Nederland is Zebulon

Altijd leuk voor speculaties: waar zijn de verloren tien stammen van Israël gebleven? Het Ekklesia Evangeliekorps weet zeker dat Nederland Zebulon is en levert in deze video in vintage Bert Haanstra-stijl de harde bewijzen.

Het Ekklesia Evangeliekorps, aangevoerd door een kolonel, een kapitein en een pastoor, is een eigenaardig clubje. Zo worden ‘sodomieten’ (homoseksuelen) als pestverspreiders gezien en Zuidafrikaanse zwarten als profiteurs.

Liefhebbers van dit genre willen vast ook The Finest Bible Chart on Earth bestellen, een dispensationalistisch kunststukje.

Advertenties

21 responses to “Nederland is Zebulon”

 1. KAAS! says :

  Sorry, maar ik ga echt niet naar een youtube video van 39 minuten kijken om erachter te komen dat het hier een stel maffe christenen betreft die helemaal koekoek zijn… 😉

 2. afolus says :

  Het Ekklesia Evangeliekorps, is dat de carnavalssatire op het Leger des Heils….?
  Of zijn het verlegen jongetjes die afgekeurd zijn voor de politieschool en toch een uniform wilden dragen?
  Of zijn het gefrustreerde heilsoldaten die geen carrière konden maken in het Leger des Heils?

  In elk geval weer een bijzonder stel.

 3. Dirk says :

  Het Ekklesia Evangeliekorps staat onder leiding van “kolonel” Van Loon. Een club, met de basis in Friesland, die inderdaad gelooft dat het blanke Nederlandse volk tot de afstammelingen behoort van de stam Zebulon. Gevolg van deze theorie is een flinke dosis wereldvreemdheid, gekoppeld aan racisme. Zebulon moet namelijk wel “raszuiver” blijven. Ook hebben ze een innige relatie met de blanke boeren in Zuid-Afrika (van oorsprong Nederlanders, dus ook Zebulon), die zich nog altijd, tegen beter weten in, afzetten tegen de huidige regering. Check hun site en huiver…..http://www.ekklesia-evangeliekorps.com/

 4. afolus says :

  @Dirk
  Onbegrijpelijk dat een dergelijke website in de lucht mag blijven als je bijvoorbeeld de “Schuldbelijdenis van het Blanke Afrikaanse volk” geschreven door Kolonel G.J. van Loon.
  Schorriemorrie met ernstig fascistoïde trekken. 😞

 5. Pittig says :

  Deze ideeën heb ik in apartheids Zuid Afrika al meer dan genoeg gehoord… bah.

  De sekte van de Mormonen kunnen er trouwens ook wat van als zij zichzelf zien als de afstammelingen van Manasse en Ephraïm.

 6. agilhartje says :

  Ik heb echt geprobeerd het te bekijken maar het leek te veel op een docu van Discovery waarin het bestaan van Atlantis werd bewezen. En op de helft ben ik dan ook afgehaakt.
  Dat de Denen – vanwege de naam – afstammen van de stam Dan is een voorbeeld van het soort bewijs dat ze leveren…

  Uiteindelijk is het allemaal jaloezie op het Joodse volk; “dat willen wij ook!” straalt er door heen.

 7. mafchauffeur says :

  ….en dat terwijl het toch ook heel vaak niet-blanken zijn die uit de dood worden opgewekt. Dan moet er toch een belletje gaan rinkelen bij “is niks, is neger” types. 😉
  http://www.wapt.com/news/central-mississippi/man-wakes-up-in-body-bag-at-funeral-home/24722536#mid=18039216

 8. mafchauffeur says :

  @agilhartje: wat is dat nou voor een redenering. “Nederland is geen Zebulon want de film die dat bewijst leek te veel op een docu over Atlantis die ik maar voor de helft heb gezien”.

  Kritiek oké, maar wel graag fatsoenlijk onderbouwd. 🙂 😉

 9. agilhartje says :

  @mafchauffeur klopt, het is een redenatie van niks. Mijn redenatie is een typisch voorbeeld van het soort redenaties dat dergelijke zeloten gebruiken om iets te “bewijzen”.

  Overigens is de Veluwe de erfgenaam van Israël want in Psalm 80 staat over het beloofde land: “Voorbijgangers plukken hem leeg, wilde zwijnen wroeten hem om, velddieren vreten hem kaal.”

  Genoeg bewijs!

 10. Pittig says :

  @ agilhartje

  🙂 ik denk dat jij ook wel zo’n site kunt beginnen!

 11. mafchauffeur says :

  @agilhartje: 🙂

 12. Peter says :

  Van het juiste gebruik van d en dt heeft men op deze site niet gehoord 😉 Briljant hoe je ze voorddurent 🙂 de foute keuzes maken …

 13. Pittig says :

  @ Peter

  Het gaat hier om de inhout en niet om de form!

 14. mafchauffeur says :

  @Peter: waar in of onder dit artikel zie jij d en dt foudten?

  Alleen Pittig had even een ongelukkig moment met zijn “sekte die kunnen” maar verder is het toch vrij behoorlijk. 🙂

 15. Pittig says :

  @ mafchauffeur

  Peter bedoeld de hele site, volgens mei.

 16. mafchauffeur says :

  @Pittig: ik snap het al, hij heeft jaren gewacht op een artikel dat eindelijk foutloos was. 😉

 17. Pittig says :

  @ mafchauffeur

  Hoho! Kom niet aan GG! Dat is heiligschennis! Blasfemie! De artikelen zijn foutloos en onfeilbaar! En als er al een foutje in zit, dan is de oorspronkelijke versie van de tekst wel foutloos en is er tijdens het kopiëren iets fout gegaan. Maar dat doet aan de algemene strekking en boodschap niets af.

  De reageerders, dat is een ander verhaal. Die kunnen over het algemeen niet spellen, maar dat heb je wel vaker met voetballiefhebbers…

 18. TommyLee says :

  Wat een tenenkrommende verhalen op die site zeg. Zoals gebruikelijk zien ze tegenspraak als bewijs dat ze helemaal op de goede weg zijn. Ze delen in elk geval onze zorg om diverse uitwassen die we hier aan de orde stellen.(Todd Bentley, vlaggen vallen in de geest) alleen zijn hun conclusies wat “duidelijker”
  ehh wat geestelijker!!

 19. shinshinnun says :

  Ik kijk mijn ogen weer uit…

 20. Peter says :

  Ik bedoelde natuurlijk niet deze site, maar die van dat filmpje. Heb veel van die artikelen daar gelezen en het is tenenkrommend!

  Deze site is natuurlijk dikke prima!

 21. Robert says :

  Leuke docu voor een ieder die verder wil kijken naar waar we vandaan komen, tenzij we allen maar geëvalueerd protoplasma zijn. Voor iedereen die verder wil kijken zeker de moeite waard. De bronnen gaan ver genoeg terug.