Goedgelovig 2.0 in Flipboard

Steeds meer lezers volgen Goedgelovig op hun tablet of smartphone. WordPress genereert als je de url (webadres) van GG intypt automatisch een mobiele versie van de site. Voor vaste reageerders is dit vooralsnog de beste optie, want hoewel het qua design en functionaliteit nog niet echt optimaal is (je moet nog veel scrollen en het laadt iets minder snel dan op je desktop) kun je wel direct reageren en makkelijk door de reacties lezen. Vind je het handig om een GG-app-ikoon aan je bureaublad toe te voegen, kies dan in je mobiele browser bij ‘delen’ voor de optie ‘Zet in mijn beginscherm’. Je hebt dan met één klik toegang tot de site.

Maar wie als mobiele gebruiker een betere visuele ervaring wenst en ook het prikkelende Twitter-kanaal van GG wil volgen kan overwegen om de app Flipboard te installeren.

Flipboard is een visueel mooi vormgegeven en gebruiksvriendelijke nieuwsreader (de makers noemen het een ‘social magazine’) die beschikbaar is voor iPhone, iPad en Android. In Flipboard staan een aantal interessante kanalen voorgeselecteerd, maar je kunt zelf ook kanalen aanmaken en die een hogere positie in de app geven. Klik dan op de laatste pagina van de app op ‘Meer’ en typ in het zoekvenster ‘goedgelovig’. Je krijgt nu een heel aantal resultaten te zien. Selecteer vervolgens bij ‘Twitter gebruikers’ @goedgelovig.

Er wordt dan in Flipboard een nieuwskanaal aangemaakt met de naam Goedgelovig. Dit kanaal toont real-time alle nieuwe berichten die op de site verschijnen, maar ook interessante artikelen, video’s en reacties waar we op Twitter naar verwijzen. Door de manier waarop die worden geaggregeerd ontstaat een heel verfrissende gebruikerservaring. Dat is goed te zien op de volgende screenshots.

 

Links: de aankondiging van een nieuw bericht op GG. Rechts: een relativerende tweet van de GG-twitterkoe. Deze worden één op één doorgezet naar Flipboard.

 

Op Twitter citeren we regelmatig uit de reacties op de site. Die worden in Flipboard gegenereerd met de kop en foto van het artikel waaronder de reactie is geplaatst. Dat leidt vaak tot prikkelende tekst-beeld combinaties.

 

Op de site publiceren we 7-10 berichten per week, maar op Twitter verwijzen we ook naar interessante artikelen en video’s op andere sites, al dan niet met een gevat commentaar van de twitterkoe. Flipboard trekt daar automatisch een nieuwskop en foto (of still) van het betreffende artikel bij.

 

Flipboard genereert ook op onderhoudende wijze het gristelijke society-nieuws. De koppen, foto’s en tweets zijn klikbaar waardoor je meteen wordt meegevoerd naar de bronversie van het artikel.

Al met al levert Flipboard een dynamische presentatie van al het GG-nieuws. Daarmee heeft de mobiele vooruitgang de ontwikkeling van de langverwachte Goedgelovig 2.0 site ingehaald. En, ook niet onbelangrijk: je hebt zo GG altijd op zak, ook als je op vakantie bent. Ook op de camping in Frankrijk kun je dus blijven meegenieten van de komkommersalades die in de zomermaanden op GG worden opgediend. 😉

3 Reacties op “Goedgelovig 2.0 in Flipboard”

  1. Bert zegt :

    Yes! FlipBoard is zo fantastisch lekker. Het nadeel is dat je nog onbewuster kunt lezen, scrollen, klikken dan je al gewend was in je browser ..

  2. Pittig zegt :

    Is een leuke toevoeging! Maar ik mis wel de mogelijkheid om te reageren… 😉

  3. goedgelovig zegt :

    @Pittig: Zoals in de tekst al gesteld: voor vaste reageerders is de mobiele site nog steeds het makkelijkst. Maar je kunt vanuit Flipboard via elk artikel direct naar de site doorklikken en alsnog reageren. Ook zijn de tweets direct deelbaar. Dus het ongemak is beperkt. Je kunt ook de mobiele site en Flipboard naast elkaar gebruiken.

%d bloggers liken dit: