Welke website wint de Mockfish Award 2013?

mockfish2013Na een jaartje te hebben overgeslagen gaan we dit jaar weer een echte Mockfish Award verkiezing houden. Dat is onze jaarprijs voor de lelijkste gristelijke website van Nederland die traditiegetrouw tegelijk met de Webfish Award van de IKON wordt uitgereikt. Dat gebeurt op 9 november op het Kerk2013 event in Utrecht. Dat duurt nog even, maar je kunt al wel vast kandidaten aandragen!

Er zijn dit jaar drie categorieën:

1. Kerken. De allerlelijkste kerksite.
2. Organisaties. De slechtste website van een gristelijke organisatie.
3. Particulieren. De slechtste particuliere gristelijke website.

Gristenen hebben al sinds de beginjaren van het internet een bijzondere gave: zij zijn bij uitstek goed in het in de lucht houden van lelijke websites. De website van de Dwaze Schare is geïnspireerd op dit unieke retrogristelijke webdesign.

De Mockfish Award is een verwijzing naar de monkfish, de lelijkste vis ter wereld, ook wel zeeduivel genoemd, die gelukkig heel diep in de oceaan, ver weg van de bewoonde wereld leeft, net als monniken en andere wereldvreemde gristenen. To mock betekent de spot drijven met, en dat doen we op deze site graag. De Mockfish Award 2013 is dus de prijs voor de lelijkste, gruwelijkste, meest dodelijk saaie of volstrekt kansloze gristelijke website van Nederland.

Kandidaten kunnen worden aangemeld door een comment te plaaten onder dit bericht. Vermeld duidelijk de link van de site met een korte aanbeveling waarom jij vindt dat deze site de prijs verdient. Nomineren kan tot uiterlijk 31 oktober. Uit alle inzendingen zal de redactie een selectie van de beste kanshebbers maken, waarop vervolgens begin november kan worden gestemd. De lezers van Goedgelovig bepalen wie er uiteindelijk wint.

Traditiegetrouw kijken we ook nog even naar de gemockten van twee jaar geleden. Hebben de winnaars hun website inmiddels verbeterd? De Immanuel Gemeente Almere heeft haar retrogristelijke webdesign stug volgehouden, de site is dan ook een waar kunststukje. Op Eindtijd Informatie Web vind je nog steeds een apocalyptische opmaak en lettertypes. David Sörensen van Real-Life is de enige die zijn leven iets heeft gebeterd. Hij is weer begonnen met Facebooken, maar omdat hij zijn LifeLetter-pagina in een drastische bui had opgedoekt is deze nu ingepikt door een andere partij.

De aanmelding is geopend! Houd er wel rekening mee dat sites die de Mockfish Award al eens hebben ontvangen hem niet nog een keer kunnen winnen. Maar er zwemmen meer dan genoeg kanshebbers op het web rond.

Advertentie

98 Reacties op “Welke website wint de Mockfish Award 2013?”

 1. mafchauffeur zegt :

  Ik dacht gisteravond even dat GG dit jaar zélf een gooi wilde gaan doen naar de Mockfish, met die stuiterende sterretjes.

 2. KAAS! zegt :

  Deze kwam ik laatst tegen. Prachtig!

  http://www.deark.nu

 3. Benach zegt :

  Cathegorie 3: http://www.oordconsult.nl

  Alleen al voor de opmaak, niet de inhoud, zou je je moeten insmeren met zonnebrandolie factor 30.

 4. mafchauffeur zegt :

  @KAAS!: stijlvol hoor. En vooral heerlijk up to date.

  Eerstvolgende wandelingen

  20 kilometer
  Zaterdag 26 januari 2013. Vertrek om 08.30 uur vanaf De Ark.
  De route is nog niet bekend.

  Mogelijk is de webmaster op 26 januari verdwaald en sindsdien vermist.

 5. rob zegt :

  @Kaas en Maf

  Hohoho, met jullie commentaar op de Ark

  Er staat een verwijzing naar een andere website, waar al het nieuws wel op staat, en waar misschien ook nog te lezen valt hoeveel schapen er teruggekeerd zijn van de wandeling 🙂

  Op 6 januari 2013 is deze nieuwe website van de Protestantse Gemeente te Hoofddorp geïntroduceerd. Voor trouwe bezoekers betekent dit wellicht een korte zoektocht en hopelijk een zo’n kort mogelijk gewenningsproces. Als websiteredactie hebben wij geprobeerd de site te moderniseren zodat deze weer voldoet aan de eisen van de tijd. We hebben zoveel mogelijk informatie geactualiseerd. Echter zeker de eerste weken kan het voorkomen dat u nog niet alles kunt vinden wat u graag wilt. Laat het ons alstublieft weten! Een website is tenslotte dagelijks te actualiseren en we doen dat graag.

  Kijk toch eens, wat een gemotiveerde kerk om juist NIET in aanmerking te komen voor de Mockfish.

 6. rob zegt :

  @benach

  AUWWWWW, je hebt niets teveel gezegd 🙂

 7. rob zegt :

  Deze is een mix van mooie rustige lay-out en een hyperactieve banner waar je scheel van wordt.
  Ze weten hoe het moet maar kunnen het toch niet laten om je te willen imponeren met een snelle spetterende bewegende banner die om de paar seconden met gierende banden wisselt van beeld.
  Kaas zou er jaloers op worden 🙂

  http://www.levendesteenministries.nl/

 8. Sueigilera zegt :

  Categorie 3: http://www.franklinterhorst.nl/

  Deze zeer genuanceerde site geeft uitstekende informatie over de eindtijd, Israël en de wereldpolitiek. Wat in het verborgene wordt besproken door wereldleiders, komt Franklin ter Horst onmiddellijk ter ore. Gelukkig weet hij hoe de wereld in elkaar zit, van begin tot eind. Hij zal het u duidelijk maken met liefde en compassie (vooral voor zijn Palestijnse medemens), daarbij beschikkend over een theologische kennis die nog niet is overtroffen.

  De welkomstpagina bestaat uit een vriendelijk zwart met uitnodigende rode letters. Na de begroeting weet je dat je in goede handen bent. Nu zal je eindelijk weten hoe Gods plan met Israël wordt uitgevoerd. Na de nacht komt de dag, dus klik je vlug op de blauwe letters die onderaan staan. De dag is een woestijn met een korrelige sjofarblazer. Dan volgen een paar verzen uit de bijbel met daaronder een overzichtelijke lijst. De tabel is goed gestructureerd. Het verdeeld doorwrochte bijbelse artikelen van de rest. Genoeg leesvoer voor de komende dagen. Frank Ouweneel is er niets bij. Helemaal onderaan staan de nieuwsbrieven met de laatste profetische inzichten van de heer Ter Horst.

  Bedek je hoofd met een aluhoedje en bekeer je, want Hij komt!

 9. hollander zegt :

  Deze jaren 70 look lijkt mij toe aan een restyling… .Maar nog even wachten ,er valt nog een prijs te verdienen!

 10. zeepkistt zegt :

  De nhoud van onderstaande website in zeer boeiend, en wellicht ook wel een Goedgelovig-artikel waardig, maar ook de opmaak is boeiend.

  Gelukkig is de maker erg bescheiden over zijn webmaster kwaliteiten: Hier sta ik, ik kan niet anders. Zo waarlijk helpe mij God almachtig.

  Daarnaast een stel schitterende KeyWords zoals theologie audio preken audiopreken reformatie rechtvaardigmaking Nederland luther huntington kohlbrugge kerken Vaak komt het erop neer dat alle besproken onderwerpen en personen volledig afgebrand worden, en de hel wordt beloofd. Arminiaan, Pelagiaan en Goedgelovige Refomassa zijn de favoriete scheldwooren. Helaas komt Goedgelovig.nl niet in de berichtgeving voor.

  http://www.derokendevlaswiek.nl/

 11. hollander zegt :

  Die van kerkvandenazarener.nl ,bedoel ik.

 12. zeepkistt zegt :

  De mooiste keyword was overigens antipapisme. Vergeet ik net die te plakken.

 13. mafchauffeur zegt :

  Helaas mag déze website niet meedoen, want niet Nederlands.
  http://www.dokimos.org/ajff/
  Hoewel ook dit niet meer dan een soort Ark-portal is, doorklikken naar de nieuwe site is behalve aan te raden ook zo ongeveer het enige nut.

  Wel apart trouwens dat @Wilfred links onderin door het beeld rent.

 14. Sueigilera zegt :

  @mafchauffeur,
  Na een epileptische aanval heb je de Heer hard nodig. 😉

 15. rob zegt :

  @Maf

  Bravo, waar heb je die lelijkste vreselijkste verblindende website in godsnaam opgeduikeld 🙂
  Die steekt absoluut met kop en schouders boven alle websites uit. Dat durf ik direct te zeggen.
  Misschien wordt het tijd om de regels te versoepelen 🙂

 16. mafchauffeur zegt :

  @zeepkist: zeer boeiend zeg je? Mwah. Smaken verschillen. 😉

  Onder de “2012 Pers- & vragenrubiek” het artikel “Homohuwelijk Van der Staaij-Rutte”:

  Van der Staaij zou ook een gedoogpartner van de Nazi’s geweest zijn, aangezien de SGP abortusmoord ziet als een meningsverschil en geen abortusverbod eist, maar pleit voor een van God vervloekt abortuslimiet. Wie meeheult met de vijanden van Christus is zelf een brute vijand van God en Zijn heilig Woord. Ook Dijkgraaf speelt als een bastaard-christen mee op het SGP-toneel en schroomt niet om de Naam des Heeren veelvuldig te misbruiken. Zijn spotrede op de zogenaamde residentiedienst is daarvan een keihard bewijs (zie: SGP-spotboef Dijkgraaf).

  Volgens Rutte zijn er geen “onderhandelingen” met Van der Staaij gevoerd in zijn dienstauto, maar wel heel duidelijk is openbaar gekomen dat de dienstauto van Rutte als huwelijks-limousin fungeerde tussen Rutte en Van der Staaij. Van der Staaij heeft reeds echtbreuk gepleegd jegens de ware godsdienst, en echtgenoot Rutte maakt er geen punt van om met de reeds gescheiden politieke mevrouw C. van der Staaij in het huwelijksbootje te stappen. Van der Staaij voelde zich intens gelukkig met het nieuwe huwelijks-FEIT, want het was stralend mooi weer, zei hij desgevraagd, maar desondanks is zijn witte trouwjurk met de bloedspetters bevlekt van het onschuldig vergoten bloed van 40.000 geaborteerde kinderen op jaarbasis.

 17. ruub zegt :

  Vooral de wervende kracht achter deze websites spreekt mij aan:

  1. http://www.gg-moriakerk.nl/
  2. http://www.dedeursittardgeleen.nl/

 18. Sueigilera zegt :

  @rob
  Mijn profetische gevoel zegt dat er in het buitenland ook soortgelijke prijzen worden uitgedeeld zoals de mockfish award. Dat daar lijstjes van zijn. Dat mafcauffeur goed kan googlen. En wie zoekt zal vinden. zoek maar eens op “worst christian websites”. 🙂

 19. ruub zegt :

  @Maf
  Rest van de dag vlekken voor m’n ogen, je wordt bedankt.

  Toevoeging aan m’n lijstje: Pinkstergemeente Emmanuel in Zoetermeer
  http://members.ziggo.nl/h.t.tan/

  Heerlijke animated gifjes én ook nog eens frames.

 20. zeepkist zegt :

  @mafchauffeur

  Prachtige Reviaanse stijl toch?

 21. mafchauffeur zegt :

  @ruub: sorry.

  Leuk linkje trouwens naar “onze zendelingen in Indonesië” op die Emmanuelsite. 😉

 22. mafchauffeur zegt :

  @zeepkist: subtiel, inderdaad. 🙂

 23. goedgelovig zegt :

  @mafchauffeur: Stuiterende sterretjes? Hebben we iets gemist?

 24. ruub zegt :

  @Maf
  Ik moet erbij zeggen: die gemeente heeft inmiddels ook een nieuwe site. Ze zijn alleen vergeten de oude te redirecten of te verwijderen, waardoor ‘ie nog steeds als eerste resultaat omhoog plopt als je via Google zoekt op Pinkstergemeente Emmanuel.

 25. vertue4 zegt :

  Heb al een tijdje niet meer meegedaan, maar deze moet echt even gezien worden, ook omdat ze in Uitdaging adverteren. Alleen al om de naam zouden ze minstens genomineerd moeten worden:

  De Evangelische eindtijdspace

  Hun benadering is heel crossmediaal:
  Site 1: http://eindtijdspace.startspot.nl/
  Vergeet ook hun youtube-kanaal niet: http://www.youtube.com/user/eindtijdspace
  Site 2: http://profetische-visioenen.jouwpagina.nl/

  Deze sites horen bij de profeet Benjamin Cousijnzen – Gods eenvoudige dienstknecht en ware eindtijdprofeet.

  Argumenten voor nominatie:
  – Site 1 heeft een Jezusplaatje met de tekst: the best christian website.
  – Paart retro-design met crosmediale benadering.
  – Banners en plaatjes bevatten pareltjes van evangelische retro-cliche’s als bazuintjes, duiven, vloekende kleuren, diverse titels met leestekens waar ze niet horen.
  – Alle bekende thema’s komen aan bod: eindtijd, conspiracy, gered worden,
  – Alles op één pagina, kilometers scrollen.
  – Een stortvloed aan links in iedere mogelijke taal.
  – Zelfstartende muziekjes.
  – Een google-zoekknop halverwege de pagina
  – Een zelfverklaarde profeet met waanzinnige visioenen en een zichzelf wegcijferende adept met een lieve stem.
  – Passende advertenties (relatienu.nl; gratis flirten)
  – Zoekvensters halverwege de pagina.
  – Hebreeuwse transliteraties overal tussendoor.

  Een motiverende quote:

  The Book Ruacha Jeshu Shalom! It is in the Netherlands and Engelisch (50,-Euros)*Every word and letter has been passed by God’s messenger angels who come in the name of Yeshua Hamasiach almighty Jesus Christ, Benjamin Cousijnsen write everything down word for word and passes it to the wide world!

 26. mafchauffeur zegt :

  @GG: kijk maar bij de Homo’s (https://goedgelovig.wordpress.com/2013/10/14/homos-niet-welkom-in-evangelie-gemeente-utrecht/#comment-180896) en bij de Aardbeving (https://goedgelovig.wordpress.com/2013/10/01/aardbeving-treft-westkust-amerika-op-3-oktober/#comment-180907)

  Gelukkig hield het vannacht op.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/10/01/aardbeving-treft-westkust-amerika-op-3-oktober/#comment-180916

  Er stond ineens een ster met de tekst “vind ik leuk” bij elke reactie. En dat moest allemaal ingeladen worden (bibberend, want vrij traag). Je kon ze nog aanklikken ook. Als het lukte om raak te mikken. 🙂

 27. mafchauffeur zegt :

  @ruub: als anno 2013 de meeste nominaties moeten komen van uitgefaseerde websites is er in twee jaar veel ten goede veranderd! 🙂

 28. ruub zegt :

  @Maf
  Njaa, er zijn er nog zat hoor. http://www.holypassion.nl/ bijvoorbeeld.

 29. goedgelovig zegt :

  @mafchauffeur: Dat waren wij in elk geval niet. De meest waarschijnlijke verklaring is dat WP.com een nieuwe functie heeft toegevoegd en de default op ‘aan’ heeft gezet en later (zoals het hoort) op ‘uit’.

 30. mafchauffeur zegt :

  @ruub: dat is een nepsite. Althans, ik kan mij niet voorstellen dat onderstaande tekst waargemaakt wordt. En ook niet dat een kerk erover liegt. 😉

  De Holy Passion Church is een gemeente waar iedereen welkom is en meetelt. Of je nu jong of oud bent, single of getrouwd en welke huidskleur je ook hebt. Het maakt ons ook niet uit of je al jaren naar de kerk gaat of er nog nooit binnen bent geweest. Juist die mix van mensen maakt de kerk zo’n bruisende, spannende plek om te zijn. Dat willen we graag zo houden en daarom mag je bij de HPC lekker jezelf zijn!

 31. ruub zegt :

  @Maf
  En de Levend Woord gemeente in Linschoten dan? Is die volgens jou ook nep?

  http://www.powerkerk.nl/

  Met name het fotoalbum is echt geweldig 🙂

 32. Gerald zegt :

  @ruub

  Het fotoalbum is echt geniaal. What you see is what you get.

 33. mafchauffeur zegt :

  @ruub: nee, dat is zéker geen nepsite. Die zeggen tenminste duidelijk waar het op staat.
  http://www.powerkerk.nl/Wat%20geloven%20wij.html

  Wel weer eentje met een doodlopende link naar hun zendelingen.

 34. Sueigilera zegt :

  @Autumn,
  Wat is je motivatie? Ik vind die website nog niet zo slecht. Je weet meteen wat het doel is en alles is behoorlijk overzichtelijk.

 35. AC zegt :

  Lastig kiezen. Maar ik ga voor deze website: http://www.gk-boornbergum.nl/nieuw/pagina2.html

 36. ruub zegt :

  Nog twee dan en dan houd ik er echt mee op.

  1) http://egputten.nl/ – Een website die groot opent met “Geen actueel informatie aanwezig op dit moment”, verdient alleen daarom al een nominatie, maar de olijke kleurtje, gifjes, verschillende fonts, diverse scrolbalken in beeld en frames, maken het helemaal af.

  2) http://www.vegzeist.nl/
  Een menu in een frame waarin de letters grappig gaan ronddraaien als je er met je muis overheen gaat. Pagina’s als ‘mooie gedichten’ links naar ‘diverse leuke’ websites waarin het ‘gheheim van de wereldgeschiedenis’ wordt onthuld. Dan rest er maar 1 vraag: waarom heeft GG dat allemaal niet?

 37. elziax zegt :

  Oh, wat jammer dat alleen Nederlandse websites mee kunnen doen. Anders was deze hier niet te verslaan: een combinatie van martialistisch-dreigende taal met een epilepsie veroorzakend design. Klikken op eigen risico: http://www.dokimos.org/ajff/

 38. mafchauffeur zegt :

  @ruub: nog eentje om het af te leren?
  http://www.evangelischegemeentehelmond.nl/

  Niet spectaculair, geen bewegende dingetjes. Maar wel uiterst saai, op de gruwelijke kleurstelling na. Maar die is dan ook wel erg.

 39. Dutch Hermit zegt :

  Gelukkig. Ondanks het feit dat ik mijn site aardig verkracht heb, zie ik dat ik vooralsnog weinig kans maak op het winnen van de Mockfish. Andere getoonde sites zijn nog veel dramatischer 🙂

 40. mafchauffeur zegt :

  Die egputten heeft wél een WEBfish-waardige agenda! 🙂
  http://egputten.nl/agenda/?weekoffset=0&maandoverzicht=

 41. John zegt :

  Over de Mockfish gesproken. Hoe zou het eigenlijk zijn met winnaar-van-4-jaar-geleden Hero de Jong van het onvolprezen http://home.hccnet.nl/h.de.jong/ ?

  Volgens mij heeft hij zich terug getrokken uit het publieke leven. Dat lijkt me wel beter voor hem, dat hij zichzelf wat meer in bescherming neemt.

  Ook fascinerend: Luuk Koelman die in aanraking komt met Hero de Jong (echt waar!):

  http://www.koelman.com/2003/te-knap-voor-de-kerk/

 42. ruub zegt :

  @Maf
  Die is goed he 🙂

  Maar de agenda van de Powerkerk is ook sterk hoor: http://www.powerkerk.nl/Agenda2.html

  Wordt nog een spannende strijd.

 43. ruub zegt :

  @Maf
  Die Vrije Evangelie Gemeente in Zeist heeft wel weer een pagina waarop groot staat “Liever Goedgelovig dan gelovig” (http://www.vegzeist.nl/index.html?/column%20sk_goedgelovig.htm). Wellicht dat dit nog pluspunten oplevert bij de selectie van de finalisten.

 44. Sueigilera zegt :

  In categorie 2:

  http://www.naarhouse.nl/

  Motivatie: Ze willen een heleboel van me. Ik moet bidden, ze financieel steunen of zelfs vrijwilliger worden, maar wat krijg ik er voor terug?

  1. Lege agenda, lege webpagina zelfs

  2. Nieuws, waarin wederom wordt gevraagd te bidden, ze financieel te steunen en mee te werken. Dan kom je er achter dat je verder kan klikken naar actueel nieuws. Dat nieuws gaat vooral over openen en sluiten van kantoren en het verschijnen van het contactblad dat 1-3 keer per jaar uitkomt.

  3. Die gratis vakantie in hun banner, actie is op 13 januari begonnen, tot hoelang duurt die actie? is daar nog nieuws over? voorlopig heeft hij maar 159 van z’n 50000 supporters en dat in krap 10 maanden. Duurt de actie dan (50000/159)*10 maanden=3145 maanden = 262 jaar. En dan pas de verloting?

  4. Activiteiten worden uitgelegd, maar wanneer zijn die activiteiten? Zie 1.

  Hetgeen waar het eigenlijk om draait, de satanische muziek, komt niet duidelijk naar voren. De website is erg gedateerd. Juist hier moet de informatie duidelijk, praktisch en actueel zijn. Hoe zit het met de tegenwoordige muzikanten? Als ik mijn geld aan een organisatie schenk, wil ik zeker weten dat ze van de hoed en de rand weten. Misschien weten ze er wel meer van, maar dan moeten ze dat laten zien op hun website. Mag ik nog naar Frans Bauer? 🙂

 45. Bokkepoot zegt :

  @Sueigilera

  Mag ik nog naar Frans Bauer?

  Nee.

 46. Sueigilera zegt :

  @Bokkepoot,
  Dat bedoel ik, wil jij geen vrijwilliger worden bij Naar House? 😉

 47. Bokkepoot zegt :

  @Sueigilera

  Dat bedoel ik, wil jij geen vrijwilliger worden bij Naar House?

  Nee.

 48. mafchauffeur zegt :

  Dit is zoals het hoort. 1 pagina. Met horrorplaatje. En korte wervende teksten. Maar zonder uitgebreide menu’s en verdere opsmuk.
  http://www.baptistenijmuiden.nl/
  Wel lastig dat er om 19:00 steeds geen dienst is.

 49. Bokkepoot zegt :

  Hopelijk kan je de benodigde informatie vinden, anders kan je de webmaster altijd even emailen.

  Ja.
  Nee, precies. 🙄

 50. mafchauffeur zegt :

  Kijk @ruub, alweer een nepsite! 😉

  Salem is een evangelische gemeente waar iedereen welkom is en meetelt. Of je nu jong bent of oud, single of getrouwd en welke huidskleur je ook hebt. Het maakt ons niet uit of je al jaren naar de kerk gaat of er nog nooit binnen bent geweest. Juist die mix van mensen maakt de kerk zo’n bruisende, spannende plek om te zijn.

  http://salemwageningen.nl/

  Zoek de verschillen.
  <blockquote<De Holy Passion Church is een gemeente waar iedereen welkom is en meetelt. Of je nu jong of oud bent, single of getrouwd en welke huidskleur je ook hebt. Het maakt ons ook niet uit of je al jaren naar de kerk gaat of er nog nooit binnen bent geweest. Juist die mix van mensen maakt de kerk zo’n bruisende, spannende plek om te zijn. Dat willen we graag zo houden en daarom mag je bij de HPC lekker jezelf zijn!
  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/10/15/welke-website-wint-de-mockfish-award-2013/#comment-180973

  Voor de Plagiaatfish Award.

 51. Bokkepoot zegt :

  @maf

  Zoek de verschillen.

  Dat lijkt me duidelijk.

  De Holy Passion Church is een evangelische gemeente waar iedereen welkom is en meetelt. Of je nu jong bent of oud, single of getrouwd en welke huidskleur je ook hebt. Het maakt ons niet uit of je al jaren naar de kerk gaat of er nog nooit binnen bent geweest. Juist die mix van mensen maakt de kerk zo’n bruisende, spannende plek om te zijn. Dat willen we graag zo houden en daarom mag je bij de HPC lekker jezelf zijn!

  Salem is een evangelische gemeente waar iedereen welkom is en meetelt. Of je nu jong bent of oud, single of getrouwd en welke huidskleur je ook hebt. Het maakt ons niet uit of je al jaren naar de kerk gaat of er nog nooit binnen bent geweest. Juist die mix van mensen maakt de kerk zo’n bruisende, spannende plek om te zijn. ‘s Zondags is er om 10:00 uur een kerkdienst in de Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9. Doel is steeds dat je daarin iets van God ervaart, dat je meer leert over Hem en dat je leven erdoor verandert.

 52. Dutch Hermit zegt :

  Die baptisten in IJmuiden hebben wel een disclaimer, maar je kan er niet op klikken. Ik weet nu dus nog steeds niet waar ze me voor willen waarschuwen *frustratie*

 53. mafchauffeur zegt :

  @Bokkepoot: 🙂

  Ik snap het al. De ene wil het graag bruisend en spannend houden, de ander niet.

 54. HGK zegt :

  Ernstige kerkelijke sites:
  http://www.holypassion.nl/ (en door klikken, wat een rare kleurencombi)

  Dit is ook een leuke: oude website: http://www.rafaelgemeentesion.nl/ (de site komt te vervallen) en de nieuwe(die eigenlijk ernstiger is) :http://www.geloofjemee.nl/

 55. Vera van Haarlem zegt :

  Hier nog een ware klassieker. Wel trouw up-to-date gehouden, dat dan weer wel.

  dekern-spijkenisse.nl

  Met als leuk detail dat het zenuwachtige pijltje precies aanwijst waar je niet moet klikken.

 56. mafchauffeur zegt :

  @GG: volgend jaar in plaats van websites eens FB-pagina’s doen?

 57. roel gelderloos zegt :

  niet zozeer vanwege slecht webdesign of zoiets, maar deze charlatan mag hier natuurlijk niet ontbreken…!

 58. mafchauffeur zegt :

  @roel: best een mooie site hoor. Met prachtige banners. Het enige wat nog ontbreekt is het jaarverslag 2011. Maar om daar nou een Award voor toe te kennen? 😉

 59. goedgelovig zegt :

  @roel: Voor de Mockfish kijken we puur naar de site zelf, niet naar de opvattingen van de persoon er achter.

  @mafchauffeur: Sociale media was twee jaar geleden wel een categorie, nu niet. We houden in principe de categorisatie van de Webfish aan, zodat de Mockfish een echte tegenprijs kan zijn.

 60. mafchauffeur zegt :

  Ook deze mag niet meedoen, want buitenlands. Maar is wel een ideetje voor de Doorbrekers zodra de nieuwbouw gereed is. 🙂
  http://www.evangelcathedral.net/

 61. mafchauffeur zegt :

  Toch wil ik deze “opgeheven site” nomineren in categorie 3.
  http://www.christenbroersenzussen.nl/index.html

  Wellicht geeft het de organisatoren nieuwe moed om hun initiatief een doorstart te gunnen.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/07/09/christen-broers-en-zussen/

 62. Steven zegt :

  Moest nog aan GG denken toen ik deze grappige instructie van Paulus aan Titus las:

  Titus 2:3 Vertel die ouwe wijven dat ze moeten stoppen met dat gezuip en geroddel.

  😉

 63. mafchauffeur zegt :

  @Steven: 🙂
  Maar dan wel volledig citeren.

  dat ze ingetogen, kuis, zorgzaam in het huishouden en vriendelijk moeten zijn, en dat ze het gezag van hun man moeten erkennen

 64. Agilhartje zegt :

  Er zijn inderdaad veel tenenkrommend lelijke kerkelijke sites maar ik vind het vooral erg dat veel sites zo SAAI zijn. Kunnen we de grijze-muis-award niet gaan instellen?

 65. Bokkepoot zegt :

  @John

  Maar dat is juist zo’n vrolijke, kleurrijke site! 😀

  Several Korean artist were shown Heaven and Hell by Jesus Christ, and told to draw on canvas what they saw, so that the world would know the destination of the unsaved.

 66. small-one zegt :

  http://www.allessalreg.com

  Prachtig kleurenpallet, moet zeker genomineerd worden!

 67. mildzacht zegt :

  http://www.devingervangod.nl/

  De voorpagina valt an sich mee, maar kijk vooral ook naar de rest van de site.

 68. Benach zegt :

  Mildzacht: bling!

 69. mafchauffeur zegt :

  Een gloedjenieuwe site die meteen mee kan dingen in categorie 2:
  http://holyrainministriearnhem.webnode.nl/

  Holy Rain Ministry was blijkbaar al “bezet”, Holie Reen Ministrie gaf ongewenste associaties met eurocommissaris Olli Rehn, dus toch maar gekozen voor Holy Rain Ministrie. 😉

  Mooie foto’s ook van Ons Team.

 70. mafchauffeur zegt :

  Ook voor categorie 2: een lastig vindbare site met kostbare informatie over hét Bijbelse muziekinstrument: De Sjofar.
  http://www.euroverzamelaar.eu/DeSjofar/instrumenten.asp

  Om onduidelijke redenen is de website verscholen achter de brede rug van Mammon.
  http://www.euroverzamelaar.eu/

  Waarschijnlijk een subtiele verwijzing naar Lukas 15:8

 71. mafchauffeur zegt :

  Eentje voor categorie 1.
  http://www.embassyamsterdam.nl/

  Geeft vrijwel geen informatie over de kerk zelf, kijkt 2 weken terug en 2 weken vooruit. De vluchtigheid van het geloof treffend uitgebeeld?

 72. jopie zegt :

  ach, hij valt nog iets mee. Maar gezien de doelgroep hadden ze iets beter hun best kunnen doen.

  http://www.studentenkerk.nl

 73. mafchauffeur zegt :

  @jopie: alleen al vanwege die obligate mockingbird adelaar goed voor een nominatie. 😉

 74. mafchauffeur zegt :

  @jopie: alleen al vanwege die Bijbelse adelaar Amerikaanse zeearend goed voor een nominatie. 😉

 75. mafchauffeur zegt :

  He dat is grappig. Het woord o.b.l.i.g.a.t.e. staat op de lijst van kwamkwammerwoorden.

 76. Dutch Hermit zegt :

  @Jopie
  Je denkt dat je bij “Begin pagina” een pagina kan gaan bouwen. Niets is helaas minder waar, je komt gewoon op de indexpagina uit. Ze beloven van alles, maar beloften nakomen: ho maar! (of ze kunnen niet spellen, dat kan natuurlijk ook;-) )

 77. mafchauffeur zegt :

  Onduidelijk of dit categorie 2 of 3 is. Ik vermoed categorie 3.
  http://www.eindeloosgelukkig.nl/
  Met een prachtige retro banner bovenin, die o.a. meldt dat de site een MSN-adres heeft: info – apenstaart – eindeloosgelukkig punt nl.

 78. mafchauffeur zegt :

  @engel: dat is geen website. Dat is een digitale erectie. 😉

 79. mafchauffeur zegt :

  Categorie 2 (hoewel onduidelijk wélke organisatie):
  http://www.stilletijd.nl/

  Met de “Tekst van de dag” als praktische vondst.

 80. engel zegt :

  Categorie 3: Een mooi verhaal (helaas een broodje aap) over een Amerikaanse Frank Ouweneel.

  http://www.galaten.com/category/home/het-bloed-van-jezus-gevonden/

 81. Mick zegt :

  Categorie 1: http://www.dedeurderhoop.nl/

  Geen informatie, geweldig saai, mooie retro opmaak

 82. goedgelovig zegt :

  Een lezer mailde nog deze bijdrage:

  Graag nomineer ik deze site voor de Mockfish Award categorie 2.
  http://www.wereldvanmorgen.org/default.htm
  Het ziet er saai uit.
  De Levende Kerk van God is ketters en fundamentalistisch tegelijk en geeft graag brochures uit, in de evangelicale wereld bestaat daar ook een lange traditie.
  Ze zijn fundamentalistisch in de zin dat ze alles proberen te onderbouwen door zinnen (uit de context) van de Bijbel.
  Tegelijkertijd is men ketters omdat er originele vindingen in staan. God is niet drie in één, nee God is een soort twee in één. Orgineel nietwaar?
  Ook zijn de Anglo-Angelsaksische volkeren afstammelingen van de tien stammen. Verder doet men aan Goddelijke genezing en ziet men zichzelf als afstammend van de apostolische Kerk. Het voelt aan als een originele en kruidige mix van diverse meningen die zich weleens doen en hebben doen gelden in het Christendom.
  Niet alleen inhoudelijk wil ik ze nomineren, natuurlijk, in de eerste plaats, om hun vreselijke design waar niets lekkers aan zit behalve een boekdesign of een low pixel vlaggetje.

  Veel plezier er mee!

 83. Martin zegt :

  Ik nomineer graag, in de categorie ‘Particulieren’, de volgende website: http://www.petersbijbelteksten.nl/ Die kwam ik vandaag tegen via Google. Dit is zo lelijk en slecht dat ik me afvraag of die niet té erg is voor een award 😮

 84. rob zegt :

  @Martin

  Het ziet er zielig uit, ik krijg er een beetje medelijden mee 😦

 85. rob zegt :

  @Mick

  Saai?
  Welnee, ik heb me echt vermaakt met de kinderpagina 🙂
  ‘Help David om alle schapen te zoeken ” 🙂
  Heel interactief.

 86. rob zegt :

  @Maf

  @engel: dat is geen website. Dat is een digitale erectie.

  🙂
  Heeft hij niet per ongeluk zijn CV op de site geknald (gewoon een beetje in de war)

 87. rob zegt :

  @Mick

  heb je al geprobeerd die schapen te vangen, het is hartstikke moeilijk 😦

 88. HGK zegt :

  @mafchauffeur

  Die site van: http://www.eindeloosgelukkig.nl/
  Is wel een oude site…laatste update vond in 27-9111 plaats :-O

 89. jan zegt :

  Zeer actueel en (heel erg) vol boeiend leesvoer: http://www.verhoevenmarc.be/

  Disclaimer : hoewel ik ook artikelen en informatie van anderen op deze site beschikbaar stel, ben ik het niet noodzakelijk eens met elk ingenomen standpunt – Hand. 17:11

 90. goedgelovig zegt :

  De sluiten de inzendtermijn. Morgen op GG de 9 officiële nominaties waarop kan worden gestemd.

%d bloggers liken dit: