Zorg dat je er klaar voor bent!

Jezus kan de ware gelovigen elk moment opnemen. En wat als jij er dan niet klaar voor bent omdat je nooit je hartje aan Hem hebt gegeven? Gezellig bangmaakfilmpje voor de jeugddienst.

Advertenties

37 responses to “Zorg dat je er klaar voor bent!”

 1. mafchauffeur says :

  Leuk!

  Maar wel een tamelijk onrealistisch filmpje. Of beter gezegd: een verkeerde conclusie. Het is onmogelijk dat meer dan 85% van de mensen wordt Opgenomen terwijl uit de context duidelijk is op te maken dat het gaat om een plaats waar de Geest van Religie heerst.

  Waarschijnlijker is dat de ruim 85% van de kerkgangers, namelijk zij met een beenlengteverschil, afgevoerd zijn richting de buitenste duisternis. Kijk maar naar de benen van de mensen op de voorste rij (0:05), en de prediker lijkt schoenen met dikke corrigerende zolen aan te hebben.

  De jongen met het rode T-shirt realiseert zich dat hij nu te laat is om zijn dwalende broeders en zusters van hun beenlengteverschil te verlossen en hen in het Koninkrijk binnen te loodsen.

 2. afolus says :

  Verschrikkelijke bangmakerij, vervaardigd als reclamefilmpje voor geloof.
  Niet goed!

 3. mafchauffeur says :

  @afolus: zie de zonzijde: de ouderen zijn zonder uitzondering opgenomen.

  Dat geeft de burger weer moed. 😉

 4. henkjan37 says :

  De meerderheid laten opnemen en dan een paar achterlaten werkt als reclamestrategie natuurlijk erg slim, veel beter dan maar een paar laten opnemen.

  Het lijkt veel op de strategie van de postcodeloterij. Dat je een loterij niet wint vindt niemand erg, maar dat je buurman wint en jij niet, dat is dramatisch!

  Jaloezie gebruiken voor bekering dus;)

 5. afolus says :

  @mafchauffeur
  Er is hoop…! 😤😁😝

 6. ruub says :

  Duidelijk geen bevindelijke kerk. Daar zou na de rapture iedereen gewoon netjes blijven zitten. In elk geval tot na het amen van de dominee.

 7. de belg says :

  @mafchauffeur
  Ik had geleerd dat hier op aarde de buitenste duisternis is, waar het geween en het tandengeknars is. 🙂
  Ze werden verplaatst naar de plek waar ze vastzitten tot ze de laatste cent terugbetaald hebben van het onrecht dat ze anderen aangedaan hebben.
  Of het waren allemaal reïncarnaties van Elia die dan gewoon terug thuis voor de tv gedropt zijn.
  Andere theorie: het waren geen echte mensen, maar engelen of geesten die gematerialiseerd zijn en terug opgenomen.
  Misschien gewoon een goocheltruc 😦

 8. DsDre says :

  Wat ik vreemd vind dat er iemand na de opname op z’n knieën gaat en lijkt te gaan bidden. Waarom zou zo iemand achter blijven? Ben benieuwd naar de criteria voor opname. Het lijkt wel het CIZ 😉

 9. ruub says :

  @DsDre
  Nee joh, hij is niet aan het bidden, alleen maar aan het huilen. Meisje achter hem is onder de stoelen aan het zoeken en heeft duidelijk het licht niet gezien.

  Het belangrijkste criterium voor de opname is trouwens de omvang van je collecte-bijdrage, spring maar naar 11:08 in onderstaand filmpje.

 10. De Dichter says :

  Tja een valse leer die iets meer dan 100 jaar geleden erin geslopen is en bewerkt 1e en 2e rang christenen gebaseerd op 3 bijbel teksten over de 1e opname voordat alle hel en verdoemenis over de aarde wordt uitgestort, als een idioot uit het verband getrokken uiteraard.

 11. PLI3N says :

  Altijd een goed fundament voor ons geloof in God: angst.

 12. langsloper says :

  Deze is veel leuker: de Rapture Prank!

  Een meisje wordt á la bananensplit voor de gek gehouden en denkt dat al haar vrienden zijn opgenomen…

 13. John says :

  Wat ik mis in dit filmpje is dat de kleren van de opgenomenen (is dat een woord?) netjes op de stoel achter blijven! Dat had de chaos van het moment van opname nog wat meer versterkt. Of gaan, na honden, nu ook al kleren naar de hemel?

 14. ruub says :

  @John
  Dat viel mij ook al op, maar alleen fair trade kleding gaat toch naar de hemel?

 15. joost says :

  John
  Nee, in de hemel heb je nog steeds genoeg aan een vijgeblaadje.
  joost

 16. mafchauffeur says :

  @John: het zou de chaos van het moment versterken, maar het is niet Bijbels. Elia werd tenslotte ook niet in z’n blote kont opgenomen.

  En terwijl ze liepen te praten, werden ze plotseling uit elkaar gedreven door een wagen van vuur, met paarden van vuur ervoor, en Elia werd in een stormwind meegevoerd naar de hemel. Elisa zag het gebeuren en riep uit: ‘Vader, vader! Strijdwagen en ruiterij van Israël!’ Toen hij Elia niet meer kon zien, scheurde hij zijn kleren. Hij raapte Elia’s mantel, die was afgegleden, op, en liep terug.

  Zijn mantel bleef weliswaar achter, maar die was afgegleden. Die was duidelijk niet fair trade zoals Ruub terecht stelt. Of wel, maar om voor de hand liggende reden achtergelaten voor Elisa voor duurzaam hergebruik.

 17. goedgelovig says :

  @langsloper: Die zeker leuker, maar heeft al eens op GG gestaan.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2011/06/01/left-behind-met-de-verborgen-camera/

 18. DsDre says :

  Ik zie dat ik toen een vraag gesteld heb waar ik geen antwoord op gekregen heb maar nog altijd nieuwsgierig naar ben. In de films over de opname is er nog een herkansing als ik het goed begrijp, klopt dat?

 19. henkjan37 says :

  @Drdre

  in principe is er bij protestanten natuurlijk sowieso geen herkansing, dus als je niet opgenomen wordt, zegt dat genoeg;)

  Wel kan je dan verwachten langzaam en pijnlijk om te komen enzo, en als iedereen dan kapot en dood is, worden ze nog een keer tot leven gewekt en worden ze in een poel met vuur gegooit.

 20. bramvandijk says :

  @DsDre
  Volgens de romanreeks Left Behind (in het Nederlands De laatste bazuin) is er na de opname zeker nog een laatste kans. Het is het ultieme teken waardoor achterblijvers zich nog kunnen bekeren, terwijl ondertussen ramp op ramp gebeurt volgens het recept van openbaring.

 21. puberapostel uit Rodanburg says :

  Ja ik stond wel even verbaasd dat er volgens sommige evangelischen er blijkbaar 3 opstandingen zijn, nou voor twee is er nog een bijbelse legitimatie mogelijk maar 3 is zelfs mij wat te gortig 🙂

 22. Tinus says :

  nee lekker, een beetje met angst zaaien want zo zou God het willen. Nee joh! http://youtu.be/HLSIHYbedII

 23. thomas1717 says :

  Het filmpje was een waarschuwing voor jeugdige gelovigen. Het waren de achtergelaten dwaze maagden met te weinig olie in hun lampen (gelijkenis uit Bijbel). Voor de ongelovigen wacht natuurlijk een veel erger lot.
  Ik zou wel willen weten waar die kerk met extreem hoog heiligengehalte is. Voor mij als niet jongere een erg gunstig vooruitzicht om daar te settelen, omdat alle ouderen daar opgenomen worden.

 24. Wilfred says :

  Wel wonderlijk dat de spreker daarbij refereert aan Mattheus. Daarin lijkt helemaal niet evident zo’n concept als een ‘opname’ te bestaan. Althans, niet zoals hier bedoeld. Als er al over wegnemen gesproken wordt, is het eerder (zoals Maf heel bijbelgetrouw opperde 😉 ) ten oordeel (Mat. 24: 38-41). Net zoals de vloed mensen wegnam, zo worden ook de ongelovigen weggenomen bij de komst van de ZdM.

 25. Waterlelie says :

  @DsDre

  Ben benieuwd naar de criteria voor opname.

  Het antwoord staat in Lukas 21:36

  Waak dan te allen tijde en bid dat u waardig geacht zult worden om al die dingen die gebeuren zullen, te ontvluchten, en om te kunnen bestaan voor de Zoon des mensen.

 26. henkjan37 says :

  @ waterlelie, geloof jij echt in die opname? wat bijzonder, ik heb dat nooit gesnapt

  Waar in de Bijbel staat dat dan? Of is het gewoon een stukje evangelische dogmatiek. Hebben jullie niet ergens stiekum ook een soort catagismus voor alle dingetjes die jullie erbij verzonnen hebben?

 27. Wilfred says :

  @Henkjan: Zo onlogisch is dat nou ook weer niet. 1 Thes. 4: 17 lijkt wel zoiets te suggereren. Als je dat dan verbindt met andere teksten, zoals b.v. Joh. 14: 3, dan kun je er best een geloofwaardig verhaal van maken. Als je tenminste net doet alsof dat soort ideeen, als je ze al bij 1 schrijver vindt, ook gemeengoed moet zijn geweest bij anderen… maar ja, dat is een vrij gebruikelijke aanname bij veel zgn bijbelgetrouwe christenen.

 28. DsDre says :

  @Waterlelie.

  Ik vraag naar de criteria voor de opname en jij komt met een losse Bijbeltekst aan. Ik lees in hetzelfde hoofdstuk in vers 32 dat Jezus het heeft over deze generatie die dit zal meemaken. We leven al heel wat generaties later.

 29. bramvandijk says :

  @DsDre
  Je weet toch wel dat je generatie in dit geval niet moet opvatten als een letterlijke generatie? Dan zou Jezus namelijk iets hebben gezegd dat niet is uitgekomen, wat natuurlijk onmogelijk is, dus moet er een andere interpretatie aan deze woorden worden gegeven. QED

  Over het algemeen wordt hier dus van gemaakt dat het gaat om de gehele mensheid: er zullen nog mensen zijn die dit meemaken.

 30. DsDre says :

  @Bram

  Waarom zou Jezus iets niet hebben mogen zeggen wat niet juist is?
  De andere interpretatie van de gehele mensheid is vreemd dan had Hij wel gezegd de mensheid.

 31. DsDre says :

  @Bram.

  Dat je dat nog allemaal weet. Het zijn wel antwoorden maar geloofwaardig vind ik ze niet. Ik denk dat God zich bedacht heeft, dat heeft Hij wel vaker gedaan en daarbij zijn profetieën geen toekomst voorspellingen, maar waarschuwingen hoe dingen kunnen gaan als men op een bepaalde manier handeld.

 32. bramvandijk says :

  @DsDre
  Die discussie was vlak nadat ik was begonnen met reageren. Dat verklaart wel waarom ik die beter heb onthouden dan andere discussies 😉

  Overigens ben ik het met je eens dat ik die antwoorden niet geloofwaardig vind. Jouw antwoord kent overigens ook zo zijn problemen. Tenminste, als je uitgaat van een alwetend god.

  Ik zou zelf gewoon zeggen dat Jezus dacht dat het einde van de wereld zou komen, maar dat hij dat gewoon fout had. Is niet zo’n gekke vergissing, in zijn tijd en cultuur was dat een vrij algemeen gedeelde opvatting. Maar als er al een god bestaat, dan had die het einde gewoon nog niet gepland op dat moment.

 33. DsDre says :

  @Bram.

  Ik weet niet waarom men de behoefte heeft God de eigenschappen alwetend, alziend of almachtig toe te dichten. Het gekke is degene die dat wel doen meestal niet geloven in alverzoening 😉

 34. mafchauffeur says :

  @Steven: wat zegt ie nou op 7:54? Rikiii Shiikiii Biiikiii? 😯