Benny Hinn, de grote godsman

benny-hinn-fotoWeet je welke evangelist het meest door God gebruikt wordt? Benny Hinn. Publicist David Zeurensen heeft daarom een hele pagina aan deze bijzondere godsman gewijd. Zeur vindt het onbegrijpelijk dat iemand die zijn leven 100% voor Mammon voor Jezus inzet op internet zo door het slijk wordt gehaald en wordt afgeschilderd als een valse profeet. Die man zit tjokvol met de Heilige Geest – hoe kan het anders dat mensen in zijn samenkomsten beginnen te schuldden? Nou? Nog een bewijs: miljoenen mensen hangen aan zijn lippen, dus moet het wel van God zijn.

Persoonlijk heeft Zeur ook veel aan Benny Hinn te danken. Door het lezen van ‘G-g-g-g-oedemorgen Heilige G-g-g-g-eest’ is hij genezen van een geest van stotteren. Dat Nederlanders het niet pruimen dat pastor Benny zo stinkend rijk is komt door onze eigen geest van armoede en klein denken, een leugen waar Calvijn ons mee heeft opgescheept. Amerikanen hebben veel meer een geest van groot denken, geloof en doorbraak. Pastor Benny heeft een prachtig landhuis en een eigen Arabisch fokpaard vliegtuig, dat is een kenmerk van godsvrucht en zegen.

Mensen die kritiek hebben op pastor Benny baseren dit volgens Zeur op oncontroleerbare geruchten.

“Stel jezelf eens eerlijk de vraag (als jij kritiek hebt op Benny Hinn): ken jij hem persoonlijk? Weet je hoe hij omgaat met geld? Ben jij misschien zijn boekhouder? Kijk je regelmatig op zijn bankrekeningen? Ken je zijn leven achter de gesloten deuren? Weet je hoeveel hij in het verborgene geeft aan de armen? Nee, je weet absoluut niets over al deze aspecten van zijn leven of zijn bediening. Het enige wat je weet is wat je op internet leest en wat geschreven is door mensen die vaak niets anders doen dan elke dag een andere man van God zwart maken.”

Gelukkig weet Zeur wél hoe pastor Benny met z’n geld omgaat.

“Als ik Benny Hinn een beetje ken, weet ik dat hij iemand is die van zijn vermogen heel veel geeft, zonder dat iemand er ooit iets vanaf weet – behalve zij die tot hun verbazing de giften ontvangen. Benny Hinn zet zijn schouders onder veel zendingsprojecten. God is de enige die dat weet en ziet. Daarom kan alleen God hem oordelen.”

Hm… als alleen God dat weet en zie, hoe weet Zeur dat dan? Ziet hij dat in de geest of zo? Waarschijnlijker is het dat Zeur gewoon compassie heeft met zijn collega-martelaar.

“Over mij worden er ook heel wat absurde dingen verteld op internet. Maar mensen die eerlijk naar mijn leven en werk kijken weten wel beter. Het betekent echt niet omdat er een stel gefrustreerde critici een artikel over je schrijven op internet, dat zij iets zinnigs te vertellen hebben over je. Elke gek kan de meest negatieve flauwekul schrijven over wie dan ook. Dat betekent helemaal niets.”

Dat vinden wij ook. Op geruchten moet je nooit afgaan. Maar gelukkig zijn er ook nog journalisten die hun werk doen en jaren geleden al hebben aangetoond dat Benny Hinn een van de grootste charlatans in de gristelijke scene is. En David Zeurensen is zijn profeet. Kijk en oordeel zelf.

Advertentie

54 Reacties op “Benny Hinn, de grote godsman”

 1. afolus zegt :

  Je zou toch gaan stotteren van verontwaardiging als je deze opgeblazen zakkenvuller zie acteren in zijn “bisschopskostuum” met opgeborduurd ministryembleem..
  Echt onbegrijpelijk dat hele volksstammen deze heilloze komediant achterna lopen en hun zuurverdiende centjes aan hem beschikbaar stellen.

  Vermoedelijk zoekt David S. een vakantieverblijf met vliegvervoer in de USA voor de komende zomer. Ik kan geen andere reden verzinnen voor zijn vriendelijke woorden over mr. Hinn.

 2. Johan Th. Bos zegt :

  Al is het dan positief, Zeur spreekt ook een oordeel uit over Hinn. Maar misschien kent hij wel zijn boeken, kijkt hij achter Hinns gesloten deuren (waaruit al eens een echtscheiding voortkwam, die kennelijk niet zo lucratief
  bleek) enzovoort. Elke gek kan niet alleen de meest negatieve ook de meest positieve dingen over zelfbenoemde gezalfden zeggen op internet…

 3. Sok zegt :

  Hinn in het tweede filmpje: “If I was fake, I would definitely give them back their money.”
  Wat een bijzondere logica.

 4. Wim zegt :

  De wens van ‘Zeur’ is de vader van zijn gedachten……………..

 5. mafchauffeur zegt :

  Hiermee is maar weer eens zonneklaar dat GG zich laat gebruiken als instrument van Satan.

  Zoals Elia, die na zijn klinkende succes op de berg Karmel, waarna waarbij hij alle Baäl-profeten ter dood liet brengen voor schut zette, in een hevige depressie geraakte, heeft Zeurensen na een week van geestelijke hoogtepunten nu op maandag ineens weer een dolk in de rug zitten. En bedankt.

  Afgelopen dagen elke avond gekeken naar de uitzending van het twintigjarig jubileum van de Toronto Blessing. Ik ben er vier maal geweest, en iedere maal ben ik onbeschrijflijk gezegend geweest.

  Het is niet alleen nostalgie:

  Door het kijken naar dit jubileum, en de woorden van de Heer te horen, te zien wat God daar doet, de vele getuigenissen opnieuw te horen van mensen die onvoorstelbaar radicaal genezen en bevrijd zijn, en de diepe, vurige predikingen te horen met de zuivere klank van Gods hart, voel ik me bevrijd en heel erg bemoedigd. Het geeft me enorme vreugde om te zien dat God er nog steeds zo bijzonder aan het werk is, en dat Hij aankondigt dat er een nieuwe beweging komt die nog veel dieper zal zijn. Wat ik bijzonder vind is dat God doorheen zijn profeten sprak over een krachtige heiligheid die zal komen. En dat deze beweging voor een groot deel op straat zal zijn. Manifestaties van de Geest op straat, met veel genezingen.

  De kritische geluiden zijn hem niet ontgaan. Maar:

  Ik wil God eren. Ik heb meer vertrouwen in Gods vermogen om ons te leiden in de waarheid, dan dat ik satan vertrouw dat hij me leidt in misleiding.

  Dat betekent natuurlijk niet dat je niet waakzaam moet zijn en niet moet toetsen. Maar dat is JUIST wat ik doe. En ik beoordeel de Toronto Blessing op grond van de overvloedige vruchten, de radicaal bijbelse prediking en de heerlijke openbaring van Jezus Christus als een ware uitstorting van de heilige Geest.

  Over hoe je om moet gaan met de laatste stuiptrekkingen van GG is hij volstrekt helder.

  O ja: ik weet dat er een idiote alarmkreet rondgaat dat dit allemaal ‘kundalini’ is. Als er iets belachelijke kletspraat is, is dat het wel. Mensen die moeite hebben met een bepaalde manier van werking van Jezus, en Zijn heilige Geest verzinnen soms de gekste dingen om dit in een kwaad daglicht te zetten. Maar ik weet wel beter. Geniet van wat God doet en negeer maar al die zwets zwans en zever die op internet circuleert.

  Ik post dit ook niet om een zoveel vleselijke onzin-discussie op Facebook te ontketenen. Als je niet kunt weerstaan aan de diepe urgente neiging om te beginnen vechten, dan zeg ik alvast: ik verwijder elke negatieve opmerking. Ik wil geen gezever meer. God is heerlijk, puur, genezend, bevrijdend, bemoedigend aan het werk en het is fantastisch. En Hij gaat alleen maar doooooooooorrrr! En alle kundalini, poempalini en hoempapa geesten rennend gillend weg door de Geest van God! Prijs Jezus!

  https://www.facebook.com/ontdekgod?fref=ts

 6. Agilhartje zegt :

  Goedgelovig heeft altijd een speciaal plekje voor de charismatische kant van het christendom. Het is ook een dankbare afdeling met veel vreemde kostgangers en zelfbenoemde leiders.
  Daarmee vergeleken zijn de PKN, de RK-kerk, de doopsgezinden, de baptisten en dergelijke maar saaie clubs…

  Wat ik me vooral afvraag: waarom steunen zoveel mensen dergelijke charlatans? Hinn en zijn soortgenoten zouden brodeloos zijn als gelovigen hun koppie er bij houden en emotie niet laten regeren.

  Het is tijd voor een arme prediker die afziet van weelde en leeft van het maken van tenten of zo iets.

 7. mafchauffeur zegt :

  @Agilhartje:

  Het is tijd voor een arme prediker die afziet van weelde

  We hebben Jorge Bergoglio nu toch? 🙂

 8. Johan zegt :

  Zwets, zwans en zever. Dat kunnen alleen Belgische stotteraars. Over de z kun je je tong niet breken en het Vlaams biedt wat extra taalmogelijkheden met de zet. Probeer deze maar eens, ooit opgeduikeld bij Urbanus:

  Zeven Zaventemse zotten zullen zes zomerse zondagen zwemmen zonder zwembroek. Zware Zulien, zijn zuster zaliger, zei: ‘Ze zijn zeker zot zeg, ze zullen zinken!’

  Nu om te testen om David echt genezen is: De kat krabt de krullen van de trap (5x snel achter elkaar).

 9. beervis zegt :

  Ik denk echt dat als je het werk van ´God` doet en daarmee je geld verdiend een sober leven daarbij te verwachten valt. Dat was volgens mij ook de vrijmoedigheid van Jezus en de kracht van zijn boodschap….. In ieder geval toen Jezus nog leuk was en niet overgelaten aan de fantasie van een groot aantal volgelingen.

  Benny Hinn verziekt mijn inziens de boodschap van werkelijke gelijkwaardigheid en verkwanseld de waarde van de ziel. Ik hoop dat Benny veel arme mensen helpt en anders dat Karma zijn neus op de metafysische feiten drukt die hij fantaseert en verkondigd.

 10. Ettje zegt :

  Ik heb nooit begrepen, of het nu om grote of kleine kommedianten ging, waarom mensen er zo gemakkelijk intrappen, @afolus. ’t Is en blijft voor mij onbegrijpelijk. En daarom vind ik het jammer dat GG verdwijnt. Want wie moet ze dan bij name gaan noemen en ’t volk er voor waarschuwen?

 11. beervis zegt :

  @Etje

  Mijn ervaring is dat mensen hiervoor niet te waarschuwen zijn. Men zegt in de christenwonderwereld dat wonderen gebeuren als je er in blijft geloven #genezingsproces. Ik heb met verschillende mensen hierover gediscussieerd en gesproken. Er valt niks te doen met bewijzen of het na gaan van realiteit. Als iemand kiest voor een paragnost, vaak als (laatste) hoop, kan je hoog en laag zingen over natuurwetten en de menselijke geldlust, het heeft gewoon geen zin. Het beste is om iemand zelf verantwoordelijk te stellen waar hij of zij in gelooft. Dan kan zo iemand bij teleurstelling zichzelf te rade gaan, want daar ligt de oorsprong van het probleem. Dan spreek ik uiteraard wel over de westerse wereld. In de derde wereld moet meer onderwijs en wetenschap de ruimte krijgen.

 12. mafchauffeur zegt :

  @beervis: typisch gevalletje van een verkeerde “mindset”. 😉 😉 😉

  Dat vermaledijde Calvinsme heeft toch veel kapotgemaakt. 😎

 13. beervis zegt :

  @Maf

  Zucht, Calvijn en Nietzsche de bron van mijn al dan niet uitverkozen alcoholische bestaan…

 14. mafchauffeur zegt :

  Vooruit. Dan gooi ik er ook maar een citaat van Renate Zeurensen op FB oncontroleerbaar gerucht in.

  Davids familie vroeg zich ook al af wat ons bezielde om notabene naar Nederland te gaan in crisistijd. Maar ja, dat is weer typisch God natuurlijk, die stuurt je naar de crisis om er zijn wonderen te demonstreren en te laten zien wat Hij doet met zijn kinderen in crisistijd. Hahaha! Jahaa, als je wonderen wilt zien, en als God zegt dat Hij wonderen gaat doen, jaaaa, dan kun je wel nagaan dat er een situatie gaat komen waarin die wonderen nodig zijn…….doordenkertje…. nou ja, als de nood het hoogst is is de redding nabij, en dus duurt het niet lang meer voor we zijn wonderen gaan zien! Haha. Niet nadenken gewoon geloven . Liefs en zegen!

  Soms heb ik heimwee ja, naar t schooltje, naar de GB, naar de Delhaize en naar de parkeerruimte voor de supermarkten… ja, ’t is wel wennen als je nog moet wennen En babytijd nu, dus ja, dat maakt je soms wat melancholisch toch? Heeft David geen last van ze! En toch zitten de kids nu op een veel betere school hoor, een evangelische! in Brugge stond er een heks in de aula. maar daar kwamen ze toen nog niet . En nu worden de kids gehaald en gebracht met taxivervoer, dus nog beter .

  bron: https://www.facebook.com/ontdekgod?fref=ts , 25 januari.

  Ik vroeg mij al af of de kinderen na de verkoop van de tweede auto soms per paard naar school moesten.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/12/11/te-koop-apostolisch-boodschappenwagentje/

  Maar gelukkig, de refo-taxiregeling geldt óók voor evangelischen. 🙂

 15. engel zegt :

  @maf,

  Wie betaalt die taxi dan? Van de opbrengst van die mooie Honda of ons belastinggeld?

 16. mafchauffeur zegt :

  @engel: ik heb daar geen collecte voor langs zien komen, dus ik vermoed het laatste.

  Volkomen terecht, overigens. Artikel 13.
  http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/XHTMLoutput/Actueel/Voorst/60367.html

  En ga nu niet zeuren over “jouw” of “ons” belastinggeld. Belgen in Nederland den vreemde hebben het al zo zwaar.

  Ik vind Belgie in heel veel opzichten veel verder voor op Nederland. Zo kunnen kinderen op 2,5 jaar al naar kleuterschool, en daar ook slapen, precies als op een kidnerdagverblijf, maar dan door de overheid betaald! Kinderbijslag is vele malen hoger, in NL krijgen we voor 4 kids maar 2400 per jaar, terwijl we in BE voor 4 kids meer dan 7000 euro per jaar zouden krijgen. Huurprijzen zijn veel lager en de huizen en tuinen vele malen luxer en groter! Wij hadden daar bij een twee onder een kap huurwoning een tuin van 30 bij 11 voor maar 800 euro huur. En een heel groot huis! Nederlanders denken dat Nederland zoveel beter is, maar je kunt beter in Belgie zijn in elk financieel opzicht!

 17. engel zegt :

  Ik denk dat de familie Zeurensen ons langzaam aan het voorbereiden is voor hun terugkeer naar Belgie.

 18. mafchauffeur zegt :

  @engel: kan ik dit noteren als profetisch woord?

  Ah kijk, de eerste bevestiging.
  http://www.eventbrite.nl/e/tickets-worshipnight-met-bethel-team-9774043427?aff=es2&rank=5&sid=e507e6c2682111e381dd12313913b211
  De hemel daalt op 28 februari 2014 neer in Kortrijk.

 19. Johan zegt :

  Wat een gezeur weer. Iedereen weet dat Nederland een hogere levensstandaard heeft dan België. Dan heb ik het nog niet eens over de inrichting van de openbare ruimte, want Belgische huizen zien er meestal niet uit. De enige wezenlijke voordelen van Belgie zijn dat ze het Groot Dictee altijd winnen, beter bier hebben, en minder hypotheekschuld. Als David het slim aanpakt, verdient hij hier in Nederland zoveel mogelijk geld en gaat hij in Belgie rentenieren, want minder vermogensbelasting.

  http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1436132/2012/05/10/Belgie-onderaan-bij-Europese-vergelijking-levensstandaard.dhtml

  http://europa.eu/about-eu/facts-figures/living/index_nl.htm

 20. St. zegt :

  Die Sörensen maakt zich vaak druk over grote belangrijke invloedrijke mannen Gods. Waarom toch? Hebben die mannen het echt nodig dat David het voor ze opneemt?

 21. PKN-broeder zegt :

  Matthëus6:24 (uit de bergrede)
  Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon.

 22. Vinegar zegt :

  “hoe kan het anders dat mensen in zijn samenkomsten beginnen te schuldden?

  Leuke, onbedoelde woordspeling GG! Ik snap wel hoe het kan zijn dat mensen ná zijn samenkomsten ‘beginnen te schulden’ oftwel: schulden beginnen te krijgen. :-))))

 23. beervis zegt :

  Nog nooit een verhaal gehoord van iemand die door giften te doen of zijn tiende inlevert in de schulden kwam.

 24. mafchauffeur zegt :

  @beervis: houden zo. Ik ken er meer dan tien persoonlijk.

  Ruim meer, eigenlijk.

 25. Vinegar zegt :

  @beervis, ik heb verhalen gelezen van mensen die zo ziek en zo wanhopig waren, dat ze bereid waren zich in de schulden te steken in de hoop genezen te worden door dit soort types…

 26. mafchauffeur zegt :

  Ook zonder genezingsbeloften kan dat hoor, aangemoedigd worden om je in de schulden te steken. Zelfs een salonfahige organisatie als Open Doors heeft zich daar weleens nogal agressief aan bezondigd. 😉

 27. Boktor zegt :

  Beervis, toen mijn banksaldo naar de haaien ging door geven ben ik er mee gestopt, problemen opgelost. En ik ken er ook enkelen die mijn voorbeeld maar eens moesten volgen, of daar iets of wat te laat mee zijn.

 28. engel zegt :

  @mafchauffeur,

  Heb je bewijzen voor je laatste stelling?

 29. afolus zegt :

  @maf
  Wie stelt bewijst….!

 30. rob zegt :

  @Maf

  In vergelijking met het lot van vervolgde christenen is een beetje schuld toch niet erg 🙂

 31. beervis zegt :

  @Boktor
  Jemig, wat moet jij je klote hebben gevoeld. Sorry, ik ben wat weeldig zo als Niek opmerkte. Ik vind het raar dat bij de EO daar nooit een itempje over is geweest. Ook op sites heb ik er nooit over gelezen. Ik zelf heb in mijn christelijke periode tegen het charismatische aangezeten. Tot dat ik naar een dienst ging waarbij de Pastor een collecte praatje ging houden over dat God van mij verwachtte dat ik een 10e over mijn bruto salaris aan de gemeente moest geven. En toen de collecte mand langs kwam zij die man: ik wil het niet horen rinkelen maar ritselen. Ik stond op en zei mijn vrienden gedag, dat was de druppel. Ontelbare discussies volgde over dit en andere onderwerpen rond charismatische denken, het had geen fuck zin. Later was ik niet meer welkom omdat ik een geest van verdeeldheid mee bracht. Ik was boos op ze en zei tegen mezelf: het is hun eigen verkozen achterlijkheid.

  Maar nu kom jij niet heel erg achterlijk over….

 32. ardbeg10y zegt :

  Ik snap het hele probleem niet zo. Het hebben van veel geld en bijbehorende levensstijl (met geblondeerde, gebotoxte vrouw) is toch juist zielig? Je zou het maar vol moeten houden, petje af hoor!

 33. mafchauffeur zegt :

  @afolus:

  Wie stelt bewijst….!

  Welke stelling bedoel je?

 34. mafchauffeur zegt :

  @rob: precies, dat was de strekking van het verhaal. 😦

 35. engel zegt :

  @maf,

  De stelling over Open Doors…… Zij zijn wel degenen geweest die het fundraisen in Nederland tot grote hoogten hebben gebracht….

 36. bramvandijk zegt :

  @afolus

  @maf
  Wie stelt bewijst….!

  Behalve als geloven in de stelling in kwestie natuurlijk, gezond en nuttig is 😉

 37. mafchauffeur zegt :

  @engel: ach, het was in de tijd dat je huis als pinautomaat gebruiken de normaalste zaak van de wereld was.

  In het bankwezen in ieder geval. 😉

  Balkenende I en II, de goede oude tijd, toen financiële crises enkel voorkwamen in verre oorden als Argentinië, Rusland, Azië en Mexico. 🙂

 38. beervis zegt :

  @Maf

  toen financiële crises enkel voorkwamen in verre oorden als Argentinië, Rusland, Azië en Mexico. 🙂

  Begint weer te komen had ik pas vernomen uit het nieuws. Tenminste als het zo door gaat.

 39. ardbeg10y zegt :

  Zelf heb ik een traditioneel-kerkelijke achtergrond en ik verbaas me erover dat juist in de kerken waar men dicht bij de geest leeft, financieele misstanden aan de orde van de dag zijn. Kan iemand mij hier meer over vertellen?

 40. engel zegt :

  @ardbeg10y,

  In dat soort clubs ontbreken vaak de controle mechanismen die in “gewone” kerken wel bestaan. Bovendien beschouwen de leiders zich als de “gezalfden des Heren” en zijn dus onaantastbaar. De vraag is dus of ze wel uit de Geest leven. Daar kunnen m.i. grote vraagtekens bij gezet worden. Ze praten er alleen veel over.

 41. engel zegt :

  “Voorgangers van evangelische gemeenten hebben vaak een veel sterkere machtpositie dan predikanten binnen traditionele structuren. De positie van de voorganger is in veel gevallen meer gebaseerd op charismatisch leiderschap, dat wil zeggen op bijzondere persoonlijke kwaliteiten, dan op een gedegen theologische opleiding. De veelal hiërarchische organisatiestructuren van
  evangelische gemeenten bieden weinig mogelijkheden tot correctie en aanvulling op het beleid van de sterke leider.”

  Otto de Bruijne, Peter Pit en Karin Timmerman, Ooit evangelisch (Kampen: Kok 2009). p.150-151

 42. beervis zegt :

  @Engel

  Maar waarom als mensen door de kerk in de financiele problemen komen weet de gemiddelde man er niks van. Je zou het kunnen zien als een maatschappelijk probleem. Het is in feite erger dan wat DSB op zijn geweten heeft. Ouders waarschuwen hun kinderen om niet te lenen of rood te staan, weh kamp bestellingen op afbetaling. Waarom niks algemeens over dit probleem. Waarom geen item bij de vijfde dag? Waarom kan ik nergens in een maatschappelijk debat over dit onderwerp voorbeelden terugvinden? Iets in de strekking: ´Financieel geruïneerd door giften aan de kerk?` Hier spreekt marlies een slachtoffer van het winst bejag van Bennie Hinn.

 43. ardbeg10y zegt :

  @engel: dank. Je uitleg past aardig in het beeld wat ik aan het vormen ben van evangelische gemeenten.

  Merkwaardig genoeg past dit beeld ook bij de rechtse flank van Refo-nederland, waar voorgangers ook hoog in aanzien staan, een hotline met God hebben, beperkte theologische scholing en een heel erg grote Mercedes.

  Een andere associatie heb ik met de Verenigde Staten. Ik heb 6 jaar bij een Amerikaanse tent gewerkt (silicon valley) en de baas had een nogal groot ego, minstens zo groot als Benny. Hij schiep er behagen in om mensen te souffleren, op staande voet te ontslaan of op Steve Ballmer achtige wijze gek te doen.

  Wat ik me dan weer afvraag is of de charismatische beweging zo’n grote invloed heeft gehad op Amerika, of juist omgekeerd. We weten natuurlijk dat veel charismatici zijn vertrokken vanuit Europa naar Amerika.

 44. engel zegt :

  @ardbeg10y,

  Het is mijn indruk dat de meeste “vernieuwingen” op charismatisch gebied wel uit Amerika komen, of door boeken of predikers die hier hun nieuwe leer aan de man komen brengen en gelijk maar de collecte op komen strijken.

 45. ardbeg10y zegt :

  @beervis: dank voor je link, het is een gruwel als ik het zo zie.

  Binnen mijn vage kennissen kring heb ik er wel wat zitten en het valt mij op dat ze vaak over Gods Plan praten (heel irritant, want je kunt er elk gesprek mee doodslaan). Dat punt ontbreekt nog denk ik.

 46. engel zegt :

  @ardbeg10y,

  Waarom vindt je het een gruwel?

 47. beervis zegt :

  @Ardbeg10y

  Klopt. Trouwens in mijn meest kwetsbare periode (13/14 jaar) heb ik me heel klote gevoeld dat het mij niet lukte in Gods plan te staan. Ik had toen de tijd een aangewezen geestelijk vader die mij constant wees op mijn tekortkomingen jegens God (te weinig vertrouwen, hoogmoedig, ongeduld en ga nou eens genieten dat je een kind van God bent.) terwijl ik in een asociaal stressvolle situatie thuis zat. en dat een anderhalf jaar lang. Toen ik uiteindelijk op het punt kwam dat voor een God die alle mogelijkheden in de hand had ook wel redelijk te kort schoot waren de gesprekken snel afgelopen. Er op volgde mijn eerste atheïstische periode.

 48. ardbeg10y zegt :

  @beervis: bedankt voor je openheid, dat is niet vanzelfsprekend. Ik heb het vaker gehoord dat als geloof / kerk / familie(!) een teleurstelling is, atheisme dan volgt – een vriend van me heeft dat doorgemaakt. Logisch natuurlijk omdat enerzijds je eigen tekortkomingen benadrukt worden en anderzijds de almacht etc etc van God gepredikt wordt.

 49. ardbeg10y zegt :

  @engel: waarom het een gruwel is? Mijn eerste evangelische ervaring was een enorme anti-ervaring. Ik was toen een jaar of 25 – 10 jaar geleden. Uit solidariteit met wat kennissen die op bezoek waren ging ik mee naar een evangelische gemeente. Ik stond wel redelijk positief ten opzichte van evangelischen, omdat het Grote Beleven bij ons in de pkn geref bond niet echt aanwezig was (dat wat toen), maar de behoefte daartoe was er zeker. De viering begon met worshipping. Nu heb ik een opleiding oude muziek aan het conservatorium gedaan, het moge duidelijk zijn dat een half uur Michael W Smith al teveel voor me was. De eenzijdigheid van de liederen stoorde me enorm. Slechte liederen met slechte begeleiding. Dat is niet onoverkomelijk, maar naar verloop van tijd kwam daar de altar-call. De senior-pastor die er heel erg vriendelijk en vertrouwenswekkend uitzag begon heel intiem te praten en hups, iedereen vloog in tranen naarvoren. Samen met nog 1 pkn-er zat ik nog in de zaal en de hele gemeente was naar het podium verplaatst. Ik kreeg toen heel erg het gevoel dat ik getuige was van een trucje war iedereen met open ogen intuinde. Ik hoorde daar niet bij.

  Dat was mijn eerste persoonlijke ervaring en ik heb daarna voornamelijk slechte vieringen meegemaakt maar zeker ook een aantal goede, waarbij de Pastor dan een goed verhaal weet te houden en goede schriftlezingen heeft.

  Achteraf bezien was dit een belangrijk moment voor me omdat ik toen mijn rationele inslag veel meer ben gaan waarderen.

  Toch stoor ik me nog altijd erg aan de focus op beleving in evangelische gemeenten. Ik doe als vrijzinnige daar niet aan mee.

 50. mafchauffeur zegt :

  Waar Zac Poonen blijkbaar vrijlijk vanuit Bangalore zijn Bijbelstudies kan uitzenden, is Benny Hinn er deze maand persona non grata.

  American evangelist and faith-healer Benny Hinn has cancelled his visit to Bangalore amidst protests by Hindu groups, who were all against Hinn holding his mission in the city, alleging that the evangelist’s “hidden agenda” was to convert people to Christianity.

  http://indianexpress.com/article/india/india-others/american-evangelist-benny-hinn-not-to-visit-bangalore/

 51. afolus zegt :

  @mafchauffeur

  alleging that the evangelist’s “hidden agenda” was to convert people to Christianity….

  Moet zijn:

  …..alleging that the “hidden agenda” (of the evangelist) was to fill his own wallet whith lots of dollars.

  sjabba

 52. mafchauffeur zegt :

  @afolus: nee, dat vinden die Hindi vast geen enkel probleem – die dienen zowat alle mogelijke goden, inclusief Mammon. 😉

  Met het voorkomen van duizenden bekeringen buitensluiten van Benny Hinn zal India, nu 28e, wél wat stijgen op de Open Doors ranglijst. Het is niet anders.

 53. Boktor zegt :

  Hoi Beervis, kijk nog eens naar jouw bericht hier:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2014/01/27/benny-hinn-de-grote-godsman/#comment-189571

  Het lijkt wel of je geïrriteerd bent op mij in dat bericht, klopt dat?
  En zo ja, waarom dan?

  Jij zegt namelijk “Maar nu kom jij niet heel erg achterlijk over….” alsof ik volgens jou in het geef-je-10den-kamp zit maar desondanks misschien niet volkomen achterlijk ben.

  Als mijn perceptie juist is, dan is jouw beeld van mij niet helemaal correct (voorzichtig uitgedrukt).

%d bloggers liken dit: