Gouden Bikini 2013: de finale!

goudenbikini2010Afgelopen week was het ongemeen spannend in de competitie tussen de vijf genomineerden voor de Gouden Bikini 2013. Met name het Pieter Zandt en Refoweb gingen nek aan nek. Uiteindelijk zijn door naar de finale: Ronald Plat en De Gloriestoel, en Refoweb. Dit betekent dat het Pieter Zandt, Joop van Ooijen en Prof. dr. Onno van Schayck zijn afgevallen.

Hieronder nogmaals een korte omschrijving van de twee finalisten, gevolgd door de poll. Er kan tot en met 31 december middernacht worden gestemd. De uitslag wordt op 1 januari bekend gemaakt.

ronald-plat-de-dodenopwekker1. Ronald Plat en De Gloriestoel. Verwierf landelijke bekendheid met het verlengen van benen op straat en aanhoudende pogingen om Bekende Dode Nederlanders op te wekken, zoals de vermoorde Zeister broertjes Julian en Ruben en prins Friso. Gloriestoelers baden vergeefs voor programmamakers Hakim Traidia en Sophie Hilbrand, en vielen door de mand in het Flevoziekenhuis en in een uitgebreide reportage van Goedgelovig-onderzoeker John Zoet. Vroegen desalniettemin met droge ogen 1 miljard subsidie aan bij VWS voor het terugdringen van de nationale ziektekosten. Gloriestoel-oprichter Plat lanceerde tevens een plan om gristenen hun huizen en geld afhandig te maken.

refoweb2. Refoweb. Deze reformatorische jongerensite verdient eigenlijk een satirische oevreprijs voor met name haar vragenrubriek. Of je als refojongere nu last hebt van blauwe ballen, per ongeluk 3 keer bent ‘getrouwd’ vanwege stiekeme scharrelseks, worstelt met de verleiding van zakbordelen of twijfelt of de HEERE het wel goed vindt dat je naar de kroeg gaat – de dominees van de zware grond weten op elke vraag een wereldvreemd antwoord.

BRENG NU JE STEM UIT!

Wie wint de Gouden Bikini 2013? Breng NU je stem uit! De stemming is deze keer niet open; de exacte uitslag wordt op 1 januari bekend gemaakt.

33 Reacties op “Gouden Bikini 2013: de finale!”

 1. FlevoA zegt :

  Go Refoweb!

 2. mafchauffeur zegt :

  Ronald Plat blikt terug op 2013 en somt nog eens op waarom hij de Gouden Bikini dubbel en dwars verdient.

  Op zo’n dag als dit is het goed om even achter om te kijken en dankbaar te zijn. 2013 was voor mij een bewogen en avontuurlijk jaar. Een jaar waarin ik vele mensen genezen heb zien worden door Jezus. Van migraine, gewone hoofdpijn, schouders, slijmbeurs ontstekingen, frozen shoulders, nekklachten, allerlei soorten rugklachten, heupen, knieën, hielspoor, enkels, voeten, blindheid, doofheid, fybromyalgie, tumor in de baarmoeder, MS en reuma, de gevolgen van een herseninfarct en spraakorganen. Vele krukken zijn gesneuveld in 2013 en vele mensen hebben de stap gezet naar het Koninkrijk van God, en dat is het belangrijkste.

  In 2013 is Nederland alvast voorbereid op het feit dat ook hier mensen na gebed zullen opstaan uit de dood. Simpelweg omdat het een opdracht van Jezus is in Mattheüs 10:8 en de wedergeboren gelovigen in Christus de autoriteit hebben om dit te doen.

  Ik mocht vele gelovigen dit jaar kickstarten. En dat is voor mij een grote vreugde, om te zien dat er steeds meer Christenen gaan opstaan om de zieken te genezen en het Koninkrijk van God zichtbaar te maken in Nederland.

  Voor 2014 heb ik grote verwachtingen. In de eerste plaats word ik bepaald bij “greater works” van Johannes 14:12. Daarnaast verwacht ik dat het vuur van God zal worden uitgestort over steeds meer kerken zodat steeds meer Christenen gaan doen wat Jezus heeft gezegd: “Verkondig het Koninkrijk, genees de zieken, wek doden op en drijf demonen uit.”

  Op mijn verlanglijstje bij de Heer voor 2014 staat dat we doden gaan opwekken, dat kanker zal genezen, diabetes, dwarslaesies, Parkinson, dementie, interne orgaanaandoeningen, longen, hartklachten, bloed en vaatziekten, tumoren in hersenen zullen verdwijnen en dat brandwonden slachtoffers compleet zullen genezen.

  Ik verlang er verder naar om mijn boek “Tijd voor genezing” in hardcover formaat uit te laten geven en om meer mensen dan in 2013 te kickstarten zodat er nog meer Ferry van der Marels zullen komen in Nederland die ook op pad gaan om steden en dorpen op zijn kop te zetten voor Koning Jezus. Verder bid ik voor reformatie van de kerk en alle onderdelen van de samenleving in Nederland.

  In 2014 gaan we ook een buitenlands avontuur aan in IJsland met de gloriestoelers. En ik hoop dat er nog vele buitenlandse avonturen zullen volgen. Kortom, 2014 gaat een super jaar worden!

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3?fref=ts

  Hij is wel iets genuanceerder geworden. De verwachtingen voor 2013 waren stellige uitspraken, voor 2014 is het een verlanglijstje geworden.

  Ter herinnering:

  Plat heeft een grote verwachting voor 2013:

  Ik verwacht dat we dit jaar een doorbraak gaan zien als we gaan bidden voor kanker, diabetes, Parkinson, Alzheimer, autisme en vele andere ziekten. En ik reken erop dat we in 2013 ook mensen uit de dood zullen opwekken in Jezus naam.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/01/09/acteur-hakim-traidia-op-de-gloriestoel/
  Dat van kanker, diabetes, Parkinson en Alzheimer is in 2013 ietwat tegengevallen. Gelukkig is de doorbraak met betrekking tot “vele andere ziekten” in 2013 wél bewaarheid geworden. En dan noemt hij (bescheidenheid? vergeetachtigheid?) de genezingen van ongelijke benen niet eens. 🙂

 3. mafchauffeur zegt :

  2 Refo-genomineerden bij de beste 3. Wie klaagden er ook alweer dat GG daar te weinig aandacht aan besteedt? 😉

  Ronald Plat heeft alvast op 25 december een Kersttoespraak gehouden met een vlammend betoog waarom hij vindt dat hij recht heeft op de Gouden Bikini 2013. Ik moet zeggen: best overtuigend. Binnenkort hierboven te lezen, staat nu nog in de moddernatie. 🙂

 4. Peter H zegt :

  Ik heb refoweb bekeken met als gevolg dat de herinneringen aan mijn middelbare reformatorische schooltijd naar boven kwamen. Traumatisch!

  Het meest gelezen item dit jaar uit hun vragenrubriek gaat over of je wel of niet naar de efteling mag. Ik had het antwoord kunnen raden, maar toch is het weer schokkend te lezen dat een volwassen man in een zwart pak meent zijn zwarte schapen streng te moeten wijzen op de occulte gevaren waaraan je op de efteling wordt blootgesteld.
  Het item is natuurlijk zoveel gelezen omdat een horde relatief normale refojongeren de efteling al bezocht heeft. Even checken of dat eigenlijk wel mocht van de Heere. Nu lopen die arme volgelingen van een naargeestig god rond met verschrikkelijke angsten en schuldgevoelens over hun bezoek aan een sprookjesbos.
  Ik stem niet op refoweb. Refo’s zijn niet wereldvreemd, ze zijn kwaadaardig!

 5. Bokkepoot zegt :

  @Peter H

  Ik heb refoweb bekeken met als gevolg dat de herinneringen aan mijn middelbare reformatorische schooltijd naar boven kwamen. Traumatisch

  Is het echt zó erg? 😯
  Ik heb dat allemaal al lang diep weggestopt verwerkt, hoor. 😀

 6. Agilhartje zegt :

  Wereldvreemd zijn ze allebei. Doordat ze naïeve gelovigen misleiden kunnen ze ook allebei kwaadaardig zijn.

 7. afolus zegt :

  @GG
  Ik geef jullie de suggestie mee om deze laatste Gouden Bikini te voorzien van een Ex Aequo uitslag. De beide genomineerden zijn zo absoluut wereldvreemd dat het jammer zou zijn als hen de mogelijkheid zou worden ontnomen later nog eens gelauwerd te worden met het kostbare kleinood.

  Geef dit jaar eventueel een “gouden bikini” en een “gouden string”

  😎😄

 8. mafchauffeur zegt :

  @afolus: maar Refoweb richt zich slechts op de eigen achterban; de enige extern gerichte activiteit is het beantwoorden van bizarre vragen van Johnny Quid. 😉

  Plat daarentegen zet tegenwoordig zelfs zijn auto aan de kant om vermeende kwalen van nietsvermoedende en onwillige voetgangers te bestraffen in Jezus’ naam.

  Laat die refojongens en -meisjes zich maar wentelen in hun vreugde over hun overwinning op het Pieter Zandt, die genade is hen vast genoeg. 🙂

 9. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Heb je het verhaal van de Blauwe Ballen gelezen?
  😎😊😇😄💉💊

 10. mafchauffeur zegt :

  @afolus: mijn donkerblauwebruine vermoeden: vragensteller = JQ. 😉

 11. mafchauffeur zegt :

  Overigens wacht men in Zuid Afrika nog steeds op Plat voor het opwekken van Profeet Kobus. En niet zonder reden, zo bleek op 24 december:

  The undertaker said its so funny that Prophet’s body is not stiff….

  https://www.facebook.com/pages/Kobus-van-Rensburg/180709375410855?ref=ts&fref=ts

  Maar het kan natuurlijk ook zijn dat de begrafenisondernemer niet weet dat lijkverstijving al na 1 dag voorbij kan zijn. Zonder dat dit persé een teken is dat er een Dodenopwekking aanstaande is.

 12. goedgelovig zegt :

  @afolus: Als de uitslag echt Ex Aequo is, is dat een mogelijkheid. Maar op dit moment is de verhouding 81% tegenover 19%. We zeggen natuurlijk niet wie aan kop gaat. Maar met actieve achterbannen en GeenStijl-interventies kan alles nog weer veranderen. Het blijft dus spannend.

 13. bramvandijk zegt :

  @Afolus, GG

  Ik geef jullie de suggestie mee om deze laatste Gouden Bikini te voorzien van een Ex Aequo uitslag.

  Dan is alsnog de vraag wie de onderkant en wie de bovenkant van de bikini krijgt 😉

 14. oeleboele zegt :

  Stel het volgende:
  Ronald mag 300 (of minder) dodenopwekkers meenemen en ik mijn bijl. Ronald legt zijn Dikkie Dun met ballen en al op het hakblok. Daarna hef ik mijn bijl en hak Dikkie er af.
  Ronald mag daarna zeven keer GvD (van de pijn uiteraard) zeggen en zijn dodenopwekkers beginnen te bidden of dode Dikkie weer levend mag worden en weer zal oprijzen als een volwaardige Dikkie Dik.

  Dat zal toch een mooie droom zijn.

 15. Bokkepoot zegt :

  @oeleboele

  Lastig he, die donkere dagen rond de kerst.
  Overigens kan Ronald je waarschijnlijk alleen helpen met eventuele penislengteverschillen, mits je daar behoefte aan hebt. Het aanzetten van afgehakte ledematen staat misschien voor 2015 ingepland, maar daar is nog niets over bekend gemaakt.

  Voor 2014 wordt helaas alleen nog herstel van interne oorgaanaandoeningen verwacht. Maar vraag het voor de zekerheid even aan @mafchauffeur, die weet er vast meer van.

 16. Bokkepoot zegt :

  ….. met één o.

 17. Bokkepoot zegt :

  ….. alhoewel oorgaanaandoeningen wellicht ook heel lastig kunnen zijn.

 18. Sara Lindenhols zegt :

  Zou t zelf ook interessant vinden hoeveel stemmers er uiteindelijk zijn geweest…

 19. Peter H zegt :

  @bokkepoot
  Ik ben nog steeds 40 jaar christen-zijn aan het verwerken, dus inderdaad, die paar jaar refo-onderwijs valt wel eigenlijk wel mee. 🙂

  Alhoewel, en dit overdrijf ik niet, toen ik dit jaar een aantal open dagen van middelbare scholen heb bezocht tbv mijn dochter, welde er een snik bij me op vanwege de positieve en creatieve sfeer die op zo’n school hangt en het besef van een gemis daarvan tijdens mijn eigen middelbare schooltijd.

 20. mafchauffeur zegt :

  @Im Gegenteil: het zal je tegenvallen hoe groot de achterban van de Gloriestoel is. 🙂

 21. mafchauffeur zegt :

  Wetenschappelijk bewijs voor het effect van de Gloriestoel!

  Finse onderzoekers bewijzen in The New England Journal of Medicine het gelijk van Gouden Bikini finalist Ronald Plat.
  http://nos.nl/artikel/591332-nepoperatie-meniscus-succesvol.html

  Knieën genezen door de enkele mededeling dat Jezus je heeft aangeraakt er een echte operatieve ingreep heeft plaatsgevonden. 😎

 22. rob zegt :

  En Mattheus van der Stien zoekt nu zelf maar de publiciteit, nu hij niet in aanmerking komt voor de bikini. Hij schijnt in het AD gesignaleerd te zijn.

 23. Bokkepoot zegt :

  @Peter H

  …. vanwege de positieve en creatieve sfeer die op zo’n school hangt…

  Herkenbaar. Toen ik na de Revius naar een openbare MEAO ging had ik inmiddels zo’n muur om mezelf heen gebouwd dat ik totaal niet om kon gaan met de open en relaxte sfeer en binnen drie maanden overspannen thuis kwam te zitten. Wat overigens het begin was van het eerste belangrijke omslagpunt in mijn leven. 😉

 24. goedgelovig zegt :

  @rob: Ook op CIP een charme-offensief. Het is dikke mik tussen Victor en Mattheus.

  http://www.cip.nl/artikel/39538/Mattheus-en-ik

 25. joost zegt :

  rob

  En Mattheus van der Stien zoekt nu zelf maar de publiciteit, nu hij niet in aanmerking komt voor de bikini. Hij schijnt in het AD gesignaleerd te zijn

  Inderdaad, toen ik vanmorgen het AD las dacht ik even dat ik was verdwaald en op GG zat. 😉
  joost

 26. mafchauffeur zegt :

  In 2014 gaan de zorgkosten omláág!

  Inleveren mevrouw, die scootmobiel. De WMO-ambtenaar kijkt mee. 🙂

 27. rob zegt :

  @Joost

  Het was een hele zoete reportage, zou hij het AD omgekocht hebben 🙂

 28. afolus zegt :

  @rob
  Die Mattheüs blijft een wonderlijke ijdeltuit.
  Die in het AD stelt dat hij eigenlijk gesponsord zou moeten worden door het kledingbedrijf van Hans Ubbink. Die nog steeds de Amsterdam Arena vol wil krijgen maar door de VPE zou zijn geadviseerd dat plan te laten varen…

  Mattheus onderstreept dat God de mens naar zijn beeld heeft geschapen en dat dat de reden is dat we een middelvinger hebben. God zou die vinger op dezelfde banale wijze gebruiken als Mattheüs soms doet. En terecht😎

  MvdS zegt veel te hebben geleerd in de afgelopen jaren.
  Hij zal nu pas een genezing wereldkundig maken als er medisch bewijs is.

  Volgens mij ligt er een nieuwe kans voor onze vriend Karel Smouter om
  In Myanmar een paar claims te onderzoeken.

 29. joost zegt :

  rob

  Het was een hele zoete reportage, zou hij het AD omgekocht hebben

  Nuhhh… ik denk eerder dat hij heeft gedreigd met hel en verdoemenis indien zij niet……
  joost

 30. jopie zegt :

  Ik vind eigenlijk dat gloriestoel niet kan winnen omdat zij te erg zijn. Zij zijn niet meer wereldvreemd, het gaat te ver, ze moeten een andere wedstrijd winnen. De wedstrijd van meest originele sektarische bedreigingen ofzo.

  Refoweb is gewoon gezellig wereldvreemd. Precies goed voor de bikini.

 31. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Vandaag ook in de regionale kranten aandacht voor de Bikini-verkiezing.

  http://t.co/eFGvV318NA

 32. waarheid zegt :

  ronald platjes mag winnen, eens kijken of hij zichzelf kan bevrijden van platjes dat jeuk zo

%d bloggers liken dit: