Pastor Andrews verjaardag

Pastor Andrew werd onlangs 22 en vierde – innig dankbaar – zijn verjaardag in de kerk. Met slangen, want die bouwen zijn geloof op.

Advertenties

23 responses to “Pastor Andrews verjaardag”

 1. fladderaartje says :

  Ahh! Nu weet ik weer waarom ik nooit de videootjes op GG kijk. Zo slecht voor je gemoedsrust en eetlust. Als ik het goed zie is dit op National Geographic geweest. In het kader van wat? Gevaarlijke Amerikaanse sektes geleid door aan waandenkbeelden lijdende ongeletterden van onder de 25? Of was het iets over de noodzaak van dierenbescherming?

 2. Agilhartje says :

  Iets voor een studie sociaal-culturele antropologie?
  Ik snap er niks van 😦 en de Engelse ondertiteling van YouTube kan de man ook niet volgen. Best knap dat praten door de neus.

 3. bramvandijk says :

  Hier is niets vreemds aan. Markus 16 vertelt:
  17 Degenen die tot geloof zijn gekomen, zullen herkenbaar zijn aan de volgende tekenen: in mijn naam zullen ze demonen uitdrijven, ze zullen spreken in onbekende talen, 18 met hun handen zullen ze slangen oppakken en als ze een dodelijk gif drinken zal dat hun niet deren, en ze zullen zieken weer gezond maken door hun de handen op te leggen.’

  Dus dodelijke slangen oppakken (en het vervolgens overleven) is een teken dat je tot geloof gekomen bent. Tel daarbij op dat dat zuidelijke accent prima dienst kan doen als onbekende taal en je bent al halverwege de hemel.

  Het enige kleine puntje is dat deze verzen niet oorspronkelijk van Markus zijn, maar er later aan zijn toegevoegd 😦

 4. Peter H says :

  Met slangen spelen in de kerk doen ze al een tijdje. Lekkere muziek trouwens. Niet zo vreselijk gepolijst als Hillsong bijvoorbeeld, meer Hilly Billy song eigenlijk

  http://en.wikipedia.org/wiki/Snake_handling

 5. Sueigilera says :

  Mooi, als je zo al je hobby’s kan combineren.

 6. kleautzak says :

  Ik dacht dat die lui in het zuiden nog redelijk nuchter waren..

 7. ruub says :

  Ik begrijp die molotov-cocktail niet helemaal (1:22), maar waarschijnlijk heeft die ook betrekking op een latere toevoeging van Marcus.

 8. pknbroeder says :

  blijft leuk als mensen de Bijbel letterlijk nemen….
  De Bijbel serieus nemen lijkt mij meer op zijn plaats. Symboliek gewoon symboliek laten en proberen te begrijpen wat er bedoeld wordt en niet met slangen gaan spelen, anders komt omroep PIEP, http://www.piepvandaag.nl/over-piepvandaag-nl/, je misschien molesteren :D.

  Nog even een linkje waar het allemaal duidelijk gemaakt wordt:
  http://www.startersbijbel.nl/2009/11/de-slang-symbool-van-het-kwaad/

  Broeder A. Van Duin legt het in een filmpje allemaal nog even uit:P.

 9. Im Gegenteil says :

  Rare, maar vurige gristelijke rednecks die de slang aanbidden. De slang zelf zal wel misselijk zijn door al dat schudden.

 10. Geitje says :

  wat een teleurstelling is dat filmpje, ik hoopte steeds dat hij gebeten zou worden.

 11. TommyLee says :

  Inderdaad op NG langs zien komen een paar jaar geleden. Die lui zijn pas echt gestoord.

 12. Sueigilera says :

  @pknbroeder,

  blijft leuk als mensen de Bijbel letterlijk nemen….
  De Bijbel serieus nemen lijkt mij meer op zijn plaats. Symboliek gewoon symboliek laten en proberen te begrijpen wat er bedoeld wordt

  Maar wie bepaald wat symbolisch is en wat niet? Wie vertelt je wat wordt bedoeld? De dominee? Theologen? De buurvrouw? Het boekje van de boekentafel in de kerk? Een gevoel in je binnenste? Krijg je dan steeds hetzelfde antwoord?

  Misschien dat onze slangenman pastor Andrew precies doet wat God van hem verwacht en wordt hij daarvoor rijkelijk beloond, nu of in het hiernamaals. Wat in het eventuele hiernamaals gebeurt, kan men hier op aarde niet weten en controleren.

  Dus je gaat dood, je komt aan bij de hemelpoort. Petrus vraagt waarom je geen slangen hebt opgepakt en waarom je geen gif hebt gedronken, geen onbekende talen hebt gesproken. Jij komt dan aan met de tuinslang, waarmee je plantjes water hebt gegeven en het borreltje dat je op vrijdagavond dronk, daarbij in het Indonesisch proost geroepen. Blij dat je de volgende dag je kater kon uitdrijven met een tomatensapje. Of nog erger: je hebt het vers symbolisch opgevat. Petrus schudt al meewarig zijn hoofd en je krijgt niet de druppel voor de slagboom van de hemel.

  Het vervelende is, lieve pknbroeder, dat ik niet aan jou kan vertellen hoe het dan wel precies zit met bijbel, god, hemel en aarde. Voor mij is het één en al onzekerheid. Daar zit je waarschijnlijk ook niet op te wachten. Kies maar iets uit wat jezelf goeddunkt en probeer daarbij een beetje lief voor je medemens te blijven, gelovig of niet. πŸ˜‰

 13. pknbroeder says :

  @Sueigilera
  “Kies maar iets uit wat jezelf goeddunkt en probeer daarbij een beetje lief voor je medemens te blijven, gelovig of niet”

  Amen, Sueigilera!

  Laat dat nu net het probleem zijn in bepaalde evangelische kringen.
  Ze dreigen met de hel, als je niet gelooft wat zij geloven. Laatst nog eens meegemaakt op straat, ik moet nog een paspoort aanschaffen voor de hemel werd me verteld. Dit is nu net even minder lief voor de medemens, je wil niet weten wat een paspoort tegenwoordig kost :D.

  Tja en op de vraagstuk symboliek of letterlijk kunnen we misschien maar beter het gezond verstand gebruiken, hoewel dat natuurlijk ook relatief is.

 14. Bokkepoot says :

  Ik volg het niet helemaal.
  Die vent op 1:12 is zojuist gebeten.
  En dan? πŸ™„

 15. Sueigilera says :

  @pknbroeder,

  Tja en op de vraagstuk symboliek of letterlijk kunnen we misschien maar beter het gezond verstand gebruiken, hoewel dat natuurlijk ook relatief is.

  Klopt helemaal, vooral dat ook relatieve spreekt mij aan. πŸ™‚

 16. Wilfred says :

  @Sueigilera: De een zijn gezonde verstand is de ander zijn…

 17. Agilhartje says :

  De slang is trouwens niet alleen het symbool van het kwaad maar is ook een uitbeelding van Christus (Johannes 3).
  Daardoor is deze slangendans nog verwarrender.

 18. Professor Prietpraat says :

  Goh, wat lopen er toch een hoop gekke mensen rond op deze aardkloot. Dat filmpje zeg… Wel alle griebelende grijpkuikens nog aan toe. Brrrr… griezelige sekte. Typisch geval van God verzoeken lijkt mij. Je gooit jezelf tenslotte ook niet van een berg omdat er staat geschreven dat Gods engelen je op zullen vangen.

 19. Vinegar says :

  Gevaarlijk spelletje met je leven hoor! Moet je eens zien hoe het ook af kan lopen:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2152184/Serpent-handling-pastor-Mack-Wolford-dies–hours-hes-bitten-RATTLESNAKE.html

 20. Luke Rakis says :

  Is dit de nieuwste rage? In Nederland heb ik dit nog niet gezien.

 21. Professor Prietpraat says :

  @Luke, in de VS lopen ze op religieus vlak altijd een beetje voor op de rest van de wereld. Ook is het vaak net een tikkeltje extremer dan in de rest van de wereld en waait (gelukkig) niet altijd alles deze Kant op.