Hans Tims houdt goede naam Frank Ouweneel hoog

frankadaNa wat er allemaal over Frank Ouweneel bekend is geworden – fraude, overspel, pathologisch liegen, narcisme – kun je je afvragen waarom er in hemelsnaam nog kerken en gemeenten zijn die deze halve zool uitnodigen en spreektijd geven.

Een van die gemeenten is de Nieuw Testamentische Gemeente IJsselstein die wordt geleid door Hans en Esther Tims. We legden voorganger Hans Tims daarom de vraag voor op basis van welke criteria sprekers worden uitgenodigd, en meer specifiek waarom Frank Ouweneel in zijn gemeente mag voorgaan.

Daarop kwam het volgende antwoord:

“Het is niet onze gewoonte om aan derden ons beleid en/of onze criteria met betrekking tot de keuze van onze gastsprekers te bespreken. Dat zullen we dus ook niet doen als het gaat om de heer Frank Ouweneel. Vertrouwende op uw begrip.”

Natuurlijk hebben we hier nul begrip voor. De Nieuw Testamentische Gemeente IJsselstein opereert in het publieke domein. De website en bijeenkomsten kunnen door iedereen worden bezocht. Dan moet je als voorganger open en transparant zijn over wie je uitnodigt en waarom.

De NTG IJsselstein laat zich erop voorstaan bijbelgetrouw te zijn. Op de site staat onder meer te lezen:

“De Woordverkondiging heeft in de dienst een belangrijke plaats. Ieder moet weten wát God bekend gemaakt heeft. De boodschap van het evangelie heeft wereldwijde én ook persoonlijke consequenties. Die boodschap van God te vertolken en te ontvouwen is de taak van de spreker van die ochtend. Het gaat bij de prediking niet in de eerste plaats om zoveel mogelijk kennis te vergaren maar om geestelijk voedsel te ontvangen waar we, in ons dagelijks leven, direct gebruik van kunnen maken.”

Hans_en_Esther_Tims_07Een verantwoordelijke taak dus. Van gemeenten die claimen ‘bijbelgetouw’ te zijn en van sprekers die ‘het Woord van God bedienen’ mag, zo zou je denken, worden verwacht dat ze ook zelf aanspreekbaar zijn op dat Woord van God, en dat hun leven daar een oprecht getuigenis van is. Bij Frank Ouweneel is dat – aantoonbaar – niet het geval. Waarom geeft voorganger Hans Tims hem dan toch een platform? We vermoeden omdat Frank Ouweneel heel overtuigend kan liegen en spreken, en daarmee iedereen al jarenlang een rad voor ogen draait.

Daarom wordt Frank Ouweneel door Hans Tims als volgt aangekondigd:

“Frank Ouweneel is heel graag gezien hier in dit huis in IJsselstein. We luisteren heel graag naar zijn onderwijs. Broeder Frank die draagt een geweldig grote bagage met zich mee van kennis van het Woord van God, en elke keer weer worden wij gezegend. Wij zien hem ook als dienstknecht van God, wij houden van hem. We geven hem vanmorgen graag gelegenheid om ons te dienen met het kostbare Woord van God. Broeder Frank Ouweneel! Zullen we hem een goed welkom heten?” [applaus]

Tja, en dan houdt broeder Frank Ouweneel een preek die in alle opzichten freudiaans mag heten. Hij heeft het over het belang van een goede naam. “Lieve mensen, ik zeg het met eerbied… Een goede naam is alles!! Een goede naam geeft gezag.” En dan, zonder enig zelfinzicht: “De naam van degene die we het liefst horen, kan ook reden zijn voor groot verdriet. Als er sprake is van bedrog, dan kan een naam die op het ene moment heel veel vreugde geeft, op dat andere moment heel veel verdriet geven.”

Hij heeft het ook over de verantwoordelijkheid die komt met het vertegenwoordigen van de naam van Jezus op aarde, dat je daar geen loopje mee kunt nemen. “Lieve mensen, als u de naam van Jezus noemt, gedraag u dan dienovereenkomstig. Een ieder die de naam des Heren noemt, breke met de ongerechtigheid, zodat u de naam van Jezus niet tot oneer bent.” Behalve als je Frank Ouweneel heet natuurlijk.

Advertentie

9 Reacties op “Hans Tims houdt goede naam Frank Ouweneel hoog”

 1. Shin zegt :

  Snik!
  Een reactiemogelijkheid!
  #nostalgia

  Verder natuurlijk onvoorstelbaar dat deze man überhaupt nog een podium krijgt… Daar hoef je misschien zelfs wel helemaal geen criteria voor te hebben…

 2. Afolus zegt :

  Uit de gloriedagen van GG herinner ik me de bijzondere onderbouwingen van de profetische woorden van Frank O.
  Prachtige plaatjes maar vernietigde bronnen. Bewijzen van bedrog overduidelijk geleverd !

  Zijn zijn overspel, narcisme en fraude ook zo duidelijk bewezen?

 3. Bokkepoot zegt :

  Sorry, maar is de aanleiding voor het plotseling trekken aan een dood paard tijdelijk tot leven wekken van GG alleen maar een oud Youtube-filmpje uit 2014?

  Ik mis even de context. Heb ik wel vaker last van, dus het zal vast aan mij liggen. 🙂

 4. Jan zegt :

  @afolus,

  Wel als ik de artikelen op GG van 17 okt. 2012 en 26 nov. 2012 mag geloven.

 5. goedgelovig zegt :

  @Afolus: GG claimt geen bewijsvoering, maar om toch op je vraag in te gaan:

  De definitie van fraude is: “Een vorm van bedrog; de zaken worden anders voorgesteld dan ze zijn, door op papier of digitaal een onjuiste weergave te geven van de werkelijkheid.” Het verzinnen van niet bestaande bronnen zoals in Frank Ouweneels Eindtijdstudies valt onder wetenschapsfraude. Zelfde dingetje als Diederik Stapel. Zie verder: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fraude

  Overspel staat op basis van meerdere getuigenverklaringen ook wel vast, zie https://goedgelovig.wordpress.com/2012/11/26/frank-ouweneel-vluchtte-uit-vergadering/. Daar zijn inmiddels nóg drie getuigen bijgekomen, wat de zaak alleen maar sterker maakt. GG heeft geen verborgen cameraatje in Franks slaapkamer opgehangen om aanvullend bewijs te verzamelen en zou dat ook niet doen.

  Narcisme: Kan iedereen zelf vaststellen. Geldt ook voor broer Willem, Zeur, Mattie, Haantje en nog een hele reeks egotrippertjes uit de gristenwereld. Er is geen bewijs van een officiële diagnose als je dat bedoelt. Misschien kunnen al deze heren zich een keer laten testen en de resultaten naar GG mailen. Zou leuk zijn. 🙂

 6. goedgelovig zegt :

  @Bokkepoot: Zoals gemeld op Twitter – GG publiceert niet meer actief, maar houdt de belangrijkste dossiers (Trinspin, Zeurensen, Frank Ouweneel) wel up to date. De site trekt nog elke maand 25.000 bezoekertjes via Google en die willen we niet teleurstellen met alleen ouwe zooi. 🙂 Bovendien is het af en toe bijwerken en vernieuwen van de site nodig om Google te laten weten dat we er nog zijn, anders zakt onze organische ranking langzaam weg en dat zou jammer zijn. Anders gezegd: we nemen onze archieffunctie ook serieus.

  Het gaat bij dit filmpje dat GG-lezer Johan instuurde trouwens niet om nieuws, maar om het freudiaanse karakter van deze preek. Het was voor ons wel aanleiding om Hans Tims hierover te mailen en ook zijn reactie erin te verwerken.

  Maar verder geen zorg: GG keert niet terug.

 7. Bokkepoot zegt :

  @GG

  Oftewel: “Ja Bokkepoot, de aanleiding voor dit artikel was een oud filmpje uit 2014.” 😀

 8. Wilfred zegt :

  Daar is ie weer, daar is ie weer… 🙂

 9. TommyLee zegt :

  MOOI, kan ik iedereen, ja ook jullie 25.000 lieve lezers toch nog even een hele fijne kerstdagen wensen. Mij aanbeveling voor komend jaar is: Laat je niet gek maken. en als je het al bent: Gek zijn heeft ook zijn positieve zijden, Maak er wat van. en wat GG betreft leuk dat je zo nu en dan van je zal laten horen, ik zie er naar uit.

%d bloggers liken dit: