Homo’s niet welkom in Evangelie Gemeente Utrecht

nietwelkomProbeer als homo maar eens een kerk te vinden waar je welkom bent. Dat valt bepaald niet mee. Eigenlijk kun je dan alleen terecht bij de vrijzinnigen. Vooruit, bij meer orthodoxe en evangelische kerken mag je weliswaar wel deelnemen aan de kerkactiviteiten, als je maar niet sekst en ambten ambieert, en als het even kan in therapie gaat. De Evangelie Gemeente Utrecht (de voormalige kerk van sekspastor Marc Angenent) gaat nog een stapje verder: daar mogen homo’s zelfs geen zaaltje huren.

In een e-mail stelt de kerkorganisatie dat het “niet wijs is” een bijeenkomst van homo-organisatie Jong & Out toe te staan. “Wij hebben een verantwoordelijkheid naar onze achterban als het gaat om ethische vraagstukken als homoseksualiteit.” De gristenen van de Evangelie Gemeente Utrecht zijn er nog niet uit of homo’s goed of kwaad zijn. Of eigenlijk zijn ze er wél uit, maar willen ze daar liever geen reuring over. Met homo’s willen ze in ieder geval geen zaken doen.

Op de website van de kerk staat dat de locatie is te huren voor onder andere bruiloften, vergaderingen en bijeenkomsten van groepen. Aan andere gelovigen en heidenen is immers geld te verdienen en dat helpt om de vaste lasten te betalen. Maar “het is ons gebouw en wij bepalen aan wie we de ruimtes verhuren,” stelt bestuurslid Paul de Vries. “Iedereen is welkom, maar homoseksualiteit is een onderwerp dat in onze achterban erg gevoelig ligt. Wij willen geen precedent scheppen en onze leden geen mening opdringen hierover.” Dus schept de kerk wél een precedent door haar leden de mening op te dringen dat homo’s in een kerkgebouw niet welkom zijn.

“Het is ook niet verstandig om een bijeenkomst van een pedofielenorganisatie te beleggen in een kinderdagverblijf,” voegt De Vries er subtiel aan toe. Heel fijn, de pedofielenkaart wordt weer eens getrokken. Wees dan een vent en trek de Godwinkaart: “Het is ook niet verstandig om een bijeenkomst van neonazi’s in een synagoge te houden.” Dat komt niet meer goed tussen de Evangelie Gemeente Utrecht en homo’s in de stad.

Het bestuur van Jong & Out reageerde, al dan niet gespeeld, “zeer geschokt” over de weigering en kijkt of er juridische stappen te nemen zijn tegen de Evangelie Gemeente Utrecht. “Dit voelt voor homoseksuelen en lesbiennes als discriminatie,” aldus woordvoerder Edith Borghuis. “En als de kerk bij haar standpunt blijft, willen we graag dat de politiek of een rechter hier een uitspraak over doet.” Wel weer een typische homoreflex om een bijeenkomst in een kerk te willen beleggen (waarom eigenlijk, neem een werfkelder of een café) en dan verbaasd te doen als je aanvraag wordt afgewezen.

Natuurlijk nam de organisatie meteen contact op met D66, de partij die hier met liefde meteen bovenop springt. Ook burgemeester Aleid Wolfsen, toch al niet echt een begenadigde bemiddelaar van homobelangen, gaat zich er nu tegenaan bemoeien.

GG heeft even op de website van de Evangelie Gemeente Utrecht gekeken. Daar blijkt dat de exploitatie van het gebouw is uitbesteed aan Zaalverhuur 7 en dit bedrijfje, dat desgewenst ook de volledige catering verzorgt, zegt op haar site (relevante tekst is door ons vet gemaakt):

services1“Het begon allemaal met een kerk die alleen gebruikt werd op zondagen. De rest van de week stond het leeg. Doodzonde vonden wij. Zo’n inspirerende locatie in de Utrechtse binnenstad moet toch voor iedereen beschikbaar kunnen zijn? Anders dan de meeste commerciële ondernemingen zijn wij niet uit op het boeken van een zo groot mogelijke winst. Het bieden van goede en eerlijke service vinden wij minstens zo belangrijk. Door goedkope zalen aan te bieden waar vriendelijk personeel nog vanzelfsprekend is. Wij geloven dat de locatie een plek moet zijn waar jij en je gasten zich thuis voelen. En wat betreft eerlijkheid: “eerlijkheid duurt het langst” zeggen ze. Dat geloven wij ook. 
Kortom, bij ons hoef je goede service niet te ‘verdienen’, je mag het gewoon verwachten.

Dat maken ze dus ondanks de lekkere locale hapjes niet waar. Het gebouw is voor iedereen beschikbaar, behalve voor homo’s. Iedereen krijgt een goede en eerlijke service, behalve homo’s. Iedereen wordt vriendelijk tegemoet getreden, behalve homo’s. Iedereen mag zich er thuis voelen, behalve homo’s.

We hebben uitbater Vincent van Geffen om opheldering gevraagd. Zijn reactie:

“Ik begrijp je vraag volkomen. Wij balen ontzettend van dit voorval en staan volledig los van dit besluit. Wij verhuren de locatie die eigendom is van de betreffende kerk en hebben hun beleid uit te voeren. In contact met Jong & Out heb ik de organisatie ook extra welkom geheten en aangegeven hun initiatief te willen steunen. Tegelijkertijd heb ik aangegeven dat niet wij als Zaalverhuur7, maar het kerkbestuur uiteindelijk het verhuurbeleid bepaalt. Wij betreuren het dat het zo heeft moeten lopen. Voor verdere vragen moet ik je dan ook doorverwijzen naar het kerkbestuur.”

We hebben het kerkbestuur ook om een reactie gevraagd, maar deze nog niet mogen ontvangen.

Advertenties

99 responses to “Homo’s niet welkom in Evangelie Gemeente Utrecht”

 1. Druifluisje says :

  Wat is een typische homoreflex?? “Wel weer een typische homoreflex om een bijeenkomst in een kerk te willen beleggen (waarom eigenlijk, neem een werfkelder of een café) en dan verbaasd te doen als je aanvraag wordt afgewezen” Hoezo stereo-“typering”

 2. Plant says :

  Waarom gaan mensen zich niet bezig houden met belangrijkere discussies? Zoals de zwarte pieten zijn racisme-discussie!

 3. mafchauffeur says :

  Dit bewijst maar weer dat homo’s vooral uit zijn op het veroorzaken van relletjes. 😉

  Wel onhandig dat op de website van Zaalverhuur7 het verhuurbeleid niet duidelijk vermeld staat. Als men gewoon transparant zou melden dat behalve homo’s dat bijvoorbeeld ook moslims, spirituele beurzen en Dwaze Schare filmavonden taboe zijn valt het allemaal een stuk beter te begrijpen.

 4. St. says :

  Als ik bij de betreffende homo-groep zou zitten, zou ik de hele club oproepen om op zondag de toko te bezoeken. Even kijken of je dan wel welkom bent.

  Ik ben trouwens ook verbaasd dat homo’s daar geen zaal mogen huren. Als ik daar een zaaltje zou willen huren om mijn verjaardag te vieren, mogen er dan homo’s komen als ik die uit zou willen nodigen?

 5. Sensemillia says :

  Meh, ik vind het ook wel weer makkelijk hoe de homos worden weggezet als mensen die relletjes willen veroorzaken. Als je ff googlemaps, dan is het vrij duidelijk te zien dat deze kerk wel echt een toplocatie heeft: pal naast het Janskerkhof, nog geen 5 minuten lopen van het Neude. En het is ook weer niet zo dat de opties voor zaalverhuur midden in het centrum van Utrecht zich in enorme aantallen.

  Nu kan het best zo zijn dat deze groep homos wel een relleltje wilden, maar de alternatieve verklaring dat dit echt voor hen de locatie was die het meest aan hun voorwaarden voldeed (aan prijs/locatie/service) is naar mijn mening veel te realistisch om dit zomaar te kunnen zeggen in dit artikel.

 6. Peter H. says :

  En christenen zouden beter moeten weten om zo snel met “relletje starten” op de proppen te komen. Degene die ze volgen werd ook beschuldigd van relletje starten en werd prompt daarna aan een kruis gehangen.

 7. Sok says :

  Mijn eerste reactie was ook dat ik J&O ervan verdacht dit te hebben uitgelokt. In een discussie hierover op het Regenboogforum, een forum voor christenhomo’s, liet een vriend, zelf student in Utrecht, weten dat het behoorlijk lastig is een goede locatie in het centrum van Utrecht te huren. Volgens hem worden zo’n beetje alle kerken in de binnenstad meerdere avonden per week verhuurd aan politieke partijen, studenten- en studieverenigingen en allerlei andere organisaties. Het verhuur gebeurt ook nog door een externe partij wat de kans dat J&O deze kerk heeft uitgezocht klein maakt. Het nieuws is bovendien uitgelekt via een blog van een student journalistiek. Als het J&O echt om publiciteit ging, hadden ze volgens hem direct contact opgenomen met Geenstijl of de Telegraaf.

  Misschien bestaat er ook veel ‘goedgelovigheid’ over de ‘homolobby’.

  Hoe dan ook: de vergelijking met een pedofielenverenging geeft toch maar weer aan hoe zo een kerk denkt. Triest.

 8. beervis says :

  Dat zijn mensen die net zoals in dat boek met Hitler (‘Er ist wieder’) op een vreemde wijze wakker zijn geworden in deze tijd.

 9. josstrengholt says :

  ik vermoed dat moslims die de zaal als gebedsruimte willen gebruiken ook niet welkom zijn, en hindoes niet, en de vereniging van illegale hashtelers ook niet. Doe niet zo moeilijk zeg. Je weet hoe evangelische gemeenten denken, dan is het toch niet vreemd dat ze een homo-meeting niet wensen? Niks opzienbarends. Leven en laten leven, homos kunnen waar ze maar willen ruimte huren. Big deal.

 10. afolus says :

  Je zou denken dat in deze stad meer dan genoeg plekken te vinden zijn waar Jong&Out kan huren. Zou best kunnen dat ze de kat een beetje op het spek binden. Een wijze reactie is dan op zijn plaats.

  Als het de kerk is waar Marc Angenent zijn kunstjes tot voor kort vertoonde, dan begrijp je toch eigenlijk de commotie niet.
  Dildo’s, anusstimulators en allerlei andere attributen die het intermenselijk genot schijnbaar bevorderen zijn al lang geen taboe meer in die gemeenschap.

  Dan mag een avondje samen praten toch helemaal geen probleem zijn?

  De vergelijking met neonazi’s die je beter niet in een synagoge een reünie kunt laten houden, lijkt me stuitend…

 11. Johan says :

  @josstrengholt: Homo’s weigeren? Katholiek misbruik? ‘Doe niet zo moeilijk zeg’. Ik moet je meegeven dat je altijd consistent reageert. 😉

 12. Sensemillia says :

  @afolus:

  Zoals Sok ook al aangaf, kan ik ook als Utrechtse student bevestingen dat dit niet echt het geval is. Een simpele ruimte een beetje betaalbaar huren in de binnenstad is echt geen gemakkelijke opgave.

  Daarnaast is er ook nog de goede mogelijkheid dat degene van J&O die de ruimte wilde huren simpelweg niet heel goed op de hoogte was van alle ins and outs van christelijk Nederland. Marc Angenent is nu ook weer niet een BNer, je kan em moeilijk kwalijk nemen dat ie die naam niet kent. En juist als je totaal onbekend bent met de details van christendom, en alleen vaag weet dat sommige christenen moeilijk doen over homos, maar de meeste christenen best relaxed zijn, is de keuze voor deze kerk best logisch. Als je alleen naar de naam van de kerk kijkt, en niets van de stroming afweet, is het logischer dat een gemeente die vrije evangelie gemeente het pro homo is dan de oud ger gem in ned.

 13. Johan says :

  Ik vind dat een verhuurder het recht heeft om zelf te bepalen aan wie hij verhuurt en aan wie niet. Maar doe het dan wel consistent. Geen illegale activiteiten? Logisch. Wel aan christelijke groepen, niet aan moslims? Niet erg open-minded, maar nog wel te verdedigen, je kunt waarschijnlijk ook geen christelijke conferentie in een moskee organiseren. Wel aan GroenLinks en niet aan een homo-organisatie? Not done. In strijd met de wet en niet uit te leggen. Die homo’s gaan echt niet kontneuken in je kerkgebouw, ze realiseren zich echt wel dat ze te gast zijn en respectvol met de accomodatie moeten omgaan. Waarom bemoeit een kerk zich inhoudelijk met een studieavond van homo’s terwijl ze dat niet doet met GroenLinks (die ook een pro-homostandpunt uitdraagt)?

  Het probleem van deze kerk is dat ze van twee walletjes wil eten. Enerzijds een gewijd christelijk godshuis zijn, anderzijds open naar de maatschappij en daar inkomsten uit halen. Daarin moet je kiezen. Of je verhuurt alleen aan christelijke groepen, dan is het duidelijk, of je verhuurt aan iedereen, dan moet je daar ook consequent in zijn.

  Het enige twijfelpunt is dan nog: wat doe je met christelijke homo’s? 😉

 14. beervis says :

  @Josstrengholt

  Ik vind dat je geen groepen mag uitsluiten in Nederland. Daarnaast zou je ook geen plek Nederland mogen creëren waar dat wel mag.
  Groepen als dat mogen geschandpaald en bestreden worden. Als de pvv een conferentie gebouw had met vrije verhuur alleen niet voor mensen die te ver van de Henkies en Ingrids staan, dan zou iedereen terecht ook op de achterste pootjes staan. Van mogen ze van mij wel van mening zijn dat het homo zijn verkeerd is. Maar wat ze doen zou van buitenaf ze onmogelijk moeten worden gemaakt.

 15. mafchauffeur says :

  Zou het zuiver toeval zijn dat dit nieuws naar buiten kwam op Coming Out Dag 2013 (met de nationale ‘aftrap’ in Utrecht)?

  Perfecte timing. Nu kan burgemeester Wolfsen niet anders dan zich hier tegenaan bemoeien. 😉

 16. Frans van der Grijn says :

  Alle zalen van de EGU zijn voorzien van verborgen microfoons en camera om de zonde te verhinderen.

 17. John says :

  Discrimineren en dan zeggen dat je een verantwoordelijkheid hebt “naar onze achterban als het gaat om ethische vraagstukken als homoseksualiteit”. LOL, wat een hypocrisie weer! Nee, niet lol, erg triest eigenlijk… Tuurlijk, homo’s zijn fout, discrimineren is goed. Rot toch op.

 18. mafchauffeur says :

  Er zijn ook Evangelische gemeenten die “de ambten” hebben opengesteld voor homo’s. En die “homohuwelijken” inzegenen. Mits tenminste één van de partners bij de gemeente betrokken is, dat dan weer wel.

  Het kan dus wel degelijk anders.

 19. Johan says :

  @mafchauffeur: Waar dan? Ik ken ze niet.

 20. mafchauffeur says :

  Misschien komt daar nog wel een keer een artikeltje over op GG, zodra het weekthema “LGBT” op het programma staat. 😉

 21. Peter H. says :

  Trouwens, die vergelijking klopt niet omdat ze andersom gesteld dient te worden:
  Je gaat toch ook niet als kinderdagverblijf een zaaltje huren bij de ” vereniging voor pedofielen”

 22. mafchauffeur says :

  Héb je als gemeente een keer de kans om homojongeren op regelmatige basis binnen de muren te krijgen en vervolgens listig te confronteren met hoe het óók kan, laat je die kans liggen. En nog negatieve publiciteit toe.

  Je kunt ook de kansen zien en pakken. Different-folders in de hal, Gloriestoelen bij de ingang en/of in de hal op de betreffende dag (Jong & Out meetings zijn op zaterdag of op zondag, altijd van 13:00-17:00), bidstonden in het zaaltje ernaast; mogelijkheden te over.

 23. Bokkepoot says :

  @mafchauffeur

  Je kunt ook de kansen zien en pakken. Different-folders in de hal, Gloriestoelen bij de ingang en/of in de hal op de betreffende dag (Jong & Out meetings zijn op zaterdag of op zondag, altijd van 13:00-17:00), bidstonden in het zaaltje ernaast; mogelijkheden te over.

  Ik zeg: doen!
  Of die homo’s bekeren zich terstond, of ze komen nooit meer terug.
  Win-win situatie. :mrgreen:

 24. Bokkepoot says :

  josstrengholt: ik vermoed dat moslims die de zaal als gebedsruimte willen gebruiken ook niet welkom zijn, en hindoes niet, en de vereniging van illegale hashtelers ook niet. Doe niet zo moeilijk zeg. Je weet hoe evangelische gemeenten denken, dan is het toch niet vreemd dat ze een homo-meeting niet wensen? Niks opzienbarends.

  Ik heb eigenlijk ook wel de neiging een beetje deze kant op te denken.

  Het wordt ook wel heel erg breed uitgemeten in de media. Ik snap dat als die club echt zonder bijbedoeling de locatie op het oog had en vervolgens wordt afgewezen, dit rauw op het dak kan vallen. Maar ja, de combinatie COC en kerk…. ze hadden misschien beter kunnen weten. 😉

  En ik vraag me af of het hier niet méér gaat om de doelstelling van de bijeenkomst (als jongerenafdeling van het COC) dan om het enkele feit dat het om een groep homoseksuelen gaat.

  Johan: Die homo’s gaan echt niet kontneuken in je kerkgebouw

  Tja, je wéét het niet he… 🙄

  Maar goed, gelukkig legt de kerk wel weer haarfijn uit waar ze voor staat:

  Eerst de verantwoordelijkheid afschuiven op de tere gevoelens van de ‘achterban’ – check.
  Vervolgens homoseksualiteit lekker vrijblijvend benaderen als ‘ethisch vraagstuk’ – check.
  Tenslotte nog even de vergelijking met pedofilie er tussendoor gooien – check.

  Top! Ga zo door! 😀

 25. DsDre says :

  Je eigen achterban vergelijken een stel kleuters is ook niet zo handig, hoewel het wel heel erg eerlijk is.

 26. Steven says :

  De eerst genoemde vrucht van de Geest welke Paulus noemt is (denk ik) ook de belangrijkste; liefde, check bv 1 Kor 13 of 1 John 4:8

  Gal 5:22 De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, etc…

  Opvallend is dat de eerst genoemde vruchten van het vlees telkens met sex te maken hebben:

  Gal 5:19 Overspel, hoererij, onreinheid, losbandigheid, 20 afgoderij, toverij, vijandschappen, ruzie, etc…..

  1Kor 6:10 Ontuchtplegers, afgodendienaars, overspelers, schandknapen, mannen die met mannen slapen, dieven, hebzuchtigen, dronkaards, etc….

  Rom 1:28 En omdat het hun (homoseksuelen v27) niet goeddacht God te erkennen, heeft God hen overgegeven aan verwerpelijk denken, om dingen te doen die niet passen. 29 Ze zijn vervuld van allerlei ongerechtigheid, hoererij, boosaardigheid, hebzucht, etc….

  Je zou kunnen concluderen dat seksuele zonden ernstiger zijn dan andere zonden zoals bv diefstal:

  1Kor 6:18 Vlucht weg van de hoererij. Elke zonde die een mens doet, blijft buiten het lichaam, maar wie hoererij bedrijft, zondigt tegen zijn eigen lichaam.

  Gelukkig wijst Jezus zondaars niet af, in tegendeel:

  Luk 5:31 Maar Jezus antwoordde en zei tegen hen: Wie gezond zijn, hebben geen dokter nodig, maar wie ziek zijn. 32 Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen tot bekering te roepen, maar zondaars.

  Joh 8:11 En Jezus zei tegen haar: Dan veroordeel Ik u ook niet; ga heen en zondig niet meer.

  In Jeruzalem vond Jezus een rommelmarkt in de tempel, in Korinthe vond Paulus een tempel vol hoeren, tegenwoordig vinden we het homohuwelijk in de kerk. Op zich niks nieuws onder de zon, maar ben best benieuwd hoe Paulus zou reageren….

  1 Kor 4:21 Wat wilt u? Moet ik met de roede naar u toe komen, of in liefde en in een geest van zachtmoedigheid?

 27. Bokkepoot says :

  @Steven

  Oh wat HEERLIJK Steven, je bént er weer!!! 😀 😀 😀
  Ik heb je zo gemist al die tijd……. :mrgreen:

 28. Steven says :

  Mooi fillumpie, love wins 😉

 29. Bokkepoot says :

  ….. maar *kuch* wat wil je nou eigenlijk zeggen? 😯

 30. bramvandijk says :

  @Bokkepoot

  Maar goed, gelukkig legt de kerk wel weer haarfijn uit waar ze voor staat:

  Eerst de verantwoordelijkheid afschuiven op de tere gevoelens van de ‘achterban’ – check.
  Vervolgens homoseksualiteit lekker vrijblijvend benaderen als ‘ethisch vraagstuk’ – check.
  Tenslotte nog even de vergelijking met pedofilie er tussendoor gooien – check.

  LOL 😀

 31. mafchauffeur says :

  @Steven: maar in de Tien Geboden komt overspel/echtbreken pas als nummer zes. Plus nog een deels met sex verband houdend gebod (iets begeren wat een ander toebehoort) als nummer laatst.

  1 Kor 4:21 Wat wilt u? Moet ik met de roede naar u toe komen, of in liefde en in een geest van zachtmoedigheid?

  Ondanks het wat suggestieve taalgebruik van Paulus (roede? liefde?) denk ik niet dat hij hier het homohuwelijk in gedachten had. 🙂

 32. mafchauffeur says :

  HELP! Alles begint te schudden – en er verschijnen sterretjes.

  Is er een conversie van WordPress naar Drupal gaande? 😉

 33. Bokkepoot says :

  Eh….. GG?

  Die ‘vind ik leuk’ optie vind ik op zich best leuk.
  Maar de hele pagina bbbbbibbibbibbert bij het laden van al die leukjes.
  Dat is nu al niet leuk, en wordt nog minder leuk bij een artikel met 100+ reacties. 🙂

 34. Bokkepoot says :

  ….. en er verschijnen sterretjes

  Ok, ik dacht al dat ik teveel gezopen had.

 35. Bokkepoot says :

  Hee, je kan ook jezelf opleuken! 😀

 36. Bokkepoot says :

  Krijg ik nou punten als ik een sterretje raak? 😀

 37. mafchauffeur says :

  @Bokkepoot: moet je deze draad eens lezen! 😉
  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/11/26/frank-ouweneel-vluchtte-uit-vergadering/#more-33068

  En dan bekijk ik dit niet eens met Internet Explorer.

  Bedtijd.

 38. pijpkaneel says :

  Vanwaar die foto, @gg? Is dat nou een echte homo? Weet ik eindelijk hoe die eruit zien, want bij ons in de kerk heb je ze niet.

 39. Bokkepoot says :

  @maf

  Ja laat maar. 🙂

 40. Bokkepoot says :

  @pijpkaneel

  De foto van deze rasechte Homo(c) is gewoon van de COC site geplukt. 😉

 41. Bram says :

  In mijn optiek is het prima te verdedigen dat een organisatie een eigen keuze maakt en de vrijheid om randvoorwaarden daarvoor op te stellen moet heel ver gaan vind ik. Het is wel handig om deze dan ook vooraf te communniceren.

 42. Bokkepoot says :

  @Bram

  Het gaat er denk ik om in hoeverre de doelstelling van de bijeenkomst in strijd is met de grondbeginselen van de kerk. Dat is maar de vraag.

  Ik moet even denken aan die bakker die geen bruidstaart wilde leveren aan een homoseksueel koppel. Ik heb toen een hele discussie gehad met een aantal homo’s op een forum, over de vraag of dit nu wel of niet onder ‘discriminatie’ viel. Om een bruidstaart te maken vraagt dit van de bakker een zekere persoonlijke, creatieve input. De vraag is: weigert die bakker het maken van deze taart (gewetensbezwaar), of weigert hij te leveren aan een homoseksueel koppel (discriminatie)? Die bakker ervaart dat hij, door die taart te leveren, een bijdrage levert aan iets waar hij gewetensbezwaar tegen heeft. Persoonlijk vind ik dat dom, kortzichtig en lichtelijk middeleeuws, maar dat is zijn probleem. Ik zou me er echter niet persoonlijk druk om maken: ik ga wel naar een andere bakker.

  Zou hij mij als homoseksueel echter weigeren als klant terwijl ik gewoon een appelvlaai kom halen, dan heeft hij wel echt een goed probleem.

  Hetzelfde principe zou ik ook toepassen op dit verhaal. Als iemand de kerk zou afhuren om een verjaardag te vieren, en de kerk zou dit weigeren omdat het feestvarken toevallig homoseksueel is, dan is dat een ander verhaal dan dat de jongerenafdeling van het COC er een bijeenkomst komt houden.

  Echter, blijft mijn vraag: in hoeverre bijt het doel van die bijeenkomst de grondbeginselen van die kerk? Of verschoot de koster al van kleur toen de eerste de beste nicht aan de telefoon hing om de zaal te reserveren? 😉

 43. mafchauffeur says :

  “Ik wil graag iedereen zeggen dat de vrouw waar ik zielsveel van houd, een psychisch gestoorde hoer is”
  http://www.cip.nl/artikel/38307/Predikant-blijft-zijn-vrouw-trouw-ondanks-overspel
  Tsja, dat is de keerzijde van transparantie….

 44. engel says :

  @maf,

  Ik las gisteren op een Amerikaanse site dat ze beiden geen verzoening willen gaan zoeken. Het loopt dus ‘gewoon’ op een echtscheiding uit.

 45. mafchauffeur says :

  Trieste boel. Desondanks is de Gave van Overdrijving volop in werking daar.

  “I’ve lost 12 pounds in four days. I have slept an hour and a half, and I’ve eaten half an omelet,”

 46. keeskramer says :

  Dit besluit van de Evangelie Gemeente Utrecht wil ik niet verdedigen, maar er staat wel wat stemmingmakerij in de media en ook hierboven over het besluit:

  Het ND schrijft het volgende:

  “De huuraanvraag van de Utrechtse jongerenafdeling van het COC is twee weken geleden door de kerk afgewezen. Paul de Vries, woordvoerder van de evangelische gemeente: ‘Nadat we negatief hadden besloten over de huuraanvraag, hebben we de jongeren aangeboden een toelichting te geven. Daar hebben we vervolgens niets meer op gehoord en vandaag, op coming out day, ontstaat ineens verontwaardiging over de zaak.'”

  http://www.nd.nl/artikelen/2013/oktober/11/kerk-verbaasd-over-ophef-na-weigeren-homojongeren

  Dus dat Jong & Out hier samen met D66 hier bovenop sprongen is onjuist.

  GroenLinks noemt de zaak zelfs onacceptabel:
  “De raadsfractie van GroenLinks in Utrecht vindt de weigering van de kerk onacceptabel en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.”

  Het nadeeel van vrijheid is dat mensen die vrijheid gaan gebruiken voor zaken die je oinwelgevallig vindt. Deal with it, GroenLinks en D66, dat heet tolerantie. Paul de Vries stelt terecht dat ze zelf bepalen wat ze met hun gebouw mogen doen.

  Het ND quote de kerk weer wat vollediger dan andere media:
  “De kerk verhuurt de locatie voor bruiloften, vergaderingen en bijeenkomsten. De kerk wil niet dat homo’s er een samenkomst houden. ‘We willen zelf bepalen aan wie we de ruimte verhuren. Wij hebben een eigen gebouw en hebben als bestuur afspraken gemaakt over welke partijen passen bij onze identiteit. Wij kiezen ervoor om aan “neutrale” organisaties te verhuren. Wij wijzen wel vaker verhuuraanvragen af. ‘”

  Nogmaals, ik vind het een stom besluit van deze kerk, maar ga niet lopen mekkeren over onacceptabel.

 47. mafchauffeur says :

  @keeskramer: dat artikel 1 van de Grondwet (gelijkheidsbeginsel/discriminatieverbod) en artikel 6 (godsdienstvrijheid) elkaar regelmatig in de wielen rijden is duidelijk. En ook dat ze elkaar onvermijdelijk in meer of mindere mate kunnen inperken.

  Maar de vrijheid om je eigendom te verhuren aan huurders van jouw keuze, valt dat onder artikel 6 – dusdanig dat het je toestaat om in je verhuurbeleid te discrimineren naar seksuele geaardheid?

  Misschien dat GG-jurist @ThaFizzy hier zijn licht op kan laten schijnen. 🙂

 48. keeskramer says :

  @mafchauffeur
  De grondwet gaat niet over hoe vrije burgers met elkaar om moeten gaan, maar over hoe de overheid met haar burgers om moet gaan. Zo behandel ik mijn vrouw om mij moverende redenen geheel anders dan ik jou behandel. De overheid mag echter geen onderscheid maken.

  Dus de spanning tussen Artikel 1 en Artikel 6 is hier niet in het geding. Het verhuren van mijn eigendommen aan anderen valt onder geen enkel onderdeel van de Grondwet.

 49. Bokkepoot says :

  @keeskramer

  Ik ben geen jurist, maar ik dacht dat het verbod op discriminatie op grond van geslacht, godsdienst e.d. toch echt niet voorbehouden was aan de overheid. 😉

  Zoals ik hierboven al aangaf, ik denk dat het gaat om het onderscheid tussen de activiteit en degene die de activiteit uitvoert. Je mag geen onderscheid maken, louter op basis van geslacht, huidskleur, geloofsovertuiging of seksuele voorkeur.

  Een ledenvergadering van het COC weigeren is dus (denk ik) geen discriminatie. Maar…

  De kerk wil niet dat homo’s er een samenkomst houden.

  …. waarschijnlijk wél.

  ——–

  Verder denk ik wel dat het allemaal weer lekker flink op de spits wordt gedreven, en dat het COC er altijd wel een handje van heeft meteen het drama-toneel op te zoeken. Maar ja, het zijn ook homo’s natuurlijk. :mrgreen:

 50. mafchauffeur says :

  @keeskramer: welkom in Nederland!

  Voor de uitwerking van artikel 1 van de Grondwet wat leesvoer.
  https://www.discriminatie.nl/wat-is-discriminatie/discriminatie-in-de-wet

  https://www.discriminatie.nl/wat-is-discriminatie/discriminatiegronden

  De vergelijking met je echtgenote begrijp ik niet helemaal, maar dat is misschien maar goed ook. 😉

  Even een voorbeeldje.
  P.B.: “Hallo mafchauffeur, ik kom voor fiscaal advies over ANBI-status van mijn Pinkstergemeente”.
  Mafchauffeur: “Sorry, ik doe geen zaken met u. U hebt een zwarte getinte huidskleur, u bent gristen en u bent mogelijkerwijs homofiel. Drie goede redenen om u als klant te weigeren. Ja dat mag ik, want ik ben niet van de overheid maar een vrij burger”

  Lijkt jou dat ook niet wat te kort door de bocht?

 51. keeskramer says :

  @Bokkepoot
  “De kerk wil niet dat homo’s er een samenkomst houden”. Is inderdaad discriminatie. De overheid stelt grenzen aan in hoeverre burgers en organisaties mogen discrimineren. Zo mag ik bij mijn partnerkeuze bijvoorbeeld discrimineren op basis van Leeftijd, Seksuele gerichtheid, Godsdienst en levensovertuiging, Ras en zelfs op Geslacht en
  Burgelijke staat. (Hoe bestaat het? GroenLinks, D66 doe er wat aan!) Eigenlijk dus op alle gronden die discriminatie.nl geeft. Zie links van @mafchauffeur. Als een privaat bedrijf dat een werknemer wil aannemen echter op deze gronden discrimineert, heeft de sollicitant een mooie zaak om mee naar de Commissie Gelijke Behandeling te nemen.

  Discrimineren mag dus en dat is een vrijheid die ik de rest van mijn leven zal blijven verdedigen. Maar er zijn ook terecht grenzen.

  Deze grenzen worden vooral beschreven in de Algemene Wet Gelijke Behandeling. Dat is dus niet de grondwet, maar een andere wet. Deze kan ook gaan over de verhoudingen tussen burgers onderling. De Grondwet nooit.

  @mafchauffeur jouw voorbeeld wordt door Artikel 7 lid 1 van de AWGB wetten.overheid.nl/BWBR0006502 (ik ben ook geen jurist, maar wel goed in Google) verboden: “Onderscheid is verboden bij het aanbieden van of verlenen van toegang tot goederen of diensten (..) indien dit geschiedt (…) in de uitoefening van een beroep of bedrijf;”

  Maar de Evangelie Gemeente in Utrecht hoeft hier niet aan te voldoen vanwege artikel 3: “Deze wet is niet van toepassing op (..) rechtsverhoudingen binnen kerkgenootschappen alsmede hun zelfstandige onderdelen en lichamen waarin zij zijn verenigd, alsmede binnen andere genootschappen op geestelijke grondslag;”

  Nogmaals, ik vind het een schrijnende absurditeit dat deze kerk geen homo’s toelaat, maar ik juich de vrijheid die we hebben om dat te doen desondanks van harte toe. De staat waar alles wat immoreel is ook verboden wordt, is immoreel in zichzelf.

  Overigens discriminatie.nl lijkt me een uitwerking van de AWGB en zeker niet van Artikel 1. Ik weet niet wie of welke organisatie er achter deze website zit, maar ze zijn zeker gekleurd.

 52. Bokkepoot says :

  @keeskramer

  Nee, je partner uitkiezen op basis van geslacht, huidskleur, seksuele oriëntatie, levensbeschouwing, gewicht, beenlengte en boezemgrootte heeft niets met discriminatie te maken.

  Bij discriminatie gaat het erom dat er verschil wordt gemaakt op basis van kenmerken die er niet toe doen.

  Zo simpel is het. Althans, in theorie. Voor de vele twijfelachtige praktijkgevallen zijn er weer allerlei uitzonderingen en extra regels opgesteld, waar ik verder geen kaas van gegeten heb.

  Als de kerk uit dit artikel zaalverhuur aan een groep homoseksuelen weigert terwijl ze er slechts wilden komen kaarten, dan is dat gewoon discriminatie. In dit geval (een bijeenkomst van Jong & Out) weet ik dat niet zo zeker, omdat hier het doel van de bijeenkomst er wellicht ook toe doet.

 53. Im Gegenteil says :

  Ach, wat een moeilijkdoenerij. Weet je waar die kerk zooooo bang voor is? Dat het een hele grote vieze onglorieuze homoseksuele seksorgie wordt.

 54. beervis says :

  @IG
  Als ze alles maar weer netjes achterlaten.

 55. mafchauffeur says :

  @Im Gegenteil: was dat maar zo. Van deze kerk weet ik het niet, maar mijn ervaring is dat waar men echt bang voor is, is een discussie over acceptatie van homoseksualiteit. Of “beter gezegd” homofilie.

  Zoveel mogelijk negeren en vermijden werkt vaak toch het beste. :mrgreen:
  Op korte termijn dan.

 56. Professor Prietpraat says :

  ik vind de hele manier van doen op zijn minst niet zorgvuldig van deze evangelische kerk maar het is wel hun gebouw, als ik in mijn huis geen homo´s zou willen toelaten is dat ook mijn zaak. Ik mocht in het verleden zalen huren van een katholieke kerk voor vergaderingen en andere zaken evenals dat de zalen werden verhuurd voor discofeesten en zo. Totdat men erachter kwam dat ik evangelisch was en toen mocht het niet meer. Dan had ik ook wel een rechtszaak aan kunnen spannen en al vind ik het nog zo middeleeuws en belachelijk, feit blijft dat deze katholieke kerk ook zelf mocht bepalen aan wie ze verhuren en aan wie niet en dat Wilde feesten met condooms in de bosjes na afloop en de pleinen vol lege en kapotte flessen bier, wel mochten en evangelische vergaderingen volgens hen niet pasten bij de katholieke identiteit is volledig hun goed recht ( hoewel het best wel krom is natuurlijk).

 57. Professor Prietpraat says :

  naschoolse opvang van jongeren van de straat met een pooltafel en tafeltennistafel en zo was trouwens ook uit de boze toen men wist dat de organisatie in handen van evangelischen was. Dit even voor de volledigheid.

 58. Professor Prietpraat says :

  Jammer trouwens dat ik toen Goedgelovig niet kende anders had ik zeker de zaak hier uitgebreid gedeeld destijds.

 59. keeskramer says :

  @Bokkepoot
  Exact, dat is geen discriminatie, zo is het ook geen discriminatie als een kerk weigert te verhuren aan homo’s. Want de wetgever heeft bepaald in de AWGB dat levensbeschouwelijke organisaties wel dit onderscheid mogen maken.

 60. Bokkepoot says :

  @keeskramer

  Ik zou denken dat dat een iets te simplistische voorstelling van zaken is. Volgens mij gaat het er dan nog steeds om dat dat onderscheid alleen gemaakt mag worden op grond van de betreffende levensovertuiging. Die kerk mag verhuur weigeren als er iets in dat samenkomen van die homo’s indruist tegen die levensovertuiging. Maar de vraag is wanneer dat zo is. In elk geval niet wanneer ze komen sjoelen.

  Maar stel dat er in de bijbel stond: ‘homo’s mogen niet samenkomen’, of ‘homo’s mogen uw heilige plaatsen niet betreden’, of iets van die strekking – dan zou je wel weer gelijk hebben.

 61. beervis says :

  @Bokkepoot

  In de bijbel staat wel iets van dat je niet eens aan de zelfde tafel mag eten met iemand die hoererij pleegt. Die tekst word dan vaak gebruikt. Alle seks buiten het huwelijk (homohuwelijk is niet bijbels) wordt gezien als hoererij.

 62. Bokkepoot says :

  @beervis

  Ach, als dat alles is…. ik eet m’n bammetje wel aan ’n andere tafel op, hoor.
  Ik ben niet zo moeilijk. 🙂

 63. beervis says :

  @Bokkepoot
  Volgens mij heb ik grotere problemen met homodiscriminatie dan jij. Maar goed, ik heb mij als tiener ook best wel schuldig gemaakt aan homo pesten. Ik heb het nodig te compenseren.

 64. Bokkepoot says :

  @beervis

  Ha!

  Dat van die bammetjes aan een andere tafel was uiteraard met een knipoog bedoeld, maar het kan zijn dat je wel gelijk hebt ergens. 😉

  Maar goed, ik ben niet alleen ‘van de andere kant’, maar kom qua gedachtegoed ook ‘van de andere kant’ dus kan ik er ook ‘van de andere kant’ naar kijken… :mrgreen:

  Wanneer ik echt ontplof is wanneer mensen hun afkeer en afkeur door elkaar halen en daarbij allerlei dingen over mij menen te weten waar de honden geen brood van lusten en die kant noch wal raken, en die ook nog eens ongevraagd over me worden uitgekotst. De details zal ik je verder besparen.

  Als iemand echter zo wat afwijkende ideeën heeft maar verder wel open staat voor een inhoudelijk gesprek daarover en me verder respecteert als mens, dan heb ik daar over het algemeen niet zo’n moeite mee.

  Met de nadruk op ‘over het algemeen’. :mrgreen:

 65. Im Gegenteil says :

  @Bokkepoot

  Van de andere kant??? Of bedoel je van de VERKEERDE kant?

  http://m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F#/watch?v=RBFzVbLVJCo

  Christenen en homo’s komen nu eenmaal samen moeilijk (klaar). Het is een onmogelijke combinatie. Natuurlijk is er bij deze weigering van die nichtjes letterlijk wel sprake van discriminatie door de EVANGELISCHE PSYCHOTICI, maar in dit geval mag je je beroepen op je geloofsovertuiging. Sterker nog, als het jouw eigen zaal is, staat het je vrij om het te verhuren aan wie je wil. En je mag ook weigeren, zonder opgave van redenen. Het blijft tenslotte jouw zaal. We hebben het hier natuurlijk niet over een school of een ofzo.

  Aan de andere kant moet die homorganisatie ook niet de DRAMA SCREAM QUEEN gaan uithangen. Als kerkjes ergens een dark roompje zouden willen afhuren voor een bidstondje, dan mogen de mietjes de gristenhondjes op hun beurt ook gewoon weigeren.

 66. Wilfred says :

  @Im Gegenteil: Nou, volgens mij ben jij in ieder geval zelf van de verkeerde kant. Iemand die met woorden zo’n wig drijft tussen mensen als jij doet, staat altijd aan de verkeerde kant… tenzij mensen het natuurlijk toevallig precies met jou eens zijn. Dan staan ze aan de goede kant.

 67. Bokkepoot says :

  @Im Gegenteil

  Grappig, je zegt nu min of meer hetzelfde als wat ik hierboven ook al verteld had….

  Die kerk mag verhuur weigeren als er iets in dat samenkomen van die homo’s indruist tegen die levensovertuiging.

  Een ledenvergadering van het COC weigeren is dus (denk ik) geen discriminatie.

  Verder denk ik wel dat het allemaal weer lekker flink op de spits wordt gedreven, en dat het COC er altijd wel een handje van heeft meteen het drama-toneel op te zoeken. Maar ja, het zijn ook homo’s natuurlijk. :mrgreen:

  … al is het in iets andere bewoordingen.

 68. Bokkepoot says :

  Oh, en je linkje doet het niet. 😦

 69. Bokkepoot says :

  @Wilfred

  Ach, blaffende honden…. je weet wel.

 70. Bokkepoot says :

  @IG

  Braaf. 🙂
  *aait over bolletje*

 71. DsDre says :

  Hoezo onmogelijke combinatie?
  http://www.erv-amsterdam.nl/

 72. Im Gegenteil says :

  @Bokkepoot

  Je moet harder op de link klikken. Want als IK op de link klik, dan doet ie het wel.

  http://m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F#/watch?v=RBFzVbLVJCo

  Verder hoef ik geen aai en mogen jullie je eigen bolletjes aaien!

  @Wilfred

  Je stopt me in hokjes en gaat zomaar ergens van uit. Ik denk dat er voor jou gebeden moet worden, zodat j bevrijd kan worden van je hokjesgeest! Halleluja!

 73. beervis says :

  als ik klik, kom ik op youtube daarna mag ik het zelf kiezen… deze dan: http://youtu.be/l4uRqdFomPE

 74. Bokkepoot says :

  @IG / @beervis

  Op m’n smartphone deed ‘ie het wel.
  Kende ‘m al, maar hij blijft hilarisch:

  @IG

  Verder hoef ik geen aai en mogen jullie je eigen bolletjes aaien!

  Ik heb van begin af aan de indruk dat ik de manier waarop je je presenteert met een flinke korrel zout moet nemen. Als ik er wat dat betreft naast zit, zeg het dan even….

 75. Wilfred says :

  @Im Gegenteil:

  Je stopt me in hokjes en gaat zomaar ergens van uit. Ik denk dat er voor jou gebeden moet worden, zodat j bevrijd kan worden van je hokjesgeest! Halleluja!

  Nee, jij bent het toonbeeld van nuancering! 🙂

  Overigens ben ik het niet met je advies eens. Ik denk namelijk niet dat gebed voor zieken en gestoorden werkt. Het onderzoek dat daar naar is verricht, toont dat ook aan. Wel een goed voorbeeld van een hokje waar je me in stopt op basis van iets waar je zomaar van uit gaat… 😉

 76. flipsonius says :

  @IG

  Christenen en homo’s komen nu eenmaal samen moeilijk (klaar)

  Begrijp ik dit nou weer verkeerd, of ligt het aan mij…*leest zin nog eens hardop voor* 😉

 77. Im Gegenteil says :

  @flipsonius

  Je snapt ‘em heel goed! 😉

 78. kindvanGod says :

  nou dat kan wel, maar dan zonder dat de gemeente het weet 😉

 79. kindvanGod says :

  en als je dan je verjaardag viert, en je nodigt Geer en Goor uit, plus Madonna?

 80. DsDre says :

  Dan wordt ik graag op dat feest uitgenodigd.

 81. DsDre says :

  Zowel Madonna als Gordon hebben God gevonden, dus dat wordt een hemels feestje. (ter toelichting waarom ik graag wordt uitgenodigd)

 82. mafchauffeur says :

  Eindelijk. Profeet Zeurensen heeft de moed opgevat de Opdracht gekregen om een evenwichtig artikel te schrijven over homofilie.

  Jarenlang heb ik er niets over willen schrijven, omdat het zo’n complex iets is. Maar ik ervaar nu dat de Geest van God me leidde om er een diepgaand artikel over te schrijven, waarvan ik geloof dat het velen de ogen kan openen en een weg zal openen voor bevrijding en herstel.

  http://www.real-life.nl/bijbel-homofilie/

  Een paar l.a.s.t.e.r.l.i.j.k.e. verdraaiingen citaten.

  God heeft homofilie niet geschapen. Dat zegt de Bijbel heel duidelijk.

  Geen grotere vreugde bestaat er dan dat een man en vrouw samen komen, in liefde genieten van elkaar, zich aan elkaar overgeven, in elkaars verschillen, en dat daar dan een beeldschoon, stralend, gezond en superleuk kindje uit voortkomt, waarin ze elk iets van zichzelf herkennen.

  Dat is onmogelijk in homoseksualiteit. Je blijft in wezen alleen.
  Als je oud wordt, heb je niemand om je heen. Geen kinderen. Geen kleinkinderen. Geen nageslacht. Jij sterft en alles sterft met je mee. Het is een weg van dood en verlies. Zo is God niet.

  Maar God heeft duidelijk man en vrouw gemaakt die samen een compleet beeld van Hemzelf vertegenwoordigen. Hij schiep geen twee mannen of twee vrouwen en zei: als je sterft houdt het verhaal op, dan ben je alleen en alles gaat verloren. Nee, Hij zei: ‘Laten we mensen maken naar ons beeld, man en vrouw schiep Hij.’

  De grote vraag is natuurlijk: is homofilie aangeboren of is het iets wat zich heeft ontwikkeld? Ik heb twee ooms gehad die een homoseksueel leven leidden en ik heb diverse anderen gekend die zo leefden. Ik kan er dus een aardig woordje over meespreken. Mijn beide ooms heb ik van kindsbeen af heel goed gekend en ik heb veel gesprekken gehad met diverse andere homo’s. Ik heb ook gebeden voor homoseksuelen die graag wilden bevrijd worden en ik heb vanalles gezien en gehoord. Uit deze jarenlange ervaring kan ik een aantal zaken vertellen, die ik geleerd heb over de oorzaken van homofilie.

  Waarom is Hij dan niet blij met homofilie? Omdat het een ontwrichting is van hoe de mens door Hem gemaakt is. Het is onnatuurlijk, zo heeft God ons niet bedoeld.

  Maar waar komt homofilie dan vandaan? Sommigen beweren dat het genetisch is bepaald en dus aanwezig is vanaf de geboorte. Dat is echter nooit bewezen.
  Als je logisch nadenkt en als je eerlijk durft zijn, zul je beseffen dat het niet genetisch kan zijn, want zo is de mens eenvoudigweg niet gemaakt.

  Er zijn heel veel elementen die een rol spelen. Ik zal vier oorzaken voor homofilie opsommen, zoals ik ze meen waar te nemen. Ik zeg niet dat dit een compleet inzicht is, maar ik geloof wel dat elke oorzaak die ik opnoem een realiteit is.

  Homofilie als gevolg van emotionele trauma’s

  Het meest bekende is dat er een ontwrichting is gebeurd in de psychische en emotionele groei van een kind. Een kind dat veel te weinig vaderliefde krijgt, kan scheefgroeien. Een kind dat te weinig moederliefde krijgt, kan scheefgroeien.

  Het is een drama dat veel mannen niet in staat zijn hun liefde te uiten naar hun kinderen.

  Soms komt dat ook door een te dominante moeder, die de vader niet erkent als gezag in het gezin en die zelf de broek aanheeft, waardoor de man zich in zichzelf terugtrekt en dus geen goed voorbeeld kan zijn voor de kinderen.

  Ik geloof dat veel vormen van homofilie hun wortels hebben in een gemis van vaderliefde of moederliefde, wat in wezen voortkomt uit een gemis van Gods liefde.

  Homofilie als gevolg van onreine geesten

  Er zijn vele soorten geesten, en hun doel is om de mens te verzieken, te ontwrichten, en uiteindelijk te vernietigen.

  Omdat ze zelf geen lichaam hebben willen ze profiteren van het lichaam van anderen. Die geesten hebben dus geen kans om zelf seksueel genot te ervaren. Als ze echter in het lichaam van een ander kunnen wonen, dan kunnen ze wel genieten van seksueel genot. Dat klinkt heel bizar en dat is het ook. Stop nu niet met lezen aub, omdat je dit te ver vindt gaan.

  Ik heb diverse malen gebeden voor iemand die last had van homofilie en tot mijn verbazing zag ik dat er ineens een andere geest in die persoon tot uiting kwam. Een man begon ineens heel luid, met een vrouwenstemmetje te gillen, of begon zich ineens als een mietje te gedragen of als een buikdanseres te dansen. Anderen begonnen ineens vreselijk perverse woorden uit te roepen of als een slang liggen kronkelen op de grond.
  Deze bizarre uitingen kunnen alleen verklaard worden door de aanwezigheid van een demon die op dat moment in die persoon tot uiting komt.

  Ik heb psychiaters, psychologen en artsen in mijn vriendenkring. Dat zijn medische wetenschappers, die nuchter met deze dingen omgaan. Zij weten dat er sprake kan zijn van een geestelijke invloed en diverse artsen die ik ken bidden ook voor bevrijding.

  bevrijding van homoseksualiteitAls je bevrijd wilt worden van homofilie, is het goed om ook bevrijdingsgebed te ontvangen. Bevrijdingsgebed is gebed door christenen die onreine geesten bij je wegsturen. Wees daar niet bang voor, want dit hoort bij het christen-zijn.

  Homofilie als gevolg van goddeloosheid

  Een derde mogelijk oorzaak voor homofilie zie je in de Bijbel vermeld. De Bijbel zegt dat God liefde is en mensen wil helpen, maar dat Hij echter zijn liefde en hulp niet kan geven aan mensen die Hem niet erkennen. Dat is logisch. God wil mensen beschermen en redden. Maar als mensen beweren dat God niet bestaat en dat geloven in God idioot is, kan God ze niet beschermen tegen allerlei uitingen van kwaad.

  Daarom heeft God hen uitgeleverd aan onterende verlangens. De vrouwen hebben de natuurlijke omgang verruild voor de tegennatuurlijke, en ook de mannen hebben de natuurlijke omgang met vrouwen losgelaten en zijn in hartstocht voor elkaar ontbrand. Mannen plegen ontucht met mannen; zo worden ze ervoor gestraft dat ze van God zijn afgedwaald.
  Omdat ze het beneden hun waardigheid achtten God te erkennen, heeft God hen overgeleverd aan hun eigen onbetrouwbaarheid en doen ze wat verwerpelijk is.

  Ze zijn door en door onrechtvaardig en boosaardig, hebzuchtig en slecht. Ze zijn door en door afgunstig, moordzuchtig en twistziek, doortrapt en kwaadaardig. Ze roddelen en spreken kwaad, haten God, zijn hoogmoedig, trots en verwaand. Ze zijn vindingrijk in het kwaad, tonen geen ontzag voor hun ouders, zijn kortzichtig en trouweloos, zonder liefde en onbarmhartig. En hoewel ze het vonnis van God kennen en weten dat mensen die dergelijke dingen doen de dood verdienen, doen ze dit alles toch. Sterker nog, ze juichen het zelfs toe dat anderen het ook doen.’ (Romeinen 1:18-32)

  Dat zijn sterke woorden. Ik vermeld er wel bij dat ik geloof dat hier sprake is van een andere vorm van homofilie, dan in gevallen waar iemand diep getraumatiseerd is, door gebrek aan liefde of zelfs door seksueel misbruik van een ouder. Dit bijbelgedeelte gaat over mensen die bewust God verwerpen en die daardoor Gods bescherming verliezen en worden blootgesteld aan het kwaad.

  Net als een opstandig kind dat zijn ouders de deur uitstuurt en zegt: ‘Jullie bestaan niet meer voor mij. Altijd jullie regeltjes dat ik moet opruimen, dat ik geen pornofilms mag kijken, dat ik mijn zus niet mag plagen. Wat een monsters zijn jullie! Wegwezen, ik geloof niet meer in jullie. Ouders bestaan niet!’

  Het kind jaagt zijn ouders weg en is aan zijn eigen dwaasheid en onvermogen overgeleverd.

  Homofilie als gevolg van seksueel misbruik

  Mijn ervaring is dat veel homoseksuelen op overdreven manier bezig zijn met seksueel genot.

  Het is dan ook gevaarlijk om jonge kinderen in handen te geven van dat soort mensen. In de Roomskatholieke kerk zien we dat homofilie gruwelijke schade heeft aangericht. Voor een groot deel omdat de oudere mannen zich vergrepen aan de jongeren.

  Homofilie als gevolg van pornoverslaving (hé, toch meer dan 4?)

  Aangezien het niet langer om liefde en intimiteit draait, maar puur gaat om het dierlijke genot, zijn er velen die de stap zetten van heteroseksuele naar homoseksuele activiteit, omdat ze meer genot zoeken.

  Homofilie als gevolg van leugens

  Mensen die van nature wat gevoeliger zijn, worden helaas soms ten onrechte uitgescholden voor ‘homo’. Niet elke jongen is zo stoer als anderen. God heeft sommige jongens juist heel gevoelig gemaakt, zoals Koning David die er niet zo krachtig uit zag als zijn ruige broers.

  De Geest van God werkte met grote kracht in de kwetsbare David en gebruikte hem als held om het vol van God te bevrijden.

  Als David echter geen intieme relatie met God had gehad, was hij misschien ontwricht geraakt in zijn identiteit. Dan hadden zijn stoere, ruwe broers hem misschien welk dag na dag geplaagd: ‘jij zwakelinge, jij softie, jij mietje, je bent een homo, hahaha!’ Dat kan iemand op den duur een verkeerde kant uitsturen.

  Er zijn dus diverse oorzaken voor homoseksualiteit.

  Voor elk van deze gevallen geldt echter heel duidelijk: God is je Verlosser, je Genezer, je Bevrijder. Hij is gespecialiseerd in het recht maken wat krom is, gezond te maken van wat ziek is, leugens te verbreken door waarheid, gebondenheid te veranderen in vrijheid. Daarom stuurde Hij Jezus Christus, als de redder van de mensheid.

  Bekering is dus de absolute vereiste. Alleen als iemand zich met hart en ziel afkeert van iets dat zo diep kan zitten als homofilie, is er overwinning mogelijk. Bekering is de basis van het leven met God. Diepe ommekeer, van het oude leven naar God toe. Dat is soms heel moeilijk, maar het is absoluut de vereiste. Een alcoholverslaafde overwint zijn gebondenheid ook niet door af en toe nog eens te lonken naar een glaasje cognac, maar alleen door consequent te zijn, wat soms heel pijnlijk is. Maar bevrijding is dan wel het uiteindelijke gevolg.

  Tot slot: een 8-stappenplan.

  Samenvatting: hoe wordt je verlost van homofilie?

  1) Besef dat God man en vrouw samen schiep als uitdrukking van wie Hijzelf is. In het engels zeggen ze: ‘God created Adam and Eve, not Adam and Steve.’ Man en vrouw vullen elkaar aan.

  2) Gods plan voor de mens is een gezond en gelukkig gezin. Je eigen kinderen, je eigen gezin, je eigen nageslacht is de grootste rijkdom die een mens zich kan wensen.

  3) God is vol liefde en wil je helpen. Hij is de Schepper en Hij is de Herschepper die ons innerlijk vernieuwt.

  4) Besef dat God je wil bevrijden, maar dat jij de keuze moet maken. Bekering is de belangrijkste stap.

  5) Keer je met har en ziel tot Jezus Christus en zoek gezonde gelovigen bij wie je merkt dat Jezus Christus echt aanwezig is. Zoek geen religie en menselijke programma’s, want zonder de REALITEIT van de PERSOON van Jezus Christus kun je niet vrij worden. We hebben Jezus Christus zelf nodig, geen religie OVER Hem. Zie je het verschil?

  6) Laat betrouwbare christenen voor je bidden, opdat je vervuld wordt met de heilige Geest. Meer over vervulling met de heilige Geest vind je hier.

  7) Laat christenen bidden voor bevrijding. Zoek ook hiervoor christenen die echt in de kracht van Jezus Christus functioneren. Veel christenen geloven helaas niet in bevrijding, wat een drama is, want mensen worden zodoende niet bevrijd.

  8) Laat je hart vullen met de liefde van God. Hier vind je enkele online preken waarin je God hoort spreken, over zijn grote liefde voor jou. Dit is een belangrijke sleutel. Neem de tijd om regelmatig te luisteren naar deze woorden, die je innerlijk zullen vullen met de liefde van Giod.

  Ik wens je veel sterkte en vrede toe. Besef dat Jezus Christus zegt dat Hij gekomen is, niet om te veroordelen, maar om te behouden. Om het zieke te genezen en om zondaars te verlossen. God is niet tegen jou, Hij is voor jou. Hij is trouw en Hij wil je helpen om het geluk en de vrijheid te vinden, die Hij voor je bedoeld heeft.

 83. Bokkepoot says :

  Oh. My. God. 😐
  Dit ontbrak er nog maar aan!

  Jarenlang heb ik er niets over willen schrijven……

  Ehm… misschien maar houden zo? 🙄

  …… omdat het zo’n complex iets is.

  Nou, dan zal ik het even uitleggen: homoseksualiteit is het verschijnsel waarbij er enkele (bij sommige meerdere) hersencellen wat anders staan afgesteld waardoor iemand zich per abuis lichamelijk en emotioneel aangetrokken voelt tot mensen van het eigen geslacht. Kan gebeuren, geeft niet, kan verder geen kwaad, doet ook geen pijn (alhoewel…. nee laat maar), is wat omslachtiger met kinderen verwekken enzo maar meestal is er dan nog wel een mouw aan te passen.

  Complex wordt het pas wanneer mensen vier zes oorzaken van homofilie moeten gaan verzinnen om de vrij algemeen heersende consensus aangaande die oorzaken te kunnen negeren, en men met een 8-stappenplan moet komen om mensen van hun identiteit te verlossen.

  Maar ik ervaar nu dat de Geest van God me leidde om er een diepgaand artikel over te schrijven, waarvan ik geloof dat het velen de ogen kan openen en een weg zal openen voor bevrijding en herstel.

  Best een hoge verwachting van een artikel dat alle bekende en oppervlakkige clichés nog eens samenschraapt en vervolgens op één hoop gooit.

  Ik heb twee ooms gehad die een homoseksueel leven leidden…

  Right. Het is immers een levenswijze, he mijnheer Zeurensen?

  … en ik heb diverse anderen gekend die zo leefden. (…) Ik heb ook gebeden voor homoseksuelen die graag wilden bevrijd worden en ik heb vanalles gezien en gehoord. Uit deze jarenlange ervaring kan ik een aantal zaken vertellen, die ik geleerd heb over de oorzaken van homofilie.

  *zucht*
  U bent ervaringsdeskundige.

  Maar waar komt homofilie dan vandaan? Sommigen beweren dat het genetisch is bepaald en dus aanwezig is vanaf de geboorte. Dat is echter nooit bewezen.

  Klopt, mijnheer Zeurensen. Sterker nog: het is min of meer aangetoond dat als er een genetisch component meespeelt, dit vermoedelijk maar een kleine rol speelt (al zijn er inmiddels wel weer nieuwe visies op de rol van genetica). En tóch denkt men dat homoseksualiteit is aangeboren. Bijzonder, he! :mrgreen:

  Als je logisch nadenkt en als je eerlijk durft zijn, zul je beseffen dat het niet genetisch kan zijn, want zo is de mens eenvoudigweg niet gemaakt.

  LOL!

  In mijn jarenlange ervaring in het omgaan met homoseksuelen…

  Respect! Het is enorm zwaar, ik weet het. Maar je moet zeker wel een aantal jaren met deze doelgroep omgaan om de enorme complexiteit van homoseksualiteit te kunnen doorgronden.

  U heeft uw studie inmiddels afgerond?

  Er zijn vele soorten geesten, en hun doel is om de mens te verzieken, te ontwrichten, en uiteindelijk te vernietigen.

  Omdat ze zelf geen lichaam hebben willen ze profiteren van het lichaam van anderen. Die geesten hebben dus geen kans om zelf seksueel genot te ervaren. Als ze echter in het lichaam van een ander kunnen wonen, dan kunnen ze wel genieten van seksueel genot.

  Tjonge, dit klinkt wel vrij bizar, mijnheer Zeurensen!

  Dat klinkt heel bizar….

  Ja, en dat is het dus ook!

  …. en dat is het ook.

  Dat zeg ik.

  Stop nu niet met lezen….

  Ik kijk wel uit! Het wordt steeds leuker! :mrgreen:

  Net als een opstandig kind dat zijn ouders de deur uitstuurt en zegt: ‘Jullie bestaan niet meer voor mij. Altijd jullie regeltjes dat ik moet opruimen, dat ik geen pornofilms mag kijken, dat ik mijn zus niet mag plagen.

  Dat van die pornofilms niet mogen kijken is inderdaad een beetje flauw. Je zusje plagen is natuurlijk niet aardig en je moet wel je kamer netjes bijhouden.

  Aangezien het niet langer om liefde en intimiteit draait, maar puur gaat om het dierlijke genot, zijn er velen die de stap zetten van heteroseksuele naar homoseksuele activiteit, omdat ze meer genot zoeken.

  Dus een heteroseksueel gaat homoseksuele/em> ‘activiteiten’ bezigen omdat hij (of zij, maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat het hier zoals gewoonlijk weer eens alleen over anale seks mannen gaat) meer genot zoekt? 😯

  Zie je wel, homoseks is gewoon veel lekkerder dan heteroseks! 😀
  Altijd al geweten! :mrgreen:

  God heeft sommige jongens juist heel gevoelig gemaakt, zoals Koning David die er niet zo krachtig uit zag als zijn ruige broers. Maar God koos de jonge en kwetsbare David wel uit als Koning van Gods volk! David zat in zijn eentje te tokkelen op zijn harp, bij de schaapjes en zong mooie en emotionele liedjes. David huilde regelmatig als hij verdriet had en kon maar niet begrijpen waarom mensen zo slecht zijn.

  GAY! 😎

  Als David echter geen intieme relatie met God had gehad, was hij misschien ontwricht geraakt in zijn identiteit. Dan hadden zijn stoere, ruwe broers hem misschien welk dag na dag geplaagd: ‘jij zwakelinge, jij softie, jij mietje, je bent een homo, hahaha!’ Dat kan iemand op den duur een verkeerde kant uitsturen.

  Tot slot dus nog een belangrijke waarschuwing aan alle gevoelige heteroseksuele mannen: blijf in den HEERE, anders wordt je homo!

 84. kindvanGod says :

  ja Drs dre, daarom . 😉 wel flink radicale geloofspersonen, maar he!

 85. kindvanGod says :

  het blijft een rare kwibus, maar zijn uitspraken lenen zich wel om even lol mee te maken. Grijns. nou als ik dn 1 en 1 optel, dan mag je als je onvruchtbaar bent en toch Gods doel niet dient WEL gay zijn? dan hebben we ook veel minder psyciatrie nodig, geen IVF, en dan heb je er bewust voor gekozen, maar zou je ook gelijk en en nieuwe bewoner verwelkomen in je lijf? das best druk zoµ
  en als die geest ziek wordt, moet die dan een extra ziektekostenverzekering en kan de huisarts die dan voor een spoedoperatie verwijzen? En als die zich dan meld bijd e tandarts, hoef ik dan zelf de tandarts niet mee te ameken?

  Zo maar eens even wat toepassingen.

  ( blijft een hele hopop gekrijs van deze prsoon die zonodig misbruik wenst te maken van nieuwsberichten om zijn visiçe en ideen en cliches te spuien)

 86. Sjoerd Zijlstra says :

  David Sorensen schrijft bij Homofilie als gevolg van pornoverslaving onder andere:
  “… zijn er velen die de stap zetten van heteroseksuele naar homoseksuele activiteit, omdat ze meer genot zoeken.” Tjonge, het was mij niet bekend dat homoseksuele activiteiten meer genot bieden dan heteroseksuele activitieten. Jammer dan, ik blijf toch maar hetero.

 87. henkjan37 says :

  zou david ssssssseurnsn wellicht zelf ook naar parkeerplaatsen om daar zijn kennis over homoseksueel genot uit te breiden?

  overigens opvallend dat die uitspraak dat homoseksualiteit en kindermisbruik binnen de rk met elkaar te maken had binnen die kerk algemeen werd afgekeurd…maar dat zeurensen dat zo overneemt als feiten…zoo extreem fout deze man…

 88. Bokkepoot says :

  @henkjan37

  Uit het artikel:

  Mijn ervaring is dat veel homoseksuelen op overdreven manier bezig zijn met seksueel genot.

  Het is dan ook gevaarlijk om jonge kinderen in handen te geven van dat soort mensen. In de Roomskatholieke kerk zien we dat homofilie gruwelijke schade heeft aangericht.

  Uiteraard heeft Zeurensen het hier met name over homoseksuelen die homo zijn geworden omdat ze seksueel misbruikt zijn. Maar ja, aangezien je bij een homo nooit aan de buitenkant kunt zien welke van de vier zes door Zeurensen genoemde oorzaken de homoseksuele geaardheid levenswijze veroorzaakt heeft (misschien wel alle zes tegelijk? :?), kun je je kinderen sowieso maar beter uit de buurt houden!

  Je weet maar nooit.

 89. mafchauffeur says :

  Homofilie als gevolg van pornoverslaving

  Aangezien het niet langer om liefde en intimiteit draait, maar puur gaat om het dierlijke genot, zijn er velen die de stap zetten van heteroseksuele naar homoseksuele activiteit, omdat ze meer genot zoeken.

  Blijkbaar is er sprake van een natte droom nieuw inzicht van de heer Zeurensen. Want bij het (oudere) artikel over pornoverslaving wordt met geen woord gerept over, laat staan gewaarschuwd voor, het risico dat je als schepsel naar Zijn beeld hetero door een pornoverslaving in homoseksualiteit verstrikt kunt raken.

  http://www.real-life.nl/pornoverslaving/

 90. kindvanGod says :

  pdoet zn, naam recht aa n: zeurensen.

 91. Justin Case says :

  Even terug on topic:

  COC gaat naar het College van de rechten van de mens. Ik geef ze weinig kans.

  http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1088333/coc-evangelische-gemeente-utrecht-discrimineert.html

 92. mafchauffeur says :

  Het LKP heeft de Evangelie Gemeente Utrecht uitgenodigd voor een eenmalig gesprek over homoseksualiteit en het christelijk geloof.

  Eenmalig – is dat bedoeld als belofte of als dreigement? 😉

 93. pknbroeder says :

  @ mafchauffeur

  Zo had ik het nog niet gezien. Ik maar denken dat er sprake was van “glasnost” binnen de evangelische kerken. I should have known better

 94. Justin Case says :

  De gemeenteraad van mijn fijne stadsie heeft zich erover gebogen:
  http://www.duic.nl/nieuws/55492/college-weigering-homojongeren-door-kerkbestuur-discriminatie/

  Kortom “We vinden het verschrikkelijk, maar we mogen er niets aan doen.”

 95. Henny Dekker says :

  Bij jullie voelde ik me welkom
  maar voor een homo gold dat niet
  God haat de homoseksualiteit, dat staat hier
  vandaar dat je geen homo’s ziet
  Als bioloog ben je hier welkom
  maar zwijg over de evolutie
  God schiep de aarde in zes dagen
  en dat is zoals je het nu ziet
  Het deed me pijn, iedere keer
  maar nu heb ik geen tranen meer

  En met de Bijbel in de hand
  honderd jaar terug, het is God’s woord
  De aarde was een platte schijf
  emancipatie een vies woord

  Bij jullie voelde ik me welkom
  maar op een dag werd ik verkracht
  Bij jullie zocht ik medeleven
  daarin had ik teveel verwacht
  Je bent zo schuldig als de dader
  kreeg ik te horen, vieze del
  kijk maar eens goed hier in de Bijbel
  het is alleen maar overspel
  Het deed me pijn, iedere keer
  maar nu heb ik geen tranen meer

  En met de Bijbel in de hand
  honderd jaar terug, het is God’s woord
  De aarde was een platte schijf
  emancipatie een vies woord