Hoofdact TRIN-conferentie religieus en culinair extremist

Onlangs raakte ik om onduidelijke redenen verzeild op de website van TRIN. Ze maakten er geestdriftig reclame voor hun herfstconferentie ‘Mission Possible’. Ik was erg verrast (of misschien ook wel weer niet) dat de hoofdact daar zal worden verzorgd door de Amerikaan Lou Engle. Hij komt er praten over zijn ‘passie voor de natiën’. Engles optreden wordt aangekondigd door Daniël Hoogteijling (bekend van Soul Survivor en Baan7), die naast zijn nieuwe BFF staat alsof het de normaalste man ter wereld is. Maar dat valt eigenlijk wel tegen.

Militaristisch en een snor: een combinatie die werkt

De meeste Nederlanders maakten voor het eerst kennis met Lou via de documentaire Jesus Camp, die hier werd uitgezonden door de VPRO. Het is een videoverslag van een Bijbelkamp dat uitblinkt in militaristisch-charismatische indoctrinatie. Jonge kinderen worden er aangemoedigd te profeteren, in tongentaal te spreken en zich al rollend over de grond te laten vervoeren door de groepsdruk Geest. De TRIN-spreker vertelt zijn jeugdige publiek verder dat een derde van hun vriendjes helaas verhinderd was om bij het kamp aanwezig te zijn, omdat ze zijn geaborteerd. Vervolgens krijgt hij de massa spirituele kindsoldaten zover om met gebalde vuisten allerlei politieke leuzen te scanderen, tot hij hen de mond snoert met duct tape.

Puberende discipelen van Lou Engle die Jesus Camp zijn ontgroeid, kunnen hem ook vinden bij de sektarische beweging Joel’s Army. Dat is een soort Baan7 voor gevorderden, waarvan de sprekers – getooid in legeruniform – elkaar aanspreken met “commander”. Tijdens de diensten brullen, healen en profeteren de commanders er flink op los. Hun zweverige en bovennatuurlijke oorlogszucht geeft het woord ‘paramilitair’ werkelijk een hele nieuwe lading. Joel’s Army is trouwens opgericht door niemand minder dan Todd Bentley, over wiens profetische schaamlipcorrecties al door Goedgelovig werd bericht. Het hele spektakel wordt mooi samengevat in de woorden van een van hun voorgangers: “Some people snort cocaine, others snort religions.”

Internationale pannenkoeken

Daarnaast is Engle vooral bekend van The Call en The International House of Prayer (soms maar moeilijk te onderscheiden van The International House Of Pancakes, eveneens afgekort als IHOP, die zich vooral toelegt op de bediening van heerlijke wentelteefjes voor de natiën). Ze zijn ook soort van actief op Nederlandse bodem, zo lijkt tenminste als je hun website bekijkt. Hij komt in ieder geval zeker in aanmerking voor de Mockfish Award 2013.

IHOP’ers gaan wekelijks te keer tegen de langverwachte Anti-Christ en zijn trawanten. Naast Oprah Winfrey, moeten vooral homo’s en moslims het flink ontgelden. Zo waarschuwt Engle onder andere dat dat burgelijke getrouwde homostel bij jou in de straat een “geest verspreidt die nog demonischer is dan de Islam”, vertelt hij over een profetische droom (of juist een natte? Het verschil is soms ook zo subtiel in die kringen) waarin een “homoseksuele tornado Amerika verwoest”, klaagt hij over de “tsunami van de Islam“, vergelijkt hij het huidige Amerika met Nazi-Duitsland omdat ook “homo’s nu burgerrechten kunnen krijgen” en prijst hij zijn zoon om alle talloze “homoseksuele geesten” die hij zou hebben uitgedreven.

Net zoals geldt voor zijn snor, is Lou vermakelijk van een afstand, maar vooral griezelig als je wat dichterbij komt. Hij predikt het zogenaamde ‘dominionism’. Dat is een soort theocratische ideeënleer, die zowel een streng Calvinistische, als een nogal losgeslagen charismatische tak kent. Hun uiteindelijke heilsdoel is om de ‘Zeven Heuvels’ van de maatschappij (overheid, onderwijs, media, etc.) in handen te krijgen en zo alle meerstemmigheid weg te drukken. Pas dan kan hun specifieke interpretatie van de Bijbel als leidraad worden gebruikt voor de reconstructie van een (fictieve) Theocratische Gouden Eeuw, die – wonderlijk genoeg – alleen charismatici zich kunnen herinneren.

Wentelteefjes voor Uganda

In een (soort van) seculier land als de VS balanceert de potsierlijke retoriek van Lou nog ergens tussen hilarisch en jammerlijk. Het werd pas riskant toen IHOP zijn geestelijke wentelteefjes ook ging exporteren naar plekken waar minder maatschappelijk tegenwicht wordt geboden aan christelijk paramilitarisme, gegarneerd met homohaat en een klontje boter.

Neem nu bijvoorbeeld Uganda. In 2009 werd daar de beruchte ‘Kill the Gays Bill’ geïntroduceerd, een wet die homo’s dreigt te verhangen. Dat leidde op het Noordelijk halfrond tot een zekere polarisering: enerzijds had je een hele batterij aan NGO’s die het opnamen voor de rechten van seksuele minderheden, anderzijds wezen behoudende christenen in een opportunistische gril vooral op de soevereiniteit van Uganda. Ook in de officieuze partijbladen van de ChristenUnie c.q. de SGP (zie ook Ganzevoort), kun je bijvoorbeeld nog weleens lezen dat homoseksualiteit toch een beetje een elitaire linkse hobby is, waar we “de Afrikaanse cultuur” maar niet mee zouden moeten lastigvallen. Wow. Niet alleen tegennatuurlijk, maar nu dus blijkbaar ook tegencultuurlijk. Alsof homo’s door Amnesty uitgezette exoten zijn, die ‘oorspronkelijk’ niet in Afrika voorkwamen, homofobie een beschermenswaardig cultureel erfgoed is en de wetten in kwestie een soevereine Afrikaanse aangelegenheid zijn…

Al die aannames blijken moeilijk te verdedigen, wanneer Nederlandse behoudende christenen de projecties van hun eigen (veelzeggende) onderbuikgevoelens op Uganda effe zouden opschorten. In werkelijkheid zit de vork namelijk heel anders in de steel. Dit land is al jaren een verzamelplek voor de meest radicale Amerikaanse fundies om de (denkbeeldige) ‘culture war’ uit te vechten, die ze in eigen land menen te hebben verloren. Dat is onder andere vastgelegd in een aantal verontrustende documentaires.

De ene na de andere Amerikaanse christen heeft zijn onverdraagzame boodschap van ‘liefde’ gezaaid in een land dat, naar zeggen van sommige van hun eigen voorgangers en historici, voorheen geen geschiedenis van dogmatische homofobie kende. Inmiddels is dat wel anders. De wildste beweringen over “homorekrutering”, “therapeutische homogenezing” en “genocidale homofascisten” doen in Uganda dagelijks de ronde. De suggestie dat deze retoriek voortkomt uit “de Afrikaanse cultuur”, is al even hilarisch als onjuist.

Dat klimaat heeft geleid tot talloze excessen, waarvan de Kill the Gays Bill slechts de meest verstrekkende is. Veel van de mensen die met de wet te maken hebben, waaronder de indiener zelf, zijn financieel of diplomatiek te linken aan Amerikaans-Evangelicalen. Het gaat onder andere om Rick Warren (van de bestseller Doelgericht Leven), de Willow Creek Church van Bill Hybels, een handjevol overspelige Republikeinen en Exodus International (gelieerd aan homogenezende homoverblekende Stichting Different).

Lou Engle wordt niet in verband gebracht met het ontstaan van de wet. Wel met het klimaat dat een dergelijk voorstel mogelijk maakte. Zijn organisaties zenden jaarlijks tientallen gepassioneerde IHOP’ers uit naar de natiën, die daar – met of zonder snorgroei – precies dezelfde misvattingen over demonische homo’s en hun roze agenda’s verkondigen alsof het Jezus’ eigen woorden zijn. Voor Lou zijn de zaken helder. Het verhangen van homo’s is Bijbels gezien een belangrijker imperatief dan het spreken van de waarheid: terwijl hij zich in Amerika genoodzaakt zag de wet halfslachtig te veroordelen, prees hij een week later op Ugandese bodem de regering voor hun “righteousness” en hun “courage” in hun strijd tegen de “gay agenda”. Een soort christelijke variant van takiyya, waar we Wilders dan weer nooit over horen.

Tot slot: wijze woorden van een profeet van Baäl

Met Wilders zijn we ook weer terug bij TRIN. Hoe ‘speciaal’ ik die kerk ook vind, het blijft me verwonderen dat Lou dus ook Nederlandse christenen weet te verleiden met zijn korrelstem. Ik ben de laatste om iemand te vertellen wie een ‘goed christen’ is en wie niet. Toch hoop ik dat iemands houding en daden wel minstens net zo zwaar tellen, als het aantal keer dat iemand Jezus en de Heilige Geest in zijn bijzinnen vermeldt. Als aan dat principe ook maar grofweg zou worden vastgehouden, dan zou deze man met Nederlandse christenen geen gemeenschap meer hebben. Mensen die hun andersdenkende klasgenoten en collega’s niet stelselmatig aanduiden als “profeten van Baäl” hebben namelijk weinig te zoeken bij Lou Engle. Of bezie ik de wereld dan te veel door een roze bril, als ik denk dat een Nederlandse christen doorgaans meer waarden met zijn coole atheïstische buurman deelt, dan met christenen als Lou Engle en George Bush?

Tja, wat moet je hier verder mee? Engle de toegang verbieden tot Nederland? Hem zelf de mond snoeren met duct tape? Daarvoor vind ik hem eigenlijk te vermakelijk en lijkt me weer ook zo pijnlijk met zo’n snor. Informatie delen is misschien het beste antwoord. En lachen natuurlijk. Als het TRIN-congres niet zo verduveld prijzig was geweest, was ik misschien voor de aardigheid zelf ook wel Pinksterpoffertjes komen eten bij Lou…

Greet Profeet raakte door de documentaire Jesus Camp gefascineerd in de theologie van Lou Engle. Ze houdt niet van mannen met snorren, wel van pannenkoeken.

Advertenties

43 responses to “Hoofdact TRIN-conferentie religieus en culinair extremist”

 1. Antonius van Padua says :

  +1 Greet, dit is GG op z’n best.

 2. TommyLee says :

  @greet: wat is er mis aan mannen met snorren, voel ik hier een snorfobie, voel ik hier een geest van discriminatie. grrrrrr.

 3. afolus says :

  @Greet Profeet van GG

  Volgens mij is het jou prima pannenkoeken peuzelen..😄

  Mooi stukkie heb je geschreven!

  @TommyLee
  God houdt van jou en Greet niet..😇

 4. Boktor says :

  TOPartikel!

  Of bezie ik de wereld dan te veel door een roze bril, als ik denk dat een Nederlandse christen doorgaans meer waarden met zijn coole atheïstische buurman deelt, dan met christenen als Lou Engle en George Bush?

  Nou, dan hebben wij dezelfde bril hoor!

  Gisteren avond zat ik overigens te luisteren naar de live stream (tussen de bedrijven door) met een zangdienst waar ik werkelijk geen touw aan vast kon knopen, en een Heidi Baker die ook niets zinnigs wist te brengen.

  De prijs was mij ook te hoog en aan gisteren avond had ik dus duidelijk niets gehad. En dat terwijl ik toch wel wat gewend ben. 🙂

 5. Dutch Hermit says :

  Tsja, Tommy Lee
  Jouw snor is duidelijk gewogen en te licht bevonden. Of, om het accurater uit te drukken: ‘Een kilo geteld, gewogen twee pond’ 😉

 6. ruub says :

  Mooi artikel!

 7. karelkoe says :

  hoewel ik het op zich een goed stuk hangt het hier en daar wel aan elkaar van giswerk helaas. her en der herken je stukjes van andere (amerikaanse) websites en om dat nou klakkeloos over te nemen als feiten… jammer. denk dat het een sterker stuk was geweest als er wat meer tijd in gestoken was.

 8. afolus says :

  @karelkurk
  Heb jij er bij gezeten toen @GreetProfeet de tekst schreef..?
  Hoeveel tijd heeft ze er volgens jou in gestopt….

 9. Johan says :

  Het zal toch niet… Greet Flippo? Jij?

  Ik zit nog even door te kauwen op dit artikel:
  http://www.religiondispatches.org/archive/sexandgender/6926/loving_uganda_to_death__the_global_reach_of_far_right_christian_hatred/

  Hier loop ik ook tegenaan bij IHOP- en TRIN-aanhangers: “Their lack of concern, or willful ignorance, comes across as shameful.” Hoe kan je TRIN nog steunen als ze een kindermisbruiker in Oeganda de hand boven het hoofd houden? Hoe kan je IHOP nog steunen als ze homo’s en andersdenkenden (bijv. Bono, zie mijn reactie bij God houdt van Oeganda) zo demoniseren?

  Als je met die mensen het podium deelt of hun organisatie steunt, ben je m.i. medeverantwoordelijk. Dat geld ook voor Soul Survivor en De Betteld. Door zich te liëren met TRIN en IHOP zijn ze medeverantwoordelijk voor onrecht in de wereld.

 10. pknbroeder says :

  Opwekking voor Europa? Laat het dan maar een opwekking zijn in de geest van Rob Bell. Lijkt me Bijbels verantwoorder dan een zo’n moustacherevival.

  http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mat+22%2C+34-40&id18=1&pos=0&set=10&lang=nl

  God ❤ Gaypeople !

 11. Luke Rakis says :

  Ik ken Lou Engle niet, alhoewel ik zijn naam wel vaker gehoord heb. Blijkbaar een gerespecteerde gast in bepaalde kringen. Net even op youtube zitten kijken. Daar heb ik een clipje gevonden waarin hij met Michele Bachman, die enge teaparty Rupublikein uit de USA, aan het bidden is. Niet echt mijn cup of tea.

 12. Johan says :

  Uit de TRIN-nieuwsbrief:

  GOD TV zendt dagelijks Mission Possible uit in 200 landen! Kijk naar de uitzending via http://www.god.tv / http://www.god.tv/schedule

 13. Albert II says :

  @TommyLee

  Het schijnt dat mannen met snorren een minderwaardigheidscomplex hebben. De snor moet gezag uitstralen. De veldwachter in Swiebertje heette niet voor niets…. Lou Geels. En ik weet er nog wel één met een minimaal snorretje die nog steeds, 68 jaar na zijn dood, aan dat symbool wordt herkend.
  De grotere snor verbergt de mondbewegingen waardoor nadrukkelijker naar de spreker moet worden geluisterd (luisteren zonder lipondersteuning). Hierdoor vraagt de snordrager meer aandacht. Vrouwen hebben (doorgaans) geen snor. Dat komt omdat ze al haar op de tanden hebben. Die hoeven geen gezag uit te stralen. Hun gezag ondervindt je snel genoeg.

 14. beervis says :

  Mooiste stuk wat ik heb gelezen op GG.

 15. HGK says :

  Had vroeger in mijn studentenhuis zo’n banner van Soul Survivor hangen, met dat iedereen tot geloof moest komen etc etc etc. En dat ze een beweging zouden vormen die zo krachtig was dat niemand om hun heen zou kunnen….
  Die banner was van 2005…..Heb er tot op heden weinig van gemerkt.

  Blijf me ook verbazen dat mensen eerst heel hard moeten bidden voordat God in beweging komt….Hoeveel mensen zouden moeten bidden voordat God in beweging komt, denken jullie?
  Misschien dat God wel een opwekking wil laten gebeuren, maar dat er dan eerst 2 miljoen mensen samen ervoor moeten bidden, anders doet God niets(dat lijkt soms de logica van opwekking, Trin etc). .

 16. TommyLee says :

  @afolus: Greet is niet greetig,@dutch hermit en @Albert II, welk een tegengestelde informatie. te licht bevonden tegen afdekkend, nou ik hou het in het midden: smalstreepje bovenlip, elke mondbeweging te zien. minderwaardigheidscomplex, amehoela, ei met zout zul je bedoelen. Greet weet niet wat ze mist.

 17. TommyLee says :

  of was de uitdrukking nou: een zoen zonder snor is als een pannenkoek zonder stroop!!

 18. Sueigilera says :

  @TommyLee,
  Die uitdrukking bezorgt mij nachtmerries 😉 , net zoals Enge Lou.

  Noch meer zorgen baart mij dat er daadwerkelijk mensen naar zo’n conferentie toegaan. Dat er behoorlijk wat toehoorders zullen zijn die woorden van deze besnorde engerd als zoete koek slikken. Dat het publiek er nog voor betaalt ook!

  Bedankt voor je informatie Greet.

 19. mafchauffeur says :

  Toch geeft zo’n Lou Engle het geloof handen en voeten. Best spannend – je krijgt real-time informatie van de opmars van de rebellen in Goma (Congo) en kan er op dat moment daadwerkelijk iets aan doen!!

  Overigens is vanaf ca. 3:00 duidelijk te zien hoe belangrijk het is om gelijke benen te hebben. Anders raak je zomaar uit balans.

  Best mooi trouwens, zo’n profetisch lied over Congo (vanaf 4:10)

 20. mafchauffeur says :

  (en op 5:55 over “Daniel Hoegtelling”)

 21. TommyLee says :

  @suegilera, het spijt me van je enge huidziekte:-)

 22. Professor Prietpraat says :

  Goed stuk hoor! Triest te zien dat zo’n enthousiaste gelovige jongeman als Daniel Hoogteijling zich ook heeft laten inpalmen door dit soort lieden met hun mooie praatjes en zich nu ook bij deze extremistische beweging heeft aangesloten. Wel interessant is te zien hoe al deze mensen de onderlinge banden steeds strakker aantrekken; Herman Boon die indoctrinerende kinderkampen organiseert die heel veel gelijkenis vertonen met Jesús Camp en Boon die zelf veel te zien en horen is bij Baan 7 en TRIN, TRIN en Soul Survivor die meer met elkaar verweven zijn dan ze heden ten dage willen toegeven en diens gedeelde contacten met IHOP, Mattheus van TRIN die ook bij Baan 7 komt als spreker en de kerk waar Baan 7 huist die ook veel medewerkers en directieleden levert voor Soul Survivor en TRIN, enz enz enz…. Voordeel is wel dat je zo eerder weet waar je aan toe bent en wat je kan verwachten als je naar een samenkomst gaat waar ze nauwe banden onderhouden met dit soort mensen en organisaties. Die laatste video en met name de ¨profetische zang¨ doet me ook sterk denken aan Morningstar Ministries van Rick Joyner. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat die ook nauwe banden met IHOP hebben en de oprichter van Joel’s Army, Todd Bentley een goede vriend is van Rick Joyner. Joyner is degene die Todd na een periode van ¨damage control¨ en bezinning, (o.a. helpen scheiden van diens vrouw en kids en laten trouwen met de vrouw met wie hij overspel pleegde) weer in het zadel heeft geholpen als wonderprediker. En zo weten ze elkaar allemaal feilloos te vinden. Birds of a feather flock together….

 23. rob says :

  @Johan

  De Greet van Flippo houdt idd niet van de snor van Tommy 🙂
  Maar of ze wel te porren zou zijn voor een stukkie op GG betwijfel ik echt.

 24. TommyLee says :

  @rob,wat zei je daar, kan je dat bewijzen,zo niet dan krijg je van mij een potje NIVEA.

 25. rob says :

  @Tommy Lee
  Nivea… dat helpt niet meer :(.
  Persoonlijk vind ik je snor best leuk, het is zelfs weer in de mode 🙂

 26. mafchauffeur says :

  Toch weer een wat ongemakkelijk moment als je even overschakelt naar de livestream van Mission Possible. Je weet nooit welke vrienden en kennissen nu weer vol in beeld op hun benen staan te wankelen vanwege de Zalving.
  http://www.god.tv/liveevents

  En dan heb ik het nadrukkelijk niet over NIVEA.

 27. Boktor says :

  Ben maar weer wat anders gaan doen, de bekenden die ik zag zie ik wel vaker zo 🙂 Nog bekenden van je gezien dan Mafchauffeur?

 28. mafchauffeur says :

  @Boktor: ja. Maar gelukkig wapperen ze niet zo neurotisch op en neer als Mamma Heidi Baker op dit moment.

  *Possess us God* (47 x)

 29. mafchauffeur says :

  Je zal maar GGZ-medewerker in de regio Doetinchem zijn en uit nieuwsgierigheid afstemmen op GODTV.

 30. ruub says :

  Oke, even een overdosis “mountains” nu. MvdS doet wel lekker mee trouwens.

 31. afolus says :

  Here Jezus, Heidi Baker spreekt ook Duits…
  Ben trouwens verbaasd over het grote aantal bezoekers van deze bijeenkomst.
  Niks nieuws onder de zon trouwens.
  Heidi leerde mij het woordje “shabba”
  Gil de la tourette….

  @maf
  Ik zie geen bekenden meer.
  Dat ligt waarschijnlijk aan mij,,,,😎😇

 32. afolus says :

  De associatie “authentiek” is heel ver weg bij het aanschouwen van Heidi….

 33. mafchauffeur says :

  Moet je nou wel of niet je infuus losrukken als je naar genezing verlangt? De levensles ontgaat mij, eerlijk gezegd.

 34. mafchauffeur says :

  Vleesetende ziektes. Juist ja. Welterusten Heidi.

  @afolus: veel kijkplezier nog! 🙂

 35. afolus says :

  Flesh-eatingdisease, I continue to die….
  Shabba.
  Maar ik ben er nog….
  Shakkarakoetsibakka.
  We have to fly on wings of eagles.
  Who would like to be a resting place.
  We need to God to inhabit us.
  Not just filled.
  But we to be fully possessed by God.
  This is our destiny.
  We are called to shine……

  Volledig gestoord, zou ik zeggen 😦

 36. afolus says :

  @mafchauffeur
  Vleesetende ziektes.
  Ben al maanden bezig met een voedingscoach om een deel van mijn gewicht kwijt te raken, begrijp ik nu, dat, jippie shabbakabbaradoerikamma, ik slechts bevangen hoef te zijn door een vleesetende ziekte,
  Amen, halleluja.. 😇😎

 37. Boktor says :

  Die kreet “bezeten door de heilige geest” heb ik ook voorbij gekomen. Beetje bizar, en volgens mij theologisch nogal problematisch. *griezelt liever bij Halloween dan bij deze poppenkast*
  Eens met Afolus, de authenticiteit bij Heidi B. is ver te zoeken.

  Zag vanavond wat stukjes Philip Motofa voorbij komen, die klinkt wat prettiger vind ik, maar weet wel wat showbiz is volgens mij.

  Mwa, de indrukken van deze conferentie tot nu toe stemmen mij tot dankbaarheid dat ik niet gegaan ben.

 38. Professor Prietpraat says :

  Zo te zien is Heidi steeds meer onder invloed van uhh, tja, wat eigenlijk? Ze brabbelt maar wat in de rondte met haar geest op een ander level alsof ze aan de LSD is of zo toch?

 39. Professor Prietpraat says :

  Philip Montofa is ook al eens uitvoerig besproken overigens hier, ook geen zuivere koffie. Heeft nogal wat op zijn kerfstok. Past uitermate goed bij TRIN.

 40. wilfred80 says :

  @Afolus:

  Volledig gestoord, zou ik zeggen 😦

  Welke code zit er aan in DSM IV?
  Het valt toch wel onder The Affordable Care Act? Toch??

 41. afolus says :

  @Wilfred
  Zeer moeilijk te duiden…
  In dit huis hadden we met @Prof. Prietpraat de indruk dat onze zuster Heidi onder invloed was van één of enkele tabletjes, gelet op haar hoekige bewegingen en haar aanhoudend gezever.

  Het verhaal met de man uit wiens voeten wormen verschenen schijnt te passen bij het doormaken van een LSD-trip… 😇

 42. Job says :

  Destijds was ik aanwezig bij de toespraak van Lou Engle in Uganda. Die hele samenkomst was erg omstreden, vanuit mijn nieuwsgierigheid ben ik gaan kijken. Voor zover mogelijk stond ik daar als neutrale toeschouwer, ik had vooraf geen idee wat ik ervan moest verwachten. Bij het lezen van het artikel op GG wil ik graag een kleine nuance aanbrengen in het relaas over Lou Engle. Ja, hij is een tegenstander van het homoseksuele huwelijk, dat is ook wat hij vanaf het podium communiceerde. In dat opzicht was hij een voorstander van de ‘the bill’. Echter, hij liet zich er niet over uit welke consequenties er verbonden moeten zijn wanneer men in Uganda een (praktiserende) homoseksueel is. Dat hij homoseksuelen het liefst verhangt, zoals dit artikel op GG suggereert, vind ik dan ook misplaatst. Desalniettemin, roept het wel vragen op waarom iemand iets veroordeelt en zich niet uitlaat over een consequentie.

 43. mafchauffeur says :

  Ondertussen in Uganda: de zegen van Mission Possible 2013 betaalt zich uit.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3565668/2013/12/20/Homo-s-kunnen-in-Oeganda-voortaan-levenslang-krijgen.dhtml

  Samen met het verbod op pornografie en het dragen van minirokjes een eclatante overwinning op Het Kwaad.