Praten met een wolf in je strot

wolfDavid Sorensen heeft een profetische droom gehad die hij graag wil delen met zijn publiek. Hij vertelt:

“Vannacht droomde ik dat ik bij een groep jonge profeten en dienaars van God was. De leidinggevende profeet sprak over mij, een beetje spottend. Niet slecht bedoeld, maar zo van ‘David heeft zo van die gekke ideeën.’

In de droom reageerde ik daar op, in liefde en vrede, vanuit de Geest van God. Ik ging naar hem toe toe, nam hem bij zijn jasje en zei heel duidelijk en vol bewogenheid, maar met gezag:

‘Er is iets wat je NIET KUNT ZIEN, omdat je gekozen hebt voor het kerksysteem. Er is iets wat je NIET KUNT ZIEN omdat je gekozen hebt voor religie. Er is iets wat je NIET KUNT ZIEN omdat je gekozen hebt voor mensen.’

In de droom zag ik dat er onder de kin van deze profeet een mini-wolf verstopt zat. De keel is de plek waaruit je klanken komen. Dat verduidelijkte me ook veel. De aanvallen komen dus van die wolf die een geest voorstelt van de duisternis.”

David legt de droom zelf uit:

“Deze droom gaat over leiders, bijzondere dienaars van God die over Gods liefde spreken, over Gods goedheid, Gods zegen, opwekking en alle mooie thema’s die je kunt bedenken… en die ineens toch als een wolf naar je bijten, om je geestelijk te beschadigen, om iets van Jezus in je aan te vallen. Let op: ik heb het niet over het volgen van je trotse eigenzinnigheid, of een schadelijke dwaling, maar echt het pure, het zuivere, het ware van Jezus. Het radicale, dat keuzes maakt die soms heel lastig zijn. Dat wat je hart doorboort, wat in je hart snijdt en wat je vrij maakt. Dat wat tegen de gevestigde geluiden en stromen in gaat.

Het antwoord dat God me geeft in deze droom is: als iemand een keuze heeft gemaakt voor het kerksysteem, religie en mensen dan worden ze op een bepaald punt blind en KUNNEN ZE BEPAALDE DINGEN NIET ZIEN. Dan worden ze onbewust ook instrumenten van geesten die door hen heen anderen gaan aanvallen.

Ik had het gevoel dat ik deze droom moest delen. Het bevat een boodschap voor mij en anderen die hiermee worstelen.”

Deze prachtige droom van David werpt een interessante vraag op die wellicht ook speelt onder de lezers van Goedgelovig: hoe komt het dat je soms zo aangevallen wordt door andere christenen en leiders in Gods koninkrijk?

GG-cartoonist Rob maakte er deze tekening bij. Zijn toelichting: “De tongentaal van Sorensen – die uit de keel van de wolf praat – is door deskundigen vertaald en bevat lasterpraat over Goedgelovig.”

dezeurwolf

Advertenties

168 responses to “Praten met een wolf in je strot”

 1. Boktor says :

  Als iemand een keuze heeft gemaakt voor het garismagische kerksysteem, demonenfobie en verheerlijkte leidersworden ze op een bepaald punt blind en kunnen ze bepaalde dingen niet zien.

  Als een christen werkelijk in Christus verborgen is zoals de bijbel zegt dan is dat hele gezeurensen over christenen onder invloed van demonen de grootst mogelijke kolder, altijd al erg storend gevonden, die fobie van charismatischen voor geesten e.d. Ze zullen ook niet snel naar een Halloween feestje gaan. Angsthazen.

  In hun ogen zullen ik en de meesten hier wel volledig volgepropt zijn met alle mogelijke geesten die ze maar kunnen verzinnen.

 2. rob says :

  @Boktor
  Je gelooft toch wel in een slechte geestelijke demonische wereld als christen?

 3. Boktor says :

  Sure. Maar de bijbel geeft me weinig houvast om te weten hoe die wereld er uit ziet of functioneert.

  De charismatischen daarentegen hebben met veel fantasie hier wel invulling aan gegeven.

  Ik hou het liever bij wat ik wel weet uit de bijbel. En dat is vooral dat ik in Christus ben en Hij in mij. Dat ik daarmee geen angst hoef te hebben voor die geesten.

  Waar charismatischen dan tekenen van boze geesten zien in een christen zou ik die christen eerder adviseren een psycholoog te gaan bezoeken. Want volgens mij hebben we zat oorzaken voor deze symptomen die helemaal niets met de geestelijke wereld in die zin te maken hebben. En ik zou zeggen dat niet-christenen ook bij lange na niet zo vaak met geesten te maken hebben als chrismatischen denken. Die groep mensen ‘ziet’ ze werkelijk in elke schaduw, en vaak ook in het volle licht.

 4. Bokkepoot says :

  @Boktor

  In hun ogen zullen ik en de meesten hier wel volledig volgepropt zijn met alle mogelijke geesten die ze maar kunnen verzinnen.

  *burp*

  Waar charismatischen dan tekenen van boze geesten zien in een christen zou ik die christen eerder adviseren een psycholoog te gaan bezoeken. Want volgens mij hebben we zat oorzaken voor deze symptomen die helemaal niets met de geestelijke wereld in die zin te maken hebben.

  ……. en waar we dan de grens trekken?

  Sommige charismatische stromingen zien in elke scheet een demon, maar ook de ‘gewone’ evangelische wereld ligt steeds maar weer in diezelfde spagaat tussen enerzijds het bijbels perspectief m.b.t. exorcisme, en anderzijds onze eigen inzichten m.b.t. de werking van lichaam en geest. Vervolgens krijg je dan hele verhandelingen over wanneer het wel, en wanneer het niet om demonie zou moeten gaan. Gelukkig verschilt men daar ook weer van mening over.

  Vermoeiend.

 5. rob says :

  Het lijkt mij erg occult om de tongentaal van een wolf te onderzoeken.
  Hoe komen die wolvenflusteraars (en alle bomen,dieren en kinderfluisteraars aan hun informatie?
  Dat kan het werk zijn van een boze geest.

 6. Boktor says :

  Ik ga hier heel ontspannen mee om en ben zelf nog nooit in een situatie geweest waar ik denk met een demon te maken gehad te hebben.

  Voor mezelf vrees ik niet, en nuchterheid is voor mij wel een erg waardevol goed.

  Dat gezegd hebbende geloof ik inderdaad dat ze bestaan en meid ik wel zaken die bewust gaan om het in contact komen met geesten. Zoals bijvoorbeeld het ‘glaasje draaien’ of bijvoorbeeld het vinden van je innerlijke gids door middel van meditatie. Dat zijn denk ik wel manieren om mogelijkerwijs in aanraking te komen met andere geesten dan die God dienen. Gezien mijn geloof in God en mijn beeld van hem zou ik geesten die hem niet dienen mijden.

  (En ja, ik weet dat sommigen vinden dat nuchterheid en geloven in God & co. niet samen gaan).

 7. rob says :

  @Boktor

  Sure. Maar de bijbel geeft me weinig houvast om te weten hoe die wereld er uit ziet of functioneert.

  De charismatischen daarentegen hebben met veel fantasie hier wel invulling aan gegeven.

  Precies.
  Zoals ze ook veel fantasie hebben om de goddelijke geestelijke wereld invulling te geven.

  Ik hou het liever bij wat ik wel weet uit de bijbel. En dat is vooral dat ik in Christus ben en Hij in mij. Dat ik daarmee geen angst hoef te hebben voor die geesten .

  Dat is precies het moeilijke, al die charismaten baseren zich op de bijbel en hebben zo een rijtje teksten voor je paraat.
  Vooral het NT staat barstens vol met teksten over demonen.

  En hoe weet jij wanner je “in Christus” bent?
  En wat versta jij daaronder?

  Waar charismatischen dan tekenen van boze geesten zien in een christen zou ik die christen eerder adviseren een psycholoog te gaan bezoeken. Want volgens mij hebben we zat oorzaken voor deze symptomen die helemaal niets met de geestelijke wereld in die zin te maken hebben. En ik zou zeggen dat niet-christenen ook bij lange na niet zo vaak met geesten te maken hebben als chrismatischen denken. Die groep mensen ‘ziet’ ze werkelijk in elke schaduw, en vaak ook in het volle licht.

  Zijn er verschijnselen of omstandigheden te bedenken waarin je zelf een boze geest zou herkennen?
  Hoe deden de discipelen dat vroeger?

 8. thebutler says :

  Dit ligt nog al voor de hand, denk ik, maar David plaatst de problemen buiten zichzelf door de wolf uit te leggen als iets dat aanvalt en duister is.

  Met een beetje droom uitleg en mensenkennis zie je waarschijnlijk al gauw dat de droom een zekere onrust weergeeft die veroorzaakt is door kritiek van iemand/mensen die een zekere autoriteit hebben David’s angst om bespot worden, zijn onzekerheid.

  De wolf kan een bedreiging en/of kwetsbaarheid zijn maar ook een symbool van alleen staan in iets.

  David lijkt nogal de neiging te hebben om zichzelf in zijn droom uitleg te verhogen. Als dit betekent dat hij de uitleg van zijn droom aan het verdraaien is, continueert hij zijn probleem alleen maar.

  Ik zou hem aanraden om eens te kijken hoe vaak hij dergelijke dromen heeft en ze met elkaar vergelijken. Het is goed mogelijk dat zijn onderbewustzijn hem waarschuwingen stuurt.

 9. Im Gegenteil says :

  Demonen? Waar dan? Laat ze eens zien dan!

  Allemaal lariekoek!

 10. Sok says :

  Net als de droomboeken van Artemidorus van Daldis geeft de droom van Sorensen een interessante blik op wat hem bezig houdt. Hij realiseert zich dat behalve seculieren ook veel Christenen niet zoveel hebben met zijn ideeën of profetieën. Hij heeft (helaas) een mechanisme ontwikkelt om zich tegen alle kritiek te beschermen: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.’ Kom daar maar doorheen. *zucht*

  Zoals Artemidus zei: Dromen over haten of gehaat worden, is voor niemand voordelig. (Onirocriticon 3.9) 😉

 11. rob says :

  @The Buttler

  Ik vind je uitleg erg leuk, maar ik heb zelf het idee dat Zeurensen dit nooit gedroomd heeft en het fantasie is om zijn achterban mee te manipuleren.

 12. Boktor says :

  @rob
  Wil je simpelweg mijn visie, of wil je dat ik ook op zoek ga naar de bijbelteksten die mij die visie gaven?

  Dan moet ik zoeken gaan. Tegenwoordig zit ik niet meer zo veel in de bijbel maar leef ik naar de richting die ik denk te zien vanuit mijn eigen intuïtie en referentiekader (als dat al twee verschillende dingen zijn).

  Mijn handicap: ik vergeet meestal hoe ik aan een idee gekomen ben, maar houd me gewoon aan het idee zelf vast. Dat is namelijk waar het mij uiteindelijk om gaat: de richting die ik vooruit ga, en niet wat achter me ligt. Het een levenslang opgebouwde gewoonte van mij om dingen simpel te proberen te houden.

 13. thebutler says :

  @rob

  Interessant punt! Het kan natuurlijk ook een dagdroom zijn.

 14. rob says :

  @Boktor

  Ik ben wel benieuwd naar je visie

 15. Bokkepoot says :

  @Boktor

  Tegenwoordig zit ik niet meer zo veel in de bijbel maar leef ik naar de richting die ik denk te zien vanuit mijn eigen intuïtie en referentiekader

  Oh jee.

  Mijn handicap: ik vergeet meestal hoe ik aan een idee gekomen ben, maar houd me gewoon aan het idee zelf vast.

  Jij bent de laatste achter wie ik zo’n manier van denken zou zoeken, en eigenlijk geloof ik er ook geen drol van. 😛

  Het een levenslang opgebouwde gewoonte van mij om dingen simpel te proberen te houden.

  Het aanpassen van bepaalde ideeën aan nieuwe ervaringen en verworven inzichten lijkt me eenvoudiger dan het vasthouden van dat idee.

 16. Sueigilera says :

  Prachtige cartoon, is voor herhaling vatbaar. Het is duidelijk te zien dat het gemaakt is onder demonische invloed.

  @The Buttler en @Sok,
  Leuk, die droomverklaringen. Ik hoop dat nog meer lezers iets van droomuitleggen afweten, aangezien ik daar de ballen verstand van heb. De opmerking van GG dat David zijn droom zelf uitlegt, vind ik een juweeltje. Normaal gesproken weet je zelf het beste wat je eigen droom betekent, maar gaat die vlieger ook op voor profetische dromen, dromen van boven, dromen door God gegeven? Sorensen zal vinden dat zijn dromen “duizenden mensen de ogen kan openen om fundamentele misleidingen van demonen onderuit te halen.”

  Volgens de definitie van Sorensen zou ik de dingen vrij helder moeten zien, omdat ik niet duidelijk heb gekozen voor een bepaald kerksysteem of een religie. 🙂 Als ik een boeiende droom krijg, dan zal ik het aan jullie vertellen. Wel met één verschil; dan mogen jullie de droom interpreteren.

 17. Doki says :

  Zeurensen schijnt wel meer ‘dromen’ te hebben die achteraf zijn eigen interpretatie doen verbleken tot onjuistheden…. Oftewel vertrouw dit soort geesten niet…
  http://dokimazo2011.wordpress.com/2010/11/15/geliefden-vertrouwt-niet-iedere-geest/

 18. thebutler says :

  @Sueigilera
  Het verschil tussen de uiteenlopende soorten dromen wordt als het goed is duidelijk door een open en heldere analyse. Ja, een boeiende droom lijkt me wel wat. 🙂

 19. Boktor says :

  @Bokkepoot
  Ben ik zo ongeloofwaardig?

 20. engel says :

  @Doki, niet iedereen zal begrijpen waar jouw link over gaat.

 21. Henny Snijder says :

  David laat al zijn dromen en ervaringen voor zichzelf ten goede keren om toch vooral te laten zien hoe goed hij bezig is en hoe bijzonder God hem wel niet vindt. Pure manipulatie dus! Kijk ook maar naar het verhaal van het galopperende paard op zijn facebook. Maar ja, ga niet tegen David in want dan wordt je meteen van zijn facebook afgekukeld.

 22. HGK says :

  De droom van Zeurensen had ik ook kunnen dromen.
  Maar dan over dat ik bij een bepaalde werkgever zit, waardoor ik NIET KAN ZIEN wat er bij andere werkgevers gebeurd(letterlijk en figuurlijk).
  Zo is elke keuze die je maakt ook een keuze tegen andere dingen.

  Kortom zo logisch als wat deze droom en ik had het ook gewoon kunnen bedenken….Snap nooit zo goed waarom dingen die jij en ik gewoon met logica kunnen bedenken, vaak bij charismatische christenen een keer het een woord van God zijn.

  Zou denken dat als God een droom, woord of beeld geeft het wel heel duidelijk zou zijn van WOOW, hier kunnen we niet omheen. Maar die ervaring heb ik nog niet gehad.

 23. Bokkepoot says :

  @Boktor

  Ben ik zo ongeloofwaardig?

  Nee joh gekkie, juist niet! 😀
  Je komt op mij authentiek over en daarom moest ik even stilstaan bij jouw opmerking dat je vasthoudt aan ideeën zelfs al weet je niet eens meer waar het idee vandaan komt. Daar geloof ik dus geen drol van, al moet je dat natuurlijk ook wel met een korreltje bokkepootjespoeder nemen. 😉

 24. Boktor says :

  rob zegt : 27 oktober, 2013 om 11:27 am

  fantasie

  Helemaal slecht vind ik het niet. Een stukje inbeeldingskracht is toch nodig om een geschreven omschrijving om te zetten in een beeld.

  hebben zo een rijtje teksten voor je paraat.

  Dat paraat hebben daar ben ik dus niet zo handig in. Google en Biblija.net zijn hierin natuurlijk wel handig.

  En hoe weet jij wanner je “in Christus” bent?
  En wat versta jij daaronder?

  Dat is volgens mij gewoon het geloven in Jezus als zoon van God.
  Daar worden allerlei consequenties aan verbonden.
  Zoals het genoemde ‘verborgen zijn in hem’. Aangezien de mensen om mij heen mij prima kunnen zien zie ik hier dus een geestelijke betekenis in.
  Zoals dat God mij in Christus ziet, dat wij Christus hebben aangedaan, dat wij een nieuwe schepping zijn, dat wij geplaatst zijn in hemelse gewesten… allemaal uitspraken die ik mij herinner uit de bijbel. Geen van die dingen kan ik letterlijk zien als iets fysieks. Dus betrek ik ze op het geestelijke.
  Mocht ik ooit geconfronteerd worden met een demon hoop ik aan dit soort geloof genoeg te hebben. Maar erg hoog is mijn verwachting voor een dergelijke ontmoeting niet.

  Zijn er verschijnselen of omstandigheden te bedenken waarin je zelf een boze geest zou herkennen?
  Hoe deden de discipelen dat vroeger?

  Hoe deden de discipelen dat? Staat er volgens mij niet echt bij. De verhalen stellen gewoonweg dat ze een bezetene bevrijdden van boze geesten.

  Ik neem aan dat als je echt overgenomen wordt door een geest dat je dat dan zou kunnen herkennen als de persoon opeens afwijkend gedrag of taalgebruik gaat vertonen. Maar daar wordt het ook gelijk lastig. Want wij weten tegenwoordig van aandoeningen zoals DIS die prima dezelfde omslag kunnen bewerken. Stel bijvoorbeeld dat iemand getraumatiseerd is door religieuze extremiteiten en vervolgens met een uitgesproken charismatisch type word geconfronteerd, dan zou die persoon juist in zo’n situatie getriggerd kunnen worden. Zie dan het verschil maar eens.

  Daar zou je dan door de Heilige Geest (gave van onderscheid van geesten) het verschil moeten kunnen maken. Maar je moet wel rekening houden met de invloed van de eigen fantasie, en dat is lastig zoals David Sorensen al zei en wat ik omkeerde: “Als iemand een keuze heeft gemaakt voor het garismagische kerksysteem, demonenfobie en verheerlijkte leidersworden ze op een bepaald punt blind en kunnen ze bepaalde dingen niet zien.”

  Hoewel ik wel geloof in het bestaan van demonen pleit ik voor terughoudendheid in het maken van allerlei claims van confrontaties er mee.

 25. Henny Snijder says :

  Zou David S vriendjes zijn met David de V? Sja, dán snap ik David S zijn pogingen wel ….
  David de Vos ‏@DaviddeVos 4m
  God gaf ons het vermogen om te dromen, maar Hij heeft het vermogen om ze waar te maken!

 26. Doki says :

  @Engel Wat ik begrepen heb is dit ook een droom geweest van Zeurensen (vermeld als D. en Naatje is R.) die in eerste instantie ook als ‘droom van God’ werd gebracht, dus als waarheid omarmt moest worden. Achteraf bleek ’t zijn eigen hersenspinsels te zijn waar hij zichzelf in spiegelde / lees in ijdelheid zichzelf wilde profileren… De les die hierin ligt is dat we niet iedere geest moeten vertrouwen die zegt ‘uit God te zijn’. Advies: Heel ver vandaan blijven!

 27. engel says :

  @Doki,

  Ik doel meer op wie A.G. is. Volgens mijn bronnen heeft D. zich weer laten afpoeieren door A.G. en was zijn droom wel redelijk dicht bij de waarheid.

 28. Doki says :

  @Engel A.McG. is toch naar Nederland/België door Zeurensen terug gehaald om hem te “herstellen” in zijn ambt als profeet…. of ben ik abuis…?

 29. engel says :

  @Doki, je bent een beetje abuis en overschat Zeurensen. A.McG vind dat hij geen herstel nodig heeft en zal zich nooit aan een ander onderwerpen, zeker niet door Zeurensen. Waarschijnlijk is AMcG teruggekomen omdat hij verder nergens anders meer terecht kon.

 30. Wilfred says :

  @Sok:

  Zoals Artemidus zei: Dromen over haten of gehaat worden, is voor niemand voordelig. (Onirocriticon 3.9) 😉

  LOL 🙂
  Maar niet alle oude bronnen zijn even waardevol en achtendwaardig!

 31. Wilfred says :

  @Sok: achtenswaardig natuurlijk 😦

 32. bramvandijk says :

  @Boktor

  Dat gezegd hebbende geloof ik inderdaad dat ze bestaan en meid ik wel zaken die bewust gaan om het in contact komen met geesten. Zoals bijvoorbeeld het ‘glaasje draaien’

  Glaasje draaien levert geen begrijpelijke antwoorden op als de deelnemers geblinddoekt zijn, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Ouijabord#Wetenschappelijke_verklaring

  Ofwel, uitkomsten worden bewust danwel onbewust gestuurd door de mensen zelf. Je hoeft je dus ook echt geen zorgen te maken over eventueel contact met geesten.

 33. bramvandijk says :

  @Doki, Engel
  Alister McGrath heeft iets te maken met onze eigen David Sörensen 😉

 34. Boktor says :

  @Bramvandijk

  Glaasjedraaien verwachtte ik wel wat commentaar op. Ben me bewust dat er een hoog potentie in zit voor illusie.

  Had vroeger echter een vriend die ik vertrouw op zijn woord toen hij vertelde dat hij dit gedaan had thuis met andere vrienden & familie, en dat er daadwerkelijk dingen gingen vliegen. Dus misschien dat zelfs in dat ‘spelletje’ gevaar kan schuilen.

  Maar het bewust contact zoeken met geesten, op welke manier iemand dat ook doet, is gezien vanuit mijn overtuiging van het daadwerkelijk bestaan van die geestelijke wereld onverstandig.

 35. bramvandijk says :

  @Boktor

  hij vertelde dat hij dit gedaan had thuis met andere vrienden & familie, en dat er daadwerkelijk dingen gingen vliegen. Dus misschien dat zelfs in dat ‘spelletje’ gevaar kan schuilen.

  Ging er daadwerkelijk een eikenhouten tafel van een x-aantal kilo tegen de zwaartekracht in vliegen? Ik merk dat ik erg veel moeite heb om een dergelijk verhaal te geloven. Sowieso snap ik niet zo goed waarom demonen meubels zouden laten zweven of klopgeluiden gaan maken.

  Ik snap wel weer dat mensen die geloven dat glaasje draaien tot demonische bezetenheid en zo kan leiden, bang zijn voor dergelijke zaken en er over kunnen dromen. En misschien in een enkel geval ook geloven dat het daadwerkelijk is voorgekomen…

 36. engel says :

  @bram,

  Dat is geheimtaal tussen Doki en mij. Het gaat om een Zuidafrikaanse ‘profeet’ .

 37. kindvanGod says :

  jep dat kan wel, ken meerdere mensen, die er achteraf van glaasje draaien best echt dingen zagen en voelden, die anderen bevestigden.neen geen bewijs, jeugd he? is te lang geleden, ik ben vand e generatie dat itnernet net startte met 12 jaar en ik toen dus niets heb gepost.

  En dromen..Tja Dromen van God, zal Hij zelf wel uitlegge, als mens kun je ze alleen tegen het licht houdena,ls je ze vaker rkigjt in eenzelfde vorm en God niet zegt dat ze van Hem zijn, en je dus idd moet kijken of je onderbewustzijn je wat wilt zeggen.dan is het raadzaam als je vaak dit soort dromen hebt, een spychiatr te bezoeken.( sorry spelling is slecht, knopjes zitten te dicht bij elkaar)

 38. Wilfred says :

  @Sueigilera:

  Prachtige cartoon, is voor herhaling vatbaar. Het is duidelijk te zien dat het gemaakt is onder demonische invloed.

  🙂

  Ik herkende zelf meer de invloed van een bekend sprookje! Moeder geit kwam en sneeds de buik van de wolf open en de zes reine geesten geitjes komen levend uit zijn buik tevoorschijn, waarna de wolf met stenen in zijn buik in een put geworpen wordt valt. Geen apocalypticus kan het beter verwoorden!

 39. Wilfred says :

  @engel:

  niet iedereen zal begrijpen waar jouw link over gaat.

  Dat is geheimtaal tussen Doki en mij.

  Ik begrijp het nog steeds niet. En het feit dat jullie de taal der engelen spreken, werkt daarin niet mee! 😦

 40. mafchauffeur says :

  @Wilfred: wel een beetje opletten hoor. 😉
  https://goedgelovig.wordpress.com/2011/08/07/david-de-vos-schittert-in-eo-reportage/#comment-113040

  Maar je bent net een paar dagen te laat voor het brondocument, de Real-Life site is geheel vernieuwd, en het slappe rectificatieverhaal het artikel over het nieuw verkregen inzicht over deze kwestie is niet meeverhuisd. 🙂

 41. Geitje says :

  morgen gaat hij dromen van 7 geiten en een zekere wolf… hijzelf als schaap natuurlijk, anders is het niet profetisch genoeg.

  Misschien moet deze meneer de boeken van grimm eens lezen ^^

 42. engel says :

  @maf,

  Ik heb nog wel een papieren versie…. Plus een boze brief van de apostel die boven Ashley stond.

 43. Wilfred says :

  @Maf/engel: Tsja, het zegt vermoedelijk ook wat over mij. Ik vind die randverschijnselen van charismanische groepen over het algemeen niet zo interessant om te onthouden. 😉

  @Geitje: Je pleegt plagiaat!

 44. engel says :

  Wilfred,

  Ieder zijn ding. Gelukkig vinden Maf en ik het wel interesant.

 45. mafchauffeur says :

  @engel:

  de apostel die boven Ashley stond

  Een originele boze brief van DE apostel Paulus? Dat is een kostbaar bezit man!

  @Wilfred: maar wel interessant genoeg om er naar te vissen. 😉 😉

  Overigens heeft Zeurensen er weinig van geleerd, gezien de latere (eveneens “hoor-en-wederhoor-loze” stellingname in de Levensstroomkwestie. 😦

 46. engel says :

  @Maf,

  George Bakalov, iedereen kent hem natuurlijk, behalve Wilfred.

 47. mafchauffeur says :

  @engel: nooit eerder van gehoord (nee, echt niet).

 48. Wilfred says :

  @Maf:

  maar wel interessant genoeg om er naar te vissen. 😉 😉

  Ik wees alleen even op een kleine inconsistentie in de woorden van engel. 😉

  @engel:

  behalve Wilfred.

  Bewezen onjuist! 🙂

 49. engel says :

  @maf,

  Je kent de International Coalition of Apostles toch wel?

  http://www.psa91.com/resource/ica.pdf

 50. bramvandijk says :

  @Boktor, kindvanGod
  Hoe kijken jullie aan tegen het feit dat glaasje draaien alleen werkt als de deelnemers de letters en zo ook daadwerkelijk kunnen zien? Wat zegt dit over de demonen/geesten? Als het glas daadwerkelijk door demonen/geesten gestuurd wordt, dan maakt het toch niets uit wat degenen met de vinger op het glas wel of niet kunnen zien?

 51. mafchauffeur says :

  @engel: nee, hooguit van vaag horen zeggen. En ik zie slechts drie bekende namen: Peter Wagner, Sharon Stone en Sigourney Weaver. O nee, Shirley. Twee bekende namen dus. 😉

 52. flipsonius says :

  Uit het boek ‘Dream Symbols’ van Georg Fink:
  A wolf in a dream refers to those forces within us that can’t be tamed, or to that part of the self with wich we are in constant conflict and tension. Dreams about wolves are a sign that you need the come tot terms with your inner self. A wolf can also stand for a person in your life who supports you as long as you don’t make him or her your enemy. According to Artemidorus, somebody was after the dreamer when a wolf appeared in his dream. But this ancient Greek dream interpreter also said that the danger is easy to recognize, giving the dreamer a chance to get to safety
  Het advies aan David is dus: come to terms with your inner selves! Die wolf is er eentje van!

 53. Niek Mooijaart says :

  Die mens is meer dan die mens, vindt hij. Ach, eigenlijk, wie niet?

  Als zoveel mensen zich in het huidige gure moeras voelen wegzinken, zoeken velen van hen raad. De kalen hebben pech, de Münchausen-believers gaan fanatiek aan hun haren trekken. Zelf redden, zelf redden, roepen ze terecht want niemand Anders zal dat doen.

  De wolven eten alle kalen op, liggen moe en perplex te kijken naar al die Baronnen, want die trekken zichzelf uit het moeras (lees de hele planeet) en de wolven wordt woest, Vóór deze winter moeten zij nog veel meer eten (lees gelovigen beroven).

  Wat een slappe praatjes hierover hierboven. Dit is de enige droomuitleg… En raad eens wie de wolven zijn, waaronder een massa blinden ?

  Voor “enige” mag je alle betekenissen invullen. Ha !

 54. Niek Mooijaart says :

  De vorige reactie is kennelijk opgegeten door de geest van een boze wolf, vermoed ik, ben ik bang. Te vlug, te vlug. De naam van de inzender kon ik niet snel genoeg lezen, het was iets met ‘ui’, luipaard? geluid? ruiter? brui? Ik keek pas naar de naam toen ik de inhoud scande, jammer, solofunctioneel. “Ik geloof je uitleg niet”, ja zoiets stond er.

  Dan moet ik mijn reactie maar aanvullen: Moeilijk, want zoals gezegd: solofunctioneel.
  Zoals Boktor zegt (: 27 oktober, 2013 om 2:29 pm)
  ” (…) allemaal uitspraken die ik mij herinner uit de bijbel. Geen van die dingen kan ik letterlijk zien als iets fysieks (…)”. Ik moet daaruit begrijpen dat hij de bijbel ziet als een sprookjesboek. Toen wist ik het slot van mijn eerdere reactie, een droomuitleg is immers ook een sprookje. Vervolg en slot dus:

  Zodoende stierven de wolven uit, de laatste keek in de spiegel nadat hij stierf – hij zag een demon vliegen, verschrikkelijk mager.

  Is er een tekenaar
  die deze horror-
  figuur even hier
  als illustratie
  voor me tekent?

  Nee? Dan blijft
  ”t stukje maar wit.

  Epiloog: Ach dat vliegen Boktor…
  Mijn vader zij vaak: Niek ziet ze weer vliegen. Maar ik keek naar de wolken !

 55. Niek Mooijaart says :

  In mijn droomuitleg hoort nog een bijna vergeten stukje.

  Niet alle kale mensen verdronken of zakten weg.

  Eén mens, met een toupetje, heb ik gered. Met de onvermoede kracht van barmhartigheid – wie goed doet goed ontmoet – trok ik hem uit de prut.
  Met de sterkte van een Prins op een wit Paard redde ik hem. Ik weet wie dat hier op GG is.

  Wat een geluk voor jullie dat ik net voor het slapengaan dit nog toevoeg. Hè.

 56. Boktor says :

  @Bram
  Hij had het over een groot wandmeubel.
  Hij was ongelovig.
  De waarheid er van kan ik niet verifiëren. Het kan een sterk verhaal zijn geweest. Maar destijds geloofde ik hem op zijn woord. Kan het hem niet meer navragen, hij is overleden, anders zou ik er graag nog eens met hem over spreken.

  @Niek Mooijaart
  Jouw posts snap ik niet. En mij heb je klaarblijkelijk ook niet begrepen.

 57. engel says :

  @maf,

  Ik had meer kennis en inzicht van je verwacht mbt de zegenrijke bediening van de apostelen wereldwijd GG heeft er in het verleden al eens aandacht aan besteed. https://goedgelovig.wordpress.com/2008/06/26/de-superapostelcoalitie/

  Bekende namen zijn in ieder geval:
  Che Ahn, spreker bij Trin o.a. op Heaven on Earth en betrokken bij de inzegening van Todd Bentley,
  Bill Hamon, bekend auteur,
  Harold Erlebe, bekende prosperity auteur,
  Cindy Jacobs, Gods bekendste generaal,
  Call Pierce, oprichter van de Healing Homes,
  Stephen Strader, in wiens kerk de Lakeland Revival plaastvond,
  Wesley Campbell, grote fraudeur en collectant bij Trin. (zie de archieven van GG).

 58. mafchauffeur says :

  @engel: sorry dat ik je moet teleurstellen. 😉 Maar ik heb óók pas in mei 2011 voor het eerst van GG gehoord. Ik loop dus wel vaker achter.

  (inmiddels heb ik wel een smartphone hoor) 🙂

 59. Niek Mooijaart says :

  @ Boktor: 28 oktober, 2013 om 7:44 am

  Het wederzijdse snappen en begrijpen gaat over sprookjes. Over dromen en sprookjes faalt discussie, aanvoelen en zó begrijpen blijft dan alleen over.

  Daarnaast, we zitten hier toch op een gristelijk-satirisch weblog! Vallen gedichten, dromen en sprookjes buiten de satire. Dan moeten ze maar onder gristelijk vallen.

  O wacht, irrationeel gerekend kan het overwegend weer wél, maar dan moet het negatief of positief buiten de realiteit blijven, volgens de wiskunde van de discussie.

  Ik ben benieuwd hoeveel waarden in de gristelijk-satirische discussie (zie boven) op de gebruikelijke X-Y-as Boven en meteen maar Beneden ‘nul’ uitkomen. Afwijkingen van de gristelijk-satirische reële waarden schijnen altijd onmeetbaar te zijn, of verhuld, of genegeerd, of onwaar genoemd.

  Ik meen dat het weglaten van informatie e.d. zo’n tekort doet aan de waarheid, dat ik hier dan van leugen mag spreken. Nou, dat doe ik.

 60. Boktor says :

  Raadselen. Niek, met alle goede wil, maar ik volg het niet. Ik lijk een toon van verwijt aan mijn adres te herkennen in jouw bericht, maar erg concreet wordt het geheel niet. Sorry, maar ik zie echt niet hoe ik veel zinniger dan dit op jouw bericht kan reageren. Bij ieder x-je past wel een y-tje, maar de schaal van mijn grafiek is nog niet in staat om ons coördinatenpaar te plaatsen.

 61. Niek Mooijaart says :

  Wat ik schrijf zijn dan ook geen paarlen. Van sommigen weet ik dat ze alles ervan begrijpen. Ha ha, en dan wel afkeuren. Ddww: Dat dan weer wel.
  Succes daar!

 62. rob says :

  @Niek

  Van sommigen weet ik dat ze alles ervan begrijpen. Ha ha

  Geen idee wie jij met sommigen bedoelt.
  God?, Jezus?, de Heilige Geest? Moeder Maria?

 63. Niek Mooijaart says :

  @ Rob

  Gezellig, neem ook een bak slobber – links op de aanrecht staat het apparaat.

  Nee. Als ik daarmee kon babbelen zouden ze andere vragen voor me kunnen beantwoorden. Helaas, ze zijn niet thuis. Kom, ik zal eerlijk zijn – voor een enkel keertje – ze zijn er niet. Onzeker, Soms voel ik iets dat te vergelijken is met vleugelgewapper: de heilige geest?

  Op GG kom ik wel eens vaker, 2 mensen kunnen mij een beetje volgen. Ik wil ze niet noemen omdat ik dat te onprettig vind voor hen. Soit

  Slaperige groet, wel warm! (Gô nog van het bed zeker? Néé van de hete bak sterke koffie.)

  Ajo Rob

 64. Wilfred says :

  @Niek: Bedankt voor je poetische bijdrages. Ik kon het deze keer wel waarderen. Ben wel benieuwd wie de man met het toupetje moet voorstellen!

 65. Professor Prietpraat says :

  @Engel, ach ja, de superapostel Strader van het Disney-evangelie, ook zo´n interessant portret, die claimde tijdens Lakeland dat de ¨Heilige Geest¨ hem hielp om mensen verhaaltjes (leugens) op de mouw te spelden. video (origineel kon ik niet vinden, wel deze met Spaanse ondertiteling : http://www.youtube.com/watch?v=IEgMQX76Mls

 66. kindvanGod says :

  @Boktor, kindvanGod
  Hoe kijken jullie aan tegen het feit dat glaasje draaien alleen werkt als de deelnemers de letters en zo ook daadwerkelijk kunnen zien? Wat zegt dit over de demonen/geesten? Als het glas daadwerkelijk door demonen/geesten gestuurd wordt, dan maakt het toch niets uit wat degenen met de vinger op het glas wel of niet kunnen zien?

  tja….. ik denk dat dit een variant is, want de gevallen die ik ken, hebben die optie niet geprobeerd. Ik vermoed dat de demonen allen mensen willen hebben die geen anafabeet zijn.

 67. Niek Mooijaart says :

  Over:
  “Wilfred zegt : 29 oktober, 2013 om 3:02 pm @Niek: Bedankt voor je poetische bijdrages. Ik kon het deze keer wel waarderen. Ben wel benieuwd wie de man met het toupetje moet voorstellen!:

  Slimmer Wilfred, Toe.Niet vissen op deze manier, als het even kan.
  (Ik mompel iets van: Waar blijft de satire hier?)

  Boeiend op GG deze dagen!

 68. rob says :

  @Wilfred
  je stijgt nog verder in mijn achting 🙂

  @Boktor

  Ik voel met je mee 🙂

 69. Wilfred says :

  @Niek: Ik weet het, het geeft geen pas te vragen naar de betekenis van dromen en sprookjes. Mea culpa! 🙂

  @Rob: Dank je!

 70. Niek Mooijaart says :

  .
  @ Wilfred 8:29 pm

  Beetje plagen mag ik, dat daagt satire aan me uit?

  Goed. Na het aldus 3 maal kloppen op de borst bij schuld, schuld, overgrote schuld volgt het daar opvolgende: “Daarom smeek ik de heilige Maria”. Inspirerend, het spreekt mij aan heel even met Maria te praten.

  Wij weten niets van GOD.

  [Ik voel even de geest in me opkomen, eh eh, niet uit de fles…, meer vanuit een balorig: En Tóch!]

  Als er iets bestaat dat essentieel in GOD ons leven doordrenkt, vermoed ik Maria als gelijke te mogen en te willen zien met de oorspronkelijke vermoedelijke Big Bang. Dichterlijk en/of gevoelsmatig is – voor mij – haar naam onlosmakelijke verbonden – feitelijk gelijk – aan het baren van het hele universum. Van – werking nog onbekend – kleinste deeltje van de sterke neutrino tot de sterren in het nog onbekende vérste Universum.

  Wonderen zijn aan haar verbonden, wel vaak mee uit naam van onze lokale God en Jezus, maar die zijn óók alleen segmenten van dat wat ik als GOD zie – zonder verder ook maar iets van GOD te hoeven of kunnen weten!

  Brokje Maria lijkt mij, lijkt mij, van het kernachtigste belang in ons bestaan.

  Haar kan ik ervaren als gelijkstaand met een modulatie van de – nog onbekende – allerkleinste golfjes, een meest vermoedelijke doorstráling met liefde verbeeldt, een gedicht vormt, gevoeld een imposant huivering kan opwekken..
  Liefde die ín, ván, doorheen – GOD is. Niet verbeelding, dichtwerk, doorstraling van de liefde. Nee: IS.

  Als één aspect, beter golving, nog beter gevoelsdoorstroming, van GOD. Dit piepkleine segmentje van GOD maakt me religieus en deemoedig genoeg om te kunnen smeken. In mijn zienswijze kan ik haar niet méér aanbidden dan ander leven.

  Als dichterlijke opvatting zal de toekomst het ons waarschijnlijk leren.
  Mijn verbeelding geeft mij in, dat in een X-Y-as stelsel belangrijke irrationele waarden, positieve én negatieve waarden, gevonden kunnen worden. Dan komt de wiskundige manier van de hedendaagse discussie op los zand te wiebelen, tot begrip hierover door gaat werken.

  Gevoelsmatig, dichterlijk gaan we misschien een weg leren kennen die ons dichter brengt bij GOD.Die we nooit kunnen kennen.

  Met de halve en niet volkomen waarheden – dus leugens – pogen wij te ontkomen aan de smartelijke ontdekking dat er zo heel erg veel méér is dan onze lokale god. We hadden God immers vást laten roesten?

  Ik begrijp hoe langer hoe beter dat ik graag in de kapel van de Sterre der Zee kom. Dat stralende beeld heeft me – zo te merken – heel wat geleerd. ——-> Dat was mijn plagen, want ik weet dat sommigen van ons hier, haar kunnen/willen/laten schieten. Ha ha.Ik ken géén van jullie, ik taxeer: zeer gemengde groep, vandaar…

  Wat een hoop woorden om te ontsnappen aan de woordmaffia.
  .

 71. Sueigilera says :

  @Niek,
  Er lopen op deze planeet fantastische wezens rond op vier poten met een staart. Bovendien dragen ze puntige driehoekige oortjes en miauwen ze. Wanneer ze mij aankijken, verbeeld ik mij dat ze meer weten van het mysterie dan wij mensen. Is het een troost dat gevoel te hebben, ik ken hun gedachten toch niet?

  Zolang wij op deze aarde in onwetendheid zijn, moeten wij elkaar niet frustreren met ideeën en dromen uit het Grote Kattenboek. Dat boek is geschreven door en voor mensen, niet voor katten. Echte kattengedachten staan er niet in.

  Na een stukje te hebben gelezen in het Grote Kattenboek, leg ik het opzij. Mijn poes loopt er onverschillig langs en gaat naast mij op de bank liggen, lekker dicht tegen mij aan en begint te spinnen.

 72. Hero de Jong { Profeet } says :

  Hoe kan dat nu ?… Jezus zegt tegen mij, dat Hij : door de LEIDERS is gekruisigd, en dat Hij nog altijd niets zulke mensen kan aanvangen !! — kortom, David profeteert uit z’n … nek !?

 73. engel says :

  @Hero,

  Wij ontvangen met alle plezier van jou een betere profetie.

 74. Sueigilera says :

  Er staat geschreven:

  De droom van poes

  In een heel ver verleden was er een beestje op vier poten, met een staart en puntige oortjes. Het was veel kleiner dan poes nu is. Het at zaadjes en worteltjes. Op een dag komt een mier bij het beestje. “weet je dat je ook wormen kan eten?”, zegt de mier. “Dat mag niet van Maan.”, zegt beestje. “Maar je zult er groter en sterker van worden en alle andere beestjes overheersen.” Aangezien beestje erg geplaagd werd door zijn leeftijdsgenootjes en Maan toch maar dom stond te glanzen aan de hemel, probeerde beestje een stukje worm. In zijn buikje voelde hij worm bewegen. Het was een erg prettig gevoel en warempel hij werd groter en sterker. Daardoor kon hij elk vrouwtje pakken dat er maar was. Ze kregen babybeestjes. Die gingen ook wormen eten. Er waren leeftijdgenootjes die alleen maar zaadjes en worteltjes bleven eten, maar die bleven klein en hulpeloos. Maan moest hard lachen om die zielige stakkers; “Die kan ik tenminste een beetje onder de duim houden.”, dacht Maan. Nakomelingen van beestje werden groter en sterker. Het verschil werd steeds groter. Een geweldig groot beest hoorde van een mier die in zijn oren was gekropen dat die kleine beestjes lekker zouden smaken en voedzaam zouden zijn. Zo kwam de dag dat katten muizen aten. Je kon met die muizen ook zo heerlijk spelen, die stakkertjes.

  Poezen weten dat ze ooit uit hetzelfde beest zijn begonnen als de muis, maar ze zijn nu heel blij met het onderscheid. Uitdagend steken ze diep in de nacht hun tongetjes uit naar Maan. Maan haalt haar schouders op en laat haar lichtstralen vallen op kat en muis, maar niet op worm, die zit onder de grond. Maan heeft de mieren voor straf hun vleugeltjes afgenomen, zodat ze op de grond moeten blijven. Toch is dit niet helemaal gelukt. Tijdens de voortplanting vliegen ze hoog in de lucht. Maan verbergt zich dan van schaamte achter de horizon.

 75. John says :

  @Hero de Jong

  David profeteert uit z’n … nek !?

  Jij in ieder geval wel! Wat was jij akelig stil op 21 december 2012 toen er niets gebeurde. Volgens de bijbel moeten we jou nu stenigen omdat je profetie niet uit kwam en dus niet van god was.

 76. Bokkepoot says :

  @John

  Echt?? 😯

  Volgens de bijbel moeten we jou nu stenigen omdat je profetie niet uit kwam

  *gaat vast stenen verzamelen*

 77. rob says :

  @Hero

  Wat was dat ook al weer, die profetie waar John het over heeft?
  Hoe kijk je er zelf tegenaan nu de boel niet bleek te kloppen?
  Stenigen is wat mij betreft te hardhandig, maar doen of er niets gebeurd is, is weer het andere uiterste.

 78. Bokkepoot says :

  Oh, niet. 😐

  *ruimt stenen weer op*

 79. flipsonius says :

  Ik vind ‘Praten met een wolf in je strot’ trouwens een perfecte titel voor een liedje 🙂 Dank, David voor de inspiratie.,,,

 80. John says :

  @Bokkepoot

  Jep, écht.

  Zie Deuternomium 18:19-22

  19 Wie niet wil luisteren naar de woorden die zij in mijn naam spreken, zal ik ter verantwoording roepen. 20 Maar als een profeet de euvele moed heeft om in mijn naam iets te zeggen dat ik hem niet heb opgedragen, of om in de naam van andere goden te spreken, dan moet hij ter dood gebracht worden.’ 21 Misschien vraagt u zich af: Is er een manier om te bepalen of een profetie al dan niet van de HEER komt? 22 Die is er inderdaad: als een profeet zegt te spreken in de naam van de HEER, maar zijn woorden komen niet uit en er gebeurt niets, dan is dat geen profetie van de HEER geweest. Heb geen ontzag voor een profeet die zich dat aanmatigt.

  Het moge nu op 30 oktober 2013 duidelijk zijn dat de woorden van psychoot Hero de Jong niet uitgekomen zijn. Volgens de bijbel die Hero volgt is hij nu een valse profeet en moeten we hem stenigen. Nu ben ik zelf niet voor de doodstraf of het recht in eigen hand nemen, maar de onfeilbare bijbel en de genadevolle, vredevolle en liefdevolle God die spreekt in diezelfde onfeilbare bijbel, draagt jullie die Hem volgen dit op. Helaas voor Hero. Hiermee is voor eens en voor altijd aangetoond dat Hero een valse profeet is.

 81. Bokkepoot says :

  Tjonge, onze lieve Heer had wel een intelligent volk onder zijn hoede, zeg:

  Misschien vraagt u zich af: Is er een manier om te bepalen of een profetie al dan niet van de HEER komt?

  Ehm… laat me denken….. een teken? 🙄 Iets met een kleedje….. hoe was het ook weer…. of nee, een brandende braamstruik – ja, dat was het! Een brandende braamstruik! 😀

  Die is er inderdaad: als een profeet zegt te spreken in de naam van de HEER, maar zijn woorden komen niet uit en er gebeurt niets, dan is dat geen profetie van de HEER geweest.

  😯 ❓

  Eh….. goh. Ja.
  Nee, nu je het zegt. 😐

 82. Bokkepoot says :

  Ik vind ‘Praten met een wolf in je strot’ trouwens een perfecte titel voor een liedje 🙂 Dank, David voor de inspiratie…..

  Ja ja leuke titel maar je moet er dan ook nog bij gaan zingen, he Flip! :mrgreen:

 83. Bokkepoot says :

  Ah wacht, gevonden!

  @John / @rob

  Heb ook even z’n site bekeken.
  Is hij al genomineerd? Vast wel.

  Hm…. ik denk dat een milde steniging wel op z’n plaats is hier.

 84. Niek Mooijaart says :

  Het grote feest gaat ooit beginnen.
  Nu?

  De oplossing ligt voor de hand: Vleerpoezen.

  Het Heelal afluisterende vrije wormen staken hun kopjes buiten de schillen en zagen ze vliegen. Uit de rijpe appels seinden ze dé ontdekking door aan de grondwormen, bij bitjes en bytjes lieten ze weten: We zien ze vliegen!

  Alle wormen kwamen uit de grond omhoog gewurmd. Niet één ontbrak. Ze klapten met lijven tegen elkaar en waren blij verbaasd dat ze deze geluiden – hun eigen geluiden – hoorden.

  Ze waren ontaard! “Hoera” gonsde in het rond. Op het ritme van hun klappende lijven ontdekten ze hun eigen zachte geluiden. Een paar heel dikke wormen gonsden wat basserig, Het hele koor bleek wonderlijke muziek te kunnen maken. Héél langzamerhand. Voor allen brak een nieuwe tijd aan, hun passie ging naar de zangkunst die ze ontdekt hadden. Wéér héél langzamerhand.

  Maarrr, ze kwamen nooit toe aan woorden. Nog niet. En er was vrede, zonder ook maar één

  woord.

 85. Sueigilera says :

  @bokkepoot,
  Hij heeft hem al gewonnen.
  Hopelijk maakt Hero alleen maar zichzelf bang. Zelfs dat vind ik eigenlijk een beetje triest, want ik wens hem geen angst toe.

 86. flipsonius says :

  @Bokkepoot
  Je weet toch wel dat ik de Assurancetourix van GG ben he 😉

 87. Bokkepoot says :

  @flipsonus

  Jazeker, jazeker! 😉
  Maar was daarom juist zo benieuwd naar een wolf in jouw keelgat. :mrgreen:

 88. Bokkepoot says :

  @Sueigilera

  Ah, ik had het kunnen weten… 😉

 89. John says :

  @Bokkepoot

  Ik heb lang gedacht dat Hero de Jong wel een karikatuur moest zijn, maar dat is hij helaas niet. Hij is echt zijn eenzame psychotische zelf, en hij denkt écht dat hij een profeet van God is. Het is triest…

 90. Bokkepoot says :

  @John

  Hm. En de toerekeningsvatbaarheid?

 91. pknbroeder says :

  Zou DS zich ook durven wagen aan de grote nationale Bijbelkwis vanavond…… Lijkt me niks aan om tegen charismatische gristenen te strijden in een bijbelkwis, aangezien de Heilige Geest hun de juiste antwoorden wel doorgeeft 😉

  Score > 6 u gaat naar de hemel
  Score tussen de 4 en 6, u gaat naar het vagevuur
  Score< 4, u wacht de hel

  Uiteraard volgend jaar een eventuele herkansing, maar in de tussentijd ligt uw lot vast.

 92. Bokkepoot says :

  @John

  Ach laat ook maar, ik heb het antwoord al gevonden.

  sinds mijn radicale bekering tot het christelijk geloof -(( ik was toen 32 jaar oud ))- be`ijverde God zich om mij op te voeden — het resultaat was, dat mijn oren naar zijn stem gingen staan — tevens verwierf ik alzo meer kennis & inzicht, dan op welke universiteit ook — nadeel hiervan was helaas wel, dat het niet_meer gelukte om mijzelf aan te passen

  Nou, dat is duidelijk.

 93. Wilfred says :

  @Sueigilera: lol 🙂

  @Niek:

  Gevoelsmatig, dichterlijk gaan we misschien een weg leren kennen die ons dichter brengt bij GOD.Die we nooit kunnen kennen.

  Ik heb wel waardering voor het dichterlijke, b.v. het werk van William Blake, alleen vraag ik me wel af wat het toevoegt het niet-te-kennen GOD te noemen. Waarom niet Het onkenbare, De oorsprong, De bron of iets van dien aard?

  Ik begrijp hoe langer hoe beter dat ik graag in de kapel van de Sterre der Zee kom.

  Dat was mijn plagen, want ik weet dat sommigen van ons hier, haar kunnen/willen/laten schieten.

  Je bedoelt hier?

  http://www.sterre-der-zee.nl/virtueel/

  Lijkt me een mooie kerk met een mooi altaar. Ik heb wel een zekere voorliefde voor oude kerken. Als creatie en plek van rust. Van mij hoeven ze dan ook niet weg… en de madonna’s ook niet.

 94. Wilfred says :

  @pknbroeder: Dat kan niet, he! Charismatischen geloven niet in het vagevuur! 😉

 95. flipsonius says :

  @Bokkepoot
  Ik verander de titel onmiddellijk in: Ik wil een wolf in mijn strot!
  Had ik maar een wolf in mijn strot
  Dan was mijn faam nu groot
  Men zegt dat ik als Stef Bos klink
  Of een mislukte Boudewijn de Groot

  Howling Wolf, ik kom zelfs niet in de buurt
  Geen Blind Willie Johnson of Tom Waits
  Ik heb mijn best gedaan met roken
  Maar mijn stem klinkt hooguit sleets

  Ik beperk mij noodgedwongen
  Hoe jammer ik het ook vind
  Tot staccato lettergrepen
  Meer zit er helaas niet in

  Ik wil een lange bluesy uithaal
  Met vibrato, schuurpapier
  Maar wat ik ook probeer
  Ik klink als een gecastreerde stier

  Ik wil een wolf in mijn strot (3x)

  Toch nadir, dat crowdsourcing 🙂

 96. Bokkepoot says :

  LOL @Flip :mrgreen:

 97. pknbroeder says :

  @Flipsonius

  Muziek van vriendje Ewbank eronder,
  Voila: een nieuwe nummer 1 hit is geboren;-)

 98. Sueigilera says :

  @Niek,
  Wormen op weg naar een steeds hoger niveau van complexiteit en bewustwording, de kosmos en zichzelf overstijgend? Zullen ze ons mensen voorbijstreven? Ik wacht in spanning af.

 99. bramvandijk says :

  @sueigilera

  Maan haalt haar schouders op en laat haar lichtstralen vallen op kat en muis, maar niet op worm, die zit onder de grond.

  😀 LOL

  @Flipsonius
  Prachtige en herkenbare tekst, al had ik mijn hoop niet in sigaretten gelegd, maar op whiskey 😉

 100. Wilfred says :

  @Sueigilera: Verheug je er niet teveel op. Dergelijke dingen kun je alleen nog maar meemaken in sprookjes. Zo oud word je nooit! 😉

 101. DsDre says :

  Er zit een wolf in de strot, ja ja een wolf in de strot,
  O o een wolf in de strot bij profeten die zeuren
  Er zit een wolf in een strot, ja ja een wolf in een strot,
  O o een wolf in de strot het zal je maar gebeuren

  David sliep op een avond op Gods lengtegolf
  En droomde over een strot met daarin de grote boze wolf

  [refrein]

  Die wolf dat moeten we weten is een akelige beest
  Is voor de grote profeet David heel bevreesd

  [refrein]

  Wolven zijn namelijk uit op een ieders geld
  Iets wat David allang niet meer telt

  [refrein]

 102. Sueigilera says :

  @Wilfred, Niek

  Sterre der Zee is ook een van de titels van Maria. Als je het beeld van Maria hebt die de kosmos baart, dat uiteindelijk elk stukje kosmos doortrokken is van de liefde van GOD. Dat is een godsbeeld waarop geschoten kan worden.

  Volgens mij zit Niek niet te wachten op een filosofisch/theologisch gesprek om er achter te komen of zijn godsbeeld/wereldbeeld theïstisch, pantheïstisch of anders geclassificeerd is. Of het waar is of niet. Waarom de dingen op een logische manier moeten/willen zien als je hem ook op dichterlijke wijze kan bekijken? Niek wil de woordenmaffia vermijden. Begrijp ik je dan een beetje Niek?

  Als ik op een dichterlijke, misschien mediterende wijze contact zou kunnen maken met het universum (ook al weet ik dat het mijn persoonlijke ervaring is) zou ik die ervaring koesteren. Maar moet je die ervaring dan helemaal ontleden?

  Tot nu toe heb ik nog niet zulke ervaringen gehad. Ik ben bang dat ik zo in elkaar zit, dat ik toch tot die ontleding van die ervaring zou overgaan. Blijft er dan nog wat over van de verwondering? Word ik daar gelukkiger van?

  Word ik er een gelukkiger mens van door op Sorensen te “schieten” door te laten zien dat hij, in mijn ogen, aparte dingen zegt?

  Zo vind ik het leuk om van verschillende mensen hier op Goedgelovig dingen te leren en misschien zelfs een liever en beter mens te worden voor mijn medemens.

 103. Sueigilera says :

  @Wilfred,
  Wormen die het Omegapunt bereiken vind ik toch wel fascinerend, maar het betekent wel het einde van de worm theologie. 😉

 104. Niek Mooijaart says :

  @ DsDre: 30 oktober, 2013 om 8:56 pm

  Da’s mooi.
  In mijn gedachten was ik ook al piepklein beetje bezig geweest aan het onontkoombare gedicht. “Er is een wollef in mijn strot, jaja! en dan verder met een carnavalslied dat er uit voortvloeit.

  Meteen bleef ik steken, ik heb nog zoveel andere ‘handenwapperige’ zaakjes en gedachtetjes te doen, zoveel gevoelentjes te verwerken, zoveel voorbereidende klussen uit te voeren omdat mijn Grote Geliefde (NIET JIJ GG!) na pittige operatie naar huis komt morgen. Was ’t maar waar, we gaan eerst bijkomen in een zorghotel, wat alles nog ingewikkelder maakt. Oggottegottege, vergeet ik op je te reageren; dit was juist mijn bedoeling:

  Geld dus… – Bedenk je ook al dat er een motief moet zijn?

  Dit gaat al niet meer om het verkrijgen van het Land van Belofte, overvloeiend van (uit mensen vloeiende) MELK en HONING (uit de honingpot).

  Nee, nu mensen ontdekken dat we zelf moeten uitvoeren wat we van de Grote Schepper dachten te krijgen…

  Associeer lekker zelf verder op:

  MIJ IS DE WRAKE.

  ( Wat voor mij toch weer een aanduiding lijkt voor het bestaan van één door mensen beïnvloede tussenwereld. Vermoedelijk zijn er minstens enkele tussenwerelden…
  + De uitwerking van die tussenwereld terug naar ons aardlingen.

  Ik geloof al z’n leven dat de Wraak een begin heeft gemaakt. Niet door de Grote Schepper, maar door een paar – zichzelf uitverkoren hebbende – groepen mensen, die al jaren met hun voorbereidingen bezig waren/zijn. – Oei! )

 105. Niek Mooijaart says :

  @ John: 30 oktober, 2013 om 6:13 pm

  “als een profeet zegt te spreken in de naam van de HEER, maar zijn woorden komen niet uit en er gebeurt niets”.

  Mogen we dan alstjeblieft het afwachten of er iets gebeurt verlengen, tot die profeet op natuurlijke wijze (na zijn 992e verjaardag bijvoorbeeld) is overleden?

  Poeh. Sinterklaas is al veel ouder. Hij heeft niet geprofeteerd, maar ‘gedaan’, zou dat ‘doen’ mogelijk toch één ander soort profeteren zijn? De variant die niet strafbaar is?

  Trouwens, kregen wij wel de opdracht te straffen? “de HEER” doet ’t toch zelf?

  O jee, ik raak aan de “Judas” controverse, vast al in duizenden A-viertjes uitgelegd.

  Kernvraag: Hoe lang wachten we er op voor we vaststellen dat het tijd is om de valse profeet dood te maken, of dood te bidden?
  .

 106. Niek Mooijaart says :

  @ bramvandijk: 27 oktober, 2013 om 8:21 pm
  Wil je het idee dat je in de buurt van Duitsland woont mijden?
  ’t Is maar een hint hoor!

 107. Niek Mooijaart says :

  @ Boktor: 27 oktober, 2013 om 11:25 am
  Wil je het idee dat je in de buurt van Duitsland woont mijden?
  ‘t Is maar een hint hoor!

  @ bramvandijk: 27 oktober, 2013 om 8:21 pm

  Gehakt – Spaanders – ……

  Ik maakte een vergissing. Je haalde alleen aan van Boktor.

  Beschouw als ingetrokken dat ik je schrijf:

  “Wil je het idee dat je in de buurt van Duitsland woont mijden?
  ‘t Is maar een hint hoor!”

  [Open deur kán, maar vind ik wel te flauw, uiteindelijk haalde je gewoon aan.]
  .

 108. flipsonius says :

  Ds Dre
  Op de wijze van ‘er staat een paard in de gang’? 😉

 109. Wilfred says :

  @Sueigilera:

  Waarom de dingen op een logische manier moeten/willen zien als je hem ook op dichterlijke wijze kan bekijken? Niek wil de woordenmaffia vermijden.

  Ik vind het prima als mensen het dichterlijke willen gebruiken, maar tenzij je ‘in de geest tegen God spreekt’, wil je met taal ook wat communiceren. En dan kan het niet zo zijn dat een woord geen enkele betekenis heeft. Tenzij het iemand totaal niet boeit dat hij hier iets opschrijft of in het algemeen tegen iemand spreekt en daarbij niet begrepen wordt, is het niet zo vreemd om te vragen waarom je het ene woord verkiest boven het andere. Nou is het bij iemand die niet begrepen wil of hoeft te worden natuurlijk onzinnig om te vragen wat hij bedoelt of waarom hij een bepaald woord gebruikt en op enig moment wordt dat dan ook wel duidelijk… 😉

  Ik vermoed zelf dat Niek er bovenal behagen in schept in raadselen te spreken om te bezien wie er tijd en moeite in wil steken om hem te proberen te begrijpen, om vervolgens genoeglijk vast te stellen dat niemand hem precies begrepen heeft om er dan nog een schepje bovenop te doen. Iedereen zijn spel. 😉

  Overigens, Niek, kan met enige dichterlijke vrijheid daarin ook best een vorm van satire herkend worden. Maar iets zegt me dat je dat geen compliment vind…

 110. flipsonius says :

  @Sueigilera zegt : 30 oktober, 2013 om 1:34 pm
  Prachtig!

 111. Wilfred says :

  herstel: “geen compliment vindt”.

 112. Niek Mooijaart says :

  @ Wilfred: 30 oktober, 2013 om 11:27 pm @Sueigilera:
  [laatste zin:](…)
  “Overigens, Niek, kan met enige dichterlijke vrijheid daarin ook best een vorm van satire herkend worden. Maar iets zegt me dat je dat geen compliment vindt…”

  Praat je hier met mij? Of praat je hier over mij?

  Hoe ook. Ik vind satire een woord dat qua begrip 8 miljard-voudig uitsteekt boven gristelijk. Ik? Ik laat me graag compimenteren op deze dubbelzinnige manier. M.a.w. Ik vind ‘dat wel’ een compliment.
  Goenag!

 113. Niek Mooijaart says :

  @ Open man: Sueigilera van 30 oktober, 2013 om 9:48 pm

  Buiging naar je: Ja, beetje begrepen. Excellent, volgens mij.

  En als je “Zee” vertaalt naar “Niets” kan je de barende Sterre zien als de Big Bang, die ook een onderdeel van GOD moet zijn.

  Aan jou :
  Jij en Wilfred zijn de enigen die deze wijze van ervaren tot zich toelaten. Tot aan de huid, ik verwacht eigenlijk niet tot binnen de huid.

  Kom naar mijn grot, bij Himalaja, twee bergen noordelijker, je vind me op 666 m hoog – de enige straat met grotten op die hoogte – hierin de Enige Gekraakte grot. Niemand anders wil in de grotten op deze hoogte wonen, begrijpelijk maar ongevoelig, ik haak naar buren, edoch, die zijn er niet. Kom.
  Catering:
  Vocht – Koffie staat links op de aanrecht. Spiritualiën: Niet meenemen, niet opdrinken, ze verdoezelen de koude.
  Eiwitten en vezels – De dove kwartels die hier bij bosjes neervallen bakken we met pittige kruiden op koudebestendig gasstel.

 114. Niek Mooijaart says :

  Aan Wilfred: 30 oktober, 2013 om 7:52 pm

  Jij en Sueigilera zijn de enigen die deze wijze van ervaren tot zich toelaten. Tot aan de huid, ik verwacht eigenlijk niet tot binnen de huid.

  Jouw “@Sueigilera: lol” roept Oost-Indische doofheid in me op, ik ga ’t niet uitzoeken. Niet aan mij gericht ook.

  Je voorslag: ” (…) Waarom niet Het onbekende, De oorsprong, De bron (…)

  Die vraag stel je jezelf, maar ik geef toch antwoord:
  De GOD waarover ik blijf kletsen, omvat dit alles al. En – ik snap je strikvraagje – zo benadruk ik, dat in dit alles ook een plaats is ingeruimd voor een lokaal godje, méér dan die ene van Abram afkomstig zelfs.

  Over link Basiliekje Maastricht in jouw post. Ik ben daar heel blij om. Grote dank.

  Prachtig, o wat mooi, ik bewaar de link. De rechtse meneer lijkt een brevier te lezen. Ik zou het zelf kunnen zijn, maar ik heb nooit zo’n kleurig boek bij me. Niet méér. Dikke 70 jaar geleden wél, maar dat was zo’n groot leken-missaal, heerlijk om daaruit te kunnen voorspellen wat meneer pastoor zou gaan preken. Dan kon ik het beter volgen ook. Dat waren nog eens tijden (1941). Zeker toen NSA-leden, pardon NSB-leden, uitvoerig – voorzichtig uitvoerig – geband werden. Dat kwam in plaats van het voorlezen van het Woord.

  Terzake blijft Niek nog doorgaan:
  Ik zie op de link “mezelf” wéér voorbij komen – niet Live dus. Ook niet Virtueel! Ik heb ‘bijna mezelf’ toch nu al 2 keer voorbij zien komen. I Like That.

  In het hotel naast de basiliek genoot ik met mijn Geliefde de eerste huwelijksnacht, die begeleidende ervaring telt natuurlijk zwaar – lichtvoetig – mee. Vóór ons bed hing een prachtig treurachtig meisje – van lokale schilder, gedrukte kopie – we hebben al die jaren erna het “Maastrichtse Meisje” altijd in onze slaapkamer hangen, kopie van kopie, met kiekdoos gemaakt. ’t Is geen nostalgie meer als we er naar kijken, eerder beschermingsidee, levende belichaming van “Engeltje op de schouder.”

 115. Niek Mooijaart says :

  Aan Sueigilera: 30 oktober, 2013 om 9:48 pm

  Een splitseconde val je me tegen Sueigilera, het letterlijke beeld was in mijn vroegste Nederduits Hervormde Kerk ‘not done’. Dáár, in een flink fel dorp, zou er op geschoten worden. – De liefde van GOD. Ja, ergens passend in mijn idee van GOD, de milde tik op een kinderhand valt ook onder liefde van de opvoeder. Alles past in GOD en we kunnen dit ons dichterlijk voorstellen. Maar we weten niets over GOD.

  Alinea “Volgens …
  Inderdaad, geen behoefte. Of waar of niet, dat is typisch woordenmaffia, voor mij. Velen vechten elkaar dood om een enkel woord.

  In jouw volgende tekstblokjes herken ik je als ‘een broer’.

  In je post – even later – van 9:59 pm aan Wilfred zie ik iets interessants, en toch ga ik de link ‘worm theologie’ niet bekijken. (Foei, toch even gescand, niet mijn piece of cake.)

  Geef mij dán maar Teilhard de Chardin. Vrij en critisch-met-weglatingen vertaald zegt hij dat het punt omega de toestand is van de verloste mensheid (Vaag: door Christus, maar de wereld is zo groot), verlost door hun eenheid. Waarin de Schepping door het proces van verinnerlijking volledig met de Schepper is verenigd.

  Mooi gezegd, maar is dit te begrijpen als ‘bij de normale dood’ of ‘bij het diploma na de leerschool van het tussengebied’ of zelfs bij de onnatuurlijke dood van de hele Aarde – die we ons zo langzamerhand best kunnen voorstellen? Zeker als de hoog(st)moedigen hun ultieme wraak gaan uitvoeren. Gewoon, omdat dit kan, gewoon, omdat ze niet wereldwijd erkend werden als de erven van De Belofte. Ik ga geen motief zoeken, ze doen maar, ze zijn zo slim dat motief-zoeken al vóór het ultieme wraken in de categorie “Onmiddellijk doden” valt. Ik wil nog wel even meegenieten van het leven. Ja?

  Met een soort vreugde herdenk ik mijn kadootje voor mijn zéér oude heer “Het verschijnsel mens”. Hij zocht óók antwoorden bij zijn naderend einde. Hij was blij en las de pocket, hopelijk met plezier. En troost.

  Hoppa, mooi dat de reacties op “Praten met een wolf in je strot” hier zo blijft groeien.

 116. rob says :

  @Filipsonius

  Ik wil een wolf in mijn strot (3x)

  Prachtig lied!
  Het zou geestelijk nog meer diepgang kunnen krijgen als je veel meer dan 3 keer zou herhalen.

 117. Niek Mooijaart says :

  @ rob zegt : 31 oktober, 2013 om 10:33 am
  Zoals op muziekje ‘Oerend hard’?

 118. Wilfred says :

  @Niek:

  Praat je hier met mij? Of praat je hier over mij?

  Het was een overgang van ‘over je praten’ naar ‘tegen je praten’. 😉

  M.a.w. Ik vind ‘dat wel’ een compliment.

  Weer een bewijs dat je bedoeling soms moeilijk in te schatten valt…
  Desondanks: graag gedaan!

  kom naar mijn grot, bij Himalaja, twee bergen noordelijker, je vind me op 666 m hoog – de enige straat met grotten op die hoogte – hierin de Enige Gekraakte grot. Niemand anders wil in de grotten op deze hoogte wonen, begrijpelijk maar ongevoelig, ik haak naar buren, edoch, die zijn er niet. Kom.
  Catering:
  Vocht – Koffie staat links op de aanrecht. Spiritualiën: Niet meenemen, niet opdrinken, ze verdoezelen de koude.
  Eiwitten en vezels – De dove kwartels die hier bij bosjes neervallen bakken we met pittige kruiden op koudebestendig gasstel.

  Klinkt aanlokkelijk. Maar ja, vakantiedagen zijn op!

  Die vraag stel je jezelf

  Onjuist. Ik zou dat drieletterige woordje bij voorkeur namelijk niet gebruiken…

  De GOD waarover ik blijf kletsen, omvat dit alles al.

  Maar waarom noem je iets wat alles omvat, god? Valt me een beetje van je tegen. Niet erg creatief!

  Terzake blijft Niek nog doorgaan:

  Praat je hier over jou? Of met jou? 🙂

  Over link Basiliekje Maastricht in jouw post. Ik ben daar heel blij om. Grote dank.

  Mooi dat je er plezier aan beleeft! Ik hoopte al dat dit hem zou zijn…

  Geef mij dán maar Teilhard de Chardin.

  Via anderen wel eens wat gelezen van hem, mede tegen de achtergrond van de evolutietheorie. Vond hem wel inspirerend…

 119. Sueigilera says :

  @Niek Mooijaart zegt : 30 oktober, 2013 om 4:51 am

  Ik begrijp hoe langer hoe beter dat ik graag in de kapel van de Sterre der Zee kom. Dat stralende beeld heeft me – zo te merken – heel wat geleerd. ——-> Dat was mijn plagen, want ik weet dat sommigen van ons hier, haar kunnen/willen/laten schieten. Ha ha.Ik ken géén van jullie, ik taxeer: zeer gemengde groep, vandaar…

  Sueigilera zegt : 30 oktober, 2013 om 9:48 pm

  Sterre der Zee is ook een van de titels van Maria. Als je het beeld van Maria hebt die de kosmos baart, dat uiteindelijk elk stukje kosmos doortrokken is van de liefde van GOD. Dat is een godsbeeld waarop geschoten kan worden.

  Niek Mooijaart zegt : 31 oktober, 2013 om 3:10 am

  Een splitseconde val je me tegen Sueigilera, het letterlijke beeld was in mijn vroegste Nederduits Hervormde Kerk ‘not done’. Dáár, in een flink fel dorp, zou er op geschoten worden.

  Wanneer men Heilige Boeken gaat verbranden en op tastbare Beelden gaat schieten, eindigen mensen die het Boek of de Leer aanhangen tenslotte op eenzelfde wijze. Gelukkig bedoelde ik hier geen letterlijk schieten.

  Die link naar “worm theologie” was voor Wilfred en satirisch bedoeld. Veel mensen zijn in de problemen gekomen door zulk soort theologisch denken. Doet men onderzoek naar wormen en goden tegelijk om een verhaaltje te schrijven, tikt Wikipedia aan de deur.

  De hoog(st)moedigen met hun wraak, denk jij dat ze daar op dit moment stilletjes mee bezig zijn? Of is het al duidelijk te zien in deze wereld? Vallen ze in de categorie van ultieme leugenaars en absolute zelfzuchtigen? Met jouw levenservaring ben je hopelijk niet al te dicht bij dit soort lieden in de buurt gekomen. Voor mij is het slechts een sprookje of een enge droom, daarom ook geen werkelijkheid. Hopelijk zal het dat ook niet zijn. Bijzonder om dit idee rechtstreeks na een alinea over het punt omega aan te treffen. Die combinatie komt mij bekend voor en heeft ooit in mijn leven een schok veroorzaakt tot op het bot.

  Daarna ben ik in een moeras gezonken, een tijd van gedachteloos leven, maar ook van onbewuste dood. Na een aardbeving mijzelf aan mijn haren uit de zomp getrokken. Dacht ik. Na onderzoek aan mijn haarbos en en aan de samenstelling van het slijmerige waterland volgde de constatering dat ik mij er niet meer mee wilde bezoedelen en heb mij vervolgens een oneindige impermeabele huid aangemeten. Nu lijkt het moeras een vaag en irreëel gebeuren. Ook het gebied daarbuiten is voor mij niet te bevatten. Zo graag wil ik de touwtjes in handen houden, maar de leidsels vervliegen in de mist. Nu spreek ik van een bewust leven, maar het voelt toch ook zeer doods aan.

  Die tot de kern penetrerende, onder de huid kruipende ideeën van weleer schijnen mij toe als onlogische bouwsels die zelfs tegen de hardnekkigste dichtkunst bestand blijken. Is het daarom zo moeilijk voor mij waarheid te bevatten? Hoe een altoosdurende ondoordringbare vel af te stropen? Als dat een werkelijkheid is, hoe die te bereiken? Wil ik dat wel? Het leven met zo’n pantser is ongemakkelijk. Moeizame bewegingen veroorzaakt het. Misschien is dat harnas ook een verzinsel? aangepraat door anderen? Gaarne zou ik weer eens warmte voelen.

  Nu laat ik gewriemel onder de huid zielsgraag over aan getranscendeerde wormen, echter pas na mijn sterven.

  Als ik je kom opzoeken in die grot daar in de Himalaya, neem ik wel mijn volledig gevulde olielampje mee. Moet ik bang zijn dat de Yeti haar zal uitblazen? Ach, blinde vinken maken zich geen zorgen over het licht.

 120. Wilfred says :

  @Sueigilera: Ja, je je bent hard op weg een echte Niek-achtige woordkunstenaar te worden! Maar je bent nog wel te goed te begrijpen! 😉

  Die link naar “worm theologie” was voor Wilfred en satirisch bedoeld. Veel mensen zijn in de problemen gekomen door zulk soort theologisch denken. Doet men onderzoek naar wormen en goden tegelijk om een verhaaltje te schrijven, tikt Wikipedia aan de deur.

  Ach, als je psalm 22 profetisch opvat, zei Jezus zelf: ik ben een worm en geen man. Nu kwam hij wel onder de huid bij bepaalde mensen, dus misschien…
  En heette die natuurwetenschappelijke documentaire niet Through the wormhole? Och, wat een associaties! Het duizelt mij.

  Ach, blinde vinken maken zich geen zorgen over het licht.

  Leert van de blinde vinken deze les: ze vliegen niet en ze kijken niet en toch smaken ze overheerlijk. Als nu de blinde vink die vandaag in de koelkast lag en morgen in de pan geworpen wordt zo verslonden wordt, hoeveel te meer u, o goedgelovigen!

 121. Sueigilera says :

  @Niek,

  In het hotel naast de basiliek genoot ik met mijn Geliefde de eerste huwelijksnacht, die begeleidende ervaring telt natuurlijk zwaar – lichtvoetig – mee. Vóór ons bed hing een prachtig treurachtig meisje – van lokale schilder, gedrukte kopie – we hebben al die jaren erna het “Maastrichtse Meisje” altijd in onze slaapkamer hangen, kopie van kopie, met kiekdoos gemaakt. ‘t Is geen nostalgie meer als we er naar kijken, eerder beschermingsidee, levende belichaming van “Engeltje op de schouder.”

  In het hotel van mijn eerste huwelijksnacht hing een lelijke ets van “Bacchus, met meisje” aan de muur boven het bed. Met hoofdpijn van het geld tellen toch maar nagedaan wat er op dat plaatje stond. Het was tenslotte de eerste nacht. Nu weet ik dan eindelijk waarom de echtverbintenis niet heeft stand gehouden. Het plaatje klopte niet.

 122. Sueigilera says :

  @Wilfred,
  Het schiet niet op met mijn poëzie, mijn kennis van het Nederlands schiet zwaar tekort, maar het is wel leuk om verhaaltjes te vertellen. Ik stel het op prijs als mensen het snappen. Zo kunnen we goed met elkaar opschieten. Het is leuk raadsels op te lossen en in de roos te schieten, maar om ze te verzinnen moet je van een groter kaliber zijn. Die profetie van psalm 22 schoot ook door mijn hoofd. Nu zit daar een wormhole in.

  Prachtig die laatste tekst. Ik zal een schietgebedje doen.

 123. Wilfred says :

  @Sueigilera:

  Die profetie van psalm 22 schoot ook door mijn hoofd. Nu zit daar een wormhole in.

  🙂 🙂

 124. Niek Mooijaart says :

  @ All
  Alles na 31 oktober, 2013 om 8:00 pm beantwoord ik – helaas – niet .- Straks trek ik naar een andere plek waar geen PC, laptop en gelijke zullen zijn. En mijn ega’s uitgebreide mobiel dan? Te ingewikkeld voor mij om me daar – voor tijdelijk – helemaal in te verdiepen. Jammer, de hier behandelde stof daagt me erg uit:

  Wilfred – kaatsend met “geen compliment”, “Maar je (Sueiegilera) bent nog wel te goed te begrijpen!” Kostelijk!

  Sueigilera – is blinde vink [lees maar terug], “Bacchus, met meisje”, “letterlijk schieten”, andere dier-parafrase: “haren uit de zomp”. Schitterend!

  Wat let me. Overmorgen is de wolf in de strot zoiets als – gewoontjes – de hond in de pot.

  Klaar – tot gauw ziens (Hoor ik één van ons drieën een zucht slaken? Hoeft niet hoor. Spelen met woorden vormt een leuker spel dan Wordfeud…)

 125. Sueigilera says :

  @Niek
  Geduld is een schone zaak, Sterkte met waar je/jullie op dit moment mee bezig bent. Het archief van GG bestaat al heel wat jaren en er worden door veel mensen reacties gegeven op berichten die “jaren” oud zijn. Kan je niet vaker zo kort reageren? nu zal Wilfred je eindelijk begrijpen.

  Toch bekruipt mij het gevoel dat ik nu op het blinde vinkentouw zit.

 126. Wilfred says :

  @Niek: Niek, Niek???

  Straks trek ik naar een andere plek waar geen PC, laptop en gelijke zullen zijn.

  34 U zult me zoeken maar me niet vinden; u zult niet kunnen komen waar ik ben.’ 35 Toen zeiden de Joden tegen elkaar: ‘Waar gaat hij dan naartoe, dat wij hem niet kunnen vinden? Hij zal toch niet naar de Griekse diaspora gaan om de Grieken onderricht te geven? 36 Wat bedoelde hij dan toen hij zei: “U zult me zoeken maar me niet vinden; u zult niet kunnen komen waar ik ben”?’

  21 Hij nam opnieuw het woord en zei: ‘Ik ga weg, en u zult me zoeken. Maar u zult in uw zonde sterven. Waar ik naartoe ga, daar kunt u niet komen.’ 22 De Joden zeiden: ‘Hij zal toch geen zelfmoord plegen, dat hij zegt dat hij ergens naartoe gaat waar wij niet kunnen komen?’ 23 Jezus vervolgde: ‘U bent van beneden, ik ben van boven; u hoort bij deze wereld, ik hoor niet bij deze wereld. 24 Ik heb tegen u gezegd dat u in uw zonden zult sterven, want als u niet gelooft dat ik het ben, zult u inderdaad in uw zonden sterven.’ 25 ‘Wie bent u dan?’ vroegen ze. Jezus zei: ‘Wat ik vanaf het begin al tegen u gezegd heb.

  Het waren drie fantastische dagen!!

  @Sueigilera:

  Kan je niet vaker zo kort reageren? nu zal Wilfred je eindelijk begrijpen.

  29 Toen zeiden de leerlingen: ‘Ja, nu spreekt u rechtstreeks en niet in beelden. 30 Nu begrijpen we dat u alles weet en dat niemand u iets hoeft te vragen

  Toch bekruipt mij het gevoel dat ik nu op het blinde vinkentouw zit.

  ‘Ik ben in de wereld gekomen om het oordeel te vellen. Dan zullen zij die niet zien, zien en zij die zien, zullen blind worden.’

  Gelukzalig de blinde vinken, want zij zullen juichen!

 127. rob says :

  @ Niek

  De telefoon te ingewikkeld 🙂 (HA, eindelijk begrijpen wij elkaar).

 128. mafchauffeur says :

  @rob: het wordt tijd om je artikel te herroepen.

  I was visited by a young Jewish man from Russia, who was very much into New Age. For three hours I tried to convince him about the importance of the Bible. He laughed at me and said: ‘I am much more spiritually elevated than you are. I don’t need the Bible to find God.’

  Tired from the discussion I finally suggested that we should pray and ask God to show us the truth. He agreed.

  He started praying from a Jewish book with prayers for the sabbath (it was friday). Then I started praying. First I spoke in my own words, but I felt the Spirit of God move through me and encouraging me to be bold and start speaking in tongues out loud. I lifted my hands and started speaking in tongues…

  The young Jewish man was shocked. His jaw fell open, his eyes were like balloons and he stared at me…

  When I felt I had prayed enough, I stopped. Immediately he asked me: ‘Have you got any idea what you just said?’ ‘No, I prayed in tongues. That is a supernatural prayer language that God gives, so our spirit can talk to God directly.’

  He said – and now I was astounded: ‘You spoke 80-90 % in old Hebrew, a holy language that only the Rabbies in Israel know and they only use when they talk about God.’

  His pride had vanished! He was suddenly completely open for anything I had to say. So I confidently told him about Jesus Christ.

  Er staat niet bij dat dit een droom is. Dus is het echt gebeurd.
  https://www.facebook.com/ontdekgod?fref=ts

  PS: als die tekening nog niet is verkocht, zou ik ‘m veiligheidshalve vernietigen als ik jou was. 😉

  @Wilfred: en nu geen lollige opmerkingen over die resterende 10-20% a.u.b. 🙂

 129. Wilfred says :

  @Maf: Ik werd eerder getriggerd doordat een Jood die into New-age is een gebedsboek met zich draagt. Sowieso niet waarschijnlijk, want terug naar huis meenemen mag niet (want dan is de sabbath ingegaan). 😉

  Er is nog een andere inconsistentie, namelijk dat die Russische jood zegt dat alleen de rabbis in Israel oud-Hebreeuws zouden kennen. Maar hoe kan hij het dan als zodanig herkennen?

 130. mafchauffeur says :

  @Wilfred: ja, die laatste zag ik ook al.

  Overigens ken ik meer van dergelijke verhalen die voor echt moeten doorgaan. Allemaal volgens hetzelfde patroon. Doet mij altijd denken aan letopgevaar-stuurditdoornaariedereeninjeadresbestand-mails. Ook een herkenbaar format.

 131. rob says :

  @Maf

  Vernietigen?
  Ik dacht:misschien wel leuk voor de kinderkamer, aangezien je ook clown Anita aan je kinderen voorschotelt, dan kan dit ook nog wel 🙂

 132. Wilfred says :

  @Maf: Idd, herkenbaar format. Riekt ook teveel naar Pinksteren. 😉

 133. Benach says :

  Ik zie nog een andere inhoudelijke inconsistentie: waarom zouden alleen rabbijnen oud-Hebreeuws kennen? Elke man of vrouw die moden Hebreeuws begrijpt, een significant aantal (waaronder in Israel ook Arabieren), kan ook oud-Hebreeuws redelijk tot goed volgen. Ook gewone oud-testamentici kunnen oud-Hebreeuws volgen.

  Sowieso: waarom zou het Oud-Hebreeuws een speciale status hebben? Toen het OT werd geschreven, was het min of meer gewoon de voertaal van het volk.

 134. TommyLee says :

  Ik ben twee keer getuige geweest van zo’n situatie. Beide keren betrof het spreken in tongen. de eerste keer gebeurde het bij mijn ouders thuis. In de voorkamer was een gebedsdienst waar in tongen gesproken werd. In de achterkamer was bezoek die het gesprokene als italiaans herkende. De bidder had geen enkele kennis van het italiaans was er ook nooit geweest. De tweede keer was in een samenkomst. Ook dit keer was het een toevallige bezoeker die het gesprokene als Noors erkende.(hij had in Noorwegen gewoond).

 135. mafchauffeur says :

  @TommyLee: was de inhoud ook nog vertalenswaardig of werd het slechts herkend als een bestaande taal?

 136. mafchauffeur says :

  @rob: 🙂
  Dieren doen het sowieso wel goed. Jammer van die vloekende Belg.

  Maar: ik denk dat de jongste weer “ieuw” roept en de ander na 11 minuten vraagt om het van de muur af te halen.

 137. afolus says :

  @TommyLee
  Werd er in resp. Italiaans en Noors ook nog iets bijzonders verteld in het belang van de natie…?
  Willy Alberti kon namelijk ook verrekt goed Italiaans zingen.
  Althans het leek erg op die taal, alleen de Italianen verstonden er geen zak van. 😄

 138. mafchauffeur says :

  Overigens helpt tongentaal ook bij het omgaan met ziekte.

  1e Kerstdag:

  Tjongejonge… Ik ben heel wat jaren niet zo ziek geweest. Zoveel pijn, slecht ademhalen, zo’n hoge koorts. Eerst ijzig koud met heel veel pijn en een uur later sta ik helemaal in brand. En de hele tijd kreunen van de druk die ik ervaar. Af en toe ineens enorm hevig bibberen… Snelle hartslag… Poeh!

  Toen ik vannacht op Facebook keek, uit verveling (niet kunnen slapen) zag ik tot mijn verbazing maar liefst vier of vijf berichten van mensen die deze avond ineens overleden waren. Beetje bizar…

  Ik moet bekennen dat ik ineens een beetje benauwd werd. Enkele weken geleden is onze vriend Paulus overleden, vorige week ineens profeet Kobus van Rensburg overleden. De zoon van een goede vriend van me is ook plots overleden. En nu ineens vier berichten na elkaar van sterfgevallen. Zo midden in de nacht, als je je halfdood voelt, is dat ineens een heel eng besef. ‘Shit, wat als ik ineens zou sterven?’ Als je al die verhalen hoort dan besef je dat het eigenlijk zomaar ineens kan.

  Ik duwde de gedachte natuurlijk weg omdat ik weet: God heeft een grandioos plan met Renate en mij.

  Maar ik voelde me zo doodziek, dat de schrik me wel een beetje rond het hart sloeg.

  Ineens begon de heilige Geest in tongentaal door me heen te spreken. En… ik kreeg er vertaling ervan: ‘Ik hou van je mijn zoon, wees niet bang! Alles komt goed.’

  Wow… Dat is zo rustgevend meteen. Enkele uren later gebeurde het weer. Ik ervoer spontane tongentaal die uit me kwam en weer zei de Heer: ‘Ik hou van je! Wees niet bang. God is goed!’

  Als je zo alleen in je bed licht te puffen en kreunen en God stelt je zo duidelijk gerust… Wel bijzonder eigenlijk. God is zo goed!

  Ik sprak ook een bijbeltekst uit die ik al vaker heb gekregen van God:

  “Ik zal niet sterven maar leven en de daden van de Heer vertellen.”

  God is goed. Hij is trouw. Ik vertrouw erop dat het vanavond al een stuk beter zal gaan. Even veel water drinken!

  2e Kerstdag:

  Iemand een tip voor intense keelpijn? Dit heb ik nog nooit meegemaakt… Mijn hele keel lijkt wel een rauwe open wond. Ontzettend pijnlijk. Iemand een suggestie? Al is het maar om de pijn te verzachten.

  3e Kerstdag, heel vroeg:

  Nou, daar zit je dan… Afgelopen jaar heeft God diverse megaspectaculaire wonderen door mijn handen heen gedaan, mensen die in een hel van pijn leefden die op slag door zijn kracht werden genezen,… Ik heb Gods kracht zo geweldig zien werken en de getuigenissen zijn zo onbeschrijflijk mooi! Mensen die echt van de hel op aarde in de hemel op aarde terechtkwamen.

  En nu zit ik hier midden in de nacht met zo’n stomme keelontsteking! Bah…

  Ik denk dat het toch veel te maken heeft met wat een nuchtere Fb-vriendin gisteren schreef: ‘toch wat te hard gewerkt? Effe gas terug nemen’.

  Ik vind dat ontzettend moeilijk. Ontzettend… Als ik passioneel ben, zoals voor de nieuwe engelse site… Dan kan ik knallen als een gek, om de site klaar te krijgen. Ik wil de wereld zo vreselijk graag laten ontdekken hoe echt God is, hoe geweldig Hij is, hoe groot zijn liefde is, hoe spectaculair zijn kracht is… Enz.

  Maar inderdaad, als je te hard werkt krijg je toch verminderde weerstand en dan ben je vatbaar voor die smerige virussen.

  Zodra het dag is, sukkel ik even naar de huisarts want ik denk dat er meer aan de hand is dan een gewone keelontsteking.

  Waarom God wel zoveel mensen door me heen genezen heeft afgelopen jaar en God mijzelf nu niet even ‘His magic touch’ geeft snap ik niet.

  https://www.facebook.com/ontdekgod

  Dit werpt toch weer een iets ander licht op de tekening van @rob. 🙂

 139. afolus says :

  @mafchauffeur
  Die Zeurensen is toch een echte zeurpiet.

  Als die lummel een beetje keelpijn heeft overweegt hij al een lijkkist te bestellen. Ook bewijst hij de stelling dat veel religie past in de sfeer van projectie. Hij begint wat te brabbelen, vermoedt dat de grote geest hem doorwaait en krijgt door dat hij niet bevreesd hoeft te zijn.

  Hij gelooft er echter zelf helemaal niets van want hij gaat straks toch maar even naar de dokter omdat hij denkt dat er meer aan de hand is dan een keelpijntje… Hypochondrie.

  Wat een vertrouwen in papa…😎

 140. Bokkepoot says :

  Ik duwde de gedachte natuurlijk weg omdat ik weet: God heeft een grandioos plan met Renate en mij.

  Tja. Toen ik jong was ging ik er ook vanuit dat God mij had uitverkoren om 120 te worden. Tegenwoordig let ik wat beter op als ik keelpijn heb bij het oversteken. :mrgreen:

  Als die lummel een beetje keelpijn heeft overweegt hij al een lijkkist te bestellen.

  @afolus: http://www.gezondheidenco.nl/griep-waarom-mannen-denken-dat-ze-doodgaan/

 141. afolus says :

  @Bokkepoot
  Mooi verhaal😄

  Heb zojuist de door @mafchauffeur gelinkte FB-pagina even bekeken.
  Sodeju, die Zeur is echt niet lekker. Hij beschouwt zichzelf als grote godsman want over zijn gezondheidstoestand worden in drie dagen meer medische bulletins verspreid dan in het laatste jaar over Prins Friso en Nelson Mandela.

  Ik ben benieuwd of we straks ook nog mogen vernemen of zijn thermometer rectaal, oraal of in het oor wordt gebruikt… 😄

 142. mafchauffeur says :

  Toch zijn de Zeurensens wel consequent. Het Handboek Soldaat wordt fanatiek toegepast.

  Gisterenmiddag had ik 39,8 graden koorts. Tjongejonge wat voelde ik me beroerd. ’s Avonds was alle koorts echter geweken. Niets meer. Ik heb geen idee of dat komt door de paracetamol alleen. Veel mensen hebben ook gebeden en genezing bevolen in Jezus’ naam. Vannacht heb ik heel veel gezweet. Viermaal mijn piyama vervangen die kletsnat was. Dus veel afvalstoffen kwijt. Wel heel heftige keelontsteking nu. Renate trouwens ook. We hebben voor elkaar gebeden en gezalfd met olie.

  Iemand schreef gisteren over de ‘geest van vergelding’ die dienaars van God soms aanvalt nadat ze heel krachtig in wonderen en tekenen het evangelie verkondigd hebben. Ik wist niet goed of dat het geval was bij ons. Toen ik vandaag bad voor Renate en de geest van vergelding bestrafte reageerde de Heilige Geest heel sterk in haar. Dat leek wel een bevestiging te zijn.

  https://www.facebook.com/ontdekgod

  Voor wie vraagtekens zet bij het gebruik van paracetamol: het uitvinder kwam uit een Puriteins nest. Een rechtstreeks verband dus met één van de grootste Opwekkingen in de geschiedenis. 🙂
  http://en.wikipedia.org/wiki/Harmon_Northrop_Morse

  @afolus: onderschat het niet. VIER kletsnatte pyama’s!!

 143. afolus says :

  @mafchauffeur
  Kun jij hem een tweet sturen met de dichtstbijzijnde adressen voor TENA-luiers voor volwassenen…!

 144. joost says :

  Ach wat zijt Gij allen spotters op deze site. Die arme jongen is dood(ziek) en zijn vrouw ook en niemand heeft medelijden.
  En @Afolus, ik denk niet dat die jongen overweegt een lijkkist te bestellen wanneer hij zich zo ziek voelt. Volgens mij is hij een soort Dracula en slaapt hij reeds in een doodskist. Elke avond opnieuw wordt hij “opgewekt” en dan is Hij de hele tijd God aan het prijzen en danken voor zijn Arabische paardjes en zijn herrezen zijn en die keelpijn hoort denk ik gewoon bij vampiers. 😦 😈 Brrr….
  joost
  ;

 145. mafchauffeur says :

  Voor een halfdode is hij best wel uitgebreid aan het FB-en.

  Hopelijk denkt er nog iemand aan de kindertjes.

 146. joost says :

  mc
  volgens mij FB’t hij met een wolf in schaapskleren is zijn strot. 😦 Weet hij daardoor de kluit te belaze…..
  joost

 147. flipsonius says :

  Pyama’s?????? Bestaan die dingen nog?

 148. mafchauffeur says :

  Maandagochtend. De profeet komt weer een beetje bij de mensen. Licht aan het einde van de tunnel. Een louterende ervaring.

  Dag zeven van de griep. Sinds gisteravond is er merkbaar verbetering in de keel. Nog veel pijn maar wel draaglijk nu. Voor het eerst weer gegeten. Vandaag ineens bonkende hoofdpijn. Ik voel dat ik nog wel enkele dagen echt rust mag nemen. Ik denk dat dit voor het eerst is dat ik zo’n griep heb. Heb er al wel es over gehoord, maar bij mij was het altijd heel snel over en nooit zo heftig. Dit is wel eens een andere ervaring. Maar het gaat de goede kant op.

  Iemand nog een gezonde tip tegen de hoofdpijn? Ik kan wel weer paracetamol nemen, maar ik ben benieuwd of er natuurlijke oplossingen zijn.

  https://www.facebook.com/ontdekgod

 149. afolus says :

  @mafchauffeur
  Wat een mietje is die Zeurensen toch.
  Kun jij hem als FB vriend niet adviseren eens voor zich zelf te bidden…?
  Dat geneuzel over pilletjes, poeders en middeltjes begint te vervelen.
  Leg hem de handen of het zwijgen op…
  Sjabba…😇

 150. John says :

  ach ja, David Sörensen en De Gloriestoel….
  Kanker is voor God een eitje om weg te nemen, geamputeerde ledematen groeien met het grootste gemak weer aan (maar nooit waar een camera bij is), maar diezelfde laffe God kan nog geen griepje wegnemen bij David Sörensen, of een kaakontsteking bij Roelof Speelman, of slechte ogen bij Ronald Plat.

 151. mafchauffeur says :

  @afolus: er is voor hem gebeden, er is genezing bevolen, hij is gezalfd met olie. Zie hierboven.

  Blijkbaar met hetzelfde effect als het standaardadvies van de huisarts: met medicatie is het met een week over, zonder medicatie na zeven dagen.

  Aan de andere kant: waarom zouden in het Jaar van het Beenlengteverschil ineens mensen met griep genezen moeten worden? Kwestie van prioriteiten. 😉

 152. mafchauffeur says :

  @John: niet zo somber. Ook de moeilijke dingen lukken niet altijd. Nog niet, tenminste.

  Navayo en moi mochten vandaag bidden met iemand die al langer dan 6 jaar in coma ligt. Iemand met een roeping op zijn leven.

  Nog geen direct zichtbaar resultaat maar we geloven dat de doorbraak gaat komen. We hebben woorden van leven en geloof uitgesproken.

  (bron: FB Plat, 19 december 2013)
  Maar dat betekent nog niet dat je het niet kunt proberen. 😉

 153. Bokkepoot says :

  … we geloven dat de doorbraak gaat komen. We hebben woorden van leven en geloof uitgesproken.

  Wat kunnen veronderstelde doorbraken en woorden van leven en geloof toch dodelijk vermoeiend zijn…. 😦

 154. Bokkepoot says :

  …. maar goed, ik zit hier nu alweer drie dagen chagrijnig met een rauwe, open wond een beetje keelpijn m’n vakantie te verzitten, maar onze Zeurensen is weer gezegend met een échte, profetisch beladen, gezalfde griep.

  Het is niet eerlijk! 😦

 155. mafchauffeur says :

  BREAKING NEWS uit Wilp:

  De hoofdpijn is intussen opgelost Foetsie!

  “ongeveer een uur geleden”

  Satellietwagen is onderweg, om 15:00 een gezamenlijke uitzending van de publieke en commerciële nieuwsredacties.

 156. afolus says :

  Wat een heerlijk getuigenis.
  Is er ook een bankrekeningnummer verstrekt voor het brengen van offeranden….?
  Wat een machtige glorie!
  Wellicht dat die documentairevriend van MvdS door dit verhaal wél religieus kan worden. Altijd proberen! 😇💉

 157. Wilfred says :

  @Maf: LOL 🙂

  Als mensen nu niet tot geloof komen…

 158. mafchauffeur says :

  @John:

  Kanker is voor God een eitje om weg te nemen

  Laten we het hopen voor Darlene.

  http://www.darlenezschech.com/blog/2013/12/29/important-update-from-darlene-and-mark/

 159. dieBijbeljongen says :

  Toen ik de comedy Peep Show volgde dacht ik het toppunt bereikt te hebben, maar nu ik de Gloriestoel/Sorensen/Plat Show volg weet ik pas echt wat plaatsvervangende schaamte is…

  Dankzij goedgelovig.nl kom ik de winter door tot volgend jaar het laatste seizoen van Peep Show begint.

  Mijn neef zei 1 a 2 jaar geleden dat die Navayo en nog een andere man hem op straat in een stoel wilden duwen. “Ga zitten! We gaan je NU genezen!”

  Neef is niet gelovig, maar hij wist met zijn beperkte bijbelkennis toch dat er iets niet goed zat met de manier van prediken en het hoge “red bull” gehalte van de heren. Neef is erg nuchter maar hij was toch wat geschrokken.

  Hij zei dat hij Navayo kende van vroeger uit de buurt en dat die altijd een grappenmaker was en niet gelovig was. Hoe meer er verandert, hoe meer…

  Neef had ook een visitekaartje van Navayo gehad. Er stond “Gideons International” op en zijn e-mailadres. Heb hem een keer gemaild over z’n boodschap maar nooit antwoord gehad.

  Misschien had ie het druk.

 160. mafchauffeur says :

  De medische wetenschap kan de Profetische Dromen van Zeurensen niet langer negeren of ontkennen. Gisteravond startte een diepgaand onderzoek.

 161. afolus says :

  @mafchauffeur
  Wat een heerlijke sufferd.
  Een om aandacht schreeuwend mietje.
  De Here God geneest de meest vreselijke ziekten en kwalen.
  Maar met een keelpijntje en een irritant snurkertje blijf je gewoon zitten.
  Een doorn in het vlees zullen we maar zeggen.

  En eerlijk is eerlijk, David heeft met het stemgeluid van zijn Renate ook heel wat te doorstaan. Het is dus wel eens fijn als hij een nachtje alleen mag slapen.

  Zijn er tijdstippen gepland voor nadere medische bulletins?

 162. ardbeg10y says :

  Hmmm. Dit zou een interessante business case kunnen zijn voor Ronald Plat om doormiddel van gebedsgenezing de zorgkosten terug te dringen.

 163. ronaldgouw says :

  Dat verklaart het, zuurstof tekort in de hersenen.

 164. mafchauffeur says :

  @afolus: volgende bulletin op zaterdag, dan is de uitslag. Die is namelijk niet per profetische droom medegedeeld, dus moet de dokter het weer opknappen.

  Geradbraakt… Maar drie uurtjes geslapen en dan nog onderbroken. Ik slaagde er maar niet in de slaap te vatten, op dat keiharde ziekenhuisbed, met die dingetjes aan mijn lijf en in mijn neus. Ik hoop dat ze toch iets wijzer worden uit die pietluttige slaapuurtjes… Zaterdag hoor ik de uitslag… Benieuwd!

  Onbegrijpelijk dat ze in dat ziekenhuis geen Hastens bedden hebben voor dergelijk onderzoek.

 165. Peter H says :

  Ik zag dat Elly Zuiderveld ook gereageerd heeft op het FB bericht van Zeur. Al zegt het misschien niet veel, het valt me eigenlijk een beetje tegen. Leuke echte Elly en rare, namaak zeur.

 166. Bokkepoot says :

  @Peter

  Ik vind dat ‘welterusten’ in dit verband best wel wat zegt.
  Al weet ik niet echt of Elly het ook zo bedoelt. 😉

 167. Peter H says :

  @bokkepoot
  Ha, ik zie ‘m: een welgemeende welterusten van een plots sardonische Elly.

 168. ardbeg10y says :

  Er komen wel vaker belgen naar nederland om de drugs.