De opkomst van de kindprofeten

We hebben op Goedgelovig al eens gepubliceerd over kindpredikers, kindsuccespredikers, kindevangelisten en kindsatanisten. Vandaag in het kader van ditzelfde fenomeen: kindprofeten.

Een stuk onschuldiger, maar wel een meestervertellertje in de dop: Mary Margaret vertelt het verhaal van Jona.

Advertenties

19 responses to “De opkomst van de kindprofeten”

 1. dr4hcir says :

  video bestaat niet?

 2. TommyLee says :

  Ik wil voor de statistiek best een reactie geven: 🙂

 3. ruub says :

  Wat is dat nou weer voor snelle conclusie, die melding: “Deze video bestaat niet”. Teken van deze tijd. “Deze video is niet beschikbaar” is al wat meer bescheiden, of “We kunnen deze video niet vinden”. Of desnoods: De video is even weg maar zal op een goede dag vast terugkeren!

 4. Max says :

  @ ruub,
  Of desnoods ‘er is (nog) geen bewijs voor het bestaan van deze video’.

 5. Maarten says :

  @Ruub

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 6. beervis says :

  Deze video gaat over God.

 7. ardbeg10y says :

  Geloven in het bestaan van deze video is nuttig en goed. Het is ook gezonder.

 8. mafchauffeur says :

  “We hebben het op video”

  En op 23 maart heft GG de handen op en laat het los.

 9. Maarten says :

  Dit zou weleens het topic kunnen worden met de meeste reacties.

 10. mafchauffeur says :

  Zou het gaan om de jongste telg in de profetenfamilie?

  Gelukkig was ze aangekondigd door die engel die hier langskwam, speciaal om te zeggen dat ik een baby zou krijgen en dat het een meisje zou zijn…

 11. mafchauffeur says :

  Mary heeft inderdaad best wel talent.

 12. De Belg! says :

  @mafchauffeur
  Ik heb mij eens ingeschreven op die nieuwsbrief van Sorensen, nu krijg ik wekelijks wel 3 mails met allerlei onderwerpen. Ik heb geeneens tijd ( zin ) om ze te lezen. Waar haalt hij dan die tijd vandaan om ze te schrijven? Misschien geïnspireerd door diezelfde engel.

 13. mafchauffeur says :

  Zouden de Maleisische autoriteiten wél hebben geluisterd naar een kindprofeet? Blijkbaar hebben ze de waarschuwingen van een volwassen profeet niet op waarde geschat, anders was vlucht MH370 vast netjes op haar bestemming gekomen.

 14. De Belg! says :

  Satanskind 🙂 Rebekah zou volgens Anton La Vey een soort offer zijn , vraag:
  Anton heeft miljoenen gedoneerd en geïnvesteerd aan de opbouw van weeshuizen. Bevindt die man zich dan in een hogere sfeer van de hemel vanwege zijn goede werken?

 15. mafchauffeur says :

  @De Belg!: als ik zie wat een lappen hoogstaande (en soms iets minder hoogstaande) tekst hier in de reacties worden neergeschreven, valt het tijdsbeslag van het schrijven van Zeurensens gedachtenspinsels woorden van wijsheid en bemoediging best mee. 🙂

  En wat je niet moet vergeten is dat een rustgevende, landelijke omgeving in combinatie met een knus woonboerderijtje en een paardje ontzettend veel positieve energie geeft.

  We willen onze conditie opschroeven, fitter worden en meer ontspannen. De natuur is zo ontzettend goed voor je… Wat een geschenk!

  Amén.

 16. thebutler says :

  Je kunt altijd deze er nog in gooien. Nee, echt.
  Queen, Dave Stewart, Bono Vox, Anastacia, Youssou N’Dour & Beyoncé – Amandla (46664 Cape Town 2003)

 17. goedgelovig says :

  @allen: De eerste video is verdwenen en helaas ook niet meer terug te vinden. De tweede video had een foutieve link en die doet het nu wel.

 18. sorrythatusernamealreadyexistedhowabouthisone says :

  Leer dat nou eens van geenstijl. Het eerst wat je doet is een mirror maken. Of de video downloaden … dan kun je hem desnoods ergens anders uploaden wanneer de link dood is al is dat niet altijd erg netjes.

 19. goedgelovig says :

  @sorryetc: Dat doen we alleen bij cruciale video’s, zoals de Berea Tapes en de LEG Tapes, die als bewijs voor bepaalde misstanden dienen. Bij gewone video’s doen we dat niet, dan laten we het auteursrechtcriterium zwaarder wegen. Daarin verschillen we van GeenStijl.