Uitslag ‘Wie is de Engel des Doods’ gelekt

engel_des_doods_8142-0-831314348De vraag houdt ieder jaar weer miljoenen kijkers bezig: wie is dit seizoen de Engel des Doods (#EDD)? Komende week zou de uitslag bekend worden gemaakt. #EDD watchers discussiëren massaal via de sociale media: Zijn het de moslims? Is het wéér Adolf Hitler, deze keer in de gedaante van Geert Wilders? Of toch de oudgediende D66 underdog Els Borst?

Dit seizoen is het grote geheim ondanks strenge maatregelen helaas voortijdig gelekt: Els Borst was de #EDD.

De Regisseur gaf al een (volgens kenners iets te duidelijke) hint weg door zijn Engel des Doods al vóór de finale te vermoorden. Dat gebeurde ook in jaargangen als 1584 (Willem van Oranje, een verstokte katholiek) en 2004 (Theo van Gogh, atheïst). Hoewel fans er nog steeds over twijfelen of de #EDD dat jaar toch niet de islamist Mohammed B. was.

Dominee Van Andel, de presentator van #widEDD, bevestigde gisteren in het clubblad definitief wat iedereen inmiddels al vermoedde: Borst was de #EDD.

Op de vraag of deze spoilers niet wat flauw zijn antwoordt van Andel:

“De heere HEERE heeft zijn #EDD voortijdig tot zich genomen. Dat is Zijn goed recht, Hij geeft, Hij neemt, Zijnen goedertieren Name zij geprezen. Kijkers hadden het al kunnen weten aan de hints die we in het programma hebben verwerkt. Denk aan de uitspraak ‘Het is volbracht’ en aan de wetgeving die de #EDD er doorheen dauwde. Allemaal duidelijke aanwijzingen. Nu heeft de Regisseur het dus definitief bevestigd door de #EDD een mes in d’r borst te steken. Ha, in Borst d’r borst, hihi!”

Van Andel geeft verder aan dat de opnames van het volgende #widEDD seizoen alweer in volle gang zijn. Onder de kandidaten zijn grote namen als Carel ter Linden, Klaas Hendrikse, Boris van der Ham en Ali B.

De auteur van dit stukje blijft liever anoniem, geheel in de sfeer van het geheimzinnige tv-programma. Bovendien wil hij niet ontmaskerd worden omdat hij heeft beloofd om 40 dagen niets negatiefs het internet op te slingeren. 

3 Reacties op “Uitslag ‘Wie is de Engel des Doods’ gelekt”

 1. Pittig zegt :

  Haha, die laatste zin! 🙂

  Wel knap om van het Montfoortse oordeel nog een positief en leuk stukje te maken.

 2. aranena zegt :

  “Bovendien wil hij niet ontmaskerd worden omdat hij heeft beloofd om 40 dagen niets negatiefs het internet op te slingeren”

  Busted!! dit is veel te herkenbaar allemaal jongeman…

 3. mafchauffeur zegt :

  Ik kan mij goed indenken dat die “positweets” je na een weekje echt de neusgaten uitkomen.

  Dan is het toch een uitkomst dat GG er nog heel even is. 😉

%d bloggers liken dit: