Einde samenwerking GG-IKON

ikongggravatarDe drie jaar geleden aangekondigde content-samenwerking tussen Goedgelovig en de IKON is met wederzijdse instemming beëindigd. De bij aanvang geformuleerde ambitie kon door beide partijen in de praktijk niet worden waargemaakt. De IKON kreeg te maken met forse bezuinigingen op het omroepbestel waardoor de helft van de medewerkers (en daarmee redactionele capaciteit) is afgevloeid; de 2.42-omroep is inmiddels bij de EO ingetrokken. Goedgelovig heeft zich verkeken op de vrij complexe migratie naar een ander soort website en besloot uiteindelijk de website in zijn huidige vorm te handhaven en een eenvoudiger make-over te geven.

GG en de IKON hebben ongeveer een jaar samengewerkt (in 2011), waarna de collaboratie op een laag pitje kwam te staan en nu dus ook is beëindigd.

Advertenties

8 responses to “Einde samenwerking GG-IKON”

 1. engel says :

  Het eind van een tijdperk…..

 2. ruub says :

  Nachtzoen erop en klaar.

 3. J. says :

  Volgens mij hebben de lezers van GG geen verschil gemerkt toen de samenwerking begon en toen deze afliep.

 4. engel says :

  Geen al te opmerkzaak publiek dus…..

 5. goedgelovig says :

  @J.: Dat was ook de bedoeling. De opzet van GG als kritisch-satirische site heeft nooit ter discussie gestaan.

  Maar destijds gaf het onder onze lezers toch flink wat reuring omdat het ND een ongefundeerd verhaal de wereld in geslingerd had dat GG door de IKON was overgenomen.

 6. Aletta says :

  Waarom is dit bericht nou ineens zo serieus? Als iedere willekeurige christelijke site hetzelfde had meegemaakt, had er nu een heel spottend artikel op GG gestaan en hadden we allemaal smakelijk gelachen over die domme christenen die achter die site zitten.

 7. goedgelovig says :

  @Alette: Gezellig dat je ook weer eens langskomt met je GG-is-niet-leuk-stokpaardje. 😉 Wanneer stuur je ons nou een sappige column over GG zodat we allemaal smakelijk kunnen lachen? Kom d’r maar in.

 8. John says :

  @Aletta

  Dit heet transparantie. Wijs mij een willekeurige christelijke site aan waar ze eenzelfde bericht hebben gepost. Die ga je niet vinden. En we kijken allemaal vol spanning uit naar jouw hilarische bijdrage voor deze site!