Gezocht: betonmonniken en galerijnonnen

vaderjohannesTerwijl elders in het land oude kloosters hun deuren sluiten vanwege uitstervende monniken en nonnen, opent in de Bijlmer een nieuw klooster haar deuren. Althans als het lukt om novicen te werven.

Amsterdam heeft Kleiburg, de enige nog overgebleven retro Sixties honingraatflat in de Bijlmer, uitgeroepen tot klusflat. Je kunt daar voor 65k een gestript appartement kopen en omtoveren tot Vluchtkerk of een stulpje voor jezelf. Of een combinatie van beide, want missionaire pionier (zo heet dat tegenwoordig in Algemeen Beschaafd PKNs) Johannes van den Akker wil met minimaal vijf en maximaal tien kandidaten een hele galerij met gristenen vullen.

Die galerij moet een heus stadsklooster worden, het Kleiklooster. Een combinatie van leefgemeenschap met een ‘kernwoning’ voor opvang/kapel/buurtkamer. Nu is Van den Akker op zoek naar aspirant kloosterlingen. Waar moet je als monnik of non 2.0 aan voldoen? In elk geval twee rechterhanden hebben (anders komt die verbouwing nooit af), van trappistenbier houden en de Bijlmer als het nieuwe hip willen zien.

Wij denken dat dit project geholpen zou zijn met tenminste één GG-reageerder. Iemand die af en toe wat harde grappen kan maken en de discussie over de onfeilbaarheid van de Bijbel aan kan wakkeren. Wie biedt zich aan?

Advertenties

6 responses to “Gezocht: betonmonniken en galerijnonnen”

 1. Max says :

  En nu maar hopen dat de bovenburen geen herrie maken, anders wordt het niks met dat ascetisme.

 2. mafchauffeur says :

  Overigens lijkt de initiatiefnemer al een bom onder het plan te hebben gelegd:

  Hopelijk is de woonkamer snel te klein en verhuizen we met de geloofsgemeenschap naar een van de buurthuizen in de buurt.

  Denk je een kloosterflat te hebben gekocht, verhuizen de kloosteractiviteiten naar elders. 😉

 3. Johan says :

  Het is dat ik al voorzien ben en niet in Amsterdam woon, anders zou ik er wel voor willen tekenen. Hoewel de flats best klein zijn als je een gezin hebt.

 4. mafchauffeur says :

  @Johan: geen punt, je kunt er ook 2 of 3 kopen en er één groot appartement van maken, mag allemaal van de gemeente.

  Kun je meteen testen of een dergelijke luxe loft wel mag van Abt Johannes. 😉

 5. Agilhartje says :

  De protestanten worden steeds katholieker. Eerst Nijkleaster http://nijkleaster.nl/ en nu dit.
  Als dat maar goed gaat – straks gaat de voorzitter van de PKN zich nog bisschop noemen!

 6. Im Gegenteil says :

  Zijn de verleidingen van de bijlmer kelderboxen daar niet heel erg groot voor de stadsmonniken?