Todd Bentley: ‘God geeft nieuwe geslachtsdelen’

een-nieuwe-penisEen opmerkelijk bericht op FOK gisteren: tijdens een genezingscampagne van Todd Bentley in Oeganda zou God nieuwe geslachtsdelen hebben uitgereikt. Een vrouw ontving een spiksplinternieuwe borst, een andere vrouw een nieuwe vagina en een man een nieuwe penis. Volgens Bentley “een reconstructief wonder” als gevolg van het verbreken van vloeken. De schrijver op FOK vraagt zich af of God zich nu vaker bezig gaat houden met plastische chirurgie.

De nieuwsbrief van Bentley waarnaar wordt verwezen dateert van 6 juni. Volgens Bentley is er uitgebreid over bericht in de media, maar een knappe jongen die het te voorschijn kan googelen.

bentley-zalft-een-stapel-kleren

Intussen heeft Bentley naar eigen zeggen in Kaapstad een opwekking ontketend. Mensen legden kledingstukken aan zijn voeten, waar Bentley vervolgens op dook om de hele stapel in één keer te zalven. Deze kledingstukken kunnen op zieken worden gelegd zodat zij genezen. Het gebruik wordt gebaseerd op de zweterige zakdoeken en ander linnengoed van Paulus.

Advertenties

81 responses to “Todd Bentley: ‘God geeft nieuwe geslachtsdelen’”

 1. Jan Hartman says :

  Deze beste meneer, apart zetten op een onbewoonde eiland!

 2. clair says :

  wat een idioot.

 3. keietrekker says :

  Was het maar een dorpsgek, dan viel het nog mee. Nu gaat het de wereld over!!! Wat een malloot.

 4. keietrekker says :

  Kan hij trouwens ook mensen van geslacht laten veranderen, of is hij zo ver nog niet.

 5. DsDre says :

  De krant van Kaapstad meldt niets over een opwekking. Terwijl deze krant dit soort gebeurtenissen zeker zou melden.

  http://www.dieburger.com/

 6. afolus says :

  Omdat het hier lichaamsdelen in de erogene zones betreft, wordt er een hoop stampei over gemaakt. Maar bij een binnenkort te gebeuren wonder met een teruggeplaatste nieuwe schildklier hoor je niemand….! 😀 😀

  Shabberdewaski…

 7. afolus says :

  @DsDre
  Kijk nou nog eens in de Kaapstadse krant.
  Op de voorpagina staat die zuster die getuigde van een wonder van “welgevormdheid”.

  Persoonlijk heb ik na het zien van haar wonderen de neiging om digitaal een gift over te maken. 😀

 8. DsDre says :

  Kijk dit staat dan weer wel in Die Burger. Niks over kledingstuk van Bentley, laat staan dat die gezonden naar Mandela zal worden, wat toch wel zo praktisch zou zijn. Wel weer mooi te lezen dat ook Moslims en Hindoes erbij waren.

  Saterdag 15 Junie 2013

  KAAPSTAD. – Wes-Kapenaars is gister gevra om minstens een keer per week ’n nagwaak vir oudpres. Nelson Mandela te hou.

  Marius Fransman, Wes-Kaapse leier van die ANC, het ’n beroep gedoen op inwoners om waar hulle ook al bymekaarkom, hetsy kerke of gemeenskapsvergaderings, vir Mandela te bid.

  Geestelike leiers van die Griekwa- en Afrika-tradisionele kerke, Moslems, Hindoes en Christen-kerke, het gisteroggend in die St. George-katedraal vir Mandela gebid.

  Aartsbiskop Thabo Makgoba van die Anglikaanse kerk het in ’n brief wat voorgelees is gevra “dat God sy genadige hand oor Madiba hou”.

  Fransman het ná die diens gesê daar moet ook gebid word om dankie te sê vir die ikoniese bydrae wat Madiba gemaak het.

  “Ons moet die Allerhoogste ook erkenning gee vir hoe lank Madiba vir die land gespaar bly. Hy het die wêreld ’n model vir vergifnis en handevat gegee, selfs wanneer saamstap vorentoe onmoontlik gelyk het.

  “Daarvoor moet ons dankie sê.”

  • In Pretoria het ’n groep geestelike leiers by die ingang van die hospitaal waar Mandela behandel word vir hom, sy gesin en die land gebid.

 9. DsDre says :

  @afolus.

  Je haalt een paar dingen door elkaar. In Oeganda werden de erogene zones opgepimpt, in Kaapstad de kleding.

 10. afolus says :

  @DsDre 😀
  De vermelde en getoonde wonderen zijn “slechts voor het oog”.
  En dan maakt het allemaal niet zoveel meer uit.
  “Eigenlijk allemaal onzin”, lijk je te willen zeggen. En dan ben ik het wel met je eens. 😉

 11. beervis says :

  Ik geloof het wel. Bentley rocks, gives vagina’s and cocks!

 12. mafchauffeur says :

  Het is gemakkelijk om hier lacherig over te doen, maar je moet het wél in de context zien.

  They started to throw the people that were manifesting demons up onto the platform. They couldn’t even carry them up. The ushers were trying to gather 1,800 demon-possessed people that were all violently manifesting demons at the same time. Never have I seen anything like this. I had 60 demon-possessed people on the platform-people trying to bite at my ankles. We prayed for about an hour, and the power of God broke out. The power of witchcraft was broken. In the altar call, witch doctors came forward to renounce witchcraft and give their lives to Jesus. Remember that in the first three days, we had 176 salvations. When the curse was broken over the city, that’s when the creative reproductive miracles happened. The woman grew that breast. It brought out all the witch doctors.

  Je lokt oversekste toverdokters nu eenmaal gemakkelijker met een dergelijk specifiek wonder dan met een obligaat foldertje of een Gloriestoel. 😉

 13. mafchauffeur says :

  @afolus: jij blijft blijkbaar graag naar die voorpagina staren, maar als je de functie “Soek op die webwerf” gebruikt en Bentley intikt krijg je wel degelijk relevante resultaten hoor.
  http://www.dieburger.com/bylae/2013-05-09-bentley-reg-vir-fynproewer

 14. afolus says :

  @mafchauffeur
  Is dat van Bentley in de krant na één of twee collectes..? 😀
  Wat een heerlijk gel…l is dit toch allemaal.

 15. mafchauffeur says :

  @GG: hadden jullie deze al gevonden? Een verslag van de gebeurtenissen in november 2002, kennelijk geschreven door Todd Bentley himself in de week erna.
  http://www.openheaven.com/reports/details.asp?id=2053

  Het lijkt erg op het opwarmen van ouwe prak terugblikken op successen uit het verleden, net als MvdS die een half jaar geleden weer met dankbaarheid terugkeek op het goudstof dat in zijn Bijbel belandde. 😉

 16. DsDre says :

  Die antwoord op de opwekking. Groot feest.

 17. fladderaartje says :

  Die opwekking waar ze het altijd over hebben breekt vooral uit in de collectezak en wordt dan gelijk voor het gemak maar op de rest van het land geprojecteerd.
  En dan een dienst met 1800 manifesterende bezetenen. Doe mij dan maar een gergem dienst. Lijkt me heel wat veiliger. Voor je het weet worden je verzenen vermorzeld.

 18. DsDre says :

  Uit de recensie valt te lezen dat tijdens het optreden van Die Antwoord (Kaapstad) er flink achteruit werd gebeden. Alleen de journalist pakte het nog niet goed op. Jammer dat de geestelijk doorbraak uit Kaapstad hier niet over komt.

  Die Antwoord

  Loeiharde beats en veel scheldwoorden: de Zuid-Afrikaanse vertegenwoordiging in Landgraaf laat op de laatste festivaldag in de volle tent wel erg luid en duidelijk van zich horen. De regen is aan het einde van de middag gelukkig opgehouden en de massa laat zich een zweterig feestje absoluut niet meer afnemen.

  De lading vloeken die door dit rapduo worden voorgeschoteld neemt menigeen voor lief. En niet alleen dat, want voor het eerst dit weekeinde wordt er door duizenden luidkeels we want more geschreeuwd. Muzikaal behelst het bar weinig, maar duizenden Pinkpoppers vinden dit stekelige en dansbare feestoptreden geweldig. (AS) Bron:Nu.

 19. afolus says :

  @GG
  Op de geplaatste banner kijkt de (overigens prachtige) dame zeer verwachtingsvol naar de “opbrengst” van de bijzondere zegening.

  De broeder zelf heeft nog zo’n blik van: Is dat mijn nieuwe Willy…?

  Opwaarts…(gaat ons pad) naar boven…

  😇😇😇😎

 20. Pittig says :

  Ach, my hene, lees ek sommer Afrikaans hier op GoedGelowig! Baie dankie DsDre, Afolus en mafbestuurder!

  Nou hoop ek dat Todd Lada vinnig naar ’n andere plekkie op hierdie aarde toe gaan, want dis nie mooi hoe hy Suid Afrikaanse mensen meesleep in hierdie verneukery.*

  (*Voor alle duidelijkheid: verneukery is Suid Afrikaans voor oplichting)

 21. bramvandijk says :

  @Pittig
  Hmmm… door zuidafrikaans te gebruiken ontloop je wel mooi het voorportaal van de m-oderatie 😉

 22. Pittig says :

  @ Wilfred

  AUB BLIJF REAGEREN!

  Maar bedenk wel — die WordPress moddernatie bezorgt niet alleen jou last, maar ook GG (zijn naam zij geprezen) die al die hangende berichten elke keer moet doorzetten.

  Ik vond het in mijn vier jaar hier op GG vooral erg lastig tijdens drukke discussies, waar elke minuut op elkaar gereageerd werd. Dan had ik net een ijzersterk en onfeilbaar tegenargument bedacht en dan bleef het hangen! 🙂 Ik ben desondanks altijd blijven reageren en ik hoop dat jij dat geduld ook mag ontvangen… 😉

  Of zie het als een ingrijpen door het Hogere, een teken dat wat wij hier zeggen ook niet het allerbelangrijkste in de wereld is… 😉

 23. Pittig says :

  @ bramvandijk

  Als we nou gewoon en masse overgaan op het Zuid Afrikaans dan zijn we misschien wel van alle problemen verlost? (en heb ik een flinke voorsprong in de discussies! 🙂 ) Of misschien is het Zuid Afrikaans wel de taal boven alle talen? In Zuid Afrika hoorde ik wel eens dat Zuid Afrikaans een wetenschappelijke versie van het Nederlands is. Geen gedoe meer met al die archaïsche t’s en d’s die alleen voortkomen uit traditie, maar een taal waarin de logica veel meer tot haar recht komt.

  En met veel leukere woorden! Zo zat ik op een hoërskool in Zuid Afrika, reed ik langs aftrekplekke, at ik grondboontjiebotter op mijn brood en keek ik naar rolprente…

 24. Pittig says :

  Zou al die spam over viagra en grotere piemels ook afkomstig zijn van Todd?

  (Kijken of dit door de WordPress moddernatie komt…)

 25. Pittig says :

  @ John

  Heb je nu het bewijs naar aangegroeide lichaamsdelen waar je al zo lang naar zocht? Hierna wil ik je dan ook nooit meer horen over “altijd van die vage klachten die genezen worden, maar wanneer groeit er eens een geamputeerd been weer aan.” 😉

  Als je weer terug bent in Nederland, stel ik voor dat je je aansluit bij de VEZ of De Deur.

 26. St. says :

  Viagra, aangroeiende geslachtsdelen en, laat me raden, aftrekbare giften.

  Wellicht kan Bently er op die manier voor zorgen dat Angenent meer klandizie krijgt?

 27. mafchauffeur says :

  @jan hartman: sorry jan, maar die website die je aanhaalt slaat de plank mis. Zo beweren ze dat TB vasthoudt aan handoplegging. Terwijl hij gisteren op twitter toch echt een genezing via de smartphone meldde. 😉

 28. Oscar de Tweede says :

  Gisteren preekte een baptistenvoorganger over 1 Samuel 4. In dat gedeelte gaat het o.a. over de Ark van het verbond, die de vechtjassen van Israel meesleuren uit het heiligdom in Silo, omdat ze denken dat ze daarmee God in hun midden hebben. Dat bleek wel even anders te zitten. In de toepassing zei de voorganger dat we met onze standpunten “de Ark niet uit Silo mogen wegnemen.” Met andere woorden: laten we voorzichtig zijn met absolute geloofsuitspraken.
  Op dat moment paste ik “de Ark uit Silo wegnemen” vooral toe op al dat hyper en ultra charismatische gedoe.
  Vanavond ga ik ook nog even aan de slag met eigen standpunten.

 29. Hendrik says :

  Zou de bijbel van Todd ook beginnen met genitaliën 1?

 30. Professor Prietpraat says :

  heb maar een woord ; ziek!

 31. flipsonius says :

  @Pittig

  Als we nou gewoon en masse overgaan op het Zuid Afrikaans dan zijn we misschien wel van alle problemen verlost? (en heb ik een flinke voorsprong in de discussies!

  Ik ben helemaal voor! Als jij bereid bent om ons de fijne kneepjes van die taal te leren 😉

  Trouwens, hierbij alvast een voorproefje uit Die Burger, uit een discussie over de Drieeenheid 😉
  Ek verwys na Johann se brief oor die Bybel (DB, 12.06) waarin hy meld dat Jesus nie aan die Drie-eenheid geglo of dit verkondig het nie. Verder sê hy dat dit nie ’n goddelike uitspraak is nie, maar menslike uitsprake.
  Graag verwys ek hom na Jesus se eie woorde in Matt. 28:19: “Gaan dan heen . . . doop hulle in die naam van die Vader en die Seun en die Heilige Gees.” Verder sê Johann: “Jesus sê ook nooit dat hy die tweede persoon van ’n Drie-eenheid is nie.” Natuurlik het Jesus nie daarmee te koop geloop nie, want beskeidenheid was ’n karaktertrek van Hom. Maar uit die vers hierbo blyk dit duidelik dat Hy homself as die tweede persoon ag. Want male sonder tal verwys hy na God as sy Vader en sê Hy daarmee Hy is die Seun van God. Trouens, net so baie kere sê hy: “Ek is in die Vader en die Vader is in my.” Of: “Wie my sien, sien die Vader.” Dit antwoord ook sommer die twyfel wat deur ander briefskrywers gesaai word of God manlik of vroulik was.
  Interessantheidshalwe noem ek dat ons in Rom. 7:10 ’n verwysing na die Drie-enige God in een vers vind: “Omdat Christus in julle is, gee die Gees aan julle die lewe op grond van God se vryspraak.” Paulus het dit onder leiding van die Heilige Gees geskryf.

  Het lijk Goedgelowig wel!!

 32. Wilfred says :

  @Pittig:

  Ik vond het in mijn vier jaar hier op GG vooral erg lastig tijdens drukke discussies, waar elke minuut op elkaar gereageerd werd. Dan had ik net een ijzersterk en onfeilbaar tegenargument bedacht en dan bleef het hangen! 🙂 Ik ben desondanks altijd blijven reageren en ik hoop dat jij dat geduld ook mag ontvangen… 😉

  Kan me voorstellen dat je dat behoorlijk gefrusteerd heeft. Ik click soms ook op een verkeer icoontje en dan is je tekst weg (nee, heb Lazarus nog niet gebruikt 😉 ). Gelukkig hoort het filter me dan niet! 🙂

  Bedankt voor de aanmoediging en toewensing. Al vrees ik dat het toch echt uit mezelf moet komen. Maar mr. Bean heeft bewezen dat je jezelf ook cadeautjes kunt geven. 😉

 33. Wilfred says :

  Gefrustreerd! %&^%#$& 😦

 34. Laura says :

  Hallo lieve mensen,

  Ik zie dat er op goedgelovig.nl vaak heel sarcastisch gereageerd wordt op charismatische bewegingen en genezingen. Ik wil maar opmerken dat je het oordeel over dit soort dingen misschien beter aan God over kunt laten of op z’n minst flink de bijbel in moet duiken voordat je hierover oordeelt. In de bijbel geboren ook bizarre dingen wat genezing betreft en Jezus zegt dat we, als we in Hem geloven, grotere dingen zullen doen dan deze. Dat zie ik in veel kerken niet echt gebeuren. Daarmee zeg ik niet een voorstander te zijn van hypes e.d. want het belangrijkste is de liefde, maar ik denk wel dat jullie, behalve sarcastisch te zijn over anderen en zo zelf buiten schot te blijven, ook weleens na mogen denken over waarom je zelf eigenlijk geen ‘grotere dingen doet dan deze’. Hierbij steek ik overigens ook mijn hand in eigen boezem want ik heb die dingen zelf ook nog niet gedaan voor zover ik weet.

  Dus mijn advies: minder lullen over anderen en meer zelfreflectie en met God in gesprek. Kritiek is makkelijk en daarmee hou je jezelf en je eigen geloof lekker buiten schot. Als je dat graag wil, ga dan vooral er lekker mee door.

 35. jan hartman says :

  @ Laura,

  Gods Woord leert mij ook, om als wachter op te staan, als het gaat om Zijn Waarheid. Daar waar dwalingen mensen dreigt mee te slepen van Gods woord vandaan, zal ik op de Bres moeten gaan staan. Je zult van mij blijven lezen en horen, lees je Bijbel! God spreekt vandaag in en door de Here Jezus Christus, vanuit Zijn Woord.

  Spiegelen aan Gods Woord, dan kom je, je zelf tegen!

 36. mafchauffeur says :

  Beste Laura, in de Bijbel staan inderdaad bizarre dingen, en niet alleen wat genezing betreft. Maar de zaak omdraaien (zoals sommigen in mijn charismatische gemeente doen) en werkelijk vrijwel alles wat bizar is omarmen en toejuichen is voor mij, ook na het flink in de Bijbel duiken en met God in gesprek gaan, te kort door de bocht.

  Zeker als het gaat om lieden die hun publiek nadrukkelijk aansporen om de portemonnee te trekken, en er zelf een luxe leven op na houden. Overigens vaak zonder dat ze het zich zelf realiseren, want een tekort aan zelfreflectie komt bepaald niet alleen op GG voor. 🙂 🙂

  Overigens zijn er nogal wat “bizarre dingen” geweest die na toetsing nep bleken te zijn. Of op z’n best als “overenthousiast menselijk doordraven” zijn te betitelen. 😉

 37. Johan says :

  @Laura: Je zegt over ‘grotere dingen doen dan Jezus’: ‘dat zie ik in veel kerken niet gebeuren’. Je zegt ook: ‘ik heb die dingen zelf ook nog niet gedaan.’

  Zit hier niet de kern van het probleem? Er wordt in de charismatische beweging van alles gehoopt, verwacht, geclaimd… maar vrijwel niemand heeft er echt ervaring mee. Het is de enorme kloof tussen geloof en realiteit, en vooral de ontkenning van die kloof, waar mensen hier op GG moeite mee hebben. Vaak omdat ze zelf uit zo’n groep of gemeente komen waar die kloof werd ontkend en er niet open over kon worden gesproken. De kritiek wordt dus niet ‘lekker buiten schot’ gegeven, maar is ook een vorm van zelfreflectie. Ik denk dat mijn medereageerders dat wel kunnen beamen.

  Zelf heb ik me erbij neer gelegd dat ‘grotere dingen doen dan Jezus’ me niet is gegeven. Ik zou het fantastisch vinden om als Messias, goeroe, supergenezer of verzetsheld de geschiedenisboekjes in te gaan (zo ijdel ben ik dan wel weer), maar feit is dat dat slechts weinigen gegeven is, zowel in karakter als in moed en historisch momentum. Je kunt beter eerlijk kijken naar jezelf en je afvragen waarmee God jou heeft gezegend om anderen tot zegen te zijn dan dat je probeert iemand te zijn (zelfs Jezus) die onbereikbaar is. Waarmee ik niet zeg dat je je niet door Jezus kunt laten inspireren.

  Maar het is zoals Paulus in Romeinen 12:3 zegt:

  “Want krachtens de genade, die mij geschonken is, zeg ik een ieder onder u: koestert geen gedachten, hoger dan u voegen, maar gedachten tot bedachtzaamheid, naar de mate van het geloof, dat God elkeen in het bijzonder heeft toebedeeld.”

  Ik zou daar aan willen toevoegen: beproefd geloof. Niet geloof uitspreken in een wonder dat vervolgens niet gebeurt.

  @Jan Hartman: Alsof er maar één manier is waarop de bijbel kan worden uitgelegd. Ik vind jouw biblicistische benadering eerlijk gezegd net zo problematisch.

 38. Pittig says :

  @ Laura

  Fijn dat jij het ook belangrijk vindt om anderen te bekritiseren! 😉

 39. Midas says :

  Zou Robbeneiland nog in gebruik zijn voor Todd? Lijkt me het beste.

 40. DsDre says :

  @Midas.

  Robbeneiland is een toeristische attractie, Todd is toch meer kermis.

 41. Pittig says :

  @ DsDre en Midas

  Als Todd nou op Robbeneiland een permanente kermis begint, heeft de rest van de wereld er niet zoveel last meer van… 😉

 42. bramvandijk says :

  @Johan

  Het is de enorme kloof tussen geloof en realiteit, en vooral de ontkenning van die kloof, waar mensen hier op GG moeite mee hebben. Vaak omdat ze zelf uit zo’n groep of gemeente komen waar die kloof werd ontkend en er niet open over kon worden gesproken.

  Mooie analyse. Dat is voor mij ook wel het mooie aan GG, dat je niet wordt beoordeeld op wat je wel en niet gelooft, maar dat het veel meer gaat om het open gesprek waarom je een bepaalde positie hebt.

 43. jan hartman says :

  @ Johan,

  : Alsof er maar één manier is waarop de bijbel kan worden uitgelegd. Ik vind jouw biblicistische benadering eerlijk gezegd net zo problematisch.

  ben blij dat je eerlijk bent, ga ik even in de spiegel kijken

 44. Ruud says :

  @Bram & @Jan,
  Mooie reacties!

 45. Pittig says :

  @ Jan Hartman

  Je lijkt met je reactie aan Laura te zeggen dat jij precies weet wat waarheid en dwaalleer is. Is dat zo?

 46. DsDre says :

  @Johan.

  Maar die kloof zit ook tussen zij die wel (veel) van God ervaren en zij die dat niet ervaren. Ik ken veel mensen die uit een traditionele kerk zijn gegaan naar een evangelische en/of charismatische kerk omdat ze gaven hadden die werden veroordeeld, weggerationaliseerd, verboden etc. Anderen zijn naar andere geloven uitgeweken omdat ze daar hun spirituele ei wel kwijt kunnen.

  Er zijn maar weinig geloofsgemeenschappen die met die spanning kunnen omgaan. Waarom wordt de één wel wonderbaarlijk genezen en die andere 199 niet. Waarom ervaart de één de aanwezigheid van God elke dag en de ander die het nodig heeft juist niet. In de OKK is die balans er ook niet, neigt meer niet naar het wel, maar wel een mooi open gesprek gehad over de gave van de Geest. De één heeft de gave van spreken in tongen, de ander van genezing (Reiki!), de volgende kende iemand die helderziend was etc, maar ook iemand die het allemaal zo, zo vond. Mooi om te zien dat alle verschillen open werden besproken zonder veroordeling, maar dat gebeurd maar zelden.

 47. jan hartman says :

  @pittig ik heb niet alle wijsheid in pacht. ben gewoon een mens van vlees en bloed.
  echter wat hier gebeurt door o,a tod is totaal tegen Gods Woord in.

 48. Ruitje says :

  De onzin van Todd Bentley is uitgewerkt in de VS en nu stort hij zich op landen die nog niet op de hoogte zijn van zijn bedenkelijke reputatie. Triest.

 49. Ruitje says :

  Het is de vraag wat Jezus bedoelde met ‘grotere dingen doen’ dan Hij deed. Gaat het wel over de wonderen en tekenen? Misschien gaat het gewoon over het verspreiden van het evangelie, de boodschap, het Woord. En mensen die op jacht zijn na ‘grotere dingen doen dan Jezus’, zijn alleen uit op spektakel en uiteindelijk de grote kick van kunnen zeggen dat jij grotere dingen doet dan Jezus en dus eigenlijk groter bent dan Hij is.

 50. Ruitje says :

  …op jacht zijn naar…

 51. jan hartman says :

  @ Ruitje………helemaal met je eens, want daar gaat het juist om, verspreiden van het evangelie, de boodschap, het Woord

 52. mafchauffeur says :

  @Ruitje: maar ook als het om evangelieverkondiging gaat scoort Todd goed. Een paar dagen geleden stond de teller voor deze campagne al op 12000 bekeerden. 🙂

 53. DsDre says :

  Grotere dingen doen, Todd, herstel van piemels, het is echt weer mannenpraat.

 54. Edu says :

  Wanneer komt dit in nederland? en geld het ook voor te kleine…

 55. Pittig says :

  @ Wilfred

  Ik zou eigenlijk zoiets tot de oorspronkelijke bronnen uit willen zoeken, maar helaas heb ik noch tijd noch het geld daarvoor.

  Over de schrijver van 2 Korintiërs heb je wel een punt. Welke brieven blijven dan nog over als Paulinisch, want hier staan zoveel persoonlijke zaken in, dat dan elke brief wegvalt. En dat is niet echt een breed gedragen stanpunt.

  Maar zelfs als je de brief wel vertrouwd, dan is het nog steeds niet de brief van Paulus aan de Korintiërs maar de brief van Paulus en Timoteüs (zie 1:1)! Maar wat dat in de praktijk betekent… Elders in de brief is weinig meer van Timmy te merken…

 56. Pittig says :

  Euh, naast de spelfouten had mijn reactie bij een ander onderwerp moeten staan. Excuses!

 57. goedgelovig says :

  @Ruitje: Todd Bentley heeft altijd al veel in Afrika gewerkt voordat hij beroemd werd met Lakeland.

 58. mafchauffeur says :

  Zeurensen komt Todd te hulp en legt nog even uit hoe het zit met al dat getoets aan Gods Woord:

  Christenen zeggen altijd dat we dwaalleer herkennen door een leer te toetsen aan de Bijbel. Maar dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Want velen die luid roepen dat ze alles aan de Bijbel toetsen, toetsen helemaal niet aan de Bijbel. Wat ze doen, is toetsen aan hun interpretatie van de Bijbel. Ze toetsen aan menselijke meningen en leringen over de Bijbel.

  Als iemand een openbaring heeft over iets wat in de Bijbel staat en jij hebt dat inzicht nog niet, dan kun jij die ander niet ‘toetsen aan de Bijbel.’

  De meeste mensen die beweren dat ze toetsen aan de Bijbel, toetsen in werkelijkheid aan hun beperkte inzichten over bepaalde bijbelteksten, waar ze eenvoudigweg niet de volle waarheid over bezitten.

  https://www.facebook.com/ontdekgod?hc_location=stream

 59. DsDre says :

  Die Zeur leest GG toch beter dan we dachten en nog erger neemt het gedachtegoed van de vrijzinnigen en godlozen hier over.

 60. Ernst says :

  Kennen jullie die mop van de man die, na onwaarschijnlijke aangroeiwonderen te hebben aanschouwd, de hemel vroeg om een piemel die tot op de grond reikte? Zijn gebed werd verhoord. Guiness Book of Records! Ongelogen waar. Heeft de kortste beentjes ter wereld.

 61. Ruitje says :

  GG, dat klopt, maar hij is na het Lakeland debacle ineens ook naar Haïti gegaan en rich zich nu opvallend veel op dergelijke landen en meer op Afrika dan voorheen.

 62. jan hartman says :

  @ mafchauffeur,

  even gekeken op de site die jij hier boven aanhaalt…….wel hij schrijft over judas……hij gaat een verhaal ophangen, ver voordat hij de Here Jezus heeft verraden en haalt judas naar voren over genezingen etc. Judas heeft zich van het leven berooft en het was voor hem voor bij. laat hij judas rusten en Gods Woord naar waarheid gaan verkondigen. vele mensen lopen achter deze dwaling aan, helaas!

 63. eekhoorn says :

  Goh, ik dacht even, na een snelle blik op de foto’s en wat er boven het artikel staat, dat Todd zijn eigen nieuwe geslachtsdeel meteen aan ’t uitproberen was…
  Het wordt hoe langer hoe gekker, waar eindigt dit?

 64. DsDre says :

  @Eekhoorn

  In de tuin van de buurvrouw.

 65. mafchauffeur says :

  @DsDre @eekhoorn: niks buurvrouw, maar rechtstreeks in de Hemelse Schatkamer. Letterlijk, ja.

  Althans, daar is Todd Bentley gisteren even geweest, zo meldde hij vanochtend op twitter. Een soort “National Treasure; Book of Secrets”, maar dan zonder Nicolas Cage. Wel met de Engel van de HEER.

  I was on my phone in my hotel room, and all of the sudden, I became aware of the presence of God. Before I could say anything, I saw the angel of the Lord. Immediately, I was no longer in my hotel room and was in the storehouse, the treasure room of heaven.

  Hij is zo onder de indruk dat hij er meteen een nieuwsbrief aan heeft gewijd.
  http://www.freshfireusa.com/email-template/email-banner/6-18-2013-email-blast.html

  Overigens begint hij in dezelfde nieuwsbrief over de Poel van Bethesda. Gek genoeg zonder melding te maken van Kobus. 😦

 66. Pittig says :

  @ mafchauffeur

  Todd Lada verwijst niet naar Kobus, want het gaat niet om mensen, maar om God*! 😉

  (* Todd Bentley en God zijn twee benamingen voor hetzelfde.)

 67. goedgelovig says :

  @DfTg: Seksistische reacties zijn op GG niet toegestaan. Je reactie is verwijderd.

 68. mafchauffeur says :

  @Pittig: binnen een dag twee keer een verwijzing naar Lada. Wat zou dat betekenen – dat ik op zoek moet naar een nieuwe auto?

  Best wel retro, zo’n ding.
  http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/21617629/__Nieuwe_naam_redt_carriere_Lada_Niva__.html

 69. mafchauffeur says :

  Overigens sluit ik niet uit dat GG, en niet te vergeten @John, binnenkort excuses zal moeten aanbieden aan de Gloriestoel. Die stond vandaag in Eindhoven, en dit klinkt toch behoorlijk concreet, serieus en bewijsbaar.

  Een mevrouw had een motorongeluk gehad en daarmee haar linkerbeen verloren tot boven haar knie. Ik vertelde haar dat bij God alles mogelijk is en ik mocht met haar bidden. We bevalen het been om te groeien en spraken een nieuw been tot aanzijn. Na het gebed voelde ze dat er iets gebeurde. Er stond een druk op haar huid, alsof de botten aan het groeien waren. Het groeiproces is nu in werking gezet.

  Ik kan mij niet voorstellen dat een succesvol vervolg van het groeiproces in de doofpot zal verdwijnen. Wordt dus vervolgd.

 70. Kaas! says :

  Oh.. my…

 71. afolus says :

  Wat een heerlijk bericht vanuit Eindhoven.
  Een “phantom-healing” 😀 😀
  Ik word hier zo blij van…

 72. afolus says :

  @mafchauffeur
  Nu maar hopen dat het groeiende bot op tijd beseft dat er ook nog een kniegewricht moet worden gewonderd. Anders is die zuster wel genezen maar moet ze toch verder met een stijf been….

  Shabba…

 73. DsDre says :

  Nog altijd geen nieuws over dit wonder.

  http://www.ed.nl/#slide-0

 74. mafchauffeur says :

  Geduld. Enkele maanden geleden was er een soortgelijk geval bij de Gloriestoel, toen ging het om een arm die miste. Ook daar werd het groeiproces in gang gezet.

  Ik neem aan dat we binnenkort eerst een update zullen krijgen van de aangegroeide arm. 🙂

  Of zouden ze bij de Gloriestoel dat wonder alweer vergeten zijn?

 75. DsDre says :

  @Maf.

  Waar is dat gebeurd, dan kijken we het even na.

 76. afolus says :

  Zelf ben ik eigenlijk wel benieuwd naar dat jongetje van 1.70 meter die graag 1.98 meter wilde worden en die per gloriesessie telkens een centimeter zou groeien.

  Here Jezus wat bent u liefdevol
  We mogen het per centimeter ontvangen…
  Glorie

 77. Jan Hartman says :

  Als de glorie mensen succes boeken, zouden zij verslag moeten uitbrengen , duidelijk onderbouwd door de mensen, die het “wonder” hebben beleefd…….( zou ik geen geloof hebben?) of te nuchter?

 78. Pittig says :

  We hebben gewoon te weinig geloof of het verkeerde geloof. De conservatieve nieuw testamenticus Craig S. Keener heeft in twee delen een boek uitgebracht over wonderen waarin hij niet alleen de bijbelse wonderen verdedigt, maar ook honderden bewijzen van wonderen wereldwijd noemt, waaronder genezingen en opstandingen uit de dood.

  http://www.amazon.co.uk/gp/product/0801039525/ref=ox_sc_act_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

 79. mafchauffeur says :

  @DsDre: dat van die onderarm betrof een krantenbezorger – zie het tweede artikel van @John over de Gloriestoel.
  https://goedgelovig.wordpress.com/2013/03/04/op-pad-met-de-gloriestoel-2/

  @afolus: je overdrijft weer schromelijk. In hetzelfde artikel staat duidelijk dat het jongetje van 1.70 wilde groeien naar 1.89. Jij moet daar zo nodig weer 1.98 van maken. Overdrijven is ook een kunst. 😉

 80. jan hartman says :

  zou meneer plat ook succes boeken, met mensen die een geamputeerde been hebben? of met die persoon die vol zit met kankercellen?…….ach denk dat de glorie stoelers met rust gelaten moeten worden op een eiland ergens ver weg…….