De Heer in het verkeer

HosannaLogoEen gristelijk bedrijf herken je niet alleen aan de vissensticker op de auto, maar ook aan de naam. Bij Rijschool Hosanna kun je snel en voordelig je rijbewijs halen. Dat komt omdat de instructeur gristen is en uitblinkt in de vrucht van de geest, met name geduld. Je faalangst mag je aan Jezus geven, dat scheelt enorm bij het afrijden.

Voor rijschoolhouder en gristen Gerrit Havik gaat dat niet ver genoeg. Hij presenteert zich als echte Heer in het verkeer, als Messias van het lessen.

heer-in-het-verkeer

Op Dichtbij vertelt hij dat hij tijdens een rijles een visioen van God kreeg. Plotseling werd hij verblind door een helder schijnend licht en klonk er een stem uit het niets die zei:

“Gerrit, Gerrit, ik ben het, je hemelse vader. Door de aanhoudende crisis worden autorijlessen onbetaalbaar en door verscherpte exameneisen bij het CBR halen steeds minder leerlingen hun rijbewijs. Rijd erop uit en toon arme leerlingen genade!”

Gehoorzaam rijdt Gerrit sindsdien met zijn lesauto rondom Alkmaar en zegent hij verloren kaaskoppen met gratis rijlessen, net zo lang tot ze de door de examinator van het CBR worden verlost met de woorden: ‘Halleluja, u bent geslaagd.’

Op de vraag of de rijschoolmessias zich met deze smakeloze publiciteitsstunt schuldig maakt aan godslastering door het derde gebod (Gij zult de naam des Heeren niet ijdel gebruiken) te overtreden, reageert Gerrit: “God snapt ook dat het crisis is. Zijn genade is groot. Hij zal me dit vast wel vergeven.”

De reden dat de rijinstructeur voor verlosser speelt is het feit dat leerlingen tijdens het afrijden door duivels strenge exameneisen worden geplaagd, waarmee de demonen van het CBR hen genadeloos laten zakken. Gerrit stelt dat het CBR de lat veel te hoog legt waardoor er zoveel kandidaten worden afgewezen. “Examinatoren vergeten soms dat leerlingen nog maar weinig rijervaring hebben.” En wanneer leerlingen een paar keer zijn gezakt en door het vele lessen platzak zijn, raken ze ontmoedigd en stappen ze niet meer in de lesauto. Dat vindt Gerrit eeuwig zonde en hij heeft daarom besloten om pechvogels die echt geen cent te makken hebben genade te schenken. Zij mogen gratis lessen tot ze zijn geslaagd.

Advertenties

14 responses to “De Heer in het verkeer”

 1. lieveheersbeest says :

  welk reclamebureau heeft deze stunt bedacht?

 2. kleautzak says :

  Die rijschool heb ik wel regelmatig in Leusden zien rijden volgens mij -_-

 3. shin says :

  Ik had toch de foto genomen met de wind de andere kant op…

 4. Bokkepoot says :

  Haha! 😀

 5. afolus says :

  Als je Gerrit zo ziet in zijn rol als Messias krijg je toch enigszins medelijden met deze blijde rijder…
  Maar ze zijn er dus nog: de mannen die onverschrokken de stem des heren verstaan. Wat een heerlijke glorie!

 6. Hendrik says :

  Volgens mij kan Gerrit beter z’n achternaam wijzigen in duif.

 7. afolus says :

  Ja die Gerrit is veel te goed voor deze wereld….

 8. fordo says :

  die kerel van Hosanna is heel erg blij in de Heer, dat zeker. maar het is ook een topgozer 🙂

 9. Justin Case says :

  Ik heb zelf gelest bij Jan van Noort uit Westbroek, een evangelisch-gereformeerde broeder, die in de leer was bij Jan Zijlstra. Hij is niet slecht, ik haalde mijn rijbewijs in één keer! Bij de prijs inbegrepen: een kort gebed voor het examen om goede “verkeersinzichtelijke inzichten”.

 10. Pittig says :

  Zie ik nou zijn onderbroek? 😕

 11. Pittig says :

  Onderschrift bij foto:

  “Ja, agent, zo groot was de afstand tussen onze lesauto en de auto voor ons. Maar wat is daar dan mis mee?”

  “En zo breed was de dikste leerling die ik ooit les heb gegeven.”

  “En… hoe vinden jullie mijn onderbroek?”

 12. Tinus says :

  Je zal maar jarenlang kerkdienstgemist.nl hebben geluisterd en wil nu wel eens werkelijk zien hoe het er in de kerk van jouw keuze aan toegaat…en er rijden geen bussen of trams naar toe op zondag omdat het dan een rustdag is, of je hebt geen internetaansluiting maar je mengt je graag onder de mensen en je fietsband is lek…of je hebt al jarenlang vervoer naar de kerk maar wil nu ook eens iets terugdoen…hoe moet je je dan uiteindelijk verantwoorden als je dit genereuze aanbod afslaat? Gewoon een top idee!

 13. Fenderfan says :

  Hij vraagt maar 35,- per les, da’s echt een koopje. Had ik dat geweten—oordopjes in, en karren maar.