Jezus Leeft is er klaar voor

jezusleeftJezus Leeft is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De posters zijn tegen de verwachting in niet uitgevoerd in knalrood met zwart, maar in SGP-oranje en GristenUnie-lichtblauw.

Joop van Ooijen windt er geen doekjes om: Jezus gaat regeren over Nederland. Met een pet en zonnebril op en een Nike-trui aan. Dat zal het einde betekenen van alle ‘onbijbelse praktijken op internet’. Die maatregel zal Goedgelovig niet meer treffen, we stoppen er op tijd mee, maar StaatGeschreven en alle lauwe gristensites moeten ook dood. Heel Nederland zal maar twee websites kunnen bezoeken: JezusLeeft en CIP. Amen? Amen!

De lijsttrekker van Jezus Leeft in Oosterhout, Victor Oudhoff, weet ook dat verstand de politiek alleen maar in de weg zit. Wie God kent, heeft verder weinig kennis nodig. Oudhoff vindt het niet nodig zich te verdiepen in de dossiers van zijn gemeente. Zodra hij een zetel in de raad heeft bemachtigd, zal hij elk voorstel met Jezus bespreken en Die zegt dan wel wat er moet gebeuren.

Advertenties

20 responses to “Jezus Leeft is er klaar voor”

 1. afolus says :

  Wat is het toch heerlijk om naïef te zijn.
  Het zal enkele mensen vast lukken om namens Jezus Leeft in een raad te komen. In de zekerheid dat zij daarna “met Hem zullen regeren in eeuwigheid”.

  Na een paar maanden zal blijken dat in zo’n gemeenteraad gewone mensen meedoen. Gewone mensen in een gewone slangenkuil.

  En dan trekken de naïeve Jezus Leeft aanhangers zich terug.
  Aangevallen door de satan…

  Let maar op. Het is een kwestie van maanden, weken misschien zelfs,
  Profetie van Afolus. 😇

 2. fladderaartje says :

  Misschien zouden ze meer stemmen krijgen als er op de poster zo’n groep jonge enthousiast praisende opwekkingsbezoekers stond. Je weet wel, van die meiden met zonnebrillen in hun blonde haren geschoven en aantrekkelijke maar niet te blote mouwloze shirtjes en netjes geschoren jongens met krullen en stoere blousjes.

  Toch denk ik dat ze ook dan nergens genoeg stemmen voor een zetel krijgen. De EPN had tenminste nog iemand met politieke ervaring in haar gelederen. Voor zover ik het zien kan heeft deze partij en haar lijsttrekker niets aansprekends, misschien afgezien van een indrukwekkend simplisme.

 3. ardbeg10y says :

  Foto doet me denken aan een ander groot gelovige: Fidel Castro.

 4. shin says :

  @ardbeg10y
  Ik zag juist enige gelijkenis met Steven Spielberg? (ET… Phone home….)

 5. Tom says :

  Die Victor Oudhoff is toch deel van die “family-clan” olv van Hans Oudhoff en de zgn “Jubilee-gemeenten”? Meer als voldoende stof om daar eens in te duiken…

 6. Tom says :

  Weet dat zij in ’t verleden een duidelijke neiging hadden tot ‘sekte-vorming’ waarbij de leider de status bekleedde als de “onaantastbare” Nogal enge toestanden daar.. Heeft een eigen kanaal op http://www.youtube.com/user/BornToShine7/videos?flow=grid&view=0 Misschien als tip om ‘die zoef’ als marketingconsultant in te huren; http://www.youtube.com/channel/UCf5g57VvRtS2j-vYr6h-KxQ?feature=watch

 7. Cristine says :

  Ik las de kop even als: ‘Jezus leeft en is er klaar voor’.

 8. Tom says :

  Weliswaar een hoog ADHD-gehalte, maar des te meer overtuigingskracht om die gast in te huren… http://www.youtube.com/watch?v=H4OiehXnxI4

 9. mafchauffeur says :

  Kijktip:

  Dinsdagavond 18 maart (dag voor de verkiezingen) zendt de EO op Nederland 2 om 21.30 uur, een documentaire uit over de partij JEZUS LEEFT.

  GA TOCH VOORAL STEMMEN OP JEZUS LEEFT, zodat deze naam JEZUS niet gaat verdwijnen uit Nederland. Zelfs de christelijke partijen gebruiken Zijn Naam niet meer. JEZUS zegt: zonder Mij kun je niets doen” . Dus ook niet regeren.

  De laatste dagen waarin we mensen kunnen vertellen waarom ze op JEZUS LEEFT moeten stemmen en er zijn nog een paar debatten. O.a. In Giessenlanden (voor jongeren) en Woudrichem. Afgelopen week konden we op meerdere plaatsen toelichten waar JEZUS LEEFT voor staat.

  Schokkerend was wel dat de CU Werkendam, housefeesten onder het hoofdstuk cultuur plaatst. Nou ja, als je zorg voor jongeren hebt, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je nieuwe zorggevallen maakt. En daar is een housefeest een hele goeie plek voor.

  Opnieuw werden in veel gemeenten onze posters vernield en van de verkiezingsborden afgescheurd. Waar is de zo veel geprezen tolerantie in Nederland gebleven? Of is die er alleen zolang het niet over JEZUS gaat….

  http://www.jezusleeft.nl/

 10. mafchauffeur says :

  De ChristenUnie ziet de bui al hangen en zet Profeet Sharif in.

 11. Shin says :

  @maf
  Oh, die arme ex-GPVers!

 12. mafchauffeur says :

  @shin: zeker, en vooral de Amsterdammers onder hen. Die staan voor het blok en moeten nadenken of hun stem “Christ-based” of “Barabbas-based” is. 🙂

 13. mafchauffeur says :

  Wel schappelijk trouwens van de VVD dat ze geen probleem maken van zo’n Engelstalige verkiezingsposter.

 14. mafchauffeur says :

  Het is pas dinsdag, dus geen knabbeltjes er bij. Maar toch.

  21:30, Nederland 2

  Showroom 3.0

 15. shinshinnun says :

  Zit jij ook te kijken? Ikke wel 🙂

 16. shinshinnun says :

  *en met stijgende verbazing*

 17. mafchauffeur says :

  @shinshinnun: ja, met pijn in de tenen.

 18. mafchauffeur says :

  De uitslagen voor Jezus Leeft!:

  Etten-Leur 1,1%
  Giessenlanden 2,0%
  Gorinchem 0,9%
  Katwijk 0,7%
  Leek 1,2%
  Oosterhout 0,7%
  Werkendam 0,9%
  Woudrichem 1,4%

  Helemaal niet slecht voor een nieuwkomer. Joop komt er wel!

  De Tweede Kamer lonkt.

 19. mafchauffeur says :

  Dat is gemiddeld 1,1% in de gemeenten waar Jezus Leeft! meedeed.
  Landelijk heeft de CU/SGP 1,1% van de raadszetels in de wacht gesleept.

  Zo zie je maar: Jezus laat zich niet zomaar wegzetten. 🙂

 20. Pittig says :

  Matteüs 28:18

  Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle 1,1% van de macht gegeven in de hemel en op de aarde, oh sorry, ik bedoel: 1,1% van de macht in een aantal gemeenten in Nederland, en alleen als we er een zetel halen.”