De rijkste voorgangers van Nigeria

doyedepo_bigForbes heeft een lijst gepubliceerd met de rijkste voorgangers van Nigeria. De lijst wordt aangevoerd door David Oyedepo, oprichter van de Living Faith Church World Wide, een van de grootste congregaties van Afrika. Heeft een vermogen van 150 miljoen dollar, 4 privéjets en huizen in de Verenigde Staten en Engeland. Op twee Chris Oyakhilome, oprichter van Believers’ Loveworld Ministries en een geschat vermogen van 30-50 miljoen dollar. Op de derde plaats Temitope Joshua, oprichter van de Synagogue Church of All Nations. Deze heeft een geschat vermogen van 10-15 miljoen dollar, maar staat ook bekend als bijzonder vrijgevig.

Advertenties

10 responses to “De rijkste voorgangers van Nigeria”

 1. beervis says :

  Behoorlijk wat entertainment in de synagoge kerk: http://youtu.be/OmP_AKDHPKE

 2. engel says :

  Snel naar Nigeria verhuizen dan.

 3. engel says :

  Maar waarom dan zo jaloers zijn op de buitenlandse welvaartspredikers?

  http://www.cip.nl/artikel/40669/Botswana-weert-predikanten-?na-ontsporing

 4. Pittig says :

  @ Engel

  Op CIP:

  De invloed en de welvaart van de voorgangers zorgen voor irritatie bij de regering.

  Soms heeft een regering meer onderscheidingsvermogen en profetische gaven dan een lokale gemeente?

 5. engel says :

  @Pittig,

  Of jaloezie?

 6. Pittig says :

  @ Engel

  Nee, want de jaloezie zit bij de lokale gemeente die met hun welvaartsevangelie laten zien dat ze heel jaloers zijn op rijke mensen.

 7. TommyLee says :

  Hier steken mensen veel geld in loterijen. Komt toch ongeveer op hetzelfde neer. (nou ja je maakt dan wel een klein kansje)

 8. Pittig says :

  @ TommyLee

  Beiden zijn inderdaad gedreven door geldzucht. De een zoekt het bij God en de ander bij het lot. Er is wel één belangrijk verschil: de kopers van loten volgen hun cultuur, maar de welvaartspredikers zeggen dat zij Jezus volgen. Alleen was Jezus arm en wees op de grote gevaren van geld en rijkdom. In die zin komen welvaartsevangelie en loterijen zeker niet op hetzelfde neer.

  Welvaartsevangelie is door de combinatie welvaart en evangelie met zichzelf in tegenspraak. Je kunt het beter welvaartsmarketing noemen.

 9. thomas1717 says :

  @ TommyLee,
  Je hebt gelijk. Het komt op hetzelfde neer. Gebruik maken van de hoop van mensen die uitzien naar een beter leven.

  Nigerianen worden ook wel liegerianen genoemd vanwege het feit dat het opvallend vaak gebeurt dat zij betrokken zijn bij oplichterszaken dmv nepgoud, Valsgeld wisseltrucs en nepbedrijven met illustere transacties in Europa. (check internet) Dus het verbaast me niet dat zelfs in de kerken oplichters opereren die zich er niet voor schamen om met de bijbel in de hand de mensen het geld afhandig te maken.

 10. beervis says :

  Synagogue Church of All Nations: “heeft u HIV wij weten raad!” http://youtu.be/CxFOpyijk3o