Atheïstische humor

Atheïsten steken graag de draak met christenen. John Cleese legt als wetenschapper uit dat hij het God-geen heeft ontdekt.

Op NonStampCollector staat een grote verzameling met best wel briljante clipjes over de onhoudbaarheid van een aantal christelijke dogma’s. Neem deze: Lucifer en God zijn met elkaar in gesprek over de vraag waarom God eigenlijk zo graag aanbeden wil worden. Waarom heeft Hij dat nodig? Heeft hij last van een laag zelfbeeld? Dan daagt Lucifer God uit om te pokeren over het aantal spermacellen dat mannen bij de schepping meekrijgen en hij stelt voor om seks een zonde te maken. Het clipje is geïnspireerd op het boek ‘Doelgericht Leven’ waarin auteur Rick Warren stelt dat het doel van ons leven is God te aanbidden.

Atheïsten hebben inmiddels hun eigen variant van de 4 Geestelijke Wetten ontwikkeld. Je hoeft niet over een kruis de kloof over te steken, dat mag ook over de brug der wetenschap.

zEPit

Advertenties

7 responses to “Atheïstische humor”

 1. lieveheersbeest says :

  volgens mij steekt John Cleese voornamelijk de draak met wetenschappers

 2. Plant says :

  Dit beschrijft Goedgelovig: http://www.xkcd.com/774/

 3. Maarten says :

  Die van die brug kende ik nog niet, ik vind em wel goed gevonden eigenlijk.

 4. mafchauffeur says :

  Het lenteweer en met name ook de maximum temperatuur doet een stapje terug dit weekend. Dominee Van Andel (Hersteld Hervormd) doet een poging om de gemoederen wat te verhitten met een doldwaze geinspireerde uitspraak over een Bekende Atheist.
  http://nos.nl/artikel/623187-dominee-dood-borst-geen-toeval.html

 5. niek1928 says :

  Hoe zou een beetje realistische vrouw dit in beeld hebben gebracht? Borst bijvoorbeeld? Een tweede brug?

  ‘Science’ kan ook niet ‘alles’ overbruggen, vind ik.

 6. Wilfred says :

  @Maf: Je zou je toch schamen als kerkganger met zo’n dominee!

  @lieveheersbeest: Ik denk eerder dat hij de draak steekt met een specifieke tendens onder bepaalde wetenschappers in de neurologie. Maar hij blijft hoe dan ook erg grappig! 😉