Wacht ware liefde echt?

Sean Lowe en Catherine Giudici leerden elkaar kennen tijdens het TV-programma The Bachelor. Ze zijn nu 16 maanden samen, maar omdat ze allebei wedergeboren en maagd zijn, hebben ze afgesproken hun liefde pas te consumeren na de huwelijksdag. Talkshow host Jimmy Kimmel vond dat moeilijk te geloven en daagde het stel uit om deel te nemen aan een leugendetectortest.

Advertenties

12 responses to “Wacht ware liefde echt?”

 1. mafchauffeur says :

  Alwéér een bewijs voor God. 🙂

  Geen wonder dat Kimmel een beetje teleurgesteld is.

 2. DsDre says :

  Het boek van P&P is hierbij overbodig. Alleen God kan mensen de kracht geven geen seks voor het huwelijk te hebben. Echter ik lees net in de krant dat 1% van de mensen aseksueel zijn en dat een aantal ook getrouwd is. Wat zou dat zijn? Een gift van God of van Duivel.

 3. goedgelovig says :

  UPDATE: Ook interessant: verlaten vrouw schrijft brief aan oprichter Second Love.

  http://www.eo.nl/ditisdedag/item/verlaten-vrouw-schrijft-brief-aan-second-love/

 4. mafchauffeur says :

  Die (jongere) mevrouw speelde vals. Second Love is toch bedoeld voor mensen die BEIDEN al een relatie hebben, en niet voor singles? Of heb ik Kees van der Staaij die radiospotjes altijd verkeerd begrepen?

  Voor dit soort situaties hadden we Dolly al.

 5. Star says :

  Wat een misselijke houding.We zijn zogenaamd allemaal vrij, maar ja als mensen écht willen wachten tot na het huwelijk met seks, dan worden ze toch min of meer niet serieus genomen.En ik neem nou juist al die kofferduikers na een paar avonden stappen niet serieus. In mijn vriendenkring is het heel gewoon dat men wacht en daar wordt dan ook helemaal niet over gesproken. dat is aan het koppel om uit te zoeken en te beslissen. En inderdaad was het de a.s. bruid van maart 2013 door de bruidegom niet toegestaan om alleen naar zijn kamer te komen, dus ging ze met haar zuster naar hem toe en ze hadden het dan goed.Ik vind het prachtig de jonge mensen zo te zien in hun eigen wegen.Daar geniet ik oprecht van.

 6. beervis says :

  Seks wordt overschat zo.

 7. Robert (@rvdlinden) says :

  Haha, mafchauffeur, ik moest ook aan Jolene denken terwijl ik die brief las 🙂

 8. ruub says :

  Ik vond het eigenlijk een beetje vreemde reportage (http://www.eo.nl/ditisdedag/reportage/aflevering/dit-is-de-dag-reportage-2/) over Second Love van Dit is de Dag. Gekke stemmetjes, pruiken en schimmige personen achter wazige gordijntjes. Een onbekende briefschrijver en een onderzoek van Motivaction en reactie van een ‘deskundige’ om het verhaal nog enig gewicht mee te geven. Maar de resultaten van het onderzoek (http://www.eo.nl/ditisdedag/item/vreemdganger-heeft-geen-spijt-van-overspel/) ondergraven deels de kritiek op Second Love. Het rammelde.

  Geen twee kanten van het verhaal in de repo, want de eigenaar van Second Love begreep al snel dat de reportage een bepaalde kant werd opgestuurd en weigerde vervolgens medewerking.
  Het leek erop alsof de makers van de repo zich tot doel hadden gesteld Second Love eens goed aan te pakken, maar het kwam niet helemaal lekker uit de verf.

 9. rob says :

  @Ruub

  Maar de resultaten van het onderzoek (http://www.eo.nl/ditisdedag/item/vreemdganger-heeft-geen-spijt-van-overspel/) ondergraven deels de kritiek op Second Love. Het rammelde.

  Als je de verschillende uitslagen van het onderzoek naast elkaar legt dan komt dit plaatje naar voren:
  De meerderheid is ervan overtuigd dat vreemdgaan schadelijk is voor de relatie, de meerderheid biecht het niet op, de meerderheid heeft geen spijt van de escapade.

  Een verband zou kunnen zijn dat men geen spijt heeft omdat de affaire niet bemerkt wordt omdat men het niet opbiecht., er zijn dus zogezegd geen gevolgen.(het grote voordeel van secondlove)
  Zodra de affaire opgebiecht wordt ontstaat er schade.

  De kritiek op second love is oa dat vreemdgaan gemakkelijker gemaakt wordt.
  Dat staat als een paal boven water.
  Die kritiek kun je niet weerleggen.
  Second-love biedt een vrijplaats (letterlijk en figuurlijk) om onontdekt je gang te gaan. Dat verlaagt een forse drempel.

  Bij ontdekking komt de grote schade om de hoek kijken.
  Als je een affaire begint met iemand op je werk of uit je kennissenkring is dat risicovoller, mensen uit die kring gaan vroeg of laat hun mond voorbijpraten.

  De vragen die overblijven:
  Is overspel die niet opgemerkt wordt schadelijk?
  Moet overspel ten alle tijden opgebiecht worden omdat het in een huwelijk belangrijk is om eerlijk te zijn?
  Welke invloed heeft het overspel op de overspelpleger ten aanzien van zijn/haar huwelijk?

 10. ruub says :

  @Rob
  Mijn kritiek ging vooral over de reportage; ik vond de anonieme bronnen (en dan nog vooral de manier waarop dat in beeld werd gebracht) een zwaktebod en het onderzoek niet erg sterk.

  Deels begrijp ik de kritiek op Second Love wel, maar ik miste in de reportage nou juist de link in het onderzoek tussen second love en vreemdgaan. Het is gemakkelijk om te stellen dat sites als SL vreemdgaan makkelijker maken, maar als je dan toch onderzoek doet, toon dan maar hard aan dat overspel daardoor vaker voorkomt, dat door SL (en aanverwanten) meer relaties naar de knoppen gaan, dat daardoor meer echtscheidingen plaatsvinden en dat het daardoor (bijvoorbeeld) ook nog eens allerlei kosten in de hulpverlening met zich meebrengt. Dan heb je een punt.

  Nu bleef het een soort van moreel appel aan de hand van enkele anonieme bronnen.

 11. Stijlvol says :

  Dat men wacht, prima. Maar om nou gelijk weer gebruik van waarschijnlijk het niet al te hoge intellectuele niveau van die mensen, vind ik toch wat moeilijk…

 12. Im Gegenteil says :

  @rob

  Vreemdgaan is gezond en zorgt voor meer spannende momenten in een uitgeblust huwelijk. Sterker, vaak leeft het huwelijk weer helemaal op!