Beamt de Heere een nieuw lied

beamerBoekencentrum en de PKN willen kerkelijke boefjes aanpakken die zomaar auteursrechtelijk beschermde liederen online zetten. Op Twitter werd er op gereageerd en nu is ook een dominee achter z’n toetsenbord geklommen. Uitgever en kerk staan volgens hem ‘los van de werkelijkheid’ dat de beamer en het web de papieren liedbundels allang heeft vervangen en dat het oude verdienmodel aan een klantvriendelijke vervanging toe is.

Een heerlijke binnenkerkelijke non-issue voor en door baby-boomers die klok en klepel niet zo goed begrijpen. Kijk alleen al naar de liederen waar het om gaat. Grijze haren alert! Een risico is natuurlijk dat een aantal grijze haren dit serieus gaat oppakken en geld van gemeenten weggooit, wat nogal jammer is voor eventuele toekomstige generaties.

Advertenties

3 responses to “Beamt de Heere een nieuw lied”

  1. HGK says :

    Waar kan je je opgeven als inspecteur? Ik wil de kerken langsgaan om te controleren of hun beamliedjes wel wetmatig verkregen zijn 🙂

  2. Stijlvol says :

    Ik haal ook gewoon teksten van internet voor EasyWorship.

  3. Johan Th. Bos says :

    Een brood stelen is diefstal, omdat je het kunt pakken. Maar wie de pech heeft alleen liederen te kunnen bakken, mag volgens steeds opnieuw bepleite maatstaven gewoon van alle kanten worden bestolen. Ofwel: Auteursrecht is geen recht. Verder mag iedereen natuurlijk door hem gemaakte producten te koop aanbieden.