My prrrreciousssss!

Lord-Of-The-RemoRingAsh nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakutulûk agh burzum-ishi krimpatul. 

In het Jaar des HEEREN 1630, elven jaren nadat de gereformeerde stammen in Dordt een historisch monsterverbond sloten, liet een remonstrantse hobbit uit de Lage Landen, een vrije geest met de naam Bilbo Episcopius in het diepste geheim een ring smeden. Deze ring had de macht om elke gereformeerde vrij te maken van de Drie Formulieren van Mordor en in ware Broederschap te brengen.

Van generatie op generatie is de ring bewaard, gekoesterd, gedragen en doorgegeven door de rectoren van het Seminarium. Totdat, op een kwade dag in het Jaar des HEEREN 2013, de historische ring verdween! Een ontaard anoniem schepsel onvreemdde het kleinood uit een lade, de gansche Broederschap in wanhoop achterlatende.

Niemand weet wat de gevolgen zijn als de ring in verkeerde gereformeerde handen valt. Daarom is een prijs op de ring gezet die haar waarde in goud verre overstijgt. Wie hem vindt en terugbrengt naar het Seminarium wacht eeuwige vrijheid en Broederschap. Maar wie de ring vernietigt eeuwige gebondenheid aan de Drie Formulieren van Mordor.

Advertenties

13 responses to “My prrrreciousssss!”

 1. Pittig says :

  Eeuwige gebondenheid aan de Drie Formulieren van Mordor??! Neeeeee!

  Laten de charismatische Elven, de Katholieke Mensen en de Vergaderings-Dwergen snel samenkomen om de ring te vinden en terug te brengen!

 2. Sueigilera says :

  Hier wordt maar de spot gedreven met het onfeilbare woord, namelijk “The Lord of the Rings”. Ik voel mij diep gekwetst.

 3. Pittig says :

  “Aan de binnenzijde staat in een gravering de naam van Simon Episcopius en van zijn vrouw Maria Pesser en een datum.”

  Dat lijkt maar zo, dat is eigenlijk een toverspreuk die de Zwarte Kousen Ruiters der Formulieren op afstand houdt.

 4. Pittig says :

  @ suiegilera

  Het ergste vind ik nog dat de Heilige Schrift van Tolkien wordt verdraaid… Juist het vernietigen van de Ring is goed. Dit stukje is gewoon regelrechte ketterij!

 5. Sueigilera says :

  Als deze ring dezelfde eigenschappen heeft als de echte, kunnen ze lang zoeken naar de dader. 🙂

 6. Johan says :

  Heeft die ring niet vooral de macht om orthodoxen vrijzinnig te maken?

 7. Thomas says :

  Wie zegt mij dat die ring niet groter is dan ie lijkt, en ligt ie binnenkort in het winkeltje van marc angenent?!

 8. Im Gegenteil says :

  Waarom is men om deze aardse ring gekrenkt? Wie is in deze protestantsche zaak gekend? Daar waar men het evangelie brengt? Daar waar men het been verlengt?

  Gaat zitten op uw ongelovige stoel, dicht met die donderprekende smoel.
  Luister naar het charismatisch gejoel, want de Gloriestoel is het hemelsche doel.

  Wie deze heilige ring met de Gloriestoel combineert, zal in aardse rijkdom worden vermeerd. Aldus een pinksterstreek voor hen die getiteld zijn; stijf gereformeerd.

 9. van Kerstenen says :

  Ach, Arminius heeft toch al overwonnen. Wanneer ik de gemiddelde gereformeerde bonds jongere vraag of God sommige mensen heeft voor bestemd om naar de hel te gaan, is het verschrikte antwoord: Nee! Natuurlijk niet!

  Dan is geen ring meer nodig om Dordt tot een farce te maken.

 10. jannegen says :

  Deze morgen was de zonsopkomst eerder dan verwacht. Het zwaartepunt van de wereld is aan het kantelen en de oude wijsheden dreigen in vergetelheid te raken. De vuren in midden-aarde laaien weer op en we dreigen los te raken van ons eeuwenoude ankerpunt. Wie zal de broederschap en de schouw beschermen tegen de aanstormende vloed van valse profeten? Wie voedt het oog van de broederschap weer met de ring? Onze hoop is gevestigd op de uitverkorene van onze broeders. Een broeder waar niemand het van verwacht; jong en puur die geen waarde hecht aan de gouden schittering van de ring. Oh, grote geest die heerst over de schouw en toornig is over alles daarbuiten, schijn uw licht en wijs ons wie wij uit ons midden mogen aanstellen om deze heilige taak te volbrengen!

 11. Wormpje B says :

  Mee eens Sueigilera, dit is erg de spot drijven met de The Lord of the Rings Vind ik niet mooi. De wraak van de ring, kan heel pijnlijk zijn.

 12. Agilhartje says :

  Het verdwijnen van de eeuwenoude Ring kan ook een soort test worden: kunnen we geloven zonder geschiedenis?

  En misschien uitbreiden: wat blijft van ons geloof over als we gebouwen, rituelen, kerkgeschiedenis, muziek en boeken schrappen? Vaak heel weinig denk ik.

 13. Dirkteur says :

  Voor de mensen die voorliefde hebben voor voorwerpen in combinatie met krachten, underdogs en foute (religieuze) machthebbers een aardig liedje ter ontspanning: youtube.com/watch?v=XLkDEMeLtPI