus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Profetie_van_de_pausen

  128. Stryber zegt :

    @JanPeter

    Van elk laag in de Bijbel kan je een bibliotheek aan uitleg geven; in elk tijdperk tot in eeuwigheid.
    En ik verklaar het boek Daniël niet. Het past de 70 jaarweken in een ander tijdperk toe. Ik accepteer ook de Refo-uitleg; de Pentecostel-varianten lijken echter toch echt SF-stuff.

    De Antichrist is reeds lang geleden opgestaan in de generatie die zich in Paradiso ging zetelen; abortus legaliseerden; de alles moet kunnen maatschappij oprichtten; en die vandaag de dag kerken tot woonblokken//party-winkel-centra verbouwen. De Antichrist is geen persoon, het is een generatie; een regime ;en zeker geen geestelijk in functie. Wel is hij (in deze fem.-tijd is het hoogstwaarschijnlijk eerder een ZIJ); te herkennnen in de voorganger; zoals in Stalin; een ex-seminarist; of Idi Amin; een quasi-Moslim.

    En jezus komt niet terug in letterlijke zin; 21 mei 2010 en 21 augustus 2017 gaan welhaast geruisloos voorbij; wel gaat de Westerse Wereld geleidelijk de richting van Angor-Vat etc.; en wordt Zuid-Oost-Azië de nieuwe heimat van het christelijke geloof; in een setting die alle dromen te boven gaan.

  129. Stryber zegt :

    @Rob

    Jouw aanpak die leidde tot erkenning door het NT van het oordeel over de Westerse Wereld, was Ware Profetie; ‘de geest spreekt niet uit zichzelf’. Door te blijven hameren op het oordeels- vraagstuk; kon de stryber-theorie pas op het laatst de TOESTS glansrijk doorstaan. .

  130. Stryber zegt :

    De weg van de Antichrist is cultureel-visueel herkenbaar; van de nog kuise Victoriaanse tijd naar de roaring 20-ties; roken, drinken; entertainment; de rok wordt driekwart. Na de voorspelde WO II; (Fatima1917); vrolijk verder en in de60-ties de rok naar mini; gevolgd door de hotpants. En thans volledig terug naar het heidendom, naakt met totoo en piercing op de stranden…
    Je hoeft echt per se geen profeet te zijn om het einde//oordeel te kunnen//willen herkennen………

    Dus het is tevens hoogstwaarschijnlijk dat er, cultureel gezien, in ons tijperk een Antichristin de hoofdrol voor haar gaat opeisen; dus kan dat voor 99% geen Paus zijn.
    De AntiMariïst bestaat reeds; de vruchtafdrijfster.

  131. Stryber zegt :

    Ave………

  132. Jan-Peter zegt :

    @Stryber: nee dat het niet goed gaat dat herkennen zeer vele orthodoxe protestanten zoals ik ook. Check maar eens http://www.habakuk.nu
    Nog één vraagje: zie je jezelf als een nieuwe Ida Peerdeman?

  133. Jan-Peter zegt :

    @Stryber: volgens mij heb je meer met orthodoxe protestanten dan met het grootste deel van het Katholieke volk…

  134. rob zegt :

    @Stryber

    Jouw aanpak die leidde tot erkenning door het NT van het oordeel over de Westerse Wereld, was Ware Profetie; ‘de geest spreekt niet uit zichzelf’. Door te blijven hameren op het oordeels- vraagstuk; kon de stryber-theorie pas op het laatst de TOESTS glansrijk doorstaan. .

    Omdat je die tekst ombuigt naar jouw interpretatie.

    Maar het tegendeel kan ook:
    Het kenmerk vd hedendaagse onheilsprofeet is om het onheil te zien als oordeel.
    De tsunami bijvoorbeeld, is een oordeel Gods.
    Op de vraag waarom God juist met Zijn oordeel de allerarmste gebieden treft, is geen antwoord.
    Op de vraag waarom mensen die echt het oordeel verdienen, gewoon probleemloos en rijk 100 jaar worden, daarover hoor je ook geen enkele oordeelsprofeet klagen.

    Dat maakt het hele verhaal bizar.

    De arme Lazarus was in de ogen v de rijke een beklagenswaardig figuur. Toen Job, arm en ziek werd en alles verloor zeiden zijn vrienden: het zal wel een oordeel Gods zijn, wat heb je verkeerd gedaan.

    Jouw profetie lijkt daarop:
    Vanaf de zijlijn roepen dat mensen een oordeel verdienen.
    De gepiercde aborterende vrouw heeft het gedaan !
    Op haar rust de grootste schuld.
    Volgens mij heb je geen flauw idee wat je zegt.
    Als het rijke westen idd in een economische neerwaartse spiraal terechtkomt, dan heb jij gelijk gehad, DENK JE.
    Zoals de vriend v Job: zie je wel, je bent ziek en arm, je hebt het oordeel Gods te pakken.
    Zoals de rijke naar de arme kijkt: Lazarus, God zal wel niet veel met je op hebben, want je bent arm.
    Maar het was dus andersom.

  135. bramvandijk zegt :

    @rob

    Omdat je die tekst ombuigt naar jouw interpretatie.

    Daar heb jij gelukkig nooit last van… als enige op de wereld.

  136. Jan-Peter zegt :

    @Rob: kan het niet met je eens zijn. Jij draait de boel om, niet stryber. Ik ben het echt niet eens met de manier waarop stryber het onder de aandacht brengt, namelijk in de vorm van niet altijd ware profetie, ook niet zijn manier om alle protestanten over één kam te scheren zoals heel veel orthodoxe katholieken doen (al is dat begrijpelijk). Ik kan tot een bepaalde hoogte mee gaan met je verhaal: het Westen is bijzonder arm. Alleen het Westen tot een Lazurus maken gaat me te ver. Het verschil zit em in hoogmoed. Het westen denkt heel veel vrijheden te hebben verworven die regelrecht tegen het Woord van God ingaan. Het Westen meent rijk te zijn. Kijk maar naar de Bijbelse voorbeelden van Tyrus en Laodicea. Wat was daar mis? Bij beide de hoogmoed. Tyrus was inderdaad rijk maar ze vergat wie haar rijk had gemaakt: God. Laodicea meende ook rijk te zijn en beriep zich daarop maar in werkelijkheid was ze arm. Dus is het Westen een beeld van de arme Lazarus? Ik denk het niet, de hoogmoed straalt er van af.
    Per slot zijn er ook profeten geweest die het oordeel over Tyrus spraken en Laodicea, iemand moet het toch doen. Ik heb niet zoveel wijsheid als jij maar hoogmoed lijkt me een belangrijk verschil. Ik kan niet in het hart van Stryber kijken, maar erg hoogmoedig komt hij me niet over. Ik denk eerder dat hij zich in zekere zin schuldig voelt omdat hij zelf in het midden van die wereld heeft geleefd. Maar als je hoogmoed meent te proeven moet je het vooral zeggen…

  137. rob zegt :

    @Jan Peter

    Alleen het Westen tot een Lazurus maken gaat me te ver. Het verschil zit em in hoogmoed. Het westen denkt heel veel vrijheden te hebben verworven die regelrecht tegen het Woord van God ingaan. Het Westen meent rijk te zijn. Kijk maar naar de Bijbelse voorbeelden van Tyrus en Laodicea.

    We hebben het in verband met Strybers profetie niet over het rijke arrogante westen, maar over vrouwen die abortus plegen , die toevallig in het rijke westen wonen.
    Dat is een verschilletje.

    Volgens Stryber gaat het om Gods oordeel over Nederland vanwege de hoge aantal abortussen.
    Daarom gaat God Nederland arm maken. (dat is Gods straf) volgens Stryber.

    Het is maar de vraag of alle abortussen vanuit hoogmoed begaan zijn.
    Het is een maatschappelijk probleem ontstaan vanuit een groot stuk onwetendheid.

    Mijn God heeft een stukje laten zien aan mij over een aanverwant probleem na mijn dringende vraag hoe te handelen binnen een opvoedkundige situatie.
    Dat was dit plaatje dat ik er v mijn God over kreeg:

    Een strand met leeggegeten schelpen en vogels die de schelpen leegeten en doorgaan naar de volgende schelp enz.
    Dat was in de periode dat ik mij vreselijk druk maakte over de vraag of mijn kind een leeggegeten schelp zou worden.
    Een leeggegeten schelp staat symbool voor een meisje dat haar maagdelijkheid verliest aan een situatie(jongen/man) die dat niet waard is.

    Kinderen v nu groeien op met het idee dat sex op je twaalfde al kan. Op je veertiende is het al redelijk gewoon. op je zestiende ben je geroutineerd, en dan is je kans op de eerste tienerzwangerschap het grootst.

    Ik heb nooit nooit vanuit God begrepen dat dit Zijn boodschap zou zijn die op dat plaatje van die lege schelpen zou volgen:
    Namelijk: als je dochter zwanger raakt, en ze pleegt uit onvolwassenheid en schaamte abortus, dan is jouw dochter medeschuldig aan het oordeel dat ik over Nederland en het rijke westen ga brengen.

    Het enige dat ik begreep vanuit God is dat Hij de beschadiging ziet die ontstaat in die lege schelp en Zijn bewogenheid daarin.
    Ik ken meiden die hun zwangerschap laten komen, en meiden die besloten hebben het niet te laten komen.
    Ze hebben allemaal zo hun eigen verhaal.
    Ik heb niet het idee dat ik ze een oordeel aan moet zeggen. Ik heb het idee dat ik af en toe een evangelie kan brengen. Dat evangelie moet ik ook zelf heel goed begrijpen.

    Laodicea was overigens een gemeente christenen.
    Geen groep heidenen.
    Als er een oordeel komt is die eerst voor de christenen, die beter moeten weten, maar er niets mee doen, uit een hoogmoedig denken (bijvoorbeeld dat ze over andermans rug een oordeel aan kunnen zeggen dat onrechtvaardig is)

    Stryber komt bij mij over als een wereldvreemde abstracticus zoals Hero,en niet als een profeet waar ik rekening mee moet houden.

    Mijn punt, Jan Peter, is dat vanwege een mogelijk grote recessie in Nederland, het kan lijken of Stryber gelijk heeft, voor christenen zoals jij.
    Maar dat is dus niet de manier waarop je dit kan toetsen.
    Er gebeurt elk jaar welk een aardbeving, en om de zoveel jaar een tsunami.
    Je kan alvast een bevolkingsgroep of een slechte daad uitzoeken waar God Zijn oordeel op zal baseren.
    Kassa 😦

  138. rob zegt :

    @Bram

    Daar heb jij gelukkig nooit last van… als enige op de wereld.

    Daar heb ik juist veel last van.
    Daarom zeg ik het er meestal zelfs netjes bij dat het mijn interpretatie is over God, zoals ik Hem zie.

    Een oordeel aanzeggen is nogal wat, namens God.
    Dat is het probleem.

  139. Jan-Peter zegt :

    @rob:Het ging me niet om hoogmoed van het meisje, het ging me om de hoogmoed van de ‘beschaving’ die vrijheden als abortus toelaat. Later meer.

  140. Flipsonius zegt :

    De weg van de Antichrist is cultureel-visueel herkenbaar; van de nog kuise Victoriaanse tijd naar de roaring 20-ties; roken, drinken; entertainment; de rok wordt driekwart. Na de voorspelde WO II; (Fatima1917); vrolijk verder en in de60-ties de rok naar mini; gevolgd door de hotpants. En thans volledig terug naar het heidendom, naakt met totoo en piercing op de stranden…
    Je hoeft echt per se geen profeet te zijn om het einde//oordeel te kunnen//willen herkennen………

    Nee, idd, onze Grote Katholieke Volksschrijver Oom Gerard had dat allang in de gaten, en stak dat niet onder stoelen of banken:

    Hier is:
    De Blijde Boodschap!

  141. Pittig zegt :

    @ Flipsonius

    Geweldig filmpje en wat een blijde boodschap. Ik werd er in ieder geval wel blij van! 🙂

  142. michel zegt :

    Ana Mendez ? één van de vele geestelijke oplichterijbendeZZZ

  143. Onno zegt :

    De grootste geloofsheld aller tijden, Ana Mendez die met haar Bart Smitzwaard hordes demonen in 2en heeft gehakt, profeteerde o.a. over Todd Bentley en Lakeland (voordat het circus daar begon) dat er daar opwekking zou komen met Toddy als leider en dat die opwekking wereldwijd zou worden. Ze had er zelfs een schilderij aan gewijd want Ana heeft ook een profetische schildergave. Beetje jammer dan weer dat ze er een beetje naast zat.

  144. Profeet zegt :

    > Ana Mendez, kan echt NIET schilderen !! — misschien haar kippehok ?… 😉

  145. Stryber zegt :

    @Rob @JP

    Ik ga mee met JP, in die zin dat abortus het summun is van de Westerse hoogmoed.

    Daarom verbaasde het mij dat een tsunami in 2003 niet; zoals ik verwacht had; N. W. Europa teisterde maar Z.O. Azië. Later kon ik dat plaatsen als een “vervangend lijden”; met de toevoeging: “Als men zo handelt met het groene hout, (Z.O. Az.); wat zal er dan geschieden met het dorre, (het Wstn)”. Verder met de kanttekening over het collectieve kwaad dat in die getroffen streken heerst(t)e: bloedige broedertwisten :in Atjeh Banda; Thailand; Sri Lanka; tot in de Hoorn van Afrika.
    Sterker nog, de rebellen in Atjeh dachten er net zo over, en legden de wapens neer……….. De Tamil Tijgers twijfelden om door te gaan, de haat won het.
    De exegese van een tsunami kan dus verassende wendingen openbaren………..

  146. Jan-Peter zegt :

    @Stryber: maar er zijn toch ook christenen omgekomen? Hoe verklaar je dat dan? Werd Lot niet gered?
    @Rob/Stryber: Laat het wel helder zijn dat ik verwacht dat er uiteindelijk een oordeel komt over de wereld, dus ook de Westerse, maar ik denk dat we nu nog in een tijd leven van genade. Dus de tsunami’s zijn niet gebeurd om het oordeel (zie bovengenoemde vragen). Ik weet niet waarom het gebeurd is, ik weet wel dat God probeert mensen tot zich te trekken en daar dit lijden voor kan gebruiken. Dat wil dus zeggen: er is nog ruimte om je te bekeren. Maar als men blijft verharden, dan kan God alleen maar oordelen om nog groter kwaad te voorkomen. Maar nu, nogmaals, geld wat voor Laodicea staat geschreven: ‘Allen die ik liefheb, bestraf Ik en tuchtig Ik; wees dan ijverig en bekeer u.’ En verder: ‘Zie ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met Mij’. Wat een belofte!
    Er zullen vele meisjes zijn met moeilijke geschiedenissen waardoor ze tot abortus komen. Misschien dat ze door hun vriend worden gedwongen, of vader. Ik weet niet wie dan de meeste schuld heeft, maar iemand heeft schuld. En dat mensen onschuldig zijn omdat het ‘systeem’ hen zo heeft gemaakt: daar geloof ik niet in. Als er iets onschuldig is dan is dat het vruchtje in de buik van de moeder! Ik waardeer erg als u, Rob, meisjes ondersteunt die zulke moeilijke beslissingen nemen of hebben genomen. De boodschap van Vaderliefde en van vergeving is erg belangrijk, en die herken ik niet zo in Strybers boodschap wat jammer is.

  147. Stryber zegt :

    @JP

    Er is expliciet een engel afgedaald in 1972 die abortus als overgefelijk//onvergetelijk rubriceerde!!
    Onvergefelijk als doodzonde, slechts bij inkeer is er genade mogelijk. Onvergetelijk; de gruwel is zo immens; en erger nog, ingevoerd door Zijn Christenheid; dat al in 1972 het oordeel geveld werd; nog vóór de legalisereing. Mozes mocht om een “kleinigheid” niet Het Beloofde Land in; Israël werd in tweeën gedeeld door één verkeerde move van Salomon; datzelfde Israël werd door Jezus de onvermijdelijke Diaspora aangezegd; er zijn scenario’s mogelijk waarin bepaalde genade-stations reeds lang gepasseerd zijn.

    Er zijn christenen omgekomen in de tsunami van 2003? Er vliegen jaarlijks meer gristelijke toeristen óver de allerarmsten der wereld als er Lazerussen aldaar óver de vuilnisbelten zwalken. En van die toeristen is het overgrote deel zo immoreel dat ze slechts voor vrouw//kindermisbruik zich daar bevinden; Het Westen creeërd zijn//haar eigen doem-scenario……….

  148. Stryber zegt :

    Als de rijke om het verwaarlozen van Lazerus ge-oordeeld werd, wat als men zijn vrouw en kinderen daarbij ook nog eens heeft misbruikt???
    Zet je schrap…….

  149. Jan-Peter zegt :

    @Stryber: wat bedoelt u? In Indonesië 2003 zijn er ongetwijfeld onder de lokale bevolking christenen omgekomen. Dat het er weinig zijn doet er niet toe: Lot werd ook gered en hij was maar één man en toch werd hij gered.
    Had het over lokale bevolking, niet over toeristen.

  150. Stryber zegt :

    @JP

    In 1953; (‘k heb het nog meegemaakt); werd het zwaar gereformeerde Zeeland door de zee overspoeld. Exegese??: God nam zijn meest geliefde volgelingen weg uit een wereld die dra de antichrist zouden gaan volgen; een échte rapture dus………; niet de schoonste; maar beter met een schone ziel ietwat wreed; (wellicht ook als een soort vervangend lijden); opgenomen te worden; dan na een ingebeeld mooi leven met een besmeurde ziel afgewezen te worden.

  151. Stryber zegt :

    @JP

    Ofwel; God kan beter dra de Westerse Wereld @exit zetten; nu ze wellicht nog in een, al dan niet in vervangend lijden opgebouwde; Genade van hun voorouders leven. De vergevende//genadevolle God zal dus, in een achtergestelde vorm; niet alles aanrekenen; wegens het grote geloof, en de grote offers die vorige generaties getoond hebben, genade tot in het zoveelste geslacht, etc.
    Maar dat potje zit nu zwaar in de recessie; de plug kan er elk moment uitgetrokken worden; zet je dus schrap.
    Je hoeft per se geen profeet te zijn om de lijkwade, die De Rede over Het Westen aan het spannen is, nu alreeds te kunnen ruiken……

  152. Onno zegt :

    @Profeet, ach, ik heb niet zo’n verstand van moderne kunst. Als ik zeg dat iemand niet kan schilderen of als ik denk dat het door een kind van 4 is gekliederd is het op een veiling ineens 50.000 euro waard 😉 Al acht ik de kans klein dat de profetische kliederdoeken van Ana Mendez iets in die richting opleveren bij een veiling.

  153. Stryber zegt :

    @Rob
    Stryber komt bij mij over als een wereldvreemde abstracticus

    A) Heftig: je beeldvorming lijkt niet ver af te staan van: “waar het aas is, zullen de gieren zich verzamelen”.
    B) Synergie: Het beeld vindt plaats op hetzelfde strand waar ik de Antichristelijke tatoo-queen neerzet.
    C) Moraal: Dat pubers zo tekeergaan staat ver af van de moraal die Jacobus in het eerste concilie neerzet; tégen ontucht, en wat Paulus nadrukkelijk aanscherpt in zijn brieven. Na 100 jaar interventie zegeviert de antichrist op een desastreus laag nivo…
    D) Als dit allemaal niet abstract genoeg is:
    E) 21 Augustus 2017 gaat geruisloos voorbij; de antichristelijke moraal brengt de rampspoed; en de door hebberigheid ontstane Global-Warming is de Wreker; een koekje van eigen deeg dus; God is allang dood verklaard; so be it; save yourself……….

  154. rob zegt :

    @Stryber
    Ben ik die gier, volgens jou?, of denk jij dat ik jou als gier zie in dit verhaal?, kan je niet echt volgen hierin.

  155. Stryber zegt :

    @Rob

    Het moet voor elkeen bovenmatig duidelijk zijn dat het aas de tot Antichristelijk verworden Westerse Wereld is; en de gieren de biologisch//politiek-tyranische krachten die oproepen (gaan) worden; de Grote Verwoesters.

    Ik beschouw jou als een maatschappelijk//gristelijk bewogen vrouw van deze tijd; die zal blijven smeken voor een toekomst met mooie regenboogkleuren voor haar nageslacht; dat echter Bijbelvast beschouwt buiten de kansberekening valt.
    De achtergestelde Genade//Vergeving voor deze samenleving; wees dankbaar dat die er zelfs nog is; heeft een houdbaarheidsdatum tot 21 augustus 2017; en valt samen met het overlijden van de Laatste Ware Gelovige.
    God heeft hun gebeden verhoord: “Wees dood jij God”; maar als je De Schepper buitenspel zet van een ingewikkeld main-frame; ben je bij storingen zwaar de pineut; loopt alles in de soep; tot aan kortsluiting toe; dan is zelfs blussen gevaarlijk; gecontroleerd laten uitbranden dus………..

  156. Stryber zegt :

    @Rob

    Maar leg mij nou eens uit: hoe kan je ene hand vol lof over de barmhartige God schrijven; maar de andere hand Hem; op Zijn Rustdag nog wel; cartooneren als een vulgaire stofzuigerverkoper??
    Je denkt misschien vrijuit te gaan in de geloofslaster; helaas; je voegt er letterlijk pagina’s aan toe.
    Dus als je zo bezorgd bent over je nageslacht; en niets wil weten over oordeel; en dat letterlijk naar je hand(en) wilt zetten; good-luck.

  157. Onno zegt :

    Interessant persoon die Stryber. Interessante discussie ook. 😉

  158. Stryber zegt :

    @dedwazesaterschare

    Het is niet proper te noemen om mensen vanuit een, (geschonken), overwicht in het nauw te drijven.
    Daartoe hieronder mijn Mystiek Certificaat, en de oproep geen reacties te doen uitgaan, tenzij je enigermate een aantoonbare//soortgelijke//vergelijkbaar Certificaat kan overleggen.

    Mystiek Certificaat Stryber:

    Geboren op 28 oktober; gelijk Erasmus.
    Geboren en getogen in Gouda: gelijk Erasmus.
    Gestudeerd (bouwkunde) in Rotterdam; gelijk Erasmus.
    Symbolisch in de disco-fever jaren haast op de ruïnes van klooster Stein (op 10 stadiën afstand ouderlijk huis), gedanst, “gelijk” Erasmus.
    Het is voorspelbaar dat mijn Manuscript 2017, dit document ; na 2017 in het Japans, Hindi en Chinees een bestseller gaat worden; gelijk Erasmus, (lof der zotheid).

    Eenieder die zo’n aantoonbare Mystieke Soul-Mate kan opvoeren, zal enigermate in staat zijn een gelijkwaardige discussie aan te gaan….

  159. rob zegt :

    @Stryber
    🙂
    je maakt een grapje hoop ik.

  160. aafke zegt :

    @stryber
    Ik maak en diepe buiging; waar kan ik je gezegende boeken bestellen en aanvaard je ook donaties?
    Hier moet ik bij zijn…
    🙂

  161. Stryber zegt :

    @Aafke

    Voor donaties hoef je uiteraard geen certificaat te overleggen. Het Manuscript “2017” is geheel gratis te downloaden; één van de sponsers is GG; (zie archief 3 maart 2011).

  162. Onno zegt :

    En ik dacht dat Hero de weg kwijt was. Pffff… Je hebt het lang volgehouden Rob die discussie. 😉

  163. Onno zegt :

    Overigens net een artikel van Ana Mendez gelezen over hoe geweldig Lakeland was en een echte opwekking van God en dat Christenen zich geen zorgen moeten maken omdat de uitverkorenen niet misleid kunnen worden volgens Ana. Dan weet ik eindelijk ook waar Mathijs Piet het vandaan heeft toen hij zei dat we als Christenen niet waakzaam hoeven te zijn mbt valse profeten en dwaalleraren omdat we niet te misleiden zouden zijn als Christen.

    Klik om toegang te krijgen tot Todd%20Bentley.pdf

  164. Jan-Peter zegt :

    @Onno: ge weet toch dat als iemand weer een reactie plaatst de gehele discussie weer kan oplaaien? 🙂

  165. Onno zegt :

    J.P. Is dat erg dan? 🙂

  166. Stryber zegt :

    @Rob

    Als ik je relibio goed begrepen heb, ben je sinds 10 jaar bekeerling. En je wilt je meten met personen die meer dan een halve eeuw geïnpregneerd zijn met alle facetten van Het Geloof; het is//was zelfs hun diepe life-style; en sommigen hebben zelfs nog extra gaven.
    Het mag geen wonder heten dat de 2 pogingen die je deed om mijn visie te ontkrachten eindigden in een Beliam-a-like prijziging.
    Ondertussen begon ik mij wat schuldig te voelen, je breidde je relibio zo te zien te ver uit; en ik gaf mijn reli-paspoort vrij om aan te tonen dat hoe verder en dieper je zoekt; de muren steeds hoger zullen worden en de grachten steeds dieper.
    Om met @Onno te spreken: een Ware Gelovige kan niet misleid worden; en daar wil tegenover stellen: een Ware Getuigenis kan je niet ontkrachten.

  167. rob zegt :

    @Stryber
    Wat gaat er volgens jouw engel allemaal gebeuren in 2017?

    na 2017 zal je getuigenis zichzelf wel ontkracht hebben.

  168. Flipsonius zegt :

    @Stryber

    E) 21 Augustus 2017 gaat geruisloos voorbij; de antichristelijke moraal brengt de rampspoed; en de door hebberigheid ontstane Global-Warming is de Wreker; een koekje van eigen deeg dus; God is allang dood verklaard; so be it; save yourself……….

    En aangezien ik alleen op jou mag reageren als ik een Mystiek certificaat overleg: ik ben geboren langs de Heilige Weg, en heb daar ook bijna mijn gehele leven langs gewoond, op diverse adressen

    Daarmee zeg je effectief zoveel als: wat voor uitkomsten allerlei processen ook mogen hebben – in en na 2017 – , ze zijn per definitie een bevestiging van mijn profetieen. Met ander woorden ‘anything goes’…;-)
    Zo lust ik er nog wel een paar!

  169. Flipsonius zegt :

    Merkwaardige verhaspeling van mijn post van 11.42 pm: de laatste alinea hoort na de quote te komen.
    En met de Heilige Weg bedoel ik: de pelgrimsroute naar het Mirakel van Amsterdam. Met die hostie en zo 😉

  170. Stryber zegt :

    @Flipsonius

    Certificaat O.K.

    Het ligt allemaal niet zo simpel. Net met een half oog gekeken naar De Da Vinci Code; mijn manuscript “2017” moet dat verhaal a.h.w. naar de kinderboekenweek kunnen sturen.
    Er is dus vanaf 22 oktober 1984, kleine dijkafschuiving in Streefkerk//WILLENS (vgl. Streefland); via 26 augustus 2003, lokale ramp door dijkverschuiving in WILNIS; uitlopend in de wereldramp, de Tsunami in 2004, die hele gebieden terugverwees naar de WILDERNIS; naar de WISSEL die de Westerse Wereld in de 10 gloriejaren van 2007 tot 2017 zou kunnen maken, een bekering dus; naar het Wissen in 2017, het delate moment, als men zich niet bekeert.
    Dit thema, van klein naar steeds omvangrijker vindt je ook terug in het Boekrol-Visioen uit 1963; bij Zacharia treft het het individu )Adam–Eva); bij Jesaja treft het een volk; )Israèl) en in de Apocalyps wordt de wereld getroffen, )toekomstig lot Westerse Wereld).
    )mijn computer slaat op hol, even delaten)

  171. Stryber zegt :

    Ben ik weer. In diezelfde lijn ligt ook mijn Reli-Paspoort; doe het maar eens na; elke Kretoloog kandit niet//heeftditniet//heefterzelfsooitovergespeculeerd.
    Een beetje respect voor de onovertroffen begeleiding die ik ontvangen mag; zou ik zo zeggen.
    Ik heb hier gesmeekt om namen van prophets-me-a-like; om getallen me-a-like; thans: geef me een Reli-Paspoort me-alike; té schrandere pogingen worden accuut Beliam-a-like.
    Toon me je Mystieke Soul-Mate en ik zeg wie je bent.

  172. Stryber zegt :

    Hoor de Kretologen: Wij spraken met de Vader, de Zoon, de H. Geest; met Maria Magdalena; met Engelen; en we sprake dag in dag uit, over alles en nog wat; en we schreven 70 boeken vol daarover; elk deel dikker als de Bijbel zelf; ons loon volgde, we zaten er warmpjes bij.
    Hoor mij: Ik ontving slechts 5 woorden; die in staat van paraatheid zijn om 5 continten naar de staat der Wildernis terug te verwijzen; daar waar heidenen thuishoren.
    Stop die ontkenningsfase; durf de realiteit van de toekomst onder ogen te zien; de Bijbel is niet alleen een goudmijn van geluk……..

  173. rob zegt :

    @Stryber

    Ik heb hier gesmeekt om namen van prophets-me-a-like; om getallen me-a-like; thans: geef me een Reli-Paspoort me-alike; té schrandere pogingen worden accuut Beliam-a-like.

    Ik begrijp niet waarom jij je zo eenzaam voelt.
    Je hebt een aantal mede broeders in de strijd :), je mystieke soulmates, om het maar in jouw woorden te zeggen:

    1-Een Hero zit bijna in hetzelfde spoor als jij
    (Hij houdt zich alleen bezig met technische details en niet meer met het evangelie)
    2-Een Zijlstra hangt ook al het onheil op aan de zonden, en met hem bijna heel evangelisch Nederland.
    3-Een Todd Bently is ook gek op engelen, en wordt gek van engelen. Engelen hebben een vervreemdende invloed op hem, zodanig dat Tod denkt dat hij het recht heeft om in buiken te schoppen van zieke mensen.
    Dat doe jij ook.

  174. Profeet zegt :

    denkt dat hij het recht heeft om in buiken te schoppen van zieke mensen.
    Dat doe jij ook

    @rob … dit is een SCHANDELIJKE bewering — dat ken je niet maken !!

  175. rob zegt :

    @Profeet
    Ohnee?

  176. Jan-Peter zegt :

    @stryber:
    Jesaja 6:5
    ‘Toen zeide ik: Wee mij, want ik verga! dewijl ik een man van onreine lippen ben, en ik woon in het midden eens volks, dat onrein van lippen is; want mijn ogen hebben den Koning, den HEERE der heirscharen gezien.’
    Dat is niks niet beroemen op afkomst.

    Is het probleem niet dat u teveel verbindingen ziet tussen zaken die los staan van elkaar?

  177. Stryber zegt :

    @JP

    Op het hoogtepunt van mijn roeping; waar alle visies omheen zijn gebouwd; Kerstnachtmis 1972, had ik geen baan, geen uitkering, lag voor de wereld zo’n beetje in de goot; en werd ter plekke door de Engel de kerk uitgetrapt, (naar later bleek was die trap bestemd voor de abortus-buikstreek: @rob; Beliam-a-like; again, again, weet je nog de Tele-Tubbies? Haal je certificaat s.v.p.; GG is géén kinderchreche).
    Maar zoals je van Jesaja en andere profeten weet waren hun life and acts een symbolisch teken voor Israël; zo was ook dat roepings-moment een voorafbeelding van de Westerse Wereld: afgesneden worden van alle levensbronnen.
    Maar ik voorspel je, vele GG-ers hebben vele studies gevolgd; ontelbare boeken gelezen, en nog meer discussies gevoerd; maar gelijk er maar 5 woorden nodig waren voor een Oordeel over de Westerse Wereld; zo zal een kind van 5 jaar hun beschaamd doen staan, als die zal getuigen over mijn geopenbaarde visie.

  178. rob zegt :

    n werd ter plekke door de Engel de kerk uitgetrapt, (naar later bleek was die trap bestemd voor de abortus-buikstreek:

    Precies, Bij Todd gaat het ook altijd over de buik van anderen 🙂
    Jij mocht meevoelen, maar het oordeel was toch echt voor anderen, boffert

  179. Stryber zegt :

    JP heeft een certificaat omdat zijn initialen pauselijk zijn. (smile).

  180. Florisv zegt :

    Weet een van jullie misschien precies wat op de tweede foto te zien is? (de foto van de klimmer op de voorgrond, met mist in het dal)

    Bv. vanaf waar deze foto is gemaakt en welke berg we recht kunnen zien etc. ?

    Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen…,

    Alvast heel erg bedankt,
    Floris