Sorensen is nu Jezus Christus

Vroeg David Sorensen laatst nog ‘in Jezus’ naam’ om geld, tegenwoordig presenteert hij zich als Jezus Christus zelf. Dat is wel zo makkelijk. Op Facebook heeft Jezus Christus een eigen pagina met inmiddels 3700 likes. Hier presenteert hij zich niet alleen als Redder van de wereld, maar verwijst hij ook veelvuldig naar de diverse websites van Sorensen. Ook roept Jezus Christus op om de leeuwen- en adelaarsposters van onze Bezige Belg te bestellen.

jezus-sorensen

Zeurensen mag zich als Jezus voordoen en rechtstreeks namens hem spreken omdat hij de bediening van apostel heeft. Op zijn nieuwste website 1Stap.com legt hij uit dat hij zo’n krachtige prediker is dat hij zijn preken nooit hoeft voor te bereiden. Hij geeft zich ter plekke over aan Gods Geest die hem inspireert wat hij moet zeggen. Om de critici voor te zijn: dat is niet lui, maar geleid. En het is niet Zeurensen die zo langdradig is, dat is de Geest. Geef Zeurensen dus niet de schuld.

In een recente Life Letter legt hij het als volgt uit:

“Ik heb de kritiek gekregen dat dit manipulatie is, wat ik op zich wel kan begrijpen. Ik had dit niet gepland om het zo te schrijven. Ik had net een gebedstijd met God gehad en had zijn tegenwoordigheid heel intens ervaren. Heel mijn lichaam beefde en zinderde door de sterke tegenwoordigheid en kracht van de heilige Geest. Als je zo vervuld bent met de Geest van God, zie je dingen heel anders, en dan beoordeel je dingen heel anders. Toen ik de brief schreef, zag ik mezelf tot mijn eigen verbazing schrijven: In Jezus’ naam vraag ik je… Ik stopte even en dacht ‘he, kan ik dat wel zo schrijven?’ Maar ik besefte dat ik dit niet zelf deed, maar de heilige Geest die in me is.”

Dus is kritiek op David Zeurensen rechtstreeks kritiek op de Geest van God. Je bent dus gewaarschuwd!

Advertentie

71 Reacties op “Sorensen is nu Jezus Christus”

 1. Matthias Hazebroek zegt :

  Haha, lees voor de grap ook http://www.real-life.nl/david-sorensen/. “De site die David Sorensen het meest belastert, is de haat-site ‘Goedgelovig’. De mensen achter Goedgelovig zetten zich al jaren met hart en ziel in om vele oprechte dienaars van God in Nederland door het slijk te halen en ze allerlei kwaad in de schoenen te schuiven.”

  Of was dat hier al eens gemeld?

 2. mafchauffeur zegt :

  @Matthias: in losse brokjes voor een deel al gemeld, maar deze bondige samenvatting was mij nog niet bekend.

  Ik ben zelf niet haatdragend naar de mensen van Goedgelovig toe. Ik vind het wel door en door triest dat mensen zich geroepen voelen om zoiets te doen. Dat is gewoon heel erg. Ik heb al vaak voor hen gebeden dat ze Gods liefde mogen ontdekken en medestrijders worden in plaats van tegenstanders.

  Dan weten we ook meteen weer hoe de GG-redactie het zwarte gat na 23 maart gaat opvullen. 🙂

 3. DsDre zegt :

  Ik dacht dat dit een grap was, maar nee DS is nu echt helemaal de weg kwijt.

 4. afolus zegt :

  Wat een lap tekst heeft onze broeder David nu toch gewijd aan de bediening van Goedgelovig..
  Hij neemt het niet zo nauw met de waarheid trouwens!

  Met DsDre ben ik van mening dat Sörensen het spoor volledig bijster is en dringend op zoek moet naar een counselor.

  Pittig, rob of Bokkepoot…

 5. Ettje zegt :

  En ook hier zullen mensen instinken! Net zoals er jaren geleden mensen oprecht geloofden dat Lou de Palingboer Jezus was! 😦 Het is om te janken!

 6. Johan zegt :

  Davids reactie op GG doet met denken aan multilevel marketing scams die organische zoekers proberen te trekken met titels als ‘Is MLM schema X een scam?’ om vervolgens hun eigen product alsnog te pushen.

 7. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Jezus Christus geeft Jan Zijlstra persoonlijk eerherstel.

 8. rob zegt :

  @Afolus

  Ik sta bekend om mijn pastorale gaven en dure rekeningen 🙂
  Maar als Zeur de voorkeur geeft aan de in ere herstelde Jan Zijlstra begrijp ik dat ook volkomen.
  Je ziet: ik ben een en al begrip 🙂

 9. mafchauffeur zegt :

  Toen GG op 13 januari het Einde bekend maakte schoot Zeurensen zwaar in de stress. Stel je voor – de FB pagina Jezus Christus gestalte geven zónder GG als springplank om landelijke naamsbekendheid te krijgen – een nagenoeg onmogelijke missie.

  Een maand keihard doorwerken en gelukkig, op 12 februari een geschikte omslagfoto gevonden en vervolgens regelmatig een Woord. Dan de frustratie dat GG alleen oog had voor lieden als Paas, Peels en L.

  En nu dan toch de gehoopte extra publiciteit onder zowel voet- als handballers.

  Missie geslaagd.

 10. Hendrik zegt :

  Op zo’n manier wordt het kennen ‘van aangezicht tot aangezicht’ zoiets als ‘kennen van facebookpagina tot facebookpagina’. Nieuw lied “Heer ik like uw pagina, heel m’n timeline wilkugeven…”

 11. afolus zegt :

  De door GG gelinkte ode aan Jan Zijlstra bevat ook een getuigenis van ene Carly Alkema die aan het begin van de 21e eeuw door gebed van Zijlstra zou zijn genezen van de ziekte van Hirschsprung.

  De vrouw zou na 7 operaties en een ziekenhuisverblijf van 3 jaar zonder darmen en met een ernstig beschadigde anus door het leven moeten gaan.

  Na het gebed van JZ is ze genezen en voorzien van nieuwe darmen en een volledig nieuwe anus.

  Dit is nu weer zo’n geval dat onomstotelijk kan worden bevestigd of ontmaskerd. Immers alle geclaimde operaties zijn gedocumenteerd en de beweringen van de vrouw zijn vrij eenvoudig te verifiëren. Zeker als ze haar eigen getuigenis serieus neemt en medewerking verleent aan nader onderzoek.

  Opmerkelijk is dat haar getuigenisfilmpje door minder dan 3000 mensen is bekeken terwijl het getuigenis van Janneke Vlot 70.000 is gezien.

  Nieuwe darmen en een zichtbaar herstelde poeperd zijn veel makkelijker te checken dan het verhaal van Janneke Vlot.

  Als het objectief zou kloppen was dit voor Zijlstra de uitgelezen kans op legendarische erkenning.

 12. rob zegt :

  @Afolus

  Opmerkelijk is dat haar getuigenisfilmpje door minder dan 3000 mensen is bekeken terwijl het getuigenis van Janneke Vlot 70.000 is gezien.

  Niet echt een smaakvolle getuigenis en om nou uitgebreid met de bewijsstukken gefilmd te worden is ook niet alles. Kortom verstandige keuze van Zijlstra 🙂

 13. afolus zegt :

  @rob
  Kom kom.
  Een voorraad lege stomazakjes, een foto van de gesloten stoma-uitgang en een uitvoerige brief van de betreffende MDL-arts brengt ons goed op weg… 😇

 14. Henny zegt :

  De getuigenis is zelfs nog ouder dan 11 jaar, op hun eigen webpagina zegt Carly dat ze in Augustus 2001 genezen is: http://immanuelministries.nl/pages/sub/3/30290/Frans_en_Carly_Alkema.html

  En de lezers maar geloven dat het pas geleden gebeurd is ….

 15. mafchauffeur zegt :

  @Henny:

  En de lezers maar geloven dat het pas geleden gebeurd is ….

  Dat is inlegkunde van jezelf. Noch Jezus Christus Zeurensen, noch Zijlstra beweren dat.

  Integendeel: het verhaal staat, in tegenstelling tot de al jaren bestaande trend om alles maar in de tegenwoordige tijd te schrijven (“al op 10-jarige leeftijd is Johan Cruijff een uitzonderlijk talent, bij zijn interlanddebuut scoort hij…. etc etc”) in de verleden tijd.

  God, de schepper van hemel en aarde, had Carly compleet nieuwe darmen gegeven.

  Geen tijdsaanduiding. Maar:

  Nu is ze samen met haar man een zendelinge voor de Heer in Zuid Afrika.

  Kijk, daar heb je jaren Bijbelschool en interculturele training voor nodig.

  Niks pasgeleden dus. Als dát nou je kritiek is……kun je beter je mond houden. 😉 😉

 16. Henny zegt :

  “JEZUS CHRISTUS DOET OOK VANDAAG WONDEREN!”

  En daaronder dan die getuigenis en kan hij de indruk geven dat het pas geleden is dat dit gebeurd is … 😛 Je moet wel even denken zoals de meeste van zijn meelezers he Maf! 😛

 17. Henny zegt :

  Ik hoop dat er iemand is (GG zelf? ) die de leugens die hier verkondigd worden kunnen weerleggen: http://www.real-life.nl/david-sorensen/

  Zoals bijvoorbeeld dat Renate eerst met het idee kwam dat ze naar Afrika moesten gaan, maar door de woorden: “Nederland die heeft de bal” toch ineens vond dat ze naar Nederland moesten gaan. Verder ook dat God hun een huis van een miljoen beloofd had, maar dat er in bovenstaand artikel alleen maar geschreven wordt dat het toch niet erg is om mensen geld te vragen om hun huis te betalen.

 18. Bokkepoot zegt :

  Hij heeft een prachtige christelijke site van hoge kwaliteit gemaakt die enorm veel inhoud aanbiedt – gratis. Hij maakt diepgaande christelijke e-boeken, die hij eveneens gratis aanbiedt.

  http://www.real-life.nl/david-sorensen/

  Moet nu echt even gaan plassen anders zeik ik in m’n broek.

 19. afolus zegt :

  @Bokkepoot

  Moet nu echt even gaan plassen anders zeik ik in m’n broek…

  😎😄😇

  Jammer genoeg zijn incontinentie-luiers niet gratis…! 😉

 20. De Belg! zegt :

  Hoeveel websites heeft die Belg niet !? 🙂

 21. mafchauffeur zegt :

  @Henny: excuses. 😉

  Aan de andere kant: ik vind het juist heel goed dat een dergelijk, goed gedocumenteerd getuigenis na 11 jaar weer nadrukkelijk onder de aandacht wordt gebracht.

  Ten eerste bewijst dat impliciet dat de genezing blijvend is geweest en niet een adrenaline-boost op een podium.
  Ten tweede impliceert dit dat de betreffende mevrouw het geloof behouden heeft – ook wat waard.
  Ten derde komen veel Christenen aanzetten met genezingen die circa 1982 jaar geleden hebben plaatsgevonden. Dan is 11 jaar best kort geleden.

  Wat de veronderstelde leugens betreft: wat zou er niet kloppen aan Afrika en de mooie bal van goud? Dat hebben de Zeurensens destijds meteen aan hun achterban gecommuniceerd. En eerlijk gezegd vond ik dat dermate aandoenlijk dat ik mij niet kon voorstellen dat het uit de duim gezogen was.

  Kijk, als je een overtuigend verhaal wilt verzinnen aan een evangelisch/charismanische achterban dan ligt het verhaal dat God het liedje van een van Nederlands meest populaire homo’s gebruikt om Zijn Profeet het bos in te sturen naar zijn plaats van Bestemming te leiden bepaald niet voor de hand.

  Zeg nou zelf.

 22. Maarten zegt :

  @Mafchauffeur

  Ik weet niet of je dit verhaal over genezing serieus meende. Maar zo ja, vind je niet dat er beter bewijs moet zijn voor deze wonderbaarlijke genezing dan iemands persoonlijke verhaal?

 23. engel zegt :

  Ik signaleer enige aannames en conclusies, geen harde (medische) bewijzen van een nieuwe darm.

  “Men zei: ‘Dit lichaam is totaal nieuw, alles is hersteld. Er moeten nieuwe darmen zijn, want anders kan het lichaam niet functioneren zoals het nu doet.”

  bron: http://www.vergadering.nu/leesmap20080216-carly-alkema-in-gods-plan-jan-zijlstra.htm (bijna onderaan)

  Tevens is de stoma ook eerder al operatief verwijderd, terwijl deze in het verhaal van Zeurensen nog prominent een rol speelt.

 24. Maarten zegt :

  @Mafchauffeur

  Bovendien vind ik de reacties op de facebook pagina ronduit schokkend. En dan heb ik het niet eens zozeer over alle ‘godslasteraars’, maar over de mensen die valse hoop krijgen:

  Jane Gondorf:

  “Ja God is groot en doet nog steeds wonderen. Ik moet nog even geduld hebben dan is mijn wonder ook compleet : genezen van mijn Hernia! Ik blijf in hem geloven. Ja Hij gaat het doen. Leven zonder pijnen. God Bless u Carry!”

 25. Pittig zegt :

  Wat een heerlijke reacties weer! 🙂

  @ afolus

  Wie moet de counselor van Jezus David Sörensen worden?

  Bokkepoot doet het in z’n broek, Pittig is veel te relativerend en vaag, dus ik denk dat rob bij uitstek geschikt is voor deze belangrijke taak. Het probleem van de hoge prijzen die Rob blijkbaar vraagt, kan door één goed geformuleerde Lifeletter al opgelost worden.

 26. Pittig zegt :

  @ Maarten

  Bij mafchauffeur is het altijd lastig om te weten wat hij bedoelt. Soms is hij heel serieus (bijvoorbeeld als hij mij complimenten geeft), andere keren is hij de advocaat van de charismatischen. Hij weet in ieder geval hun wereldbeeld heel nauwkeurig te verwoorden.

  Het kan ook zijn dat hij echt charismatisch-evangelisch is en die toon hanteert om hier toch een beetje populair te blijven. Zo kan hij stiekem het charismatische evangelie aan al die goddelozen hier verkondigen.

 27. Pittig zegt :

  @ Henny

  Zo voel ik bij het lied “We gaan naar Rio toe” toch echt de roeping om naar Brazilië te gaan!! (voor het WK voetbal) Ik zal de Dwaze Schare eens een paar tranentrekkende bedelbrieven sturen.

 28. He zegt :

  Hahahaha Pittig, succes ermee. Neem je dan wel een bouwhelm mee als je daar naar toe gaat? 😛

 29. Max zegt :

  “Gek zijn is gezond. Gek zijn is gezond, morgen ben ik God, vandaag ben ik N̶a̶p̶o̶l̶e̶o̶n̶ Jezus Christus”

 30. Henny zegt :

  Mijn naam was weg gevallen zag ik. 😛

 31. Pittig zegt :

  Even op http://www.real-life.nl/david-sorensen/ gekeken. Hoe is David toch aan die foto van mafchauffeur (bij derde alinea) gekomen?

  Maar wel heel treffend. Dat is inderdaad de gezichtsuitdrukking van iemand die op goedgelovig aan het reageren is!

 32. Bokkepoot zegt :

  @Pittig

  andere keren is hij de advocaat van de charismatischen.

  Dit meen je serieus? 😀
  Voorbeelden graag.

 33. Bokkepoot zegt :

  @Pittig

  Dat is inderdaad de gezichtsuitdrukking van iemand die op goedgelovig aan het reageren is!

  Ach ga toch weg!!! 😡 😈 😡 👿 😡

 34. cornelis zegt :

  Maar er waren sommigen onder het volk die murmureerden en ontkenden dat Zeurensen de Christus was.
  En onder luid geroep van de farizeeen en de schriftgeleerden brak de schare op en bezetten de legerplaats van Zeurensen en de zijnen
  Terstond echter klonk er een luide stem uit de hemel, zeggende, wie durft in de gaan tegen de woorden mijner gezalfde?
  En de bliksem daalde neder en doodde de ganse menigte.
  De tempel echter bleef ongeschonden.

 35. mafchauffeur zegt :

  @Maarten: dat “goed gedocumenteerd” was een grapje. Ik geloof niet zo in volledig nieuwe darmen.

  Maar: ik wil best aannemen dat deze mevrouw serieuze klachten had, en dat ze daar vanaf is. En daar kan wat mij betreft het optreden van Jan Zijlstra best een belangrijke rol in hebben gespeeld. Daarbij komt dat zij “gewoon” diverse keren is geopereerd en zou het verwijderen van een deel van de darm al een groot deel van de fysieke oorzaak kunnen hebben opgelost. De verwijdering van het stoma doet dat ook vermoeden. Maar de ziekte van Hirschsprung was blijkbaar niet het enige, er wordt ook melding gemaakt van driemaal een zwangerschap met zwangerschapsvergiftiging. En daar zeggen andere sites (zoals de link van @engel) weer niets over.
  http://genezing-en-bevrijding.clubs.nl/nieuws/detail/119302_de-wonderbaarlijke-genezing-van-carly-alkema

  Kortom, er speelde van alles door elkaar. Zeer langdurige en ernstige darmproblemen zijn niet zomaar opgelost, zeker niet als er weinig aandacht is voor psychische factoren. Het zou best kunnen dat haar systeem inmiddels na al het “gesleutel” wel redelijk op orde was, maar dat ze gevangen zat in een patroon waar ze niet uit kwam, totdat ze er door Jezus Jan Zijlstra uit werd gehaald.

  De enkele sites die ik zo snel hierover lees geven wel een vrij gedetailleerd (maar niet consistent – het lijken de Evangelien wel) beeld van de medische molen van voor het Zijlstra-bezoek, maar niets over onderzoeken daarna. Maar misschien heb ik niet lang genoeg gezocht. Of had ik het boek moeten kopen. 😉

  Haar ziektegeschiedenis lijkt mij ontzettend vervelend en levensbepalend, ik ben blij voor deze mevrouw dat ze er vanaf is. Echt waar. Dat zij letterlijk nieuwe darmen heeft gekregen lijkt me sterk. En gezien de vage verwijzingen naar “een interview met een arts” en “men zegt”: onwaarschijnlijk. Dat haar voorheen slecht functionerende lichaam nu weer goed functioneert, dat geloof ik wel.

  Ze is met haar man (die een profetische bediening heeft) nog steeds actief in Zuid Afrika, zie ik. Met een recent genezingsgetuigenis van hem.

  Klik om toegang te krijgen tot 201312-nieuwsbrief-december-frans-carly-alkema.pdf

  En als ik het zo bekijk doen ze daar ook nog eens nuttig werk. 🙂

 36. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: sjips, betrapt. Ik denk, ik stuur Zeurensen een foto van mij met een ruitjesoverhemd, dan herkent niemand mij. Ik heb namelijk geen ruitjesoverhemden.

  Zo zie je maar, uiteindelijk wordt alles wat in het verborgene plaatsvindt, openbaar. 🙂

 37. mafchauffeur zegt :

  @Bokkepoot: luiwammes.

  Als je @Pittig lief aankijkt zet hij er misschien wel eentje op z’n shortlist. 😉

 38. Maarten zegt :

  @Mafchauffeur

  Interessante reactie, maar niet helemaal het antwoord waar ik naar zocht. Ik ben er ook van overtuigd dat het placebo-effect de gezondheid van mensen op een bijna ongelofelijke manier kan verbeteren. Ik ben er misschien zelfs wel van te overtuigen dat de ‘mind’ in staat is om genezende signalen uit te sturen en bijvoorbeeld kankercellen te vernietigen.

  Maar de hoofdvraag is voor mij: Komt dit door God of stuur je het op een of andere manier toch zelf aan? Geloof jij dat God geneest? Ikzelf vind een God die hier en daar een mens geneest maar 99,999 procent van de mensen laat verrekken totaal moreel onaanvaardbaar.

 39. mafchauffeur zegt :

  @Maarten: maar dat 99,999 (klinkt als teveel, maar vooruit) van de mensen het placebo-effect niet weet “aan te boren”, dat is toch eigenlijk ook onaanvaardbaar?

  Al die miljarden naar onderzoek naar vergiftigende medicijnen terwijl de oplossing zo voor de hand ligt.

  Of het nu God is of dat je het uiteindelijk helemaal zelf aanstuurt: het is in beide gevallen een moreel onaanvaardbare score.

 40. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Zou je voor je al die positieve indrukken deelt niet eerst eens een beeld van de genezen anus willen hebben….?
  Dit is onze kans, nu is de wel aangename tijd….

 41. mafchauffeur zegt :

  @afolus: ik pas.

  Maar ga gerust je gang.

 42. Bokkepoot zegt :

  @maf

  Ik geloof niet zo in volledig nieuwe darmen.

  Onze wijze cultuurrelativerende huistheoloog heeft je inmiddels officieel ingedeeld in de categorie ‘overtuigde voetballers’. Ik heb vervolgens het nogal verwrongen vooroordeel over ‘overtuigde voetballers’ dat de meesten hiervan – ook als ze mensenkennis hebben en voldoende kritisch zijn t.o.v. claims – toch wel op de één of andere manier in wonderen geloven. In het algemeen, zeg maar.

  Waarom geloof jij niet in het volledig nieuwe darmstelsel van Carly?

  Zomaar wat opties:

  1) Je gelooft sowieso niet in dit soort wonderen in onze tijd. Iets met bedelingen enzo.
  2) Je ziet al aan Calry’s neus dat ze uit haar nek kletst.
  3) Jan Zijlstra. Gewoon: Jan Zijlstra. 😐
  4) Het is niet of niet afdoende gedocumenteerd.
  5) Je ziet hiaten in de manier waarop e.e.a. wordt verkondigd in de media.

  …… of is het heel iets anders? En laat je je daarin leiden door je intuïtie of ben je meer van het ‘pics or it didn’t happen’?

  ——————-

  Gewoon stukje nieuwsgierigheid, hoor. 😉

 43. Bokkepoot zegt :

  Oh. 😯

  Zou je voor je al die positieve indrukken deelt niet eerst eens een beeld van de genezen anus willen hebben….?

  @afolus: ik pas

  Hmm. 🙄

  … of ben je meer van het ‘pics or it didn’t happen’?

  Die optie vervalt al dus. :mrgreen:

 44. mafchauffeur zegt :

  @afolus: dit is niet lollig bedoeld, want als je zoon twee hersentumoren heeft vind ik dat niet iets om grappig over te doen.

  Maar tegelijkertijd lijkt het mij dat zowel Zijlstra als Zeurensen best wel eens op huisbezoek mogen gaan.

 45. pijpkaneel zegt :

  Geweldig, dat stuk van DS over GG. GG heeft haar levensloop voltooid. Een charismanicus die de satire van GG zó bizar op de hak neemt, dat er geen satire tegenop kan… Ik zeg: stoppen op je hoogtepunt!

 46. Maarten zegt :

  @Mafchauffeur en Bokkepoot

  Klein beetje langs elkaar heenpraten hier geloof ik. Mijn hoofdvraag is gewoon: Denk je dat God nog wonderen doet? (want ik meen me te herinneren dat je nog wel in God gelooft) Volgens mij ook wat Bokkepoot bedoelt.

  Wat betreft het morele gedeelte: Ik zie het placebo effect als part of life, part of nature. Daar zit niemand achter of zo. Je kunt er dan dus volgens mij ook niemand moreel verantwoordelijk voor houden.

  Terwijl jij lijkt te suggereren dat God het placebo effect soms nog gebruikt om mensen te genezen. Een ‘klein’ wonder kan dus nog wel, maar een groot wonder (in 1 klap nieuwe darmen) niet meer. Of heb ik jouw mening nou totaal verkeerd weergegeven? Anyway, als je dat denkt, dan is God daar wel moreel verantwoordelijk voor te houden. Als er geen God bestaat, is het misschien knap lullig dat mensen niet genezen, maar is dat gewoon onderdeel van het leven.

  Snap je wat ik bedoel?

 47. ardbeg10y zegt :

  @mafchauffeur / @Maarten:
  Ik heb het altijd jammer gevonden dat er geen samenwerking is geweest tussen Antikwak (http://www.kwakzalverij.nl/) en Goedgelovig. Ik ben een fervent Antikwakker, ook voor de lol ivm de vele kwakzalverij ‘gelovigen’ – juist binnen de christelijke scene.

  Ik sluit me bij Maartens stelling aan over het Placebo effect. Een effect dat nooit onderschat mag worden. Immunotherapie werkt volgensmij op de manier die Maarten aangeeft, met signalen die het immuunsysteem activeren. Moet ik eens uitzoeken.

 48. Bokkepoot zegt :

  @Maarten

  Volgens mij ook wat Bokkepoot bedoelt.

  Ja, maar misschien vanuit een iets andere invalshoek dan jij? Ik denk dat jij je afvraagt waarom iemand wel in wonderen gelooft, en ik ben juist zo nieuwsgierig waarom @maf er in dit geval niet in gelooft. 😉

  Ik denk dat ik daarin toch vooral geïnteresseerd ben in de gedachtegangen van @maf zelf, en jij meer op zoek bent naar het blootleggen van feiten en de waarheid daarachter?

  Zoiets? Lul verder ook maar wat hoor… 😀

 49. Maarten zegt :

  @ardbeg10y

  Cool! Dan vinden we elkaar toch eindelijk weer eens ergens in 😉

 50. Maarten zegt :

  @Bokkepoot

  Haha volgens mij zijn we er nog helemaal niet uit of Mafchauffeur nou wel of niet in wonderen gelooft. Want misschien heeft Maf wel weer een hele definitie van een ‘wonder’. Dus we hebben nog een heel eind te gaan 😉

 51. Bokkepoot zegt :

  @Maarten

  Oh, maar dat was eigenlijk ook onderdeel van de vraag. Ik weet helemaal niet of @maf wel of niet in wonderen gelooft en op welke manier. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar zijn gedachtegangen met betrekking tot deze claim.

  En ik zie @maf als een vrij nuchtere beschouwer die dat allemaal prima onder woorden kan brengen. Dus ik wacht nog even af. 😉

 52. Maarten zegt :

  @Bokkepoot

  Exactly the same here, dus dan denk ik dat we uiteindelijk toch hetzelfde bedoelen 😉

 53. Bokkepoot zegt :

  @pijpkaneel

  Geweldig, dat stuk van DS over GG. GG heeft haar levensloop voltooid. Een charismanicus die de satire van GG zó bizar op de hak neemt, dat er geen satire tegenop kan… Ik zeg: stoppen op je hoogtepunt!

  +1 🙂

 54. Shaul zegt :

  Volkomen gestoord en rijp voor een inrichting.

 55. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Na 5 februari jl. heeft Carly geen getuigenis geplaatst dat de opgezonden gebeden verhoord zijn.

  Geen onderwerp voor grappen en grollen, je hebt gelijk.

  Wat mij betreft wel een beetje vreemde god waarin deze mensen geloven.

  Volgens Carly was haar zoon een poosje terug “op gebed” genezen en was één tumor uit zijn hoofd zomaar verdwenen.

  Dan zou je denken dat wat god doet welgedaan is.

  Maar nee, na enige tijd komen er twee tumoren terug.

  Ik kan zo’n geloofshouding helemaal niet plaatsen.

  Jij wel..?

 56. Shin zegt :

  Ik val weer eens van mijn stoel.
  Gelukkig niks gebroken – da’s nog veel relaxter dan gebedsgenezing!

 57. ardbeg10y zegt :

  Ik proef teveel consensus in bovenstaande posts, tijd voor een stok in het water dan.

  In alle reacties zie ik dat het eigenlijk gaat over de vraag wat we met wonderen moeten.

  Velen – ongeacht binnen of buiten de kerk – geloven in absolute zin in wonderen. Dwz dat een wonder echt kan gebeuren.

  Tumoren die verdwijnen, mensen die kunnen lopen, benen die verlengd worden ed.

  Ik wil dit alles best aannemen, maar dan dient er een verklaring te zijn die binnen de wetten van de natuurkunde / biologie past. In de praktijk blijft er dan weinig over.

  Waar ik meer in geloof, is dat mensen wonderen gebruiken in overdrachtelijke zin. Zo noemen we een kind een wonder, omdat we het niet kunnen bevatten. Een wonder is dus dat wat waardevol voor ons is, maar niet kunnen bevatten en toch willen benoemen. ‘Een wonder!’

  Op die manier zie ik de wonderen in de bijbel ook.

  Jammer dat mensen in evangelisch / charismatisch / reformatorische kring vaak uitsluitend bij de absolute duiding van een wonder blijven hangen.

  Rijmelarij, geen dichtkunst.

 58. Shin zegt :

  @ardbeg10y
  Met het risico al eens gevoerde discussies op GG opnieuw te doen:

  Een herdefinitie van het bijbelse gebruik van het woord wonder is leuk, maar ondertussen wekt bijv. Jacobus 5 toch andere verwachtingen, nl. bid & genees.

  Ik snap je herdefinitie, vind die ook hanteerbaar, maar ik begrijp ook heel prima de valkuil voor evanglischen/charismatische/reformatorischen om op een andere manier naar wonderen te kijken, nl. als iets dat een 1-op-1-verbinding heeft met het geloof in Jezus/God.

 59. ardbeg10y zegt :

  @Shin: Jacobus 5. Op het moment dat je Job tegenkomt, moet je gelijk uitkijken. Die referentie is er niet zonder reden geplaatst. Ik denk dus dat dit vermaan van Jacobus dus kritisch bekeken dient te worden, maar met een vreugdevolle blik. Want het is een blijmoedig hoofdstuk. Als we ons zouden houden wat in dit hoofdstuk staat, zou de wereld weer een stukje mooier worden.

  Ik was trouwens 2 weken geleden in Parijs in een heel erg Roomsche kerk, daar deden ze nog uitbundig aan de ziekenzalving voorafgaande aan de communie. Ze baden inderdaad voor de zieken in bijzijn van de gemeente. De zieken moesten ook aanwezig zijn en die zaten / lagen dus voor in de kerk.

  Geweldig!

 60. fladderaartje zegt :

  Ik weet niet precies wat het tegenovergestelde is van bescheidenheid, maar een facebook pagina namens Jezus openen is er in elk geval een voorbeeld van.

 61. jopie zegt :

  wat is de gemiddelde reageertijd van sorensen? Ik heb hem gemaild en vraag me nu af of hij niet gaat reageren of dat altijd pas na lange tijd doet.

 62. mafchauffeur zegt :

  @jopie: een PB op facebook werkt bij mij altijd als een speer.

  Je moet natuurlijk geen kritische vragen gaan stellen. Vermoed ik. Zomaar.

 63. Bokkepoot zegt :

  @maf

  Vond je mijn vraag misschien ook te kritisch of moet ik je anders even een PB’tje sturen? 😉

 64. shin zegt :

  @ardbeg10y

  Ja, geweldig? Ik weet het niet… nu ben ik niet in de RKK geweest, maar een keer bij een dienst van Jan Zijlstra – daar kreeg ik echt vol-le-dig de kriebels van. Dan maar liever geen genezingsbediening?!

 65. shin zegt :

  @ardbeg10y
  En trouwens, ik denk dat er toch voldoende NT-bijbelgedeelten aanleiding geven om te denken dat je stante pede genezing zult ontvangen, als je erom bidt. Dat voorbeeld wordt o.a. in Handelingen door div. apostelen gegeven.
  Ik ben het helemaal met je eens dat er voldoende nuances te vinden zijn in de bijbel zelf, maar ja… daar lezen de meeste mensen nu eenmaal overheen…

 66. Henny zegt :

  David geeft op zijn Facebook uitleg hoe je valse profeten kunt herkennen: https://www.facebook.com/ontdekgod?fref=ts

  Hij is dus weer druk bezig zijn eigen straatje schoon te vegen ….

 67. mafchauffeur zegt :

  @Bokkepoot: nee hoor, niet te kritisch. Maar ik spreek je vast wel de 23e. Hoop ik.

  Zo niet: een PBtje? 🙂

 68. Pittig zegt :

  @ Shin

  Met het risico al eens gevoerde discussies op GG opnieuw te doen

  Wil jij aub niet mijn levenstaak in twijfel trekken!

  @ fladderaartje

  😀 Bij deze heb ik je genomineerd voor de leukste reactie ooit op GG.

 69. shin zegt :

  @pittig
  Geenszins! Je begreep toch wel uit mijn woordkeuze dat ik zelf al wel in de gaten had, dat het geen enkele zin heeft die discussies over te doen?

  Gij hebt reeds gezegd wat er te zeggen viel.

 70. Bokkepoot zegt :

  @maf

  Oh, jammer. Maar vooruit dan.
  Wordt wel druk zo de 23e… 😀

%d bloggers liken dit: