Nominaties Gouden Bikini 2013

goudenbikiniprijs2In hartje winter organiseert Goedgelovig een zomerse verkiezing: de Gouden Bikini 2013! Deze prijs, die vernoemd is naar het favoriete kledingstuk van GristenUnie-fractiemedewerker Mirjam Bikker, wordt jaarlijks door Goedgelovig uitgereikt aan de gelovige, kerk of gristelijke organisatie die zich de afgelopen 12 maanden in Nederland op de meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden.

In 2007 ging de prijs naar de Gereformeerde Gemeenten, in 2008 naar TRIN, in 2009 naar Gertjan Goldschmeding, in 2010 naar Yvette Laclé, in 2011 naar Bert Dorenbos en in 2012 naar Frank Ouweneel. Wie zal de Gouden Bikini dit jaar winnen? Over een week stellen we de definitieve lijst met kandidaten samen waarop kan worden gestemd. Wil je zelf een kandidaat voordragen? Dat kan! Plaats een reactie op dit bericht waarin je je voordracht kort en bondig motiveert.

56 Reacties op “Nominaties Gouden Bikini 2013”

 1. fladderaartje zegt :

  Ik voorspel een nek-aan-nek race tussen Plat en Zijlstra. Of was dat gedoe met Zijlstra alweer langer dan een jaar geleden?

 2. fladderaartje zegt :

  Met de nieuwe evangelische partij op een goede derde plaats.

 3. mafchauffeur zegt :

  Mijn nominaties:
  1. Ronald Plat: heeft ruimschoots de media gehaald na zijn telefonisch interview met dagblad Trouw waarin hij bevestigde dat hij verwachtte dat de dode broertjes uit Zeist na gebed zouden kunnen worden opgewekt. Met vervolgens een twee-pagina artikel achtergrond artikel in o.a. het Haarlems Dagblad (met een foto van Jan Zijlstra), en nog een steunbetuiging op de radio. http://oud.funx.nl/index.php/shows/freshn-up/18202-wonderdokter-herrijst-de-doden
  Verder uiteraard bekend bij het publiek in vele winkelstraten en ziekenhuizen in Nijmegen, Almere, de Bijlmer, Zandvoort, Buitenpost en omstreken vanwege zijn empathische omgang met mensen bij de Gloriestoel voor de beenverlengingen, in-gang-gezette-aangroeiingen-van-ledematen, genezingen van alle ziekte en kwaal en uiteraard de verwachting dat we in 2013 flinke stappen zullen zetten in genezing van o.a. autisme, Alzheimer, Down en Parkinson.

  2. Joop van Ooijen met zijn nieuwe wildplak-partij met een bizar samenraapsel van verkiezingsstandpunten. Nota bene zonder een standpunt te formulieren over Israël en de Palestijnen.

  3. Evangelie Gemeente Utrecht vanwege haar dubieuze standpunt om óók bij externe verhuur van zaaltjes haar “homo’s dienen te worden geweerd” theologie van toepassing te laten zijn.

  4. Joël Voordewind vanwege het feit dat hij, een gerespecteerd parlementariër die opkomt voor vluchtelingen, vervolgden en verdrukten, zich voor een hilarisch karretje heeft laten spannen door Kamervragen-naar-de-bekende-weg te stellen over Dokter Corrie.

  Gelukkig heeft de transformatie van Myanmar en het toch wel indrukwekkende aantal van 250.000 tot het Christendom bekeerde Birmezen het landelijke nieuws niet gehaald, dus TRIN en Mat blijven dit jaar wat mij betreft verstoken van een nominatie. 😉

 4. mafchauffeur zegt :

  Blijkbaar is de motivering even teveel geweest voor de moddernatie, maar mijn favo’s zijn Ronald Plat, Joop van Ooijen, Evangelie Gemeente Utrecht en Joël Voordewind.

 5. FlevoA zegt :

  Zoveel keuze, de Zijlstra-files explodeerden inderdaad dit jaar nog. Aan Bassie en Bennie moet ik toch even aan denken, maar die zijn er niet in het bijzonder uitgesprongen. Of krijgen ze een oevreprijs omdat ze al jaren een constante ‘prestatie’ op dit vlak neerzetten?

  Ronald Plat heeft trouwens al een aardig verzameld werk met beenverlengen, deadraisen en zijn eigen woningbouwstichting.

  Moet toch ook nog even aan de Stichting Opwekking denken in het kader van de financiering van de Pinksterconferentie en de milieuvergunning

  Als kleine outsider de 4e musketier, hoewel die misschien juist niet weer wereldvreemd genoeg zijn, maar er volop induiken.

 6. ruub zegt :

  Nu al gelopen race volgens mij. Wat moet je wel niet doen om Plat nu nog nog voorbij te streven?

 7. afolus zegt :

  Toppertje in wereldvreemdheid: broeder Ronald Plat.
  Opwekkingsoptant voor vermoorde jongetjes, vermaard beenverlenger én
  last but not least aftroggelaar van onroerend erfgoed, waardoor hij meent wereldheerser te zullen worden.

  Bovendien die gouden bikini zal hem prima staan… 😎😇

 8. mafchauffeur zegt :

  @ruub: we kunnen nog een onderzoek starten naar de geloofsovertuiging van “wereldvreemden” die in 2013 in het nieuws waren zonder nadrukkelijke vermelding van hun geloof.

  Ik denk dan aan John Ewbank (Koningslied), de Pietitie (de pietitie), Mark Rutte (koop nou eens die nieuwe auto).

  Maar zelfs dan blijft het een strijd om de eervolle vermelding van “verliezend finalist”. 🙂

 9. afolus zegt :

  Jan Zijlstra komt volgens mij helemaal niet in aanmerking voor de trofee.
  Hij heeft zich juist zeer “werelds” gemanifesteerd.

  Toen de macht hem ontglipte telde hij verbijsterd zijn knopen en hij zag dat het mis was. Dat was aanleiding om niet goede God te raadplegen maar de wereldse rechter. En die deed wat god al jaren eerder had moeten doen.

  Niets wereldvreemd aan.

 10. Benach zegt :

  Ik stem ook voor Ronald Plat. Om al zijn dubieuze zaakjes waar hij tot over zijn oren in zit. Beenverlengingen, on(t)roerend goed, nepopwekkingen enz. need I say more?

 11. rob zegt :

  Plat is behoorlijk wereldvreemd met zijn dodenopwekking en hij heeft hier een eigen rubriek.

 12. Anders zegt :

  David Maasbach. Een man die zijn achternaam “een goed merk” noemt “in de evangelie business” en vol is van zichzelf en zijn familie (zie zijn website en Nieuw Leven magazine met talloze foto’s…van zichzelf of Maasbach-familieleden). Een man die afgelopen jaar op tv predikte over een ‘punt van contact’ met God, door zijn (Maasbach’s) hand aan te raken middels je eigen hand op het tv-scherm te leggen of op een pagina-grote afbeelding van zijn eigen hand. Een man die ieder half jaar een nieuw ‘partnerschap’ of donatie-programma bedenkt om de zak met geld voor SBS6 te vullen. Een man die ouderen adviseert om hun erfenis niet na te laten aan hun ‘ongelovige kinderen’, maar benadrukt om deze vooral na te laten aan zijn stichting. Een man die eind 2011 zijn schoonfamilie en schoonouders (op leeftijd) de kerk uitwerkte en hetzelfde trucje dit jaar herhaalde bij een ander binnen de Maasbach-kring bekend voorgangersgezin. Een man die in elke dienst ruimschoots de tijd neemt om het afnemende aantal leden en bezoekers het geld uit de zakken te kloppen en mensen vraagt desnoods “een tweede hypotheek” te nemen om “te zaaien in Gods Koninkrijk”. Een man die daarnaast zelfs op tv mensen voor houdt om een ‘pact voor zegeningen’ met God te sluiten door hem (Maasbsch) maandelijks geld te geven en doneersites opricht als theblessingpact.nl en waaromtiendenenoffers.nl. Klinkt allemaal serieus, en is het ook. Maar een zelfbenoemd ‘man van God’ in zijn eigen imperium die zo vol van zichzelf is en dé opgepoetste televangelist van Nederland probeert te zijn, verdient wat mij betreft (en ik denk vele anderen) op z’n minst een dikke nominatie voor de Gouden Bikini 2013. “Ga voor fake, stem Maasbach!” 😉

 13. Plant zegt :

  De paus heeft zich ook goed wereldvreemd gedragen. Maar dan in positieve zin. En het is me een lief ding waard om de paus in een gouden bikini te zien…

 14. afolus zegt :

  @Anders
  Alles wat je op noemt over David Maasbach is niet wereldvreemd?
  Zakkenvullen, ijdelheid, liegen om bestwil, allemaal zo werelds als de pest.

 15. mafchauffeur zegt :

  @afolus: amen. 😉

  Zeurensen wordt trouwens ook steeds wereldgelijkvormiger; hij vestigt zijn hoop steeds meer op Internet, getuige deze berichten van gisteren.

  Mijn LifeLetter pagina heeft bijna tweeduizend ‘LIKES’ Wordt jij nummer tweeduizend? Dan krijg je vanzelf alle opbouwende LifeLetters met profetische woorden.

  WONDEREN GEZOCHT! Wie wil me helpen met het afschuimen van internet (vooral Youtube) naar de allermooiste filmpjes met getuigenissen van wonderen? Ze zullen op onze websites geplaatst worden. Dit zal de wereld rondgaan, dus je zult regelrecht meehelpen aan een grote impact op duizenden mensen.

  Ik zoek vooral filmpjes van genezingen en visioenen van Jezus.

  Wie helpt mee zoeken?

  https://www.facebook.com/ontdekgod

 16. flipsonius zegt :

  Gelopen race lijkt mij, Ronald Plat is de Sven Kramer van het bikini gebeuren. Alle concurrenten zijn moedeloos afgehaakt.

 17. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Blijkbaar hebben de zangkunsten van zuster Renate toch een te gering bereik…😀

 18. rob zegt :

  Misschien valt het toch mee met de wereldvreemdheid van Plat.

  In de discussies op GG komt regelmatig voorbij hoe lastig het is om het bestaan van God te bewijzen.
  Een flessenpost op de juiste tijd als een wonder van troost is niet genoeg om menigeen te overtuigen.
  Nee, het aangroeien van amputaties is pas echt een wonder van God.
  Dat zou kunnen overtuigen.

  Plat wil niets liever dan de mensheid overtuigen van het bestaan van God en beseft als realist dat hier extreme getuigenissen voor nodig zijn.
  Anders kan alles afgedaan worden als toeval, of een psychologisch verklaarbaar mechanisme.

  Echt wereldvreemd is PLat dus niet, want hij weet precies wat de wereld nodig heeft om tot geloof te komen.
  Wat hem verweten kan worden is dat hij misschien wat overijverig te werk gaat en mensen wil overtuigen die niet overtuigd willen worden 🙂
  Plat valt voor mij af als kandidaat, de wereld vraagt om hem en hij is daarom niet wereldvreemd.

 19. rob zegt :

  @Afolus

  De zangkunsten van Renate zijn ook niet wereldvreemd.

  Kijk maar:

  Grote overeenkomst tussen Mariet en Renate is het slechte wereldse publiek die haar zangkunsten niet kan waarderen, omdat ze niet beschaafd genoeg zijn!

 20. mafchauffeur zegt :

  @rob: 🙂

 21. mafchauffeur zegt :

  @rob: kijk, de wereld meldt zich al. En inderdaad, er wordt naar hem gevraagd. 😉

 22. mafchauffeur zegt :

  @fladderaartje: die ligt nog te snurken. Ik had om 9:34 al een reactie die niet door de beugel kon. Maar die was toch nog nét ietsje netter.

  @platstamper: hij werkt wel degelijk hoor. Ook hardwerkende, ondernemende Nederlanders hebben hier en daar nog wel tijd over om mensen van hun kwalen af te helpen lastig te vallen. 🙂

 23. joost zegt :

  rob 12:02 pm
  Afschuwelijk toch als een topartieste zo vreselijk onheus wordt bejegend, zij is reeds be(rucht)roemd zegt zij, Zou zij bekend zijn als De Zangeres Zonder Stem???
  Nee, dat kan niet want zij heeft wel degelijk een stem al is het net een jammerend Hyena geluid. 😦
  joost

 24. rob zegt :

  @Joost

  Jij bent dus ook een cultuurbarbaar, dat valt me tegen van je.

 25. Im Gegenteil zegt :

  Afgelopen jaar stond in het teken van Ronald Plat. Zo ontzettend wereldvreemd, charismatisch-autistisch, gladjakkerig en overtuigd van zichzelf.Daar kan zelfs evangelie-fee Mattheus van der Steen of geldwolf David Maasbach niet tegenop!

  Ik stem Ronald Plat! En die bikini zal hem zeer goed staan! Amen!

 26. Oscar de Tweede zegt :

  Sorry hoor, maar waar heeft een plat iemand nou eigenlijk een bikini nodig? Een zwembroek is dan meer dan genoeg.

 27. afolus zegt :

  @rob
  Tenenkrommend dat mens…

 28. Anders zegt :

  @afolus Haha, je hebt een punt. Maar dat Maasbach zo overtuigd is van zichzelf, met zijn hoofd prekend op tv is en denkt dit allemaal te kunnen doen (èn ermee weg te komen), DAT is toch wereldvreemd? Ik denk zelfs dat je de hele Maasbach-kring wereldvreemd kunt noemen, echt samenwerken met anderen hebben ze nooit bekend om gestaan ;-).

 29. mafchauffeur zegt :

  @Anders:
  – overtuigd van zichzelf
  – prekend op TV
  – ermee weg (denken) te komen

  vind ik helemaal niet zo wereldvreemd.

  Harry Mens. Geert Wilders. Johan Derksen. Diederik Samsom. Johan Cruijff. Maarten van Rossum. Boele Ytsma. Harry Mulisch.

  Die laatste onder voorbehoud, daar moet Plat nog even iets mee. 😉

 30. joost zegt :

  Oscar de Tweede

  Sorry hoor, maar waar heeft een plat iemand nou eigenlijk een bikini nodig? Een zwembroek is dan meer dan genoeg.

  Een bikini met een opgevuld bovenstukje is dan juist goed voor hem. Dan ziet niemand meer dat hij Plat is. 😉
  joost

 31. Lizzy zegt :

  Ronald Plat vind ik wel een goede, moet ik dat nog motiveren? haha!

 32. bramvandijk zegt :

  Gelopen race inderdaad, dit was het jaar van de gloriestoel. Maar het is goed dat er nog meer mensen worden genomineerd zodat we bij de stemming kunnen zien hoe overweldigend de overwinning van Plat zal zijn 😉

 33. Peter H zegt :

  Een bikini voor Plat en doe er ook meteen maar 1 voor dat gekke hondje van hem

 34. Het Groene Kwaad zegt :

  Ik draag kandidaat J.A. Mol en J,M. Strijbis van refoweb als kandidaten aan.
  Van alle vragen op refoweb antwoorden zij toch het meest wereldvreemd.

  J.A. Mol voor de antwoorden in de volgende stukjes
  http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/20646/
  Waar naar de kroeg niet mag omdat er popmuziek aanstaat en omdat je in de kroeg geen goede gesprekken kan voeren.

  http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/21094/de-hel-en-gelukkig-zijn/
  Hierin mist de kandidaat naar mijn mening de diepere vraag die de vrager
  stelt.

  Tenslotte J.M. Strijbis
  http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/20155/
  Die stelt dat christenen niet naar de Efteling mogen en daarmee het landelijke nieuws haalde.

 35. TommyLee zegt :

  De diverse bijdragen nalezend kan je stellen: Het ligt er aan hoe je de term wereldvreemd omschrijft. wie vertegenwoordigt die wereld dan en wat noemt die wereldvreemd. Per slot is wereldvreemd als synoniem voor nietwereldgelijkvormig een geuzennaam in het christelijke wereldje.

 36. Wilfred zegt :

  Helemaal mee eens: de eer komt Plat toe!

 37. Bokkepoot zegt :

  @TommyLee

  Per slot is wereldvreemd als synoniem voor nietwereldgelijkvormig een geuzennaam in het christelijke wereldje.

  Sterker nog, ze verdienen er zelfs prijzen mee! :mrgreen:

 38. Bokkepoot zegt :

  @Het Groene Kwaad

  Nou, mag deze dan ook meedoen? 😀

  P. van der Kraan zet met een dikke zwarte stift een streep door de verloving en vernietigt zodoende – ff online tussen neus en lippen door – de toekomstplannen van een kwetsbare vragenstelster.

  Gewoon, omdat het kán. 😀

  ———-

  Zet heel dat Refoweb er maar bij. 😦

 39. mafchauffeur zegt :

  Ik was het bijna vergeten. Totdat ik vanochtend op de radio hoorde dat het vandaag Paarse Vrijdag is.
  http://www.gaystraightalliance.nl/213/

  5. Scholengemeenschap Pieter Zandt, vanwege het terugroepen en vernietigen van de eigen schoolagenda waarin het vredesteken bleek te staan.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/09/07/pieter-zandt-vernietigt-eigen-occulte-leerlingenagenda/#more-37675

 40. Bokkepoot zegt :

  @maf

  Oh gut ja….. da’s waar ook. Die mag zeker mee voor een eervolle vermelding. Minstens.

 41. mafchauffeur zegt :

  Toch is het soms lastig te begrijpen waarom de Bikinifavoriet van 2013 zoveel verontwaardiging oogst(te) met zijn pleidooi voor Dodenopwekken.

  Wat de Wereld ook probeert aan te dragen als alternatief, het blijft gedoe, zo blijkt maar weer in Borssele.
  http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2013-12-13/588510/gebruik-aed-kost-telkens-150-euro#.UqrQFphgXcs

 42. Benach zegt :

  Kunnen we niet Platvoet en zijn vriendjes even met rust laten (voor twee weken?) en de scholengemeenschap PZ de gouden bikini geven? Platvoet en zijn vriendjes komen volgend jaar wel weer boven het maaiveld uit.

 43. Het Groene Kwaad zegt :

  @Bokkepoot

  Volgens mij houdt P. van der Kraan de optie van het vermoorden van haar ex-vriendje ook nog open 😉

  HIj zegt namelijk:
  Dat kan dus niet, tenzij de eerste partner door de dood is weggevallen of het eerste huwelijk ontbonden is door overspel van de ander.

  Of ze moet een goede niet gelovige vriendin hebben die haar ex-vriend verleidt….dat lijkt mij ook nog een mogelijkheid 😉

 44. Im Gegenteil zegt :

  @Benach

  Met rust laten en op wat anders stemmen? Is dit een afleidingsmanoevre? Of spelen hier andere belangen mee?

  VERDACHT!

 45. mafchauffeur zegt :

  @Benach: de kans bestaat dat Plat in 2014 zal worden ingekapseld door Jeugd met een Opdracht. 😉

  Eind mei/begin juni 2014 organiseert Tjebbo van de Eikhof van YWAM Gates een YWAM Nordic outreachweek in de hoofdstad Reikjavik.

  IJslanders staan open voor creatieve mensen die kwaliteit leveren en voor het bovennatuurlijke. We gaan vanuit Nederland een team vormen die dit wil brengen. De nadruk in dit NL team zal liggen op de supernatural (vormen van profetie, droom interpretatie en genezing, HOTS, Gloriestoel etc) of op outreach via professioneel niveau creatieve talenten.

  https://www.facebook.com/notes/sven-leeuwestein/weg-met-religie-verslag-ywam-ijsland-netwerkconferentie/10151652529077109

  Plat lijkt zich al te hebben opgegeven.

  @rob: vul jij het creatieve deel in? Niet gaan sputteren over de kosten, jouw schilderijen lopen als een trein.

 46. mafchauffeur zegt :

  @Maar1mening: Angenent is aan de late kant. In 2010 was het Myrthe Hilkens, in 2011 Dick Trubendorffer.

  Als zelfs de GGZ er iets mee doet zal het wel meevallen met de wereldvreemdheid. 🙂

  Alhoewel….
  http://www.hansvandebeek.nl/praktijkverhalen/thema/pornografie
  😉

 47. rob zegt :

  @Bokkepoot

  Kraan vind ik ook een waarlijk mededinger.

 48. Cornelius zegt :

  Voor mij steekt er Plat toch wel met kop en schouders bovenuit. Te vergelijken met het beeld uit de droom van Nebukadnezar. Maar als er echt wat aan de hand is blijft er niets van over…

 49. Professor Prietpraat zegt :

  Nou, Platvoet en zijn vriendjes krijgen al zoveel aandacht en die hebben ze gewoon niet allemaal op een rijtje, ik vind die scholengemeenschap die agenda´s vernietigde zo zwaar wereldvreemd (niet de leerlingen natuurlijk, voor het geval ze boos worden op me 😉 ) dat ik die een echte kanshebber vind om de bikini te winnen. Zijlstra is inderdaad helemaal niet zo wereldvreemd en zijn gedrag niet zo opzienbarend. Van hem gaan er 20 in een dozijn en niet alleen in Evangelisch Nederland. Nee, wat mij betreft is de scholengemeenschap die niet aan het milieu denkt en angstvallig elke zweem van wereldgelijkvormigheid buiten de deur probeert te houden, de echte winnaar.

 50. Bokkepoot zegt :

  de echte winnaar

  Hoho professor, niet te snel, we zitten nog in de oriëntatiefase!
  Maar ik ben het eigenlijk wel met je eens. 😉

 51. Harry zegt :

  Ik nomineer http://www.dechristenvrouw.nl

  Zij zijn een beetje wereldvreemd maar mogen best eens in het zonnetje gezet worden. Wat is dan mooier dan een Gouden Bikini.

  En dit is toch een satirsch weblog?

  Goude Bikini voor De Christenvrouw.

 52. flipsonius zegt :

  @Harry
  Die mag er zijn! Buitengewoon stichtend en gezellig. Weer helemaal terug in de jaren vijftig!

 53. Benach zegt :

  Im Gegenteil: het is maar voor twee weken hoor. Daarna mag Platvoet en zijn vriendjes meteen weer met stip genomineerd worden voor 2014.

  Maf: Kunnen we niet een ijsbeer laten stoeien met Ronald?

 54. goedgelovig zegt :

  @Allen: Bedankt voor jullie input. We zijn eruit. De vijf nominaties en vijf eervolle vermeldingen worden op 19 december bekend gemaakt.

 55. mafchauffeur zegt :

  Jammer, de inschrijving is gesloten. Toch zou ik, als het nog kan, de jury in overweging willen geven om de Nijmeegse wethouder Bert Jeene een zesde eervolle vermelding toe te kennen.
  http://www2.nijmegen.nl/content/931275/wethouder_bert_jeene

  Juist omdat het zo ontzettend in de geest van Mirjam Bikker is.
  http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen/wethouder-niet-blij-met-bil-board-bijsterhuizen-1.4142096

  Of zou hij geen christen zijn? 😉