Partijprogramma Jezus Leeft

jezusleeftlogoHet programma van de Evangelische Partij Nederland van Yvette Laclé was al hilarisch, maar nieuwkomer Jezus Leeft kan er ook wat van. Joop van Ooijen heeft dit weekend samen met Jezus z’n partijprogramma in elkaar gedraaid. “JEZUS LEEFT wil een partij zijn met een unieke zienswijze. Wij vinden dat een maatschappij eruit zou moeten zien, zoals Jezus het wil. We willen dat we allemaal zouden worden zoals Hij is!”

We vatten de belangrijkste punten even samen:

1. Jezus Leeft gaat het vertrouwen van burgers in de Nederlandse politiek volledig herstellen. Een stem op Jezus Leeft betekent echte verandering in ons land! De Bijbel geeft de beste politieke adviezen, daarom is Jezus onze enige richtlijn.

2. We stappen uit de Europese Unie en willen de gulden terug. We schaffen Defensie helemaal af. De grensbewaking wordt weer ingevoerd om MOE-landers en economische vluchtelingen te weren. Iedereen die in Nederland werkt moet Nederlands kunnen spreken; Pools is niet toegestaan. (Met dank aan de PVV, de enige andere partij die evangelischen begrijpt.)

3. Stoppen met moord, zoals abortus en euthanasie. Stoppen met prostitutie en openbaar naakt. Roken en drugs verbieden, daar worden mensen depressief van. Forse celstraffen bij overtreding. (Met dank aan Bert Dorenbos voor het meedenken.)

4. Geen onbijbelse praktijken op het internet. Heel Nederland moet onder het Kliksafe-filter.

5. Echtscheidingen zoveel mogelijk tegengaan. Kun je niet meer met je vrouw door één deur, dan ga je gewoon zoals Spreuken 21:9 zegt op de hoek van het dak wonen. Laat wel dakpannen leggen met de tekst JEZUS REDT.

6. Nederland moet milieuvriendelijker worden. Daarom hoge subsidies op windmolens, zonnepanelen, elektrische auto’s en biologisch voedsel. (Met dank aan GroenLinks en de Partij voor de Dieren.)

7. U weet het nog niet, maar Jezus was een socialist. Daarom gaan de hoge inkomens meer belasting betalen en de lage inkomens minder. Mensen die net als Joop van Ooijen recht hebben op AOW, worden vrijgesteld van belasting. Mensen die net als Joop een laag inkomen hebben hoeven ook geen ziektekostenpremie meer te betalen. Alleenverdieners zoals Joop betalen maar de helft inkomstenbelasting. De kinderbijslag wordt verdubbeld, da’s handig voor grote evangelische gezinnen zoals dat van Joop. Het thuisonderwijs wordt toegestaan en gesubsidieerd, dat is goed voor eigengereide gezinnen zoals dat van Joop. En o ja, de BTW wordt ook afgeschaft. Tsjing-tsjing-tsjing!

jezus-wil-grote-gezinnen

8. Weg met ambtenaren en regels. We hebben Jezus toch? Nou dan.

9. Geen evolutieleer op scholen. Alleen de bijbelse waarheid mag worden onderwezen.

10. Vrachtwagens mogen elkaar niet inhalen. Dat belemmert het zicht vanaf de snelweg op de levensreddende evangelieboodschap. De maximum-snelheid binnen de bebouwde kom gaat naar 30 km/u, zodat automobilisten meer tijd hebben om de levensreddende evangelieboodschap tot zich te nemen. Vliegtuigen krijgen een ‘doorvliegbelasting’ omdat ze te snel over Giessenburg vliegen zonder dat passagiers de levensreddende evangelieboodschap kunnen lezen.

Spreken deze punten je aan? Stem dan bij de volgende verkiezingen op Jezus Leeft!

71 Reacties op “Partijprogramma Jezus Leeft”

 1. afolus zegt :

  Voor een congruente lijn in de partijcommunicatie en public relations is het van groot belang dat de wervende tekst op het partijkantoor wordt gewijzigd van “Jezus redt” naar “Jezus leeft”. Dat geeft maximale geholpen bekendheid…

  Halleluja, Joop van Ooijen moet er niet met de pet naar gooien…

 2. Gɘrard Κonings (@gkonings) zegt :

  Eindelijk, na het links populisme en het rechts populisme is daar eindelijk het christelijk populisme. Domme christenen hebben ook recht op een partij!

 3. Yop zegt :

  Ik mis alleen nog het stenigen van zondigende vrouwen. Maar dat is waarschijnlijk een kwestie van tijd.

 4. Dirkteur zegt :

  Signaleer ik hier dwarsverbanden met de Sharia?

 5. mafchauffeur zegt :

  JEZUS LEEFT wil een partij zijn met een unieke zienswijze.

  Zo hier en daar lukt dat aardig. Vooral de snelheidslimiet van 50 km buiten de bebouwde kom hakt er flink in. Maar ja, als Jezus het wil leg ik mij daar volgzaam bij neer.

  Regels gebaseerd op LIEFDE voor alle mensen, ook voor buitenlanders!

  Douaniers aan de grens die onaangeraakten aanraken? 😉

  JEZUS heeft alleen goed gedaan en een leven geleefd waar iedereen een voorbeeld aan kan nemen. Wij vinden dat een maatschappij eruit zou moeten zien, zoals Jezus het wil. We willen dat we allemaal zouden worden zoals Hij is!
  Zonder ambities kom je nergens.

  http://www.jezusleeft.nl/visie

  @afolus: bericht van Joop voor jou:

  Fijn dat je nieuwsgierig bent naar onze partij.
  We zijn nog steeds op zoek naar mensen die zin hebben om als lijsttrekker in jouw gemeente ervoor te willen gaan. Als jij dat bent, stuur even een mailtje (joop@jacvo.nl) dan vertellen wij hoe dit in zijn werk gaat.

 6. Benach zegt :

  Goh, iemand opgevallen dat dat logo de wereld in tweeen deelt? Nou, ik weet al in welk deel ik wil zitten.

 7. Citroenboom zegt :

  Tjonge, GG geeft niet alleen een samenvatting, maar ook een bronvermelding. Handig.

  Alleen … defensie afschaffen en grensbewaking invoeren. Wie gaat de grens dan bewaken? Commerciële bewakingsbedrijven? Oh nee, vast niet.
  In elk geval lijkt het erop dat de geldpersen overuren gaan draaien, danwel dat de rijken mijn ziektekosten gaan betalen. Want blijkbaar hoef ik met mijn niet bijster hoge salaris en gezin van vijf man niet veel meer aan de overheid te geven. Maar dat hoeft ook niet, want we gaan een zelfvoorzienend land worden (grenzen dicht, export, import, doorvoer beperken). Ik houd wel van mijn tuin. Dus mijn stem heb je 🙂

  Het zou mooi zijn als Jezus echt koning werd, maar misschien moeten we de planning maar aan Hem overlaten.

 8. denny79 zegt :

  Grensbewaking invoeren terwijl je minder ambtenaren wil en defensie af wil schaffen? De huidige grensbewaking wordt gedaan door de Marechaussee (=defensie). Als je de grensbewaking niet door overheidspersoneel wilt laten uitvoeren, gaan we dan met vrijwilligers werken?

  Geen on-bijbelse zaken op internet. Goed punt! Maar wat is on-bijbels? In de bijbel staan veel verhalen over geweld, moord, afgoderij en ook erotiek en seks staat erin. Dat mag dus ook op internet. Als dat niet op internet mag omdat het on-bijbels is, gaan we die verhalen dan ook uit de bijbel schrappen?

  “Weet je dat de Bijbel de beste adviezen geeft?
  Daarom is JEZUS onze enige richtlijn”
  De bijbel geeft de beste adviezen. De bijbel bestaat uit 66 boeken, waarvan er 4 schrijven over het leven van Jezus. Hoezo is Jezus dat de enige richtlijn? Waarom niet God? Die komt in bijna alle bijbelboeken voor.

  Is er iemand die overweegt op deze partij te stemmen? Kan diegene mij dan alstublieft uitleggen waarom? Ik (en ik beschouw mezelf toch echt als christen) kan nauwelijks stellingen vinden waar ik het mee eens ben…

 9. bramvandijk zegt :

  Ben benieuwd naar de doorrekening van het CPB, ik schat zo in dat het begrotingstekort explodeert en de economische gevolgen op lange termijn vrij desastreus zijn.

 10. Bokkepoot zegt :

  Zo, ff pauze. Heerlijke koffie, een verrukkelijke warme oliebol en dan dit nieuws op m’n mobiel. Een betere maandagochtend kan ik me niet wensen! 😀

 11. mafchauffeur zegt :

  Leuk hoor, al die grappen, maar Jezus Leeft heeft absoluut de toekomst. Volgens Ronald Plat is de Wederkomst namelijk de facto afgelast.

  Jezus komt nog niet terug. Dit kunnen we lezen in
  Efeze 4:11-13:
  “En Hij heeft zowel apostelen als profeten gegeven, zowel evangelisten als herders en leraars, om de heiligen toe te rusten tot dienstbetoon, tot opbouw van het lichaam van Christus, totdat wij allen de eenheid des geloofs en der volle kennis van de Zoon Gods bereikt hebben, de mannelijke rijpheid, de maat van de wasdom der volheid van Christus.”

  Eerst moet dit schriftwoord vervuld worden: dat we ALLEN wandelen als volwassen zonen van God. Eerder kan Jezus namelijk niet terugkomen. Hij komt terug voor een volwassen, sterke bruid, heilig en onberispelijk.

  Wilt u dat Jezus spoedig terugkomt? Laat u dan trainen door de vijfvoudige bediening. Genees de zieken, wek doden op, drijf demonen uit, ga het Woord doen. En train ook anderen zodat zij ook hierin gaan wandelen.

  De wederkomst van Jezus is in uw handen!

  Beroerde exegese? Welnee. Hoofd Gloriestoel krijgt onmiddellijk bijval van Profeet Zeurensen:

  Ik denk dat over vijfhonderd jaar christenen nog steeds deze discussie zullen voeren, haha! Over duizend jaar misschien ook nog.

  De afgelopen tweeduizend jaar heeft elke generatie geroepen ‘Jezus komt snel terug’! Ze zagen altijd de tekenen van de eindtijd, want oorlogen en rampen zijn er altijd al geweest en zullen er altijd zijn.

  Ik denk dat we de moed en eerlijkheid moeten durven opbrengen om na te denken of alles wat we klakkeloos hebben aangenomen omtrent de komst van Jezus wel echt is wat de Bijbel ons zegt… Want we lezen allemaal deze teksten met de bril op van een theologie die anderen ons hebben opgelegd.

  Anders blijven christenen idioten die hun leven lang uitzien naar iets wat niet gebeurt en die geen greintje visie hebben voor de toekomst, hun kinderen en kleinkinderen en die dus in passiviteit blijven zitten, zonder enig besef van wat God echt op aarde aan het doen is.

  Sneu voor Frank Ouweneel, dat dan weer wel.

 12. rob zegt :

  @Maf

  Zo hier en daar lukt dat aardig. Vooral de snelheidslimiet van 50 km buiten de bebouwde kom hakt er flink in. Maar ja, als Jezus het wil leg ik mij daar volgzaam bij neer.

  Daar heb jij toch geen last van met je vliegmachine 🙂

 13. mafchauffeur zegt :

  @rob: klopt, dat rode karretje mag nu al niet harder dan 45. 😎

 14. rob zegt :

  Mooi punt:
  ” Nederland weer helemaal Nederland moet milieuvriendelijker worden. Daarom hoge subsidies op windmolens, zonnepanelen, elektrische auto’s en biologisch voedsel. (Met dank aan GroenLinks en de Partij voor de Dieren.)”

  Misschien een goed idee om de smootie in te voeren als verplicht voedsel, geen smerige bio-industrie meer, minder milieuvervuiling.
  Als beleid op langere termijn een grote aanrader (aangezien het nog lang kan duren voordat Jezus terug komt, als je de grote profeten van deze tijd moet geloven.

 15. ruub zegt :

  Je gaat je toch afvragen wat ze daar op die boerderij werkelijk verbouwen.

 16. ruub zegt :

  @Maf
  Jeetje, dat citaat zou zo in de quiz ‘Is het Grobboo of is het Sorensen?’ kunnen.

  Ik denk dat we de moed en eerlijkheid moeten durven opbrengen om na te denken of alles wat we klakkeloos hebben aangenomen omtrent de komst van Jezus wel echt is wat de Bijbel ons zegt… Want we lezen allemaal deze teksten met de bril op van een theologie die anderen ons hebben opgelegd.

  Anders blijven christenen idioten die hun leven lang uitzien naar iets wat niet gebeurt…

 17. Boktor zegt :

  Is dit het christendom?

 18. engel zegt :

  @ruub,

  Dat idee van idioten heb ik ook steeds bij die aankondigingen over ‘opwekkingen’ en zo. Daar doet Zeurensen toch ook net zo hard aan mee?

 19. mafchauffeur zegt :

  @ruub: bij nader inzien – het lijkt wel alsof het FB account van Zeurensen gehackt is. Het volgende (een vervolgreactie onder de Wederkomstpost) klinkt ook helemaal niet des Davids.

  Nog toevoeging: er wordt vaak veel druk uitgeoefend op mensen die eerlijk nadenken en vragen durven stellen. Discussie is streng verboden, maar ook vragen stellen is verboden. Zo hou je mensen dom en onwetend. Iemand die verlangt naar waarheid zoekt… Zoekt… Zoekt… En stelt dus vragen. Trekt vaste overtuigingen in twijfel want hij ziet hoe destructief ze zijn… En botst op de angst van mensen die geen vragen durven stellen.

  maar even verder blijkt dan toch weer de authenticiteit. 🙂

  Nog iets interessants… Jezus zei doorheen een pure profeet over onze kinderen: “Hun generatie zal nog veel meer openbaring krijgen.” Wow… Interessant he En over onze Joshua: “Hij zal een voorloper zijn…” Hahahaha!!

 20. Boktor zegt :

  Och Maf, die tweeslachtigheid is heel normaal bij mensen die vervuld zijn van de Geest van God.
  Zeggen dat mensen alles moeten toetsen maar dit uiteindelijk niet daadwerkelijk toestaan.
  Heel normaal.

 21. mafchauffeur zegt :

  @denny79:

  Hoezo is Jezus dat de enige richtlijn? Waarom niet God? Die komt in bijna alle bijbelboeken voor.

  Terug naar zondagschool jij.
  En strafregels schrijven, doe de eerste 18 verzen van het Evangelie van Johannes maar 100 keer. 😉

  Jezus = Het Woord (= De Bijbel), dat is toch een tamelijk breed gedragen Evangelisch standpunt. 🙂

 22. rob zegt :

  @Boktor
  Die tweeslachtigheid laat zien dat ze weten hoe het zou moeten, maar zich er zelf niet aan houden, ze zijn dus volledig verantwoordelijk.

 23. mafchauffeur zegt :

  @denny79:

  Ik (en ik beschouw mezelf toch echt als christen) kan nauwelijks stellingen vinden waar ik het mee eens ben…

  Ik kom zelf op 6 stellingen waar ik mij wel in kan vinden. Wellicht 7.

  Van de 30.

  Nee, ik overweeg vooralsnog niet om mijn stem op die manier verloren te laten gaan.

  Het werk voor de mensen van Kieskompas en Stemwijzer etc wordt er trouwens wel een stuk leuker op. 🙂

 24. Boktor zegt :

  Eens Rob.
  Een struikelpunt voor mij.

 25. grobboo zegt :

  @Ruub,

  ‘Is het Grobboo of is het Sorensen?

  Ik zou de laatste regel net wat anders formuleren.

 26. mafchauffeur zegt :

  @Boktor: je haalt dingen door elkaar. De aansporing “Toetst alles en behoud het goede” is gericht op ware gelovigen. Niet op mensen die een Geest van Kritiek of, veel erger, de Geest van Izebel hebben. 😉 😉

 27. Boktor zegt :

  Ah, zo zit dat. Tsja, ik roep regelmatig over mezelf uit dat ik bezeten ben (bijvoorbeeld als ik een van mijn kinderen of huisdieren op schoot heb). Dat soort uitspraken moet ik ook niet doen in de geestelijke wereld van dat soort mensen. 😀

 28. ruub zegt :

  @Grobboo
  🙂

 29. denny79 zegt :

  @mafchauffeur: Je hebt gelijk. Mijn evangelische logica liet het even afweten… Jezus is het “vleesgeworden” Woord. De bijbel is het woord.
  Dus Jezus = bijbel.
  Mijn vraag waarom Jezus de richtlijn is en niet God, is ook onzin. Want God= Vader, Zoon en Geest.

  De partij wil roken en drugs verbieden. Alcohol = drug. Hoe zit dat dan met Jezus = Ware Wijnstok?

  Roken mag niet, want dat is ongezond. Je lichaam is een tempel van de HG dus mag je geen ongezonde dingen doen. Welke ongezonde dingen moeten er dan nog meer verboden worden? Chips? Op de bank hangen? Marathons lopen? Suiker? Of gaat het niet om het ongezonde van roken, maar om het verslavende karakter? Welke verslavingen worden dan nog meer bestreden? TV kijken? Candy Crush? Internet?

 30. Rik zegt :

  Punt 5: bij afwezigheid van een woestijn (Spr. 21:19) is de hoek van het dak wel een goede optie. Kun je meteen aan de gang met die zonnepanelen, die uiteraard niet bovenop de blijde boodschap gemonteerd moeten worden!

 31. mafchauffeur zegt :

  @denny79: ik heb ooit een stevige (Amerikaanse) preek om de oren gehad waarin werd uitgelegd dat waar in de Bijbel over wijn wordt gesproken, vrijwel altijd sprake is van hooguit zeer licht-alcoholisch druivensap. 🙂

  (Bijbelse waarschuwingen over dronkenschap werden niet verklaard, maar die zullen wel verband houden met bier of whisk(e)y)

 32. John zegt :

  Ik ben het met @denny79 eens inzake de onbijbelse zaken op internet. Als ik zie wat voor smerigheid in de bijbel voorkomt, dan vallen mijn ongefilterde intetnetzoekacties best nog wel mee 😉

 33. Case zegt :

  Punt 10 ben ik het helemaal mee eens.

 34. ruub zegt :

  @maf
  Maar in de VS is toch juist een hele beweging aan de gang van bierkerken om teruggang van ledenaantallen te bestrijden? Zelfs het Evangelische middelpunt, het Moody Bible Institute heeft de ban op alcohol en roken losgelaten. Voor medewerkers dan, studenten moeten nog steeds alles stiekem doen.

 35. mafchauffeur zegt :

  @ruub: 🙂

  Alhoewel, ik zie kartonnen bekers, ik zie cleavage, ik zie lachende jonge mensen.

  Dat kan geen serieuze kerk zijn. 😉

 36. joost zegt :

  Ik vrees dat Jezus leeft snel gekruisigd zal worden door de economie, daarvoor is het wat minder handig. Dan krijgen we opnieuw de vraag of en wanneer Jezus weer zal opstaan,
  joost

 37. Oscar de Tweede zegt :

  Interessant, dat programma. Lezend in het boek Handelingen zie ik bij de apostelen weinig tot geen neiging om de staat / overheid te hervormen, maar wel de innerlijke drive om mensen tot Christus te brengen. Deze partij wil aan de staat / overheid een soort evangelische bediening toekennen. De principes lijken te schipperen tussen scheiding tussen staat en kerk (geloof) en de staat = evangelisch.
  Neemt niet weg, dat ik met een paar zaakjes het best wel eens ben. Maar ik vind het allemaal weinig overtuigend om er verder aandacht aan te besteden.

 38. DsDre zegt :

  Heerlijke mix van links tot rechts. Het gristen radicalen van alle kanten inclusief wal.

 39. Case zegt :

  Apart dat hoewel die Amerikanen nogal op de tienden zitten, nooit gelezen schijnen te hebben wat je (o.a.) met je tienden moest doen in het oude Israel:

  Deuteronomium 14:26 Daar moet u dat geld besteden aan alles wat uw ziel verlangt: runderen en kleinvee, wijn en sterkedrank, ja, alles wat uw ziel maar wenst. Dan kunt u daar eten voor het aangezicht van de HEERE, uw God, en u verblijden, u en uw gezin.

  Let op: wijn (alcohol percentage niet vermeld, hoewel Noach er stomlazarus van werd.) en sterke drank!

 40. Im Gegenteil zegt :

  Evangelische sharia? Theocratie? Nee, bedankt!

  Dit soort TUNNELVISIEBELIJDENDE mensen beseft niet altijd wat voor voorrecht het juist is om in vrijheid te leven met vrijheid van meningsuiting (en godsdienst) en zelf je eigen keuzes te kunnen maken. Mensen die, uit domheid, perse GRISTELIJK-SPASTISCH (of achterlijk-islamitisch) wensen te leven, kunnen dat nu ook al. Met hun schattige kerkjes, moskeetjes, schooltjes en clubjes.

  Het is juist aan onze vrije, seculiere en tolerante samenleving te danken, dat deze HYPOCRIETE religieuze schepseltjes in vrijheid hun IRRATIONELE sprookjes geloof nog kunnen (mogen) belijden. Die ruimte wordt hen gegeven, maar dan moeten ze niet BIJDEHAND gaan doen door van anderen die ruimte weer af te pakken.

  Gelukkig, zijn gristenen (en hun politici) tegenwoordig in de PATHETISCHE minderheid en niet in staat om alle verworven vrijheden weer af te pakken van de rationeel denkende meerderheid. En heeeeeeeeeeeeel NL op kliksafe? Ik denk dat de kans op een vrouwelijke, zwarte TRANSGENDER Paus met kunstgebit en paardenstaart veel groter is.

 41. Bokkepoot zegt :

  Ik denk dat de kans op een vrouwelijke, zwarte TRANSGENDER Paus met kunstgebit en paardenstaart veel groter is.

  :mrgreen:

 42. mafchauffeur zegt :

  Mmmmm. Ik weet het nog zo net niet. OK, dat kunstgebit gaat wat ver – maar nog niet een zo gek lang geleden had niemand verwacht dat een Keniase moslim ooit president van de USA zou kunnen worden. :mrgreen:

 43. pknbroeder zegt :

  @maf

  ow boy, iets met anti-christ, eindtijd: zal destijds wel voer geweest zijn voor
  hardcore evangelicals (lees: republikeinen)…..

  Inmiddels heeft Obama zich bekeerd (politieke strategische heroriëntatie ondergaan) tot het christendom.

  et voilà: Obama is gristen:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama

 44. mafchauffeur zegt :

  @pknbroeder: leuk geprobeerd (van Obama), maar achterhaald. In september 2012 heeft hij het definitief verbruid. 😉
  http://www.redstate.com/2012/09/25/president-obama-declares-the-future-must-not-belong-to-practicing-christians/

 45. afolus zegt :

  @mafchauffeur
  Als je de partijmanifesten van Partijleider Joop beschouwt en de “sneeky” maniertjes waarop SGP en CU rond het begrotingsakkoord financiële middelen ronselen voor hun eigen achterbannen, dan kan ik wel wat meevoelen met Obama…. 😇

  Niks menselijks vreemd aan gristenen…

 46. rob zegt :

  @Afolus

  Als je de partijmanifesten van Partijleider Joop beschouwt en de “sneeky” maniertjes waarop SGP en CU rond het begrotingsakkoord financiële middelen ronselen voor hun eigen achterbannen, dan kan ik wel wat meevoelen met Obama…. 😇

  Niks menselijks vreemd aan gristenen…

  Als niks menselijks de gelovigen vreemd zijn, dan weet je ook niet meer wat je nou moet geloven. Dat geswitch van Obama is begrijpelijk.

 47. rob zegt :

  Sommige partijpunten spreken me wel aan;

  Uit de europese unie stappen, bijvoorbeeld en grensbewaking, ook wel handig.

 48. Boktor zegt :

  Geloof moet ook niet van mensen komen maar van God. Maar zijn zelfs de meeste christenen vergeten.

 49. joost zegt :

  Boktor
  Soms lijkt het wel alsof sommigen mensen worden “uitverkoren” door God en die ontvangen dan zijn boodschappen en liefde en steun en anderen hebben die ervaring nooit.
  Zou het dan niet meer een zaak moeten zijn dat God in meer mensen moet gaan geloven dan dat er meer mensen moeten gaan geloven in God? Uiteindelijk lijkt Hij degene die mensen het geloof schenkt. Het neigt een beetje naar het oneerlijk vind ik. 😦
  joost

 50. mafchauffeur zegt :

  Toch zijn er in toenemende mate tekenen dat de Opwekking in Nederland eindelijk op stoom komt.
  http://nos.nl/artikel/579435-vaker-niet-verzekerd-om-geloof.html

 51. Omdat het kan zegt :

  Een coalitie met de Gloriestoel zal er wel niet inzitten want deze broeder houdt niet van coalities. Maar dat zou natuurlijk de winstpakker zijn: niet alleen stoppen met Defensie, ook de hele zorgsector wegsaneren. Dat moet toch kunnen!

 52. Pittig zegt :

  Deze bijbelse woorden moeten beslist ook in het partijprogramma:

  Spreuken 31:6-7
  Geef drank aan wie een kommervol bestaan leiden,
  geef wijn aan wie diep ongelukkig zijn.
  Laat ze maar drinken en hun armoede vergeten,
  moge hun gezwoeg uit hun herinnering verdwijnen.

  In de Herziene Statenvertaling wordt de inhoud van die drank nog iets duidelijker:

  6 Geef sterkedrank aan wie dreigt om te komen,
  en wijn aan hen die bitter bedroefd van ziel zijn.
  7 Laat hem drinken en zijn armoede vergeten,
  en niet langer aan zijn moeite denken.

  Waarmee meteen overduidelijk is dat de Jezus Leeft Partij onbijbels bezig is.

 53. afolus zegt :

  Here, Here, dank U voor de openbaringen via uw dienstknecht Pittig…

  * egt de kurkentrekker al vast klaar*

 54. Wilfred zegt :

  @Afolus: Je ploegt hem er toch niet onder?

  Trouwens, hecht je zo weinig geloof aan mijn profetie over jou? Of ben je bitter bedroefd van ziel?

 55. afolus zegt :

  @Wilfred de Profeet
  Omdat ik al wat ouder word, is het handig als je me even op weg helpt met jouw profetie… De laatste jaren zijn er zoveel woorden over mij uitgesproken…😎😇

 56. arjan zegt :

  Daarom proberen wij iedereen duidelijkheid te verschaffen.

  -waarom ?

  Daarom!
  Daarom = JEZUS,
  onze enige richtlijn

  -weet je?… waarom noemen ze het dan niet gewoon DAAROM LEEFT!

  Jezus proberen wij iedereen duidelijkheid te verschaffen?

 57. arjan zegt :

  Daarom roken en drugs verbieden. Forse (cel)straffen bij overtreden.

  17 En Hem werd gegeven het boek van den profeet Jesaja; en als Hij het boek opengedaan had, vond Hij de plaats, daar geschreven was:
  18 De Geest des Heeren is op Mij, daarom heeft Hij Mij gezalfd; Hij heeft Mij gezonden, om den armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen, die gebroken zijn van hart;
  19 Om den gevangenen te prediken loslating, en den blinden het gezicht, om de verslagenen heen te zenden in vrijheid; om te prediken het aangename jaar des Heeren.

  Hier hebben we een lijsttrekker ,Om den gevangenen te prediken loslating.

 58. Wilfred zegt :

  @Afolus: Dat je komende tien jaar vermoedelijk nog wel zult overleven. 😉

  En de boer, hij egde voort!

 59. Sensemillia zegt :

  Weet je dat over alles wat je koopt al belasting wordt betaald?
  Daarom BTW afschaffen.

  Dit is gewoon echt zo ontzettend mooi. Ik word echt intens blij van zulke domme mensen. Het is zo heerlijk simpel en duidelijk.

 60. Sensemillia zegt :

  Weet je dat veel vrachtverkeer haar bestemming niet in Nederland heeft?
  Daarom inhaalverbod en tol voor vrachtverkeer invoeren.

  Kan iemand me dit punt uitleggen overigens waarom dit er tussen staat? Bij de meeste andere punten kan ik de gedachtegang en angst nog wel snappen. Maar hoe kom je er in vredesnaam bij dat een buitenlandse bestemming verkeerd is? Wat voor gedachtekronkel heb je dan?

 61. flipsonius zegt :

  @Pittig
  je hebt me waarlijk gesterkt met je herderlijk woord van vandaag, …. gelijk in praktijk gebracht……hips. Het Jellinek zal blij met je zijn 😉

 62. mafchauffeur zegt :

  @Sensemillia: ik verwacht dat het BTW standpunt nog wel zal worden aangepast als Joop er achter komt dat er 0% (nul!!!!) BTW berekend wordt over de goederen die met al die vrachtwagens (en vliegtuigen) naar een buitenlandse bestemming worden vervoerd.

  Wij hardwerkende Nederlanders 21% betalen en die buitenlanders niets! Verbijsterend. 😉

  *met spanning wacht op antwoord op sollicitatiebrief aan JL*

 63. mafchauffeur zegt :

  Stoppen met moord, zoals abortus en euthanasie

  Maar ondertussen zetten de Belgen een tandje bij:
  http://nos.nl/artikel/580000-belgie-dichter-bij-kindereuthanasie.html

  De Evangelische Alliantie Vlaanderen is bezorgd en benoemt de “7 paradoxen rond euthanasie”….
  http://www.alliantie.org/nieuws/item/1979-7-paradoxen-rond-euthanasie

  …en legt moeiteloos de link met genetisch gemanipuleerde soja. 🙂

  Dat waarden en normen verschuiven in onze maatschappij is voor iedereen overduidelijk. Ik wil dit even vergelijken met het debat rond genetische manipulatie van gewassen: dé grote vraag bij de nieuwe technieken is: welke effecten heeft dit op lange termijn, zelfs bij een volgende generatie? Ik vraag me ernstig af wat voor een nieuwe generatie en nieuwe wereld we kweken als we de poten onder het leven uitzagen. En dat terwijl ‘duurzaamheid’ vandaag hét modewoord is!

 64. Professor Prietpraat zegt :

  Leuke actie hoor zo´n tekst op zijn dak, niks mis mee. Maar de boer moet niet ineens denken dat hij na een beetje publiciteit gelijk klaar is voor een politieke carriére en in zijn eentje op een velletje papier even een partijprogramma in elkaar kan draaien. Dat partijprogramma slaat natuurlijk nergens op. Het getuigt allemaal niet van veel intelligentie en realiteitszin. Natuurlijk vind ik wel een paar punten waar ik het mee eens ben maar dat vindt vrijwel iedereen in elke willekeurige partij. Voor hem is het te hopen dat er mensen op zijn pad komen die aardig wat weten over hoe de buitenwereld (met name politiek en economie) in elkaar steekt en die de man kunnen helpen een beter doordacht programma te schrijven in plaats van dit onrealistische sprookje. Anders is het snel afgelopen met zijn partij, maar ja, dat laatste is wellicht maar het beste, dan kan hij terug naar waar hij goed in is en ervaring in heeft en worden de koeien en geiten in ieder geval weer geknuffeld en goed verzorgd. Natuurlijk heeft de man recht op zijn partij. Een partij voor de dieren die buiten de realiteit staat is er ten slotte ook al. Heeft ook best aardige standpunten erbij zitten maar is ook volstrekt eenzijdig en irreëel. Hopelijk laat onze goede God de man op tijd inzien dat zijn politieke droom kansloos is en zonde van alle energie en tijd.

 65. Wilfred zegt :

  @PP/Onno: Wie denk jij dat de Rev is? 😉

 66. jan zegt :

  http://www.jezusleeft.nl is niet meer bereikbaar…

  This account has been suspended.
  Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.

 67. jan zegt :

  Hij is wedergekeerd! 🙂

 68. mafchauffeur zegt :

  Een pareltje, dat verkiezingsprogramma in de gemeente Woudrichem: “Meer Jezus, minder crisis”

  Klik om toegang te krijgen tot Partijprogramma%20Woudrichem%202014.pdf

  Met een bom onder de gemeentebegroting:

  We willen vrijstelling van gemeentelijke belastingen voor elke burger die een bijbelse boodschap op zijn huis of vervoermiddel zet.

 69. mafchauffeur zegt :

  In de gemeente Werkendam wordt over de gemeentebegroting tenminste constructief nagedacht. Ook al moet je soms even zoeken naar de logica.

  Wist je dat de meeste bestuurders, die we zelf gekozen hebben en betalen, de regels belangrijker vinden dan de burger?

  Wij zullen ervoor zorgen dat we geen last, maar gemak gaan krijgen van ambtenaren. Dit gaan we realiseren door 10% van de rechtsgangkosten van het salaris van B&W af te trekken, als de gemeente een rechtszaak verliest.

  Klik om toegang te krijgen tot Partijprogramma%20Werkendam%202014.pdf

%d bloggers liken dit: