Indiana Zeur over masturberen, homo’s en vrouwen

indianazeurDavid Zeurensen, beter bekend als de Indiana Jones van Wilp, geeft antwoord op al uw vragen. Bijvoorbeeld hoe God het masturberen heeft bedoeld. Het mag van Hem, en je mag er zelfs van genieten, als je maar alleen over je eigen huwelijkspartner fantaseert. Denk je aan je vriend of vriendin of – nog erger – gewoon een leuke vent of meid die je een keer op straat hebt zien lopen, dan gaan er direct demonen aan het werk die door je geile gedachten heen invloed op je krijgen. Dat kun je voorkomen door God bij je zelfbevrediging te betrekken. Als je tijdens het fantaseren op Hem gericht bent, dan beschermt Hij je. “Als je in bed ligt vraag dan aan God om je in zijn armen te nemen en je te knuffelen,” aldus Zeur, die daar vast veel ervaring mee heeft.

Je kunt als vrouw je man helpen door onderdanig te zijn en altijd voor hem klaar te staan. Doe je dat niet, dan ben je een tovenares, stelt Zeur op Facebook.

“Een belangrijk kenmerk van toverij is dat vrouwen niet waarachtig (sommigen doen alsof hoor, vergis je niet) het gezag van hun man erkennen. Ze vinden zichzelf geestelijker en willen regeren over hun man. Vaak door heel zielig te doen, door hevige emotionele uitbarstingen, door tranen en soms zelfs door te dreigen met drama’s (scheiding, zelfmoord, enz.) Zo ondermijnen ze het gezag van de man. Gods wil is echter: De man is het hoofd van de vrouw en de vrouw moet hem eren als heer. Elke vrouw die daar een probleem mee heeft (‘Ooooooo, ik ben zo zielig, want mannen hebben me pijn gedaan’) is vatbaar voor toverij.”

Indiana Zeur heeft ook wat te zeggen over homo’s. Je wordt namelijk niet als homo geboren. Dat kan Zeur weten, want hij heeft de homo uitgebreid bestudeerd en geobserveerd. Het komt door emotionele trauma’s in de vroege jeugd, door onreine geesten, door goddeloosheid, door seksueel misbruik of door leugens. Kies maar wat het meest op jou van toepassing is en laat je door Zeur bevrijden van je homodemonen.

“Ik heb diverse malen gebeden voor iemand die last had van homofilie en tot mijn verbazing zag ik dat er ineens een andere geest in die persoon tot uiting kwam. Een man begon ineens heel luid, met een vrouwenstemmetje te gillen, of begon zich ineens als een mietje te gedragen of als een buikdanseres te dansen. Anderen begonnen ineens vreselijk perverse woorden uit te roepen of als een slang liggen kronkelen op de grond. Ik heb psychiaters, psychologen en artsen in mijn vriendenkring. Dat zijn medische wetenschappers, die nuchter met deze dingen omgaan. Zij weten dat er sprake kan zijn van een geestelijke invloed en diverse artsen die ik ken bidden ook voor bevrijding.”

“Natuurlijk kunnen Jezus Christus en de heilige Geest niets doen, voor we ons zelf bewust afkeren van homofilie. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Als we halfslachtig zijn in onze beslissingen kan er geen genezing komen. Een wolf overwin je niet door lief tegen hem te praten, maar door met al je kracht te vechten en hem weg te jagen – en weg te houden. Ik zeg bewust wolf, omdat ik bij velen heb gezien dat homofilie als een wolf is, die hen innerlijk verscheurt en vernietigt.”

Apart dat die psychiaters, psychologen en artsen dan nog niet door hebben dat onze Vlaamse narcist, die zijn jeugd in sektarische groepen heeft doorgebracht, misschien ook wel rijp is voor een bevrijdingssessie.

99 Reacties op “Indiana Zeur over masturberen, homo’s en vrouwen”

 1. pknbroeder zegt :

  Dit zijn trouwens citaten uit oude lifeletters van br. Zeurensen.
  Zeker wel een jaar oud meen ik…..het kan zijn dat br. Zeur zijn visie heeft bijgesteld.
  Dit verhaal is immers lastig toe te passen op de materie
  arabische fokpaarden, daar heeft hij het nu veel drukker mee….deze lifelettersis hij al lang weer vergeten, het is nu wachten op openbaringen voor een paardenfokkerij.

 2. mafchauffeur zegt :

  @pknbroeder: valt mee, het citaat kwam van FB, medio november, toen DS bezig was om de ins en outs van het onderwerp toverij eens goed op papier te zetten.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/11/14/pinkstervuur-in-myanmar/#comment-183290
  Als jij oudere lifeletters hebt met soortgelijke citaten dan zullen dat eerdere profetieën zijn. 🙂

  Overigens loop jij ook een beetje achter, de laatste openbaringen gaan niet over fokpaarden, maar over biologisch eten. Ook dat gaat meteen van dik hout, maar dat is nu eenmaal de aard van de beestjes.

  Een soort Boele, maar dan een ietsiepietsie ongenuanceerder. 😎

 3. beervis zegt :

  Kan God na het knuffelen ook even de closetrol aangeven.

 4. Case zegt :

  Misschien dat naast “Mental Masturbation” onze David ook “Spiritual Masturbation” ontdekt heeft. Het blijft een creatieve geest onze David!
  Wel jammer dat hij Renate met die verhalen onder de duim moet houden.
  Hoewel…. ze profeteert wat ze zelf wil lijkt mij zo…

 5. Max zegt :

  Ieder zijn meug, maar om nou God geknuffeld te worden terwijl je je puddingbuks door het vuistje laat gieren, vind ik zelf een wat obscure fetisj.

 6. Aletta zegt :

  Ik kan hier maar één ding op zeggen:

  -_-

 7. len zegt :

  Dat je demonen ontvangt als je ‘de hand aan jezelf slaat’, is zulke belangwekkende informatie, dat God het niet in de Bijbel vermeldt (wel dat je nadien onrein bent en jezelf moet wassen) maar ons laat weten via DS.

  Vind ik de Oud-testamentische opvatting toch iets reëler dan zo’n hedendaagse, Belgische openbaring.

 8. Jos zegt :

  Bij voorbaat mijn excuses voor deze serieuze reactie, maar een aantal reacties is mij een weinig té primair.

  Hoe onbenullig/abject/monetair-opportunisch de raadgevingen van de heer Sorensen gewoonlijk ook zijn, het is extreem moeilijk om het altijd bij het verkeerde eind te hebben.

  Het is echt te gemakkelijk, en schadelijk, om over masturberen één van de twee gebruikelijke stellingnames, het is zonde of het is een probleemloos tijdverdrijf, te betrekken.

  Zeker in het geval dat masturberen samenhangt met eenzaamheid en daar aan verwante zaken, is God (u weet wel die Liefde is) er bij betrekken de beste weg om er geen verlammend schuldgevoel aan over te houden.
  Dat is geen gebruikelijke gristelijke -en al helemaal geen ouderwets roomsche- benadering, maar wel een die een hoop vaak onherstelbare schade voorkomt.

 9. mafchauffeur zegt :

  @GG: kunnen jullie die stoere sepia foto iets kuisen? Hij ziet er toch wel enigszins woest aantrekkelijk uit op deze manier. En da’s niet goed. Het zou zelfs homo’s kunnen triggeren. Gruwel.

  Je hoeft natuurlijk niet meteen lange rokken en kraagjes tot onder je kin te dragen, maar het gaat erom dat je bewust en eerlijk omgaat met wat jij veroorzaakt bij anderen. Als jongeman deed ik veel aan sport en soms liep ik rond in een strak t-shirt. Een vriendin wees me er eens op dat ik er op die manier best wel sexy uitzag en dat het gevoelens kon teweegbrengen bij haar en andere vrouwen om me heen. Ik was daar verbaasd over, want ik had nog nooit gehoord dat ook meisjes gevoelig kunnen zijn voor visuele prikkels.

  Ik moest wel iets van mijn ijdelheid prijsgeven, toen ik besloot gehoor te geven aan deze opmerking.
  Ik vond het als jongeman natuurlijk wel leuk om mijn gespierde lichaam te laten zien, door zo’n strak shirt. Maar ik besefte dat ijdelheid eigenlijk net zo goed onrein is als andere vormen van lust. Ik besloot dan maar voortaan wat lossere shirts te dragen. Hou jezelf heilig en bescherm ook anderen voor jezelf. Help mensen om rein te zijn, in plaats van een bron van verleiding te zijn.

  http://www.real-life.nl/zelfbevrediging/

 10. goedgelovig zegt :

  @mafchauffeur: We hebben de foto iets gekuist in de banner. Zo goed?

 11. mafchauffeur zegt :

  @GG: da’s een stuk beter.

  Hoewel, ik zie dat Henk van Rhee er zó van geschrokken is dat hij een sabattical neemt.
  http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/van_rhee_tot_heil_des_volks_legt_taken_neer_1_803003?localLinksEnabled=false&utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

  Zou er een “Chambersje” in het verschiet liggen? 😉
  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/06/20/homogenezer-exodus-zegt-sorry-en-heft-zichzelf-op/

 12. MaB zegt :

  Ligt het aan mij of is iemand die van mening is dat God hem fokpaarden, prijzige villa’s en een luxe leven heeft toebedeeld een bepaalde mate van spirituele masturbatie zelf ook niet vreemd?

 13. mafchauffeur zegt :

  @MaB: zucht.

  1) Hij heeft geen fokpaarden, maar slechts 1 lief paardje voor de kinderen. Dergelijke paarden zijn tegenwoordig te koop tegen de slachtprijs.
  2) Hij heeft geen prijzige villa, maar huurt een al bijna drie jaar veel te duur te koop staand boerderijtje van een Christelijke eigenaar die allang is geëmigreerd en een betrouwbare kraakwacht belangrijker vindt dan zijn portemonnee.
  3) Hij leidt geen luxe leven, maar geniet slechts van de goede gaven Gods – mag dat soms niet?

 14. TommyLee zegt :

  Staat er niet geschreven in Mattheus 6: Maar als jij barmhartig bent, laat dan je linkerhand niet weten wat je rechter doet, [4] opdat je barmhartigheid in het verborgene* gebeurt; en je Vader, die in het verborgene ziet, zal het je lonen.
  conclusies: andere handje op de rug houden, wordt gerekend als barmhartigheid (naar jezelf) en wordt beloond door pappie, die je toch wel door had!!
  lesje moderne opvoeding???

 15. Oscar de Tweede zegt :

  De een heeft last van jeuk, een ander van homofilie, aldus Zeur. Wat een ongelooflijke ontkenning van de feiten. Door het zo te stellen, vat de gedachte van genezing post. Niets is minder waar. Een homo is een homo is een homo, of zhij het daarmee te kwaad heeft of niet.

 16. mafchauffeur zegt :

  Goed nieuws voor de pensioenfondsen. Nog even doorbijten en wachten tot al die kerngezonde bejaarden van nu door de Vereniging voor vrijwillige euthanasie zijn murwgepraat zijn overleden, en de levensverwachting schiet weer omlaag.

  Mensen denken echter dat het niet zo erg is, omdat ze niet altijd meteen de gevolgen merken. Het gif in de voeding is een sluipmoordenaar. Maar de gevolgen zijn wel overal om ons heen zichtbaar. Bijna iedereen heeft een of andere ziekte of zwakte, is moe, of uit evenwicht, steeds meer kinds krijgen autisme of andere stoornissen, depressie is aan de orde van de dag… De westerse mens is zieker dan ooit in de geschiedenis van de mensheid. De meeste ziekten die vandaag overal om ons heen verwoesting aanrichten bestonden vroeger zowat niet. De situatie is veel ernstiger dan we beseffen. En het wordt alleen maar erger.

  Want nu leven nog veel ouderen die een gezonde jeugd hebben gehad, waarbij ze onbespoten groenten aten, normaal vlees en echt brood. De situatie is vooral de laatste twintig jaar extreem geworden.

  Ik hoorde van een bakkerszoon dat er in het brood van deze tijd nauwelijks nog graan zit. Hij zei: “Elke ochtend komen er grote zakken met poeders binnen bij ons, die graan vervangen. Er zit bijna geen graan meer in brood.” En het kleine beetje graan dat erin zit, is arm en sterk bespoten met gif. Het brood van de supermarkt lijkt op brood, maar is geen brood. Het is letterlijk namaak. Zelfs de broden met de labels ‘oerbrood’ of ‘ambachtelijk’. Dat zijn commerciële trucs, zonder waarde. Echt brood is 100% anders.

  De generatie die nu opgroeit zal de ziekste zijn die ooit op aarde geleefd heeft – en uiterlijk gezien heeft ze het meest voedsel sinds mensenheugenis. Maar het is bedrog. Het voedsel is niet alleen grotendeels leeg, het is ook beladen met gifstoffen.

  Bovendien eet men duizelingwekkende hoeveelheden suikers, die het lichaam nog meer aantasten. Over suiker kan ik een heel apart artikel schrijven. Vroeger at men zo goed als geen suiker – duizenden jaren lang bestond het niet. En de mens was sterk, oersterk. Onze generatie eet constant suiker, het zit overal in verwerkt. En de mens is uitgeput, prikkelbaar, moe, overspannen en op allerlei gebieden zwak of zelfs ziek. Tientallen ziektes die vroeger zeldzaam of onbestaande waren, treffen nu bijna elk mens in het Westen.

  Het is veel prettiger voor me om er niets over te zeggen. Maar ik besef dat ik de moed moet hebben om de negatieve reacties te aanvaarden die het gevolg zijn van het delen van dit soort pijnlijke informatie.

  Er is een mogelijkheid om gezond te eten, door op zoek te gaan naar het echte, het organische, onbespoten, rijke en krachtige voedsel dat bioboeren en biowinkels gelukkig wel aanbieden. Er zijn overal in het land biomarkten, bioboeren, biowinkels.

  Dat kost wat meer geld en moeite, maar ik heb het er graag voor over. Zoals ik eerder eens zei: de mens heeft altijd moeite moeten doen om voedsel te vinden: jagen of op het veld werken. Vandaag is het niet anders. Het gemakkelijke en goedkope voedsel dat overal voor het grijpen ligt, is bedrog. Het is voor korte tijd goedkoop, maar de uiteindelijke prijs is heel hoog: je betaalt het met je gezondheid en je geluk. En uiteindelijk kost het velen hun leven.

  https://www.facebook.com/ontdekgod?fref=ts

  Bijkomend voordeel voor de schatkist is dat de aow-leeftijd alleen maar omhóóg kan worden bijgesteld bij een stijgende levensverwachting, maar niet omlaag. 🙂

 17. Bokkepoot zegt :

  😯

  Heeeee! Waar is die geile mooie banner van vanmiddag naar toe? 😦

  mafchauffeur: @GG: kunnen jullie die stoere sepia foto iets kuisen? Hij ziet er toch wel enigszins woest aantrekkelijk uit op deze manier. En da’s niet goed. Het zou zelfs homo’s kunnen triggeren. Gruwel.

  Oh vandaar.

  Nee inderdaad, je hebt gelijk. Ik heb me de rest van de dag ook niet meer op m’n werk kunnen concentreren, ik geef het meteen toe. 😳

  Vanavond maar even bijknuffelen met God om het weer goed te maken.

 18. Bokkepoot zegt :

  Ze vinden zichzelf geestelijker en willen regeren over hun man. Vaak door heel zielig te doen, door hevige emotionele uitbarstingen, door tranen en soms zelfs door te dreigen met drama’s (scheiding, zelfmoord, enz.)

  Dat heet ‘genderspecifiek gedrag’. Heel natuurlijk allemaal. Wat is het probleem?

 19. Professor Prietpraat zegt :

  begin een beetje zeurmoe te worden. Je kan elke dag wel een artikel plaatsen over de onnozele nieuwtjes van elke dag uit het leven van deze verstrooide geloofsfanaat. Die enkele keer dat hij ook iets bijbels en/of zinnigs zegt valt niet meer op en raakt ondergesneeuwd onder zoveel onzin en gezever. Duidelijk vindt hij zichzelf echter heel wijs en moet hij het de mensen vertellen hoe het allemaal zit met zijn bijzondere volmacht van God en bijzondere profetische gaven en bediening als leraar.

  Zo waar wat in spreuken staat en door alle eeuwen heen actueel: 26 vers 12 Zie je een man die wijs is in eigen ogen, weet dan dat er voor een dwaas meer hoop is dan voor hem.

 20. Bokkepoot zegt :

  Als homo eindig ik straks als oude verzuurde nicht in een eenzaam achterafkamertje, terwijl mijn heteroseksuele vrienden voldaan lachend gaan hemelen temidden van al hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

  Geen grotere vreugde bestaat er dan dat een man en vrouw samen komen, in liefde genieten van elkaar, zich aan elkaar overgeven, in elkaars verschillen, en dat daar dan een beeldschoon, stralend, gezond en superleuk kindje uit voortkomt, waarin ze elk iets van zichzelf herkennen. Zo mooi! Zo ontzettend rijk ben je dan.

  Dat is onmogelijk in homoseksualiteit. Je blijft in wezen alleen.

  Als je oud wordt, heb je niemand om je heen. Geen kinderen. Geen kleinkinderen. Geen nageslacht. Jij sterft en alles sterft met je mee. Het is een weg van dood en verlies.

  En als je logisch cirkelredeneert nadenkt zul je verder inzien dat de wetenschap er werkelijk niets van bakt:

  Maar waar komt homofilie dan vandaan? (…) Als je logisch nadenkt en als je eerlijk durft zijn, zul je beseffen dat het niet genetisch kan zijn, want zo is de mens eenvoudigweg niet gemaakt.

  Goh, dat ik daar nooit eerder aan gedacht heb! 😯

 21. Bokkepoot zegt :

  @PP

  begin een beetje zeurmoe te worden.

  Nee joh, dit is juist satire in z’n zuiverste vorm!
  Ik zou wel een zeurscheurkalender van die vent willen. Elke dag een persoonlijke boodschap om je over te bescheuren. 😀

 22. Bokkepoot zegt :

  ….. alhoewel ‘satirisch’ en ‘tamelijk sneu’ soms wel dicht bij elkaar liggen, dat moet ik toegeven.

  Als jongeman deed ik veel aan sport en soms liep ik rond in een strak t-shirt. Een vriendin wees me er eens op dat ik er op die manier best wel sexy uitzag en dat het gevoelens kon teweegbrengen bij haar en andere vrouwen om me heen. Ik was daar verbaasd over, want ik had nog nooit gehoord dat ook meisjes gevoelig kunnen zijn voor visuele prikkels.

  🙄

 23. Bokkepoot zegt :

  @Jos

  het is extreem moeilijk om het altijd bij het verkeerde eind te hebben.

  Ik heb ook een toenemend respect voor zijn doorzettingsvermogen, eerlijk is eerlijk.

  Zeker in het geval dat masturberen samenhangt met eenzaamheid en daar aan verwante zaken, is God (…) er bij betrekken de beste weg om er geen verlammend schuldgevoel aan over te houden.

  Hier kan ik even niks van bakken. Waar komt dat schuldgevoel dan vandaan, en hoezo is dit erger wanneer dit ‘samenhangt met eenzaamheid’? Leg dat eens uit?

  Dat is geen gebruikelijke gristelijke -en al helemaal geen ouderwets roomsche- benadering, maar wel een die een hoop vaak onherstelbare schade voorkomt.

  Welke onherstelbare schade bedoel je precies?

 24. Im Gegenteil zegt :

  Dus gristenen mogen masturberen, zolang het maar knuffelend met god is…??? Ik denk dat dit in de categorie “zwaar pervers” valt.

  En hij bidt oa voor een homo die zich ineens “heel erg als een mietje begint te gedragen”?! Huh? Maar homo’s zijn toch mietjes en vice versa? Wat bedoelt Sörensen hier nou mee? Leg eens uit aub, bokkepootje!

 25. Bokkepoot zegt :

  @IM

  Ja, ik zie ook het probleem niet helemaal.

  “Een man begon ineens heel luid, met een vrouwenstemmetje te gillen, of begon zich ineens als een mietje te gedragen (…).”

  Misschien kwam die tijdens de gebedssessie uit de kast?
  En stond David tijdens het bidden per ongeluk op z’n tenen?

 26. Bokkepoot zegt :

  ….. al denk ik dat ik er ook spontaan een octaaf of twee bij krijg op het moment dat David voor me wil gaan bidden. 😕

 27. mafchauffeur zegt :

  @Bokkepoot: en dat op de grond kronkelen als een slang, heb jij dat ook gedaan toen men voor jouw bevrijding bad?

  *ineens twijfelt over 23 maart*

 28. mafchauffeur zegt :

  Is het soms Christelijke Masturbatieweek? Slimme timing, zo de week voor Valentijnsdag.

  Als ik op een lezing een opmerking krijg in de trant van dat ‘zelfbevrediging toch zonde is’, dan reageer ik daar niet op door dat te ontkennen of te bevestigen. De theologische visie is op dat moment minder relevant. Of iets zonde is of niet, helpt de ander niet veel verder.

  http://www.nieuwwij.nl/interview/seksuele-opvoeding-condooms/

  Wel fijn dat een hardnekkig misverstand even uit de wereld wordt geholpen.

  Zo denken veel jongeren dat de gemiddelde leeftijd voor seks 17 jaar is, maar dat blijkt een statistisch onjuist cijfer te zijn. De gemiddelde leeftijd ligt veel hoger. Immers, aan jongeren die nog geen seks hebben gehad kun je niet vragen hoe oud ze waren bij de eerste keer seks.

 29. Truusje zegt :

  Ja ik wil toch wel zeggen dat ik dat beeld van David die intens aan het knuffelen is met god niet uit mijn gedachten krijg …. En dat is echt wel fijn, maar ook weer helemaal niet fijn .. Eigenlijk is wat hij schrijft gewoon pure porno en wil ik hem uit het diepst van mijn hartje oproepen om dat soort dingen niet meer te schrijven al betekent dat dat hij nog meer van zijn ijdelheid moet prijsgeven. Maar echt, verzwakt als ik ben door het nasmaak brood en de duizelingwekkende hoeveelheden suiker die ik eet, heb hier echt geen weerstand tegen! Ik raak hierdoor helemaal in de war!
  Begin zelfs te fantaseren over een trio-knuffel.. dat kan toch niet!!
  Dat zou hij toch moeten weten…..
  Waarom doe je dat David, vraag ik je??
  (Ik weet dat je dit stiekum wel leest he… amai…)

 30. Bokkepoot zegt :

  @maf

  *ineens twijfelt over 23 maart*

  Je was aanvankelijk van plan Zeur uit te nodigen voor een workshop bevrijdingspastoraat? 😕

 31. Turambar zegt :

  Kan meneer Zeurensen eens aan zijn ‘wetenschappelijke’ vrienden vragen aan welke afwijking hij zelf lijdt? Wat die man doet lijkt me toch vele malen erger dan vloeken.Wanneer gaat hij en zijn vriendjes voor zijn eigen redding bidden?

 32. Maarten zegt :

  David Sorensen is echt een totale idioot. En het gekke is dat ik mensen ken die fan van hem zijn. Is het dan echt zo moeilijk om zelf een beetje na te denken?

 33. Dutch Hermit zegt :

  @Truusje
  jij hebt aan de Rev. de handen vol 😉

 34. mafchauffeur zegt :

  @Maarten: ik vind het een sprekend voorbeeld wat er gebeurt als mensen besluiten dat voortaan alle emoties, alle dromen, alle niet direct verklaarde gebeurtenissen, alle ingevingen en alle aandrang die je hebt door de Geest waren, worden en zijn ingegeven.

  Het echtpaar S onderscheidt zich vervolgens van alles en iedereen door de opmerkelijke ongeremdheid. Maar ja, die is dus ook van God. 😉

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat zo’n houding jaloersmakend is als je zelf een beetje aan het klooien en/of tobben bent over wat nu precies de Wil van God is in het algemeen en in het bijzonder. En dat je dan Profeten en Gloriestoelers bewondert kan ik dan ook snappen.

  Gelukkig zijn er ook veel mensen, zo heb ik van Paas en Peels geleerd, die van nature geneigd zijn te geloven in een onzichtbare macht, zónder dat daar automatisch een adoratie van een profeet met onstuitbare woorden- en gedachtendiarree aan gekoppeld is. 😎

 35. Truusje zegt :

  @Dutch Hermit De Rev. heeft wel grote handen hoor… Ja toch Rob?

 36. Dutch Hermit zegt :

  @Truusje
  Die grote handen gebruikt hij vast niet alleen om de collecte binnen te harken.

 37. Pittig zegt :

  @ bokkepoot

  Sörensen zegt: “Dat is onmogelijk in homoseksualiteit. Je blijft in wezen alleen.” Maar dat geldt ook voor al die kinderloze echtparen en alleenstaanden…

 38. Maarten zegt :

  @Mafchauffeur

  @Maarten: ik vind het een sprekend voorbeeld wat er gebeurt als mensen besluiten dat voortaan alle emoties, alle dromen, alle niet direct verklaarde gebeurtenissen, alle ingevingen en alle aandrang die je hebt door de Geest waren, worden en zijn ingegeven.

  Het echtpaar S onderscheidt zich vervolgens van alles en iedereen door de opmerkelijke ongeremdheid. Maar ja, die is dus ook van God. 😉

  Toch is dit niet alleen een probleem voor de evangelische hoek, maar voor het hele christendom volgens mij. Hoe kan het dat zoveel mensen er zeker van zijn dat ze zijn vervuld met de heilige geest en toch op de meest tegenstrijdige conclusies uitkomen? Mijn opa kreeg altijd visioenen met de meest wonderlijke berichten van God. Ook deed hij allerlei profetische uitspraken die hem door de heilige geest in de mond werden gelegd. Toch kwam er nooit een profetie uit terwijl hij er absoluut van overtuigd was dat hij vervuld was met de heilige geest.

  Andere christenen kunnen dus wel keihard lachen om die domme Sorensen, maar beseffen ze zelf ook hoe problematisch dit voor hun eigen geloof is?

 39. rob zegt :

  @Truusje

  Ik heb er niet op gelet 🙂

 40. rob zegt :

  @Maarten

  En als profetische uitspraken nou wel kloppen?
  Is het dan geloofwaardiger of is het dan toeval?

 41. Maarten zegt :

  @Rob

  En als profetische uitspraken nou wel kloppen?
  Is het dan geloofwaardiger of is het dan toeval?

  Dat is dus het probleem. Dan is het nog steeds niet te verifiëren of het nou de heilige geest of toeval is.

 42. rob zegt :

  Hoe specifieker en hoe vaker, hoe meer de factor toeval uitgeschakeld kan worden?
  Hoe benader jij een dergelijk fenomeen?

 43. Bokkepoot zegt :

  Sörensen zegt: “Dat is onmogelijk in homoseksualiteit. Je blijft in wezen alleen.” Maar dat geldt ook voor al die kinderloze echtparen en alleenstaanden…

  Dat valt net buiten Zeur z’n werkgeheugen, Pittig.
  Net als het feit dat als er wél iets uit komt, dit ook niet per definitie altijd een ‘beeldschoon, stralend, gezond en superleuk kindje’ hoeft te zijn…

 44. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: voor kinderloze echtparen hebben de Zeurensens een oplossing.

  Maar je hebt met die alleenstaanden wel een punt. Wellicht is valt er op die website met dat miljoenenbereik een soort datingforum te ontwikkelen. Ontdek God en de partner die Hij voor je heeft bestemd, zoiets. 😉

 45. mafchauffeur zegt :

  @Maarten: dat vind ik nu juist het intrigerende aan Zeurensen en Plat. Ze zijn zó “over the top” dat het op het eerste gezicht lijkt alsof er enkel om te lachen, huilen of boos om te worden is.

  Maar ze stemmen wat mij betreft juist tot (zelf)reflectie. In een middle-of the road dienst zonder opmerkelijk charismanische gedoe zijn soms vreemdere en ongeloofwaardiger uitspraken te horen dan Plat op z’n FB gooit. Maar dat slikken “we” dan gewoon voor zoete koek, want dat staat in Het Woord. Of zoiets.

  Zeurensen en Plat weglachen maar wél alle fratsen van Mozes, Elia en Paulus serieus nemen: het heeft af en toe iets pijnlijk tegenstrijdigs. 😎

 46. Maarten zegt :

  @Mafchauffeur

  Zeurensen en Plat weglachen maar wél alle fratsen van Mozes, Elia en Paulus serieus nemen: het heeft af en toe iets pijnlijk tegenstrijdigs. 😎

  That’s my point 😉 Maar geloof jij nog wel in de drie-eenheid? (inclusief heilige geest)

 47. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  🙂

  Ik denk dat een datingsite niet in zijn theologie past. Eerder dat Sörensen dan voor alleenstaanden gaat bidden voor “bevrijding van de geest van alleen-zijn”.

  @ bokkepoot

  In een biografie van Hitler die ik heb, staat ook een kinderfoto van Adolfje. Dat was toch echt een “beeldschoon, stralend en superleuk kindje”! 😉

 48. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur en Maarten

  Het zou ook interessant zijn om de praktijken en denkwereld van Plat en Sörensen eens naast de praktijken en denkwereld van Willibrord en Bonifatius te leggen. Zoals de hond van Plat achter boeddhabeelden aan zit, hebben die oude heiligen ook Germaanse heilige eiken omgehakt (en de Taliban boeddhabeelden opgeblazen).

 49. mafchauffeur zegt :

  @Pittig: je opmerking over de Taliban negeer ik gemakshalve, maar Plat koketteert zelf regelmatig met dergelijke geloofshelden.

  Logisch, het zijn niet voor niets mensen die een Heiligenstatus aangemeten hebben gekregen. 😉

  Overigens lijkt het er onderhand op dat een nieuwe Beeldenstorm (maar dan niet in kerken maar in tuincentra, woonhuizen en tuinen) een ongekende genezingsgolf tot gevolg zal gaan hebben. De lijst van enge ziekten en erger die je je met zo’n beeldje op de hals haalt is tamelijk indrukwekkend.

  *rilt*

 50. mafchauffeur zegt :

  @Maarten: de drie-eenheid. Heb ik in geen enkele geloofsfase begrepen. 😎

 51. Maarten zegt :

  @Mafchauffeu

  Haha oké dan is dit verhaal over de heilige geest voor jou dus geen probleem. 😉

 52. mafchauffeur zegt :

  @Maarten: amen 🙂

 53. Bokkepoot zegt :

  mafchauffeur zegt : 4 februari, 2014 om 10:55 am

  +1.

  Al moet ik er wel bij zeggen dat ik de gedachtegangen van iemand uit je eerstgenoemde categorie toch maar moeilijk kan begrijpen. De ideeën en ‘inzichten’ van Zeur daargelaten (prima dat hij elke avond met God ligt te rollebollen en verstand van homo’s heeft, echt helemaal ok wat mij betreft) maar dat er bij mensen geen alarmbellen gaan rinkelen bij zijn hele manier van communiceren is me werkelijk een raadsel. Ik zou denken dat de gemiddelde knoop-in-je-zakdoek-kijker al door zijn gezeur heen prikt. En nogmaals, niet eens zozeer wat betreft de inhoud, maar vooral de wezenloze verpakking ervan.

  Woordendiarree – ik kan er ook geen betere term bij bedenken.

 54. Professor Prietpraat zegt :

  overigens wil ik nog eraan toevoegen dat die zogenaamde ervaringen met bidden met homo´s en hun reactie op het gebed en de zogenaamde bevrijdingen die zouden hebben plaatsgevonden uit David´s grote duim komen maar we weten inmiddels dat bij dat soort lieden dat heel normaal is en niet erg is, het doel heiligt tenslotte de middelen en dat het niet echt is gebeurd geeft niks, veel belangrijker is dat het echt kán gebeuren en wel eens ooit eens eerder is gebeurd volgens de boekjes en verhalen die David heeft gelezen. Wat mij betreft krijgt deze zeverende zwevende fantast veel te veel aandacht en het kan heel goed dat hij lijdt aan een bepaalde psychische stoornis.

 55. Professor Prietpraat zegt :

  maar ja, ook dat laatste werkt weer in zijn voordeel wellicht;

  ¨Zalig zijn de armen van geest¨

 56. Bokkepoot zegt :

  @Professor Prietpraat

  overigens wil ik nog eraan toevoegen dat die zogenaamde ervaringen met bidden met homo´s en hun reactie op het gebed en de zogenaamde bevrijdingen die zouden hebben plaatsgevonden uit David´s grote duim komen maar we weten inmiddels dat bij dat soort lieden dat heel normaal is en

  Dat soort lieden? 😉

  Ik geloofde er zelf ook heilig in. Pas toen ik voor me liet bidden en mijn oudsten en voorganger de demonen in mij naar Gehenna stuurden realiseerde ik mij opeens dat ze bezig waren mij daarheen te bidden. Niks geen manifestaties, het gillen met een vrouwenstem of het kronkelen over de grond. Ik heb me wel als een mietje gedragen: ik ben jankend en vloekend die kerk uitgelopen. En die zondag weer ‘blij’ vooraan in de kerk zitten.

  Maar ja, ik heb van de doop in de Heilige Geest ook nooit iets concreets gemerkt. Dus misschien zit ik geestelijk wel onder zo’n enorme bedekking dat ik van beide kanten weinig opmerk. En ondertussen maar zweverig zitten lullen dat ik zo ‘spiritueel’ ben ingesteld. 😳

 57. Case zegt :

  Er zijn nogal wat predikers die zeggen dat namaak alleen bestaat doordat het echte bestaat en dat daarmee de namaak het bestaan van het echte bewijst. Is een punt, maar gaat een beetje ver maar slaat wel door…
  Maar het gemak waarmee sommigen in dit draadje uit de losse hand alle ‘bovennatuurlijke uitingen’ als volksverlakkerij neerzetten geeft ook te denken.
  Er is volop reden tot scepsis! Er wordt wat aangeprofeteerd, weggestuurd, samen-geloofd en wat nog meer. Maar de simpele conclusie dat omdat er mensen als David en Renate e.v.a. zijn, DUS alle ‘uitingen van de Geest’ nergens op slaan ……is wel een beetje makkelijk hoor…
  Dat mensen soms klakkeloos geloven wat dit soort mensen zeggen en achter hen aanlopen in hun afhankelijkheid en behoefte aan erkenning en dat daar bewust op ingespeeld wordt vind ik gruwelijk en afschuwelijk.
  Ik geloof dus wel in profetie en genezing en meer, ondanks alle nep, ik vind het vaak heel lastig om echt van nep te onderscheiden en ik heb ik heb beide meegemaakt. Het legt verantwoordelijkheid bij de ‘ontvanger’ ..
  Hoe mensen gewoon door kunnen gaan onleesbare verhalen te schrijven en dat anderen dat lezen en hun portemonnee trekken…leve het Narcisme zou ik zeggen. D+R hebben iets heel liefs en naïefs en ze ontroeren en zijn altijd slachtoffer. Op deze site over ze schrijven verhoogt hun geloofwaardigheid… (…) want als de mensen kwaad over je spreken……
  Ik vind het lastig om in een zee van nep naar echt te zoeken, maar ik wil het wel…….en vind het te makkelijk om alleen te geloven in scepsis..
  Dit was allemaal serieus bedoeld… 🙂

 58. TommyLee zegt :

  @case, daar ben ik het wel mee eens, Wat het extra lastig maakt is dat de mensen die nep produceren meestal denken dat ze het goed doen. Sleutelwoord daarbij is de status die iemand zichzelf gegeven heeft of door anderen is aangepraat. Profeet, leraar, iemand met onderscheiding van geesten, allemaal mooie termen maar dan kan er nog bagger geproduceerd worden!!

 59. Case zegt :

  @TommyLee helemaal mee eens. Dus komt het volgens mij er erg op aan zelf volwassen genoeg te worden om te kunnen kiezen of je, met wat men zegt of doet, iets mee wil of niet…

 60. Professor Prietpraat zegt :

  @Case, ik geloof uiteraard in wonderen en zelfs in bevrijdingsgebed en heb daar zelf bijzondere dingen in meegemaakt maar mensen als David mag ik gerust wel zeggen, hebben een hele grote duim en vertellen vaak verhalen die ze elders hebben gehoord of gelezen alsof ze het zelf hebben meegemaakt (Rebekah vd Steen is ook zo´n voorbeeld) maar dat mag en kan allemaal omdat de goede zaak ermee gediend wordt en omdat ze daarmee kunnen laten zien hoe ¨gezalfd¨ en bijzonder ze zijn en hoeveel bovennatuurlijke dingen ze al hebben gedaan (voor God natuurlijk). Voor hen is jokken over bovennatuurlijke gebeurtenissen als iets natuurlijks en waarschijnlijk zien ze het zelf echt niet als verkeerd.

 61. Professor Prietpraat zegt :

  @Bokkepoot,

  Kijk als je jankend en vloekend de kerk uit loopt is dat vast en zeker voor hen een teken dat je niet echt wil veranderen of teveel onder de plak zit van de demonen. Wat hen betreft zal dat vloeken ook een bovennatuurlijke manifestatie zijn geweest in combinatie met het weglopen.

  Maar ik bedoelde natuurlijk niet de goedgelovige schaapjes maar met mensen zoals David bedoelde ik degenen die zich als leider of herder of profeet, leraar of wat dan ook profileren en volgelingen hebben en allerlei grote onzin uitkramen en van alles uit hun grote duim zuigen en net doen alsof die grote dromen die ze hebben over wat ze zouden willen zijn, allang werkelijkheid zijn.

 62. Bokkepoot zegt :

  @Case / @TommeLee / @PP

  Case: Maar het gemak waarmee sommigen in dit draadje uit de losse hand alle ‘bovennatuurlijke uitingen’ als volksverlakkerij neerzetten geeft ook te denken.

  Wijs jij mij eens aan wie hierboven ‘alle bovennatuurlijk dingen’ als volksverlakkerij neerzet? Ik zie er namelijk niet één! Maar misschien kijk ik er overheen. 😉

  Case: Maar de simpele conclusie dat omdat er mensen als David en Renate e.v.a. zijn, DUS alle ‘uitingen van de Geest’ nergens op slaan ……is wel een beetje makkelijk hoor…

  Nogmaals, ik zie niemand hier die conclusie trekken.

  Case: Ik geloof dus wel in profetie en genezing en meer, ondanks alle nep, ik vind het vaak heel lastig om echt van nep te onderscheiden en ik heb ik heb beide meegemaakt.

  Case Ik vind het lastig om in een zee van nep naar echt te zoeken, maar ik wil het wel…….en vind het te makkelijk om alleen te geloven in scepsis..

  TommyLee: Wat het extra lastig maakt is dat de mensen die nep produceren meestal denken dat ze het goed doen.

  Case: Dus komt het volgens mij er erg op aan zelf volwassen genoeg te worden om te kunnen kiezen of je, met wat men zegt of doet, iets mee wil of niet…

  PP:ik geloof uiteraard in wonderen en zelfs in bevrijdingsgebed en heb daar zelf bijzondere dingen in meegemaakt maar mensen als David mag ik gerust wel zeggen, hebben een hele grote duim (…).

  Maar wie nu bepaalt wat nep is of echt? Wie bepaalt dat hij of zij weet wat de Heilige Geest écht duidelijk wil maken?

  Het probleem van dit soort dingen vind ik dat er geen blauwdruk voor is. Het werkt via openbaring, en openbaring is moeilijk voor rede vatbaar. Zoveel visies op dit onderwerp; wie heeft het bij het rechte eind en waarom?

  Bij zo’n David kan zelfs iemand met een chomosoom 21 teveel nog aanvoelen dat het volstrekt doorgestoken kaart is, maar toen ik door mijn oudsten en voorganger met me liet bidden was dat een heel ander verhaal. Achteraf zie ik wel in hoe de vork in de steel zat, maar op dat moment vertrouwde ik ze volledig. Het enige resultaat was echter dat ik nog meer verscheurd werd van binnen en me sindsdien nooit meer met enige vorm van bevrijdingspastoraat heb ingelaten. Maar hoe had ik dat van tevoren kunnen weten? Bevrijdingspastoraat is toch ter plekke Gods aanwezigheid aanroepen? Een strijd in de geestelijke wereld? Daar is geen liturgie van aanwezig.

  @Case, je zegt zelf al dat het moeilijk is nep van echt te onderscheiden. Hoe kun je dan in vredesnaam manipulatie op dit punt voorkomen? En waarom moet er zoveel schade worden aangericht voordat iemand zich realiseert dat wat hij meemaakt niet echt is, maar nep?

  En waar ligt volgens jou mijn verantwoordelijkheid in de ervaring die ik hierboven heb geschetst?

 63. Bokkepoot zegt :

  @PP

  Wat hen betreft zal dat vloeken ook een bovennatuurlijke manifestatie zijn geweest in combinatie met het weglopen.

  Wat jou betreft ook?

  Met dat vloeken viel het wel mee, overigens, en ik liep niet weg tijdens het bidden. Onderging het allemaal braaf. Mijn emoties kwamen pas los toen ik naderhand de deur uit liep.Toen begreep ik het allemaal nog niet zo goed, maar achteraf denk ik dat ik me toen realiseerde dat ze het tegen mij hadden, en niet tegen ‘demonen’. Voor mij is dat denk ook een omslag geweest in mijn denken over homoseksualiteit.

  Overigens tekenend dat niemand van die oudsten of de voorganger er ooit nog één woord met me over gewisseld heeft. Zelfs niet gevraagd hoe het nu met me ging. Ik vermoed dat het een heel lastig en confronterend onderwerp was in die gemeente. Dus dan bid je er een keer voor en dan ‘vertrouw’ je er op dat die demonen allemaal met hun staart tussen de poten verdwenen zijn en noooooit meer terugkomen. 😕

 64. Professor Prietpraat zegt :

  @Bokkepoot,

  Nee, wat mij betreft niet.

  Wat betreft je andere vragen, goede vragen, als ik later op de dag wat meer tijd heb zal ik eens kijken of ik er wat op kan reageren waar ik kan, ik heb ook niet alle antwoorden.

 65. Maarten zegt :

  @Bokkepoot

  Maar wie nu bepaalt wat nep is of echt? Wie bepaalt dat hij of zij weet wat de Heilige Geest écht duidelijk wil maken?

  Het probleem van dit soort dingen vind ik dat er geen blauwdruk voor is. Het werkt via openbaring, en openbaring is moeilijk voor rede vatbaar. Zoveel visies op dit onderwerp; wie heeft het bij het rechte eind en waarom?

  Voor mij genoeg reden om hélemaal niet meer te geloven in de Heilige Geest. Als God er zelf niet duidelijk genoeg over kan zijn, dan maar niet. Ik heb volgens mij weleens het verhaal vertelt van een kennis die een exorcisme hadden ondergaan. Als ik haar verhaal moet geloven dan zijn daar echt bijzondere en bovennatuurlijke zaken gebeurd. Maar vervolgens kwam er weer zoveel onzin bij kijken zoals dat elk mens demonen van lust en begerigheid in zich heeft dat ik haar verhaal uiteindelijk toch met een korreltje zout moet nemen.

 66. Bokkepoot zegt :

  @Maarten

  Ik heb mijn geloof losgelaten, dus ook mijn geloof in de HG en bevrijdingspastoraat. Maar ik probeer me hier te verplaatsen in het perspectief van diegene die er wel in gelooft en daarbij onderscheid probeert te maken tussen wat er echt is en wat niet. Dat is oprechte nieuwsgierigheid. En misschien ben ik daarin ook wat agnostischer dan jij. 😉

  ———————————-

  Je verhaal over die kennis die exorcisme had ondergaan zegt me helemaal niets.
  Maar je mag het best nog een keer vertellen, hoor! 😀

  *haalt vast zak chips en fles cola tevoorschijn*

 67. Bokkepoot zegt :

  @Maarten

  Als God er zelf niet duidelijk genoeg over kan zijn, dan maar niet.

  Dit is dus EXACT hoe ik er over denk. “Dan maar niet.” Maar dat kan in mijn geval best een vrijblijvende gedachte zijn.

 68. Maarten zegt :

  @Bokkepoot

  Ik heb mijn geloof losgelaten, dus ook mijn geloof in de HG en bevrijdingspastoraat. Maar ik probeer me hier te verplaatsen in het perspectief van diegene die er wel in gelooft en daarbij onderscheid probeert te maken tussen wat er echt is en wat niet. Dat is oprechte nieuwsgierigheid. En misschien ben ik daarin ook wat agnostischer dan jij. 😉

  Sorry ik probeerde de balans weer even gelijk te trekken en ook mijn eigen verhaal te vertellen 😉 Maar ik ben ook wel nieuwsgierig naar andere verhalen hoor. Ik ben alleen zeer sceptisch, ik weet niet of de term agnostisch hierbij van toepassing is?

 69. Bokkepoot zegt :

  @Maarten

  Ik ben niet zo goed in termen. Dus ‘agnostisch’ zal hier wel niet van toepassing zijn. 😳 :mrgreen:

  Ik denk dat jij iets absoluter bent in je denken dan ik. Ik bedoel met ‘agnostisch’ zo ongeveer dat ik in het midden laat of God bestaat of niet. Een soort van ‘ik weet het niet’, of ‘ik denk het niet’, soms een ‘het zou best kunnen’, maar vooral – om met de woorden van Pittig te spreken – doet het er gewoon niet (meer) toe voor mij.

  Maar bij bovenstaande ideeën over bevrijdingspastoraat zit het in m’n aard om gewoon zo open en naïef mogelijk in te gaan op de stellingen die op tafel worden gegooid. Natuurlijk ben ik sceptisch (duh!) maar dat parkeer ik dan gewoon even. 😉

 70. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Sinds ik een boeddhabeeld in mijn studeerkamer heb, is het mijn gezondheid stukken beter gegaan! Halleboeddha!

  @ bokkepoot

  Schreeuwen, op de grond spartelen, vloeken, etc. zijn allemaal prima verklaarbaar als psychologische uitingen. Het is heel belangrijk om bij die dingen door te vragen en er niet tegen te gaan bidden, want dan dwing je de trauma’s en emoties die er achter zitten alleen maar weg en zet er een enorm verboden toegang bordje bij.

  Tijdens de studie heb ik een college “bezetenheid” in allerlei godsdiensten gevolgd. Sociologisch en psychologisch zeer interessant. Vrouwen die in het dagelijkse leven geen enkele status hebben, krijgen op die manier toch aandacht of een positie.

  Lees maar eens hier wat er allemaal kan gebeuren:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Altered_state_of_consciousness

  Schokken, trillen, schuim op de mond, oncontroleerbare bewegingen, etc.

  In het religieuze (hier: evangelische) wereldbeeld is het dan heel gemakkelijk om aan demonen te denken. Dat gedrag zal door velen als beangstigend worden ervaren en hun reacties van angst voeden ook weer het vreemde gedrag.

  Ik heb in een evangelische samenkomst mensen voor een meisje zien bidden, die seksueel is misbruikt. Dan is haar lichamelijk dus ook verschrikkelijke dingen aangedaan en dat zal zich in een emotionele en zeer beladen setting dus ook heel snel lichamelijk uiten. Dat meisje werd een nieuw trauma bezorgd door de mannelijke leiders die handen oplegden en met een groep om haar heen gingen staan… Verschrikkelijk! En vergeet niet de angst die er heerste bij zowel bidders als het meisje zelf voor wat er allemaal gebeurde…

  En tegen omstanders werd gezegd dat dit allemaal heel goed was en dat Gods Geest aan het werk was…

  Wat er allemaal gebeurt in de meeste vormen van bevrijdingspastoraat is psychologisch en sociologisch gezien onverantwoord.

 71. Maarten zegt :

  @Bokkepoot

  Ik denk dat jij iets absoluter bent in je denken dan ik. Ik bedoel met ‘agnostisch’ zo ongeveer dat ik in het midden laat of God bestaat of niet. Een soort van ‘ik weet het niet’, of ‘ik denk het niet’, soms een ‘het zou best kunnen’, maar vooral – om met de woorden van Pittig te spreken – doet het er gewoon niet (meer) toe voor mij.

  Ik weet eigenlijk niet of ik absoluter in mijn denken ben dan jij. Ik merk zelf vaak dat we over veel zaken hetzelfde denken. In het verhaal wat jij vertelt herken ik me namelijk opnieuw weer volledig. Een God voegt weinig toe aan mijn leven, dus doet die God er niet echt meer toe.

  Tegelijkertijd vind ik waarheidsclaims wel erg belangrijk. Stel dat er wel een God is die mensen naar de hel stuurt omdat ze niet precies dit of dat dogma geloofd hebben, dan wil ik daar liever niet het slachtoffer van zijn. Daarom ben ik soms nog wat meer van het ‘debunken’. Een zeer milde vorm van angst (hoewel je het eigenlijk niet eens angst kunt noemen, meer frustratie) is dus denk ik de enige reden dat ik over sommige zaken wat scherpere uitspraken doe.

  Over het exorcisme-verhaal kan ik helaas niet meer vertellen, dat vind ik te privé. I’m sorry.

 72. Bokkepoot zegt :

  @Pittig

  Ik kende vroeger een jonge vrouw die seksueel ernstig was misbruikt als kind en daarbij een nogal extreme vorm van DIS had opgebouwd. Ik heb slechts een aantal ‘alter ego’s’ van haar van dichtbij meegemaakt, maar dat was op z’n zachtst gezegd best indrukwekkend. Dat was geen rollenspel. Ze was op zo’n moment echt iemand anders.

  Ze is er – voor zover ik weet – voor een groot deel van los gekomen, na jarenlange therapie. Emotioneel slopend, want ze moest onder ogen zien dat ze zelf die alters had gecreëerd en dat hun herinneringen háár herinneringen waren. Langzaam maar zeker ging ze aan de slag met het verwerken van háár trauma’s, en voor zover ik het begrepen heb verdwenen daarmee ook haar alters steeds meer naar de achtergrond. Niks geen bevrijdingspastoraat, maar gewoon keihard werken.

  Uiteindelijk is ze er relatief goed uitgekomen. Met de herinneringen aan een ooit vakkundig weggewerkt verleden, maar met een sterkere en zelfverzekerder persoonlijkheid.

 73. Bokkepoot zegt :

  @Maarten

  Ik denk dat je gelijk hebt. Mijn nieuwsgierigheid en ‘naieve’ opstelling is uiteindelijk ergens ook wel gewoon een vorm van debunken. Maar niet te rechtstreeks. Ik probeer in de belevingswereld van die ander te kruipen. Deels uit nieuwsgierigheid, deels om toch ook los te peuteren hoe de waarheid nou in elkaar steekt.

  Over het exorcisme-verhaal kan ik helaas niet meer vertellen, dat vind ik te privé.

  Ik dacht dat je het al verteld had?
  Maar natuurlijk snap ik dat het te privé kan zijn. En te kwetsbaar ook misschien.
  Maar goed, zo nieuwsgierig ben ik nou óók niet, hoor….. 😉

  *ruimt cola en chips maar weer op*

 74. Maarten zegt :

  @Bokkepoot

  Ik denk dat je gelijk hebt. Mijn nieuwsgierigheid en ‘naieve’ opstelling is uiteindelijk ergens ook wel gewoon een vorm van debunken. Maar niet te rechtstreeks. Ik probeer in de belevingswereld van die ander te kruipen. Deels uit nieuwsgierigheid, deels om toch ook los te peuteren hoe de waarheid nou in elkaar steekt.

  Achja misschien kruip ik weleens te weinig in de belevingswereld van een ander en ben ik weleens te lomp. We maken allemaal fouten natuurlijk.

  Ik dacht dat je het al verteld had?
  Maar natuurlijk snap ik dat het te privé kan zijn. En te kwetsbaar ook misschien.
  Maar goed, zo nieuwsgierig ben ik nou óók niet, hoor….. 😉

  *ruimt cola en chips maar weer op*

  Haha ja ik had het de vorige keer net zo kort verteld als zojuist volgens mij. Maar het zou ook kunnen dat het op een andere plek op het internet was.

  Of het echt een cola en chips-verhaal is betwijfel ik ook trouwens, maar dat geheel terzijde 😉

 75. Bokkepoot zegt :

  @Maarten

  Achja misschien kruip ik weleens te weinig in de belevingswereld van een ander en ben ik weleens te lomp.

  Ik vind je echt alles behalve lomp.
  Ik vond ook niets lomp of ‘fout’ aan je reactie.

  Of het echt een cola en chips-verhaal is betwijfel ik ook trouwens

  Uiteraard. Dat contrast probeerde ik juist met een knipoog aan te geven. Foute humor, sorry. 😉

 76. Maarten zegt :

  @Bokkepoot

  Ik vind je echt alles behalve lomp.
  Ik vond ook niets lomp of ‘fout’ aan je reactie.

  Thanks, dat beschouw ik als een compliment.

  Uiteraard. Dat contrast probeerde ik juist met een knipoog aan te geven. Foute humor, sorry. 😉

  Haha die had ik even niet door, maar geen probleem.

 77. Stijlvol zegt :

  Ik heb het geprobeerd.
  Nu lig ik aan God te denken terwijl ik wil rukken… Teringjantje!

 78. Bokkepoot zegt :

  @Stijlvol

  Toch beter dan andersom.

 79. Stijlvol zegt :

  Bokkepoot zegt :6 februari, 2014 om 11:04 am

  Daar heb je dan wel weer een goed punt. Maar misschien voelt dat juist wel vet lekker, weten wij veel. God is niet zo zeer een man, dus tja…

 80. Bokkepoot zegt :

  *houdt wijselijk zijn mond*

 81. beervis zegt :

  So, en ik dacht dat ik de onderbuik kon raken…

 82. TommyLee zegt :

  Dit gaat helemaal nergens over…

 83. beervis zegt :

  juist

 84. DsDre zegt :

  Ik hoor net dat je homo wordt als je naar Byonce kijkt.
  vanaf 6.34

 85. Bokkepoot zegt :

  @DsDre

  Na zo’n filmpje snak ik naar een bevrijdingssessie met Zeurensen. 😕

  *gaat vast op grond liggen*

 86. Bokkepoot zegt :

  @TommyLee

  Dit gaat helemaal nergens over…

  Klopt! 😀

  Maar misschien had je hier nog wel wat kanttekeningen bij? 😉
  Voel je nergens toe verplicht hoor, maar het zijn wel vragen die ‘ergens over gaan’ denk ik.

 87. TommyLee zegt :

  @bokkepoot: dat was mijn kanttekening 🙂

 88. Im Gegenteil zegt :

  Elke keer als een gristen klaarkomt dmv masturbatie, gaat er in de hemel een engeltje dood… MOORDENAARS!!!!

 89. Bokkepoot zegt :

  @TommyLee

  😕 ❓

  Heb jij het nou over deze vraag [KLIK] van mij?

  Of bedoel je dat de materie nergens over gaat? Want dáár kan ik dan wel weer inkomen, maar ik dacht eigenlijk dat je hiermee……

  TommyLee: @case, daar ben ik het wel mee eens, Wat het extra lastig maakt is dat de mensen die nep produceren meestal denken dat ze het goed doen. Sleutelwoord daarbij is de status die iemand zichzelf gegeven heeft of door anderen is aangepraat. Profeet, leraar, iemand met onderscheiding van geesten, allemaal mooie termen maar dan kan er nog bagger geproduceerd worden!!

  ….. zelf aangaf dat het wat JOU betreft wel degelijk ergens over gaat. 🙂

 90. TommyLee zegt :

  @bokkepoot: Het waren de uitspraken van @stijlvol die mij tot deze conclusie brachten. mijn voorgaande reactie aan @case stond daar geheel los van!

 91. Bokkepoot zegt :

  @TommyLee

  Dat weet ik! 🙂
  Over het stukje van @Stijlvol en mij zei je:

  “Dit gaat helemaal nergens over…”

  Maar toen ik vroeg of je eventueel nog wat kanttekeningen had bij mijn eerder gestelde vraag aan jou, @Case en @Professor Prietpraat zei je:

  “dat was mijn kanttekening :-)”

  En het is me nu dus nog steeds niet duidelijk of je mijn eerdere vraag aan jullie drieën überhaupt wel gezien hebt.

 92. TommyLee zegt :

  @bokkepoot: Bedoel je die vraag over jouw verantwoordelijkheid?? Ik denk dat de verantwoording in de eerste plaats bij de leiding berust. Verder moet je je niet van alles op je mouw laten spelden. Wakker blijven;-)

 93. Bokkepoot zegt :

  @Tommy

  Mijn vraag ging wel iets verder dan dat, maar het waren uiteindelijk ook vooral @Case en @PP die hier vrij uitgebreid nogal stellige uitspraken deden over bevrijdingspastoraat. Mijn eigenlijke vraag was vooral hoe men dan ‘echt’ en ‘nep’ uit elkaar houdt, hoe men denkt de HG hierin te verstaan en hoe men voorkomt dat er manipulatie bij optreedt.

  Maar laat verder ook maar, in elk geval is de spraakverwarring opgelost. 😉

 94. mafchauffeur zegt :

  @Bokkepoot: je wordt geroepen. Knuffelbeer Chauffeur annex vurige bidder gezocht. En ik heb het nogal druk momenteel.

  Ik zoek iemand die vol vuur en vol bewogenheid is voor zieke mensen, die af en toe met me wil meegaan om te bidden voor zieken. Renate is momenteel even in beslag genomen door de baby dus ik heb een strijder nodig. Niet iemand die op zoek is naar positie of bediening maar iemand die brandt van liefde voor gebroken mensen en die vol is van de heilige Geest.

  Stuur me een berichtje als je dat ziet zitten. Dit is dus niet voor in een meeting, maar om af en toe bij iemand thuis te gaan bidden. Je moet ook auto kunnen rijden, dan kunnen we de rit afwisselen en frist bijven

  En je moet overdag beschikbaar zijn, dus niet alleen in de weekends. Ik wil vooral overdag op pad gaan.

  Laat weten als God je hart hierdoor laat opspringen.

  PS: Dit is voor mannen bedoeld. Ik ga niet op pad met een andere vrouw

  https://www.facebook.com/ontdekgod?hc_location=timeline

 95. Bokkepoot zegt :

  LOL!

  @maf

  Ik voelde meteen mijn hart een tel overslaan opspringen, maar godzijdank helaas heb ik geen rijbewijs. 😦
  Anders had ik graag gesolliciteerd.

  Ik denk namelijk dat het erg zou klikken tussen Zeur en mij. Zo’n aantrekkelijke vent aardige man die niet alleen verstand heeft van homo’s, maar die – mocht het nodig zijn – een stevig potje goddelijk knuffelen weet in te zetten als afkoelingstherapie, mocht ik me onderweg weer eens niet kunnen beheersen (ik bedoel, je bent homo of je bent het niet, natuurlijk).

  Onderweg kan hij me dan, tussen het knuffelen door, meteen ook openbaren welke van de vier zes door God aan Zeur geopenbaarde oorzaken van homoseksualiteit op mij van toepassing zijn. Daar kunnen we dan gelijk voor bidden! 😀

  Ik zeg: een win-win situatie.

  Ik ga me vast opgeven.
  God zorgt wel voor dat rijbewijs.

 96. mafchauffeur zegt :

  @Bokkepoot: niet zeuren over dat rijbewijs. Zelfs zónder Bovennatuurlijke bescherming is de kans dat je dat aan iemand moet tonen is nagenoeg nihil. Kwestie van nergens tegenaan botsen.

  Hoewel dat misschien niet zal meevallen met zo’n lekkere kerel naast je.

 97. Bokkepoot zegt :

  @maf

  Helaas: ook zonder lekkere kerel naast me is er enig oorzakelijk verband tussen enerzijds het niet bezitten van het rijbewijs, en anderzijds mijn motorisch en cognitief onvermogen om de op, aan en eventueel ook langs de weg aanwezige objecten effectief te kunnen ontwijken en tegelijkertijd binnen een bepaald tijdsbestek op de gewenste plaats van bestemming te geraken. 😳

 98. mafchauffeur zegt :

  @Bokkepoot: jammer.

  Je hebt echt wat gemist.

  Gisteren heb ik met een andere broeder gebeden voor twee ernstig zieke dames. Zoals altijd heeft de Heer me verrast. Twee uur lang bediende Hij hen, de aanraking ging heel diep. Veel tranen, veel vreugde, veel liefde, diepe bevrijding, heel bijzonder.

  De kracht van God was heel sterk werkzaam, de dames voelden God heel intens en beiden straalden ze na het gebed. Ze zagen en voelden de heerlijkheid van God op diverse manieren. De ene vrouw zag tijdens het gebed een enorme zuil van licht uit de hemel komen. Ze moest eerst huilen en daarna liet de Heer haar spontaan lachen. Ze was helemaal verbaasd. Lachen zonder reden? God maakte haar innerlijk vrij. Een grote blokkade werd verwijderd. Nu kan zijn Geest veel meer in haar stromen… heerlijk!

  Er was veel innerlijke genezing, die vaak aan de basis ligt van lichamelijke klachten.

  Jezus was zo sterk aanwezig, Hij zong over hen, omhelsde hen, openbaarde Zichzelf zo wondermooi… Er is een nieuwe tijd aangebroken voor deze mensen. Een tijd van liefde, herstel, vrijheid, rust…

  https://www.facebook.com/ontdekgod?fref=ts

 99. Bokkepoot zegt :

  Hij zong over hen

  😕 ❓

  Gisteren heb ik met een andere broeder gebeden voor twee ernstig zieke dames. (…) Er is een nieuwe tijd aangebroken voor deze mensen. Een tijd van liefde, herstel, vrijheid, rust…

  Mooi. Wanneer komen ze weer hun bed uit?

%d bloggers liken dit: