Gouden Bikini 2013: eerste stemronde!

goudenbikinidetailHet is weer tijd voor de Gouden Bikini! Deze bekende satirische jaarprijs van Goedgelovig, die vernoemd is naar het favoriete kledingstuk van GristenUnie-fractiemedewerker Mirjam Bikker, wordt uitgereikt aan de gelovige, kerk of gristelijke organisatie die zich de afgelopen 12 maanden in Nederland op de meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden. De prijs bestaat uit een digitale bokaal met daarop een gouden bikini.

Vandaag presenteren we de 5 officiële nominaties en 5 eervolle vermeldingen voor de Gouden Bikini 2013. We hebben in deze selectie laten meewegen hoe frequent of bepalend de kandidaten in het nieuws zijn geweest. Maar onze lezers bepalen uiteindelijk wie de prijs gaat winnen!

De procedure is als volgt: in de eerste ronde (tot en met 26 december) kun je twee stemmen uitbrengen op je favoriete kandidaten. In de week na kerst volgt de finale met de twee hoogst scorende kandidaten. De bekendmaking van de winnaar is op 1 januari 2014.

NOMINATIES GOUDEN BIKINI 2013

ronald-plat-de-dodenopwekker1. Ronald Plat en De Gloriestoel. Verwierf landelijke bekendheid met het verlengen van benen op straat en aanhoudende pogingen om Bekende Dode Nederlanders op te wekken, zoals de vermoorde Zeister broertjes Julian en Ruben en prins Friso. Gloriestoelers baden vergeefs voor programmamakers Hakim Traidia en Sophie Hilbrand, en vielen door de mand in het Flevoziekenhuis en in een uitgebreide reportage van Goedgelovig-onderzoeker John Zoet. Vroegen desalniettemin met droge ogen 1 miljard subisidie aan bij VWS voor het terugdringen van de nationale ziektekosten. Gloriestoel-oprichter Plat lanceerde tevens een plan om gristenen hun huizen en geld afhandig te maken.

dag-van-de-agendacontrole-pieter-zandt-staphorst-32. Pieter Zandt. Deze refoschool liet 3.000 agenda’s vernietigen vanwege een foto van een leerling die het vredesteken draagt. Volgens drs. J. van Putten, voorzitter van het college van bestuur, is de kraaienpoot occult. De agenda’s dienden daarom uit voorzorg vernietigd te worden.

vanooijen3. Joop van Ooijen. Landelijk bekende dakevangelist en wildplakker uit Giessenburg. Belandde in de cel omdat hij overal JEZUS REDT-posters over heen plakt. Lanceerde een evangelische politieke partij met een door Jezus Joop zelf verzonnen programma waarmee hij de Tweede Kamer wil veroveren. Helaas gooide zoonlief Van Ooijen als Ajax-supporter roet in het eten.

refoweb4. Refoweb. Deze reformatorische jongerensite verdient eigenlijk een satirische oevreprijs voor met name haar vragenrubriek. Of je als refojongere nu last hebt van blauwe ballen, per ongeluk 3 keer bent ‘getrouwd’ vanwege stiekeme scharrelseks, worstelt met de verleiding van zakbordelen of twijfelt of de HEERE het wel goed vindt dat je naar de kroeg gaat – de dominees van de zware grond weten op elke vraag een wereldvreemd antwoord.

onnovanschayck5. Prof. dr. Onno van Schayck. Deze Maastrichtse hoogleraar preventieve geneeskunde vertelde voor de EO-camera dat hij gelooft in bovennatuurlijke beenverlenging. Maar toen Goedgelovig naar de bewijzen vroeg kon hij die niet overleggen. Het leidde tot een landelijke rel, een academisch debat, en uiteindelijk het terugtreden van Van Schayck als directeur van onderzoeksinstituut Caphri.

EERVOLLE VERMELDINGEN

Van de personen en organisaties die niet door de selectie zijn gekomen, ontvangen er vijf een eervolle vermelding:

– De Evangelie Gemeente Utrecht die wel roept dat ze heel gastvrij is, maar homo’s de toegang tot haar gebouw weigert.

– De ChristenUnie, de SGP en Katholiek Gezin voor de kansloze petitie en kamervragen tegen Dokter Corrie.

Arenda Haasnoot, die vindt dat kerkgang dwingend moet worden opgelegd en zich als irritante, betweterige dominee in het gesprek met ongelovigen gooit.

Valse Leraars in de Eindtijd voor het opstellen van een officiële dodenlijst van gristelijke leiders die een enkeltje hel krijgen.

David Sörensen, gristengekkie die dit jaar het evangelisch vlaggenzwaaien en glorietunnelen bekendheid gaf op GeenStijl.

STEM NU (selecteer maximaal 2 opties):

46 Reacties op “Gouden Bikini 2013: eerste stemronde!”

 1. afolus zegt :

  Ahhh. De ontwikkelingen op het wereldvreemde gristelijke erf gaan zo snel dat je Prof. dr. Onno van Schayck zo maar zou vergeten.
  Fijn dat hij aan het einde van het jaar toch nog een prestigieuze nominatie in de wacht sleept.

 2. Dutch Hermit zegt :

  Volgens mij, @Goedgelovig, is het niet de bedoeling dat de poll de uitslagen toont 😉

 3. mafchauffeur zegt :

  @Dutch Hermit: was vorig jaar ook zo. Behalve dan in de finaleronde.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/12/27/gouden-bikini-2012-de-finale/#more-34208

 4. FlevoA zegt :

  Wat is die Ronald Plat toch kansloos (in het algemeen) 😉 Zo niet in deze verkiezing….

 5. engel zegt :

  Het is zeker niet de bedoeling dat je je cookies verwijderd en vaker dan 1 keer stemt?

 6. ondergetekend zegt :

  Het linkje naar Valse Leraars in de Eindtijd klopt niet helemaal… Is dat om ons te beschermen tegen de afschuwelijke vormgeving van die site?

 7. VreemdGeluid (@VreemdGeluid) zegt :

  14.66 %, Joop zou het ervoor doen bij de TK-verkiezingen.

 8. ruub zegt :

  @maf
  DH is zoveel transparantie wellicht niet gewend ;-).

 9. mafchauffeur zegt :

  @ruub: of er is iets aan de hand waardoor het geheugen is aangetast. In 2011 was de eerste stemronde ook “open”.

  Niet dat het daarmee minder spannend wordt: toen “won” Mariska de eerste stemronde met 62% tegen 14% voor Bert. Maar in de finaleronde won Bert.

  Er is dus nog hoop voor Ronald. 🙂

 10. mafchauffeur zegt :

  Toch respect voor de prestatie van Plat. Waar men in 2011 niet verder kwam dan een eervolle vermelding en daarmee buiten de 8 nominaties viel, staat het Dodenopwekken in 2013 stevig op de kaart.

  De Dead Raising Teams van God’s Embassy, een kerk in Amsterdam, die op afroep beschikbaar zijn om doden op te wekken, maar doodsbang zijn voor meekijkende journalisten.

 11. Cristine zegt :

  Ik heb gestemd op Pieter Zandt omdat al die aandacht me niet goed lijkt voor de narcist Ronald Plat. Maar eigenlijk is hij natuurlijk nu al de winnaar…

 12. mafchauffeur zegt :

  @Cristine: je doet de beste man zwaar tekort met zo’n etiket. Sterker nog, met de toename van genezingsresultaten wordt hij steeds vrijmoediger en daarmee socialer en behulpzamer. Daar past de benaming “narcist” niet bij.

  Ik reed net met mijn autootje door Volendam toen ik een jongen zag die vooruitstrompelde naar de bushalte. Auto direct neergezet en op hem af gerend. Zijn voet was dubbel gegaan de dag ervoor met voetbal. Ik vroeg niets, legde direct mijn hand op zijn linkervoet en begon de pijn weg te sturen.

  Hij zei “verrek, ik kan nu een stuk beter lopen”. Ha, ha, dat is het Koninkrijk van God. Hij was trouwens op tijd voor zijn bus.

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3?fref=ts

  Daar hoef je op het Pieter Zandt niet mee aan te komen, vermoed ik. 😉

 13. Sueigilera zegt :

  Beste GG,
  In ongeveer een half uur tijd heb ik het Pieter Zandt college momenteel op de eerste plaats gestemd. Die Poll is dus niet erg betrouwbaar. Als ik met een elke keer opnieuw kan stemmen, kan meneer Plat dat bijvoorbeeld ook. De leerlingen van het Pieter Zandt college kunnen ook elke keer stemmen als ze weten hoe dat moet.

 14. beervis zegt :

  Prof. dr. Onno van Schayck is misschien wel het minst spectaculair. Maar hij is hoogleraar preventieve geneeskunde. Ik snap trouwens ook niet dat er een debat nodig was en dat hij zelf is terug getreden.

 15. Sueigilera zegt :

  Zo, het Pieter Zandt college zit al op 50%, Lang leve democratisch stemmen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. 😉 Nu stop ik er maar mee, ik heb mijn punt gemaakt. 🙂

 16. mafchauffeur zegt :

  @Sueiligera: “Internetverkiezing Gouden Bikini gehackt door atheïst” 😉

 17. Sueigilera zegt :

  @mafchauffeur,
  Hacken is een groot woord voor een regelmatige schoonmaak van internetgegevens, waaronder die van de poll. Maar misschien kan GG het corrigeren met gebruik van het IP-address. Maar daar heb ik dus helemaal geen verstand van. De refo’s bungelen nog een beetje onderaan. Even veranderen? 🙂

 18. mafchauffeur zegt :

  @Sueiligera: ik plaag maar.

  De eerste “refo” heeft al gereageerd:

  Jammer voor goedgelovig, die zich met deze verkiezing verkneukelen om die refo’s een hak te zetten, maar ‘wereldvreemd’ is een compliment….

  http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=26383

  De overeenkomst met de Gloriestoel is treffend.

  T is je vast niet ontgaan dat je straks ws nog een prijs krijgt als gelovige die zich op de meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden. Ah wel.. Hebbie toch iets goeds gedaan xD . Johannes 15:18
  ”Als u van de wereld zou zijn, zou de wereld het hare liefhebben, maar omdat u niet van de wereld bent, maar Ik u uit de wereld heb uitverkoren[NBV: weggeroepen], daarom haat de wereld u.”
  Blessingss!

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3?fref=ts

 19. afolus zegt :

  @GG
  Reactie op Sueigilera??
  Nieuwe ronde nieuwe kansen…?
  Volgens mij heeft Ronald Plat vanmorgen alle Gloriestoelers en
  broeders en zusters die een succesvolle beenverlenging achter
  de rug hebben opgetrommeld om op de vermaledijde religieuze
  geesten te stemmen. Nu mag het ineens wel….. 😄😎

 20. Sueigilera zegt :

  @mafchauffeur,

  Gezien de Poll maken die refo’s nog een behoorlijke kans. 😆 Ik vergeef ze hun wereldvreemdheid. Wie een uur lang gaat voten op een poll bij GG spoort ook niet helemaal. 😉

 21. goedgelovig zegt :

  @DH: Jawel.

  @ondergetekend: Is aangepast.

  @Sueigilera: Het was voor ons iets handiger geweest als je even een mail had gestuurd i.p.v. honderd keer te stemmen en dat in de reacties te melden. Blijkbaar gaat de controle niet goed, want wij kunnen hier op de redactie ook achter elkaar doorstemmen. Er wordt zo naar gekeken.

 22. Sueigilera zegt :

  @GG,
  Misschien was dat handiger geweest, maar dit was leuker. 🙂 Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet aan mailen heb gedacht. Ik houd ook wel van een stukje openheid. Ik zal mij vanaf nu dan braaf gaan gedragen.

 23. goedgelovig zegt :

  UPDATE: De poll is aangepast. De resultaten zijn niet meer zichtbaar en het filter is aangescherpt. We zullen een ‘Pieter Zandt-correctie’ op de resultaten doorvoeren. Als er meer onverlaten zijn die meer dan 2x hebben gestemd, dan is dit het goede moment om het op te biechten. 😉

  Het goede nieuws is dat iedereen opnieuw zijn/haar stemmen kan uitbrengen, dus maak daar vooral gebruik van.

 24. PietV. zegt :

  Ik ben een zwevende kiezer, wie kan mij een stemadvies geven?

 25. Bokkepoot zegt :

  @PietV

  Ik zit hier ook al een tijd tegen mijn scherm te praten aan te kijken. Natuurlijk is Plat gewoon op álle fronten keihard de winnaar, maar eigenlijk vind ik hem en zijn Gloriestoel gewoon té. Dat is niet wereldvreemd meer, maar compleet krankzinnig – als het niet zo doortrapt zou zijn.

  Ik hou dan toch meer van de aandoenlijke naïviteit van zo’n Pieter Zandt. Gewoon ff 3000 agenda’s vernietigen vanwege een vredesteken op een T-shirt wat misschien ook voor een occult teken aangezien kan worden. Heerlijk toch? Wat mij betreft verdienen die op z’n minst een aanmoedigingsprijs. 😀

  Maar goed, ik heb tot 26 december de tijd, begrijp ik? :mrgreen:
  *hoopt dat het debat nog los barst*

 26. beervis zegt :

  Ik heb 2 keer gestemd. Om effe te checken.

 27. Bokkepoot zegt :

  @beervis

  Uw zonden zijn u vergeven! Gaat heen en vermenigv… eh… nee, neem uw bed op en … eh… god, hoe was het ook weer? 😳

 28. mafchauffeur zegt :

  @Bokkepoot: het is: “Gaat heen, geneest de zieken, wek doden op, genees melaatsen, drijf demonen uit”.

  Gisteren nog. Een verschil van dag en nacht 360 graden.

 29. Im Gegenteil zegt :

  I vote Plat! Niemand is momenteel grappiger en wereldvreemder dan hij! Alle lof voor Ronaldje!

  Mocht hij winnen, dan brengen jullie hem toch wel op de hoogte?

 30. Bokkepoot zegt :

  @maf

  Ach ja, dom…. verdrongen vergeten! 🙂

  *heen gaat en bed induikt*

 31. puberapostel zegt :

  Refoweb dan maar. Helaas doet Haasnoot niet mee. Valse dwaalleraars valt eerder in de categorie kerkvreemd dan wereldvreemd…ik snap uberhaupt niet dat mensen met zulke tunnelvisies en diepe verachting uberhaupt moeite nemen om zon intrieste bashing site op te zetten. Kunnen wat leren van GG. De haat en ultrarechtzinnigheid druipen er gewoon van af.

 32. mafchauffeur zegt :

  De opmars van de Gloriestoel is ook bij de Rijksuniversiteit Groningen niet onopgemerkt gebleven. Reden genoeg voor de RuG om een groot onderzoek te starten.
  https://www.hoegekis.nl/

 33. beervis zegt :

  @Bokkepoot

  Neem uw matras op en laat uw condooms liggen.

 34. mafchauffeur zegt :

  Volgens Ronald Plat kwam in de tijd van het Nieuwe Testament iedere Christen in aanmerking voor een Gouden Bikini.

  Ach, zo waren ze allemaal ten tijde van Handelingen. It is just normal Christianity

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3?fref=ts

 35. Anniek zegt :

  Ik zeg: Twee stemmen voor Ronald (en Lenneke!) Plat. Heb net een half uurtje zitten lezen op hun beider facebookpagina’s. Hemeltergend en tenenkrommend!

  Ik quote: ‘Als je gaat bidden met een zieke en de pijn wordt daarna erger of de pijn verschuift in het lichaam dan is dat een goed teken. Dat klinkt gek, maar het betekent dat er dan vaak iets meer aan de hand is. Je moet dan denken aan demonische gebondenheid. Dan is het zaak om deze duivelse geest eruit te gooien in de autoriteit van Christus.

  Een mooi voorbeeld had ik laatst in Capelle. Er kwam een man uit het café lopen die een turbulent verleden had gehad. Hij had al jaren pijn in zijn rug door een ingeklapte wervel. Hij kon de plaats halverwege zijn rug ook aanwijzen. Toen we begonnen te bidden verschoof de pijn zich een wervel hoger. Ik wist toen dat er een demon in het spel was.

  We gingen om de beurt met hem bidden op straat en na ieder gebed verschoof de pijn een wervel omhoog. Toen hij bij zijn nek was heb ik de demon bevolen zijn lichaam definitief te verlaten en te verdwijnen via de oren. En dat gebeurde ook. De pijn bleef eerst nog in zijn nek en na dit laatste gebed was hij verlost van een kwelling die al zeven jaar duurde.

  Het komt dus aan op volharding. We moesten tien minuten met hem bidden. Het is letterlijk een strijd tussen twee koninkrijken. Maar wij hebben de eindoverwinning al op zak door Jezus.

  Never give up! Never quit!’

 36. joost zegt :

  Bokkepoot

  Uw zonden zijn u vergeven! Gaat heen en vermenigv… eh… nee, neem uw bed op en … eh… god, hoe was het ook weer?

  Volgens mij was het: “Ga op uw bed liggen en laat U zondig vermenigvuldigen”
  joost

 37. joost zegt :

  GG
  Ik dacht dat ik mijn twee opties in twee maal stemmen moest doen maar toen ik voor de tweede ging had ik dus al gestemd. 😦 Dat stemt mij niet vrolijk. 😡
  Ach ja, ik ben oud en blond.
  joost

 38. Bokkepoot zegt :

  @Joost

  Volgens mij was het: “Ga op uw bed liggen en laat U zondig vermenigvuldigen”

  Zondig wil vast wel lukken, maar dat vermenigvuldigen wordt nog een heel gedoe vrees ik. Alternatieven?

  Ik dacht dat ik mijn twee opties in twee maal stemmen moest doen maar toen ik voor de tweede ging had ik dus al gestemd. 😦

  Ah, bedankt voor de tip! 😀

 39. goedgelovig zegt :

  @Alberto: Het is ook een hele eer om de Bikini te winnen. Refoweb bedrijft met haar vragenrubriek al jarenlang betere satire dan GG ooit kan verzinnen. 😉

  @joost: Nu weet je het voor de volgende keer. 🙂

 40. joost zegt :

  Bokkepoot

  Zondig wil vast wel lukken, maar dat vermenigvuldigen wordt nog een heel gedoe vrees ik. Alternatieven?

  Geen echte alternatieven vrees ik maar ik zou zeggen: “Ga gewoon liggen en heb vertrouwen. Als God het wenst komt het vermenigvuldigen vanzelf. Plus dat het delen van zonden nooit een minpunt kan of mag zijn. 😉
  joost

 41. joost zegt :

  GG
  Ja, misschien maar hoe lang zal dit beklijven? Ik gaf toch reeds aan blond en oud te zijn? Het ouder worden wordt met de dag erger (hoop ik toch) het blond kan veranderen in grijs maar dat zal je bij een pruik ook niet snel meemaken tenzij op eigen verzoek. 😦
  joost

 42. Bokkepoot zegt :

  @Joost

  Laat dat vermenigvuldigen maar zitten, delen is veel leuker. :mrgreen:

 43. PietV. zegt :

  @bokkepoot; Ik neig naar Plat, maar de verschillen zijn klein in imbeciliteit. Joop van Ooijen scoorde ook hoog, maar op het moment dat ik tot de ontdekking kwam dat het hele gezin hooligan is, met ieder een eigen specialiteit is hij niet meer genomineerd. Refo Lita daar twijfel ik nog even over. Laatst las ik een antwoord waarin een persoon met down de zekerheid kreeg dat hij niet naar de hel hoefde. Een ander nam zijn plaats over. Onno van Schaik kreeg eerst bijval van zijn gelovige collega academici. Hun normen en waarden verschoven ze even om hem van dienst te zijn, dit bleek niet genoeg, zijn naam was bevlekt. Een bikini lijkt mij dus niet meer nodig. Op de refoschool zal wel keihard gelachen zijn om deze actie. Een agenda is toch al tamelijk gedateerd. Opgeteld kom ik weer bij Ronald Plat. De schrijvers van refoweb zitten ergens ondergedoken in een consistorie en vallen geen mensen lastig op straat.

 44. Bokkepoot zegt :

  Oh verrek, ik moet nog stemmen!! 😯

  @PietV

  Eh… vind je het heel erg dat ik na je stemadvies nu helemaal niet meer weet waar ik aan toe ben? 😉

  Nou ja, ik ga wel ienemienemutten. Of ezeltje prik.

%d bloggers liken dit: