Gebed voor ongelijkebenenpiet

Ook zwarte pieten kunnen last hebben van ongelijke benen. Dat is vooral lastig als je moet huppelen bij de intocht van Sinterklaas. Gelukkig bood het team van de Gloriestoel uitkomst. Er is ook een video van gemaakt.

zwartepietopgloriestoel

De Gloriestoel gaat met haar tijd mee. Het houten klapstoeltje is in een aantal plaatsen vervangen door een opblaasbare fauteuil die geheel gevuld kan worden met de pneuma Gods, maar – dat is de keerzijde – ook makkelijk lek kan worden geprikt door passerende GG-reageerders en andere onverlaten.

nieuwegloriestoel

JEZUS VRAAGT AUTISTISCHE RADICALITEIT

Dat laatste is niet ondenkbaar, want Gloriestoeler Ronald Plat vraagt tegenwoordig geen toestemming meer om met mensen te mogen bidden. Bij autistische radicaliteit hoort dat je opdringerig bent.

Als ik mensen kickstart vertel ik altijd dat ik met iedere zieke wil bidden op straat, ook al geven ze aan dat ze dit niet willen. Waarom? Omdat ik een ambassadeur ben van het Koninkrijk van God met de opdracht om de hemel hier op aarde te brengen. We zijn geroepen om de werken der duisternis te verbreken, net zoals Jezus. We zijn feitelijk een soort hemelse politiemensen. Een politieman vraagt toch ook niet aan een boef: ‘mag ik je alstublieft aanhouden?’

Gods woord zegt in Romeinen 8 dat de ganse schepping uitziet naar het openbaar worden van de zonen God. En dat zijn jij en ik, de wedergeboren discipelen van Jezus. Dat betekent dat als iemand zegt dat hij geen gebed wil, dat je met 100 procent zekerheid een demon aan de lijn hebt die door de persoon heen spreekt dat hij niet van zijn ziekte af wil.

Daarom bid ik altijd. Ik geef mensen die niet willen een hand, ik stel me voor en bestraf hardop de ziektemacht in hen en spreek leven uit. Ik ben namelijk een zoon van God, een dienaar van mensen en meester over de duivel. Waarom? Omdat Jezus in mij woont, die ALLE macht heeft in de hemel en op aarde.

Voor de mensen die het jargon niet kennen: ‘kickstarten’ is iemand die nog nooit met mensen op straat heeft gebeden vertellen hoe ze het moeten aanpakken. Plat bidt alleen ongevraagd met ongelovigen, want christenen zijn niet gebonden, een enkele Doorbreker daargelaten. Maar hoe weet hij dan dat het gaat om een ongelovige? Neemt hij eerst een vragenlijst af?

Ik zie het meestal aan de ogen. Wedergeboren mensen hebben meestal een lichtbundeltje in hun pupillen.

Goed op letten de volgende keer dat je op straat loopt!

Advertentie

70 Reacties op “Gebed voor ongelijkebenenpiet”

 1. KAAS! zegt :

  Hier in mijn stadje zie ik ze nooit. Jammer. Ik zoek ze graag eens op. gnagnagna…

 2. afolus zegt :

  Welke plaats in Judea was het ook weer, waar Jezus geen wonderen deed/zou kunnen doen vanwege het ongeloof van de daar wonende mensen…?

  … een demon aan de lijn hebben

  Telefoon vol glorie, maak mijn hart zo blij…. 😄😎

 3. Johan Th. Bos zegt :

  Wat een onzinnige exegese. Openbaar worden van de zonen Gods, slaat op het openbaar worden van de Gemeente in de toekomst. Gods kinderen zijn dat zonen geworden en kregen hun erfenis in een verheerlijkt lichaam. In die hoedanigheid kunnen zij nog niet openbaar worden, weg als getuigen van Hem.
  Wanneer zie ik trouwens nou eens een aan geen twijfel onderhevige verlenging van benen, bijvoorbeeld iemand die met twee stompjes in een rolstoel zit en na gebed daaruit met volstrekt gelijke en gezonde benen opstaat? Zou voor God iets te wonderlijk zijn? Nu blijft het bij genezingen van handicaps die de kennelijk gehandicapten vaan zelf nog niet hadden ontdekt….

 4. mafchauffeur zegt :

  Het werkt trouwens heel goed hoor, bidden zonder toestemming.

  Ik ontmoette een meisje die een knibbel (knietje) in haar rug had gekregen met voetbal.

  Ze was wat wantrouwig en wilde niet dat ik met haar bad. Ik sprak vervolgens tot haar rug, dat de pijn moest verdwijnen. Tot haar verbazing verdween de pijn. Even later mocht ik haar vertellen over Jezus en heeft ze Hem aangenomen als Heer. Fryslân is klaar voor Koning Jezus!

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3?fref=ts

  En wáár staat in de Bijbel dat mensen toestemming moeten geven? Ik weet dat iemand ooit een verhaal heeft bedacht dat Jezus (en/of de HG) een Britse gentleman is, maar heel veel Bijbelse grond daarvoor is er volgens mij niet.

 5. John zegt :

  Als Ronald Plat ongevraagd aan mijn benen gaat trekken zal ik hem eens een kickstart in z’n gezicht geven. Naar mannetje.

 6. Henny Snijder zegt :

  Dit lees ik op de facebook van Gloriestoel: “Gerrit Spanninga ‘voor het eerst in zeer lange tijd weer samenzijn waar de Geest aanwezig was” Dat klopt! Na een welverdiende, buitenlandse vakantie is H.Geest weer terug van weggeweest!”

  De heilige geest…. is dus op welverdiende vakantie geweest … pfffffffffff

 7. mafchauffeur zegt :

  @Henny Snijder: wellicht heeft het meer te maken met de Afwezigheid van de HG bij de georganiseerde van de afgelopen tijd. 😉

  Een vrij dodelijke opmerking voor alle Gloriestoel- en Kickstartmeetings trouwens, deze ontboezeming van de heer Plat (onder het bericht van Spanninga).
  https://www.facebook.com/groups/395291467220732/?fref=ts

  Hij zal het denk ik niet zo hebben bedoeld.

 8. Jan Hartman zegt :

  @Johan Th. Bos,

  Je hebt het volkomen gelijk, de Bijbelse prediking verkondigd Plat niet. De Gemeente komt pas zichtbaar in de toekomst! Plat en zijn aanhangers en diverse andere vrij bekende spreker allemaal uit dezelfde gedachten goed, zijn het zicht volledig kwijt op het grote Plan van de Heere.

  @ John, dat zou ook mijn eerste reactie kunnen zijn, laat hij niet komen aan mijn benen( ik draag op medisch advies kouzen) moet er niet aan denken dat hij begint te trekken…..wordt een dure aangelegenheid!

  @ Plat, als je mee leest, ga alsjeblieft Gods Woord eens helemaal lezen, begin nu eens met het allereerste begin en eindig met de openbaring van Jezus Christus , die geschreven is door Johannes. Dan ga ik en ik denk velen met mij voor je bidden, zodat je het mag verstaan!

 9. Henny Snijder zegt :

  Hij was niet op vakantie, maar zat met David Zeurensen in de schuur: https://www.facebook.com/ontdekgod?fref=ts

 10. Jan Hartman zegt :

  @ Hennie Snijder……zeur rijd ook nog eens op een paard…….sinterklaas achter na?
  is hij toch nog uit zijn donkere schuurtje gekomen……..gloriestoeler koning kan trost zijn, zeur volgt!

 11. Henny Snijder zegt :

  Hahaha Jan Hartman, u wordt er net zo moe van als ik he?
  Het gaat van gek gekker gekst naar de meest idiote overtreffende trap van dat.

 12. Yop zegt :

  Oooh, zo makkelijk weer. Hoe doen ze dat toch altijd?

  “Dat betekent dat als iemand zegt dat hij geen gebed wil, dat je met 100 procent zekerheid een demon aan de lijn hebt die door de persoon heen spreekt dat hij niet van zijn ziekte af wil.”

  Dat trucje deed ik altijd met leerlingen in de klas die zeiden dat ze niet verliefd waren op die-of-die. Dan zei ik: ‘kijk, daar kun je aan herkennen dat je verliefd bent. Mensen die écht verliefd zijn ontkennen het altijd’. Dan heb je gewoon altijd gelijk.

  Ik heb (per ongeluk) weleens in een boek van Mattheus vd Steen gelezen. Die deed hetzelfde trucje: ‘Als mensen zeggen dat je gek bent is dat een teken dat je goed bezig bent. Als mensen je op andere gedachten proberen te brengen is dat de duivel die probeert toe te slaan.’

  Briljant eigenlijk.

 13. Shaul zegt :

  Sorry hoor, maar dan ben je toch zwaar gestoord!

 14. Professor Prietpraat zegt :

  het is niet ondenkbaar dat door dit soor idioterie en opdringerig gegoochel het ooit nog eens verboden wordt in Nederland om te evangeliseren op straat of op straat met mensen te bidden. Als Plat en de zijnen eens wisten wat voor schade ze toebrengen aan de ¨gemeente van Christus¨ Over het op aarde brengen van de hemel maar niet te spreken wat ze zeggen te moeten doen. Wat lezen die gasten voor boeken? De Bijbel kennen ze volgens mij nauwelijks.

 15. pknbroeder zegt :

  @ professor

  Klopt de bijbel spreekt niet over: gloriestoel, zwarte piet, beenlengteverschil en kickstart
  http://www.biblija.net/biblija.cgi?q=Gloriestoel+beenlengteverschil+zwarte+piet%2C+kickstart&idq=19&l=nl&set=10&q1=1&qall=1&qids=fffffffffffffffffffffff
  Broeder plat haalt zijn informatie en overtuigingen dus uit andere bronnen.

 16. ruub zegt :

  Tsja, ik weet het niet meer zo goed. Moet er ook niet aan denken dat ze stoppen met de stoel-truc en gaan zingen ofzo. Wordt het zoiets:

 17. mafchauffeur zegt :

  @pknbroeder: 🙂

 18. Henny Snijder zegt :

  Moeten ze dan wel van karton zijn, anders kunnen ze die niet meesjouwen.

 19. mafchauffeur zegt :

  @Henny Snijder: 🙂
  Ik vrees echter dat een werk van Dylan Mortimer te duur is voor de Gloriestoel. OK, het zijn US dollars, maar 3 mille voor een Glorietelefooncel is best prijzig.
  http://www.cityofdubuque.org/index.aspx?NID=1358

 20. Henny Snijder zegt :

  @ Maf, joh, dan knutselen ze er toch zelf een paar in elkaar van oude dozen? Kunnen ze daar ook meteen posters ophangen enzo … er zullen vast wel een paar creatieve gloriestoelers zijn.

 21. mafchauffeur zegt :

  Bijzonder artikel trouwens in het recente artikel van het AD:

  De cabines staan er nu een paar maanden. Elke week maken er ruim 100.000 mensen gebruik van. Sterker nog: in de buurten waar de ‘heilige hokjes’ werden geïnstalleerd, zou de criminaliteit drastisch gedaald zijn.

  De hokjes zouden er echter al in het najaar van 2008 zijn neergezet als kunstobject. En inmiddels dus voor een zacht prijsje te koop.
  http://forecastpublicart.org/public-art-review/2013/01/public-art-and-profound-faith/

 22. mafchauffeur zegt :

  @Henny Snijder: klopt, zoiets zou zeker niet misstaan in de webshop van Jop.
  http://www.woordenvangeloof.nl/Webshop

 23. Jan Hartman zegt :

  @ Henny Snijder….inderdaad van zeur, plat en die hen aanhangen wordt ik moe.

  @ Ruub,

  Ik ga niet zingend in een winkelcentra staan, ik krijg de ondernemers over mij heen…..
  want al het winkelend publiek, gaat er vandoor, door mijn zangtalent. Nee, zingen doe ik nier daar, wel in de kerkelijke samenkomst of gewoon bij ons achter het huis, in de tuin. de buurvrouw heeft mij eens binnen geroepen( we woonden toen vrij recent naast haar) vertel mij eens over die God van je, waar je over zingt…..

  Straatevangelisatie, wel ook daar kun je me tegen komen, echter niet zingend, niet biddend als men dat niet op prijs stelt, nee ook geen trucjes op of onder een stoel. Geen doden opwekkende praktijken, of zeurende, opdringende gesprekken. Straat evangelisatie wil prima, als je de mensen uit nodigt voor een gesprek.

 24. Professor Prietpraat zegt :

  nee, als je mensen wil aanspreken met zang moet je op zijn minst een beetje kunnen zingen zoals een gemiddelde popartiest, als je talenten niet daar liggen, nodig dan inderdaad gewoon iemand voor een gesprekje uit. Persoonlijk erger ik me ook best wel aan goedbedoelde toneelstukjes en hel en verdoemenispreken vanaf een sinaasappelkistje of vals gezang bij een valse gitaar, allemaal vast goed bedoeld maar zoals Jan het doet komt volgens mij veel beter over en is denk ik effectiever. Al dat gedoe er omheen om mensen te lokken (of weg te jagen) is wat mij betreft echt niet nodig.

 25. Professor Prietpraat zegt :

  @Ruub, hoe vind je zoiets un weer? 🙂 Ik zou me bijna gaan schamen voor mijn Christen zijn. Je zou bijna denken dat ze gezamenlijk ergens uit zijn ontsnapt/weggelopen.

 26. Bokkepoot zegt :

  Ik heb het me al eens eerder afgevraagd, maar hoe komt die man toch in godsnaam iedere dag weer thuis met zijn bril nog op z’n neus? 😯

  John: Als Ronald Plat ongevraagd aan mijn benen gaat trekken zal ik hem eens een kickstart in z’n gezicht geven.

  Gewoon “halleluja, het werkt!” roepen en dan even flink en welgemikt uitschieten met je zojuist verlengde been. :mrgreen:

 27. Bokkepoot zegt :

  @PP

  Dat is nou juist het probleem: ze zitten er nog middenin. 😐

  @Ruub

  Met zo’n gitaar kun je best lekker om je heen meppen, wist je dat? 😀

 28. Im Gegenteil zegt :

  ongelijkebenen piet? Dus zwarte piet is ongelijk? Omdat hij zwart is?

  RACISME!!!!

 29. Vinegar zegt :

  Alleen al aan het feit dat ze bidden met een Zwarte Piet laat mij zien dat het gewoon om een spelletje gaat. Een heel misselijk makend spelletje dan wel.
  Ronald en zijn mensen zetten het christelijke geloof volledig te kakken.
  Dank je wel Ronald!

 30. mafchauffeur zegt :

  @Vinegar:

  Alleen al aan het feit dat ze bidden met een Zwarte Piet laat mij zien dat het gewoon om een spelletje gaat.

  Dat zie je denk ik verkeerd. Het zou ook heel goed kunnen dat de als Zwarte Piet verklede persoon dolblij is om genezing te ontvangen zónder herkenbaar op Facebook terecht te komen.

  Ik vind het een beetje flauw van je om te eisen dat iemand duidelijk herkenbaar is op de Gloriestoel. 😉 😉

 31. Sueigilera zegt :

  @Bokkepoot,

  Ik heb het me al eens eerder afgevraagd, maar hoe komt die man toch in godsnaam iedere dag weer thuis met zijn bril nog op z’n neus?

  Ik zie een nieuwe uitdaging liggen. Binnenkort ga ik het ganse land door met “De hallelujabril”.

 32. aafke zegt :

  22 november kickstart in capelle a/d yssel. Benieuwd of ze de Koopgoot in durven …

 33. Vinegar zegt :

  @Mafchauffeur,

  Nou, daar snij je wel een punt aan. Alles wat deze lieden doen wordt op internet ged*nderd. Van privacy en respect is niet of nauwelijks sprake. Maar ja, je hebt de
  media nodig, want alles wat op internet te vinden is, is natuurlijk wáár!
  Deze publiciteit had niet nodig geweest als het echt zou werken, dan zou de media er wel ruchtbaarheid aan geven.

  Stel nu dat Jezus in zijn tijd over alle middelen van vandaag had beschikt,
  zou hij echt al zijn wonderen, gesprekken etc. op facebook zetten? Als ie dat
  had gedaan, had er vandaag de dag misschien geen hond christen geweest.

 34. Jan Hartman zegt :

  @ Sueeigilera,

  ga maar niet biddend door het land heen, om brillen weg te bidden…..de a.s schoonpa van mijn zoon is werkzaam in de brillen branche, weer iemand die dan werkloos wordt ……ach ik lees het is een grap!

 35. mafchauffeur zegt :

  @Vinegar: heb je de Frank Ouweneel Klassiekers wel gelezen?

  Daaruit blijkt duidelijk dat:
  – het internet per definitie onbetrouwbaar is
  – de media bewust geen ruchtbaarheid geeft aan zaken die niet in haar straatje passen.

  😉 😉

 36. mafchauffeur zegt :

  @GG: de knop “Frank Ouweneel” onder de KLASSIEKERS werkt niet – je krijgt geen lijstje van FO-artikelen, maar direct één van de artikelen.

  Of is dat een verzoenend gebaar richting Frank O.? 😎

 37. Jan Hartman zegt :

  @ Maf…..Frank weer op de bocht……zal hij mee lezen?

 38. Sueigilera zegt :

  @Jan Hartman,

  ……ach ik lees het is een grap!

  Helaas een grap met diepte. Als de heer Plat de scherts zou begrijpen, zou hij genezen van zijn kortzichtigheid.

 39. mafchauffeur zegt :

  @Jan Hartman: Frank is zich terdege bewust van de gevaren van internet en mobiele telefoon. En de “2013-editite” van zijn roemruchte DVD is inmiddels verkrijgbaar voor het bekende vaste bedrag van 15 euro.

  Mogelijkerwijs de allerlaatste editite. want de voor de Wederkomst benodigde technologie is voor 100% gereed. 🙂

  Op deze DVD staat Frank Ouweneel (ondersteund door honderden indringende beelden) stil bij de 2013-tekenen van de in de Bijbel beschreven “eindtijd”.

  2013 was bij uitstek het jaar van de onstuitbare “digitale spionage”. Het werd pijnlijk duidelijk dat de Amerikanen en de Chinezen dagelijks gedetailleerd de communicatie bestuderen tussen nietsvermoedende wereldburgers; de bespreking (begin juni) tussen de presidenten Obama en Xi Jinping was om meerdere redenen veelzeggend. Het bleek zonneklaar dat Amerika’s National Security Agency (NSA) per etmaal meer dan 30 miljoen gigabyte aan gegevens van ontelbare mannen en vrouwen analyseert en het PRISM-systeem zich met behulp van onder andere Google, Facebook en Apple intensief bezighoudt met de internet- en smartphone-aktiviteiten van de gehele wereldbevolking. De media meldden dat, geprogrammeerd met de instructie “Fly and bring me data”, drones individuen bespieden die zich uit pure angst niet wagen aan ‘www’ en/of ‘gsm’.
  Wat heeft het feit dat elk mens op onze aardbol vogelvrij is met “de eindtijd” te maken ? Alles !
  Een kenmerkende eindtijd-gebeurtenis zal zijn: Jezus’ wederkomst om allen die in Hem geloven in de Hemel op te nemen. Zij die Jezus afwijzen zullen op deze aarde achterblijven. De Bijbel leert (onder andere in Openbaring 13) dat onmiddellijk na Jezus’ wederkomst deze globe zal zuchten onder de terreur van een grimmige heerser: de “antichrist”. Het zal voor deze dictator niet moeilijk zijn alle aardbewoners aan zijn wereldomvattende controle en macht te onderwerpen; het feit dat 2012 en 2013 hebben aangetoond dat de technologie die deze tiran daarvoor nodig heeft 100% gereed is, bewijst dat Jezus zeer spoedig terugkomt.

  Konden we in 2013 nog meer Bijbel-geprofeteerde eindtijd-aanwijzingen optekenen ? We noemen er slechts enkele:

  * de meteoriet-inslag in Rusland in februari
  * de sprinkhanen-plagen in Afrika en het Midden-Oosten in maart
  * de spanningen in Egypte, Syrië, Turkije en Noord-Korea
  * de herhaalde dreigingen van Al-Qaida en de moslimbroederschap
  * de nieuwe Iran-leider Hassan Rohani en zijn nucleaire wapen-plannen
  * de voortdurende angstig-onzekere verwikkelingen in en rondom Israël

  http://www.frankouweneel.nl/dvd/licht-van-de-bijbel-over-de-huidige-ontwikkelingen-in-de-wereld-editie-2013.html

 40. Jan Hartman zegt :

  @mafchauffeur, je maakt mooi reclame voor Frank, heb je aandelen? grapje! of zou broer willem dat hebben?

 41. pknbroeder zegt :

  @ mafchaffeur

  Jaar of tien geleden nog met een maat bij een baptistengemeente de film Left Behind gekeken:

  Je beschrijving over Frank Ouweneel gaf me even een deja-vu momentje…..
  Ik herinner me trouwens ook nog een Lifeletter van DS over een profetie dat de eindtijd nog wel even op zich laat wachten, er waren nl. steeds meer profeten die spraken over de toekomstige generaties. Over de eindtijd hoor je broeder Zeurensen gekgenoeg verder niets zeggen op zijn site (link naar Lifeletter destijds, kan ik helaas niet meer vinden). Volgens mij neemt ook binnen charismatisch Nederland de belangstelling voor deze eindtijdprofeten af, dit zou
  waarschijnlijk ook kunnen komen dat voorspelde uitspraken over de ontploffing van de aarde niet uitkwamen. Trouwens, broeder Frank Ouweneel heeft toch ook een twijfelachtige reputatie als ik mij niet vergis?

 42. flipsonius zegt :

  @Afolus

  Telefoon vol glorie, maak mijn hart zo blij…. 😄😎

  Ik was toch wel een beetje teleurgesteld dat het een vertaling betrof van een Amerikaans liedje….hier is het origineel..geniet en huiver 😉

 43. mafchauffeur zegt :

  @pknbroeder:

  er waren nl. steeds meer profeten die spraken over de toekomstige generaties

  Klopt, Zeurensens zoontje heeft grootse profetieën ontvangen die een Wederkomst voor de komende pak-em-beet dertig jaar uitsluiten.

  Trouwens, broeder Frank Ouweneel heeft toch ook een twijfelachtige reputatie als ik mij niet vergis?

  Zodra GG de link naar de Frank Ouweneel Klassiekers heeft gerepareerd kun je met gemak een weekend vullen met bijlezen op dat punt. 🙂

 44. mafchauffeur zegt :

  @Jan Hartman: met de Wederkomst voor de deur kan Frank elke reclame goed gebruiken. Tenslotte gaat het om het tijdig iedereen waarschuwen.

  Verbijsterend om te merken hoeveel christenen denken dat de Wederkomst best nog wel eens tenminste enkele tientallen jaren op zich zou kunnen laten wachten.

 45. mafchauffeur zegt :

  Toch is het wel een uitkomst hoor, al die digitale camera’s.
  Vroeger zouden sommigen het volgende verhaal niet hebben geloofd. En anderen zouden geen andere keuze hebben gehad het in geloof te aanvaarden. Maar nu krijgen we het bewijs gewoon in bewegende beelden. Binnenkort dan.

  Tjonge, ik ben sprakeloos. Zojuist gebeden met een mevrouw uit Hengelo met MS, osteoporose aangezichtspijn en reuma. Ze kon al een tijd niet meer goed lopen, had heel veel pijn.

  En…. Jezus genas haar. Ze liep weer door de kamer en kon weer de trap oplopen zonder pijn. Aangezichtspijnen weg.
  Wat is dit mooi. Jezus dankuwel!

  https://www.facebook.com/groups/395291467220732/

  Uiteraard zullen de doktersverklaringen spoedig volgen.

 46. Sueigilera zegt :

  @Maf,

  Zodra GG de link naar de Frank Ouweneel Klassiekers heeft gerepareerd kun je met gemak een weekend vullen met bijlezen op dat punt.

  Dan kan je een stuk sneller lezen dan ik. 🙂

 47. Jan Hartman zegt :

  Beste pkn broeder,

  niemand weet de dag, nog het uur dat Jezus terug komt op de wolken. Helaas hoor je zeur en glorie en vele anderen hier niet over.

  Frank, ja is bekend helaas met inlegkunde.

  Dat we moeten waken staat vast! Zijn we bereid Hem te ontmoeten?

 48. Vinegar zegt :

  @maf,

  Dat literaire werkje ontbreekt nog in mijn boekenkast, maar wie weet wat (nugelijkebenen) Piet mij nog namens Sint komt brengen. 🙂

 49. goedgelovig zegt :

  @mafchauffeur: De link is aangepast. Hij verwees naar het eerste artikel over Frank Ouweneel, maar nu naar alle berichten waarin Frank Ouweneel voorkomt.

 50. Jan Hartman zegt :

  De ongelijke benen piet ben ik net tegengekomen………handvol pepernoten gehad! Onee, dat was hij/ zij niet! Nee ik heb niet gevraagd of deze piet ongelijke benen of iets anders had, deze waren vrolijk en gaan hun weg in vrolijkheid vol glorie naar een voormalige kerk, die omgetoverd is tot een culturele gebouw. Volgens de sint( trouwens hij belde me afgelopen week, is ander onderwerp) kunnen er 1000 mensen in(groot geloof), we werden allemaal opgeroepen om het sint feest met veel glorie te vieren, met alle kinderen en aanhang. Ik ben tegelijk weer een volgeling van sint…….hm ff met me laten bidden door plat en zijn gevolg!

 51. afolus zegt :

  @Flipsonius
  Ook weer een prachtige vertolking van een heerlijk lied.
  Thanks.😄😉

 52. mafchauffeur zegt :

  Gloriestoel introduceert nieuwe Geloofsbelijdenis.

  Wie gelooft zal spreken. Het hardop uitspreken van Gods Woord is belangrijk. De woorden zullen zakken in je hart en veranderen je mindset. Gesproken woorden plaveien de weg waarop je in de toekomst gaat lopen.

  Ik zelf spreek de volgende belijdenis vaak uit. En ik raad jullie aan om deze ook eigen te maken:

  “Ik ben een ambassadeur van het Koninkrijk van God. Ik zal zien dat ALLE ziekten zullen genezen onder mijn handen in Jezus naam. Ik zal zien dat kanker, Parkinson, dementie, diabetes, dwarslaesies, brandwonden, hernia’s, versleten heupen en alle mogelijke ziekten zullen genezen in Jezus naam. Tumoren zullen verdwijnen en iedere demonische gebondenheid zal verdwijnen als ik op zieken de handen leg.

  Ik zal mijn handen op doden leggen, ik zal spreken tegen doden en zij zullen opstaan uit de dood en terugkomen in hun gezond geworden lichaam. De doden zullen leven. Nederland zal kankervrij worden.

  Ik zal zien dat onder mijn handen lichaamsdelen die er niet zijn weer zullen aangroeien. Dat organen weer zullen ontstaan die verwijderd zijn. Ik zal spreken in geloof en het zal geschieden. Tot eer en glorie van Jezus Christus en God, de Vader.

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3

  Dit is nog niet de definitieve versie, want bijvoorbeeld autisme en downsyndroom ontbreken nog. Maar met wat aanpassingen maakt deze belijdenis een goede kans om het onvolledige en op sommige punten zelfs misleidende Apostolicum te gaan vervangen. 😉

 53. afolus zegt :

  Vermoedelijk werkt de proclamatie van Ronald Plat het meest effectief als hij er een krachtig belijdenis aan toevoegt:

  “Ik ben een onverbeterlijke en goedgelovige sukkel die zelf ook niet snapt wat hij kapot maakt… Amen”

 54. engel zegt :

  @afolus,

  Daar zeg ik ook AMEN op.

 55. pknbroeder zegt :

  Is er dan niemand die broeder Plat geneest van zijn fanatisme, dweperij en godsdienstwaanzin. Hellup

  Oja en @ mafchauffeur, van autisme kun je ook genezen:

  http://forum.fok.nl/topic/1617028

  En huisdieren mogen straks ook op de gloriemand plaatsnemen:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2007/09/04/jezus-geneest-herdershond/

  Zal binnenkort dus ook wel iets over huisdieren en autisme in de apostolische geloofsbelijdenis worden opgenomen door br. Plat.

 56. mafchauffeur zegt :

  @pknbroeder:

  van autisme kun je ook genezen

  ik weet het: autisme was reeds als doorbraakpunt voor 2013 aangekondigd:

  Ik verwacht dat we dit jaar een doorbraak gaan zien als we gaan bidden voor kanker, diabetes, Parkinson, Alzheimer, autisme en vele andere ziekten. En ik reken erop dat we in 2013 ook mensen uit de dood zullen opwekken in Jezus naam.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/01/09/acteur-hakim-traidia-op-de-gloriestoel/

  Downsyndroom is ook een keer met de nodige stelligheid geroepen, maar ik weet niet meer precies waar en wanneer.

  Genezingen van kanker en diabetes hebben we gehad, Parkinson, Alzheimer, autisme en Down nog niet. Laat staan de dodenopwekkingen. Hoewel dat laatste vooral de schuld is van onwillige nabestaanden.

  Ach, we hebben nog ruim vijf weken te gaan in 2013. En anders hebben we altijd nog 2014. 🙂

 57. mafchauffeur zegt :

  @pknbroeder: hmmm, de documentatie van de Down-genezing laat enigszins te wensen over. 😉

  Mijn reactie staat trouwens onder water, even geduld.

 58. jan hartman zegt :

  @ afolus,

  beetje meer geloof voor plat de gloriestoeler koning!! en zijn gevolg.

  benmetjeeens, wat je schrijft “Ik ben een onverbeterlijke en goedgelovige sukkel die zelf ook niet snapt wat hij kapot maakt… Amen”

 59. jan hartman zegt :

  @pkn broeder, samen met jou en vele anderen heb ik respect voor de ouders van een kindje met het down syndroom.

  nu we daar het toch over hebben, ik ben de “trotse” vrijwilliger die vaak te vinden is bij een groep mensen die begeleiding nodig hebben door hun geestelijke beperkingen, waaronder fijne, mooie, prachtige, lieve mensen met down.

 60. joost zegt :

  pknbroeder

  Zal binnenkort dus ook wel iets over huisdieren en autisme in de apostolische geloofsbelijdenis worden opgenomen door br. Plat.

  Ja, we kunnen er nu op wachten dat er gebedsgroepen zullen komen die bij een kerstdiner gaan bidden voor het uit de dood opwekken van de gebraden kerstkalkoen. Halloluja
  joost

 61. afolus zegt :

  Dat van het Down Syndroom genezen jongmens is een misverstand.😇
  Het betreft een jongen die door een maat was uitgescholden voor “mongool”.
  Toen hij verlost werd van kiespijn is er enige verwarring ontstaan bij het invullen van het formulier.

  Het af te schrijven bedrag klopte wel trouwens…😎

 62. pknbroeder zegt :

  binnenkort naast de gloriestoel ook de gloriepoef:

  http://www.cip.nl/artikel/39033/Vijf-mensen-zeiden-dat-ik-dood-zou-gaan

  doorscrollen naar alinea onder kopje pastor

 63. joost zegt :

  pknbroeder
  poefpoef en de glorie schiet naar binnen. 😦
  joost

 64. DfTg zegt :

  Haha, ik wil de eerste zien die hier niet van gediend is en Ronald Plat schopt.

 65. mafchauffeur zegt :

  Een nadere Schriftuurlijke onderbouwing toelichting op de Geloofsbelijdenis van de Gloriestoel (https://goedgelovig.wordpress.com/2013/11/21/gebed-voor-ongelijkebenenpiet/#comment-184049):

  Jesaja 26:3-4

  De standvastige is veilig bij u, vrede is er voor wie op u vertrouwt. Vertrouw altijd op de HEER, alleen op hem, want de HEER is een rots sinds mensenheugenis.

  Wat een belofte! Als onze mind continu gericht is op Jezus dan zal Hij ons bewaken en ervoor zorgen dat we in volmaakte rust wandelen. Het woordje “peace” is in de grondtekst trouwens “shalom“. Shalom betekent rust, vrede, voorspoed, gezondheid, welvaart.

  Hier staat dus o.a. een belofte van gezondheid en dat ziekten ver van ons zullen blijven als we onze mind continu op Jezus zetten. Nou, deze belofte mogen we niet laten lopen. Geweldig!

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3

 66. mafchauffeur zegt :

  Na de deelname aan de Gloriestoel van GG-reageerder John eerder dit jaar lijkt het nu de beurt aan Johan. Die blijkt direct een stuk getalenteerder dan John. Vandaag in de Bijlmer:

  Johan mocht een aantal mensen bij Jezus brengen vandaag, met als absoluut record: 10 seconden. Een persoon gaf dus direct na een indringende vraag van Johan zijn leven aan Jezus. Opmerkelijk! Er hangt blijkbaar een opwekking in de lucht.

  Ook is vandaag afgerekend met een van de frustraties van Plat (en tevens één van de kritiekpunten van John): de ontwijkingsmanoeuvres van rolstoelen en scootmobielen.

  Vandaag mochten we eindelijk eens bidden met een jongeman in een rolstoel die een dwarslaesie had. Normaal gesproken scheuren ze met 50 km per uur langs ons.

  Zijn het bij het Dodenopwekken de nabestaanden die dwarsliggen, bij het genezen van mensen in een rolstoel ligt het lichaam dwars. Vooralsnog dan.

  We mochten helaas nog geen direct resultaat zien. Maar ik heb in geloof gesproken dat hij weer gaat lopen. Nu is het wachten tot zijn lichaam dit bevel gaat opvoeren….

 67. mafchauffeur zegt :

  Oeps, kwootjes mis. Enfin, voor de geoefende lezer is het vast wel duidelijk.
  https://www.facebook.com/ronald.plat.3

%d bloggers liken dit: