Bizarre kerknamen

flippin-church-of-godVoor bijzondere kerknamen moet je het Land van de Onbegrensde Religieuze Mogelijkheden zijn. Wat dacht je van de Flippin Church of God, de Accident Baptist Church of de First Church of the Last Chance World on Fire Revival and Military Academy?

De Greater Second Baptist Church is beter dan de not so great andere baptisten. Wie zich niet helemaal wil bekeren kan terecht in de Halfway Baptist Church. De Hell Hole Swamp Baptist Church is waarschijnlijk voor onbekeerden. Natuurlijk is iedereen volmondig welkom in de Faith Free Lutheran. Dat is zoiets als suikervrij, maar dan zonder geloof.

De Little Hope Baptist Church klinkt nog altijd beter dan de No Hope United Methodist Church. Dan is er nog de Original Church of God Number 2. Heel origineel. De Boring Seventh Day Adventist Church zegt precies wat je kunt verwachten. Hun voorganger heet trouwens Elder Dull. De Harmony Baptist Church klinkt best goed. Maar 700 meter verderop zit de Harmony Baptist Church #2, wat doet vermoeden dat de harmonie toch ver te zoeken was. Dat geldt vast ook voor de Battle Ground Baptist Church.

Bij de Waterproof Baptist Church kun je je afvragen of de doop wel telt als je waterafstotend bent. De James Bond United Community Church is natuurlijk shaken, not stirred. De St. Martini Lutheran Church is ook geschud en niet beroerd, maar levert er een olijf of een schijfje citroen bij.

De First United Separated Baptist Church heeft duidelijk een identiteitsprobleem. De Hell For Certain Church heeft helaas niet veel bezoekers, net als de Strange Methodist Church en de Burnout Baptist Church. En Spread Church tenslotte wil beslist géén seksuele connotaties oproepen!

unintentionalchurch2

Weet je zelf nog bizarre kerknamen? Plaats ze als reactie.

Advertenties

16 responses to “Bizarre kerknamen”

 1. afolus says :

  Een bijzondere naam in de Nederlandse context vind ik zelf “Het Gekrookte Riet”. Een bevindelijk gereformeerde gezindte die haar leden aanduidt als “rieters”.
  Een voorbeeld voor deze lui is ds. Smytegeld (overleden in 1739).
  Zijn prekenserie werd nog dit jaar opnieuw uitgegeven.
  Ds. Smytegeld keek geen televisie… 😎

 2. Keietrekker says :

  Wat te denken van de naam: De doorbrekers (Doet me vooral in deze tijd toch wel erg veel denken aan het carnaval) .

 3. SJZ says :

  @Keietrekkers: ze heten ook niet “De Doorbrekers”, maar “Doorbrekers”.

  Van bovenstaande namen uit de VS denk ik dat ze in de VS helemaal niet zo vreemd klinken hoor. Gaat merendeels natuurlijk om plaatsnamen (“Little hope”, “Hell Hole Swamp” en zo) en dat begrijpt iedereen in 1 oogopslag. Behalve natuurlijk mensen aan deze kant van de oceaan omdat onze geografische kennis niet zo ver reikt.

 4. beervis says :

  Een applaus voor de geografische kennis van @SJZ

 5. Robert (@rvdlinden) says :

  Naja, toch leuk dat SJZ ons erop wijst. Nu heb ik de Upper Hell For Certain School gevonden op Maps. Ook leuk.

 6. J.A.F. Muysoms says :

  Wat te denken over het kerkgenootschap “De Dwaze Schare”?

 7. Dutch Hermit says :

  @JAF
  +1! 🙂

 8. Bram says :

  Een tip als je je eigen stokpaardje wilt promoten: neem een webpagina die al viral is gegaan en knip en plak daar wat eigen tekst tussen. Verander hier en daar wat tekst om het beter te laten passen. Vergeet niet om aan het eind géén credits te geven aan de schrijvers van het originele bericht.

  zie http://cole-slaw.blogspot.nl/2011/08/humorous-church-names-reposted-for-fun.html

  zie goedgelovig.wordpress.com/2014/01/11/trin-pleegt-plagiaat/

 9. Stijlvol says :

  Sorry, Bram, je reactie laadde niet. Nu wel.

 10. TommyLee says :

  Scherp gezien Bram!!

 11. zeepkistt says :

  Ik vind eigenlijk het gros van de gereformeerde kerk namen komisch. Zo heb je bijvoorbeeld de gereformeerde bond in de hervormde kerk. Daar is weer een afsplitsing van die hersteld hervormd heet. Leg dat maar eens uit in een andere taal. En dan heb ik het nog niet eens over vrijgemaakt/in Nederland/binnen cq buiten verband/oud en dat dan weer gecombineerd met of hervormd of gereformeerd of allebei

 12. afolus says :

  @zeepkistt. 😄😀
  Allemaal prima, zolang ze maar op hele noten psalmen zingen…

 13. goedgelovig says :

  @Bram: Bedankt voor de verwijzing. GG linkt uit principe altijd naar bronnen als we die kennen, maar soms krijgen we van lezers berichten aangeleverd zonder dat erbij staat waar het op is geïnspireerd. Het is weliswaar geen letterlijke vertaling van het blog waar je naar verwijst, maar een vermelding was inderdaad netjes geweest.

  Dit is overigens wel een heel ander verhaal dan TRIN, want daar wordt willens en wetens een filmpje verneukt om de eigen propaganda te voeden.

 14. TommyLee says :

  @gg: verneu wat?? ga je mond spoelen!!!

 15. mafchauffeur says :

  @TommyLee: gewoon ouderwetsch taalgebruik. 😉
  http://www.dbnl.org/tekst/stoe002nede01_01/stoe002nede01_01_2480.php