Jezus Leeft toch niet

jezusleeftDe politieke partij Jezus Leeft blijkt toch niet zo te leven in Nederland. Met veel bombarie liet oprichter Joop van Ooijen vorig jaar weten dat zijn partij mee zou gaan doen aan de verkiezingen, maar in alle acht gemeenten waar de partij gisteren meedeed, kon het geen zetel bemachtigen. Daarmee is de partij hetzelfde lot beschoren als vier jaar geleden de Evangelische Partij Nederland van Yvette Laclé. Er is gewoon geen markt voor een gristengekkiespartij en dat is ergens wel een geruststellende gedachte.

Desondanks wist Jezus Leeft toch enkele stemmen voor zich te winnen. In Etten-Leur kreeg de partij 168 stemmen, in Leek kozen 104 mensen voor Jezus. In zijn eigen regio scoorde Van Ooijen 142 stemmen, waarschijnlijk omdat al zijn kinderen ging stemmen. 😉

4 Reacties op “Jezus Leeft toch niet”

 1. dr4hcir zegt :

  zeker een geruststelling. Alhoewel ik stiekem wel benieuwd ben hoe Nederland eruit zou zien als Jezus echt zou regeren. Het belastingbeleid zou er wel een stuk makkelijker op worden. “Geef de koning terug wat van hem is” En wie z’n hoofd staat er op onze euro? Maar wat dan met de euro’s uit andere landen die bij ons in omloop zijn…? Toch lastiger dan dat ik dacht…

 2. Johan zegt :

  Ik heb die reportage van de EO gezien. Daarin zegt Joop dat het hem vooral om de publiciteit (evangelisatie) ging. Dat heeft hij wel voor elkaar gekregen. Echt jammer dat de gouwe bikini niet meer wordt uitgereikt.

 3. Hendrik zegt :

  Even een gokje wagen: Joop gaat zeggen dat Jezus leeft geen zetels op aarde nodig heeft omdat Jezus al een troon in de hemel heeft.

 4. ploege zegt :

  Gevaarlijke gekken zijn het die iedereen naar hun mening wil laten leven.
  Ze zijn geen haar beter dan moslim fundamentalisten.