Ronald Plat (Gloriestoel) wint Gouden Bikini

plat-plannetje-van-godDe Gouden Bikini 2013, de prijs die satirische website Goedgelovig.nl uitreikt aan de persoon, kerk of christelijke organisatie die zich het afgelopen jaar in Nederland op de meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden, gaat naar benenverlenger en ‘dodenopwekker’ Ronald Plat en zijn organisatie De Gloriestoel. Tot en met Oudejaarsavond konden lezers van Goedgelovig hun stem op eerst vijf genomineerden en vervolgens de twee finalisten uitbrengen. Plat won in de finale met 65% van de stemmen van jongerensite Refoweb.

Ronald Plat verwierf landelijke bekendheid met het verlengen van benen op straat en aanhoudende pogingen om Bekende Dode Nederlanders op te wekken, zoals de vermoorde Zeister broertjes Julian en Ruben en prins Friso. Gloriestoelers baden vergeefs voor programmamakers Hakim Traidia en Sophie Hilbrand, en vielen door de mand in het Flevoziekenhuis en in een uitgebreide reportage van Goedgelovig-onderzoeker John Zoet. Vroegen desalniettemin met droge ogen 1 miljard subsidie aan bij VWS voor het terugdringen van de nationale ziektekosten. Gloriestoel-oprichter Plat lanceerde tevens een plan om gristenen hun huizen en geld afhandig te maken.

goudenbikini2010De prijs die bestaat uit een digitale gouden bokaal met daarop een gouden bikini, is vandaag per e-mail aan Ronald Plat uitgereikt. De Gouden Bikini 2013 is vernoemd naar de bekende Hunkemöller-bikini waartegen het Utrechtse ChristenUnie-raadslid Mirjam Bikker in 2007 bezwaar maakte. Als protest tegen dit soort moralistisch en kleinchristelijk activisme maakte Goedgelovig van de gouden bikini het symbool van wereldvreemdheid.

In voorgaande jaren werd de prijs gewonnen door zwartekousenkerk de Gereformeerde Gemeenten (2007), de gebedsgenezers van TRIN (2008), ‘mepdominee’ Gertjan Goldschmeding (2009), anti-homo politica Yvette Laclé (2010), moraalactivist Bert Dorenbos (2011) en eindtijdsjoemelaar Frank Ouweneel (2012). Het is de laatste keer dat Goedgelovig de Bikini uitreikt. “Het is tijd voor wat nieuws,” laat de redactie weten. “Mirjam Bikker wil haar leven vast ook wel een keer terug.”

80 Reacties op “Ronald Plat (Gloriestoel) wint Gouden Bikini”

 1. Im Gegenteil zegt :

  Terechte winst!

 2. Lizzy zegt :

  Geheel terecht gewonnen!!

 3. afolus zegt :

  Gelukkig nieuwjaar allemaal!
  Broeder Plat van harte gefeliciteerd met de bijzondere zegen die je heden ten deel gevallen is. Nu maar hopen dat je vandaag ook mag genieten van je lange tenen en je korte lontje.
  Sjabba. 😉

 4. mafchauffeur zegt :

  Gelukkig nieuw jaar!

  Felicitaties voor de bijzondere winnaar van de laatste Gouden Bikini. Ik mag wel zeggen: de meest veelzijdige winnaar ooit. Niet op basis van een enkel breed uitgemeten incident, maar op grond van een indrukwekkende conduitestaat. En dat alleen nog maar in 2013.

  Een waardig drager die het kledingstuk zal koesteren als Geuzentitel. 🙂

 5. d'n Scheul'n Wilfried zegt :

  Wat een terechte wereldvreemde winnaar! Ik was al bijna bang dat de bevindelijke vrinden van het Refoweb aan het langste eind zouden trekken (toch nog 35%. Zouden ze zelf meegestemd hebben?).

  Anyway, Ronald: gefeliciteerd met je terechte overwinning. Dat je nog lang van je bikini mag genieten – aangezien je de laatste bent die deze gave van de satirische geest van GG mag ontvangen, zit dat wel snor, lijkt me. Dat je ons nog maar lang moge bedienen met dankbaar materiaal voor satire en verbijstering.

  Verder aan redactie en reageerders van GG natuurlijk een gelukkig en satirisch vruchtbaar nieuwjaar!

 6. Lizzy zegt :

  Voor iedereen een gelukkig en gezegend nieuwjaar btw!

  Ik ben trouwens wel érg benieuwd naar de reactie van Ronald Plat, hij is wel een terechte winnaar, als ik zo op zijn FB kijk lijkt het steeds vreemder en gekker te worden…

 7. d'n Scheul'n Wilfried zegt :

  @lizzy:

  dat biedt dan goede hoop voor het komende jaar! Misschien dat RP op deze manier probeert het gemis van een nieuwe bikinidrager probeert op de vangen 🙂

 8. Henny zegt :

  Een terechte winnaar!

  @Lizzy,

  Hij is er erg blij mee. https://www.facebook.com/ronald.plat.3?fref=ts

  Ook van mij een gelukkig gezegend nieuwjaar toegewenst hoor.

 9. Wim zegt :

  Ronald, ondanks dat je mij geblockt hebt voor facebook, en dankzij de indrukwekkende CV die GG uitmuntend weet te verwoorden heb je de gouden bikini in de wacht gesleept. Proficiat.!! Naar verluidt is in de bikini TRIN goudstof verwerkt. Nou dat moet toch helemaal een verrassing zijn, toch?
  Ik hoop dat je de komende tijd je je veel mag manifesteren, zodat GG op haar beurt op gepaste wijze weer verslag van kan doen.
  Welnu, ik wens je een verlengend, opwekkend, en verzamelend 2014.

 10. Wim zegt :

  Willen jullie van evt. reacties van Plat een PrtScr maken. Ik ben voor FB geblockt, (Blijkbaar heb ik het toch te bont gemaakt #zeerzwarediscussies) dus links naar zijn FB kan ik niet openen.
  Thanks.
  En voor iedereen en alle GG ers: EEN GELUKKIG EN GEZEGEND 2014 !!

 11. Henny zegt :

  Wim, ga even naar mijn homepagina en stuur via de link contact me even een mail. Heb een goede tip voor jou

 12. mafchauffeur zegt :

  Ronald Plat is er, zoals verwacht, dolblij mee. Heeft vannacht met spanning het Verlossende Woord afgewacht. En claimt als laatste winnaar meteen de originele stukken textiel.

  Het jaar 2014 begint meteen al goed.

  Ik kreeg vannacht bericht van de redactie van Goedgelovig dat ik de gouden bikini heb gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan de persoon, kerk of christelijke organisatie die zich het afgelopen jaar op de meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden. Ik won met 65 % van de stemmen.

  Ik ben in goed gezelschap van de zwartekousenkerk (2007), Trin (2008) Gertjan Goldschmeding (2009), Yvette Laclé (2010), Bert Dorenbos (2011) en Frank Ouweneel (2012). Ik heb de allerlaatste gouden bikini gekregen, want het is tijd voor iets nieuws, aldus de redactie. Ik mag m dus als laatste winnaar houden. Nou, stuur m dan maar op, zou ik zeggen.

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3

 13. Jan Hartman zegt :

  Heb even gekeken, het is best een mooie bikini hahaha! Gefeliciteerd he! enne ik denk dat we hard moeten bidden voor de redding van deze mensen!

  Bovenstaande is een reactie van een volgeling van onze gewaardeerde benenverlenger,dodenopwekker,koninggloriestoeler,manipulerende geesteszieke wat kan ik nog meer bedenken voor titels…..plat gezegd, DWAALLERAAR!

  bidden voor redding………pf zij heeft geen idee, dat zelfs hier mensen zijn, die al gered zijn!!

  Veel heil en zegen mensen in dit nieuwe jaar!

 14. Henny zegt :

  Roelof Speelman beloofde gisteren naar Groningen te gaan om te bidden voor de vinger waarvan het topje er af was. Nu plaatst hij deze bijbeltekst op zijn Facebookpagina: Wie van u houdt van het leven en wil graag gelukkig zijn? Houd dan uw tong in bedwang en laat geen leugen over uw lippen komen. (Psalmen 34:13, 14 HTB)

  Ik bén benieuwd of hij vandaag in Groningen geraakt …. ander4s spreekt hij de tekst meteen tegen en heeft wél een leugen over zijn lippen laten komen. Euh … vingers, maar dat is hetzelfde.

 15. d'n Scheul'n Wilfried zegt :

  @Jan Hartman: “ik denk dat we hard moeten bidden voor de redding van deze mensen!”
  tja, blijkbaar maakt het sommige mensen ook niet veel meer uit dat ze wereldvreemd zijn, of dat de feiten en wetten der logica de Grote Daden van hun (dwaal)leraar niet helemaal/helemaal niet bevestigen.

  Overigens ben ik zeer gecharmeerd van de term “koninggloriestoeler”. Een koning met een gouden bikini. Dat klinkt wel als een passend regalium. 😀

 16. Johan zegt :

  Mensenlief, hebben jullie die reacties op Ronalds Facebook gelezen? Dan weet ik meteen weer waarom ik klaar ben met de evangelisch-charismatische beweging. Totaal hersenloos.

 17. engel zegt :

  Op een enkele uitzondering na….

 18. Wim zegt :

  Check de reacties van Zeurensen:

  “David En Renate Sorensen | Gefeliciteerd Maar wat stelt het voor? Elke freak kan zoiets uitreiken! Daarom betekent het nog niets natuurlijk. Ik kan ook een prijs uitreiken elk jaar voor dit en dat. Iedereen kan dat. Stelt niets voor”

  “David En Renate Sorensen | Jaloers? Haha! Nee, ik bedoel: trek je er niets van aan. Hun beledigingen zijn zo hol als hun hart en hun verstand.”

 19. Renske zegt :

  http://www.youtube.com/watch?v=OId1mGWRg1A Keep up the good work Ronald! Je hebt ons geinspireerd, we gaan de straat ook op. Nederland gaat gered worden!

 20. Renske zegt :

  En zonder al die gratis reclame van refoweb en goedgelovig hadden we nooit van je gehoord. Dus goedgelovig: ook bedankt!!

 21. Bokkepoot zegt :

  @Renske

  Gaat Nederland gered worden?
  Wat ga ik daar van merken en wanneer?

 22. Henny zegt :

  Goedgelovig doet dat graag hoor Renske, en ik hoop ook het komende jaar nog heel veel van die onzin die de Gloriestoelers, David Zeurensen en Mattie doen . te lezen. Eén wonder is al geschied zie ik op de Facebookpagina van Ronald Plat, hier ben je een meisje en daar ben je ineens getransformeerd in een jongen/man. Wauw!!!!

 23. Bokkepoot zegt :

  @Henny

  Toevallig moest ik bij dat filmpje heel erg aan Steven iemand denken maar het kan natuurlijk ook toeval zijn :mrgreen:

 24. Henny zegt :

  @Bokkepoot, dat klopt, want die heeft Steven op de facebookpagina van Ronald Plat geplaatst als bevestiging/bemoediging en heeft Renske heeft die hier geplaatst, maar zij is dus niet Steven…

 25. Bokkepoot zegt :

  Ik zie het ja! Mijn hemel, wat een stel gekken daar. Totaal van ’t padje daar. Oh enne John, je kwalificaties gisteren zaten er toch niet ver naast hoor. Wat ontzettende grote dikke ongelooflijke [CENSORED] is die vent, zeg. En je weet, dat zeg ik niet snel van iemand! ( :mrgreen: )

  Nooit geweten dat Jezus mensen zo kon verachten. 😐
  Althans, ik neem aan dat Steven het WWJD principe hanteert?

 26. Bokkepoot zegt :

  Ok ok, vooruit dan: BAL GEHAKT!!! :-x.
  Zo, da’s er uit! : oops:

 27. Henny zegt :

  Hahahaha Bokkepoot. als je even naar beneden scrolt op Ronald zijn facdebookpagina, dan kan je je nog meer opwarmen aan de wijze doch dwingende woorden van hen die het beter weten. Dan moet je even gaan naar die discussie rond: 30 december rond 9:00 dat gaat ondermeer over dat Ronald tot bekering kwam …

 28. Henny zegt :

  Facebookpagina dus 😛

 29. Bokkepoot zegt :

  Maar goed, ik ben natuurlijk redeloos en in de war.

  Steven: “GG: Hedendaagse sanhedrinners die blogs (Han9:2) schrijven om mensen op te hitsen, onder het mom van satire. Petrus heeft het over redeloze dieren die lasteren wat ze niet kennen (2Pet2:12), ik hoop voor Ronald dat er niet al teveel kots en modder (2Pet2:22) aan die bikini is blijven vastplakken. GG-bloggers waar ik mee gesproken heb, hebben op mij een nogal verwarde (Han19:32) indruk achtergelaten.”

  Dat van die kots enzo kan profetisch zijn, ik heb best wat gedronken een leuke avond gehad en maar 3 uurtjes geslapen. 😕

  Maar goed, wat zei je nou ook alweer gisteren, John? Iets over een hond ofzo? 😦

 30. Henny zegt :

  Hahahahaha hoe dan ook Bokkepoot, jouw sarcastisch/ satirisch motortje werkt nog prima! (Y) 😀

 31. Bokkepoot zegt :

  Ok Bokkepoot, luister: na een avond met teveel cognacjes en een overdosis oliebollen, om drie uur gaan maffen en om zes uur weer naast je bed staan, NIET op je smartphone gaan typen in een wiebelende trein. Klaar.

 32. Bokkepoot zegt :

  @Henny

  Ik ga wel lezen. Minder goed voor mijn bloeddruk, beter voor Goedgelovig 😉

 33. Henny zegt :

  Dat is het toppunt van teveel cognacjes en korte nachten dat je nu tegen jezelf gaat praten Bokkepoot 😛

 34. Bokkepoot zegt :

  Tegen mezelf praten doe ik altijd al, Henny. En het erge is: ik geef mezelf nog antwoord ook.. 😳

 35. Henny zegt :

  Dan kan je nog heel veel van jezelf leren Bokkepoot hahahaha.

 36. Ricardowitch zegt :

  Van harte gefeliciteerd!!

 37. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Ronald mailde ons de volgende reactie:

  Ha, ha, dankjewel Joost.

  Ik zie dat gouden pronkstuk wel tegemoet. De laatste winnaar mag m houden, toch?

  Dank voor de bonus, maar daar zie ik verder van af.

  Een goed en gezegend 2014 toegewenst voor jou, de verdere redactie en alle bloggers.

  Shalom
  Ronald Plat

  De ‘bonus’ is ons aanbod om een column te schrijven waarin hij GG (uiteraard ongecensureerd) van repliek kan dienen.

 38. Bokkepoot zegt :

  @Henny

  Hier beginnen m’n buikkrampen al op te spelen.
  Misschien de HG? Demonen?
  Het kunnen natuurlijk ook de oliebollen zijn:

  Mijn mindset begon zich toen te vernieuwen. Het heeft echter lang geduurd voordat ik van de oude leugens in mijn denken was verlost. Daar was nog een Gideons- en leiderschapstraining bij Jan Zijlstra voor nodig en de nodige profetische conferenties en seminars over genezing in het buitenland. Eindelijk had ik na jaren een Kingdom mindset.

  Tja, de juiste ‘mindset’ krijg je natuurlijk alleen via ontmoetingen van mens tot mens seminars, conferenties en leiderschapstrainingen.

 39. Henny zegt :

  Die buikkrampen kunnen heel zalvend eh reinigend zijn hoor Bokkepoot. Ik denk dat die wel verder door gaan werken als je de commentaren ook gelezen hebt 😛

 40. Bokkepoot zegt :

  Jaja, ff verder lezen… 😕

 41. Henny zegt :

  Enjoy!

 42. Bokkepoot zegt :

  @GG Jammer, was leuk geweest! Misschien nog wat aandringen? Iets tegenoverstellen ofzo? Moet er ergens nog een been verlengd worden? Een vers overleden opaatje of omaatje dat nog wel voor een paar jaartjes terug mag komen? Ik verzin maar wat hoor…..

 43. Henny zegt :

  O Bokkepoot, er staat ook een versie van dat onderwerp op de Facebookpagina van David Zeurensen. Ook héél goed voor de buikkrampen 😛 https://www.facebook.com/ontdekgod?fref=ts

 44. Bokkepoot zegt :

  @Henny

  Deze vind ik ook prachtig:

  Is het goed dat ik het gewoon bij de bijbel houdt…
  Alle theoriën en verklaringen, opinies en studies prachtig hoor…
  Maar ik ben misschien te simpel maar weet dat de beste leraar God zelf is!
  Het staat ook duidelijk in de bijbel, de Geest zal u onderwijzen!!!
  En aangezien er zoveel verschillende bedieningen en taken zijn, heb ik
  ontdekt dat de enige ware perfekte leraar God is.

  Al die mensen die God proberen uit te leggen, schei toch uit: je kan het God toch zélf vragen? Zó simpel…. 😀

 45. Henny zegt :

  Het valt me nog mee dat de Bijbel er wel bij gehaald wordt …

 46. Bokkepoot zegt :

  Maar verder is het toch simpel allemaal?
  Luister naar Plat:

  Als je consequent wilt zijn tav het geloof in de opnameleer dan is het wel zaak om passief te blijven en te blijven geloven in een eindtijd oogst na de opname. Een eindtijd opwekking voor de opname past dan niet in je denkpatroon. Feitelijk kan het geloof in een opname leer daardoor niet gecombineerd worden met een Kingdom mindset.

  Dus.

 47. Henny zegt :

  Hij geeft daar dus een “mooie” cursus: hoe moet je geloven wat Ronald Plat geloofd …

 48. Wilfred zegt :

  @engel: Weet jij zeker dat je je terecht tot die charismatische groep rekent? Er zijn zoveel mensen die vermoeden dat dat eigenlijk niet kan.. 🙂

 49. Bokkepoot zegt :

  Ok @Henny, ik heb mijn portie voor vandaag wel weer binnen. Snak inmiddels naar een Q&A vraag op refoweb of een authentieke agendaverbranding.

  Hou het alsjeblieft toch simpel. Dat als je seks voor het huwelijk hebt of met een peace-teken rondloopt dat je dan gewoon naar de hel gaat. Lekker duidelijk, toch? Dat hoogdravende gedoe van die charismaniakken ook altijd…. 😡

  *kopje thee inschenken gaat*

 50. Henny zegt :

  Hahaha Bokkepoot, je hebt je best gedaan vandaag. Het topic bij David Zeurensen is ook heel voedzaam hoor, ben er alleen nog niet achter voor wie 😛

 51. flipsonius zegt :

  @Bokkepoot
  Dat is volstrekt helder, zonneklaar. Eeehh…waar haal je zo’n Kingdom mindset? Ik wil er gelijk maar twee, voor het geval dat…

 52. Jan Hartman zegt :

  werk aan de winkel voor plat en zijn glorie volgers…….zeur heeft griep…..laten we plat en zo even rust geven om zeur te helpen met “snotteren”

 53. Bokkepoot zegt :

  @flip

  Dat is volstrekt helder, zonneklaar.

  Oh, maar ik ging er ook zonder meer van uit dat een gemiddelde flipsonius of wilfred of bram natuurlijk wél gewoon meteen snapt waar het over gaat, duh! 😡 😉

  *kuch* Dus eh… nou, leg jij het even uit, Flip? 😀
  Of (oh-mocht-het-staan-te-gebeuren!) ligt het deze keer eens niet aan mij dat ik echt geen f..ck snap van waar die man het over heeft? 😯
  (please…. please…) 😳

 54. Bokkepoot zegt :

  *vast googeld naar kindom-mindsetjes*

 55. Bokkepoot zegt :

  Oh eh… Flip, moet ik er ook meteen zo’n HG pakket bijnemen? 😯

 56. flipsonius zegt :

  @Brokkepoot
  Ja, dat zal het zijn. Ik kan het natuurlijk wel proberen uit te leggen, maar je begrijpt het eigenlijk alleen als je door de Geest wordt geleid. Het gaat om zogenaamde Hogere Zaken (probeert beslagen brillenglazen schoon te poetsen). Ik wens je veel succes. Sorry, ik bedoel: ik zal veel voor je bidden!

 57. Wilfred zegt :

  @Bokkepoot:

  Oh, maar ik ging er ook zonder meer van uit dat een gemiddelde flipsonius of wilfred of bram natuurlijk wél gewoon meteen snapt waar het over gaat, duh! 😡 😉

  Ja, dat doet een gemiddelde Wilfred idd! 🙂

  Ik kan wel een poging tot exegese wagen. Wat hij eigenlijk bedoelt te zeggen, is dat geloof in een opname van de gelovigen voor de zogenaamde grote verdrukking in de laatste dagen geen echte ruimte laat voor het idee van een grote opwekking c.q. oogst (misschien verwijst hij naar b.v. Openbaring 7 of 14) voorafgaand aan die opname. Het is ook niet voor niks dat mensen die geloven in de bedelingenleer meestal cessationist (mensen die geloven dat de wondergaven e.d. zijn opgehouden) zijn.

  Of die gedachte helemaal hout snijdt, weet ik echter niet. Er zijn voorbeelden van mensen die wel beide denkbeelden menen te kunnen combineren. Ik noem b.v. Willem Ouweneel (maar die heeft in de loop der jaren zoveel verschillende opvattingen in zijn hoofd weten te combineren, dat je je afvraagt of die niet alles met alles zou kunnen verenigen 😉 ). Ik zie eerlijk gezegd op voorhand niet in waarom dat idee van een opwekking niet gecombineerd zou kunnen worden met een geloof in een opname van de gelovigen. In het dualistische schema van Daby en c.s. kon dat idd niet, maar in de versies die heden ten dage rondwaren, lukt mensen dat blijkbaar prima. Het zal er van afhangen wat de exegetische basis is voor dat idee van een grote opwekking of dat consequent kan of niet.

 58. Bokkepoot zegt :

  @Wilfred

  Ehm… ik vind de toepassing van Flip eigenlijk een stuk simpeler geestelijker. 😳

  Maar serieus, bespaar jezelf de energie. Bij het begrip ‘bedelingenleer’ komt bij mij al het klok-klepel-syndroom om de hoek kijken, bij ‘de grote verdrukking in de laatste dagen’ breekt het angstzweet me uit terwijl ik ook daarvan niet eens precies weet waar het voor staat, dat Willem Ouweneel een enorm hoofd heeft wist ik natuurlijk al en van het ‘dualistisch schema van Daby en nog wat’ had ik werkelijk nog nooit gehoord.

  Sorry Wilfred, niet aan mij besteed. 😉

  Nou ja, weten we in elk geval….

  …. ligt het deze keer eens niet aan mij….

  …. jawel, het ligt ook deze keer gewoon aan mij. :mrgreen:

 59. bramvandijk zegt :

  Tja, was natuurlijk een gelopen race voordat het stemmen überhaupt was begonnen. Zelfs een refoweb dat zijn aanzienlijke achterban oproept om op refoweb te stemmen komt daar niet overheen. Volkomen terechte winnaar dus.

 60. d'n Scheul'n Wilfried zegt :

  @Bram: dus de Refoboys hebben op zichzelf lopen stemmen? En toch verloren!? Hebben die charismatisch gloriestoelers dus in één jaar tijd een twee keer zo groot bord voor de kop grote zalving als die bevindelijke boefjes, zelfs na valsspelen! @Leegloopkerkgaatnuwelheelerghard.

 61. afolus zegt :

  Tjongejonge.
  Door GG is Ronald Plat vandaag ook wereldberoemd in heel Noordholland.
  Paginagrote aandacht voor de man die zonder nieuwjaarsduik toch een bikini mocht aantrekken op 1 januari…..
  Sjabba😇

 62. mafchauffeur zegt :

  @afolus: ze pakken wel uit ja. Met, heel verstandig, de focus op de dame van de poster waar Mirjam Bikker jaloers op was. Ronald Plat en Arenda Haasnoot figureren met bescheiden fotootjes. 😉

 63. rob zegt :

  Sportieve reactie van Plat, die toch wel weet dat zijn achterban geestelijk genoeg is om achter hem te blijven staan 🙂

  Nu ze zich niet laten tegenhouden in 2014 ben ik serieus benieuwd wanneer we de eerste opgewekte dode voorbij zien lopen.

 64. rob zegt :

  Iedereen nog de beste wensen en een opgewekt 2014!

 65. Hendrik zegt :

  Ik heb nog wel een ontwerptechnische vraag: zijn de cups stevig voorgevormd? Anders heeft een meneer Plat er toch niks aan?

 66. Im Gegenteil zegt :

  @rob

  Eerste opgewekte dode? Noteer maar alvast: gaat niet gebeuren…

  En die onoprechte clichematige beste wensen, stopt Gij maar mooi daar waar de zonnestralen niet bij kunnen 😉

 67. Professor Prietpraat zegt :

  Gefeliciteerd Ronald met je wereldvreemde prijs! Misschien is die bikini ook wel eetbaar en bevat die een bijzondere zalving voor 2014.

  Iedereen ook van mij nog een heel gezond, gezegend 2014 toegewenst met veel humor.

  @Im Gegenteil,

  Wat fijn om te zien dat je goede voornemens hebt om vriendelijker op anderen te reageren in 2014. Lukt al aardig 😉

 68. Professor Prietpraat zegt :

  @Hendrik,

  Anders kan hij altijd nog bij de groenteboer terecht voor bloemko(o)l(en)tjes

 69. PietV. zegt :

  Het wachten is nu op een dienst met Ronald Plat in een bikini. Eindelijk doet hij dan een keer normaal. Trouwens zit zijn gemeente al vol met mensen die uit de doden zijn opgewekt?

 70. mafchauffeur zegt :

  Een subtiele bevestiging dat Dodenopwekken in 2014 gaat doorbreken.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22258426/__Grafkisten_fabriek_lichterlaaie__.html

 71. mafchauffeur zegt :

  Hoewel ik veronderstel dat diegenen die op 23 maart naar Dwaze Zaken komen wél van het bestaan van IJsland afweten, is de kans dat Ronald Plat op de uitnodiging van GG ingaat best groot.

  Er dienen namelijk nog deelnemers te worden geworven voor de karakterweek op IJsland, komende lente.

  Ik heb 5 aanmeldingen voor de supernatural outreach naar Reikjavik in de derde week van Mei. Een van de deelnemers ontving een paar weken geleden een droom waarin de Heer glashelder sprak om naar IJsland te gaan, terwijl deze dokkumer evangelist en voorbidder nog nooit iets over het land gehoord had. Later vernam hij via via dat deze reis werd georganiseerd en meldde zich aan. Bijzonder verhaal vind je niet?

  Binnenkort gaan we de groeptickets boeken. Er is nog plek, ga je mee? Jezus wil de #nationsablaze

 72. John zegt :

  Dus die Dokkumer evangelist had nog nooit iets over IJsland gehoord? Dat geeft de term ‘wereldvreemd’ wel een hele nieuwe dimensie…

 73. mafchauffeur zegt :

  @John: ja, dat triggerde mij ook. Bijzondere evangelist moet dat zijn.

  In ieder geval jong, want hij heeft de destijds (1986) opzienbarende topontmoeting tussen Reagan en Gorbatchov niet bewust meegemaakt.

  Geld interesseert hem niet, want hij heeft alle berichtgeving over spaargeld bij Icesave en Landesbanki

  Vliegreizen evenmin, want de vulkaanuitbarstingen in 2010 die het Europese vliegverkeer zwaar hinderden zijn ook langs hem heen gegaan.

  Ook geen voetbalfan – althans niet van Ajax of Heerenveen.

  Dat gaat een heel spannende zendingstrip worden. 🙂

 74. mafchauffeur zegt :

  @John: het zou zomaar kunnen dat het een eerste optreden wordt buiten Friesland.
  http://us2.campaign-archive1.com/?u=a3af109a5980f004eab0f9a72&id=0af10a49a0

  Wél zo verstandig om “de kracht van woorden” op een afgelegen plek in de praktijk te brengen.

 75. John zegt :

  @mafchauffeur

  In ieder geval jong, want hij heeft de destijds (1986) opzienbarende topontmoeting tussen Reagan en Gorbatchov niet bewust meegemaakt.

  Geld interesseert hem niet, want hij heeft alle berichtgeving over spaargeld bij Icesave en Landesbanki

  Vliegreizen evenmin, want de vulkaanuitbarstingen in 2010 die het Europese vliegverkeer zwaar hinderden zijn ook langs hem heen gegaan.

  Ook geen voetbalfan – althans niet van Ajax of Heerenveen.

  En ook geen basis- of middelbare school gehad, want daar kregen we gewoon topografie. Ik hoor het al: geschikt materiaal voor een evangelist:

  – Jong
  – Geen geld
  – Nooit buiten zijn eigen dorp geweest
  – Geen verstand van politiek
  – Geen basisschool of middelbaar onderwijs genoten

 76. mafchauffeur zegt :

  @John: de leerplicht zal hij niet hebben kunnen ontduiken, hoe verstandig dat ook is in verband met de indoctrinatie op (ook Christelijke!) scholen dat we van apen afstammen. Maar wellicht zo slim geweest om oordopjes in te doen. En dan mis je naast de evolutieleer natuurlijk ook de topografie als je even niet goed oplet.

  Hij is in ieder geval in Marum geweest, dat is toch al snel -via Egypte- een kilometer of 34.
  https://www.google.nl/maps/dir/Dokkum/9363+Marum/@53.2151119,5.9908824,11z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x47c9a97d5a0c7e7d:0x43f757b9a70f1a6f!2m2!1d6.0001461!2d53.3255453!1m5!1m1!1s0x47c84be16882468d:0x667d56fe3351043!2m2!1d6.2673259!2d53.1462522

  Voor de rest klopt het als een bus. 🙂

 77. mafchauffeur zegt :

  Ben benieuwd of IJslanders na het ineenstorten van hun megalomane bankensector nog steeds goedgelovig zijn.

 78. engel zegt :

  Sympathiek dat Ronald zijn gouden bikini aan Kate Moss gegeven heeft!

  http://www.telegraaf.nl/prive/22394879/__Kate_Moss_in_gouden_bikini__.html

Trackbacks / Pingbacks

 1. Teveel tabs in mn hersenpan | Sara Lindenhols - 13 januari, 2014
%d bloggers liken dit: