Oud Gereformeerden komen met kerstcommercial

gergemhoedjeDe Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland gaan in de maand december tienmaal een kerstcommercial uitzenden. Het kerkgenootschap wil op deze manier uitverkorenen in het hele land uitnodigen om de kerstsamenkomst mee te maken in één van de 62 ‘Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland’ in Nederland.

Aan de videoclip werken diverse BN’ers mee. Zo zien we predikant Th. L. Zwartbol (Stavenisse) naast een kleinkind van ds. M.A. Mieras. Bovendien maakt SGP-voorman Kees van der Staaij zijn opwachting in het filmpje, waaraan ook de organist uit de Oud Ger. Gem. in Ned. in Krimpen aan den IJssel zijn bijdrage op hele noten heeft geleverd.

“We dachten er nog aan om het filmpje een Kerstencommercial te noemen, haha”, gniffelt woordvoerder Jozias Potappel in het Reformatorisch Dagblad. Op de vraag op welke zenders de nieuwe reclame zal worden uitgezonden, is het antwoord: “Nee, de beeldbuis des duivels, daar doen wij niet aan in onze kringen. Bovendien bereik je dan toch nooit de uitverkorenen. Het filmpje wordt op tien werkdagen in December als bijlage meegeleverd met de tablet-editie van het Reformatorisch Dagblad.”

Door Alain Verheij geschreven naar aanleiding van de nieuwe PKN Kerstcommercial met Sybrand van Haersma Buma.

Advertentie

10 Reacties op “Oud Gereformeerden komen met kerstcommercial”

 1. Willem zegt :

  Wordt zeker ee zwart wit film

 2. Frans van der Grijn zegt :

  een tablet is een klein draagbaar televisietje met ingebouwd het zondige internet.

 3. henkjan37 zegt :

  beetje jammer om kersten nu met de ogg in verband te brengen:)

 4. Im Gegenteil zegt :

  Als een beeldbuis uit den boze is, dan zal een tablet (=internet) toch ook uit den boze zijn? Hypocriete scheinheilighe zwartkijkersch…

  Nee, men kan toch beter een postduif met uitnodiging sturen naar elk zwartgallig refo-dorp in de bible belt en dan kan de dominee op zondag deze uitnodiging vanaf de kansel naar beneden donderen.

 5. alainverheij zegt :

  Hier is-ie dan. Ik prefereer hele noten. https://www.youtube.com/watch?v=EQMfm75QvPY

 6. Johanna zegt :

  Die mevrouw is duidelijk niet van de Oud-Ger.Gem. Denk je nou echt dat je dan rode lieveheersbeestjes op je hoed mag hebben?

 7. Vinegar zegt :

  @Johanne, idd! En dacht je echt dat een vrouw zulke korte lokken behoort te hebben?

 8. Jeroen van Baardwijk zegt :

  Hoe gaan ze nou ooit verse zieltjes winnen als ze alleen hun eigen aanhang gaan uitnodigen?

 9. Stijlvol zegt :

  De commercial van de PKN is op zich niet heel slecht qua kwaliteit. Inhoudelijk alleen niet mijn trigger. En mijn kerk is niet mooi kerstkaarterig wit.

 10. Heidebrand zegt :

  Wat jammer nou toch dat ik reclame op televisie altijd wegzap.

%d bloggers liken dit: