PKN wil christelijke game GTA5

pkn5De Protestantse Kerk in Nederland heeft een nog onbekende gamestudio de opdracht gegeven om een christelijke variant van het populaire spel Grand Theft Auto 5 te maken. Volgens een woordvoerder van de kerk spelen veel christelijke jongeren het spel, “maar hier zijn wij als kerk op tegen vanwege het gewelddadige karakter.”

Voor de ontwikkeling van het spel is de Veluwe inmiddels in kaart gebracht. Naar eigen zeggen gaat het er zeer professioneel aan toe. “Van de DoorBrekers tot de Gereformeerde Gemeenten, allemaal zal je ze moeten uitschakelen om de ware kerk te kunnen stichten.”

Dankzij een anonieme bron binnen de Protestantse Kerk kunnen we al een tipje van de sluier oplichten. Het is in ‘GTA Veluwe’ de bedoeling om een kerk te stichten met uiteindelijk zoveel mogelijk aanhangers. Je gaat de strijd aan met bekende kerkelijk leiders uit allerlei (ondergrondse) kerken. Uiteraard moet je onderaan beginnen, deur aan deur zal je moeten evangeliseren om mensen te bekeren. Je moet een reputatie opbouwen door arme mensen geld te geven en te smijten met zinloze maar effectieve regels. Ook het Bijbelse ‘eten met hoeren’ komt voor in dit spel.

Anders dan in het originele spel mag men niet te werk gaan met wapens. Alleen aspecten van de geestelijke wapenuitrusting komen naar voren. Zo kan je gebruik maken van ‘het zwaard van manipulatie/machtsmisbruik’ en de ‘oogkleppen van traditie’.

De PKN hoopt met het uitbrengen van de game twee vliegen in één klap te slaan. Naast jongeren afleiden van de originele gewelddadige versie van GTA hoopt de organisatie dat ook ouderen aan de slag gaan met GTA Veluwe. “Zo raken traditionele kerkgangers weer vertrouwd met het uitdragen van het geloof en zal de kerk hopelijk weer groeien.”

Dominees en mannenbroeders van verschillende kerkenraden reageren verheugd. “Eindelijk kunnen we aansluiten bij de jeugd.” De releasedatum van GTA Veluwe is nog niet bekend. Streven is om het spel in de tweede helft van het winterwerk-seizoen op de markt te brengen. Als de game een succes blijkt te zijn zal er zeker een vervolg komen. Te denken valt aan GTA Betuwe en GTA Zeeland.

De gameplay video van de originele GTA5:

Advertenties

16 responses to “PKN wil christelijke game GTA5”

 1. mafchauffeur says :

  Nu hopen dat er ook een feature in komt die het mogelijk maakt om de samenvatting van de beste score van de week op zondag in de dienst op de beamer te laten zien. De speler kan ondertussen zijn/haar getuigenis geven, inclusief handige speeltips.

  Dat versterkt het saamhorigheidsgevoel aanzienlijk.

 2. Hendrik says :

  En vergeet GTA Urk niet. Dat wordt echt een klapper!

 3. MoonLady says :

  Hahaha, Vlieg met Mission Aviation Fellowship, vanaf vliegveld Lelykstad naar het topje van de hoge veluwe om de parkwachter te bekeren. Maar eerst moet je hem redden van een kudde wilde zwijnen. En wees op uwe hoede… Gooi niet met parels voordat alle zwijnen verslagen zijn! Natuurlijk moet u die parels wel eerst verzamelen door collectes te houden in de 7 gereformeerde kerken op je missie-pas. 😉

 4. Wilfred says :

  @GG:

  “Van de DoorBrekers tot de Gereformeerde Gemeenten, allemaal zal je ze moeten uitschakelen om de ware kerk te kunnen stichten.”

  Weten jullie zeker dat dit geen katholiek spel is??

 5. beervis says :

  In plaats van wapens waarschijnlijk gebed. Zal een trage gameplay worden.

 6. beervis says :

  Als het spel geweldloos wordt zal dat zwaard waarschijnlijk spreekwoordelijk zijn.

 7. Wilfred says :

  @beervis: Met het zwaard dat uit zijn mond komt, bestuurt men het stalen ros. Niks nieuws, kennen we ook al uit een eerdere versie van een fantasygame… 😉

 8. Boktor says :

  Hendrik zegt : 18 oktober, 2013 om 9:19 am
  En vergeet GTA Urk niet. Dat wordt echt een klapper!

  Een echte klapper zou zijn GTA Enschede waar je als ultieme missie God’s oordeel kan afroepen over een goddeloos oord door middel van een historisch realistische ramp.

  En als beloning mag je dan met een ezelskaak de overgebleven kindjes doodknuppelen. Er mag er niet een overblijven.

  Of krijg ik nu een ban? :mrgreen:

 9. beervis says :

  @Boktor

  Das God of war waar jij het over hebt. http://nl.wikipedia.org/wiki/God_of_War , http://youtu.be/WVQn-X4iB4s maar onze god is ook van de war. da klopt.

 10. Boktor says :

  Ik dacht eerder hieraan:

 11. Wilfred says :

  @Beervis: Is onze god niet van maar in de war? 😉

 12. beervis says :

  @Wilfred
  Hij denkt dat ie Pieter is (-:

 13. Im Gegenteil says :

  Dat is pas een origineel idee! En dan wil ik een Jehova’s Getuige spelen en dan met de wachttorenbijbel mensen thuis overvallen en kapotmeppen. Of als hardcore pinksterstraatevangelist het evangelie bij voorbijgangers LETTERLIJK met de bijbel door de strot duwen! En dan ook met een SUV allerlei ketters, Joden en Moslims over hoop rijden! Ik zie het al helemaal voor me! Een Geweldig spel wordt dat!

 14. Wilfred says :

  @Im Gegenteil: Ik had al wel zo’n vermoeden dat je enthousiast zou zijn! 😉

 15. goedgelovig says :

  @Wilfred: Het zou katholiek kunnen zijn.

 16. D2o says :

  Christelijke GTA5? Grand Theft Pope?