Arabisch fokpaard gearriveerd

renate-op-passieNa diverse dromen en profetieën over Arabische toppaarden en een speurtocht op Marktplaats is het dan eindelijk zover! De Heer heeft voorzien in een genezingbrengende volbloed Arabier uit Zijn Hemelse Stallen. David Sorensen schrijft vol dankbaarheid op zijn Facebook-pagina:

“Op bijzondere manier is er een wonderlijk familiepaardje in ons leven gekomen. Ze heet ‘Passie’ (officieel Pasha Parabel). Een volbloed Arabier die zo ontzettend lief, rustig en vriendelijk is… Ik weet niet wat me overkomt. Gisteren voor het eerst een half uur lang zonder zadel en zonder hoofdstel gereden, enkel met touw… Wat een ervaring! Ze luistert zo goed.”

Het paard is een beloning van God voor de Sorensens omdat ze zo onder vuur liggen van medegristenen die niet snappen dat apostelen recht hebben op een luxe woonboerderij met aangrenzende manege.

“Na de jaren van intense strijd en tegenstand (jaja, door al die lieve ‘christenen’) lijkt het erop dat we iets krijgen dat ons helpt om tot rust te komen en te genieten van een dier dat God met zoveel zorg en liefde gemaakt heeft voor de mens. En wat een ervaring om zonder zadel en bit te rijden, enkel met touw… Wow! We genieten er met het hele gezin van!”

Paarden zijn niet zomaar dieren. Ze zijn heel intelligent, gevoelig, genezend en rustgevend. God heeft zelfs een speciale roeping voor paarden.

“Wat ik zo mooi vind is dat de Bijbel vermeld dat de engelen, profeten en Jezus zelf op paarden rijden. Als je de Bijbel goed leest, zie je dat God blijkbaar de grootste paardengek is die er bestaat. Al zijn strijders rijden erop.”

We zullen David en zijn Renate straks vast door Nederland zien galopperen om overal opwekking te brengen. Maar niet voordat alle kritische geloofsgenoten nog een veeg uit de pan hebben gehad:

“Er zijn natuurlijk van die ‘christenen’ die het haten als een dienaar van God eens een zegen in zijn leven heeft. Er zal dan ook wel weer flink geroddeld worden over ons eerste paardje. Vreemd dat duizenden ‘christenen’ daar zo enthousiast aan meedoen. Het is zo tegenovergesteld aan alles wat onze heerlijke God en Vader is. Hij geeft zo graag het goede aan zijn geliefden… Wat een Pappa is Hij toch!”

Alle donateurs: bedankt! Jullie hebben dit mogelijk gemaakt! Jullie begrijpen waar Pappa’s prioriteiten liggen! Bij een luxe en ontspannen leven! En een apostolisch paardenfokcentrum! Glorie!

paardjerijden

Advertentie

68 Reacties op “Arabisch fokpaard gearriveerd”

 1. afolus zegt :

  Het zou vermakelijk zijn als het niet zo ernstig was….
  Vervelend genoeg zijn de getuigenissen van br. David zijn profetisch zangwonder Renate echt en serieus gemeend..

 2. Boktor zegt :

  😥

  Wat verdrietig toch dat een ‘christen’ zo zijn rijkdom kan verheerlijken terwijl anderen -vlak bij hem- creperen.

  En hoe zou het toch kómen dat ze destijds niet in tanks de oorlog in gingen en plezierritjes maakten in Porsches.

 3. mafchauffeur zegt :

  Die laatste foto is prachtig – lijkt wel 3D.

 4. mafchauffeur zegt :

  Met die vegen uit de pan valt het uiteindelijk ook wel mee. Veel geschreeuw, weinig wol. 🙂

  Gelukkig hebben we nog nooit iemand ontmoet die schade heeft ondervonden, als gevolg van het werk van Real Life. Wel zijn er steeds weer mensen die ons schrijven hoe ze ten goede veranderd zijn, door de inzichten die we vanuit de Bijbel, op onze christelijke site delen.

  Het is echter ook zo dat we geen controle hebben op de wijze waarop iemand omgaat met deze adviezen. Iemand kan de gekste dingen doen met iets wat op zich heel goed is. Het allerbeste medicijn kan schadelijk zijn, als het verkeerd ingenomen wordt. Waarheid is alleen bevrijdend, als iemand er goed mee omgaat. Liefde is uitermate genezend, maar iemand die liefde misgebruikt, kan erdoor verwond worden.

  Daarom moeten we veiligheidshalve deze disclaimer op de website plaatsen, waarin we duidelijk maken dat we afstand nemen van elk negatief gevolg dat iemand zou menen te hebben ondervonden als gevolg van onze website. Het lezen en toepassen van onze artikels is op eigen verantwoordelijkheid.

  We vertrouwen erop dat we ons nooit zullen hoeven te beroepen op deze disclaimer, omdat de bezoekers van Real Life het gezond verstand zullen hebben om op een evenwichtige, verstandige manier om te gaan met de inzichten die we hier delen.

  http://www.real-life.nl/disclaimer/

 5. joost zegt :

  Ik dacht altijd dat het paard van Jezus een ezel was?
  En wie zegt dat God het paard voor de mensen heeft gemaakt. Als dat zo is waarom duurde het dan nog zo lang na de schepping van de mens voor die mensen op paarden gingen rijden?
  Allemaal weer moeilijke vragen die bij mij opkomen.:sad:
  joost

 6. mafchauffeur zegt :

  @afolus: er is nog een categorie die we over het hoofd hebben gezien bij het Project GOSEN: de christelijke verhuurders.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/11/12/project-gosen-geef-je-huis-aan-ronald-plat/

  Het “gezellig boerderijtje”, zoals Zeurensen de boerderijvilla noemt in het colofon van zijn Life Letters, staat nog steeds te koop, nu niet meer voor 695.000 maar voor 585.000 euro. Dat lijkt een forse daling van de vraagprijs en dat is het natuurlijk ook, maar toch nog geen 16% omlaag. Terwijl het huis van de overburen met 26% in prijs is gezakt. De eigenaar heeft geen grote haast, maar heeft zich ook niet berust in de huidige huursituatie.

  Dergelijke huiseigenaren kunnen hun verlies nemen (of hun resterende overwaarde veiligstellen) door het huis aan Plats visnetvereniging te verkopen, zodat een dergelijk huis nog duizenden jaren haar zegenrijke bestemming kan behouden door verhuur aan het profetengeslacht Zeurensen. 🙂

 7. Boktor zegt :

  “Misbruikte liefde” ?? Wat een larie. Dat is gewoon misbruik.

 8. afolus zegt :

  @joost

  Als dat zo is waarom duurde het dan nog zo lang na de schepping voordat mensen op paarden gingen rijden…

  Dat komt omdat de eerste mensen vooral erg vertederd waren door de aanblik van het lam dat speelde met de leeuw…
  Er waren toen nog geen paarden; die zijn later pas door Ezau gefokt uit de
  T-rexen, muizen en muggen. Ergens in een oase.

 9. mafchauffeur zegt :

  @joost: die ezel was niet de eerste keus, maar diende puur voor het vervullen van de profetie. Je zou bijna zeggen: een eenmalig verplicht nummer.

  Nee, dan het echte werk!

  Openbaring 19 vanaf vers 11:

  Ik zag dat de hemel geopend was, en dit zag ik: een wit paard met een ruiter, die ‘Trouw en betrouwbaar’ heet, die een rechtvaardig vonnis velt en een rechtvaardige strijd voert. Zijn ogen waren als een vlammend vuur en op zijn hoofd had hij veel kronen. Er stond een naam op hem geschreven die niemand kende, alleen hijzelf. Hij droeg met bloed doordrenkte kleren. Zijn naam luidde ‘Woord van God’. De hemelse legermacht, gekleed in zuiver, wit linnen, volgde hem op witte paarden.

 10. Sok zegt :

  tsk,tsk,tsk….de profeet leest zijn Bijbel weer heeeeeel selectief….paarden en paardenbezitters komen er in het algemeen niet zo goed vanaf.
  Bijv. Deut. 17:16a Hij mag geen paarden gaan houden, want hij zou zijn volksgenoten naar Egypte kunnen terugsturen om voor uitbreiding van zijn stallen te zorgen,
  Als hij nou echt een volgeling van Jezus (of koning David) wilde zijn had hij inderdaad beter een ezel kunnen nemen. 😉

 11. rob zegt :

  Wat een zure reacties toch weer. Jullie gunnen het hem gewoon niet !

  Nou Ik wel hoor.
  David, gefeliciteerd met je knol 🙂

 12. Boktor zegt :

  Lekker knolhobbelen. 😀

 13. Scheul'n Wilfred zegt :

  @Sok

  Mijn eerste associatie met het paard waren de ruiters van de apocalyps (honger, ziekte, oorlog en dood, Openbaringen 6). En wat te denken van Jesaja 30:16:

  “Jullie zeiden: ‘Nee! Te paard vluchten we weg!’ – Vluchten zúl je! ‘Wij gaan er razendsnel vandoor!’ – Razendsnel word je ingehaald.”

  Dit gaat waarschijnlijk over de Zeurensens wanneer er boze ex-donateurs of de spreekwoordelijke waarheid (achterhaalt hen wel) in het spel verschijnen.

  Maar het mooiste vond ik wel Prediker 10:7:

  “Slaven komen te paard, zo heb ik gezien, maar edelen gaan te voet als slaven.”

  Als dat niet profetisch is, weet ik het ook niet meer 🙂

 14. joost zegt :

  Afolus

  Dat komt omdat de eerste mensen vooral erg vertederd waren door de aanblik van het lam dat speelde met de leeuw…
  Er waren toen nog geen paarden; die zijn later pas door Ezau gefokt uit de
  T-rexen, muizen en muggen. Ergens in een oase

  Oh, dan is het me duidelijk 😀 . dank je wel !!
  joost

 15. mafchauffeur zegt :

  David heeft de afgelopen anderhalf jaar bijgeleerd en weet nu hoe je dit soort berichten moet pareren. Met humor. Hulde.

  God is geen Sinterklaas! Nee… Hij is veel beter! Hij is je liefhebbende Vader.

  Sinterklaas geeft je eens per jaar een cadeautje… Je hemelse Vader geeft je de diepste verlangens van je hart – het hele jaar door!

  En je hemelse Vader geeft je vergeving van al je fouten, Hij gaf zijn eigen leven voor jou, Hij geeft je een nieuwe identiteit, een hoopvolle toekomst, kostbare en krachtige gaven van de Geest, machtige engelen die je dienen, de wonderbare heilige Geest die in en bij je is, de Bijbel vol wijsheid en advies om je te helpen, de natuur om van te genieten, dagelijkse liefde en trouw om je te bemoedigen…

  Je hemelse Vader geeft je zoveel meer dan Sinterklaas.

  De volgende keer dat iemand dus zegt ‘God is toch geen Sinterklaas’ dan zeg je maar: ‘Nee, God geeft oneindig veel MEER dan Sinterklaas!’

  https://www.facebook.com/ontdekgod

 16. joost zegt :

  Mafchauffeur

  die ezel was niet de eerste keus, maar diende puur voor het vervullen van de profetie. Je zou bijna zeggen: een eenmalig verplicht nummer

  Een verplicht nummertje met een ezel? Was dat dan niet verboden in die tijd?
  joost

 17. Henny Snijder zegt :

  @Maf: David heeft een nieuwe inspirator: Ronald Plat schreef een uur eerder al over Sinterklaas: https://www.facebook.com/ronald.plat.3?fref=ts

 18. mafchauffeur zegt :

  @Henny Snijder: Plat is al bijna een jaar geinspireerd door Sint Nicolaas. Samen met Saint Patrick één van de toppers in de kerkgeschiedenis op het gebied van Dodenopwekking. 🙂
  http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3445266/2013/05/22/Evangelist-wil-broertjes-opwekken-uit-de-dood—knettergek.dhtml

 19. Henny Snijder zegt :

  Om even door te gaan over Plat, ik las gisteren in die discussie over de wederkomst van Jezus dit:

  Angela Plat Een paar jaar geleden met de bouwvak konden we niet op vakantie want Jezus zou komen…
  21 uur geleden via mobiel · 1..

  Ronald Plat Nieuwe inzichten moppie…. Ik zat toen nog in een old convenant mindset
  21 uur geleden via mobiel · 1

  Is daar ook iets van terug te vinden op GG?

 20. mafchauffeur zegt :

  @Henny Snijder: nee, volgens mij niet. Plats doorbraak op GG was pas eind 2012/begin 2013 met de Gloriestoel.

 21. fladderaartje zegt :

  Sorensen schrijft ” Als je de Bijbel goed leest, zie je dat God blijkbaar de grootste paardengek is die er bestaat.”

  Maar als je de bijbel beter leest, dan valt dit toch tegen.

  Jozua 11:9 “En Jozua deed wat de HEER hem had opgedragen: hij liet hun paarden de pezen doorsnijden en hun strijdwagens verbranden.”

 22. pknbroeder zegt :

  Bijpassend filmpje uit de oude doos:

  http://m.youtube.com/watch?v=v-UBe22y1dE

 23. kleautzak zegt :

  Haal die laatste foto ff weg.
  Straks gaat zeurensen vragen of hij ook zo’n weilandje voor z’n Arabische frikade… ohw.. paard mag.

 24. vertue4 zegt :

  “Wat ik zo mooi vind is dat de Bijbel vermeld dat de engelen, profeten en Jezus zelf op paarden rijden. Als je de Bijbel goed leest, zie je dat God blijkbaar de grootste paardengek is die er bestaat. Al zijn strijders rijden erop.”

  Israëlische koningen mochten volgens de koningswet absoluut géén paarden hebben (Dt. 17). Paarden werden geassocieerd met militaire onafhankelijkheid en persoonsverheerlijking (gepimpte strijdwagens). Daarnaast was Egypte de belangrijkste paardenexporteur van het moment, en de associaties met Egypte waren niet al te best (slavernij). Er is zelfs een expliciet verbod je paarden uit Egypte te halen (Dt. 17:16)

  Israëlische koningen gingen soms tot het naadje om dit verbod te omzeilen; een paard mocht niet, maar een kruising tussen een paard en een ezel… (1kon 1:38)

  Omdat algemeen wordt aangenomen dat de egyptische oorlogspaarden de voorlopers zijn van het Arabische ras zou maar uitkijken een geestelijke lading aan een volbloed Arabier te koppelen.

 25. mafchauffeur zegt :

  @Henny Snijder: toch zou het best wel een stunt zijn als Plat zich hier tegenaan gaat bemoeien.
  http://nos.nl/koningshuis/artikel/579414-rechtszaak-om-botten-richard-iii.html

  Richard III wakker bidden, liefst op de dag van de rechtszitting. Een knappe jongen die dát uit de wereldse media weet te houden.

 26. mafchauffeur zegt :

  @vertue4: zo zie je maar, nu we onder het Nieuwe Verbond zijn en vrijgekocht van de wet gaat er een wereld open. 😉

 27. Henny Snijder zegt :

  @Maf, daar is dan waarschijnlijk een vermengeling van teveel doden op willen wekken, Jim van Raay’s verlangen is dat petrus eerst opgewekt wordt: https://www.facebook.com/ronald.plat.3?fref=ts

 28. mafchauffeur zegt :

  @Henny Snijder: maar dan zou de paus moeten aftreden – en die is nu juist zo lekker bezig.

  Richard III daarentegen kan meteen aan de slag. Kan Elizabeth met een gerust hart stoppen zonder Charles en Camilla als opvolgers aan het werk te hoeven zien. 😉

 29. Henny Snijder zegt :

  De paus hoeft zich geen zorgen te maken Maf, Jim vindt het ook goed als Petrus voor een korte periode terug komt ..

 30. mafchauffeur zegt :

  O dat scheelt.

  Zou wel een leuk plaatje opleveren: Simon BarJona, Joseph Ratzinger en Jorge Bergoglio met z’n drietjes op het balkon.

 31. Henny Snijder zegt :

  Het komt dan wel van de facebook van gloriestoel, maar david zal in deze cartoon ook wel zijn lol zien denk ik: https://www.facebook.com/groups/395291467220732/?fref=ts

 32. afolus zegt :

  Toch denk ik dat de komende verschijning op de wolken, krachtiger overkomt met de inzet van een paard…
  Sinterklaas met zijn paard en de kerstman met een rendier zijn toch als beeld ook behoorlijk krachtig. Goed beschouwd is die Zeurensen zo gek nog niet..!

 33. Gerdolf zegt :

  “Er zijn natuurlijk van die ‘christenen’ die het haten als een dienaar van God eens een zegen in zijn leven heeft. Er zal dan ook wel weer flink geroddeld worden over ons eerste paardje. Vreemd dat duizenden ‘christenen’ daar zo enthousiast aan meedoen. Het is zo tegenovergesteld aan alles wat onze heerlijke God en Vader is. Hij geeft zo graag het goede aan zijn geliefden… Wat een Pappa is Hij toch!”

  Op deze manier praten maakt dat je altijd gelijk hebt en je totaal niks hoeft te doen met alle reacties. Ik snap dat David in zijn beleving constant wordt aangevallen door ‘ “christenen” ‘ en geen zin heeft daar steeds op in te moeten gaan. Maar dit is provocatie, een volwassen man, ongeacht zijn geloofsovertuiging, zou dat niet moeten zeggen.

  Hij gaat dan door, en eindigt met een pijnlijke zin. Wat doet die opmerking met christenen die geen paard krijgen ‘van God’, en ziekte hebben in de familie? Het zou je aan het denken zetten: ‘ ben ik dan wel een geliefde van God?’

  Voor de gene die dit leest en die die vraag heeft: Als je bang bent dat je Gods kind niet bent, dan geloof ik juist dat je dat al bent. God wil namelijk niks liever dan contact met jou. Omdat Jezus voor jou aan het kruis is gegaan maakt het voor God niets uit wat je doet of wie je bent. Hij houd van je, en er is staat niets meer tussen jullie in. God heeft jou in Zijn hand, niet andersom. Niets of niemand kan je scheiden van Zijn Liefde, ook al zou je je best doen om weg te lopen bij Hem. Soms kan God ver weg lijken, maar dat is Hij nooit, soms duurt het alleen even voordat we dat zelf doorhebben.

 34. vertue4 zegt :

  Als het zo’n paard is begrijp ik David wel…

 35. mafchauffeur zegt :

  @Gerdolf:

  Wat doet die opmerking met christenen die geen paard krijgen ‘van God’

  Vergeet niet dat de Zeurensens er zo’n dertig jaar hebben moeten wachten. Ondanks dat Hij al die tijd een Liefhebbende Pappa was, kwam het geschenk maar niet door.

  Als kind heeft Renate zeven jaar lang elke avond gebeden of ze een paard mocht krijgen. Zeven jaar lang, elke avond! Op een dag, twintig jaar later, kwam er een profeet in ons huis in België, die tegen Renate zei: ‘God gaat de gebeden van je kindertijd verhoren!’ Ze had maar één gebed gehad… Vanaf die dag begon God op alle mogelijke manieren over paarden te spreken. Ik kreeg zelfs van iemand die we niet kennen het profetische woord: ‘David, je mag een paardenliefhebber worden!

  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/04/05/sorensen-wil-arabische-toppaarden-fokken/

  Als je je als gristen door dit (uiteindelijke) succesverhaal uit het veld laat slaan moet je het vooral bij jezelf zoeken en niet gaan afgeven op David. 😎

 36. Gerdolf zegt :

  Sowieso denk ik dat je eens goed moet nadenken als je sorensen serieus neemt, maar er zijn genoeg die het doen.

 37. Sueigilera zegt :

  Bestaat er ook bevrijdingspastoraat voor paardjes? Het is duidelijk bezeten.

 38. Im Gegenteil zegt :

  Bezeten door Arabische (moslim?) paarden?

 39. Wilfred zegt :

  @Sueigilera: Renate is bezeten van paarden. Om Keshi uit te drijven, moet Krishna er aan te pas komen! Zware vorm van bezetenheid derhalve! Dan kom je niet ver met je toetertje…

 40. DfTg zegt :

  Ha, en wie lacht het laatst? Sørensön zelf! Ondanks al het gezeik heeft hij dit toch voor elkaar weten te krijgen. Ik vind dat best knap, dat je dus je geloof, manipulatie en communicatie weet te bundelen om je doelen te bereiken. Dat is toch best knap te noemen.

 41. joost zegt :

  DfTg
  hoeft niet perse knap te zijn hoor, vaak is geluk juist met de dommen.
  joost

 42. Oscar de Tweede zegt :

  Prachtig bericht! Ik zelf heb een tijdlang gedroomd van een rode sportauto met een steigerend woest paard als logo. Helaas is die droom niet in vervulling gegaan. Ik had het daar moeilijk mee en zocht pastorale bemoediging en profetie. Maar mijn voorganger zei: “Oscar, jongen, dat is allemaal veel te materialistisch gedacht. Dat komt echt niet van Boven.” Toch jammer.

  Maar nu even wat anders, n.a.v. het Ferrarilogo. Als hulpmiddel om in de juiste stemming te komen: open in een ander deel van je browser:
  (http://www.youtube.com/watch?v=2s0-wbXC3pQ) en zet het geluid aan.

  Kicking Horse! Alweer een tijdje terug uit Canada wil ik dit melden, de legende van Kicking Horse. Het is eigenlijk een aan mij geopenbaarde verbinding tussen Zeurensen en de Gloriestoel.

  Eens, lang geleden, het moet zo in het midden van de negentiende eeuw zijn geweest, zochten pioniers een doorgang tussen de ene en andere zijde van de Rockey Mountains. Eindelijk vonden ze die (daar waar nu de Kicking Horsepas is gelegen, tussen het Yohopark en Lake Louise). De mannen moesten afstijgen van hun paarden, de doorgang was te smal. Een paard raakte in paniek, steigerde en trapte een man: dood.

  Althans, dat leek zo. Met betraande ogen dolven de andere mannen van de expeditie een graf; de eerste tonen van Once upon a time in the West klonken reeds in de geest, avant la lettre.Toen ze de dode man oppakten en al in de groeve hadden gelegd, ja! toen zagen ze de man met zijn ogen knipperen. Hij leefde toch! Een groot wonder!!
  Kicking Horse pas, Kicking Horse mountain, Kicking Horse Campground, lodge, way, Highway, restaurant en Kicking Horse Coffee, waarvan Kick Ass de sterkste is. (https://www.kickinghorsecoffee.com/en/store/coffee)

  Toepassing: het lieve paardje van Zeureklaas gaat trappen, raakt een Zeureklaasje sr. of jr. , Platje komt eraan te pas met zijn stoeltje en vooruit met de geit, een variant op de legende van Kicking Horse is daar!
  Doen we effe nog een bakkie.

  p.s. De jonge generatie van Paagman Boeken in de Fred in Den Haag heeft, om de teloorgang van de boekhandel te bestrijden, een schitterend cafe aan de zaak toegevoegd: Kicking Horse. Echt een hotspot!
  (Fred = Frederik Hendriklaan op de grens tussen Den Haag en Scheveningen, nabij het schitterende Gemeentemuseum Den Haag.)

 43. cornelis zegt :

  ah….een nieuw godsbeeld..God als paardengek..

 44. puberapostel te rodanburg zegt :

  Voor de verandering speel ik een keer advocaat van de duivel, herstel: medeapostel. Wat is er mis dat iemand gezegend wordt? Moeten we dan allemaal op een houtje bijten of op calvinistisch minimum leven. Is elke vorm van overvloed een zonde. Welke GG-er zit 300 dagen van het jaar in een cel zichzelf te kastijden? Ik niet , veel te koud.

  Wat GG misschien terecht wil benoemen: Als je materiele zegen als bewijs van je geloof/goedkeuring van God ziet: prima, dan heb je het mis.
  Het is ook geen bewijs dat je altijd de juiste theologie zegt. Maar van uit het vaderhart van God geredeneerd kun je zeggen : wie geeft zijn kinderen niet graag meer dan het strikt noodzakelijke??
  Nee, ik heb zelf geen zwembad, schrijf mijn bankrekening nog steeds in rood (we zeggen vaak de absolute meerderheid van de communistische partij thuis omdat de kids niet Mogen weten waar we het over hebben), maar voel me prima geliefd door de Heer hierboven gelukkig. Al moet ik zeggen dat na zeven magere jaren zeve vette erg welkom zijn, De Heer neemt, de Heer geeft
  Documentaire over pinksterkerk in Africa die mensen ook rijkdom beloofde: kijk dan begin je aan de verkeerde kant en eindig je ook verkeerd. Maar rijkdom is niet per definitie een teken van corruptie. Zolang het maar niet draait om de geschenken maar om de gever.

 45. engel zegt :

  @puberapostel,

  Het probleem is dat het bij Zeurensen wel draait om de geschenken. Een duur huis, een boot, etc, etc. Het is nooit genoeg voor die man. Maar hij verwacht het niet van God, maar loopt systematisch de boel bij elkaar te bedelen. Jij en ik werken tenminste voor onze boterham.

 46. ruub zegt :

  Nee maar, Zeurensen heeft gelijk. Jezus heeft een paard.

  bron: op 2:36.

  De vader van dat jongetje heeft een hoop boeken verkocht met het verhaal. De film komt volgend jaar uit.

  Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Hn_bRrxIGY8

 47. Johan zegt :

  @puberapostel: Er zijn ouders die hun kinderen alles geven wat hun hartje begeert. Maar daarmee voed je ze niet op. Het is heel gezond om tegen je kinderen te zeggen: ‘Dit krijg je aan zakgeld. Je heb een dak boven je hoofd, een bed, elke dag te eten en een fijn gezin. Wil je meer, bijvoorbeeld een snelle computer of een scooter, dan kun je daar zelf voor werken.’ Worden ze groot van.

 48. mafchauffeur zegt :

  @engel: paardenfotografen werken ook gewoon voor hun geld hoor.

  Althans, ik neem aan dat netjes betaald is voor deze foto. 😎
  http://www.paardencrematoriumwesterhout.nl/?gclid=CIvixNPbhbsCFa3KtAodlx0Agw

 49. puberapostel zegt :

  @Johan: ik ben met je eens in die zin dat je dingen waar je hard voor werkt meer waardeert. Maar gedoseerd een goed onverdiend kado is ook onbetaalbaar.

  Dat is uiteraard wat anders dan een berg speelgoed waar ze een minuut mee spelen en dan links laten liggen. Het een sluit het ander niet uit.

 50. star zegt :

  Jemig en heeft ie nou ineens geen geldproblemen meer of gaat ie straks weer bedelen? Hij had beter een fiets kunnen kopen de luchtfietser

 51. midas zegt :

  Ach, zij hebben hun loon al.

 52. kleautzak zegt :

  @puberapostel,

  Hopelijk begrijp je nu waarom hij zeurensen genoemd wordt.
  Daarnaast staat er wel het e.e.a. over hem op deze site hoe dat komt.

 53. mafchauffeur zegt :

  @engel:

  Jij en ik werken tenminste voor onze boterham

  surprise, surprihaise!

  Ik ben bezig een supermooie christelijke boekhandel op te zetten. Geen megastore, maar een sublieme selectie van het allerbeste christelijke materiaal, dat je echt echt echt HELPT om God te ervaren en door te breken in je leven.

  Neem eens een kijkje en geniet van alle zegeningen die God je ook op deze manier wil geven

  http://www.onlinechristelijkeboekhandel.nl/

 54. star zegt :

  Jaja, daar moet achter staan: als jullie daar nou zoveel mogelijk bestellen, dan verdien ik zittend op mijn paard (betaald van jullie donaties) gewoon nog wat extra.Moet ik natuurlijk ….zucht… wel een uurtje vrijmaken om het in te pakken en te versturen…..maar misschien vind ik daar ook nog wel een vrijwilliger voor die God wil dienen. 🙂

 55. pknbroeder zegt :

  bij arabische paarden, hoort natuurlijk ook een gepaste arabische lofprijs.

 56. mafchauffeur zegt :

  @pknbroeder: aha. Nóg een inkomstenbron van Zeurensen. Dat roze jasje staat ‘m trouwens prima.

 57. Wilfred zegt :

  @Maf: En dan dat moment op 2.16 waar hij de dame in kwestie als Mozes het beloofde land de beloofde zee laat zien! Hij heeft duidelijk talent. Zou het de profeet als Mozes zijn? Spannend!

 58. Professor Prietpraat zegt :

  mag ik even raden wat die meest geweldige levensveranderende boeken dan zijn en van welke schrijvers die Zeurkous gaat verkopen in zijn boekwinkeltje, zonder te kijken? Met stip op nummer 1 natuurlijk: Durf te dromen, van Venderstien. Daarnaast: ¨Het schudden van de hemelen¨ van de hand van de grootste profetes van deze tijd, Ana Mendez, en nog wat meer van dat soort geweldige profetische geloofsopbouwende of afbrekende boeken.

  Wel fijn hoor voor Zeurkous dat zijn donateurs hem geld hebben gegeven voor een paardje. Ik hoop voor het paard dat er ook geld genoeg is voor een goede verzorging. Misschien gaat het zelfs wel om een bejaard paard wat voor een prikkie aan Zeurkous is verkocht omdat de oude eigenaar hem niet meer kon gebruiken. Gered van de slager. Zeurkous blij, paard blij, (tot hij Renate hoort zingen). Mijn felicitaties mag hij ook in onvtangst nemen

 59. joost zegt :

  Professor Prietpraat

  Misschien gaat het zelfs wel om een bejaard paard wat voor een prikkie aan Zeurkous is verkocht omdat de oude eigenaar hem niet meer kon gebruiken. Gered van de slager. Zeurkous blij, paard blij, (tot hij Renate hoort zingen).

  Als het beest een beejte geluk heeft is het doof. 😦
  joost

 60. puberapostel zegt :

  Voor de goede orde; zijn donateurs de enige inkomstenbron voor deze meneer?? Je kan natuurlijk kritiek hebben op de inhoud van zijn boeken, als hij daar geld mee verdient voor het paardevoer vindt ik dat prima
  Mag ik wel opmerken dat blijkbaar zijn donateurs geacht zijn uitgaven patroon te kennen dus als zij hem daarin ondersteunen dat hun goed recht is?

 61. engel zegt :

  @professor,

  Je vergeet de boeken nog van Binny Hinn, de grootste evangelist die ooit geleefd heeft:

  http://www.real-life.nl/benny-hinn/

 62. Henny Snijder zegt :

  Heeft David nou werkelijk geen idee dat hij zichzelf vaak tegenspreekt?
  https://www.facebook.com/ontdekgod?fref=ts

  Quote1: ” Hij belde ons anders nooit! Echt nooit. We hadden eigenlijk nooit contact buiten de samenkomsten om”

  Quote2: : “Paulus Hinoke kwam in Brugge regelmatig bij ons, toen we een klein groepje hadden en geen muzikanten. Renate leidde de aanbidding vaak alleen, puur vocaal, zonder ervaring! En af en toe kwam Paulus bij ons. Hij reed urenlang om bij ons te komen. En hij steunde ons”

  Deed ie het of deed ie het niet????

 63. star zegt :

  Als iemand in de eigen leugens gelooft, dan wil dat nog niet zeggen dat hij ook een goed geheugen heeft of slim is 🙂
  En Puberapostel: Nog niet zo lang geleden werd aan iedereen geld gevraagd omdat de deurwaarders op de stoep stonden………….maar ja misschien was dat evenmin waar.

 64. Benach zegt :

  Star: heel simpel. Mijn opa zei al: “Wie goed wil kunnen liegen, heeft een goed geheugen nodig.” Helaas vormt voor dergelijke personen internet een prima collectief geheugen

 65. mafchauffeur zegt :

  @Henny Snijder: een of andere FB-demon hacker heeft het woordje “telefonisch” verwijderd in de zin “We hadden eigenlijk nooit telefonisch contact buiten de samenkomsten om”.

  Of niet, maar dan is het gewoon de Geest van Overdrijving. Die spreekt zichzelf in essentie nooit tegen (dat lijkt slechts zo), want uiteindelijk gaat het over de Boodschap. 🙂

 66. mafchauffeur zegt :

  Lancering Doorstart van een bekende en veelbezochte Christelijke website! Zomaar, op een regenachtige donderdag in januari.

  Er is iets heel bijzonders gebeurd. Een bekende en veel bezochte christelijke site, is recent aan mij overgedragen door de maker. Hij had er geen tijd meer voor en vroeg of ik de site wilde voortzetten. Nu ben ik de dankbare eigenaar van een extra christelijke site die elke maand 5.000 unieke bezoekers heeft. Vandaag begin ik de site om te zetten naar WordPress zodat de huidige saaie layout prachtig wordt, zoals onze andere sites. Ik ga proberen deze reeds vruchtbare site naar een hoger niveau te tillen. Betere tekst, betere layout, betere vindbaarheid op Google… Veel meer mensen bereiken! Dit wordt onze derde christelijke site, naast Sound of Heaven en Real Life. De site heet 1stap.com Er staan veel bijzondere getuigenissen op, mooie bekeringsverhalen. Ik ben benieuwd wat God van plan is met deze site. Openbaar uw wil, uw weg, uw plan Heer!

  http://1stap.com/

%d bloggers liken dit: