God bezoekt Nederland!

ZondagTongentaalHet is eindelijk zover! God gaat Nederland bezoeken! Dat blijkt uit een rondzendmail van Pastor Joep de Kraker, Acting Secretary van Achievers World Outreach Ministries die via een lezer in onze mailbox belandde. Daarin kondigt hij DE GLORIE VAN GOD OVER NEDERLAND aan. We citeren:

With a great sense of honour I am writing you this email letter for Promotion and Notification of the coming Historic National Gathering of Healing and Breakthrough Campaign Night in the Netherlands as attached with this letter.

The season has come for God’s visitation over the Netherlands as He takes the nation back to Himself through this campaign. It promises to be a time of demonstration of God’s power. The date is not fixed yet until all arrangements are in place as itemised in the attached file. We are prayerfully believing God for sponsors and promoters for this campaign. Please send us your logo.

We appeal to all various institutions in the Netherlands to stand with us by promoting this campaign. We appeal to all media houses, NGOs, Churches, and organizations of like minds to stand with us for the promotion of this campaign.

In de begeleidende folder wordt uitgelegd dat de conferentie vakkundig wordt geleid door Pastor Sunday Igbalaloju (foto), een “dynamic and innovative pastor with an unprecedented mantle for healing and breakthrough; divinely licensed as a limit breaker.” Ja, dit kunnen we wel proberen te vertalen, maar daar word je niet wijzer van. Waar het om gaat is dat hij door “word based spiritual warfare” jou gaat bevrijden van “the shackles of the enemy.”

Je kunt in twee categorieën wonderen verwachten:

Categorie A – genezing van allerlei ziektes, zoals hartziekten, te weinig zaadcellen in je sperma (ja, het staat er echt), impotentie, onvruchtbaarheid, verstopte eierstokken, HIV, bloedziekten, allerlei vormen van kanker, verlamming, herseninfarcten en hoge bloeddruk. Jezus Christus zal persoonlijk aanwezig zijn om je te genezen.

Categorie B – doorbraak en bevrijding van het juk van onvruchtbaarheid, miskramen, geestelijke aanvallen, generatievloeken, huwelijkse teleurstelling, negatieve ervaringen, faillissementen, een gevoel van blokkade en stagnatie, mislukking, kwade gedachten, een geestelijke man of vrouw (dat is jargon voor een seksgeest die ’s nachts zonder dat je man of vrouw het merkt tussen de lakens kruipt om je seksueel te stimuleren), en vroegtijdige dood. Dat laatste wordt nog spannend. Ook voor deze zaken zal Jezus Christus persoonlijk langskomen.

Omdat het hier om een HISTORIC NATIONAL GATHERING OF HEALING AND BREAKTHROUGH gaat, zijn de kosten beraamd op € 500.000. Maar daar krijg je wel wat voor: de hele natie wordt genezen en gaat er financieel op vooruit! Dat is goed nieuws in deze tijden van depressie. Dan is een investering van een half miljoen niet iets om moeilijk over te doen. Om dat geld bij elkaar te krijgen worden nu sponsors geworven. Elke vrijdag is een nationale dag van gebed en vasten om God onder druk te zetten om sponsors op te laten rijzen in de natie.

Eerst moet het geld er zijn, daarna wordt pas een datum bepaald voor het festijn en een stadion voor 50.000 mensen afgehuurd. Zoiets als de Arena, het Olympisch Stadion of Galgenwaard, maar dan wél echt vol. Ook moet het Nationale Televisie Station van Nederland (welke zou dat zijn?) een maand lang spotjes uitzenden om mensen op de campagne te wijzen.

Wie zijn wij dat God uit alle mogelijke naties uitgerekend onze natie persoonlijk bezoekt en zijn nederige dienstknecht Sunday Igbalaloju (Zondag Tongentaal) daarvoor gebruikt. Glorie!

awom-folder-god-bezoek-nederland
(klik op het plaatje om het te vergroten)

Wie is Zondag Tongentaal? Goedgelovig ging op zoek en ontdekte tal van wetenswaardigheden over deze mysterieuze in Nigeria geboren superprediker.

Zo heeft Tongentaal zich op 26 maart dit jaar op Facebook gemeld met een eigen Achievers WORLD Outreach Ministries pagina. Om het aantal likes op gang te brengen is hij de pagina’s van een groot aantal superpredikers gaan volgen, zoals Pastor E.A. Adeboye met 1,138,210 likes, Pastor Rick Warren met 430,791 likes en Pastor Pablo Caballero met 182,111 likes. Dat heeft onze vriend Zondag Tongentaal de afgelopen drie maanden maar liefst 5 likes opgeleverd. Jawel. Dat is sociale media-taal voor ‘deze bediening kennen wij niet en we zien er geen hout in om hem terug te liken.’

Tongentaal weet nog niet zo goed wat hij met z’n Facebook-pagina moet aanvangen. Daarom heeft hij er tien keer hetzelfde bericht op gezet:

Welcome to Achievers World, your healing will be made perfect in Jesus’ Name! Please understand that your unparalleled advantage in life is Christ in you. His anointing empowers you and puts you in charge of situations of life.

En nog een paar keer: “God is good at all times!” Gelukkig heeft hij op zijn persoonlijke pagina wel wat vrienden, 358 zelfs, vrijwel allemaal black gospel types. Daar ontdekken we dat Tongentaal ook President is van het Global Apostolic Impact Network (G.A.I.N), “a Christian Network Organization that is strongly committed to people’s financial, spiritual, mental, life, business, career and ministerial empowerment.” Deze club houdt maandelijkse bijeenkomsten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht om gelovigen toe te rusten in financiële voorspoed en het ontwikkelen van business. Daar worden boeiende boodschappen gepreekt, zoals:

Wealth creation principles, Money management secrets, 10 Lies Satan speaks against homes, 15 Toxic relationships to avoid, 10 Men & Women you must never marry, How not to fade away in life, Understanding Forex trading business, Why some fail and others succeed. And many more! Therefore, you are encouraged to be part of this network for a change of life and to maximise your destiny. Don’t die undiscovered, you are meant to be a blessing to your generation.

Tongentaal heeft zelf zijn bestemming al gevonden. In The Vision of my Life zet hij uiteen dat God hem geroepen heeft om veel geld op te halen voor een eigen gebouw, wereldwijd het evangelie te prediken aan onbereikte stammen, wereldwijd kerken te planten met stadsbrede invloed, conferenties te organiseren, wereldwijd hongerigen te voeden, een eigen christelijk televisiestation te beginnen, 200 landen te bereiken met moderne media, onderwijs en gezondheidszorg op te zetten in Derde Wereld-landen, en tienden van zijn volgelingen in te zamelen.

Tongentaals prediking is ‘hot’ onder het Bijlmergristenvolk. Zijn preek over ‘The Power of Focus’ is al 58 keer bekeken op het Majesty TV Network! Okay, okay, dat is nog niet veel, maar Tongentaal is tot grotere werken Gods geroepen. De beelden van een megaconferentie met duizenden swingende broeders en zusters onderstrepen dat. Dat het beeld vervolgens een abrupte overgang maakt naar een kantoortje met luxaflex waar Tongentaal eenzaam tegen de camera preekt, is bijzaak. Hoewel, rond 23:49 komt een zuster, wat zeg ik: Apostle Helen Dorkenoo in beeld die broeder Zondag uitgebreid prijst voor zijn gezalfde boodschap, maar direct struikelt over zijn achternaam.

Een voorproefje op het bezoek van God aan Nederland.

Advertenties

34 responses to “God bezoekt Nederland!”

 1. Max says :

  Een studiegenoot was geabonneerd op de Charisma (bestaat dat nog?), dat blad stond altijd vol met dit soort advertenties. Niets nieuws onder de zon dus.

 2. mafchauffeur says :

  Goed bezig! Nu nog een échte doorbraak. Maar de horde van GG is in ieder geval genomen.

  Jongens als Kenias Hichaaba uit Botswana hebben nog een lange weg te gaan. Op pagina 34 van het juni-nummer van One World kun je zien hoe carrieremannetjes zich voorbereiden op een droomtoekomst.

  Ik studeer en bid veel, en hoop dat ik ooit de kracht van de Heilige Geest over kan brengen met healings en voorspellingen.

 3. Rik says :

  Zal er verbaasd van staan kijken als pastor Zondag het verschil weet tussen Amsterdam en Nederland. Hoe komt hij eigenlijk op het idee om Nederland te bezoeken, een blinddoek om en ezeltje-prik op de wereldkaart doen? Dat laatste kan altijd worden uitgelegd als ‘divine guidance’..:)

 4. Rik says :

  Whaha, even die folder goed bekijken…1 van de guest artists is Don Meon, de minder bekende naamgenoot van de artiest van o.a. ‘God will make a way’ en ‘God is good all the time’.

  Juist ja, die hebben ze weten te boeken. Hij weet het zelf nog niet, maar dat hoeft geen belemmering te zijn om toch te komen 😛

 5. John says :

  Eindelijk komt God dan écht naar Nederland!!!1

  *The Spirit Of The Sovereign Lord weer opzetten doet*

  *This is the year…*

 6. afolus says :

  Dat na Robinson Crusoé’s Vrijdag nu ook andere “dagnamen” gebruikt worden als bijzondere voornamen wist ik nog niet.
  Zondag TonkieWonkie is daarbij wel een hele mooie. 😀

  Gelukkig zegt hij ergens rond 25:00 dat de mensen een verstand hebben ontvangen, zodat God af en toe kan uitrusten. Ik vermoed dat god de donder zal sturen als hij wakker wordt van Zondags onzinverhaaltjes..

  #wel even gebeld met Andries Knevel/EO of daar gedurende één maand zendtijd beschikbaar kan komen voor het “Holland-Sunday-Miracle”#

 7. Johan says :

  @Rik: Dat doet me denken aan een ‘conferentievoorganger’ waar ik het vroeger eens mee aan de stok heb gehad. Die had z’n hele line-up aan bekende sprekers verzonnen. Toen ik hem daarmee confronteerde begon hij me persoonlijk te bedreigen. Dat is nog een hele rel geworden met een groot artikel in Uitdaging en een rechtszaak van financieel gedupeerden tegen deze man, die uiteindelijk de benen nam naar het buitenland.

  Ik ga er van uit dat iedereen wel doorziet dat Pastor Sunday een oplichter is die vooral uit is op geld en invloed. Zo niet: wake up.

  @afolus: Ik ben nog nooit een Pastor Monday tegengekomen.

 8. Sueigilera says :

  Hopelijk is het een Pastor Blauwe Maandag.

 9. vertue4 says :

  @Johan,

  Als Chesterton fan ben ik Thursday wel als naam tegengekomen: the man who was thursday

  Trouwens, wie kent die ándere pastor Sunday? Sunday Adelaja (geen onbekende voor goedgelovig). Met zijn 1000 miljoenairs moet hij toch een steentje bij kunnen dragen?

 10. Job says :

  Het Engels zou mooi passen op Make That The Cat Wise

 11. Max says :

  Het valt me nu pas op: de doelen worden bewust zo hoog neergezet, zodat het vereiste bedrag nooit of te nimmer bereikt wordt. Ondertussen kun je wel mooi het geld houden dat wél is binnengekomen. Makkelijke manier van geld binnenharken.

 12. afolus says :

  @Johan
  In de loop der jaren heb ik wel steeds beter begrepen waar dat rottige maandagochtendgevoel vandaan kwam… 😀

 13. St. says :

  Indrukwekkend allemaal zeg.
  Volgens mij is trouwens de volledige titel:

  Historic National Gathering of Healing and Breakthrough Campaign Night for make benefit glorious kingdom of God

  Sacha Baron Cohen verzorgt ook een deel van het programma.

 14. Pittig says :

  @ St. 🙂

  Sacha Baron Cohen zou er met een christelijke Borat inderdaad zo tussen passen!

 15. P. Puk says :

  Worden er ook doden opgewekt, want dan ga ik kijken!

 16. John says :

  @P. Puk

  Overal worden doden opgewekt! Als je alle geclaimde doden door al die charismanische organisaties bij elkaar optelt, dan is 2 keer de wereldbevolking uit de dood opgewekt, en 10 keer de wereldbevolking tot het christendom bekeerd! Hoe dat kan? Bij God is toch niks onmogelijk? 😉

 17. mafchauffeur says :

  @John: maar dat komt dan weer vanwege dubbeltellingen. De apostel Paulus stierf dagelijks, dus die komt in z’n eentje al op duizenden opwekkingen. 😉

 18. Wilfred says :

  @Maf: Schuddebuik!!! 🙂

 19. jannegen says :

  Hey wat grappig. Ik ben weleens in Amsterdam naar een samenkomst geweest die geleid werd door pastor Larry & Helen Dorkenoo. Samen met wat jongeren uit Nehemia. Larry & Helen nodigden ons na de dienst persoonlijk uit in hun kantoortje en vroegen of wij met hen mee wilden naar India om daar te bidden voor de zieken. Mensen stonden daar erg open voor wonderen en ze maakten daar vele genezingen mee. Voor ons zou dat een leerzame ervaring zijn en we zouden Gods kracht beter leren kennen, beloofden ze. Niet op in gegaan natuurlijk.

  Het was wel een leuke samenkomst geweest. Typisch Afrikaanse muziek, Heupwiegende donkere vrouwen en mannen in witte pakken die door de garagebox heen dansten. Gezellige boel. Er werd trouwens overvloedig geofferd, want dat zou zegen geven.

 20. Insider says :

  Dat Don Meon (bewust ipv Moen?!) vastgelegd zou zijn, ok. Maar Bob Fitts heb ik vrij hoog staan. De laatste is wars van kapones. Doe gewoon, wees jezelf, ongecompliceerd, etc. Ik ben benieuwd…

 21. Insider says :

  Correctie: kapSones… 😀

 22. Elian says :

  Persoonlijk geloof ik niet zo in die massa-opwekkingen zoals geschetst door meneer Zondag. Misschien dat we ons minder moeten focussen op het feit dat Nederland seculariseert, maar misschien dat christenen teveel meegaan in deze secularisatie of zich juist zo gedragen dat het gat tussen christen en niet-christenen alleen maar grote r wordt

 23. shinshinnun says :

  Misschien kan God zijn missie voor Nederland combineren met zijn jaarlijkse bezoekje aan Zwolle?
  Scheelt aanzienlijk in de kosten, er is al een tent en ook al een datum!
  Wel jammer van het nieuwbouwziekenhuis dat rond die tijd z’n deuren opent: totaal overbodig natuurlijk!
  http://www.tentcampagnezwolle.nl/

 24. beervis says :

  Shinshunnun,
  Niet zo ironisch you have a Brokkon fokkus.

 25. afolus says :

  @shibshinnun
  Het lijkt wel of er een circus neerstrijkt in Zwolle…

 26. John says :

  @shinshinnun

  Die aankondiging ziet er leuk uit! Als ik niet hoef te werken ga ik er denk ik wel even een kijkje nemen 😉

 27. shinshinnun says :

  @beervis
  No man, i have the Spirit of Efficiency!

  @John
  ik overweeg het ook, maar ik vind die mensen vd deur zo eng! Aan de andere kant heb ik een prachtig litteken dat ofwel in aanmerking komt voor genezing ofwel betattoeerd (hoe schrijf je dat?) moet worden met een rits ofzo 😛

 28. shinshinnun says :

  @afolus
  hoezo ‘lijkt’? 😉

 29. Jelle says :

  Na de bevestiging van afolus over het circus ervaar ik vrijmoedigheid om deze profetie over het bezoek van Pastor Sunday hier te delen. Let vooral op de eerste regel van de 3e alinea.
  http://www.lyricsfreak.com/m/metallica/leper+messiah_20092080.html

 30. TommyLee says :

  maar 500000 euro?? Een schijntje als je bedenkt dat er bankdirecteuren zijn die meer verdienen en minder teweeg brengen

 31. Jozef Jodel says :

  Vooral ook leuk: Hij gaat tienden van zijn volgelingen inzamelen… En van zichzelf dan?? Godsdienstwaanzinnigen die moeten worden opgesloten voor de rest van hun leven! Als je maar gelooft wordt je rijk. God Zelf zegt echter: “Rijken heeft Hij met lege handen weggezonden”…. (Lucas 1: 53). Waarvan akte zou ik zeggen. Geloof die klaplopers niet!
  Dit soort mensen valt voor mij in dezelfde categorie als die zieke rotzak die die 2 jochies dacht te kunnen opwekken uit de dood. Opruimen die hap.

 32. Im Gegenteil says :

  Laat dat circus gewoon in Afrika blijven, er zijn daar veel meer zieke mensen dan hier….

 33. Jan Toekan says :

  In 2000 maakte Berea Amsterdam contact met Pastor Sunday uit Kiev. Daarna is Sundau een aantal keren in Nederland geweest maar met name op de wat kleinere conferenties. Sunday heeft inmiddels de grootste kerk van Europa met meer dan 25.000 bezoekers. Ondanks alle kritiek is dit toch opmerkelijk!

 34. King Gaga says :

  @Jan Toekan. ….Omdat (Samengevat) ” breed de weg is die naar verderf leidt maar smal het pad is dat naar het Eeuwig Leven leidt…” Zoek eens op Google het onderwerp: ” Leugens die pastors aan hun gemeentes vertellen…” en doe het in de Engelse taal !!!