GG-blogger in docu Gloriestoel

gg-bloggerWat gaat er schuil achter De Gloriestoel? Wat drijft mensen om op straat benen te verlengen en zich zelfs ‘uit te strekken’ naar het opwekken van doden? En hoe beschouwen critici het fenomeen Gloriestoel? CHE-studenten journalistiek Anne Grijzenhout en Tjitske Hoekman maakten er een interessante documentaire over. GG-blogger John Zoet, die eerder dit jaar een kritische serie over De Gloriestoel maakte, zit er ook in. Helaas gunden de journo’s-in-opleiding het onkritische CIP de primeur van 10 minuten om de video vervolgens voor € 7,50 via dit platform te slijten. Maar gelukkig werd GG getipt dat de video door een Gloriestoel-volger in z’n geheel online is gezet.

Advertentie

127 Reacties op “GG-blogger in docu Gloriestoel”

 1. Jan Hartman zegt :

  Ik heb een zeer kort stukje na deze gloriestoeler geluisterd, bij zijn eerste zin spreekt hij helaas onbijbelse waarheid. Hij verwijst naar jesaja 53, er is genezing voor iedereen…..waar van? lees alsjeblieft het hele gedeelte en ook 1perus 2 vanaf vers 20. Waar men Gods Woord niet leest in de gehele context, breng je een dwaalleer!

 2. jannegen zegt :

  Ah… Nu snap ik het. Ze verkopen cd-tjes met samengestelde Bijbelteksten en geven cursussen. Zo heb ik in het verleden helaas ook wel wat geld uitgegeven aan cursussen die mij dichter bij god zouden brengen… Gebakken lucht

 3. jannegen zegt :

  … of gebakken pneuma

 4. mafchauffeur zegt :

  @Jan Hartman: je kunt moeilijk iemand verwijten dat hij het hele Bijbelgedeelte niet leest als je zelf op basis van slechts een zeer kort stukje video al direct concludeert dat Ronald Plat een dwaalleer brengt. 😉 😉

 5. Jan Hartman zegt :

  @jannegen, je hebt het goed begrepen!

  @mafchauffeur, mijn hart huilt, mijn binnenste is hevig ontroerd, zo erg dat ik slechts aan een aantal woorden van de beste stoeler, met of zonder glorie, voldoende heb……….

 6. rob zegt :

  Die Plat is een handige man om te stellen dat in Nederland de geest van de dood heerst omdat we het idee van genezing en dodenopwekking niet omarmen.
  Zo heeft hij direct een excuus als hij de doden niet opgewekt krijgt en de grote genezingen uitblijven.

  Ik vind John in de docu wel mild 🙂 : “ik heb het gevoel dat PLat niet eerlijk is en de rest wel oprecht bezig is”
  Terwijl hij gewoon bewijs heeft dat de gloriestoelers een verkeerde diagnose stellen en dat er ook nog aan zijn schoen getrokken wordt om zijn benen gelijk te krijgen.

 7. mafchauffeur zegt :

  Overigens moeten steeds meer wetenschappers te erkennen dat Dodenopwekking simpelweg mogelijk is.

  Zéker binnen het eerste etmaal na overlijden.

  http://www.dailymail.co.uk/health/article-2381442/Dr-Sam-Parnia-claims-corpses-soon-revived-24-hours-death.html

 8. ruub zegt :

  Voor vaste GG-lezers biedt de video niet heel veel nieuws, maar John verwoordt het mooi en de onbereikbare genezen dame was een leuke touch. Jammer dat niet nog wat dieper op de motioeven / achtergrond van de volgelingen, Plat en Van der Bijl zelf was ingegaan, maar wellicht komt er nog eens een vervolg.

  Zo, en nu snel naar de bibliotheek en boekhandel om fantasieboeken te kopen met daarin heksen, zodat m’n kinderen in de herfstvakantie thuis wat te doen hebben, net zoals bij de familie Plat: https://www.facebook.com/lenneke.platvandoorn/posts/10200605300523541

 9. bramvandijk zegt :

  @mafchauffeur

  @Jan Hartman: je kunt moeilijk iemand verwijten dat hij het hele Bijbelgedeelte niet leest als je zelf op basis van slechts een zeer kort stukje video al direct concludeert dat Ronald Plat een dwaalleer brengt. 😉 😉

  Valt me een beetje van je tegen dat jet het onderscheid tussen de bijbel en alle andere boeken/filmpjes niet kent. Alleen de bijbel is zo complex en inconsistent dat je altijd alle context nodig hebt om het hele plaatje te kunnen zien. De gloriestoel is zo simpel en vasthoudend dat je aan twee zinnen genoeg hebt, de rest is min of meer herhaling 😉

 10. Jan Hartman zegt :

  @bramvandijk……….glorie rijke simpelheid…..benen langer “trekken”……zou ik die simpelheid gaan aanhangen? Ik blijf maar gewoon “simpel” bij de rijke lessen van de Bijbel.

  simpel van geest……

 11. Fantastic Fox zegt :

  “Waarom beenverlenging? …. Ik denk dat het gewoon een ideetje van god geweest is!” (Ronald Plat).

  Wat een goede ideeën heeft die god dan! Eerst maak ik de hemel en de aarde, zo moet hij gedacht hebben. Dan al het andere, waaronder mensen (waarvan tachtig procent met een klein beenlengteverschil) En dan geef ik mensen een ‘vrije wil’ (wink, wink). Wetende dat Adam de verleiding niet zal kunnen weerstaan plaats ik een mooie boom waarvan hij niet mag eten. Om dat probleem vervolgens op te lossen laat ik dan mijn eigen zoon (pas duizenden jaren later) doodgaan aan een kruis. En dan komt het! Nog eens tweeduizend jaren later heb ik nog een ideetje. We gaan een paar mensen op straat dat probleempje van het beenlengteverschil laten oplossen. Perfect toch?

 12. mafchauffeur zegt :

  @Fantastic Fox: waarom zou de Schepper van de Creativiteit geen nieuwe ideetjes kunnen hebben?

  @ruub: ik vind het toch wel een vooruitgang hoor. In plaats van de heksen zelf verbranden we slechts hun boeken. 🙂

 13. mafchauffeur zegt :

  @GG: Complimenten voor de banner!

  Drie Mannen Gods op een rijtje.

 14. Sok zegt :

  Interessante uitspraak van Plat (10:01): ‘Het is eigenlijk bewijzen dat de Bijbel waar is.’ Tegelijk claimen de Gloriestoelers dat God geneest OMDAT de Bijbel dat zegt. (Nee, logica is Grieks denken en een vijand van geloof.) Wat moeten we nou als conclusie trekken als dus blijkt dat de genezingen die wel ‘gebeuren’ placebogenezingen zijn?

  De uitleg van Plat over zijn uitspraken over de broertjes Ruben en Julian laat ook iets zien over de motieven achter Gloriestoel. Het idee dat het hele land in één keer op zijn kop staat, blijft voor veel Evangelischen een aantrekkelijke gedachte. In een soort apocalyps worden de kleine luiden ineens groot. Hun ideeën over hoe de samenleving zou moeten zijn, worden eindelijk gehoord. Alles wordt anders, beter. Zonder om te veel te hoeven nadenken over hoe men de harde werkelijkheden van het leven om kunt gaan; zonder rekening te moeten houden met diversiteit; zonder open gesprek.

  Soms mis ik de warmte van de ‘evangelische broederschap’, maar wanneer ik zo een filmpje zie dank ik God dat ik niet meer de kleren van de keizer hoeft te prijzen.

 15. afolus zegt :

  @John
  Goed verwoord!

  Wat mij betreft trouwens ook complimenten voor de makers van het filmpje.
  Ze geven geen mening over de Gloriestoel en laten hun kijkers oordelen.

  Voor mij als kijker resteert een vernietigend oordeel.

  De Gloriestoel-fans zullen vinden dat de laatste beelden van Plat met de opmerking dat Jezus sterker is, duidelijk maken dat de documentairemakers door God gezonden zijn….

  Zelf ben ik het erg eens met de meneer die volgens Jop van der Bijl ongelijke benen zou hebben. Jop wilde die benen gelijk bidden maar de man vond dat niet nodig. “Ik ga God toch niet bidden voor iets waar ik geen last van heb…?”

  Geweldige tekst.

 16. engel zegt :

  @Sok,

  Dit heeft niets te maken met ‘evangelische broederschap’, maar alles met godsdienstwaarzin. De meeste evangelischen zitten gelukkig wel normaal in elkaar.

 17. afolus zegt :

  Ook nog even op CIP gekeken.
  Ben wel verrast over het relatief grote aantal positieve reacties over de capriolen van het Gloriestoelgenootschap.

  Plat maakt in het filmpje toch pijnlijk duidelijk dat hij het niet heel nauw neemt met de waarheid als hij passanten eerst vertelt bezig te zijn met een onderzoek naar beenlengteverschillen…

  Zij gedraai over de mogelijke opwekking van de vermoorde broertjes maakt het beeld compleet.

  Wegblijven bij zulke types..

 18. afolus zegt :

  Zwarte Piet wordt binnenkort door een VN-resolutie uit ons land verbannen maar Ronald, Dylan en Navayo kunnen gewoon doorgaan..

  Utmoetogniegekkerworre…. 😦

 19. mafchauffeur zegt :

  @afolus: ik begreep dat CIP een strenge moderatie heeft.

  Terecht, want je moet de “vijanden van Plat” geen podium gaan bieden. Dat @John zoveel zendtijd krijgt is al erg genoeg. 😉

 20. mafchauffeur zegt :

  @afolus: terecht, die Zwarte Pieten hebben hun tijd gehad. Plat is de nieuwe Sint Nicolaas (zie onderaan: http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3445266/2013/05/22/Evangelist-wil-broertjes-opwekken-uit-de-dood—knettergek.dhtml), en ik zie vooral blanke gezichten bij de Gloriestoelers.

  Het kan dus gewoon wél, Sint Nicolaas zonder Moorse duivelse zwart geschminkte helpers. En dat ze dan niet herkenbaar zouden zijn is flauwekul. Die blauwe Gloriestoel-sweaters zie je echt niet over het hoofd. 🙂

 21. jopie zegt :

  de “expert”-dame is idd ook wat kort door de bocht met ‘uit de dood weer levend worden is niet mogelijk’. Dat is wel mogelijk, en vaak genoeg gebeurd. Een docent van mij is laatst nog een uur oid dood geweest. De vraag is alleen een beetje of het gebed van gloriestoelers iets gaat bijdragen aan de frequentie van het fenomeen.

 22. jopie zegt :

  @mafchauffeur: wow, die link is interessant! Mijn docent was idd ook gestorven aan hartproblemen, maar verder gezond. Precies wat die sam parnia zegt.

 23. bramvandijk zegt :

  @jopie

  Een docent van mij is laatst nog een uur oid dood geweest.

  Interessant, kun je iets meer informatie geven?
  Waar was deze persoon aan overleden?
  Is hij/zij door een dokter doodverklaard?
  Wat is er gebeurd tussen de tijd van doodverklaren en tekenen van leven vertonen?

 24. jopie zegt :

  ik weet het niet precíes maar ik zal proberen antwoord te geven:

  – aan hartproblemen dus, wat precies weet ik niet, maar het hart klopte niet meer
  – ja, hij had gele vlekken op zijn lichaam en was van de apparaten afgehaald zodat de familie afscheid kon nemen
  – weinig voor zover ik weet, zijn hart begon gewoon weer uit zichzelf te kloppen

 25. mafchauffeur zegt :

  Aha. Doctor Sam Parnia schrijft ook boeken.

  “Erasing Death”
  http://www.huffingtonpost.com/sam-parnia-md-phd/resuscitation-science_b_2767935.html

 26. Oscar de Tweede zegt :

  In de nazit van het glorierijke optreden in Nijmegen is een man op de rug gefilmd, die vertelt over zijn inzicht n.a.v. het overlijden van zijn vrouw. Deze man zegt wijze dingen. Ik meen hem te herkennen: een oudste uit de Parousiagemeente in Wijchen.
  Tegelijk zou ik hem nog wel een vraag willen stellen. Hij was erbij toen een jongeman, lid van het muziekteam, lid van deze gemeente, “een getuigenis” gaf van de gebeurtenissen in dat kindertehuis, waar zeven blinde jongens weer ziende zouden zijn geworden. Ik zag de aarzeling in het optreden van deze oudste vlak daarna. Wim: herinner je je dit nog en wat was je aarzeling?

 27. johan zegt :

  tja, ontmaskerd! Weet iemand hoe oud dit is? Als het nog niet zo oud, zet ik het op facebook als tegengeluid tegen de mensen die gegrepen zijn door dit soort jongens.

 28. mafchauffeur zegt :

  Helaas heeft Gloriestoeler @Steven het reageren op GG opgegeven. Gelukkig nog wel actief op CIP.nl om nadere duiding aan de docu te geven.

  Vervolging door je eigen broeders:

  Rich 15:10 En de mannen van Juda zeiden: Waarom bent u tegen ons opgetrokken? En zij antwoordden: Wij zijn opgetrokken om Simson te binden, om met hem te doen, zoals hij met ons heeft gedaan.

  Juda staat voor de mensen uit de kerk. Ze staan klaar om hun eigen broeders te verraden:

  Rich 15:11 Daarop kwamen drieduizend man uit Juda naar de kloof van de rots Etam en zij zeiden tegen Simson: Wist u niet dat de Filistijnen over ons heersen? Waarom hebt u ons dit dan aangedaan? Maar hij zei tegen hen: Zoals zij bij mij gedaan hebben, zo heb ik bij hen gedaan.
  12 En zij zeiden tegen hem: Wij zijn gekomen om u te binden en over te leveren in de hand van de Filistijnen. En Simson zei tegen hen: Zweer mij dat ú mij niet zult doodsteken.

  Gebondenheid en vervolging, afkomstig van demonen komt vaak uit de kerk zelf. Wanneer je de kerk zelf overleeft , heb je overwonnen . “Kerk mensen” hebben vaak problemen met wonderen en de beweging van de Heilige Geest . De duivel wil christenen (bv gloriestoelers) die zieken genezen binden . Hij zal de mensen uit de kerk zelf gebruiken om z’n doel te bereiken .

  Als ik zelf Gloriestoeler zou zijn, zou ik toch wel aarzelen om mijzelf (of Plat) te vergelijken met Simson. 😯

 29. mafchauffeur zegt :

  Overigens zei Jezus afgelopen weekend in Seattle zélf dat Hij is gekomen om doden op te wekken.
  Vanaf 0:40

  Of Hij Kanye West ook nog heeft gewezen op zijn ongelijke benen is helaas niet te verstaan.

 30. John zegt :

  Gloriestoeler @Steven verraadt zijn ware motieven om op GG te reageren 😦

  http://tinypic.com/view.php?pic=2re7ex0&s=5#.UmVBsvnEFqI

 31. mafchauffeur zegt :

  @Enemy of the State Gloriestoel: welke motieven zijn dat dan? 😉

 32. afolus zegt :

  Het is niet aardig om te zeggen maar de lui die in het filmpje enthousiast en blij de genezing uit de lucht trachten te trekken komen op mij over als naïeve en eenvoudige mensen die graag “een wondertje meepikken”.

  De door @OscarII genoemde Paroussia-broeder brengt Plat en de zijnen tot een milde vorm van contemplatie. Zodra ze echter weer blootgesteld worden aan de buitenlucht is de stilte weer snel voorbij… 😀

 33. Oscar de Tweede zegt :

  @John Zoet: in het filmpje zeg je, dat je van tevoren bij een podoloog je benen hebt laten meten. Is dat echt waar?
  Heb je ook na dat eerste bezoek aan de podoloog ter verificatie een tweede bezoek afgelegd voor een nameting? Ik denk nl. dat je ene been nu langer is dan het andere.
  (De eerste vraag is echt kritisch gedoeld!)

 34. Bokkepoot zegt :

  Die grijns, als Ronald op de vraag ‘waarom beenverlenging’ zegt dat het een ‘ideetje van God is’, spreekt boekdelen….

 35. Bokkepoot zegt :

  “Dat ik gebruikt ben, ergens voel ik dat, maar….”

  Yup, gebruikt wordt ze zeker, maar misschien bedoelt ze iets anders?
  Overigens zou ze natuurlijk ook meteen haar tanden recht kunnen laten bidden, maar dat moet ze natuurlijk zelf weten.

  Je krijgt daar tenslotte geen rugpijn van.

 36. Bokkepoot zegt :

  “Net bad ik niet eens, en je zág ‘m al naar voren schieten! Soms, weet je, hoeven we niet eens te bidden, en dan gebeurt het al!

  :mrgreen:

 37. Sueigilera zegt :

  een oud iel vrouwtje
  benen recht halleluja…
  au! heup uit de kom

 38. jan hartman zegt :

  @Bokkepoot,
  met of zonder gebed, ik zie niets naar voren schieten…….

 39. pknbroeder zegt :

  Tis wel duidelijk dat de gloriestoel mensen weer met beide benen op de grond zet.

 40. Sueigilera zegt :

  @Bokkepoot,
  Toch is één en ander kuis gefilmd, want je ziet niets. 😆

 41. Bokkepoot zegt :

  “Ik wil het natuurlijk zelf ook graag zien, dat doden worden opgewekt. Dus ik sta ook te trappelen en te popelen om daarin uit te stappen, en ook mensen mee te nemen en een stuk onderwijs daarover te geven; dus die uitdaging ligt er op dit moment.”

  Hij heeft het nog nooit gezien, maar staat al wel te trappelen om anderen daarin mee te nemen en te onderwijzen…. wellicht laat hij hier toch wel erg duidelijk zien waar het hem uiteindelijk om gaat. Of ben ik dan te cynisch?

  ——

  Maar goed, hier dan nog even een nuchtere kijk op de zaak van onze godsdienstpsychologe Joke:

  “Stel dat je mensen kunt opwekken, ook dan hebben ze niet meteen het eeuwige leven, dan gaan ze gewoon weer dood.”

  En bedankt, Joke! 😀

 42. mafchauffeur zegt :

  @Bokkepoot: wat weet een Godsdienstpsychologe nou af van Dodenopwekken. Zo zegt ze dat het ook in Amerika niet gebeurd is. Was ze erbij toen Tyler die negen doden opwekte? (het kan ook zijn dat de teller inmiddels hoger staat, in dat geval excuses)

  Je kunt het gewoon niet uitstaan dat Plat de Bijbel serieuzer neemt dan jijzelf. 😉 😉 😉

 43. Bokkepoot zegt :

  @Sueigilera

  Eh … ja, en DIE context had zelfs IK er deze keer nog niet in gezien, he! :mrgreen:
  Zal de volgende keer beter opletten welk zinsgedeelte ik markeer. 😉

  Ging mij om de grap dat deze jongeman zo enthousiast bezig is dat hij onbedoeld bloot legt dat het hele bidden erbij geen drol uitmaakt. Hilarisch en eigenlijk ook wel aandoenlijk.

 44. Bokkepoot zegt :

  @pknbroeder

  Tis wel duidelijk dat de gloriestoel mensen weer met beide benen op de grond zet.

  Letterlijk of figuurlijk, dat doet er even niet toe…. :mrgreen;

 45. mafchauffeur zegt :

  @Bokkepoot: klopt ook. Het gaat niet om het bidden, maar om het geloof van de bidder en om de Kracht van God. Dat bewijst broeder Reggie hiermee.

  Dat is geen grap, dat is het Koninkrijk van God in actie. De grap is hooguit dat jij de verkeerde conclusie trekt en het hilarisch vindt. 🙂

  Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat er na het gelijkpraten gelijkbidden van de benen het zondaarsgebed wordt gebeden, al dan niet opgelezen van een spiekbriefje. Het is dan gewoon praktisch dat de passant dan al een korte introductie heeft gehad tot het verschijnsel bidden. Dat verlaagt de drempel.

 46. Bokkepoot zegt :

  @maf

  Ontroerend ook om te zien hoe deze dames zijn aangeraakt. Geheel tot inkeer gekomen, nog nabevend van de grote daden Gods welke ze zojuist hebben aanschouwd.

 47. John zegt :

  @Oscar de Tweede.

  Ja, dat is zo. Al is een podoloog geen officiële plek om dat te doen. Een podoloog behándelt mensen doorgaans voor de gevolgen van ongelijke benen. Verder gaat een podoloog alleen over voeten. Maar aangezien ik dit jaar weer heb gewandeld in Schotland op vakantie heb ik in de voorbereiding (dus in februari) weer eens met een podoloog afgesproken om mijn wandelschoenen na te laten kijken, en of ik met oefenen nog ergens op moest letten, omdat ik voorgaande jaren na 150 km wandelen last had van de rechterbuitenkant van mijn rechtervoet. Een podoloog kan daar goed naar kijken namelijk en je tips en advies mee geven. Aangezien ik een week later naar Almere zou gaan voor de Gloriestoel heb ik hem gevraagd of hij een afwijking in mijn stand kon zien, wat zou impliceren dat ik ongelijke benen heb. Hij zei dat hij de plankjesmethode kon toepassen, en dat hebben we gedaan. Er was een verschil van zo’n 0,3 cm, wat ruim binnen de normale marges valt. Pas vanaf 2cm zullen podologen een verhoogde hak voorschrijven.

  En op je tweede vraag: nee, ik zag geen enkele reden om daarna terug te gaan om het nog eens te laten meten.

 48. henkjan37 zegt :

  @ Jooohhhnn

  Aaaaa…nu komt de aap uit de mouw…je had dus wel beenlengteverschil

  Waarschijnlijk zul je er deze keer in schotland achterkomen dat je linkerbeen ineens een paar centimeter te lang is getrokken.

 49. Bokkepoot zegt :

  @John

  Er was een verschil van zo’n 0,3 cm. (…) Nee, ik zag geen enkele reden om daarna terug te gaan om het nog eens te laten meten.

  Ja, hallo zeg! Je had daar ff een beenlengteverschil van 3 (drie!!) millimeter, welke door Plat toch overduidelijk wordt weggebeden, en meneer is vervolgens te bedonderd om opnieuw naar de priester te gaan om dit geweldige wonder te laten ontkrachten bevestigen?

  En dan moet ik de rest van je kritiek nog serieus nemen? 😯

 50. Bokkepoot zegt :

  “Groei ….. groei!…. been groei uit! …. groei uit, NU!… GROEI!…… grrrroei!…… groei!…..

  Waarom zet hij niet gewoon een bandje op?
  Kan ‘ie zich ondertussen nog beter concentreren bij het manipuleren vasthouden van die schoenen voeten.

 51. Im Gegenteil zegt :

  De immer opdringerige (en beterwetende) evangelisatiedrang gaat zo ver dat bijna iedereen een beenlengteverschil krijgt aangepraat. Zouden ze ook kunnen snappen dat er ook veel mensen zijn zonder beenlengteverschil? 1 man in het filmpje had ondanks dat vermeende beenlengteverschil nergens last van en je merkt duidelijk dat de gloriestoeler dat maar moeilijk kan accepteren (vanaf 15:23).

  Wat ook heel typisch gristelijk is, is het zelf ingesproken cd’tje dat de cursisten van de workshop voor 10 euri aangesmeerd krijgen (vanaf 13:10)

  Typisch dat kritische geluiden als aanvallen van de “vijanden” worden afgedaan. En in eigen kring zal dit men aandikken als iets van SATAN zijnde. Dit zwart-wit denken (dus zonder grijs gebied of nuance) typeert radicale gelovigen die alles vergeestelijken en zowel verblind als verdwaasd hun eigen geloof belachelijk maken. Met dit soort gristenen valt dan ook zeer moeilijk te praten.

 52. mafchauffeur zegt :

  @John:

  Er was een verschil van zo’n 0,3 cm

  Geeft niet John. We houden toch van je. Ook al heb je gelogen over je gelijke benen.

  En op je tweede vraag: nee, ik zag geen enkele reden om daarna terug te gaan om het nog eens te laten meten.

  Kijk, dat klinkt al een stuk gloriestoeleriger. Waarom zou je na een nulmeting een meting doen ter bevestiging van het verrichte wonder?

  *mompelt iets over pot, ketel en whisky*

 53. Wilfred zegt :

  @Maf: lol 🙂 🙂

 54. mafchauffeur zegt :

  @Im Gegenteil: dat die man meldde geen last te hebben zegt helemaal niets. Veel alcoholisten ontkennen ook dat ze een drankprobleem hebben. En soortgelijke reflexen komen ook volop voor bij seksverslaafden, religieuzen, spotters en mensen met ongelijke benen. :mrgreen:

 55. Wilfred zegt :

  @Maf: En bij bestuurders die een jaarrekening moeten publiceren… 😉

 56. mafchauffeur zegt :

  @Wilfred: onbegrijpelijk dat de Belastingdienst dergelijke bestuurders niet keihard aanpakt. Ik kan mij niet voorstellen dat hun IB aangifte klopt, om maar wat te noemen. 😈

 57. Wilfred zegt :

  @Maf: Tsja, maar wat wil je met die kleinere overheid? 😉

 58. mafchauffeur zegt :

  @Wilfred: horizontaal toezicht werkt nu eenmaal niet bij vertikaal gerichte mensen. 😉

  Met de opbrengst van het aanpakken van giftendoorsluisambi’s kun je de sluiting van wel twee belastingkantoren voorkomen. 🙂

 59. Vinegar zegt :

  Vanaf 17:00:
  So disturbing!!!!!!!!!!!!!!!!!

 60. Vinegar zegt :

  En dan nog wat: Ronald Plat weet niet eens wat de Qu’ran over Jezus (Isa) zegt. Wat een blunder zeg!!!

 61. Vinegar zegt :

  En waar precies in de bijbel spreekt Jezus lichaamsdelen toe?

 62. Wilfred zegt :

  @Maf: Je kunt ook gewoon zoals Arie Slob vragen stellen over het voorkomen van disproportionele gevolgen voor de Noordelijke Provincies en meewerken aan een akkoord om je zin te krijgen… 😉

  Verticaal gerichte mensen zijn idd niet onder HT te brengen. Ik vrees dat ze onder geen enkele vorm van T te brengen zijn… 😦

 63. John zegt :

  @henkjan37

  En dat is dus het mooie aan een beenverlengingswonder! Aangezien ieders benen los van elkaar groeien heeft iederéén beenlengteverschil!! Niemands benen zijn namelijk even lang. Dus als een Gloriestoeler dit op straat tegen iemand zegt, zal hij altijd gelijk hebben. Hallelujah! 😉

 64. mafchauffeur zegt :

  Dat wordt a.s. donderdag vroeg opstaan voor de godsdienstpsychologe die beweert dat in Amerika geen doden worden opgewekt:
  http://www.blogtalkradio.com/braewyckoff/2013/10/24/trisha-trosclair-mother-raises-man-from-the-dead

  Donderdagochtend 5:00 Nederlandse tijd vertelt Trisha Trosclair er live over op de radio.

  De interviewer heeft psychologie gestudeerd en zal dus echt wel door hebben of mevrouw Trosclair de Gave van Overdrijving heeft of niet. 😉

 65. Oscar de Tweede zegt :

  @John Zoet: de nameting had de vaststelling kunnen zijn van de onzin die de Gloriestoelers verkondigen. Hoewel jij zelf wel aangeeft, dat de vaststelling d.m.v. de plankjesmethode een niet zo’n sterke, zeg maar zwakke, zeg maar onbetrouwbare methode is. En daarmee kom je wat mij betreft niet erg sterk over in het filmpje.

  Even over de methode die onze Gloriestoelbroertjes (jakkie!!) hanteren. De stoel: klein zitvlak. Ze houden de benen horizontaal door de hak/hiel in hun handen te houden. Let op dat woord: horizontaal. Het gewicht van de benen, dat ze in hun handen houden, zal een kilo of wat zijn. Dat is een verticale kracht, tegen de zwaartekracht in. In ieder geval een kracht die een stuk groter is dan de geringe kracht, die nodig is om het been in horizontale richting een centimetertje of wat te verplaatsen. De zitter merkt die kracht/beweging niet, omdat de onderkant van zijn bovenbeen niet “schuurt”; het zitvlak van de stoel is immers klein. Voila: het wonder verklaard.
  De uitdaging, om de Gloriestoelonzin te ontmaskeren, is om ze het wonder te laten doen met de benen schuin omhoog. Dan wordt het aardig sjorren en dat zullen ze niet kunnen maskeren. Of, proef 2: zittend met de beide benen rustend op een matras (of op de straat o.i.d)., de Gloriestoelers met de handen onder de hak/hiel, maar de rug van hun handen moet dan wel op de matras rusten (of op de straat/ruwe tegels o.i.d.: dan schuurt het lekker!) .
  Ik kwam op deze experimenten, nadat ik gisteravond een lekke achterband heb geplakt van mijn fiets. De fiets van 15 kg een meter optillen (om hem op zijn kop te zetten) vergde aardig wat meer inspanning dan de fiets een metertje verrijden. Verticale kracht versus horizontale kracht.
  Doen we nog een bakkie, Gloriestoelers?

 66. Oscar de Tweede zegt :

  Dat lachje steeds op het gezicht van Plat. Bakkie! “Nee, ik ga niet naar de kerk. Daar zijn ze onbetrouwbaar.” Lachje. Enz.
  Weet je wie ook vrijwel altijd met zo’n lach op hun sm, eh, gezicht zitten? Schoolbegeleiders. We werden uitgenodigd door de schoolbegeleiders om hun visie te horen op het onderwijssysteem (lachje). Dat deugde niet (lachje). Hoewel alle leerkrachten wel altijd erg hun best doen (meewarige blik richting luisteraars). Maar het kan zo veel beter (lachje). En daar gaat het deze avond over (lachje). Het klassikale systeem gaat verdwijnen, nee, moet verdwijnen (triomfantelijke blik). En de begeleiders gaan daarbij de scholen helpen (lachje, nederig de borst vooruit).
  Oscar steekt zijn vinger op: “Gaat het echt die kant uit?” Een meewarige blik, exclusief voor hem. Ja! het gaat echt die kant op (lachje, rondkijken). Oscar zegt: “Als ik het goed begrijp, zijn jullie tegen klassikaal/frontaal lesgeven.” Oscar begrijpt het! Ja, daar zijn ze fel tegenstander van. Oscar krijgt een lachje en een knikje: goed zo, jongen. “Maar eh”, “Toe maar, zeg het maar.”
  Oscar: “Maar jullie hanteren dus in de strijd tegen klassikaal onderwijs op dit moment toch ook een klassikale/frontale vorm? Dat snap ik dan niet.” Ineens waren alle lachjes op, die avond.

 67. mafchauffeur zegt :

  Toch valt het Plat te prijzen dat hij zich niet alleen richt op beenverlengingen en doden opwekken. Waar het in de docu heeft over een “ideetje van God”, heeft hij op FB oog voor de “ideetjes van Satan”:

  Kijk, dit is het ware gezicht van Brussel, waar we met zijn allen een paar maanden per jaar voor werken en waar onze belastingcenten naar toe gaan. Als we nu nog niet wakker worden!

  http://ejbron.wordpress.com/2013/10/19/eu-heropvoedingskamp-voor-andersdenkenden/

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3?hc_location=stream
  Weliswaar is kan het een aantrekkelijke gedachte zijn dat de EU heropvoedingskampen opricht voor a.n.t.i.s.e.m.i.e.t.e.n., dat ook homofoben en anti-feministen een gerede kans lopen te worden opgesloten is andere koek.

  Dan moet zelfs de 4e Musketier ondergronds. 🙂

 68. beervis zegt :

  Ik vind het verhaal van Plat zo achterlijk. Mensen die hem hebben gevolgd en zich misbruikt voelen achteraf zijn zelf verantwoordelijk. Alleen een iq van onder de 80 of mensen die een leven daarvoor alleen in de rimboe hebben doorgebracht, heb ik begrip. Als ik ooit een Platvolger tegen kom, ga ik hem/haar elfenpoeder proberen te verkopen en eventueel magisch water waar jezus ooit over heeft gelopen.

 69. afolus zegt :

  @beervis

  Als ik ooit een Platvolger tegen kom, ga ik hem/haar elfenpoeder proberen te verkopen en eventueel magisch water waar jezus ooit over heeft gelopen.

  Je hoeft geen gewiekste verkoper te zijn om met dergelijke types en die geweldige door jouw omschreven koopwaar binnen de kortste keren goed op weg te zijn om miljonair te worden…

  Sjabba 😀

 70. beervis zegt :

  @afolus
  Zodra het een beetje loopt zijn er aandelen te verkrijgen. Zo prijzen hem steeds meer.

 71. John zegt :

  @OScar de Tweede

  Dan heb je niet goed gelezen: de plankjesmethode is dé betrouwbare methode om beenlengteverschil te meten. Ik heb nergens gezegd dat dat geen betrouwbare methode is.

  Zie:

  Klik om toegang te krijgen tot Meten%20van%20beenlengteverschil.pdf

  Bij mij volstond één plankje nog niet eens, omdat één plankje 0,5 cm dik is. Met andere woorden: het verschil dat ik heb is minder dan 0,5, hetgeen ruim binnen de normale marges valt. Met andere woorden: ik heb géén, tot een verwaarloosbaar, verschil van beenlengte. Ik ben één van die 15% wiens afwijking kleiner is dan 2 cm! En toch vonden ze het bij De Gloriestoel nodig om voor me te bidden en een genezing te claimen. Ook toen ik aangaf geen enkele klacht te hebben in mijn rug of benen. (Mijn voetklachten bij het wandelen kwamen door de smalle zooltjes in mijn wandelschoenen, nieuwe zooltjes erin, probleem opgelost). Verder is het niet aan mij om te bewijzen dat hun claim onwaar is (dat heb ik al gedaan door het filmpje waarin Navayo Leeuwin aan iemands schoenen loopt te trekken) maar is het aan hun om te bewijzen dat hun claim waar is.

 72. John zegt :

  de nameting had de vaststelling kunnen zijn van de onzin die de Gloriestoelers verkondigen.

  Aan nameting van wat? Van een verwaarloosbaar verschil?

 73. John zegt :

  Voor Oscar de Tweede nog even een samenvatting van de feiten, want het verhaal hierboven zou natuurlijk ook weer dubbel opgepakt kunnen worden:

  1. Werkelijk iedereen (!) heeft ongelijke benen. Onderzoek heeft uitgewezen dat onze boven- en onderbenen, links en rechts, niet allemaal op hetzelfde moment dezelfde groei doormaken.
  2. Deze verschillen zijn doorgaans slechts enkele millimeters, en het overgrote deel van de mensen heeft hier geen enkele last van.
  3. Pas vanaf 2 cm verschil of meer heeft men kans op lichamelijke klachten.
  4. 85% van de mensen heeft 1,5 cm of meer, maar ook hier hoeft dat nog niet met klachten gepaard te gaan.
  5. Als ik zeg dat het verschil bij mij slechts 3 mm was, dan zit ik ergens onderaan de groep. Het verschil is volstrekt verwaarloosbaar. Oscar de Tweede vindt kennelijk dat ik mezelf dan ook nog eens moet nameten om te kijken of die 3mm niet minder is geworden. Volslagen onzin en volstrekt overbodig. Een podoloog noemt 3mm verschil overigens gewoon dat je gelijke benen hebt. Zo noem ik het sindsdien dus ook.
  6. Dit ‘medische feit’ wordt door Gloriestoelers misbruikt. Als zij zeggen dat mensen ongelijke benen hebben, hebben ze per definitie gelijk. Dat ze bij mij konden zien dat ik een verschil had door me op een stoel te zetten en de streepjes op m’n schoen te vergelijken slaat nergens op. Op die manier valt niet te zien dat iemand ongelijke benen heeft, laat staan met zo’n miniem verschil als bij mij.

 74. mafchauffeur zegt :

  @John: en de voltallige medische sector roept in koor: Amén!! 🙂

  En de Gloriestoelers ook, want zij kunnen nu zeggen dat je gelogen hebt en dus tóch ongelijke benen hebt. 👿

  Of hád, want ik ben even kwijt of ze voor je gebeden hebben of niet. O nee laat maar, bidden is niet persé nodig, weet ik inmiddels. Maar je hebt nadien niet laten nameten of je nog steeds 0,3 cm verschil had of dat ze inmiddels gelijk zijn geworden. En had je het laten nameten, dat was het maar de vraag geweest of je in staat was geweest om officiële meetrapporten te tonen. Of nog erger, je benen zijn wél door de zalving het gebed gelijkgebeden maar na het schrijven van je demonische kritische artikelen op GG ben je je genezing kwijtgeraakt. :mrgreen:

  Zucht.

  Toch blijf ik het een geniaal idee vinden, ook al is het misschien niet van God. 😉

 75. Oscar de Tweede zegt :

  @ John Zoet: Op het filmpje zeg je (5:23): Ik ben bij de podoloog geweest en ik heb gelijke benen. Nu zeg je, en terecht, dat heul veul mensen ongelijke benen hebben. Ook jijzelf. Jij brengt in het filmpje iets anders in (en zeg maar als ik het verkeerd interpreteer) om de onzin van de Gloriestoel aan te tonen. Tja, als je zelf al met een onnauwkeurigheid begint, kan ik jou voor de voeten werpen dat je meer bezig bent met de balk in het oog van een ander dan de splinter bij jezelf (of is het andersom). Je methode is, wetenschappelijk gezien, ook door het niet laten verrichten van een nameting, discutabel. Dat is wat ik bedoel.
  Wat betreft de plankjesmethode: inderdaad, die is goed, althans, indien goed en nauwkeurig toegepast. Ik kom dus terug op mijn eerdere uitspraak.

 76. engel zegt :

  @Oscar,

  Vind je niet dat de onzin van de Gloriestoelers groter is dan de onnauwkeurigheid van John?

 77. Oscar de Tweede zegt :

  @engel: In het filmpje start JZ met de mededeling: Ik heb gelijke benen, want podoloog enz. Ik kom bij Gloriestoel en daar zeggen ze: benen ongelijk.
  Ergo: Gloriestoel jokt.

  (En overigens zie ik niet met 100% zekerheid, dat ze met een vinger aan het been trekken. Ik vermoed het en ik vermoed dat JZ dat ook vermoedt).

  Engel: op die wijze doet JZ zowat hetzelfde als Gloriestoelers. Iets beweren zonder onderbouwing.
  Tja, ik vind dat een zwakke, onwetenschappelijke redenatie van JZ.

  En voor het overige ben ik van mening, dat je de onzin van de Gloriestoel gerust stevig op de hak mag nemen. Maar blijf ook kritisch op jezelf. That’s all.

 78. John zegt :

  @Oscar de Tweede

  Je mag van mij kritisch zijn om het kritisch zijn, maar kom dan wel met zinnige argumenten. Een podoloog noemt een verschil van 3mm gewoon ‘gelijke benen’. Einde discussie.

  Nu zeg je, en terecht, dat heul veul mensen ongelijke benen hebben.

  Ook dat heb ik niet gezegd, dus je leest nogmaals slecht. Ik wil je best bepaalde dingen uitleggen, maar niet als je laat blijken dingen slecht te lezen. Ik heb gezegd dat niemand gelijke benen heeft, nu doe jij het voorkomen alsof er mensen zijn met exact gelijke benen. Kun je nu weer teruggaan naar punten die er écht toe doen?

 79. John zegt :

  Of ben jij zo’n type die bij een opdracht 2 even lange stukjes hout moet pakken en ze dan met een microscoop gaat opmeten net zolang totdat je 2 stukjes hout hebt gevonden die exact even lang zijn? Dan wens ik je veel succes. Als je maar genoeg getallen achter de komma gaat zetten zul je waarschijnlijk nooit 2 stukjes hout vinden die exact even lang zijn. Of meet je ze dan op met een meetlat en concludeer je dat ze maar 3mm verschillen en dat dat goed genoeg is? Vooral als je een marge hebt van 2 cm? In de volksmond, en zelfs professionals zoals de podoloog, noemen dat gewoon ‘gelijk’.

  Maar voor de rest: als jij er graag over valt, ga je gang.

 80. Bokkepoot zegt :

  @Oscar

  Ik weet niet hoe perfect symmetrisch jij in elkaar zit, maar tenzij je machinaal in elkaar geflanst bent, is het de vraag of je überhaupt ook maar ergens twee gelijke lichaamsdelen hebt. Het enige ‘discutabele’ aan John in deze is juist dat hij twee akelig gelijke benen heeft.

  En ik zou graag het gezicht van de podoloog willen zien als John na een weekje terug komt om de boel nog eens te laten checken… :mrgreen:

 81. mafchauffeur zegt :

  @ruub: als je kinderen die heksenboeken uit hebben, is dit misschien wat: http://www.dekaft.be/online-boekhandel/Dit-been-is-korter.html

 82. mafchauffeur zegt :

  Toch is het niet zo dat Gloriestoelers tegen de klippen op beweren dat iedereen een beenlengteverschil heeft en dat dit per definitie lichamelijke klachten geeft.

  Vanmiddag in Woerden geweest met de gloriestoel. Er was een groepje jongeren waar 2 van de 4 ongelijke benen hadden. Die werden weer recht. Maar bij die andere 2 waren hun benen gelijk. Maar ze wouden toch een wonder zien dus San en Michael hebben gebeden dat de benen ongelijk werden en dat gebeurde. Een heel groot stuk haha, hij stond helemaal scheef. Dit is bij 3 jongeren gedaan. Daarna is alles weer gelijk gebeden natuurlijk. Het was gaaf. Dank U Jezus. U deed het. Niet wij. En owja, ook nog voor 0 benen. die stonden daarna kaarsrecht haha.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/01/09/acteur-hakim-traidia-op-de-gloriestoel/

  Heel Bijbels trouwens, Paulus verwees er al naar in 1 Kor.10 vs 12: “Laat daarom iedereen die denkt dat hij stevig overeind staat oppassen dat hij niet wordt scheefgebeden.”

 83. Oscar de Tweede zegt :

  @JZ: zeer onterechte reacties! Maar: wat je zegt. Ga je gang.

 84. rob zegt :

  @Oscar

  Om de profetische gaven van de gloriestoelers echt 100 % te testen had John moeten vragen hoeveel centimeter God precies heeft laten aangroeien.

  Dat beenlengteverschil heeft iedereen. Daar is iedereen het over eens.
  Het is dus een volkomen veilige profetie, om tegen elke voorbijganger te zeggen dat God ze wil genezen van ongelijke benen.

  Zoiets als profeteren dat er na regen zonneschijn komt 🙂
  Briljant bedacht van ze.

 85. engel zegt :

  De vraag is hoe Gloriestoelers 3 millimeter beengroei bij John met het blote oog hadden kunnen constateren. Ik kom daar daar niet uit. Maar in geloof proclameer is dat John’s benen even lang zijn.

 86. TommyLee zegt :

  Mijn oren zitten niet even hoog aan mijn kop, ik moet de poten van mijn bril altijd even scheef zetten voor die past. Zou het schelen in mijn gehoor als ze gelijk zaten. Even langs gaan bij die gloriejongens zeker.

 87. bramvandijk zegt :

  @John
  Mooi gesproken in de docu. Je komt hier liever over dan in zombibi 😉

 88. Boktor zegt :

  Ik vind het zo laf dat ze mensen niet gelijk vooraf zeggen wat hun werkelijke uitgangspunt is. Beetje liegen en om de hete brei heen draaien en pas bij het ‘bidden’ komt opeens de naam van Jezus voorbij.

  Ik zou me beetgenomen voelen. Letterlijk en figuurlijk.

 89. Boktor zegt :

  Plat wordt door handhavers gewezen op de noodzaak tot het hebben van een standplaatsvergunning met mededeling dat hij dit makkelijk kan googelen. In een later opgenomen interview zegt Plat te twijfelen er inderdaad een vergunning nodig was.

  Ik heb maar even voor hem gegoogled, en ja dat is nodig.

 90. Im Gegenteil zegt :

  @Oscar de Tweede & mafchauffeur & andere gloriestoelers

  Wat een ongelooflijke blinde POEPERDS zijn jullie zeg. Alle zogenaamde tekorten in beenlengte (en de genezing) stelt men (zoals engel recentelijk nog opmerkte) MET HET BLOTE OOG vast! Hoe dom is dat? Iedereen met ook maar enkele hersencellen in het hoofd, weet dat zoiets niet nauwkeurig of betrouwbaar kan zijn. Volgens mij heeft JZ meermaals voldoende onderbouwd waarom deze beenverlengingen niet deugen.

  Maar eigenlijk is het aan jullie, die de zogenaamde genezingen luidruchtig claimen, om eens een keer FATSOENLIJK aan te tonen dat er ueberhaupt een wonder gebeurt. Maar we weten allemaal dat dit niet gaat gebeuren, want jullie zullen WARS VAN DE REALITEIT wonderen blijven zien op plekken en bij mensen die er niet zijn. Daarom is discussie met dit soort radicale gristenmensen eigenlijk zinloos.

  Dat mensen hun eigen geloof te KAKKEN zetten, mogen ze zelf weten, maar dat ze tegenover (zieke) mensen LIEGEN dat ze genezen zijn en valse hoop geven is werkelijk MISSELIJKMAKEND! Als God werkelijk had bestaan, dan had hij ze ter plekke verpulverd met een blikseminslag.

 91. Ruud zegt :

  @Im Gegenteil
  International Caps Lock Day was gisteren.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Caps_lock#International_Caps_Lock_Day

 92. mafchauffeur zegt :

  @IG: wat maakt het nou uit hoeveel millimeter het beenlengteverschil precies is. Het gaat erom dan de klachten die door het verschil waren veroorzaakt, worden weggenomen. En dan is het gewoon logisch dat je de benen meteen gelijk maakt, anders is het dweilen met de kraan open.

  Dat verreweg de meeste mensen een beenlengteverschil hebben maakt het nog niet “normaal”. De gretigheid waarmee Jezus op straat benen gelijkmaakt bewijst dat het niet Zijn wil is dat benen ongelijk blijven. 🙂

 93. jan hartman zegt :

  zullen zij al eens hebben gebeden met iemand die een geamputeerde been heeft? Ik stel de vraag hier maar weer eens, want ik krijg geen antwoord van de glorie stoelers, misschien dat zij hier eens willen reageren.

  Geamputeerde benen totaal aangroeien met of zonder gebed zou toch geweldig zijn?

  Ben trouwens heel serieus!

 94. John zegt :

  @jan hartman

  Ja, dat hebben ze. Zie het volgende curieuze facebookbericht:

  http://tinypic.com/r/34ijkfo/5

 95. Henny Snijder zegt :

  % Jan Hartman,
  Er werd gebeden voor een man die een onderarm mistte. Ronald Plat schreef op zijn Facebook dat er ineens een vinger uit die arm groeide. Het genezingsproces was in werking gezet zo schreef hij….

  Nou ja kan je voorstellen dat de hallelujah’s en de amens niet van de lucht waren. Maar achteraf bleek dat dat vingertje er al vanaf zijn geboorte zat….!!

 96. Henny Snijder zegt :

  O Jan hartman, nóg 1:
  Ronald Plat: “We waren een paar weken terug aan het kickstarten in Emmen met Torben. Ik was op pad met een jongeman. Komen we twee echtparen tegen, waarbij een man met een kruk liep. Ik zei: “Kom, laten we deze man arresteren”. Bleken het Duitsers te zijn en mijn Duits komt niet verder dan “ein, zwei, polizei”.

  Affijn, hij gaf volgens mij aan pijn in zijn knie te hebben. Ik leg mijn hand onder de knie en ik dacht: Wat is dit onderbeen hard. Die Duitsers hadden ondertussen dikke pret. Hij trok zijn broekspijp omhoog. Bleek ik gebeden te hebben voor een kunstbeen….. Ik dacht alleen maar: Waar is hier de nooduitgang?

  Uiteindelijk heb ik gebeden dat zijn been weer zou aangroeien. Het waren ook christenen en ze konden het erg waarderen. Maar ja, bidden voor een kunstbeen… Die gekke Hollanders ook!”

 97. John zegt :

  @jan hartman

  Samenvattend: Les 1 van De Gloriestoel-cursus “hoe heb ik altijd gelijk” luidt dan ook: ongelijke benen genezen altijd instant. Dat zie je aan de streepjes op iemand zijn schoen. Bij geamputeerde ledematen treedt er altijd een ‘genezingsproces’ in werking. Met andere woorden: genezing is niet instant, maar zou mogelijk in de toekomst plaats kunnen vinden. Mits je natuurlijk wel blijft geloven in die genezing, want anders kun je je genezing nog verspelen ook. Ben je uiteindelijk toch niet genezen? Dan heb je kennelijk niet genoeg geloof gehad.
  De Gloriestoeler heeft altijd gelijk.

  Oh ja, en geef Ronald Plat je geld want je kunt de economie niet vertrouwen.
  *wachtend wat Goedgelovig met deze laatste hint doet*

 98. afolus zegt :

  @John
  Als de tijd daarvoor rijp is… 😜

  Trouwens die Plat die bad voor een persoon die een onderarm miste..
  Wat een heerlijke tekst als je je slachtoffer meegeeft een streepje op de arm te
  zetten, zodat je zelf kunt zien dat het wonder werkelijk plaatsvindt.

  Here Jezus, welk een sukkel!

 99. engel zegt :

  @John,

  De Gloriestoelers gaan de hele economie overnemen. Dit is ook een plan van hen. Ze zoeken 1 miljoen mensen die mee willen doen.

  http://www.nieuwe-gulden.nl/

 100. jan hartman zegt :

  @ afolus,

  je bid voor de sukkel…….

  @John,
  ja glorie stoelers hebben altijd gelijk, zijn immers simpele zielen!

  @Henny Snijder
  ja is ook zo heb ik gelezen/gehoord dat zij baden voor die kunstbeen,

  is ondertussen een kunstige been geworden mag ik aannemen!

  als je alles zo leest en hoort van de gloriemensen, dan wordt er een flinke chaos aangericht bij de mensen, die zij aanspreken. het is diep triest.
  staat totaal haaks op de Waarheid van de Bijbel.

 101. mafchauffeur zegt :

  @engel: inmiddels heeft Roelof Speelman op Twitter aan Emile Ratelband gevraagd of hij iemand weet die het initiatief wil overnemen.

  Ik zeg: een gevalletje amputatie-aangroei. Het proces is in werking gezet en vervolgens hoor je er nooit meer iets van. 😉

 102. jan hartman zegt :

  @engel………van ruilen komt meestal huilen…….

  ik heb nog twee fietsen staan, opknappers……..ruilen voor een nieuwe binnen en buitenband……(heren fiets) geen banden die goedkoop zijn, nee banden van goede kwaliteit…….

 103. mafchauffeur zegt :

  Overigens zijn er wetenschappers die de mogelijkheden van een zelfreparerend lichaam onderzoeken:
  http://www.wetenschap24.nl/programmas/labyrint/labyrint-tv/2013/september/Het-zelfreparerende-lichaam.html

  Zou God de axolotl hebben geschapen met het oog op de Gloriestoel?
  http://www.artis.nl/ontdek-artis/dieren/axolotl/

 104. Henny Snijder zegt :

  @Jan Hartman, u zegt: “als je alles zo leest en hoort van de gloriemensen, dan wordt er een flinke chaos aangericht bij de mensen, die zij aanspreken. het is diep triest.
  staat totaal haaks op de Waarheid van de Bijbel.”

  Wat mij verbaasd is dat dat er vanuit Nederland maar heel weinig voorgangers zijn die zich hier openlijk tegen uit spreken. Ik heb vorige week de conferentie “Strange Fire” van John MacArthur zo goed mogelijk proberen te volgen en toen dacht ik: “waarom heeft Nederland niet zulke mannen die zich echt uit willen spreken? Maar ja, ik ben bang dat maar heel weinig zich hier aan durven te branden.

 105. mafchauffeur zegt :

  @jan hartman:

  als je alles zo leest en hoort van de gloriemensen, dan wordt er een flinke chaos aangericht bij de mensen, die zij aanspreken. het is diep triest.

  Zou het? Heb jij een voorbeeld van iemand die aangesproken is door een Gloriestoeler en daardoor schade heeft opgelopen?

  Ik bedoel dan serieuze schade. Lachstuipen of de hik tel ik niet mee. 😆

 106. engel zegt :

  @Henny,

  De enige die zich hier vroeger tegen uitsprak was Willem Ouweneel (Het domein van de slang). Maar nu zit hij er tot zijn nekharen zelf in. Het kan raar lopen. Weinig mensen met principes in dit land.

 107. engel zegt :

  @maf,

  Ik herrinner me nog dat Ratelband de partij Leefbaar Nederland wilde (zou) overnemen. Dat was gelijk het einde van die partij.

 108. Henny Snijder zegt :

  Ja wonderlijk he Engel. Over Ouweneel was ik niet eens zo verbaasd maar toen Jan Sjoerd Psterkamp ook die koers ging varen terwijl hij daarvoor notabene zelf een prachtige studie had geschreven over manipulatie in de gemeente, toen begreep ik er helemaal niks meer van.

 109. Henny Snijder zegt :

  Nu weet ik ook wel dat je je niet polulair maakt als je waarschuwingen geeft over zulke predikers. Ik had er laatst 1 in de chatruimte die waarschijnlijk een bericht op mijn forum had gelezen en hij sprak me prive aan in de chat. Maar ik antwoorde niet snel genoeg volgens die persoon en hij/zij zei: dat ik dus geen tijd voor God wilde vrijmaken. Ik heb er smakelijk om gelachen want ik was nog met meerdere mensen in gesprek en sja, dan moet je soms wel eens op je beurt wachten …

 110. jan hartman zegt :

  @ Henny Snijder,

  Ik probeer om daar waar de Waarheid van Gods Woord, niet gebracht wordt, in gesprek te gaan met die prediker, die de waarheid te kort doet. In mijn directe omgeving ga ik gesprekken aan. En zo af en toe hier op een site als deze!

  @mafchauffeur,

  ik heb nog geen mensen ontmoet, die een ontmoeting hebben gehad met een glorie stoeler, Ik heb wel emails gehad van mensen die “schade” hebben opgelopen door “gebedsgenezers/ bevrijdings gebeden. Zelfs persoonlijke gesprekken gehad met mensen, die nare ervaringen hebben gehad.

  In mijn omgeving zijn de glorie stoelers nog niet geweest…..( wie weet komen zij een keer)

 111. Bokkepoot zegt :

  mafchauffeur: Heb jij een voorbeeld van iemand die aangesproken is door een Gloriestoeler en daardoor schade heeft opgelopen?

  jan hartman: Ik heb wel emails gehad van mensen die “schade” hebben opgelopen door “gebedsgenezers/ bevrijdings gebeden. Zelfs persoonlijke gesprekken gehad met mensen, die nare ervaringen hebben gehad.

  Tja…. ‘gebedsgenezing’ en ‘bevrijdingspastoraat’ is natuurlijk andere koek dan zo’n gezellige gloriestoelsessie. Ik ben zelf ooit een keer ‘vrijgebeden’ van ‘demonische invloeden’. Zwaar traumatisch en meteen ook definitief mijn laatste keer dat ik mezelf in kerkverband blootgaf.

  Bij de gloriestoel spat de simpelheid en het ‘wie-hou-je-nou-voor-de-gek’ gehalte er zo vanaf dat ik me niet kan voorstellen dat dit op emotioneel vlak schade zal aanrichten. Echter, iemands krukken afpakken en tegen doktersadvies in zeggen dat ze gewoon verder kan lopen is natuurlijk wel linke soep.

 112. Henny Snijder zegt :

  @ Bokkepoot,

  Er was laatst een spirituele beurs in Harderwijk waar ook gloriestoelers aan meewerkten he? Ik denk dat ze op straat ook niet zoveel schade aan kunnen richten maar wél op zulke beurzen enzo.

 113. Bokkepoot zegt :

  @Henny Snijder

  Zou goed kunnen! Kan me er niet zo veel bij voorstellen, maar dat kan aan mij liggen. Mijn indruk bij al die gloriestoelers die ik bij deze reportage en in andere filmpjes langs zie komen is dat het nou niet direct van die hele… hoe zal ik het netjes zeggen… evenwichtige persoonlijkheden zijn – als je begrijpt wat ik bedoel. Volgens mij trekt dat ook bepaalde mensen aan. Mensen die op zo’n gloriestoel plaats nemen zijn óf onwetend (zoals dat meisje met hoofdpijn dat tijdens het bidden al een gezicht trekt van ‘mijn god, hoe kom ik hier zo snel mogelijk weer vandaan’, iets wat overigens totaal niet door Plat wordt opgepikt) óf ze zoeken het juist op. Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat een evenwichtig persoon met een gemiddelde intelligentie, die weet waar de gloriestoel voor staat, daadwerkelijk serieus op die stoel plaats neemt en gelooft dat er daadwerkelijk wat gaat gebeuren.

  Sommige mensen geloven in spoken of in kabouters – door ze in dat geloof te bevestigen raken ze mijns inziens niet per definitie verder beschadigd. Echter, zoals gezegd, lichamelijke schade kan op deze manier wel makkelijk aangericht worden.

  Ik maak me ook eigenlijk meer zorgen om de gloriestoelers zelf, en dan met name de goedbedoelende meelopers die in deze onzin worden meegetrokken.

 114. mafchauffeur zegt :

  @jan hartman: als je er zeker van wilt zijn dat je geen Gloriestoelers tegenkomt moet je naar een attractiepark in het oosten des lands gaan. 😉
  http://www.avonturenpark.nl/nl/pretpark/park/heksendoorn.html

 115. Jan Hartman zegt :

  @ Bokkepoot,

  Ik maak me ook eigenlijk meer zorgen om de gloriestoelers zelf, en dan met name de goedbedoelende meelopers die in deze onzin worden meegetrokken.

  Ja, dat is ook mijn gedachten gang,
  koning gloriestoeler, ach die duikt wel onder in zijn cijfertjes….
  maar de bekende meelopers, dat is mijn “zorg”. Als de zeepbel uit elkaar spat, komen zij met een harde knal in de werkelijkheid.

  Zij lopen rond zonder herder, dwalende. Mijn oproep aan hen is om vooral Gods Woord in alle eenvoud te gaan lezen, zodat zij de Herder persoonlijk gaan volgen.

  @mafchauffeur, in het winkelhart van veendam ben ik hen nog niet tegen gekomen…….zal ik er voor gaan bidden dat zij de gloriestoel eens neer gaan zetten in mijn omgeving? Nee bidden is ook niet nodig, als zij hier mijn reactie lezen, komen zij wellicht op het idee, laten we opgaan om daar glorie te brengen…….

 116. DfTg zegt :

  Het zou fijn zijn dat de Gloriestoel ook eens in Veelerveen zou komen. Ik denk dat er hier heel wat boeren met ongelijke benen zijn, o.a. door ongelukken met landbouwmachines. Dus Platje, wanneer zien we jou aan deze kant van de wereld?

 117. Oscar de Tweede zegt :

  @Allemaal: Waar kan ik de agenda vinden voor de komende optredens van de Gloriestoel? Ik wil er dolgraag mee kennis maken!

 118. mafchauffeur zegt :

  @Oscar de Tweede:
  Planning gloriestoel november:

  9 november Bolsward (waarschijnlijk)
  15 november Almere
  16 november Buitenpost Friesland
  22 november kickstart Capelle
  29 november Bijlmer Amsterdam

  https://www.facebook.com/groups/395291467220732/

 119. Jan Hartman zegt :

  @ DfTg

  Zullen zij wel weten waar veelerveen ligt?

  Misschien is het een optie om hen uit te nodigen, om in het winkelhart van Vlagtwedde te komen………( kom ik daar ook naar toe, ik heb mijn roots daar liggen)

  @ mafchauffeur dank voor de agenda…….( mijn woon/leef gebied staat nog niet op de planning) zouikhentegenhoudenmetmijnnuchteregeloof?)

 120. De Dichter zegt :

  Mooie eerlijke docu, maar hoe haal je iemand die hiermee betrokken is geraakt op andere gedachte?

 121. jan hartman zegt :

  @ De Dichter,

  Naar de mens gesproken een “hopeloze” zaak……..in ieder geval, probeer ik zolang het mij is gegeven, er op te wijzen dat men het Woord van God in de volle context moet gaan lezen.
  Ik zie ook in mijn directe omgeving dat men, met alle respect gesproken, weinig kennis heeft van het Woord en daar door vrij gemakkelijk alles aanneemt wat er verkondigd wordt.
  Ik ervaar helaas wel dat je daar door “alleen” komt te staan…..

 122. Henny Snijder zegt :

  Toch moeten wij onze mond niet houden @Jan Hartman. Ik moet zovaak denken aan de tekst uit Ez. waarin God op zoek is naar mensen die voor Hem op de bres willen staan. Zelf wijs ik al jaren op het forum op misleidingen. Het is misschien een druppen op een gloeiende plaat, maar al zou er maar 1 op andere gedachten worden gebracht dan zou ik al dankbaar zijn.
  Jezus stond ook alleen. Zovelen keerden zich van Hem af. En ik denk dat wij ook hierin een voorbeeld mogen nemen aan Hem.

  Wat mij trouwens op viel in het verslag over de Gloriestoel was dat Ronald Plat zei dat satan hem met rust liet omdat er toch geen eer bij hem te behalen was. Ook zoiets tegenstrijdigs want satan zal altijd proberen een ingang te vinden als wij onze wapenrusting niet goed aanhebben. Ik denk eerder dat satan hem met rust laat en denkt: bij die man laat ik lekker doormodderen met het onzin wat hij allemaal verkoopt.

 123. jan hartman zegt :

  @ Henny Snijder,

  nee, we moeten onze mond niet houden en steeds heen wijzen op de volle waarheid van Gods woord. Zolang ik leef wil ik Hem volgen en Hem trouw blijven. Dwars door strijd heen. We moeten immers de goede strijd van het geloof strijden!

  Een mooie opmerking van je: Ook zoiets tegenstrijdigs want satan zal altijd proberen een ingang te vinden als wij onze wapenrusting niet goed aanhebben. Ik denk eerder dat satan hem met rust laat en denkt: bij die man laat ik lekker doormodderen met het onzin wat hij allemaal verkoopt.

  Ja hij zal blijven doormodderen met alle onzin………..zelfs denk ik dat een grote menigte meer en meer gaat afwijken van de Bijbelse Waarheid. Immers de Here Jezus zegt het zelf, zal Ik nog geloof vinden als Ik terug kom!
  Mensen verstaan de gezonde leer niet meer……de gezonde leer is nog altijd de Weg van het Kruis. Door het Bloed van de Here Jezus worden mensen behouden.

 124. mafchauffeur zegt :

  De Gloriestoel past wel degelijk wetenschappelijke principes toe. Net als de reclamewereld en de Islam. En terecht. Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? 😉

  Herhaling is de moeder van het geheugen. Door veel te herhalen blijft iets hangen in de gedachten van mensen.

  Het is wetenschappelijk bewezen dat een nieuwe gedachte door herhaling gedurende tenminste 28 dagen oude mindsets verdringt en vervangt.

  De reclame wereld maakt handig gebruik van dit principe. De moslims gebruiken dit principe door dagelijks teksten uit de Koran uit een minaret te laten schallen.

  Het principe werkt ook bij Gods Woord. God had dit principe al opgeschreven namelijk. Geloof komt door het horen van het uitgesproken Woord. Door op het Woord te mediteren en het continu uit te spreken, landt het in je hart en wordt je mindset vernieuwd.

  Daarom herhaal ik vaak dezelfde boodschap dat iedere wedergeboren Christen de zieken kan genezen, doden opwekken en demonen uitdrijven. Daar kwam ie nog een keer. En straks wordt het gewoon en wandelen we er allemaal in….

  https://www.facebook.com/ronald.plat.3?fref=ts

 125. Jan Hartman zegt :

  Complete dwaling, zijn uitspraken staat haaks op het Woord van God.

 126. mafchauffeur zegt :

  @Jan Hartman: en Deuteronomium 6 dan?

  Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten. Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat. Draag ze als een teken om uw arm en als een band op uw voorhoofd. Schrijf ze op de deurposten van uw huis en op de poorten van de stad.

  Stel je nou eens voor dat Plat dit gaat verkondigen. Armbandjes, hoofdbanden, deurpostaccessoires en aanplakbiljetten voor op de stadspoort billboards bij de invalswegen. Zou je dat toejuichen of reageer je dan nog steeds net zo? 🙂 😉

  Overigens ben ik wel benieuwd naar het wetenschappelijk onderzoek dat uitkomt op genoemde 28 dagen. 😉

 127. Jan Hartman zegt :

  @Mafchauffeur,

  Daarom herhaal ik vaak dezelfde boodschap dat iedere wedergeboren Christen de zieken kan genezen, doden opwekken en demonen uitdrijven. Daar kwam ie nog een keer. En straks wordt het gewoon en wandelen we er allemaal in….

  De koning gloriestoeler stel zich boven de God van de Bijbel……, met zijn uitspraak, zoals hierboven geschreven…..wij zullen zieken genezen etc…….gisteren raasde er een storm, ach ook de glorie koning is een stofje, slechts een klein mensen kind……..

  Oja, deuteronomium zal hij niet lezen denk ik, want met zijn verkondiging heb ik tot nu toe nog niets/weinig gehoord of gelezen dat hij uitlegt waar het mis ging en we in een gebroken wereld leven……

  maar ja aan de ene kant zie ik hem en zijn glorievolgelingen er toe instaat om bij de invalswegen gaan staan plakken, zoals je schreef………

  De intentie waar het omgaat, zoals God het heeft bedoeld, het wonder van het Kruis, (
  De wijsheid van de wereld en van God, lees verder 1kor 1 heeft de koninggloriestoeler helaas niet begrepen)

%d bloggers liken dit: