8 Reacties op “Altijd vrolijk in de Heer”

 1. Pittig zegt :

  Kan iemand deze tongentaal even vertalen?

 2. Pittig zegt :

  De Google vertaler (van de ondertiteling) op YouTube is niet helemaal vol van de Geest, blijkbaar.

 3. Frayek zegt :

  Gelukkig, ik was al bang dat er vanuit katholieke zijde niks belachelijks te melden was. Spijtig trouwens dat jullie stoppen, ik las jullie altijd met plezier.

 4. agilhartje zegt :

  Ik moet opeens aan de smurfen denken…

 5. Jos zegt :

  Ach ja, pater Cantalamessa is onverwoestbaar populair.
  Dit is de man die nog in 2010 de kritiek op de R.-K. kerk vanwege de pedofilie-epidemie onder de geestelijkheid gelijkstelde aan de Jodenvervolging.
  Cantalamessa was al vanaf 1980 Predikant voor de Pauselijke Huishouding, en als zodanig mede-verantwoordelijk voor vorming en onderhoud van het geweten van o.a. JP2. En laat nu juist die JP2 alle signalen over dat klerikaal misbruik van kindertjes hardnekkig genegeerd hebben. Met als bekroning het tot aan zijn dood in bescherming nemen van zijn gans met de gouden eieren pater Maciel, misbruiker van kinderen en seminaristen en vader van zo’n 6 kinderen.
  We mogen er van uitgaan dat pater Cantalamessa eregast zal zijn bij de heiligverklaring van JP2 op 27 april. Vanaf die datum hebben pedofiele geestelijken eindelijk een heuse beschermheilige.

  Maar dat zal dat legertje Clarissen ook een zorg zijn.
  Pater Cantalamessa blijft een charismatisch figuur die bij zijn fans geen kwaad kan doen.

 6. Jos zegt :

  Dit filmpje blijkt van 2009 te zijn. Dus nog van vóór de tijd dat pater Cantalamessa de wereld duidelijk maakte dat kritiek op pedo-priesters vergelijkbaar is met de vervolging van Joden.
  Pater Cantalamessa is overigens, volgens zijn van bescheidenheid druipende website, nog steeds Preacher to the Papal Household.

 7. Hendrik zegt :

  Ik versta er niks van, maar het lijkt me wel te passen op Opwekking. Kan die club de liedjes vertalen en opnemen als nummer 999, 1000 en 1001 in de gele bundel?

 8. beervis zegt :

  Van katholieken kunnen we alles zeggen. Toch zijn ze (tegenwoordig) een stuk aangenamer lijken ze meer uit te gaan van geloofsmysterie i.p.v protestantse geloofsovertuiging. Vind ik toch minder arrogant.

%d bloggers liken dit: