De Exorcisters!

Is het een remake van Charlie’s Angels of een meer sexy uitvoering van The Exorcist? De BBC brengt het verhaal van drie tienermeiden – Brynne, Tess en Savannah – die zich helemaal hebben toegelegd op geestelijke oorlogvoering. Niet alleen hebben ze alledrie een zwarte band in karate, ze drijven ook met betoon van Geest en kracht demonen uit.

exorcisters

Samen met de vader van Brynne, Reverend Van Pastoorkramp Bob Larson, gaan ze op toernee naar allerlei duistere plaatsen, zoals de Oekraïne en Engeland (Harry Potter!) om boze geesten de stuipen op het lijf te jagen.

Voordat de dames in actie komen, wordt wel de procedure van Wilkin van de Kamp – een uitgebreide vragenlijst over familieziektes en verborgen zonden – gevolgd. Ook worden de demonen eerst aan een verhoor en marteling onderworpen voor ze naar de hel worden teruggestuurd. Jawel, de BBC heeft beelden!

De dames zijn net toegelaten tot de universiteit, dus de academische wereld kan haar borst nat maken. Alle Griekse en Romeinse afgoden zullen komend jaar van de campus worden verwijderd.

Advertenties

22 responses to “De Exorcisters!”

 1. henkjan37 says :

  om goed te kunnen duiveluitdrijven moet je bovendien eerst een goede psychische opleiding hebben gehad, om dat uit te sluiten en bovendien de geestelijke effecten die zowel het bezeten zijn als het ervan bevrijd worden in goede banen te lijden. Hoogst onverantwoord dat dit gebeurd door allerlei wilkins zonder opleiding daarvoor.

 2. engel says :

  Wanneer komen ze naar Nederland?

 3. Sok says :

  Een exorcisme-familie is ook niet echt nieuw. De zonen van Skevas verdienden ook hun brood met een zo een show. Kan dat waardevol zijn in het bieden van een stukje emotionele ontlading? Dat het geschreeuw allemaal het werk van demonen zijn geloof ik namelijk tegenwoordig niet meer zo. Bij een organisatie waar ik werkte, hadden we een keer Herman Boon op bezoek. Ik was er niet de hele avond bij, maar kreeg de volgende dag te horen dat er veel was gebeurd. Voelde me zelfs een beetje schuldig over mijn onverschilligheid. Mijn collega’s waren pas rond half vier thuis en de sfeer van een grote gebeurtenis hing overal. Er zou veel geschreeuw zijn geweest, en woorden van ‘kennis’, veel profetie en veel bevrijding.

  Een week later was alles ‘back to normal’. De ‘bevrijde’ collega’s hadden nog steeds dezelfde nukken, depressies en onzekerheden. Toen dacht ik: van een echte bevrijding heb ik toch iets meer verwacht. Volgende keer blijf ik lekker thuis en kijk ‘A Bridge too far’ of zoiets.

 4. Marie says :

  Potverdikkie! Weten ze niet dat karate verschrikkelijk occult (want oosters) is?!

 5. Fantastic Fox says :

  Ik denk bij nader inzien dat ik toch bezeten ben. Laat maar komen die exorcisters.

 6. Ster says :

  De Exorcisters met kruis en al.
  Drie mooie meiden.
  Dat belooft wat.

 7. Wilfred says :

  Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat de dames met de rev. meereizen om het geheel een wat fraaier aanzicht te geven. Een ander woord dat opkomt is ‘poppenkast’.

 8. Im Gegenteil says :

  Volgens mij heb ik ze wel eens een keer bij NGC of Discovery aan het werk gezien. De dames mogen er qua uiterlijk zijn, maar het is toch echt onzin wat ze doen. Welke duivel of demoon drijven ze uit? Geen enkele! Allemaal show!

 9. Harry says :

  De vragenlijsten die gebruikt worden om een diagnose te kunnen stellen in casu psychische stoornissen, worden door deze heksen misbruikt om de mensen ‘bewust’ te laten worden van hun tekortkomingen. De veelheid van vragen is overdonderend. Het overzicht van de problemen raak je daardoor makkelijk kwijt. Een makkelijk psychisch slachtoffer wat afhankelijk wordt gemaakt van de redding van deze ‘engelen’.
  Vlieg op!

 10. shinshinnun says :

  Wat kost dat nou, zo’n uitdrijvinkje?

 11. thomas1717 says :

  Volgens mij moet er bij mij ook wat uitgedreven worden, want ik kan bij deze uitdrijvers alleen maar aan indrijving denken

 12. joost says :

  Wilfred

  Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat de dames met de rev. meereizen om het geheel een wat fraaier aanzicht te geven. Een ander woord dat opkomt is ‘poppenkast

  Ach heden, zijt ook gij onder de profeten? 😈
  joost’

 13. cornelis says :

  @fantastic fox….bezeten en geen relatie zeker

 14. mafchauffeur says :

  De vader van Brynne Larson (de middelste dame) is een lekker ventje.

  Waarschuwing: niet voor tere zieltjes. En bij nader inzien lijkt mij een profetische sessie door @puberapostel op de Dwaze Schare meetup een uiterst relaxte en luchtige aangelegenheid

 15. mafchauffeur says :

  O wacht. Op 5:30 mag dochter Brynne het karwei afmaken en de demon naar de hel sturen. Eind goed, al goed.

  @GG: wat doen jullie nu flauw met een verwijzing naar de vragenlijst van Wilkin? Oom Bob heeft z’n zaakjes veel beter voor elkaar hoor. 😉
  http://www.demontest.com/

 16. flipsonius says :

  @Maf
  O, die demon is morgen gewoon weer terug hoor. De dame mocht even haar onverwerkte woede en verdriet naar buiten laten komen (binnen een geregisseerde setting), maar moet ze verder maar onderdrukken, omdat ze voortaan ‘in forgiveness’ moet wandelen, in Jezus naam!
  Die man, die daar zo vroom en rechtschapen op de achtergrond staat met zijn handjes voor zijn kruis gevouwen, dat lijkt wel een soort universeel archetype bij dit soort filmpjes. Je ziet hem iedere keer weer terug, en dan denk je ‘is hij het nou, of is dit weer een ander’? 😉

 17. mafchauffeur says :

  @flipsonius: tsja. Ik moet bekennen dat ik dat soort dingen ook wel eens heb gedaan. Maar gelukkig was er toen nog geen Youtube.

 18. Wilfred says :

  @Joost: lol 🙂

 19. mafchauffeur says :

  Zouden de Excorcisters ook succes hebben in de strijd tegen de Geest van Homofilie? Op hun website (http://www.teenageexorcists.com/) lees ik er niets over. Maar misschien wil papa Larson niet dat ze als jonge vrouw geconfronteerd worden met bepaalde expliciete beelden.

  Profetes Ana Mendez schreef eens dat zij een jongeman bevrijdde van zijn homoseksualiteit. Terwijl zij bad zag ze dat de ziel van deze jongeman gevangen zat in een geestelijke gevangenis. Voor de gevangenis tralies stond een groot mannelijk lid. De jongeman moest de hele dag naar een mannelijk lid kijken. Dat maakte dat hij gebonden bleef aan zijn homoseksualiteit. Nadat hij bevrijd was kon hij zelf een keuze maken. Wij moeten dus voorzichtig zijn met oordelen, want waneer iemand gevangen zit in zo’n geestelijke gevangenis dan is zijn zicht op een andere sexe verblind. Wij kunnen roepen en schreeuwen dat het verkeerd is, maar zolang er geen bevrijding is kan deze persoon moeilijk afstand doen. Heer open onze geestelijke ogen!

  (bron: https://www.facebook.com/#!/ontdekgod?fref=ts)

 20. afolus says :

  @Mafchauffeur
  Begrijp ik het goed dat de goede god zich in deze verdorven tijd bedient van pornografische afbeeldingen als hij zijn beminden in dromen en visioenen benadert om de wereld in het algemeen en bevoorrechte personen in het bijzonder te verbeteren…?

  Wat een heerlijke glorie.

  Maak jij er ook een bericht van voor de kerkbladen die verschijnen op de biblebelt. Dan hoeven ze daar ook niet meer zo krampachtig te doen.
  Ogen dicht, een fijn gebed en er verschijnen opwindende beelden.
  Niet alleen voor homo’s toch…?

 21. DfTg says :

  Mhhhh, lekkere meiden. Ik wil wel een demoontje slachten en ff doorzakken met ze. Knibbelknabbel kruisje, wie zit er aan mijn huisje…

 22. Alex says :

  @alofus: klopt, jeremia moest aanvankelijk broodbakken op mensenpoep, nadat hij zich hierover beklaagde was koeiepoep ook goed, zowel jesaja als jeremia moesten soms naakt rondlopen om Gods boodschap over te brengen
  Als jij alles in politiek korrekte bewoordingen over wil proberen te brengen ,is dat jouw zaak, God doet dat soms ff anders