Rick Joyner wil militaire coup in Verenigde Staten

Terwijl de Amerikaanse regering plat ligt (de ‘shutdown’) roept de bekende ‘profeet’ Rick Joyner doodleuk op tot een militaire coup. “Onze republiek kan onmogelijk blijven bestaan. Het hele systeem is zo ondermijnd dat onze enige hoop een militaire machtsovername is waarbij het oorlogsrecht wordt ingevoerd. De belangrijkste vraag is wie die coup gaat leiden.” (transcript)

Advertenties

24 responses to “Rick Joyner wil militaire coup in Verenigde Staten”

 1. thebutler says :

  ‘Our only hope …’ 😦

 2. Thaddei says :

  Zou Obama wel worden. Kan hij gelijk, als moslim zijnde, de Fema-kampen vullen met christenen en het getal van de onthoofde christenen (door de guillotine die al in grote getale in voorraad zijn) volmaken.

 3. henkjan37 says :

  interessante en volslagen uit lucht gegrepen martial- en marshall,

  Deze beste man heeft echt geen flauw idee waar hij het over heeft, daar helpt geen mooie baard aan

 4. Johan says :

  Op de site van Rick Joyner staat een uitleg van hetgeen hij bedoeld heeft te zeggen: http://www.morningstarministries.org/resources/prophetic-bulletins/2013/martial-law#.UlEm6L7CSWg

  Hoewel hij het extreem brengt heeft hij een punt als het gaat over de risico’s van een overheid die met behulp van technologie een orwelliaans systeem opzet.

 5. mafchauffeur says :

  …en het extreem (op of over het randje van strafbaar?) brengen van zijn punt is ook nog eens volstrekt Bijbels.

  I am very glad for this controversy, even the outrage I have created in some by the Prophetic Perspectives program. To quote King David, “I will yet be more vile” (see II Samuel 6:22 KJV). I don’t enjoy controversy, but I do appreciate it for what it can accomplish. It is not likely that anyone will be able to speak the truth in these times without it.

 6. mafchauffeur says :

  Wel fijn dat Morning Star uitgebreide informatie geeft ter voorbereiding. Zo wordt geadviseerd om voor 6 weken tot 3 maanden aan voorraad in huis te halen aan voedsel, water en EHBO spulllen.
  http://www.morningstarministries.org/ministries/morningstar-disaster-response

  Kom daar in Nederland maar eens om. Veel verder dan “enkele flessen water”, vochtige doekjes en regenponcho’s gaat het niet.
  http://www.nederlandveilig.nl/noodsituaties/noodpakket/

 7. Ronny Blaak says :

  Shalom beste mensen,

  Jezus = Gods Woord zegt in Johannes 18:36 dat Zijn Koningkrijk niet van deze wereld is & dat als Ziin Koningkrijk wel van deze wereld zou zijn, Zijn dienaars gestreden zouden hebben, zodat Hij niet aan de Joden overgeleverd zou zijn.

  Halloe Jah

 8. Shaul says :

  Heb je weer zo’n halve zool. Zal wel helpen z’n geldbuidel nog meer te vullen.

 9. puberapostel says :

  …en niet door geweld maar door zijn Geest. Als het Woord niet voldoende is, voegt het zwaard niets toe, of doet er alleen maar aan af.

 10. puberapostel says :

  Is trouwens een grappig programma op discovery, Preppers – dus voorbereid zijn al een hoop Amerikanen. Dat gaat best wel ver. Deskundigen beoordelen op verschillende punten hoe goed iemand ‘prepared’ is.
  In de VS kan je nog op jezelf met je familie overleven, in NL moet je bij anarchie toch minstens een lokale gemeenschap hebben om te overleven.

 11. Johan says :

  Vroeger was Rick best interessant met zijn allegorische verhalen. Maar sinds hij een profetische megaorganisatie heeft gesticht is hij aardig van het padje af geraakt, met als een van de dieptepunten de restauratie van Todd Bentley. Macht corrumpeert, ook in de profetische beweging.

 12. Harry says :

  Die Rick (or Rich) Joyner heeft veel te grote kleren aan.

 13. Im Gegenteil says :

  En dit is dus waarom geloof en politiek niet samen gaan. Als voorgangers/sprekers/pastors zich uitbreiden naar andere gebieden zoals in dit geval politiek, dan krijg je dus dit soort GEVAARLIJKE dingen. En nog gevaarlijker is dat er al tig gewapende milities in de VS op de been zijn en overhoop liggen met de Amerikaanse regering.

  Afgaande op de kerkelijke geschiedenis (oa jodenvervolging door christenen, inquisitie, gedwongen bekering van indianen en inboorlingen, kruistochten, kindermisbruik, fraude etc) kan je gerust stellen, dat gristenen en MACHT een zeer gevaarlijke combo zijn. Geef ze niet de kans, want anders staan er voor andersdenkenden weer zware tijden te wachten…

 14. Wilfred says :

  @Im Gegenteil: Ik neem aan dat je consequent bent en geloof in de markt e.d. concepten ook als onverenigbaar met politiek waardeert?

 15. bramvandijk says :

  @Wilfred
  Alan Greenspan heeft met zijn door Ayn Rand geïnspireerde geloof in de markt en wantrouwen naar iedere vorm van regulering door de staat een aardig steentje bijgedragen aan het ontstaan van de crisis.

  Misschien moeten we concluderen dat (iedere?) ideologie is als een wetenschappelijk model: het is een versimpeling van de werkelijkheid. En als je dat model gaat verwarren met de echte wereld, dan blijkt altijd weer dat je toch bepaalde zaken hebt gemist, of dat het anders loopt dan de theorie voorspelde.

 16. zeepkist says :

  In grote lijnen kan ik me wel in zijn betoog vinden. Een militaire coup is voor vrijwel elk land de beste keuze, waarbij het uiteraard cruciaal is wie de leider is. Ik stel me bij deze kandidaat voor een Neerlands dictatoriaat.

  Belangrijke punten die ik in zal voeren zijn:

  – Verplicht vak reli-satire op scholen met bijzonder onderwijs.
  – Per direct verbod op atheïsme; dit heeft in de Sovjet Unie, China en Noord Korea al genoeg slachtoffers geëist.
  – Elke Nederlander wisselt minimaal elk decennium van religie, om zo tolerantie te forceren.

 17. Sok says :

  Ik zag trouwens dat Joyner niet zo lang geleden vertelde over zijn waarneming van een ‘geest van dood’ over Amsterdam. Dat zag hij toen hij in de jaren 90 Amsterdam bezocht. Omdat hij dat met een aantal leiders deelde, kwam er die avond zonder waarschuwing een storm waarin ‘dozijnen mensen in Amsterdam’ stierven. Iemand die zich daar iets van kan herinneren?

 18. mafchauffeur says :

  @Sok: de Bijlmerramp (1992) misschien?

 19. Sok says :

  Nou volgens Joyner stierven in dezelfde nacht ook ‘dozijnen’ in Schotland en Groot Brittannië. Het kan zijn dat hij verwijst naar de storm van 25 januari 1990. http://nl.wikipedia.org/wiki/Storm_van_25_januari_1990
  Volgens Wikipedia stierven toen 17 mensen in Nederland, maar het is onduidelijk hoeveel hiervan in Amsterdam. Dan blijft het nog wel een rare metafysica. Joyner zegt iets over een geest in Amsterdam en bam bijna 100 mensen dood in verschillende landen! Lijkt me dan een goed idee als Joyner permanent zijn mond houdt. Vroeg me ook af of het mogelijk is dat de naastbestaanden een schadeclaim kunnen indienen. 😉

 20. mafchauffeur says :

  Die militaire coup is misschien dichterbij dan iedereen denkt. Zeker nu bekend is geworden dat de (half)broer Obama lid is van de Moslim Broederschap. En dat Obama in de eerste plaats loyaal is aan zijn radicale moslimfamilie.

 21. Wilfred says :

  @Bram: Precies. Daarom moeten mensen ook niet net doen alsof geloof in een god nou zo wezenlijk verschilt van wat we in andere omstandigheden heel normaal schijnen te vinden. En dus moet je je kritiek verbreden. Zoals je terecht doet…

 22. puberapostel says :

  Geest van dood? En niet kunnen voorkomen?? Als je een ramp ziet aankomen, heb je m.i de verantwoordelijkheid om er voor te bidden dat het niet gebeurt of minder schadelijk is. In de seculiere wereld heet dat klokkeluiden. Uit de school klappen maakt niemand populair.

 23. thebutler says :

  @ Sok:

  Een van mijn vrienden uit de UK is die avond door de wind opgenomen en tegen een muur geknald. Zelf ben ik kort buiten geweest en zag een metalen prullenbak door de lucht vliegen.

  Mijn vrienden waren op weg naar een bijeenkomst van Jeugd met een Opdracht waar, als ik het me goed herinner, Joyner ook sprak.

  Een van de dingen die ik die week hoorde van mensen die naar een van de bijeenkomsten van die week waren geweest dat er onder andere geprofeteerd was dat AIDS verspreid zou gaan worden via het eten bij hamburgerketen MacDonalds.

  Degene die door de storm was opgenomen heeft het gelukkige overleefd maar een lange tijd in het ziekenhuis gelegen en heeft blijvende schade opgelopen.

  Vanwege sommige rare claims en onduidelijkheid over het hoe en waarom van dergelijke ‘profetische’ mededelingen waarvan het doel ook vaak onduidelijk was, was ik toen al huiverig geworden en ging ik niet vaak naar dergelijke bijeenkomsten.

 24. Im Gegenteil says :

  @mafchauffeur

  En dat terwijl onder Obama’s leiding Bin Laden is vermoord?