De Doutzen Kroes van Pronamic

De website van Royal Mission, de organisatie van revivalist Martin Koornstra, deed vorige week vergeefs een gooi naar de Webfish Award, maar ziet er wel heel gelikt uit. Gebouwd door de mensen van Pronamic, een webbedrijfje uit Drachten. Dat bestaat uit “een team van professionals die elkaar verbeteren, aanvullen en inspireren.” Zeven IT-boys en één knappe Friese meid, Wietske.

pronamicteam

Wie denkt: ‘Die Wietske ziet er goed uit, die huur ik in om mijn gristelijke website te maken!’ komt helaas bedrogen uit. Doorklikken op de Doutzen Kroes van Pronamic levert de volgende mededeling op.

wietske

Leest u vooral de kleine lettertjes: “Hoewel Pronamic een mooi ontwerp kan waarderen vinden wij rendement belangrijker. Bij Pronamic daarom geen mooie secretaresses of office managers maar een team van deskundige professionals die rechtstreeks met u communiceren. Wel zo fijn en wel zo handig!”

Het is duidelijk: als het gaat om het bouwen van websites leveren mooie vrouwen geen enkel rendement op, zeker niet als ze ook nog blond zijn. Nee, Pronamic neemt alleen deskundige mannelijke professionals aan die de man-/vrouw-stereotypen kunnen bevestigen. Wel zo fijn als mannen onder elkaar, maar niet zo handig.

Advertenties

19 responses to “De Doutzen Kroes van Pronamic”

 1. afolus says :

  Het lijkt me dat de woorden van Maximá Zorregieta hier van toepassing zijn: “Een beetje dom”…..
  Maar Wietske komt er vast wel, ook zonder de boys van Pronamic.. 😄

 2. Dutch Hermit says :

  Diet Wietske is toch wel een schatje, dat zie je zo. Lachen met haar moeder http://nl.123rf.com/photo_7345861_mother-and-daughter-share-some-tender-moments.html

 3. Benach says :

  Oh joy, weer zo’n gristelijk clubje met zijn allen. Doet me denken aan een detacheringsbureau waar ik een keer binnen ben geweest. Had ik een leuk gesprek mee, totdat het aankwam op hun religieuze voorkeuren. “Wij zijn een net christelijk bureau. Wat is jouw religie?” Toen ik met wat grote woorden uitlegde dat ik niet in hun straatje zat, was het gesprek snel ten einde. (Was overigens in de Randstad)

 4. mafchauffeur says :

  Misschien onhaalbaar voor gristelijke websitebouwers.

  Maar in de wereld kan het wel degelijk. 🙂
  http://www.redkiwi.nl/over-ons/team.html

  Hoewel, bij nader inzien….. 😦

  Net als iedereen bij Redkiwi is ze dol op eten en zo af en toe laat ze haar bakkunsten zien door lekkere koekjes of macarons te bakken.

  http://www.redkiwi.nl/over-ons/team/member/eefje-smiers-manshanden.html

 5. Im Gegenteil says :

  Dan voel je je toch een beetje genaaid door deze refo-IT-boys. Eerst met je broek op de enkels op die prachtige dame klikken om vervolgens anticlimactisch van een koude kerk thuis te komen…

 6. Boktor says :

  Wat een onzin. Ze zeggen helemaal niet iets tegen vrouwen te hebben! Enkel dat ze zonder randfuncties opereren omdat secretariaat en officemanagers geen direct rendement opleveren. Ze werken met

  een team van deskundige professionals die rechtstreeks met u communiceren

  Daaruit blijkt niets over het man/vrouw zijn.

  Dat er momenteel alleen mannen werken zegt eerder iets over het aantal vrouwen dat in websitebouwland werkzaam is.

  Enne Maf, dat RM ze inhuurt zegt toch nog niet gelijk dat het christenen zijn?

 7. Johan says :

  @Boktor: Kijk even bij Redkiwi hoeveel vrouwen daar werken, dat is bijna de helft. Dat is dus geen argument. De Drachtenaren hadden ook een mannelijk fotomodel op plaats 8 kunnen zeggen. Waarom moet een office manager altijd een vrouw zijn?

  @Im Gegenteil: Bakkes. Laat jij voor elke vrouw op internet meteen je broek zakken?

 8. mafchauffeur says :

  @Boktor:

  Enne Maf, dat RM ze inhuurt zegt toch nog niet gelijk dat het christenen zijn?

  Perceptie, broeder, perceptie. 🙂

  #Kerk2013 "Uitreiking Webfish Awards 2013"

  A post shared by Remco Tolsma (@remcotolsma) on

 9. Grobboo says :

  Royal Mission: Een jaar lang hersenspoeling (oa door Ouweneel) kost slechts € 6500,00 euro en dan ben je helemaal klaar om op zieltjesjacht de wereld in te trekken.

 10. Jan Hartman says :

  je kunt mij martin leren hoe je moet bidden, zodat mensen worden genezen……..hm ik kom net bij de arts vandaan…..ik zal hem wijzen op de school van martin

 11. Professor Prietpraat says :

  @Grobboo

  en klaar om aan benen te kunnen trekken…

 12. Im Gegenteil says :

  @Johan

  Elke vrouw? Enkel Wietske!

  Heb je haar dan niet gezien? Of ben je van de andere kant?

 13. Professor Prietpraat says :

  @Grobboo, maar 6500 euro is natuurlijk maar een schijntje als je ziet hoeveel echte ex Lakeland revivalsprekers worden ingevlogen en dat al die charismagiërs die we inmiddels kennen uit de vriendenkring van TRIN allemaal weer op de sprekerslijst staan op´die site ¨http://globalmissionschooleurope.org/bio-s-teachers/13-martin-koornstra¨
  overigens is het me niet duidelijk wat het verschil is tussen Royal Mission School en Global mission school Europe. Van beide is Martin de direkteur? gezalfder en vuriger en van geestelijk hoger nivo kan je het gewoonweg niet kriijgen dat onderwijs, het mag wat kosten en een arbeider is zijn loon waard, de een is wat meer waard dan de ander.

  Als kers op de taart aan het eind een paar grote namen om meer aanmeldingen uit te lokken, van internationaal heel bekende en populaire sprekers die natuurlijk nog niet hebben toegezegd of nog niet eens zijn gevraagd. Zoals John Arnott, Reinhard Bonnke en Marcos Witt. Dat kennen we ook al van andere organisaties. Hoe vaak heeft TRIN bijvoorbeeld al gezegd dat Reinhard Bonnke ook misschien of waarschijnlijk zou komen spreken op een conferentie?

 14. Professor Prietpraat says :

  overigens heeft die Jan Pool hier wel eens beweerd nog niet zo lang geleden dat hij niks met charismagisch of charismanisch van doen wil hebben maar hij is dikke vriendjes met al die toverhotemetoten en werkt aan al die magische conferenties en bijbelscholen mee. Ligt het dan aan mij dat ik dat slap en hypocriet vind?

 15. Professor Prietpraat says :

  in het promofilmpje wordt gezegd over de bijbelschool dat de beste onderwijzers voor missiewerk op de sprekerslijst staan bij hen. Zie je wel Grobboo dat die 6500 euro dan niet duur is als ze de beste bijbelleraren ter wereld hebben op die school?

 16. Professor Prietpraat says :

  een les over het ontwikkelen van de vruchten van de Geest zal er dan ook niet in zitten op zo´n bijbelschool vermoed ik. De gaven zijn alleen maar belangrijk tenslotte. Nederigheid en eenvoud, jakkes, wat moet je daar bijvoorbeeld nou mee?

 17. Job 28:28 says :

  Ik vind dit wel humor! Er zullen best uitzonderingen zijn, maar ict is volgens mij echt een mannenwereldje 🙂 En, eerlijkheidshalve, herken ik dat beeld van vrouwelijke accountmanagers wel… Ik kom in de praktijk aardig wat ‘Wietskes’ tegen…