Relletje in huize Van Ooijen

Vader en zoon Van Ooijen hebben in ieder geval twee dingen gemeen: hun voorliefde voor één of meerdere godenzonen en de kleuren rood en wit. Waar vader Joop van Ooijen als een malle Jezus Redt-posters plakt, blijkt zoonlief David – tot afgrijzen van zijn vader – een van de Ajax-supporters te zijn die eerder deze week werd neergestoken.

vanooijenenzoon

“Ik heb al zo vaak gezegd dat hij zich niet in die kringen moet begeven,” vertelt Joop in het AD. “Maar kunt je kinderen nu eenmaal niet aan een touwtje vastbinden. Hem een pak slaag geven kan ook niet, want dan staat hier de politie voor de deur. Wie weet is dit een wake-up call voor hem, ik hoop het.”

Zoon David laat weten dat hij met zijn kornuiten op weg was naar San Siro, toen de groep door dertig man werd aangevallen. “Ze hadden enorme messen bij zich, van ik denk wel 20 centimeter. Bij mij spoot het bloed zo uit mijn kont, echt niet normaal,” aldus de Ajax-supporter vanuit een Italiaans ziekenhuis.

Joop hoeft er niet op te rekenen dat zijn zoon door de steekpartij op andere gedachten is gebracht. “Nee hoor, ik blijf naar Ajax gaan.” Voor de evangelische politieke ambities van de dakevangelist is de rel niet gunstig, want de Bijbel is duidelijk: wie zijn eigen gezin niet in de hand heeft, kan ook de Gemeente Gods niet besturen, laat staan het hele land. 😉

Advertenties

52 responses to “Relletje in huize Van Ooijen”

 1. Plant says :

  Dit is een enthousiaste navolging van de Holygans: http://www.youtube.com/watch?v=oLiO2HZuC8g

 2. mafchauffeur says :

  David en zijn vriend Ezra (21) uit het nabijgelegen Giessen-Oudekerk zijn twee van de zes Ajax-fans die woensdag in een Milanees ziekenhuis belandden na bloedige confrontaties met Milan-fans.

  Tot zover klinkt het allemaal behoorlijk Bijbels. 😉

 3. mafchauffeur says :

  Voor de evangelische politieke ambities van de dakevangelist is de rel niet gunstig

  Wat een onzin. Dit verhoogt juist de kans op een finaleplaats voor de Gouden Bikini = extra publiciteit = extra stemmen.

  Tel maar na:
  – Ajax-supporters die anders niet zouden stemmen maar nu uit solidariteit op Jezus Leeft gaan stemmen
  – Dorpsgenoten die Joop eigenlijk niet pruimen maar hem dit ook niet gunnen en hem nu een hart onder de riem willen steken

  Hij is zelfs aan te merken als gevaarlijke outsider voor de Bikini. 😉

 4. Oscar de Tweede says :

  IK hoop, dat die zoon weer volledig herstelt. Los van wat vader Joop doet en belijdt: ik denk niet dat iemand het fijn vindt als zijn zoon een hooligan is. Ik begrijp de smart van vader Joop. En daarom vind ik bovenstaand bericht onder de maat van GG.

 5. martin says :

  Hmm, lijkt me al met al een rotsituatie. En ook rot voor zijn vader. Ik ben het wel met Oscar de Tweede eens in dit geval.

  Er zijn mensen die er alles aan doen om zichzelf in de satirische kijker te spelen. Dat lijkt me hier niet het geval.

 6. Alain Verheij says :

  Beetje aftands roddelbericht. Toch gewoon zielig voor die mensen?

 7. TommyLee says :

  Ik kan hier ook niet zo veel mee. Het komt vaak voor dat kinderen van visionairs ontsporen. In sommige kringen menen ze dat dit komt omdat de duivel daar extra belang bij heeft. Het kan natuurlijk meespelen dat de vader altijd zo met zijn eigen dingen bezig is dat de balans in het gezinsleven verstoord is maar het kan ook zo maar dat de zoon hetzelfde weerbarstige karakter heeft als de vader maar dat het zich anders uit. Wellicht dat deze knul als volwassene ook tot grote daden in staat zal zijn. Dat het een negatieve invloed heeft op het werk van pa heeft meer te maken met de klojo’s die altijd een zwakke plek zoeken om een dolk tussen te steken dan dat de vader er maar direct op afgerekend hoort te worden. Ook met opvoeden geldt: De beste stuurlui staan aan wal!

 8. MaB says :

  Waarschijnlijk is hij het met papa eens dat de joden een uitverkoren volk zijn 😉

 9. mafchauffeur says :

  De heer Van Ooijen neemt GG in ieder geval serieus. De bij de nominaties voor de Gouden Bikini genoemde omissie in het partijprogramma is inmiddels aangepast.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/12/12/nominaties-gouden-bikini-2013/#comment-185561

  Weet je dat Israel steeds meer alleen komt te staan?
  Daarom staan wij pal achter Israel

  http://www.jezusleeft.nl/programma

  Of er ook gepleit gaat worden voor het legaliseren van een pak slaag aan meerderjarige-maar-nog-onvolwassen kinderen is nog onderwerp van intern beraad.

 10. Ruben says :

  Wat een onzin verhaal van GG! deze jongen en zijn vriend hadden dood kunnen zijn, wat erg voor de ouders&familie! daar moet je niet mee lopen te klooien vindt ik.

 11. Johan says :

  Niks geen probleem voor Joop. Puberdochter Rouvoet is ook uit de band gesprongen en André heeft toch een mooie carrière gemaakt dacht ik zo. Adam had Kaïn, David had Absalom, Jozef had Jezus, Bush Senior had Bush Junior. In elke familie is wel wat.

 12. Benach says :

  Johan: En Bush Jr. heeft Barbara Bush, die zich uitsprak als voorstander van het homohuwelijk, the horror.

 13. mafchauffeur says :

  @Benach: erger nog: Bush Sr. heeft recentelijk een gewoon huwelijk, tussen mensen van gelijk geslacht homohuwelijk voltrokken. 😉
  http://www.gaystarnews.com/article/george-bush-senior-witnesses-lesbian-couple%E2%80%99s-marriage260913

 14. rob says :

  @Johan

  In elk gezin is wel wat, maar om het breed-uit in de krant of op internet te zien staan… dat is weer een ander verhaal. In deze ben ik het dus eens met Oscar de tweede en Alain Verheij

 15. mafchauffeur says :

  TommyLee:

  Dat het een negatieve invloed heeft op het werk van pa heeft meer te maken met de klojo’s die altijd een zwakke plek zoeken om een dolk tussen te steken dan dat de vader er maar direct op afgerekend hoort te worden.

  Fraaie beeldspraak. 😉

  Overigens staat het uitgebreid in o.a. Het Parool (op papier) en het AD, dus dat GG hier ook aandacht aan besteedt vind ik niet zo raar. Per slot van rekening is de actie van junior (Ajax-supporter-met-stadionverbod probeert stiekem tóch een wedstrijd te bezoeken) op zichzelf al nieuwswaardig, en na het gedoe met de Celtic supporters in Amsterdam en nu met de Nederlanders in Milaan zéker.

  Dat pa hier machteloos staat zal de meeste mensen wel duidelijk zijn, denk ik. Maar pa kiest er wél voor om de AD-journalist inhoudelijk te woord te staan in plaats van de mededeling “is privézaak, geen commentaar” te doen.

  Ik denk dat pa hier vooral sympathie mee zal oogsten.

 16. ruub says :

  @maf
  Misschien mag zoon David van Joop best Ajax-fiel zijn, zolang hij het maar niet praktiseert. 🙂

 17. Taddai says :

  Ik heb het misschien even gemist…
  Is zoonlief David een hooligan of is hij gewoon een normale Ajax-supporter? Er is wel een wezenlijk verschil. Indien hij een hooligan is, welke wandaden heeft hij dan op zijn naam staan?

 18. engel says :

  @Taddai,

  Zijn er normale Ajax-supporters?

  Zoonlief heeft een stadionverbod, die trek je eigen conclusie:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1441/Ajax/article/detail/3561537/2013/12/13/Vader-is-in-de-Heer-zoon-is-hooligan.dhtml

 19. mafchauffeur says :

  @engel: dat is schromelijk overdreven (van Ajax). Ik begreep dat hij dat stadionverbod heeft vanwege het afsteken van een fakkel.

  Dat is een Gideonsdaad (Richteren 7), geen wandaad.

  (en nu niet over Simson beginnen. ;-))

 20. Benach says :

  maf: je las te snel. Hij is er de getuige van geweest, maar soit.

 21. mafchauffeur says :

  @Benach: inderdaad, excuus. 😳

 22. bramvandijk says :

  Vind dit persoonlijk ook wel tegen of over de grens. Helaas kan ik mijn donatie aan GG niet meer ongedaan maken 😉

 23. Im Gegenteil says :

  Nou, als dit de “vrucht” is die bebaarde dakevangelist na het zaaien UITPOEPT, dan staat ons prachtige land met hem aan het roer nog wat te wachten…
  Zijn oplossing is toch Jezus? Kan hij dan niet Jezus vragen om deze situatie met z’n zoon dan niet oplossen?

  Verder is dat neergestoken rotjoch helemaal niet zielig met zijn bloedende AARS. Hij is namelijk een jood. En die hebben gristus vermoord, dus vroeg of laat krijg je het aan de stok (of mes) met de italiaanse katholieken. Karma heet dat.

 24. joost says :

  im Gegenteil
  Ja, we kennen die methoden van die katholieken om voor bloedende aarsjes te zorgen. 😦 😈
  joost

 25. Waterlelie says :

  Het lijkt dat GG een probleem heeft met de Nederlandse Wetgeving t.a.v. meerderjarigen.
  GG bespreekt hier 2 personen van resp. 19 en 21 jaar.
  Volgens de Bijbel is het een gegeven om de ‘Overheid’ te gehoorzamen.

  Misschien toch maar wat ‘gas’ terug nemen GG.
  Staat wel zo netjes!

 26. mafchauffeur says :

  @Waterlelie: welkom terug! 🙂

  Overigens: met de constatering dat het meerderjarigen betreft is het toch opgelost? Het vriendengroepje van de twee heren toont zich op Twitter enorm trots op de media-aandacht, en D.van O heeft zelf al deze informatie aan journalisten gegeven.

  Als “Jezus Leeft” in mijn gemeente op het stembiljet weet te komen, kunnen ze op mijn stem rekenen. 😎

 27. Waterlelie says :

  @mafchauffeur

  Dat doet me deugd! :-O

 28. Im Gegenteil says :

  @Waterlelie

  Jij had Hitler en kornuiten zeker ook graag gehoorzaamd? Stop dat bijbelse gegeven maar in de meest donkere holte van gehoorzame lichaam.

 29. Robert (@rvdlinden) says :

  Hoe is die jongen nou precies een hooligan? Hij is ajax-fan, en door AC Milan-hooligans aangevallen, ben je dan gelijk zelf ook een hooligan? Het lijkt me nou niet nodig om AD-bericht te citeren en nóg meer water bij de feitelijke wijn te doen …

 30. engel says :

  @Robert,

  Mensen met een stadion verbod noemen ze wel vaker hooligan.

 31. Robert (@rvdlinden) says :

  Hmm. Daar heb je een punt.

 32. engel says :

  Voor mij is dat ook geen scheldwoord.

 33. Waterlelie says :

  @Im Gegenteil

  Jij had Hitler en kornuiten zeker ook graag gehoorzaamd

  Mooi spreekwoord voor het bovenstaande is: ‘Het slaat als een tang op een varken!’
  Verder wens ik je t.a.v. je complete reactie van harte sterkte met al je frustraties. Misschien toch eens wat kalmeringstabletjes slikken. Hopelijk helpt het een beetje.

 34. ruub says :

  Zoon David staat bij Ajax niet bekend als hooligan volgens dit artikel op Nu.nl:

  http://www.nu.nl/buitenland/3657754/ajax-supporters-gedroegen-zich-goed-in-milaan.html

  Later raakten vijf Ajax-supporters in de buurt van het stadion gewond bij een ‘geweldsmisdrijf’. Volgens de club waren de supporters slachtoffers van dit misdrijf. Van een vooropgezette confrontatie tussen beide partijen zou geen sprake zijn geweest.
  “De groep was op weg naar het stadion en werd plotseling, onder andere met steekwapens, aangevallen”, aldus de club in een verklaring.
  De supporters die hierbij betrokken waren staan bij Ajax niet bekend als hooligans.

 35. goedgelovig says :

  @Oscar de Tweede: Beiden hebben zich tegenover de media uitgelaten over deze zaak. Dan is er voor ons geen enkele reden om terughoudend te zijn.

  @ruub: Hooligan wordt supporter. Stop de tijd!

 36. ruub says :

  @GG
  🙂

 37. Hertog Jan says :

  He, die Ezra heb ik in een grijs verleden eens wiskunde proberen te leren…

 38. flipsonius says :

  Wat mij voor pa van Ooijen nog erger lijkt is dat zoon zich etaleert als een vrouwelijke pin-up uit de jaren vijftig (de Lach en de Piccolo als ik me niet vergis. Dat kapsel! Die bril! Die lippen! Hoehoe!)

 39. Wilfred says :

  @Flip: Die donkere glazen van pa, die hebben het verknald!

  Maar je ziet, zelfs met zo’n vader kun je nog prima terechtkomen! Er is hoop. Ook voor jou! 😉

 40. flipsonius says :

  @Wilfred
  Ik weet niet of er zonnebrillen bestaan die op mijn snavel passen….

 41. Wilfred says :

  @Flip: Op elk potje past een dekseltje! 😉

  http://es.memegenerator.net/instance/27690283

 42. Robert (@rvdlinden) says :

  Manmanman. Zet iemand die Gegenteil even achter een blokkade?

 43. rob says :

  @Mafchauffeur

  1
  Overigens staat het uitgebreid in o.a. Het Parool (op papier) en het AD, dus dat GG hier ook aandacht aan besteedt vind ik niet zo raar.
  Per slot van rekening is de actie van junior (Ajax-supporter-met-stadionverbod probeert stiekem tóch een wedstrijd te bezoeken) op zichzelf al nieuwswaardig, en na het gedoe met de Celtic supporters in Amsterdam en nu met de Nederlanders in Milaan zéker.

  2
  Dat pa hier machteloos staat zal de meeste mensen wel duidelijk zijn, denk ik. Maar pa kiest er wél voor om de AD-journalist inhoudelijk te woord te staan in plaats van de mededeling “is privézaak, geen commentaar” te doen.

  Ik denk dat pa hier vooral sympathie mee zal oogsten.

  1
  Er staan erg veel items in het AD of het Parool, waar GG nooit aandacht aan zal besteden.
  Of moeten we binnenkort verwachten dat GG meer nieuws over voetballeed gaat verspreiden?
  De reden die je noemt dekt de lading dus niet (is dat een dogreden?).

  Dit is naar mijn idee de lading. de strekking van ‘het nieuws’ :

  Van Ooien spoort zelf als charismanische gristen met (politieke)ambities niet en heeft een ontspoorde zoon en daarmee wordt hij nog bespottelijker en ongeloofwaardiger dan hij al was:

  In het bericht van GG zelf staat:

  Joop hoeft er niet op te rekenen dat zijn zoon door de steekpartij op andere gedachten is gebracht. “Nee hoor, ik blijf naar Ajax gaan.” Voor de evangelische politieke ambities van de dakevangelist is de rel niet gunstig, want de Bijbel is duidelijk: wie zijn eigen gezin niet in de hand heeft, kan ook de Gemeente Gods niet besturen, laat staan het hele land.

  ” Het is een waar woord: als iemand opziener wil worden, is dat een eerzaam streven. 2 Een opziener moet onberispelijk zijn. Hij kan slechts de man van één vrouw zijn en hij moet sober, bezonnen, gematigd, gastvrij en een goede leraar zijn. 3 Hij mag niet te veel drinken of driftig zijn, maar hij moet vredelievend en vriendelijk zijn, en niet geldzuchtig. 4 Hij moet zijn huisgezin goed leiden en op een waardige manier gezag over zijn kinderen uitoefenen. 5 Als iemand geen leiding kan geven aan zijn huisgezin, hoe zou hij dan voor de gemeente van God kunnen zorgen?”

  Tja, hoe hypocriet van Joop:

  Hoe had Joop als fundamentalist met die bijbeltekst om moeten gaan?
  Weet jij het Maf?
  Je hebt ook een lang kerkelijk verleden. Je maakt zelf al heel lang deel uit van het christelijke circus.
  Geef de man nou eens goede raad, WWMD (what would Maf do)

  Hou dan ook even in je achterhoofd hoe moeilijk het is om in deze tijd kinderen op te voeden en te voorkomen dat ze geen drugs/drank/gok/seks of geldproblemen ontwikkelen.
  Met een beetje zwakke persoonlijkheidsstructuur zit je zo in de problemen.
  En hebben we niet uitgebreid op GG in wijsheid met elkaar besproken dat de persoonlijkheidsstructuur voor een groot deel erfelijk bepaald is.
  Pa en zoon van Ooijen zijn producten van erfelijk materiaal, dat generaties op generaties doorgegeven zal worden.
  Misschien kun jij je gelukkig prijzen dat je het gen niet hebt dat in de familie van Joop schijnt voor te komen, maar in heel veel families komen veel vervelende genen voor.

  1 op de 5 jongeren heeft een ongezonde leefstijl:
  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/gezondheid-welzijn/publicaties/artikelen/archief/2011/2011-3358-wm.htm

  Bijkomend probleem is dat in deze tijd alles 100 keer sneller gaat dan in de tijd waar jij en ik zijn grootgebracht.

  Vroeguh werd je gepest met je brilletje (dat was al geen feest)
  Nu kun je met de dood bedreigd worden op facebook, gewoon omdat het makkelijk kan.
  Social media: je kind kan heel makkelijk verleid worden om zich uit te gaan kleden voor een vieze ouwe kerel die zich voor heeft gedaan als puber.
  Seks, drank , drugs en porno is allemaal heel makkelijk verkrijgbaar en kinderen hebben geld.
  De drugsdealers staan naast het schoolplein.
  Je kind met anorexia in het beginstadium kan via internet in een korte tijd duizenden tips verzamelen hoe je het beste kan kotsen en kan een heel ‘sociaal’ netwerk ingezogen worden van tieners die zichzelf met legio trucs kunnen uithongeren.

  Snap je wat ik bedoel, Maf?
  Als ouder ben je er niet op bedacht en de stoornissen ontwikkelen zich sneller , gevoed door een groot circuit waar je als ouder geen zicht op hebt.

  Er is een mooi spreekwoord.
  Alles wat je voedt groeit.
  Alles wat een stoornis kan voeden of verslavend kan werken kan je nu met karrenvrachten binnenhalen en wordt je op een presenteerblaadje aangeboden.
  Je kan nu dus 100 keer zo snel naar de tyfus gaan.

  Een kind met prettige genen, een stevige thuisbasis en de wind helemaal mee hoeft niet te vrezen, die komt er wel.

  Christelijk zijn biedt geen enkele garantie voor bescherming, prettigere genen, of een stevige wind mee.
  Het grote probleem is dat dit wel voorgehouden wordt aan de kerkbevolking van alle stromingen, ook aan jou in jouw kerk.
  Joop is met zijn gezin onderdeel van een disfunctioneel groter geheel en we krijgen er vroeg of laat allemaal een tik van mee.

  Nog meer artikelen, misschien kan GG er een leuk bericht van maken:

  http://www.metronieuws.nl/nieuws/voorlichting-drugs-en-alcohol-al-op-9-jarige-leeftijd/SrZlid!oe1A7EKeq4872/

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2290088/2007/11/23/Ambtenaren-zoeken-zuipende-jeugd.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2085639/2008/12/16/rsquo-Dealers-schoolplein-af-door-coffeeshop-rsquo.dhtml

  http://www.lover-boy.nl/

  enzenz.

  2
  Was het een privezaak?
  Krijgt elke ouder van een hooligan een journalist aan de deur?

 44. rob says :

  @Maf

  Ik heb een reactie van jou in moderatie staan, er staan geen lelijke woorden in 😦

 45. rob says :

  wel meer dan 3 links, dat kan het zijn

 46. mafchauffeur says :

  @rob: dat sowieso. Hoewel ik eerder deze week zoiets al met 2 links had. Naar verluid ligt het soms aan de link zelf – bijvoorbeeld als er veel getallen in vermeld staan.

 47. rob says :

  @Filip

  Wat mij voor pa van Ooijen nog erger lijkt is dat zoon zich etaleert als een vrouwelijke pin-up uit de jaren vijftig (de Lach en de Piccolo als ik me niet vergis. Dat kapsel! Die bril! Die lippen! Hoehoe!)

  gniffel…

  Ik ben toch blij dat mijn halve familie die niet spoort niet met foto en al op GG staat en dat niemand over die puinhoop over zal gniffelen #het is gewoon een triest verhaal# 😉

 48. rob says :

  Bovenstaande was ook @Kaas

 49. Wilfred says :

  @Rob: Maar wij hebben de afgelopen maand ook zonder foto het nodige over jou gegniffeld. Dus… 😉

 50. rob says :

  @Wilfred

  :), dat was geen gegniffel, dat was puur slecht leedvermaak.