Welk een vriend is onze Jezus

In Friesland hebben de punkbands Strawelte en De Hunekop samen een track opgenomen. De melodie herken je direct: ‘Welk een vriend is onze Jezus’, alleen gaat dit liedje over dat je alleen je hond nog kunt vertrouwen… Beide bands hebben in Friesland een behoorlijke cultstatus opgebouwd.

Advertenties

9 responses to “Welk een vriend is onze Jezus”

 1. Spoorzoeken says :

  Mijn gezinsgenoten raakten hiervan in de stress. Zou aan de kwaliteit van mijn laptop speakers liggen. Toch maar eens wat nieuws aanschaffen.

 2. beervis says :

  Ik kan het niet verstaan.

 3. zeepkist says :

  De Friese wouden, thuis van Bottenbley, Hûnekop en ondergetekende. Zit nog een mooie oude grap in dit lied. Een herder is een bekend merk mes.

  We hebben een reputatie als messentrekkers, en ‘de Herder is mijn Redder’ is onze belijdenis.

 4. agilhartje says :

  In het filmpje komt ook nog een “halleluja” en een kinderbijbel voorbij. De Friezen waren zich dus wel bewust van de oorsprong van de melodie.
  Overigens zongen de soldaten in de 1ste wereldoorlog het met de tekst: “When this bloody war is over”, recycling is van alle tijden!

 5. Professor Prietpraat says :

  Misschien moet Renate Sorensen maar naar het platteland van Friesland verhuizen met paardjes en huisraad en gezin. Zo te horen zullen haar zangkwaliteiten vast meer gewaardeerd worden dan in de rest van Nederland 😉 Auw, mijn oren. En nu snel dit Friese geluid vergeten…

 6. Professor Prietpraat says :

  Zou het beter klinken met een 5 liter bier achter de kaken?

 7. Happyclappybaptist says :

  Ondertiteling maakt het wel makkelijker te volgen….

 8. Stijlvol says :

  Fucking briljant xD
  Ken de bân, want ken wat Friezen.
  De reaksjes syn dan ek geniaal!

 9. Justin Case says :

  Duurt langer dan 3 minuten, geen punk dus.